|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Czasami przez chwile leżę na brzuchu jak nie mogę spać i próbuje sobie znaleźć jakąś wygodną pozycję. Generalnie jak już to śpię tak pół na pół na boku ale niestety śpię na prawej stronie i ciężko mi będzie się przestawić na lewą ![]() Wiem, wiem też się zastanawiałam właśnie czy wziąć C czy 9 ale ostatecznie cieszę się że wziełam tą
|
|
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie pranie pieluszek raczej nie będzie problemem - mam rok wolnego, mam pralkę automatyczną, jeśli nie będę się czuć bardzo źle to nastawienie prania i rozwieszenie go raczej nie będzie dla mnie dużym problemem. W moich warunkach po prostu widzę dużo plusów takiego rozwiązania i mam nadzieję że uda mi się to zrobić. życzę powodzenia i wytrwania w tym pomyśle dziewczynom chętnym, bo dobrze jest mieć wsparcie
![]() Teraz jak czytam o otulaczach to też nie wydaja się takie trudne. Kurcze, jeszcze nie mam dziecka, a już nabieram rozpędu z zakupami dla niego... Tez staram się spać na lewym boku, ale wychodzi różnie. Tak jak Magdusia noce spędzam raczej aktywne ;D Też chce kupić ta poduszkę... Skoro polecacie to chyba w końcu sie szarpnę
|
#4863 |
|
Zadomowienie
|
Ale tych pieluszek to chyba trzeba mieć ze 40 od razu
|
|
|
|
#4864 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w temacie tych poduch. Przypomnialo mi sie ze mam takiego weza kupionego gdzies na jakims festynie. Ciekawe czy on by mi sie sprawdzil w roli takiej poduchy...
|
#4865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale raczej jest za "chudy" w sensie cienki, wydaje mi się że nie będzie wygodny.
|
||
|
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Moja bratowa na początku to zużywała nawet kilkanaście pampersów dziennie. Więc chyba naprawdę trzeba mieć ich spory arsenał. Do tego dochodzi jeszcze kwestia wysychania, bo w zimę wcale nie jest to łatwe
Chyba to jednak nie dla mnie |
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Myślę że na pewno nic nie trzeba mieć od razu
Nawet dwie stosowane na przemian z jednorazówkami to już zmiana. Mamy spokojnie "jadą" na 20 i mniej. Jak się używa otulaczy to w ogóle nie potrzeba wiele, bo głównie zużywa się wkłady. Przechowuje się w zamykanym wiaderku, a na wyjścia są specjalne woreczki. Ja je mogę prać spokojnie z resztą bielizny czy czymś innym, my w sumie i tak mamy pranie co dwa dni plus pościel czy ręczniki - wtedy wychodzi częściej, a do takiego prania i tak dodaje się proszek antybakteryjny. Poza tym nie mam pralki przemysłowej tylko taką niedużą, otwieraną z boku, więc bez przesady, aż tyle się w niej nie zmieści ![]() Candy ale my wszystkie piszemy raczej o używaniu ich po tym najgorszym okresie... Z resztą wiesz, nie chcieć to gorzej niż nie móc, a tu nikt nikogo nie zachęca ani tym bardziej nie zmusza ![]() Magdusia spróbuj, nic nie ryzykujesz Najwyżej powróci na kanapę
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-07-13 o 18:55 |
|
|
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
Jasne - każdy robi jak uważa
Tak sobie tylko gdybam Może na wiosnę sama się do nich przekonam. Czas pokaże.
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak chcesz mogę Ci ja wypełnić informacjami o tym wózku co mam. |
|
|
|
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
Nigdy nie spałam na brzuchu więc nie mam tego problemu. Ale uwielbiam spać na prawym boku i strasznie ciężko jest mi się przestawić na lewy bok ;/
|
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie dziękuje, ja mam taką tabelkę, wstawiam + , i wymiary. Hmm nie mogę załączyć word, zrobię zdjęcie.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-13 o 20:39 |
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy będzie widać dobrze.
Możesz też mi podać nazwę i model to sobie sprawdzę te wymiary, Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-13 o 20:53 |
|
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam się po wizycie. Wszystko ok, widziałam maluszka
Odnośnie płci to się nie za wiele dowiedziałam,bo najpierw powiedział, że chyba coś widzi między nogami, a później, że chyba tam nic nie ma ![]() Także u mnie nada 50/50 ![]() Co do pieluch to na początek na pewno jednorazowe, a później zobaczymy, nie wykluczam, że jak się dotrzemy z maluszkiem to wtedy spróbujemy wielorazowych. Oglądałam dzisiaj na TLC program Magiczne 9 miesięcy, ale aż żal oglądać. Straszna propaganda banku komórek macierzystych. Zachwalają jaki to dobry wybór i same korzyści dla dziecka. Trochę o tym poczytałam i ja jestem na nie, koszty duże a potencjalne korzyści nie do końca zbadane. |
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4876 |
|
Rozeznanie
|
kogielmogiel super że wszystko dobrze
o banku komórek to ja o tym myślałam ale koszty spore. Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2015-07-13 o 21:13 |
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nie przekonam do wielorazowek bo mam bardzo wrazliwy nos i zmiana normalnego pampersa bedzie dla.mnie sporym problemem a jakbym miala jeszcze skladowac pieluchy i je wrzucac do pralki to bym sie tepym nozem pociela. Staramy sie z mezem zyc ekologicznie,zuzywamy malo wody i pradu,segregujemy smiecie,ale do wielorazowych pieluch nie przekona mnie nic ani nikt :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś wie co sie dzieje z uaoo od soboty jej nie ma.
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
kogiel super, że z maluszkiem wszystko dobrze
szkoda, że płci nie udało się podejrzeć
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teutonia mistral s, ja mam z 2007 bo używkę kupiłam. Mogło cos sie zmienic. Wymiarów nie znam. Koła piankowe, przednie skrętne, z możliwością blokowania Gondola bez zmienionego nachylenia, ale na plus składanie na płasko Spacerówka rozkłada sie na płasko Można dokupić adaptery na pewno do Maxi Cosi Kosz jak na moje oko wysoko (nie zahaczaliśmy), mega duży i bardzo dobrze dostępny Podnózek regulowany Daszek w spacerowce spory, jakieś 90stopni. Większość daje sie zdjąć i wyprać. Nie doszłam tylko jak stelaż z daszka spacerówki wyjąc Amortyzacja z tylu Nie wiem jakie akcesoria dają w standardzie bo ja od razu dostałam z folia, moskitiera, pokrowcem na nóżki i torba Z innych rzeczy o których nie piszesz a mi sie przydają znacząco: - regulowana raczka - przekładana raczka, co daje możliwość prowadzenia dużymi kołami do przodu. Pozwalało to np iść przez piach, nawet na plazy - możliwość mocowania spacerówki przodem do ciebie lub do swiata - gondolka z raczka do przenoszenia Z minusów - słabe hamulce - ręczny, popsuł nam sie - duży i ciężki wiec trzeba mieć spory bagażnik i brak schodów na standardowej trasie ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Ja dzis tez byłam na wizycie. Wszystko ok. Malenstwo widziałam. Jest mega ruchliwe. Trochę mnie to przeraża bo córka w brzuchu była baaaaaaardzo spokojna i taka tez była po urodzeniu. Jezeli nowa dzidzia tez nie zmieni zachowań to padnę
|
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz Kochana bo moje Dziecię również trzepie się cały czas w brzuchu - przynajmniej podczas USG ![]() Mam nadzieję że po urodzeniu mu się odmieni
|
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek, Kogiel, super że wizyty udane!
Cytat:
To nie masz w pralce możliwości puszczenia np. pół wsadu? Zresztą ja mam tak, że ile wsadzę, to pralka sama dobiera ilość wody na daną wagę i tylko tyle zużywa, a nie, że jedna bluzka to 40l i 20 bluzek to też 40l. |
|
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje maleństwo na USG tez praktycznie się nie rusza aż czasami się martwiłam, a tu praktycznie każda dziewczyna pisze że ruchliwe. Ale skoro piszesz że Twoja była spokojna i po urodzeniu też spokojna to może i moje dzieciątko będzie grzeczne
|
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, moje tez zawsze spokojne
![]() Btw, skorzystalam dzis pierwszy raz z kasy pierwszeństwa
|
|
|
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
Super dziewczyny ze wszystko w porzadku z Maluchami.
Kogiel pozostaje Ci dalsze czekanie razem z nami az dziec zechce sie ujawnic
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam małego wierciuszka
Jak będzie cały czas taki ruchliwy, to jak zacznie mnie kopać, to moje wszystkie narządy będą biedne Ciekawa jestem jak będzie za tydzień
|
|
|
|
#4887 | |
|
Wtajemniczenie
|
No chyba bedzie tak jak mowicie. Ale dzis postanowilam ze spimy w 4-ke i bede testowac weza. Jakkolwiek by to nie zabrzmialo
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Moze nie bedzie tak zle chociaz ogladalam ostatnio filmik na YouTube i jedna dziewczyna opowiadala ze bobas tak ja kopal ze nawet z lozka wstac nie mogla bo ja tak podbrzusze bolalo. Albo tak ja naciskal glowka na przepone ze nie mogla tchu zlapac a byl ulozony posladkowo. Takze moze byc ciekawie
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-13 o 22:02 |
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem z tych kół bardzo zadowolona. Po lesie i po plazy mknie dobrze. Jak trudniejszy teren to po prostu ustawiam przednie koła na przód. A jak juz mega suchy piach na plazy to ciągnę na tylnich kołach. Dojedzie wszędzie. Tylko po takich mega zawalonych szyszkami sciezkach brakowało mi amortyzacji z przodu. Ale to nie sprawa kół tylko amortyzacji. Ja sie bałam brać pompowane bo mam szczęście do przebijania dętek w rowerze w najmniej odpowiednich momentach i nie chciałam mieć takiej sytuacji z wózkiem. Ciesz sie że mało ruchliwe. Ja tam nie narzekałam. Czułam ja dobrze a przynajmniej nie miałam zdemolowanych wnętrzności. A po urodzeniu aniołek. Spac, jesc, pielucha i tak w kółko. Zreszta do tej pory duzo sypia. Obawiam sie że z drugim malenstwem tyle szczęścia nie bede miała. |
|
|
|
|
#4889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, dobra zartowalam :-D
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-13 o 22:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

Może na wiosnę sama się do nich przekonam. Czas pokaże.