|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Cytat:
![]() Niby wiem, że jeszcze mam szansę na znalezienie faceta i ojca dla dziecka. Ale ciężko chodzić samej po lekarzach, patrzeć na szczęśliwe rodziny, mam ochotę wyć. Myślę coraz częściej o oddaniu dziecka do adopcji po urodzeniu. Jest tyle pełnych, kochających rodzin, które zapewnią dziecku wszystko czego potrzebuje.
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
A do nas przyjechala siostra z polrocznym bobaskiem-moja chrzesnica. Tak patrze jak spi Aniolek i sobie pomysle ze juz niedlugo tak moja dzidziulka bedzie obok lezala to az nie chce sie wierzyc
kochane malenstwo
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-12 o 15:18 |
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ale wam fajnie , ciekawe kiedy nasze maleństwo się odezwie. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-12 o 15:46 |
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba tez zalezy czy lozysko na tylnej czy na przedniej scianie
jak na tylnej to szybciej i lepiej czuc ruchy
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, już ruchy?
![]() Mnie pokazuje, że pierwsze ruchy to ok. 27 lipca (15t 0d). |
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka niektore juz sa w 15 tygodniu
No i tygrysek chyba w drugiej ciazy wiec tez szybciej ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- W sumie w pierwszej ciazy to raczej 18-20 tydzien sie czuje chyba dopiero oczywiscie zdarzaja sie wyjatki ze wczesniej
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, no to napisałam własnie, ze u mnie ok. 27 lipca to będzie
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam się właśnie jak z brzuszkiem już w nich ![]() a bluzka jak na brzuszku? pewnie też jeszcze luz? Cytat:
ja od kilku dni czuję coś dziwnego, na pewno to nie są jelita (no wiem jak mi chodzą jelita ), to jest takie delikatne smyranie jakby? nie wiem nawet jak to dokładnie opisać za pierwszym razem olałam, bo pomyślałam, że przecież NIEMOŻLIWE, ale to się powtarza cały czas. Aż zaczęłam przeszukiwać potem internet i czytać po różnych forach jak wcześnie dziewczyny coś poczuły. I pewnie uwierzę że to na pewno jest to jak dostanę takiego solidniejszego kopniaczka ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Obejrzeliśmy wczoraj "Igrzyska śmierci", przez całkowity przypadek bo zaczęliśmy słuchać audiobooka i nam się tak spodobało, że włączyliśmy film. Tak nas wciągnęło, że pewnie skoczymy na 2. część do kina, akurat sprawdziłam, że premiera w listopadzie, to jeszcze zdążymy z maluchem w brzuszku
|
||
|
|
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
Może to jeszcze za wcześnie na takie kminy, ale myślałyście już o porodzie? Cesarskie cięcie, leki przeciwbólowe itp.. Ja sobie wymarzyłam poród w wodzie, ale w tej mojej 30 tys. mieścinie raczej nie będzie takiej opcji
![]() Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w zeszłym roku i mówi, że to był koszmar. Nie chodziło nawet o ból, tylko o zachowanie personelu i podejście do kobiety rodzącej. Jak krzyczała, że boli i już nie może wytrzymać to słyszała w odpowiedzi "było się nie puszczać".... Druga sprawa, że koleżanka rodziła sama, bez partnera (który też ją zostawił na wiadomość o ciąży.. ) czy kogoś z rodziny, więc pielęgniarki mogły sobie gadać a i tak wiedziały, że nikt na skargę nie pójdzie ani ich nie objedzie z góry na dół skoro dziewczyna była sama.Trochę mnie to wystraszyło, ale staram się nie słuchać ani nie czytać takich opowieści żeby się negatywnie nie nakręcać. A Wy macie już stracha przed porodem?
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, tak w bluzce też troszkę luzu, chociaż już mniej niż w legginsach.
ale legginsy polecam, właśnie zaległam w nich pod kocem i są ekstra. Nana, ja jeszcze tak bardzo o porodzie nie myślę. Tzn. wiem, że chcę próbować SN jeśli będe mogła ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Kurczę, coś mnie dzisiaj brzuch boli ![]() Wziełam 2 nospy i magnez, mam nadzieję, że to takie jednorazowe.. |
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
nanaa ja tez jeszcze o porodzie nie myślę, boję się bo nie mam pojęcia jak to będzie ze mną. A co do personelu to już nie od nas zależy, na kogo trafimy. Twoja znajoma źle trafiła nie da się ukryć, ale na pewno nie dla tego że rodziła sam. Dużo par nadal nie decyduje się na porody rodzinne i kobiety mają dobrą opiekę.
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Współczuję bólu, mam nadzieje, że nie długo przejdzie. |
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja staram się nie czytać tych mrożących krew w żyłach opowieści, bo bym się jeszcze mocniej nakręciła. Już i tak nasłuchałam się tego dużo. Wiem, że będzie boleć.
Dotka połóż się i odpoczywaj dużo do jutra, może to tylko macica się rozciąga. |
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, leżę właśnie..
Może dzieć zmęczony, bo byłam 6h na kursie + 2h w aucie + potem mama przyjechała, wiec tu obiad, tu to, tu tamto i nic nie odpoczęłam dziś. |
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Konto usunięte
|
Hejka
wróciłam właśnie z basenów, tego trzeba mi było.. Konkretnego odpoczynku przez cały dzień, polecam, polecam ![]() Poród? Ja panicznie boję się strzykawek itp.. raz poszłam z welflonem do domu, nie dałam sobie go wyciągnąć. Mój próg bólu? Masakra.. Jakakolwiek igła i mi słabo. Męczarnie przechodzę jak co 3 tyg robię morfologie. Wiedząc jak się zachowuje w takich sytuacjach zaczęłam już od teraz psychicznie się przyzwyczajać do tej myśli, że w styczniu poród. Przeczytałam praktycznie cały wątek na wizażu o porodzie, w którym dziewczyny opisywały swoje przeżycia i już trochę lepiej się zaczynam czuć z tą myślą
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce silami natury,postaram sie bez znieczulenia,jesli wszystko bedzie dobrze i bedzie wolna sala to w wodzie. Myślałam nawet o porodzie domowym ale jednym z wymogow jest ogrzewanie w domu a go nie mamy,wiec odpada. Zreszta moj maz jest bardzo na nie :-( z drugiej strony moze sie wydarzyc wszystko i lepiej byc blisko lekarzy.
Bardzo chcialam rodzic prywatnie ale niestety to zalezy kiedy zaczne rodzic,jesli w styczniu to ubezpieczenie mi tego nie pokryje,w lutym juz tak. We wrzesniu sprobuje napisac do firmy ubezpieczeniowej prosbe o pokrycie porodu w styczniu bo jesli nie to w ogole bez sensu zebym kupowala ubezp.na caly nastepny rok. A i chce rodzic z mezem,nie wyobrazam sobie inaczej. On wychowal sie na farmie,odbieral porody zwierzat,wie co oznacza porod i jakie niedogodnosci wizualne moga sie z tym laczyc Ja dzisiaj też ze sporym bolem brzucha,mam nadzieje ze to tylko od bardzo intensywnego kaszlu ktory mnie meczy. W srode i czwartek usg prenatalne (publicznie i prywatnie,dlatego dwa) i bardzo sie denerwuje czy dziecko nie bedzie mialo obrzeku itd,te antybiotyki nieszczesne spowodowaly ze bardzo zmartwiona jestem,na dodatek w srode na pewno ide sama bo maz pracuje,w czwartek bedzie staral sie zamienic z kims grafik ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- A i zapomnialam wam napisac a propos wyprawki,kosmetykow itd. W Hiszpanii istnieje jakas dziwna moda na stosowania wody kolonskiej dla dzieci! Wpiszcie sobie np.nenuco i wam wyskoczy ulubiona woda wszystkich hiszpanow. Jeszcze zrozumialabym dla kilkulatka gdyby nie miala alkoholu,ale oni tego uzywaja dla niemowlakow i ma alkohol!!
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie tak szczerze mowiac wizja porodu przeraza. I poki co wole o tym nie myslec. Tym bardziej ze nawet nigdy nie lezalam w szpitalu. No ale innego sposobu nie ma zeby bobasek wyszedl na swiat matka musi sie wziac w garsc przelamac strach i szybko urodzic
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Dotka90 Baby montana Leccie spac, odpoczywajcie i miejmy nadzieje ze do jutra bedzie wszystko w porzadku :-*
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-12 o 22:41 |
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie wstałam i jest okej.
No i dzisiaj II trymestr zaczynam
|
|
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() U mnie to już 14t3d W sobotę od rana do wieczora byłam na nogach. Ok. 16:00 z tego wszystkiego brzuch mnie zaczął boleć, ale na szczęście szybko się to skończyło. A potem wieczorem jak się położyłam, to kręgosłup dał znać o sobie Zazdroszczę Wam ruchów maluszka. Wtedy to chyba człowiek spokojniejszy jest. |
|
|
|
#4760 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Weekend zlecial i od rana do pracy, na dodatek mąż znowu w delegacje pojechal ;( Tez Wam zazdroszcze juz ruchów, ja pewnie jeszcze dlugo poczekam, zwlaszcza, ze lozysko mam na przedniej ścianie. Dzisiaj mam wizytę, ciekawe czy daloby sie juz spojrzec na płeć w 13tyg 5 dniu ? No nic bede męczyć lekarza ![]() Mnie tez zaczyna troche kregoslup pobolewac, za duzo siedze stanowczo. Dotka super, że juz drugi trymestr
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka gratki
![]() kogiel zapytaj, może podejrzycie już
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel, jak lekarz ma USG to na pewno płeć podejrzy
![]() Moim znajomym na prenatalnych podali płeć, tutaj z naszych dziewczyn też już kilka wie ![]() Mnie tylko zgasiła babka na prenatalnych, że płeć to NAJWCZEŚNIEJ za 4-5 tygodni poznam Ja idę 3.08 do gina, to pewnie się juz dowiemy ![]() BTW, fajnie by było zrobić kalendarz wizyt, która kiedy wizytuje
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
To trzeba by w pierwszym poście
może od nowego wątku? Ja idę za tydzień i mam nadzieje, że maluch ładnie nóżki rozłoży
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, tak, tak, od pierwszego posta
![]() No to wykańczajmy ten wątek
|
|
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Ja się pewnie nie dowiem jutro, bo sprzęt słaby w przychodni. Za to 10 sierpnia już idę na lepszy sprzęt, więc może wtedy
|
|
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4767 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie szczególnie wieczorami czuję, jak sobie już leżę z TŻem i oglądamy seriale
Cytat:
Cytat:
![]() ja też dopóki to porządne kopanie nie będzie nie uwierzę do końca ja nie myślę o tym w ogóle, jeszcze tyyyle czasu ![]() poza tym dla mnie szpitale, operacje, zastrzyki itp to norma, sporo tego przeszłam więc myślę że i z porodem dam radę. Wiadomo że będzie bolało, ale dla mnie najważniejsze żeby Maluszek zdrowy sie urodził, ja wszystko przetrzymam Cytat:
![]() ja od jakiś 2-3 tygodni mam tak ze po całym dniu w pracy mnie mega boli brzuch i kręgosłup, po prostu z przeciążania, jak się położę to zaraz przechodzi Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
spokój będzie jak będą prawdziwe kopniaki Cytat:
za wizytęMi pierwszy raz lekarz powiedział o płci w 12t0d więc jest szansa inna sprawa ze niektórzy lekarze nie chcą tak wcześnie mówić
|
|||||||
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku, ja nie mówiłam, że sama będę wszystko ogarniać, tylko żeby zostawić pierwsze 2-3 posty, zanim każda zacznie pisać 'jestem' itp., a potem nie będzie komu posta edytować
![]() Ja mogę pierwszy zrobić, a następny post założy ktoś inny ![]() W sumie wydaje mi się, że 3 posty spokojnie wystarczą. W pierwszym lista dziewczyn z tp + ew. płeć dziecka, top 5 gaduł poprzedniego wątku, linki do poprzednich wątków. W II kalendarz wizyt, info o trymestrach. W III wyprawka + przydatne strony/informacje. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Ewusia, praca swoją drogą, ja siedzę 8h za biurkiem przed kompem. Wiadomo, idę siku, czy do kuchni itp to może sumarycznie siedzę 7h, ale jednak. No nic, byle do grudnia i L4
|
|
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Ja siedzę przed kompem jakieś 10 godzin, choć faktycznie pracuję jakieś 12 godzin. I u mnie zwolnienie nie wchodzi w grę. Dopiero urlop macierzyński.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Więc skoro wtedy kobieta mogła i dała radę... Ty dasz radę tym bardziej 
wydaje mi się ze to jeszcze za wcześnie i może to jednak coś innego a nie Dzidzio, no ale sama nie wiem, nigdy czegoś takiego chyba nie czułam 

ja od kilku dni czuję coś dziwnego, na pewno to nie są jelita (no wiem jak mi chodzą jelita
), to jest takie delikatne smyranie jakby? nie wiem nawet jak to dokładnie opisać 
) czy kogoś z rodziny, więc pielęgniarki mogły sobie gadać a i tak wiedziały, że nikt na skargę nie pójdzie ani ich nie objedzie z góry na dół skoro dziewczyna była sama.