![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. III
Cytat:
![]() ![]() Layla- w jakim? jakiś klub garnizonowy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
Sporo ![]() SPIS OPRACOWAŃ: Bajki, Satyry i Monachomochia Biblia- Nowy Testament Chłopi Dziady- II i IV Dziady III Dżuma Ferdydurke Folwark Zwierzęcy Iliada Inny świat Kamienie na Szanie Konrad Wallenrid Krzyżacy Literatura Powszechna Średniowiecza Lord Jim Ludzie bezdomnie Makbet Mała apokalipsa Mistrz i Małgorzata Mitologia Moralnośc Pani Dulskiej Nad Niemnem Nei Boska komedia Odprawa Posłów Greckich Opowaidanai Stefana Żeromskiego Opracownanai Lektur DODATEK Pomietnik powstania Warszawskiego Pan Tadeusz Pan Wołodyjowski Pieśni Fraszki Treny Poezje Adama Mickiewicza Pozezje Cypriana Kamial Norwida Poezje Czesława Miłosza Poezje Krzysztofa Kamial Baczyńskiego Poezje TAdeusza Różewicza Poezje Wisłąwy Szymborskiej Poezje Zbigneiwa Herberta Powrót Posła Przedwiośnie Quo Vadic Romeo i JUlia Sklepy cynamonowe Szewcy Śluby Panieńskie Tango Wesele Zbrodnai i Kara Zdążyć przed panem Bogiem |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
No więc tak...
Chłopi, Przedwiośnie i Ludzie Bezdomni to są ZDAJE SIĘ właśnie te lektury, które podobno mieliśmy mieć w 2 klasie i jesteśmy do tyłu. Sama już nie wiem, o co chodzi, ale mówiąc szczerze, polskim przejmuję się najmniej. Agosek nastęnym razem się uda ![]() ![]() ![]() Ze studniówką nie wiem, jak będziemy mieć, w sumie dopiero mamy zamiar zacząć cokolwiek myśleć. Na pewno moja klasa będzie walczyła, żeby nie było w szkole, tylko w lokalu. Motyw przewodni w zasadzie leci mi bokiem. W zeszłym roku, jak mieli w szkole, to był starożytny Egipt, ale było widać to tylko po wystroju, dziewczyny sukienki miały takie, jakie se chciały. Teraz Wam powiem coś świetnego: babka z maty powiedziała nam dzisiaj, że jak chcemy mieć studniówkę w piątek, to musimy sobie załatwić DYSPENZĘ U PROBOSZCZA. ![]() Blaque no właśnie nie mam jakiś mega zdolności w kwestii fizyki i NIE MAM POJĘCIA, czy dałabym radę. Może tak, może nie, no po prostu NIE WIEM. Chyba mam jakiś przerost ambicji ;/ I nie pytaj dlaczego - za całokształt =) Wizaż mi pół dnia nie działał... Kasia z moim angielskim to jest tak, że na większości uczelni, gdzie bym chciała złożyć podanie, jednak bardziej opłaca się mieć rozszerzony. Ale z drugiej strony, np. we Wro polski i angielski jest 10 razy mniej ważny, niż mata i fiza. Dosłownie, taki jest przelicznik. Zobaczy się, oby prawidłowo zdecydować... Marta mam to bolerko, ale białe, kupowałam rok temu na zakończenie roku szkolnego bodajże, nosiło się dobrze, ale nie jestem obiektywna, bo ubrałam je ze 2-3 razy [bo białe ![]() Też mam zwolnienie z wf i strasznie się ucieczyłam, jak się dowiedziałam, że 2 z 3 wf-ów mam na końcu albo początku ![]() Krówkaaaaaaaaaa! Zapraszaj W.! Jak tego nie zrobisz, to Ci nie wybaczymy ![]() ![]() ![]() Kurde jak czytam, to przerabiałam już większość lektur, które Wy macie... Nad Niemnem, Potop, Lalka, Gloria Victis, Zbrodnia i Kara [moja ulubiona] itd. Nija brawo z matematyką ![]() ![]() ![]() ![]() Co do opracowań, to polecam http://www.klp.pl ![]() Uwierzcie, że nie miało być tego tak dużo ![]() Za to jutro prawdopodobnie mało się będę odzywała, a w piątek to chyba w ogóle - pierwszy dzień kursu ![]() Trochę rozczarowali dziś znajomi, ale... to nic, przejdzie mi, marudzę.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na te loki się napaliłam i jutro spróbuję zrobić ![]() Cytat:
![]() No jednyny mankament z ta kasą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witaj ![]() Bo matma wcale taka zła nie jest ![]() Cytat:
![]() Mi też ![]() A co się stało?? Dzięki dziewczyny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakąś dziwną masz tą dyrekcję :/ A my mamy w poniedziałek wolne, tylko śmialiśmy się z nauczycielką od w-fu że nauczyciele nie mają wolnego po studniówce ![]() ![]() Cytat:
![]() Następnym razem zdasz! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też macie nieciekawie z tą 100dniówką :/ L*O*L*I*N*K*A witaj ![]() Jacyś zacofani jesteście z tymi lekturami ![]() ![]() My teraz bierzemy 20lecie między wojenne i wiersze najpierw a później "Proces" Kafki, "Granicę", "Przedwiośnie" "Ferdydurke" a później wojenna i powojenna ![]()
![]() |
#876 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, jestem
![]() Nic nie będę nardabiać, bo bezczelnie i normalnie nie mam czau. Już na jutro miałam pozadawane do domu i siedziałam nad tym paskudztwem ![]() Nie pisałam, bo miałam średni dostep do komputera, musicie mi wybaczyć ![]() Będę się starała być na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
klp.pl jest dobre ale to co ja mam zawiera wiele więcej cennych informacji , uwag itp., streszczenia są ładnie i zrozumaile napisane. Mogę wysłać pojedyncze opracowania , jeśli kogoś interesowała by któraś z lektur wymienionych przeze mnie powyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
marta piszę Ci tutaj, bo chyba częściej zaglądasz, nas też nikt nie poinformował, no, matfiz hehe
![]() ale ogólnie to u nas chyba też raczej nikt o niczym nie informuje i trzeba samemu się dowiadywać zawsze o jakichś konkursach ![]() ja bym Cię widziała w tej historycznej ![]() można się zgłaszać chyba do końca września czy początku października ![]() w ogóle nie czuję atmosfery szkoły ![]() mieliśmy fizykę powtórzyć (pytanko...), ale od czego są enki, z maty zadanie się odpisze, z polskiego jeszcze nic nie mamy, ogólnie... mogłabym cały dzień się histy uczyć, albo konstytucji na przykład ale przespałam, tv, wizaż... ![]() ![]() zapowiada się, że na niemieckim nie będzie lekko, tylko to mnie wkurza, ale ogólnie nie powinno być źle ![]() ![]() Studniówkę mamy już dawno ustaloną ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
hej wszysykim czytalam pokrotce o czym pisaliscie i widze ze tematem wiodacym jest szkola i to normalka
![]() witaj L*O*L*I*N*K*A dzis mialam test na wstep z angola naszczescie na punkty a nie na ocene i mam nadzieje ze tego nie zmieni bo ta babka juz dosc nerwow mnie przez te dwa lata kostowala... kiedys np oddalam jej prace i sie pytalam czy sie rozczyta bo pisalam na szybko i wogole pisze malymi literami ona spojrzala na to i powiedziala ze sie rozczyta nie ma problemu pozniej patrze kiedys na oceny z angola i widze za cos kape okazalo sie ze mi ja wpisala bo niby zgubila moja prace ktora lezala w tej chwili w ktorej mi to mowila na biorku myslalam ze cos we mnie strzeli pokazalam jej owa zagubiona prace ktora lezala na jej biorku a ona mi na to ze to jest napisane drobnym maczkiem i nie moze sie rozczytac !!! niecierpie tej babki !!!!!!!! a jeszcze jutro mamy z nia angola super
#880 |
Zadomowienie
|
No to będę dzisiaj pierwsza
![]() Dzień dobry ![]() idę zarobić 60zł na książkach dziś ![]()
![]() |
#881 |
Zadomowienie
|
Bry!
u mnie znowu leje....normalnie non stop przez 3 dni i 3 noce....i dziwić się potem, że powodzie są ![]() zaraz idę zanieść koleżance pod Rossmanna moje zwolnienie z wfu ![]() ![]()
#882 |
Raczkowanie
|
![]()
u mnie tez leje i jest strasznie zimno
![]() dzis mija 5 miesiecy bycia z moim ksieciem ![]() ![]()
#883 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje ![]() u mnie nie wieje ale za to leje deszcz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
U mnie pada, jest daremnie i zimno.
W szkole względny spokój, zapowiedziana na za tydzień kartkówka z fizyki, nawet nie mam nic zadane... Wczoraj otworzyli nowe CH w Rybniku, podobno dzisiaj jadę ze znajomymi. W sumie nie powinnam, muszę oszczędzać, ale co tam ![]() Chyba jednak zdecyduję się na tą fizykę. I to rozszerzoną ![]() Ale jeszcze nie zdecydowałam.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem-przypadek beznadziejny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Martusiu b.-fajnie, ze sie zjawaiłaś ![]() A umnie przygoda prześliczna, ociepliło sie i w ogóle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
Krówka-i co napisał?
![]()
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Wiecie jaki mam w tym roku fajny przedmiot?
![]() Nazywa się kreacje i będziemy się na nim uczyć: zasad dobrego wychowania, uczyć się o pielęgnacji twarzy, ciała, stóp, dłoni, paznokci, charakteryzować swój typ urody (wiosna/lato/jesień/ zima) dobierać makijaż, stój na daną okazję, dodatki, uczyć się prezentować strój na wybiegu, chodzić ładnie, uczyć się mimiką wyrażać emocje, albo też zachować zimną twarz, prezentować się przed kamerą, żeby umieć się "sprzedać" pracodawcy i takie rzeczy ![]() Hah już się nie mogę doczekać ![]()
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Krówka właśnie co napisał? ![]() U mnie pogoda też beznadziejna ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zadomowienie
|
mathilda-super!! Ja też chcę
![]() ![]()
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
jestem .
dzisiaj jade na zakupy . musze kupic cos do jedzenia na ten wyjazd migdal mnie juz nie boli i mam nadzieje ze tak zostanie : D jestem niedospana bo codziennie wstaje raniutko a w dzien nie moge usnąć ;/ przez weekend tez nie pospie :p ja nie wiem jka pociagne ten nastepny tydzien ; O Mathilda - zazdroszcze takiego przedmiotu : D
#893 |
Wtajemniczenie
|
Mathilda fajny przedmiot, też taki mogłaby mieć
![]() Dzisiejzy dzień jest jakiś ogólnie nie ten teges ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurczę! Też tak chcę! ![]() ![]() Ja siedzę chora w domu... Nie chodzę do szkoły. Zabrałam się za powtórkę matmy z poprzednich klas... Może odłożymy tą maturę na inny termin ![]()
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz bym wolala jakis najgorszy klub.. a tam jest zwykla sala. wybralyscie juz mniej wiecej temat na ustne z polskiego? ![]()
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie wkurza sprawa tej studniówki ;/
Nie chce mieć na sali onkologicznej! Do tego pada, jest szaro... buro... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj zazdroscic ci tylko moge sama bym chetnie zgodzila sie na nauke takiego ciekawego przedmiotu ![]() a co do studniowki to nasza szkola juz wynajela sale w restauracji ale termin jest nie zafajny bo tak ferie zimowe mamy od 14-26stycznia a w ostatnia sobote ferii mamy studniowke beznadzieja nie bedzie mozna wyjechac gdzies na cale ferie(a mialam jechac w gory) ![]()
![]() |
#899 |
Wtajemniczenie
|
U mnie sprawa studniówki jest zupłenie otwarta, po 19 września powinno być coś wiadomo, ale wiemy, że na pewno będzie ona w szkole w Auli, tak jak co roku.
Najgorsze jest to, że nie podobają mi się żadne sukienki, ostatnio całe allegro przejrzałam i chyba pół internetu i nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wf za to mam przedostatnie lub 2 ![]() ![]() Cytat:
![]() Raz kozie śmierc ![]() Za to w mojej klasie temat studniówki to jedno wielkie ![]() Nic nie możemy ustalić..nic załatwić... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale obiecuje,że spróbuje chociaz w jednej wziąść udzial ![]() I ja tam ten sms?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie pogoda cudna.Wakacyjna była.Słoneczko i ponad 23 stopnie ciepła ![]() W szkole też nie najgorzej ![]() I byłam z TŻ na spacerku ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.