|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Stwierdzam, ze nienawidze zakupów w ciąży. Zaraz mi mózg eksploduje
Cytat:
Ja tam opinii nie czytam i nie słucham jeżeli chodzi o poród, bo np kobieta która chce rodzić przez CC to cuda nie widy wynajdzie jakie to wspaniałe i najlepsze dla dziecka i sama nie patrzy na poważne wady tego zabiegu. Woli je wynajdywać w SN. Na odrwrót zresztą też tak jest. Lepiej poczytać literaturę i suche fakty niż opinie jak chce się zdecydować o ile ma sie taką możliwość. JA wolę jednak SN, ale CC też nie wykluczamCytat:
Wrażliwiasta jesteeeemmm.....![]() Cytat:
![]() Cytat:
JAk wyjdzie tak wyjdzie. Oby zdrowe
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłabym spokojna, gdybym miała zapewnioną CC. a teraz strach- dojadę, czy nie dojade , bo jak nie to bede musiala znowu tu rodzic bylam raz i od razu na wstepie powiedzialam ze chce cesarke, a lekarz powiedzial, ze jak juz pierwszy porod sie udał to i drugi pojdzie , bo "autostrada przejechana" i ze po co ciąć brzuch jak juz tam jest blizna. cały czas mnie namawial na SN, na usg mowi "az sie prosi o porod naturalny" bo dzidzia główka w dół. no nie chcialam sie z nim kłócic i nie wiem czy teraz z bekiem do niego nie wyskocze, ze chce CC i juz ale moze lepiej nie , bo wyjde na psychopatke, dlatego chce zalatwic sobie skierowanie od jakiegos specjalisty i byloby po sprawie. nawet perpektywa porodu w takim luksusowym miejscu to jest strach, po takich przezyciach ![]() z resztą, znajomą która tam chodzila na wizyty tez namawial na SN az do konca, ale ona upierala sie przy CC. tyle , ze miala wybór , bo u niej wskazaniem byl stan po pierwszym cięciu... ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Juz nadrabiam, ale muszę pokazac
byłam wczoraj u lekara, bo zwolnienie się kończyło. Bez badania i w ogóle a on na końcu czy w ramach wizyty nie chce zdjęcia jakby buzie ładnie pokazała... No ja oczywiście ze chce wiec Zamieszczam
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-07-14 o 11:00 |
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem nastawiona na cc i nie wyobrażam sobie SN. Pierwsza miałam cc i po 3 dniach po wyjściu ze szpitala sama kapalam, nosiłam syna, fakt bolało trochę ale bez przesady. Wole mieć ranę na brzuchu niż tam, ja nie boje sie bólu SN przezylam go i to krzyżowy, ciągły przez 7h, boje sie powikłań podczas porodu, że dziecko sie nie dotleni itp. No i niewyobrażalne jest dla mnie ze można tam peknac
|
#4055 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
No i ja sama, jak się walnę w coś, co jest za blisko łóżka ![]() Cytat:
Jak dla mnie to robisz koszmarny błąd, tu się starasz o zaświadczenie od psychiatry, a tu się boisz odwalić atak paniki przy ginekologu, a przecież by wystarczyło pewnie się tam poryczeć, opowiedzieć o tym jakie masz doświadczenia i jak bardzo się boisz i pewnie by Ci darowali. Klient nasz pan w końcu. Przerażające to jest, że tak bardzo nie ufasz.
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kurde coś tam widzę ale dopiero jak łeb przekręcę porządnie
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ni...wstawilam normalnie i jest do góry nogami.. Zaraz na kompie pokombijuje
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-07-14 o 11:11 |
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że z daleka z TObą gadam hehehA gdzie Pasztetnik wcięło Wróciłą z paryża i już kobita światowa i gadać z nami nie chce? Odezwij się pindzio. My tez trochę światowe
|
|
#4059 |
|
po drugiej stronie szafy
|
odrobina pikanterii dodaje życiu smaku
|
|
#4060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
śliczności
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
Ja narazie nastawiam się na SN. A co będzie czas pokaże. To prawda że jak ktos jest usilnie nastawiony na jedno to będzie wynajdywał tysiące powodów dlaczego nie wybiera drugiego.
Kobietki w którym tyg robi się usg 3 trymestu? |
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
JA zwariuję. W tej szaro różowej pościeli nie ma organizera a zależało mi na nim. No i się wkurzyłam
Idę robić rosół, bo mi się chce mniam....
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc najbardziej wkurza mnie ta samowolka lekarzy dyżurnych i ordynatorów na porodówkach - kiedy jest skierowanie/ zalecenie/ wskazania od lekarza prowadzącego do CC, a kutas jeden z drugim KAŻĄ rodzić naturalnie mając to w doopie Nie powinno tak być - nie mówię, że to kobieta zawsze ma mieć ostatnie słowo, bo nie każda z nas dysponuje wystarczającą wiedzą z zakresu medycyny, żeby uczyć lekarza w państwowej placówce, co jest lepsze - ale jej lekarz prowadzący już POWINIEN MIEĆ PRAWO podjąć taką decyzję i tę decyzję kolejni lekarze powinni respektować!! No i powinnyśmy mieć legalnie możliwość wyboru CC w PRYWATNYCH placówkach, na własną odpowiedzialność, na zasadzie płacę i wara wszystkim od mojej decyzji - skoro można sobie cycki robić i wycinać żebra czy odsysać tłuszczyk - to czemu nie ciąć macicy. Bo za pieniądze NFZ życzyć sobie możliwości wyboru to jednak ciut roszczeniowe - CC kosztuje szpital duuużo więcej niż nadzór nad SN więc musi być uzasadnienie i wskazania, inaczej NFZ tego nie sfinansuje, a szpital poniesie koszta, za które nikt nie zapłaci...Ja pisałam o standardowych sytuacjach, gdy poród przebiega jakoś tam bez komplikacji, wg planu, i nie zostawia po sobie takiej traumy jak w Twoim przypadku.
|
|
#4064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#4065 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ach te emocje ![]() Na zaleceniach z miejsca gdzie robiłam prenatalne, jest informacja o badaniu w 30 tygodniu, a potem z tego co wiem to w 36 się robi takie ostatecznie oceniające położenie bobasa.
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zaplanowane na sierpień, to będzie chyba 31/32 tc
|
#4067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4068 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Problem polega na tym, że w prywatnych klinikach porody są z reguły prywatne tylko w teorii, w praktyce wygląda to tak, że poród jest na NFZ (i w razie komplikacji i tak się ląduje w "zwykłym" szpitalu), a płaci się za opiekę przed i po, za ładne warunki i prezenty typu ciuszki, kosmetyki, rożek.
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=rita_k;52076301
Kobietki w którym tyg robi się usg 3 trymestu?[/QUOTE] Na internecie teraz przeczytałam, że to usg robi sie pomiędzy 28-32 tc
|
#4070 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No, czasem czytam i się zastanawiam skąd ona bierze tych znajomych i te historie
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ależ źle spałam. wszystko mnie boli :/ pogoda też beznadziejna więc nic tylko siedzieć i zamulać cały dzień. tż pojechał auta oglądać, może w końcu jakieś kupi. ja sobie zaplanowałam na dziś dzień odnowy biologicznej i zaraz zmywam paznokcie, nakładam maseczkę i sru do wanny. później jeszcze od nowa paznokcie pomalować. jeszcze obiad trzeba będzie zrobić. chodzi za mną zapiekanka makaronowa i chyba to dziś będę robić. nadal czekamy na wyprowadzkę siostry tż , może na dniach już to się stanie. dobrze, że teściowa zrobiła miejsce w szafie i w łazience bo wreszcie nie muszę wszystkiego z torby wyciągać. dzwoniłam wczoraj do gina i temin dopiero na 30 lipca też się denerwuję czy wszystko gra więc muszę się jakimś sposobem dowiedzieć heh Oliath - ogromne gratulacje dla córki ! |
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że nie wygłosiłaś mojego ulubionego argumentu, że nie chcesz sobie grażynki "ROZCIĄGNĄĆ" - bo to już jest szczyt absurdu, hahahhaahahh, nawet nie wiadomo jak polemizować z tak pozbawionym podstaw i sensu stwierdzeniem
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-07-14 o 11:30 |
|
|
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4075 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pięknie
Cytat:
Zastanawiałam się czy w ogóle tutaj pisać, bo wstyd mi że tylko narzekam Niestety o ile do bólu spojenia jakoś się przyzwyczaiłam (powiedzmy), to od kilku dni coraz bardziej bolą mnie plecy. Już w drodze do Warszawy i spowrotem ledwo wysiedziałam. Coraz gorzej ze mną. Boję się, że będę musiała latać po kolejnych lekarzach np. ortopedzie itd. mala29lll różowo szare kropki wygrywają ![]() Sama bym taką kupiła, ale ja nie wiem czy uda mi się w ogóle torbę skompletować i inne potrzebne rzeczy, bo tydzień po wypłacie, a my już niewiele kasy na kontach mamy :/ Brawo ![]() Cytat:
Ja mimo kiepskiego pierwszego porodu nadal chciałabym rodzić sn. Najchętniej już. Gorzej, że u mnie te płytki mogą namieszać i z tego co czytałam jeśli mi bardzo spadną może mi zagrozić CC na zimno ustalone trochę przed terminem i w pełnej narkozie. Bardzo bym chciała tego uniknąć (mocno prawdopodobny byłby u mnie nawrót depresji w takiej sytuacji), ale wpływ na to mam żaden
|
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
KAngury mają lepiej JA kce być kangururem ![]() ![]() A nie rozciąga się nic?
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jak patrze na to zdjecie to morda się cieszy
Tz w sekunde byl w gabinecie jak uslyszal ze jednak usg bedzie szybkie Musze ogarniac zakupy tej apteki..ile placice za przesyłke?
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co o tym gadać, myśleć, bo i tak nic to nie da każda musi przez to przejść
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

A nie ma tego wzoru w innych odcieniach? Może dopasujesz coś do pokoiku 

nie oddam
Wrażliwiasta jesteeeemmm.....
bylam raz i od razu na wstepie powiedzialam ze chce cesarke, a lekarz powiedzial, ze jak juz pierwszy porod sie udał to i drugi pojdzie , bo "autostrada przejechana" i ze po co ciąć brzuch jak juz tam jest blizna. cały czas mnie namawial na SN, na usg mowi "az sie prosi o porod naturalny" bo dzidzia główka w dół. no nie chcialam sie z nim kłócic i nie wiem czy teraz z bekiem do niego nie wyskocze, ze chce CC i juz 

Wróciłą z paryża i już kobita światowa i gadać z nami nie chce? 

[COLOR="Silver"]
klask i: