|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Ja tez jeszcze nie mysle o porodzie, chociaz nie przeraża mnie to teraz jakos szczególnie, zobaczymy co bedzie później
![]() A pytanie do dziewczyn ktore jeszcze pracują, kiedy zamierzacie iść na L4? Ja myslalam od października/listopada |
|
|
|
#4772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja mogę sie tym trzecim zająć ![]() To jeszcze chętna na ii post trzeba znalezc |
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Kogielmogiel-ja przelom wrzesnia i pazdziernika,stoje w pracy i mam bardzo dużo stresu,wiec watpie czy dluzej wyrobie
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślałam zeby do połowy listopada posiedzieć. Oczywiście jezeli wszystko bedzie ok. Poprzednim razem wyladowalam na 3 miesiace przed porodem w szpitalu i po tygodniowym pobycie tam juz leżałam w domku. |
|
|
|
|
#4775 |
|
Zadomowienie
|
No to ja pisałam, że nie wybieram się, jeśli tylko zdrowie na to pozwoli (oby).
|
|
|
|
#4776 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratki wielkie
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
' to chyba już starość ![]() Cytat:
ale nieźle się czuję więc nadal chodzę, może od września pójdę z tym ze nawet na L4 będę trochę w domu pracować prawdopodobnie Dziewczyny co sądzicie o adapterze do pasów w samochodzie? Sensowne czy zbędne? W tym tygodniu jadę na wesele ponad 350 km i się zastanawiam czy nie kupić.... |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel, ja idę na L4 w grudniu.
Candy, a gdzie Ty pracujesz? Magdusia, dzięki ![]() Dziewczyny, a z ciekawości - planujecie roczny urlop macierzyński, czy krótszy lub roczny macierzynski i wychowawczy? |
|
|
|
#4779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych ruchów i smyrania
mój TŻ ostatnio położył się na brzuszek i mówi "Daj posłuchać może coś słychać'' mowie na pewno nie a on ''Skąd możesz wiedzieć Ty za daleko brzucha uszy masz żebyś coś usłyszała'' normalnie padłam :-DJa już w czwartek lecę na wizytę i tez w głębi mam nadzieje ze możne podejrzymy Malucha. Wczoraj już wstępnie wymyśliliśmy imiona ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Jak na taką trasę wg mnie to całkiem fajne rozwiązanie na pewno dużo wygodniejsze niż zwykłe pasy. Tym bardziej jak ktoś robi sporo km samochodem a brzuszek jest dość pokaźny taki adapter jest niegłupim rozwiązaniem. A co sadzicie o zwolnienie z zapinania pasów w ciąży?? Bo dla mnie to raczej troszeczkę mało odpowiedzialne.
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam adapter bo siostra mi dala,sporo jezdze autem i nie wyobrazam sobie pasow nie uzywac.
A co do sluchania,to kupilam na allegro angelsound i mam nadzieje ze niedlugo bede mogla uzywac juz :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem, co to są adaptery
![]() Dotka - pracuję u siebie ![]() Magdusiaa - jakie imiona? Pochwal się
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Taka poduszka z paskami na ktorej siadasz i paskami przypinasz pasy auta zeby byly nizej niz zwykle
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia i jakie imiona?
![]() A co do słuchania brzuszka, to mnie się chce śmiać, bo TŻ duuużo gada do brzucha i nieraz słychać jakiś bulgot moich jelit A on zawsze wtedy: oooo, słyszałaś? Mówi do mnie! Wie, że tu tata! ![]() Ja pasy będę zapinać do końca ciąży. Mimo wszystko gorsze rzeczy mogą nam się stać BEZ zapiętych pasów, niż w nich. O adapterach też myslę, zwłaszcza że codziennie jadę do pracy 30km w jedną stronę, a mam zamiar pracować do końca listopada. Na razie brzuszek duży nie jest jeszcze, więc po prostu dolny pas opuszczam max nisko, a skośny puszczam bokiem, a nie przez środek brzucha. Candy, a jaka to firma? |
|
|
|
#4784 |
|
Wtajemniczenie
|
Adapter coś takiego. Pasy wtedy idą bardziej pod brzuszkiem.
Dla dziewczynki Kaja a dla chłopca Natan lub Nataniel
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-13 o 10:42 |
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem przeciwna jeździe bez pasów. W razie czego to może być gorsze w skutkach niż zapięte.
|
|
|
|
#4786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
za jutrzejszą wizytęCytat:
za wizytę i aby maluszka udało się podejrzećDobry pomysł Cytat:
Ja jestem przeciwniczka nie zapinania pasów, można zapiąć pod brzuch i jest ok, może nie super wygodnie ale bezpieczniej. Fajne sa te adaptery tylko szkoda że jeszcze takie drogie, ale jak ktoś musi dużo jeździć to warto się zastanowić. Witam i ja według aplikacji 14T2d a ostatniego USG 14T0d. Tak czy tak do przodu to już 15 tydzień |
|||
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze praktycznie pierwsze co robię to do lodówki |
|
|
|
|
#4788 |
|
Konto usunięte
|
Hejka
ja już 16 tydzień, jak ten czas ucieka, masakra ;p Miałam koleżankę, której lekarz powiedział by pasów nie zapinała z uwagi na nacisk. Ona chyba w stresie będąc zrezygnowała z prowadzenia ;p
|
|
|
|
#4789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ładnie Cytat:
![]() Dzięki za opinie myślę też czy by nie kupić używanego, bo za 0,5 ceny chodzą tylko nie wiem czy zdążę bo mam czas do piątku
|
|||
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę o adapterze do pasów, wstępnie mam upatrzony. Niby ciąża nie jest widoczna, no ale uszkodzenia płodu w wyniku zderzenia są chyba takie same jak w tej widocznej, więc może warto zainwestować. Bo jazdy bez pasów sobie w ogóle nie wyobrażam.
Tez pierwsze co robię to siku, lodówka schodzi na dalszy plan ![]() Mnie strach przed porodem dopada, ale nie z powodu samego porodu, tylko tego, co będzie w trakcie (forma znieczulenia) i po (leki przeciwbólowe) Bo do znieczulenia dolędźwiowego mam wręcz psychiczną awersję, źle je znoszę (ból kręgosłupa, długie wymioty), a jeszcze gorzej znoszę leki przeciwbólowe standardowo dawane po takich zabiegach/operacjach, jak morfina, dolargan czy fortral (wstrząs anafilaktyczny, silne wymioty itp)A co do ruchów, dopóki dzieć mnie nie będzie chamsko kopał to chyba się nigdy nie zorientuję
|
|
#4794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aczkolwiek jak pojadę do sklepu to sobie odpuszczę. |
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Już po wizycie W środę zobaczę dzidziusia <3 Nie dostałam skierowania na badania czy to źle? Dostałam opieprz za zginanie karty ciąży ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A co do pasów. Mnie gniecie ten na dole i podczas jazdy go luzuję że nie opina mnie bo inaczej po 15 min zaczyna mnie trochę boleć. I ten w poprzek też mnie gniecie ale w cycki
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Co dziś za wizytę miałaś, że bez USG ?Pytam bo ja jeszcze nigdy nie miałam wizyty bez USG, i nie wiem co na takie się robi. Może w takim razie w środę dostaniesz skierowanie na badania.
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W środę mam tylko usg. Najwyżej podejdę wcześniej w środę do nich i zapytam czy dobrze ze nie mam badań Zakręceni są. Wpisali mi drugie imie, którego nie mam i nie chciały mi uwierzyć że nie mam. Później on pomylił karty, bo miał drugą na stole też z moim imieniem Także wesoło!!---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- A i odebralismy klucze do mieszkania <3 Dzisiaj zaczynam nas pakować ! |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
joanna gratki
![]() magda a robiłaś już jakieś badania w ciąży? choćby takie podstawy jak morfologia, mocz itd.? |
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To faktycznie zakręceni, z imieniem śmiesznie bo to chyba Ty lepiej wiesz czy masz czy nie. Ja tez zawsze patrzę czy ma moją kartę, bo a nóż się pomylą i będzie mi wyniki kogoś innego podawał. Super, że już macie klucze. Teraz tylko się spakować i do nowego, super . Tylko uważaj na siebie, nie przemęczaj się z pudłami.---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ja przeglądając teraz internet puszczam maluszkowi muzykę do brzucha, a niech już sobie maluszek słucha
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-13 o 12:35 |
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pudełek. Ja nas tylko spakuję. Przenoszeniem zajmą się faceci |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

' to chyba już starość 
z tym ze nawet na L4 będę trochę w domu pracować prawdopodobnie

za jutrzejszą wizytę

Bo do znieczulenia dolędźwiowego mam wręcz psychiczną awersję, źle je znoszę (ból kręgosłupa, długie wymioty), a jeszcze gorzej znoszę leki przeciwbólowe standardowo dawane po takich zabiegach/operacjach, jak morfina, dolargan czy fortral (wstrząs anafilaktyczny, silne wymioty itp)