Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-13, 12:35   #811
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Ja nie gmeram w nosku

Mam jakiś nawał pokarmu,masakra. Cały czas piersi pełne,mleko tryska
Nie wiem czy to po wczorajszym karmi czy co..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 12:42   #812
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
u nas to samo!!!
idzie spać różnie, to zależy od tego co ja robię, ale to w niczym nie przeszkadza - czasami zasypia o 19, czasami o 20, a czasami go kąpię dopiero o 21, ale około godziny 1 jest obowiązkowa pobudka na jedzenie, potem około 3 (tak żeby minęło około 2 godzin), a później się budzi między 5 a 6 i tu już zazwyczaj nie ma spania, ale ja go przeciągam trochę.
Po jedzeniu o 3 już mu trudniej się zasypia, kręci się, wypluwa smoka, a potem go szuka. Dzisiaj do 4:30 wszyscy w sypialni słuchaliśmy kołysanek z karuzeli
U nas bardzo podobnie.
W ogóle zauważyłam że odkąd Franek zaczął w dzień spać w wózku to gorzej mu się zasypia w łóżeczku. Bo bujania nie ma wtedy 😉

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja nie gmeram w nosku

Ja też mam bardzo dużo...
Najbardziej mnie wkurza jak zdejmę biustonosz a z obu cycków leje mi się ciurkiem...

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ojej to mój mały ma ostatnio nowe pory jedzenia w nocy. Zasypia 21-23. Pobudka po ok 3-3,5h i do 3-4 nie śpi. Poten 2h snu i pobudka. A później to juz co chwile pobudki, dzisiaj od 7:30nie śpi, choć też go przytrzymalam bo już przed 7 się budził. Ciekawe kiedy zaśnie. ..

Wasze dzieci też w trakcie jedzenia odsuwaja się od piersi pomarudza i znowu do piersi i tak w kółko? Chyba tylko w nocy je ładnie, a i tak nie zawsze. Nie wiem skąd to... w dzień jest taki krzyk, że daję mu smoka, uspokaja się, dostaje cyca. I potem znowu ryk. Trzeba z nim na rękach pochodzić najlepiej ze smokiem i znowu do piersi... wykańcza mnie to. Nie wiem czy to brzuszek go boli czy coś

nie tak z karmieniem czy moze coś innego go boli..m
Jak Franek tak robi to po prostu nie jest głodny. Tylko chce ciumkac. A odsuwa się bo mleko leci a on go nie chce. Wtedy go odstawiam i daję smoczek. Zazwyczaj oznacza to że chce się wyciszyć i spać.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 12:43   #813
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Mój też wtedy, ale czasami leci słabo i też ma z tym problem... mam wrażenie, że to nie cisnienie mleka.
Ooo czasami jest odgłos jakby się ssanie rozszczelniało... takie cmokniecie. I on się wtedy denerwuje i też płacze. Czasami widzę, że głodny, szuka sutka u tz na szyi, ale jak dostanie cyca trzy razy pociągnie i ryk. Już nie wiem co z tym robić.

Taaak raz w tygodniu. Nie potrafię się przemoc, kapanie za często jest niezdrowe wręcz, ale co 2-3 dni muszę małego wykąpać, no nie da się inaczej.
ja mała co dwa dni kapię w koncu pupe trzeba umyć itp. jeszcze jak jest lato, ale codziennie na wieczór przegotowana woda jej obmywam paszki, buzię i pupe własnie
Stary 2015-07-13, 12:49   #814
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Mnie siostra kazała robić higienę noska i ze dwa-trzy razy w tygodniu psikac profilaktycznie wodą morską lub solą fizjologiczną, żeby dzidziuś kichnął.

Ja psikam wodą morską lub solą fizjologiczną dwa razy dziennie i odciągam katarkiem. Zawsze coś wyjdzie i widzę że przynosi mu to ulgę.
Stary 2015-07-13, 12:53   #815
ultraviolwt188
Raczkowanie

Musze kupic sól fizjologiczną, mam fridę w domu, ale jak juz wspominałam mam zakaz jej używania
Stary 2015-07-13, 12:56   #816
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Marei moja odsuwa się tylko jak się męczy żeby złapać oddech albo jak się ksztusi co często się zdarza bo mimleko leci pod ciśnieniem.

Kejti oesu jak ja uwielbiam te komentarze o jej jakie małżeństwo o jej jakie ma włoski o jej bla bla bla.. Atrakcja.

Nie wiem co zrobić na obiad..
noooooo, obcy ludzie a wszyscy zaczepiają

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
kejtiCe mój tez tak się wierci milion razy sie podnosi, wierzga nogami, obraca się w poprzek łóżeczka

a co do ludzi... niestety tez spotkałam sie z komentarzami odnośnie dziecka. Jakas baba skomentowała, ze za lekko ubrany, a było ponad 30 stopni i miał pajaca, a ja zastanawialam sieczy go nie przegrzewam. Karmiłam na ławce butelka i jakieś babcie szły z kościoła i zaczęły gadać, ze te matki teraz to takie wygodne i mleko z proszku dają. Oczywiście poryczałam się, to było kilka dni po powrocie do domu i karmienie było drażliwym tematem. jakiś koleś ostatnio pytał czy fajnie się prowadzi taki wózek ludzie sa rozni. ale wkurza mnie jak obcy bez pytania podchodzą, zaglądają do wózka i jeszcze komentują. B iora Jaska za dziewczynkę
nooooooo, jakby miał adhd

jakaś babka przechodziła i skomentowała jak tak można bez czapki?!?!

Cytat:
Czyżbyś, jak ja, znała już na pamięć wszystkie odcinki Top Gear?
Taaaaaaaaaaaaak!

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
dziewczyny używacie czegoś do czyszczenia noska już? małej czasem sie ciężko oddycha może ma tam jakieś kozy położna mi zabroniła używać... ehhh te Niemcy oni kapią dzieci raz w tygodniu... a moja sąsiadka zimą raz na 2... masakra co?

coś mi sie zaczyna zbierać na ale sie boję jak to będzie
psikam solą i wyciągam glutki fridą

Cytat:
Moj Jasiek je butle na raty milion razy muszę go odbijać, przysypia, zamyśla się, wierci itp. W trakcie jeszcze zmieniam pieluche. Robie 90ml albo tyle mam odciągniętego. Czasami zje wszystko, czasami zostawi. Martwie sie czy to nie za mało. Je co 2,5h w nocy co 3, jak w zegarku. Na wadze przybiera.
skoro przybiera i nie krzyczy o wiecej to jest dobrze

Cytat:
Kejti moja nie wierci się tak jest spokojna, a myślałam po ruchach w brzuchu ze będzie Blanka nr 2. Ale nie
Zupełnie inna jest
no własnie, Ty miałas szoguna w brzuchu, a mój był spokojny albo miejsca nie miał wielkolud

Cytat:
My kąpiemy codziennie, dla nas to ważne, żeby Mała miała rytuały wieczorne. Poza tym kąpiel to czas dla taty
u nas to jest wspólny czas, Tz trzyma głowe Małemu w wanience, ja myje, potem ja ubieram a Tz gada do niego, bo podczas smarowania jest ryk. a kąpiel go bardzo wycisza i wie, że po kąpieli jest mleko a potem do łózeczka i spac

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
U nas bardzo podobnie.
W ogóle zauważyłam że odkąd Franek zaczął w dzień spać w wózku to gorzej mu się zasypia w łóżeczku. Bo bujania nie ma wtedy 😉
mozliwe u nas bardzo roznie. jak jest spokojny to zasnie w lozeczku a jak juz rozdrazniony, zbyt zmeczony to trzeba bujac
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 13:14   #817
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Jak zaczynał tak mocno płakać, że aż był cały purpurowy i było blisko bezdechu, to wyciągałam go z fotelika, a Tż w tym czasie zatrzymywał się gdzieś, wtedy go uspokajałam, wkładałam z powrotem do fotelika i ruszaliśmy. I tak w kółko..
Miałam już totalnie dość wszystkiego. Nawet sobie pomyślałam, że fotelik mu nie pasuje? Chciałam kupować nowy
Tez to kiedys przerabialam. Najgorsze ze takiego malenstwa nie ma jak uspokoic. Starsze sie zagada, pokaze cos a z takim? Jeszcze u nas dzieciaki z tylu same, oboje tylem do kierunku jazdy, wiec nikt niczym nie pomacha przed oczami.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
przychodziła, była dwa razy. już nie przychodzi.. Będę go przystawiać, ale on wtedy raczej bawi się cyckiem, musi minąć przynajmniej dwie godziny od nakarmienia żeby w ogóle sie cyckiem zainteresował...
Tak zle i tak niedobrze. U nas zainteredowanie cycem non stop, nie ma chwili zeby nie chciala..

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tym octeniseptem pępek psikacie bezpośrednio czy najpierw na gazik? Do tej pory miałam gaziki leko, a dzisiaj Tzet kupił Octenisept. Szymkowi ten kikut już ledwo co się trzyma. Po odpadnięciu psikać jeszcze?

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Bezposrednio. Jak odpadnie to tez.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Wasze dzieci też w trakcie jedzenia odsuwaja się od piersi pomarudza i znowu do piersi i tak w kółko? Chyba tylko w nocy je ładnie, a i tak nie zawsze. Nie wiem skąd to... w dzień jest taki krzyk, że daję mu smoka, uspokaja się, dostaje cyca. I potem znowu ryk. Trzeba z nim na rękach pochodzić najlepiej ze smokiem i znowu do piersi... wykańcza mnie to. Nie wiem czy to brzuszek go boli czy coś nie tak z karmieniem czy moze coś innego go boli..m
Czasem jesli za szybko leci na poczatku, zapomni sie i nie nadaza polykac.
A w jakiej pozycji karmisz? Moze musi byc bardziej pod katem, nie za plasko, moze mleko sie cofa gdzies w przelyku. Moja nie daje sie karmic na lezaco bo sa cyrki. Karmie na siedzaco i trzymam ja pod skosem, czasem na biezaco w trakcie jedzenia sie odbija i lepiej je.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 13:14   #818
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Tez to kiedys przerabialam. Najgorsze ze takiego malenstwa nie ma jak uspokoic. Starsze sie zagada, pokaze cos a z takim? Jeszcze u nas dzieciaki z tylu same, oboje tylem do kierunku jazdy, wiec nikt niczym nie pomacha przed oczami.

dokładnie.. koniecznie chce na rece i koniec
22.06.2015
Stary 2015-07-13, 13:15   #819
industria
Zakorzenienie

ja nie grzebałam w nosku , nawet nie wiedziałam że tak trzeba go czyścić raz tylko wyciągnełam fride bo mała miała kozice i musiałam zassać

Cytat:
ja mała co dwa dni kapię w koncu pupe trzeba umyć itp. jeszcze jak jest lato, ale codziennie na wieczór przegotowana woda jej obmywam paszki, buzię i pupe własnie
ja robie tak samo

kurcze, dalej nie odpadł nam pępek...zaczyna mnie to martwić
Stary 2015-07-13, 13:19   #820
pszczoua
Zakorzenienie

Odnośnie wystających pepkow wpiszcie sobie w grafice google przepuklina pepkowa u noworodka. Czasem trzeba pepek oklejac specjalnym plasterkiem zeby się unormowalo. Tak musiała robić moja kuzynka swojej coreczce.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Ja kąpie codziennie. Tymek ładnie się po kąpieli wycisza i szybko zasypia
Stary 2015-07-13, 13:23   #821
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie gmeram w nosku

Ja mam takie ciśnienie, że fontanna tryska, muszę najpierw w pieluchę wcisnąć bo tak to Laura ma w oku

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

A w ogóle to w weekend jadłam ciecierzycę i jadłam groszek cukrowy i chyba jest ok wszystko

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Ja psikam wodą morską lub solą fizjologiczną dwa razy dziennie i odciągam katarkiem. Zawsze coś wyjdzie i widzę że przynosi mu to ulgę.
U nas podobnie, tyle, że my jeszcze mamy ten katar nie do końca wyleczony. Czasem rano Laurka marudzi i słyszę, że charczy, po odciągnięciu zasypia

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Musze kupic sól fizjologiczną, mam fridę w domu, ale jak juz wspominałam mam zakaz jej używania
Moim zdaniem frida jest dużo bardziej agresywna niż katarek. Jako profilaktykę polecam katarek, fridy używaliśmy w czasie infekcji i była genialna ale jak ten wielki katar minął to za duża męka dla dziecka.
Stary 2015-07-13, 13:24   #822
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja nie umiem odbijać moj tz bierze na rece i zaraz jest wielki beeeek, ja nosze, poklepuje, gładzę bo widziałam na filmiku i

Ale tak czy srak ulewa...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U nas też ulewanie. I tylko glaszczemy do odbicia, u tz zawsze odbija u mnie różnie

Cytat:
U nas bardzo podobnie.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Ja też mam bardzo dużo...
Najbardziej mnie wkurza jak zdejmę biustonosz a z obu cycków leje mi się ciurkiem...

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Jak Franek tak robi to po prostu nie jest głodny. Tylko chce ciumkac. A odsuwa się bo mleko leci a on go nie chce. Wtedy go odstawiam i daję smoczek. Zazwyczaj oznacza to że chce się wyciszyć i spać.
Może o to chodzi. Tylko Markusek nie śpi poten. Poleży i wio zabawa od nowa...

Cytat:
My przy każdym przewijaniu używamy wacikow z wodą, więc pupa jest czysta. Tak samo przemywanie buzi i szyi. Paszki nie, póki są świeże. Chyba że jest upał to całego.
Stary 2015-07-13, 13:25   #823
Princesika
Zakorzenienie

a propos kapieli, my kapaliśmy w emolium bo się skóra złuszczała mocno, przerzuciliśmy się teraz na hippa i co kąpiel to wrzask. Nie wiem czy jej zapach przeszkadza czy co?
Stary 2015-07-13, 13:25   #824
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja nosa nie czyszcze, nie psikam profilaktycznie. Jak widze ze cos siedzi to wyciagne chusteczka i tyle. Tak samo nie balsamuje bo wrzeszczy jak tylko z wody wyciagne az do momentu calkowitego ubrania.
Stary 2015-07-13, 13:31   #825
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Tak zle i tak niedobrze. U nas zainteredowanie cycem non stop, nie ma chwili zeby nie chciala..

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Bezposrednio. Jak odpadnie to tez.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Czasem jesli za szybko leci na poczatku, zapomni sie i nie nadaza polykac.
A w jakiej pozycji karmisz? Moze musi byc bardziej pod katem, nie za plasko, moze mleko sie cofa gdzies w przelyku. Moja nie daje sie karmic na lezaco bo sa cyrki. Karmie na siedzaco i trzymam ja pod skosem, czasem na biezaco w trakcie jedzenia sie odbija i lepiej je.
Ooo może to. Karmię prawie na płasko. Może na boczku pomoże? Nie utrzymam na skos 40min bo już waży koło 5kg.. pokombinuję, dzięki

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Ja nosa nie czyszcze, nie psikam profilaktycznie. Jak widze ze cos siedzi to wyciagne chusteczka i tyle. Tak samo nie balsamuje bo wrzeszczy jak tylko z wody wyciagne az do momentu calkowitego ubrania.
:yes:
Ja też obu rzeczy nie robię. Jak coś jest to zaraz wychodzi tak, że chusteczką wyciągnę.
Stary 2015-07-13, 13:39   #826
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Odnośnie wystających pepkow wpiszcie sobie w grafice google przepuklina pepkowa u noworodka. Czasem trzeba pepek oklejac specjalnym plasterkiem zeby się unormowalo. Tak musiała robić moja kuzynka swojej coreczce.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Ja kąpie codziennie. Tymek ładnie się po kąpieli wycisza i szybko zasypia

ja tez podejrzewałam przepuklinę u małej bo ja sie prezyla to jej gulka wychodziła, ale ale lekarz powiedział, że to 6-cio pak jest i akurat jak sie prężyła to lekko miała tułów skręcony i wyszły mięśnie
Stary 2015-07-13, 13:40   #827
201710041131
Konto usunięte

Tez nosa nie czyszczę na razie

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 13:41   #828
Princesika
Zakorzenienie

kurczę, u nas leje a to nasze godzina spacerów Pierwszy raz nie będzie spaceru Więcej wierszyków chyba jej dziś poczytam
Stary 2015-07-13, 13:42   #829
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tym octeniseptem pępek psikacie bezpośrednio czy najpierw na gazik? Do tej pory miałam gaziki leko, a dzisiaj Tzet kupił Octenisept. Szymkowi ten kikut już ledwo co się trzyma. Po odpadnięciu psikać jeszcze?

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Ja bezpośrednio psikam na pępek , po odpadnięciu jeszcze przez 2-3 dni psikam, tak mi dziś lekarka powiedziała.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Moj uwierzył bo zasnęłam na kanapie w opakowaniu jak oglądał nowego dragon balla ! (Kejti!!! To chyba Twoj Tz jest fanem, dobrze pamietam? Jest w internecie nowa seria, juz dwa odcinki!!) a potem zrobiłam cos czego nigdy nie robię nooo raz po panieńskim moim zrobiłam - dzien dziecka - nie wykapałam sie i poszłam spac
A rano nawał w obu cyckach a wczoraj ledwo te 50 ml udało mi sie z obu odciągnąć... Mam takie rzuty- raz ciezko a raz pełna butelka z jednej piersi...

biedna tylko zdenerwowałaś sie
Tez sie tak zanosi? Takie gruchanie jakby go ze skory obdzierali? Nam tak przedwczoraj w Tesco zrobił, ale spieprzalismy...

mojemu odpadł całkiem wczoraj (juz na mm sie trzymał i tz znalazł go w pampersie jakimś cudem jak go przewijał) i teraz robię tak ze tym patyczkiem dalej przemywam tam w środku wokół ale na to od czego odpadło przykładam na chwile nasączony gazik jałowy. Nie psikam bezpośrednio bo to jest zimne i wtedy jest tragedia

moj tez, mam nadzieje ze zrobi sie z tego dziura jak sie całkiem zagoi

Dziecko mi spi przy suszarce jak aniołek, gdzie ten szumiiiiiiis czemu moj tz zażyczył sobie z haftem wtedy sie dłużej czeka...

Aaa i krostki na rączkach po tych sterydach sie goja

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Moj nie odsuwa sie no chyba ze juz nie chce, za to butle je tak troche na raty, wypluwa odpocznie i dalej ciągnie, mysle ze musi więcej wysiłku wsadzić zeby z medeli pociągnąć niż z piersi. Ale troche mi przysypia po pewnym czasie przy piersi (nie daje mu zasnąć, paśnik jest od jedzenia a nie spania na nim )

Szuu ja z tż uwielbiam dragon Ball już oglądaliśmy

Cytat:
A może rozprasza go w dzień więcej rzeczy?
U nas o 1 w nocy je pięknie, bo w połowie śpi. Nie krztusi się, nie kręci, nie marudzi, ale czasami w dzień połyka tak łapczywie, rozgląda się.

A ja mam takie pytanie czy Wasze dzieci też się tak dużo ruszają? jak czasami go położę to macha rękoma i nogami cały czas. To jest niesamowite jak on się wtedy wierci. Po jedzeniu jak zaczyna się ruszać to po chwili ulewa, bo całe ciało mu pracuje. Tż się śmieje, że rękoma zmienia biegi, a nogami wciska gaz, hamulec, sprzęgło...

W ogóle wczoraj nad morzem karmiłam go na ławce, to wszyscy się oglądali ciągle. A potem na plażę niosłam go na rękach, żeby sobie odbił, no i uspokoił, bo trochę mi marudził, to wszyscy ludzie komentowali, że takie maleństwo.. Potem jakaś babka się przyczepiła i oczywiście pytanie czy karmię piersią A potem hejt, że to przecież taka wygoda!!! No nie dla wszystkich najwidoczniej.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Źle pamiętasz Mój Tż jest fanem wszelakich programów motoryzacyjnych tylko i wyłącznie. Odcinki na Discovery i TVN Turbo znam już na pamięć.

Wiesz co, wczoraj pierwszy raz słyszałam i widziałam taki płacz. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie było. To nie był ryk o jedzenie, tylko zwyczajna złość. To jest niesamowite, że 3 tygodniowe dziecko może się aż tak denerwować.. Brałam na ręce, do siebie na klatę i był spokój.
A w trakcie tego płaczu jest cały purpurowy i łapie bezdech... Jakby mi tak przy ludziach zrobił, to też bym uciekała

Ogólnie to jestem cała przestraszona ciągle i chcę żeby był już większy, bardziej komunikatywny. A potem będę żałowała, że nie doceniałam tego czasu jak był taki mały..

Moja też się tak wierci, macha tak rękoma i nogami jakby walczyła z kimś

Cytat:
Fajnie, że ktoś się zainteresował tym tematem.
U mnie w szpitalu, nikt ani razu nie zapytał czy sobie radzę, czy mam jakieś wątpliwości. Radź sobie sama. Jak leżałam na trzech oddziałach na gin- poł to położniczy wspominam najgorzej! Zero wsparcia od położnych, jedynie to studentki były bardzo pomocne. Dzięki nim chyba do reszty się nie załamałam.
Jak dziewczyna z sali ode mnie poszła poprosić, żeby położna pokazała jej jak dbać o pępek to ją zbyła, bo akurat była pora picia kawy i pierdzenia w stołek.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Ja też kąpię codziennie,a jak były upały to czasami dwa razy dziennie. Uwielbia się kąpać! Mały wycisza się w kąpieli, a po zawsze jest kupa. Mam wrażenie, że później łatwiej mu jest zasnąć.
My kapiemy co dwa dni, ale ona nie lubi się kąpać... na początku jest spokojna a pod koniec płacz..

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja nie grzebałam w nosku , nawet nie wiedziałam że tak trzeba go czyścić raz tylko wyciągnełam fride bo mała miała kozice i musiałam zassać

ja robie tak samo

kurcze, dalej nie odpadł nam pępek...zaczyna mnie to martwić
Nam też jeszcze nie odpadł

Byliśmy na pierwszej wizycie, na szczęście ominął nas deszcz niunia ładnie przybiera, obecnie ma 3700, cała reszta w porząsiu

Edytowane przez sylwka321
Czas edycji: 2015-07-13 o 13:45
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 14:03   #830
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Ja codziennie piskam wodą morską i odciągam fridą- zawsze ma jakieś kozy w środku. Jak mu nie wyciągnę to później w nocy źle mu się śpi, słychać jak mu tam świszczy w nosie.

Co do kąpieli to my co drugi dzień (w upały codziennie), a tak to zawsze rano i wieczorem (jak nie kąpię) to przemywam przegotowaną wodą buzię i dupkę.

Za tydzień mamy szczepienie
A od wczoraj Szymek się uśmiecha
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 14:08   #831
Irmusia81
Zakorzenienie

Question Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Franek waży już 4 kg
A jak wychodziliśmy ze szpitala dwa i pół tygodnia temu to miał 3160.
Ale jestem happy że ładnie przybiera na cycu
Stary 2015-07-13, 14:12   #832
Princesika
Zakorzenienie

Irmusia, super
Stary 2015-07-13, 14:19   #833
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ooo może to. Karmię prawie na płasko. Może na boczku pomoże? Nie utrzymam na skos 40min bo już waży koło 5kg.. pokombinuję, dzięki

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Ja też obu rzeczy nie robię. Jak coś jest to zaraz wychodzi tak, że chusteczką wyciągnę.
To chociaz na poczatku sprobuj na skos jak najwiecej leci. Ja pozniej dokarmiam na lezaco np w nocy ale poczatek tylko pod skosem. Moja juz w szpitalu dostawala szalu na plasko, i na siedzaco karmilam co po cc latwe nie bylo.
Stary 2015-07-13, 14:21   #834
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
To chociaz na poczatku sprobuj na skos jak najwiecej leci. Ja pozniej dokarmiam na lezaco np w nocy ale poczatek tylko pod skosem. Moja juz w szpitalu dostawala szalu na plasko, i na siedzaco karmilam co po cc latwe nie bylo.
Ja też od początku na siedząco. Wcześniej mały leżał na płasko na boczku na poduszce do karmienia. Teraz na pleckach. Spróbuję na boczku znowu albo na skos.

Po cc nie mogłam się na bok odwrócić, więc karmiłam na siedząco
Stary 2015-07-13, 14:30   #835
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Franek waży już 4 kg
A jak wychodziliśmy ze szpitala dwa i pół tygodnia temu to miał 3160.
Ale jestem happy że ładnie przybiera na cycu
super

a ja dziś zauważyłam, że Wojtek się uśmiecha, ale nie bezpośrednio do mnie tylko gdzieś do ściany i już próbuje sobie gadać, tylko trochę trwa zanim wyda z siebie jakiś dźwięk
22.06.2015
Stary 2015-07-13, 14:51   #836
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Ja nie gmeram w nosku

Ja jak ostatnio karmi wypilam to miałam to samo...

Cytat:
A może rozprasza go w dzień więcej rzeczy?
U nas o 1 w nocy je pięknie, bo w połowie śpi. Nie krztusi się, nie kręci, nie marudzi, ale czasami w dzień połyka tak łapczywie, rozgląda się.

A ja mam takie pytanie czy Wasze dzieci też się tak dużo ruszają? jak czasami go położę to macha rękoma i nogami cały czas. To jest niesamowite jak on się wtedy wierci. Po jedzeniu jak zaczyna się ruszać to po chwili ulewa, bo całe ciało mu pracuje. Tż się śmieje, że rękoma zmienia biegi, a nogami wciska gaz, hamulec, sprzęgło...

W ogóle wczoraj nad morzem karmiłam go na ławce, to wszyscy się oglądali ciągle. A potem na plażę niosłam go na rękach, żeby sobie odbił, no i uspokoił, bo trochę mi marudził, to wszyscy ludzie komentowali, że takie maleństwo.. Potem jakaś babka się przyczepiła i oczywiście pytanie czy karmię piersią A potem hejt, że to przecież taka wygoda!!! No nie dla wszystkich najwidoczniej.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Źle pamiętasz Mój Tż jest fanem wszelakich programów motoryzacyjnych tylko i wyłącznie. Odcinki na Discovery i TVN Turbo znam już na pamięć.

Wiesz co, wczoraj pierwszy raz słyszałam i widziałam taki płacz. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie było. To nie był ryk o jedzenie, tylko zwyczajna złość. To jest niesamowite, że 3 tygodniowe dziecko może się aż tak denerwować.. Brałam na ręce, do siebie na klatę i był spokój.
A w trakcie tego płaczu jest cały purpurowy i łapie bezdech... Jakby mi tak przy ludziach zrobił, to też bym uciekała

Ogólnie to jestem cała przestraszona ciągle i chcę żeby był już większy, bardziej komunikatywny. A potem będę żałowała, że nie doceniałam tego czasu jak był taki mały..
Ooo taaak zatesknisz...ja za przeproszeniem czasami marzę żeby starszak się delikatnie mówiąc przymknal

Cytat:
Marei moja odsuwa się tylko jak się męczy żeby złapać oddech albo jak się ksztusi co często się zdarza bo mimleko leci pod ciśnieniem.

Kejti oesu jak ja uwielbiam te komentarze o jej jakie małżeństwo o jej jakie ma włoski o jej bla bla bla.. Atrakcja.

Nie wiem co zrobić na obiad..
U nas z karmieniem jest identyczna sytuacja
Cytat:
kejtiCe mój tez tak się wierci milion razy sie podnosi, wierzga nogami, obraca się w poprzek łóżeczka

a co do ludzi... niestety tez spotkałam sie z komentarzami odnośnie dziecka. Jakas baba skomentowała, ze za lekko ubrany, a było ponad 30 stopni i miał pajaca, a ja zastanawialam sieczy go nie przegrzewam. Karmiłam na ławce butelka i jakieś babcie szły z kościoła i zaczęły gadać, ze te matki teraz to takie wygodne i mleko z proszku dają. Oczywiście poryczałam się, to było kilka dni po powrocie do domu i karmienie było drażliwym tematem. jakiś koleś ostatnio pytał czy fajnie się prowadzi taki wózek ludzie sa rozni. ale wkurza mnie jak obcy bez pytania podchodzą, zaglądają do wózka i jeszcze komentują. B iora Jaska za dziewczynkę
Spoko...Majka jak było ciepło teraz miała rampersa typowo dziewczęcego a dwie osoby i tak się pytały o plec
Cytat:

Ja też.mam klocka ale jak jest na początku takie duże ciśnienie to biorę ja właśnie pod kątem a żeby mi było wygodniej to nogę tzn stopę kładę pod tyłek...rękę wtedy mogę o tą nogę oprzeć i jest pod skosem. Nie wiem czy rozumiesz

Cytat:
super

a ja dziś zauważyłam, że Wojtek się uśmiecha, ale nie bezpośrednio do mnie tylko gdzieś do ściany i już próbuje sobie gadać, tylko trochę trwa zanim wyda z siebie jakiś dźwięk
Nooo moja też....kwiatki jej się podobają

Co do pepka on tak na początku wygląda jakby miał być wypukły. U Kuby Też się martwiłam że taki wypukły będzie ale jak rósł to i pępek się "zapadł" tak jak powinien

Ja kąpię codziennie...nie wyobrażam sobie inaczej..

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 15:08   #837
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
super

super Oskarek już uśmiecha się do mnie, uwielbiam jak to robi

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja jak ostatnio karmi wypilam to miałam to samo...

.

ja tam nie zauważyłam, żeby karmi na mnie działało
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 15:10   #838
kaczuszka1986
Zadomowienie

Kurde zazdroszczę Wam z tym pokarmem.... Ja mam owszem Ale nie tyle by się najadla, a o tryskaniu to tylko w nocy kiedy śpi ok 5h.. wtedy mam sporo... Da się jakoś zwiększyć ta ilość?
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 15:17   #839
myboyismine
Zakorzenienie

do niedawna musiałam nosić wkładki do stanika, bo tak ciagle wyciekało, a od kilku dni w domu chodzę niemal cały czas bez stanika i nic nie wycieka.... a wkładki na wszelki wypadek ubieram jak wychodzę gdzieś...

Mama i teściowa wmawiają mi, że bawarka działa na laktację i żebym dużo jej piła, ale jakoś w o nie wierzę i w jakiejś książeczce też wyczytałam że to ściema

ciekawe czy uda mi sie dzisiaj jeszcze pomalować paznokcie bo jeszcze sprzątanie mi zostao, a jak tż wróci z pracy to idę pobiegać (tylko żeby znowu nie zaczęło padać )
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 15:20   #840
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
do niedawna musiałam nosić wkładki do stanika, bo tak ciagle wyciekało, a od kilku dni w domu chodzę niemal cały czas bez stanika i nic nie wycieka.... a wkładki na wszelki wypadek ubieram jak wychodzę gdzieś...

Mama i teściowa wmawiają mi, że bawarka działa na laktację i żebym dużo jej piła, ale jakoś w o nie wierzę i w jakiejś książeczce też wyczytałam że to ściema

ciekawe czy uda mi sie dzisiaj jeszcze pomalować paznokcie bo jeszcze sprzątanie mi zostao, a jak tż wróci z pracy to idę pobiegać (tylko żeby znowu nie zaczęło padać )
ja sprzatam zawsze od rana, potem na raty robie obiad, bo wtedy Wojtek nie spi, a po południe jest na leniuszkowanie

u mnie było najpierw masa i teraz cały czas jest masa
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości