Styczniowe mamusie 2016, cz. I :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-13, 18:07   #4861
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
A czy Wy jeszcze śpicie na brzuchu?

Czasami przez chwile leżę na brzuchu jak nie mogę spać i próbuje sobie znaleźć jakąś wygodną pozycję. Generalnie jak już to śpię tak pół na pół na boku ale niestety śpię na prawej stronie i ciężko mi będzie się przestawić na lewą

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Fajna, w kształcie 9 bardzo podobna jest do tych C właśnie.

Wiem, wiem też się zastanawiałam właśnie czy wziąć C czy 9 ale ostatecznie cieszę się że wziełam tą

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 18:24   #4862
hariett
Zadomowienie

Dla mnie pranie pieluszek raczej nie będzie problemem - mam rok wolnego, mam pralkę automatyczną, jeśli nie będę się czuć bardzo źle to nastawienie prania i rozwieszenie go raczej nie będzie dla mnie dużym problemem. W moich warunkach po prostu widzę dużo plusów takiego rozwiązania i mam nadzieję że uda mi się to zrobić. życzę powodzenia i wytrwania w tym pomyśle dziewczynom chętnym, bo dobrze jest mieć wsparcie
Teraz jak czytam o otulaczach to też nie wydaja się takie trudne. Kurcze, jeszcze nie mam dziecka, a już nabieram rozpędu z zakupami dla niego...

Tez staram się spać na lewym boku, ale wychodzi różnie. Tak jak Magdusia noce spędzam raczej aktywne ;D

Też chce kupić ta poduszkę... Skoro polecacie to chyba w końcu sie szarpnę

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 18:33   #4863
candyyfloss
Zadomowienie

Ale tych pieluszek to chyba trzeba mieć ze 40 od razu No i co robić z brudnymi, jak się cała pralka ubraniami nie załaduje?
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 18:39   #4864
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A tak w temacie tych poduch. Przypomnialo mi sie ze mam takiego weza kupionego gdzies na jakims festynie. Ciekawe czy on by mi sie sprawdzil w roli takiej poduchy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436805609981.jpg (71,1 KB, 12 załadowań)

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 18:42   #4865
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tych pieluszek to chyba trzeba mieć ze 40 od razu No i co robić z brudnymi, jak się cała pralka ubraniami nie załaduje?
Czytałam że ok 20 wystarcza na 3 dni, oczywiście w zależności od dziecka jak często trzeba zmieniać. Są takie specjalne wiaderka do przetrzymywania tych pieluch.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A tak w temacie tych poduch. Przypomnialo mi sie ze mam takiego weza kupionego gdzies na jakims festynie. Ciekawe czy on by mi sie sprawdzil w roli takiej poduchy...
Ładny wąż , ale raczej jest za "chudy" w sensie cienki, wydaje mi się że nie będzie wygodny.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 18:49   #4866
candyyfloss
Zadomowienie

Moja bratowa na początku to zużywała nawet kilkanaście pampersów dziennie. Więc chyba naprawdę trzeba mieć ich spory arsenał. Do tego dochodzi jeszcze kwestia wysychania, bo w zimę wcale nie jest to łatwe

Chyba to jednak nie dla mnie
Stary 2015-07-13, 18:53   #4867
hariett
Zadomowienie

Myślę że na pewno nic nie trzeba mieć od razu Nawet dwie stosowane na przemian z jednorazówkami to już zmiana. Mamy spokojnie "jadą" na 20 i mniej. Jak się używa otulaczy to w ogóle nie potrzeba wiele, bo głównie zużywa się wkłady. Przechowuje się w zamykanym wiaderku, a na wyjścia są specjalne woreczki. Ja je mogę prać spokojnie z resztą bielizny czy czymś innym, my w sumie i tak mamy pranie co dwa dni plus pościel czy ręczniki - wtedy wychodzi częściej, a do takiego prania i tak dodaje się proszek antybakteryjny. Poza tym nie mam pralki przemysłowej tylko taką niedużą, otwieraną z boku, więc bez przesady, aż tyle się w niej nie zmieści
Candy ale my wszystkie piszemy raczej o używaniu ich po tym najgorszym okresie... Z resztą wiesz, nie chcieć to gorzej niż nie móc, a tu nikt nikogo nie zachęca ani tym bardziej nie zmusza

Magdusia spróbuj, nic nie ryzykujesz Najwyżej powróci na kanapę

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-07-13 o 18:55
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 18:57   #4868
candyyfloss
Zadomowienie

Jasne - każdy robi jak uważa Tak sobie tylko gdybam Może na wiosnę sama się do nich przekonam. Czas pokaże.
Stary 2015-07-13, 19:30   #4869
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Tabela zrobiona, będzie mi łatwiej. Tak patrzę na ten wózek Mondo i jak na razie nie podoba mi się tylko podnóżek jak widzę dzieci w wózkach z tym podnóżkiem i im nóżki poza niego wystają to mi się wydaje że ich to strasznie boli.

Jak chcesz mogę Ci ja wypełnić informacjami o tym wózku co mam.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 19:30   #4870
niepozorna
Zakorzenienie

Ja chyba jednak zostanę przy pampersach...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-07-13, 19:46   #4871
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

[/COLOR]A czy Wy jeszcze śpicie na brzuchu?
Nigdy nie spałam na brzuchu więc nie mam tego problemu. Ale uwielbiam spać na prawym boku i strasznie ciężko jest mi się przestawić na lewy bok ;/
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:37   #4872
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Jak chcesz mogę Ci ja wypełnić informacjami o tym wózku co mam.
Chętnie dziękuje, ja mam taką tabelkę, wstawiam + , i wymiary. Hmm nie mogę załączyć word, zrobię zdjęcie.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-07-13 o 20:39
Stary 2015-07-13, 20:40   #4873
kinga1701
Zakorzenienie

Nie wiem czy będzie widać dobrze.
Możesz też mi podać nazwę i model to sobie sprawdzę te wymiary,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436812822228.jpg (85,9 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-07-13 o 20:53
Stary 2015-07-13, 20:45   #4874
kogielmogiel
Rozeznanie

Hej, witam się po wizycie. Wszystko ok, widziałam maluszka
Odnośnie płci to się nie za wiele dowiedziałam,bo najpierw powiedział, że chyba coś widzi między nogami, a później, że chyba tam nic nie ma
Także u mnie nada 50/50
Co do pieluch to na początek na pewno jednorazowe, a później zobaczymy, nie wykluczam, że jak się dotrzemy z maluszkiem to wtedy spróbujemy wielorazowych.

Oglądałam dzisiaj na TLC program Magiczne 9 miesięcy, ale aż żal oglądać. Straszna propaganda banku komórek macierzystych. Zachwalają jaki to dobry wybór i same korzyści dla dziecka. Trochę o tym poczytałam i ja jestem na nie, koszty duże a potencjalne korzyści nie do końca zbadane.
Stary 2015-07-13, 20:50   #4875
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Hej, witam się po wizycie. Wszystko ok, widziałam maluszka
Odnośnie płci to się nie za wiele dowiedziałam,bo najpierw powiedział, że chyba coś widzi między nogami, a później, że chyba tam nic nie ma
Także u mnie nada 50/50
Co do pieluch to na początek na pewno jednorazowe, a później zobaczymy, nie wykluczam, że jak się dotrzemy z maluszkiem to wtedy spróbujemy wielorazowych.

Oglądałam dzisiaj na TLC program Magiczne 9 miesięcy, ale aż żal oglądać. Straszna propaganda banku komórek macierzystych. Zachwalają jaki to dobry wybór i same korzyści dla dziecka. Trochę o tym poczytałam i ja jestem na nie, koszty duże a potencjalne korzyści nie do końca zbadane.
Super, że wszystko w porządku z maluszkiem. czyli nadal nic nie wiadomo, ciekawe czy mi w czwartek coś powie. O oddawaniu tych komórek macierzystych też czytałam, ale jakoś nie jestem przekonana jeszcze za taką kasę.
Stary 2015-07-13, 20:59   #4876
niunia_leyla
Rozeznanie

kogielmogiel super że wszystko dobrze

o banku komórek to ja o tym myślałam ale koszty spore.

Edytowane przez niunia_leyla
Czas edycji: 2015-07-13 o 21:13
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 21:15   #4877
baby montana
Zakorzenienie

Ja sie nie przekonam do wielorazowek bo mam bardzo wrazliwy nos i zmiana normalnego pampersa bedzie dla.mnie sporym problemem a jakbym miala jeszcze skladowac pieluchy i je wrzucac do pralki to bym sie tepym nozem pociela. Staramy sie z mezem zyc ekologicznie,zuzywamy malo wody i pradu,segregujemy smiecie,ale do wielorazowych pieluch nie przekona mnie nic ani nikt :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 21:20   #4878
kinga1701
Zakorzenienie

Czy ktoś wie co sie dzieje z uaoo od soboty jej nie ma.
Stary 2015-07-13, 21:21   #4879
czarnulax
Zakorzenienie

kogiel super, że z maluszkiem wszystko dobrze szkoda, że płci nie udało się podejrzeć
Stary 2015-07-13, 21:28   #4880
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy będzie widać dobrze.
Możesz też mi podać nazwę i model to sobie sprawdzę te wymiary,

Teutonia mistral s, ja mam z 2007 bo używkę kupiłam. Mogło cos sie zmienic. Wymiarów nie znam.
Koła piankowe, przednie skrętne, z możliwością blokowania
Gondola bez zmienionego nachylenia, ale na plus składanie na płasko
Spacerówka rozkłada sie na płasko
Można dokupić adaptery na pewno do Maxi Cosi
Kosz jak na moje oko wysoko (nie zahaczaliśmy), mega duży i bardzo dobrze dostępny
Podnózek regulowany
Daszek w spacerowce spory, jakieś 90stopni.
Większość daje sie zdjąć i wyprać. Nie doszłam tylko jak stelaż z daszka spacerówki wyjąc
Amortyzacja z tylu
Nie wiem jakie akcesoria dają w standardzie bo ja od razu dostałam z folia, moskitiera, pokrowcem na nóżki i torba

Z innych rzeczy o których nie piszesz a mi sie przydają znacząco:
- regulowana raczka
- przekładana raczka, co daje możliwość prowadzenia dużymi kołami do przodu. Pozwalało to np iść przez piach, nawet na plazy
- możliwość mocowania spacerówki przodem do ciebie lub do swiata
- gondolka z raczka do przenoszenia

Z minusów
- słabe hamulce - ręczny, popsuł nam sie
- duży i ciężki wiec trzeba mieć spory bagażnik i brak schodów na standardowej trasie

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Ja dzis tez byłam na wizycie.
Wszystko ok. Malenstwo widziałam. Jest mega ruchliwe. Trochę mnie to przeraża bo córka w brzuchu była baaaaaaardzo spokojna i taka tez była po urodzeniu. Jezeli nowa dzidzia tez nie zmieni zachowań to padnę
Stary 2015-07-13, 21:42   #4881
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis tez byłam na wizycie.
Wszystko ok. Malenstwo widziałam. Jest mega ruchliwe. Trochę mnie to przeraża bo córka w brzuchu była baaaaaaardzo spokojna i taka tez była po urodzeniu. Jezeli nowa dzidzia tez nie zmieni zachowań to padnę

Nie strasz Kochana bo moje Dziecię również trzepie się cały czas w brzuchu - przynajmniej podczas USG
Mam nadzieję że po urodzeniu mu się odmieni

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-07-13, 21:42   #4882
Dotka90
Zakorzenienie

Tygrysek, Kogiel, super że wizyty udane!

Cytat:
Raczej nie, bo jest za cienki.

Cytat:
To nie masz w pralce możliwości puszczenia np. pół wsadu? Zresztą ja mam tak, że ile wsadzę, to pralka sama dobiera ilość wody na daną wagę i tylko tyle zużywa, a nie, że jedna bluzka to 40l i 20 bluzek to też 40l.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 21:49   #4883
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Ja dzis tez byłam na wizycie.
Super, dziękuje Ci bardzo, możliwość montowania przodem i tyłem oraz regulowana rączka to podstawa, więc nawet nie wpisywałam bo innych wogulę nie biorę pod uwagę. A powiedz mi jak te piankowe koła sprawdzają sie w praktyce rzeczywiście tak ciężko po lesie czy piachu jeździć?

Moje maleństwo na USG tez praktycznie się nie rusza aż czasami się martwiłam, a tu praktycznie każda dziewczyna pisze że ruchliwe. Ale skoro piszesz że Twoja była spokojna i po urodzeniu też spokojna to może i moje dzieciątko będzie grzeczne
Stary 2015-07-13, 21:51   #4884
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, moje tez zawsze spokojne

Btw, skorzystalam dzis pierwszy raz z kasy pierwszeństwa
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 21:51   #4885
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Super dziewczyny ze wszystko w porzadku z Maluchami.

Kogiel pozostaje Ci dalsze czekanie razem z nami az dziec zechce sie ujawnic

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-13, 21:52   #4886
czarnulax
Zakorzenienie

Ja to mam małego wierciuszka Jak będzie cały czas taki ruchliwy, to jak zacznie mnie kopać, to moje wszystkie narządy będą biedne Ciekawa jestem jak będzie za tydzień
Stary 2015-07-13, 22:00   #4887
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Raczej nie, bo jest za cienki.
No chyba bedzie tak jak mowicie. Ale dzis postanowilam ze spimy w 4-ke i bede testowac weza. Jakkolwiek by to nie zabrzmialo

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja to mam małego wierciuszka Jak będzie cały czas taki ruchliwy, to jak zacznie mnie kopać, to moje wszystkie narządy będą biedne Ciekawa jestem jak będzie za tydzień

Moze nie bedzie tak zle chociaz ogladalam ostatnio filmik na YouTube i jedna dziewczyna opowiadala ze bobas tak ja kopal ze nawet z lozka wstac nie mogla bo ja tak podbrzusze bolalo. Albo tak ja naciskal glowka na przepone ze nie mogla tchu zlapac a byl ulozony posladkowo. Takze moze byc ciekawie

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-13 o 22:02
Stary 2015-07-13, 22:02   #4888
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Super, dziękuje Ci bardzo, możliwość montowania przodem i tyłem oraz regulowana rączka to podstawa, więc nawet nie wpisywałam bo innych wogulę nie biorę pod uwagę. A powiedz mi jak te piankowe koła sprawdzają sie w praktyce rzeczywiście tak ciężko po lesie czy piachu jeździć?

Moje maleństwo na USG tez praktycznie się nie rusza aż czasami się martwiłam, a tu praktycznie każda dziewczyna pisze że ruchliwe. Ale skoro piszesz że Twoja była spokojna i po urodzeniu też spokojna to może i moje dzieciątko będzie grzeczne

Ja jestem z tych kół bardzo zadowolona. Po lesie i po plazy mknie dobrze. Jak trudniejszy teren to po prostu ustawiam przednie koła na przód. A jak juz mega suchy piach na plazy to ciągnę na tylnich kołach. Dojedzie wszędzie. Tylko po takich mega zawalonych szyszkami sciezkach brakowało mi amortyzacji z przodu. Ale to nie sprawa kół tylko amortyzacji. Ja sie bałam brać pompowane bo mam szczęście do przebijania dętek w rowerze w najmniej odpowiednich momentach i nie chciałam mieć takiej sytuacji z wózkiem.

Ciesz sie że mało ruchliwe. Ja tam nie narzekałam. Czułam ja dobrze a przynajmniej nie miałam zdemolowanych wnętrzności. A po urodzeniu aniołek. Spac, jesc, pielucha i tak w kółko. Zreszta do tej pory duzo sypia. Obawiam sie że z drugim malenstwem tyle szczęścia nie bede miała.
Stary 2015-07-13, 22:03   #4889
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kinga, moje tez zawsze spokojne

Btw, skorzystalam dzis pierwszy raz z kasy pierwszeństwa
Czyli jest nas więcej, o jak dobrze.

Cytat:

Moze nie bedzie tak zle chociaz ogladalam ostatnio filmik na YouTube i jedna dziewczyna opowiadala ze bobas tak ja kopal ze nawet z lozka wstac nie mogla. Albo tak jak naciskal glowka na przepone ze nie mogla tchu zlapac. Takze moze byc ciekawie
Nie mówcie takich rzeczy, lepiej mówić, że to będzie piękne uczucie które zapamiętamy do końca życia. Od razu się człowiekowi lepiej robi
Stary 2015-07-13, 22:06   #4890
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mówcie takich rzeczy, lepiej mówić, że to będzie piękne uczucie które zapamiętamy do końca życia. Od razu się człowiekowi lepiej robi
Dobra, dobra zartowalam :-D

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-13 o 22:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości