Wesele bez disco polo - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-12, 11:09   #151
a34
Zakorzenienie

Dot.: Wesele bez disco polo

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
No i idealne rozwiązanie

A jak już na filmy zeszło to jestem ciekawa co też o nich sądzicie,o zdjęciach? Sama stylistyka ich. Czy to co dominuje wam się podoba czy też nie, tak jak disco polo?
Ekhm, jak widzę te księżniczki w bezach tarzające się po łąkach czy po kostce brukowej, to Filmy to w ogóle nie moja bajka.
Ze zdjęć ślubnych podoba mi się coś takiego http://blog.anitasuchocka.com/2015/0...mili-i-wojtka/
http://rutkophotographers.com/cracow...ng-sasharafal/
Dla mnie to już by była wystarczająca pamiątka. Z wielu zdjęć poza wątpliwą stylistyką bije sztuczność i nie wiem, na ile to jest wina fotografa, bo sama fotografią profesjonalnie się nie zajmuję.

Edytowane przez a34
Czas edycji: 2015-07-12 o 11:11
a34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 11:22   #152
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LanaFlo20 Pokaż wiadomość

Niestety, to wesele na które za tydzień idę to ślub mojego brata, który jest królem tandety i kiczu, ubóstwia disco polo. Nawet pierwszy taniec ma z tego gatunku(wybrał arcydzieło zespołu Mig pt. Wymarzona... ). W dodatku wraz z narzeczoną zamówili zespół, który w okolicy jest znany z wyjątkowego upodobania do sprośnych konkursów i tłuczenia w kółko disco polo (wiem, bo przyjaciółka była niedawno na ślubie, gdzie grał ten zespół).

Milej zabawy
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 11:26   #153
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Noce poslubne to koszmar, najlepiej jak jeszcze w pokonu hotelowym są drzwi do lazienki z lat 90 tych. Romantiko.
Niech nawet te drzwi pamiętają wczesnego Gierka, ale wrzucać takie filmy do neta?
To jest jakiś obłęd, może jeszcze film z poczęcia czy narodzin dziecka niech wrzucą
Bo o ile rozumiałbym nagrać takie coś własnymi siłami i mieć jako pamiątkę tylko dla siebie, to kręcić taki soft i się tym chwalić w necie to trochę przegięcie.

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Szczerze nie znosze biesiady i disco polo. Wesela nigdy nie planowałam ale jak już to bedzie tam dancehall, ska i reggae. A czy rodzina będzie się bawić? Guzik mnie to obchodzi. To moje wesele ^^
Byłem na weselu, najpierw koncert reggae a gdy się ściemniło już impreza w rytm r'n'b, nawet babcie dobrze się bawiły.
Najlepsze z wesel na jakich byłem.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 11:39   #154
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez LanaFlo20 Pokaż wiadomość
(...) W dodatku wraz z narzeczoną zamówili zespół, który w okolicy jest znany z wyjątkowego upodobania do sprośnych konkursów i tłuczenia w kółko disco polo (wiem, bo przyjaciółka była niedawno na ślubie, gdzie grał ten zespół).

Bosze, te konkursy. Ja nie palę a zawsze wychodzę "na fajkę" z palaczami w tym czasie.

Kiedyś takiemu zespołowi uciekło pół wesela kiedy zapowiedział kolejny konkurs.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 12:13   #155
LanaFlo20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość

Milej zabawy
Dzięki, dzięki

Mam tylko nadzieję, że nie złapię żadnego welonu, ale z partnerem mamy niepisaną umowę, że około północy wymykamy się z sali, by nie brać udziału w tych upokarzających zabawach
LanaFlo20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 12:22   #156
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
A jak już na filmy zeszło to jestem ciekawa co też o nich sądzicie,o zdjęciach? Sama stylistyka ich. Czy to co dominuje wam się podoba czy też nie, tak jak disco polo?
Ja trochę nie rozumiem idei sesji robionej na tydzień-dwa po ślubie i weselu. To nie ten czas, już nie ta chwila, już nie te emocje. Jak się ma leżenie w sukni ślubnej na chodniku pod lubelską Bramą Krakowską (ostatnio BARDZO modne w Lublinie) do uroczystości, która odbyła się wcześniej?
Moim zdaniem o wiele fajniej pooglądać dobrze zrobiony reportaż ślubny z uroczystości (Kościoła lub urzędu) i przyjęcia/wesela, jak np. robią to: http://pieczkopietras.com/ czy wspomniana Anita Suchocka, niż parę tarzającą się po chodnikach, pozującą przy płotach czy na plaży.

otako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 12:25   #157
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ja trochę nie rozumiem idei sesji robionej na tydzień-dwa po ślubie i weselu. To nie ten czas, już nie ta chwila, już nie te emocje. Jak się ma leżenie w sukni ślubnej na chodniku pod lubelską Bramą Krakowską (ostatnio BARDZO modne w Lublinie) do uroczystości, która odbyła się wcześniej?
Moim zdaniem o wiele fajniej pooglądać dobrze zrobiony reportaż ślubny z uroczystości (Kościoła lub urzędu) i przyjęcia/wesela, jak np. robią to: http://pieczkopietras.com/ czy wspomniana Anita Suchocka, niż parę tarzającą się po chodnikach, pozującą przy płotach czy na plaży.
Ja słyszałam o sesjach ślubnych parę miesięcy po weselu i kilka dni PRZED, także 2 tygodnie wydaja się niczym
Btw, ostatni idąc przez Plac Zamkowy widziałam parę podczas sesji i fotografa z cierpiętniczą miną mówiącego "No coś tam się wybierze"

Edytowane przez a34
Czas edycji: 2015-07-12 o 12:28
a34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 12:45   #158
vouvray
Zadomowienie

Ja nigdy nie byłam na weselu, gdzie grali disco polo (pomijam te wesela, gdzie byłam dzieckiem i tego nie pamiętam). Na weselach gra się raczej polskie i zagraniczne hity, których melodie kojarzy każdy i mi się to bardzo podoba. Też nie spotkałam się z zabawami o których czytam na forach (zbieranie na wózek, przyśpiewki czy co gorsze jakieś rozbieranie się). Mi niestety oczepiny nie podobają się, jestem zażenowana i zwykle gdzieś się ukrywam, ale wydaje mi się, że to jest tak silnie zakorzenione, że ciężko byłoby z tego zrezygnować. Nie wiem czego to jest kwestia, ale zespoły w moim mieście od razu zaznaczają, że nie grają disco polo i biesiad. Ja na swoim weselu też absolutnie tego nie chce, ale nie wydaje mi się, żeby to był jakiś problem dla gości, bo w mojej okolicy wesele disco polo to raczej niespotykane zjawisko.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Sesję zdjęciową w plenerze chciałabym zrobić dla siebie, a nie dla gości. Te zdjęcia, które są na tej stronie nie podobają mi się szczególnie. To samo moja siostra ma w albumie ślubnym plus dodatkowo ma sesję zdjęciową w plenerze. Generalnie chodzi mi o to, że nie wszyscy mogą pochwalić się profesjonalną sesją zdjęciową (jakąkolwiek), bo nie pracują w modelingu lub nie mają koleżanek fotografek, a ja bardzo bym chciała mieć chociaż kilka zdjęć z chłopakiem na których wyglądałabym ładnie. Zdjęcia talerzyków lub robione podczas tańca z odległości 20 metrów (wraz z tłumem gości w tle) nie zastąpią tego. A co do robienia sesji ślubnej dwa tygodnie po uroczystości to powiem Ci, że nie każdy traktuje sesję ślubną, jako sposób uchwycenia emocji związanych z uroczystością zaślubin. Ja chciałabym mieć sesję ślubną z uwagi na to, że mam fajną kieckę, fryzurę, make-up i jest szansa, że wraz z chłopakiem wyjdziemy dobrze na zdjęciach. Może to i próżne trochę, ale trudno. Każdy ma swoje ,,widzimisię'' po prostu

Edytowane przez vouvray
Czas edycji: 2015-07-12 o 12:50
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 12:52   #159
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie byłam na weselu, gdzie grali disco polo (pomijam te wesela, gdzie byłam dzieckiem i tego nie pamiętam). Na weselach gra się raczej polskie i zagraniczne hity, których melodie kojarzy każdy i mi się to bardzo podoba. Też nie spotkałam się z zabawami o których czytam na forach (zbieranie na wózek, przyśpiewki czy co gorsze jakieś rozbieranie się). Mi niestety oczepiny nie podobają się, jestem zażenowana i zwykle gdzieś się ukrywam, ale wydaje mi się, że to jest tak silnie zakorzenione, że ciężko byłoby z tego zrezygnować. Nie wiem czego to jest kwestia, ale zespoły w moim mieście od razu zaznaczają, że nie grają disco polo i biesiad. Ja na swoim weselu też absolutnie tego nie chce, ale nie wydaje mi się, żeby to był jakiś problem dla gości, bo w mojej okolicy wesele disco polo to raczej niespotykane zjawisko.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Sesję zdjęciową w plenerze chciałabym zrobić dla siebie, a nie dla gości. Te zdjęcia, które są na tej stronie nie podobają mi się szczególnie. To samo moja siostra ma w albumie ślubnym plus dodatkowo ma sesję zdjęciową w plenerze. Generalnie chodzi mi o to, że nie wszyscy mogą pochwalić się profesjonalną sesją zdjęciową (jakąkolwiek), bo nie pracują w modelingu lub nie mają koleżanek fotografek, a ja bardzo bym chciała mieć chociaż kilka zdjęć z chłopakiem na których wyglądałabym ładnie. Zdjęcia talerzyków lub robione podczas tańca z odległości 20 metrów (wraz z tłumem gości w tle) nie zastąpią tego. Każdy ma swoje ,,widzimisię'' po prostu
Myślałam, że na tym polega reportaż ślubny. Zdjęcia nie mogą obejmować tylko pary młodej, ale też tańczących gości fotografowanych z 20 metrów. Jaki chciałabyś mieć?
Stary 2015-07-12, 12:57   #160
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Hahah raz widziałam coś takiego pod Bramą
Panna młoda leżała, a mój kolega: Chyba panna młoda zasłabła
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 13:06   #161
vouvray
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Myślałam, że na tym polega reportaż ślubny. Zdjęcia nie mogą obejmować tylko pary młodej, ale też tańczących gości fotografowanych z 20 metrów. Jaki chciałabyś mieć?
Czytaj uważniej, w swoim poście wyjaśniłam dlaczego oprócz standardowych zdjęć ze ślubu chciałabym mieć sesję zdjęciową. Ktoś wyżej napisał, że lepiej pooglądać dobrze zrobiony reportaż ślubny niż parę nowożeńców tarzającą się po chodniku. Z perspektywy gościa być może tak, ale jak będę brać ślub to oprócz reportażu ślubnego będę też chciała mieć sesję zdjęciową i nie uważam, że to jest bezsensowne tylko dlatego, że jest już dawno po uroczystości. Reportaż ślubny dla gości i dla mnie, sesja zdjęciowa tylko dla mojego kaprysu

Edytowane przez vouvray
Czas edycji: 2015-07-12 o 13:09
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 17:15   #162
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Bosze, te konkursy. Ja nie palę a zawsze wychodzę "na fajkę" z palaczami w tym czasie.

Kiedyś takiemu zespołowi uciekło pół wesela kiedy zapowiedział kolejny konkurs.
zalezy jakie konkursy. niektóre są spoko
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 17:22   #163
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
A ja uważam, że sesja w dniu ślubu jest słaba. Poza tym czasem żeby zrobić dobre zdjęcia potrzeba czasu, w czasie ślubu może być np ostre słońce i owszem, zdjęcia będą spoko, ale nie będą tak plastyczne jak w lepszej pogodzie.
Poza tym sesja ślubna to czasem opcja dla par, żeby pokazać jacy są naprawdę - ostatnio widziałam świetną sesję pary kochającej góry, ona do sukni ślubnej ubrała buty do chodzenia po górach (on też zresztą), do tego plecaki i sesja w górach. Świetny pomysł IMHO. I ja sobie tego nie odpuszczę, dla mnie sam reportaż to za mało.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 17:33   #164
201604181004
Konto usunięte

zdjęcia w dniu ,ślubu to makabra moim zdaniem ;p
Stary 2015-07-12, 17:35   #165
funk_you
Wtajemniczenie

Niektórzy jeszcze w czasie wesela wychodzą i zostawiają gości samych na 2-3 godziny.
Stary 2015-07-12, 17:39   #166
201604181004
Konto usunięte

xD super xD

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

ja rozumiem wyjscie z wesela tylko w dwóch przypadkach: gdy jedziesz do chorego rodzica, gdy jedziesz do rodzica na grób

innych przypadków nie rozumiem.
Stary 2015-07-12, 17:39   #167
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Niektórzy jeszcze w czasie wesela wychodzą i zostawiają gości samych na 2-3 godziny.
większa beka jest jak robią sesję na terenie domu weselnego czy czegoś tam. Miałam przyjemność robić taką sesję, nie polecam, 2/10. Goście robią swoimi małpkami, włażą w kadr, oceniają, dzieciaki biegają, ogólnie beka xD

Cytat:

ja rozumiem wyjscie z wesela tylko w dwóch przypadkach: gdy jedziesz do chorego rodzica, gdy jedziesz do rodzica na grób
+ wszystkie przypadki losowe.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2015-07-12, 17:55   #168
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Z zasady nie chadzam na wesela, chrzciny i komunie. Disco polo rozwala mi synapsy ( "bara bara bara riki tiki tak, jeżeli mnie kochasz, daj mi jakiś znak"-zapamiętane z jakiegoś filmiku weselnego). Od muzyki glupsze były tylko konkursy (macanie za kolanko, pękanie balonika itp).
Cóż...podobno disco polo pasuje do wesel i ludzie się przy tym bawią. Więc może to ja jestem po prostu dziwna i niedostosowana społecznie.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 17:58   #169
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
"bara bara bara riki tiki tak, jeżeli mnie kochasz, daj mi jakiś znak"-
jeśli masz ochotę! gdzie tam miłość

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 18:01   #170
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
jeśli masz ochotę! gdzie tam miłość
oj, pokręciło mi się. Jakkolwiek...i tak durne, no

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 18:15   #171
201604181004
Konto usunięte

odkryłam nowy trend

na początku dajesz szybką śmieszną muzyczkę a potem romantic
https://www.youtube.com/watch?v=XWUG8Pwf6Xs

tylko tutaj państwo młodzi ewidentnie nie znaja ani angielskiego ani kultury amerykanskiej xDDDDDDDDDDD
https://www.youtube.com/watch?v=Qzw2AR7jePE
Stary 2015-07-12, 18:23   #172
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

i te poduszki

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2015-07-12, 18:25   #173
201604181004
Konto usunięte

samaramorganx mi to podesłała
najlepszy reżyser pod słońcem
https://www.youtube.com/watch?v=bDVxDmOmprg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 18:34   #174
Tutli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Byłyście? Widziałyście? istnieje? czy to urban legend?

Muzyka taneczna czy biesiadna to co innego, mówię o typowo chamskim dichopocho ;_; co zamiast i czy wam też krwawią uszy?
Byłam, na swoim własnym i na kilku innych. Chyba bym spłonęła z zażenowania, gdyby mi DJ puścił diskopolo. Niestety nie jestem na tyle fajna i zdystansowana, żeby bawić się przy każdej muzyce

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 18:39   #175
201607211025
Konto usunięte

Co do żenujących konkursów, to jak miałam z 10 lat, to drużba ciągnął na siłę do zabaw, bo nikt nie chciał. Trafiło mi się macanie po kolanach w celu rozpoznania panny młodej
Stary 2015-07-12, 18:54   #176
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:

tylko tutaj państwo młodzi ewidentnie nie znaja ani angielskiego ani kultury amerykanskiej xDDDDDDDDDDD
https://www.youtube.com/watch?v=Qzw2AR7jePE
Nie wierzę Najlepsza piosenka na noc poślubną XD

Cytat:
samaramorganx mi to podesłała
najlepszy reżyser pod słońcem
https://www.youtube.com/watch?v=bDVxDmOmprg
heheszki, nie znacie się
Stary 2015-07-12, 18:57   #177
201607211025
Konto usunięte

Teraz grają ,,u mnie" zorbę, ale tak szybko, z przytupem perkusyjnym. Przyjemnie wręcz posłuchać
Stary 2015-07-12, 18:59   #178
Donatella_Rosa
Zadomowienie

To co prawda nie disco polo, ale jak na weselu czy jakiejkolwiek innej imprezie słyszę kaczuchy, to uciekam i mam ochotę krzyczeć i płakać.
Stary 2015-07-12, 19:03   #179
cud nie kobieta
Ante Pante

Odnośnie tych przyśpiewek, to też ich nie cierpię. Żeby nie mieć ich na swoim weselu, będę chyba musiała nie zapraszać własnego rodziciela...
Stary 2015-07-12, 20:05   #180
zielonkava
Rozeznanie

Cytat:
Poza tym sesja ślubna to czasem opcja dla par, żeby pokazać jacy są naprawdę - ostatnio widziałam świetną sesję pary kochającej góry, ona do sukni ślubnej ubrała buty do chodzenia po górach (on też zresztą), do tego plecaki i sesja w górach. Świetny pomysł IMHO. I ja sobie tego nie odpuszczę, dla mnie sam reportaż to za mało.
ostatnio byliśmy w górach i spotkaliśmy po drodze właśnie fotografa i parę młodą- on w garniaku, ona w sukni ślubnej i butach trekkingowych- złazili z czarnego stawu pod rysami na pewno fajna pamiątka takie zdjęcia
zielonkava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości