Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 13:50   #4111
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Maxi cosi elea i do tego gondola foldable
już mi się podoba, bo spacerówka MA PAŁĄK

Szeroki stelaż? = stabilny
Ciężki? - jeśli nie musisz nosić po piętrach to nie ma znaczenia
Gondola twarda? no to co, przecież wyścielisz materacykiem. Wąska? no to co, dzidzia będzie się przytulniej czuła, przecież bliźniąt tam nie zapakujesz
Spacerówce nie mam nic do zarzucenia, wygląda na wygodną, pałąk super.
Pasy za długie?? hahahahhh, bez paniki, są w sam raz, muszą być - po to są atesty...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:52   #4112
littlevenus
Raczkowanie

sabonka a daj ty sobie spokój! Szkoda nerwów, uwierz. Chociaż ja jakiś czas temu też strasznie przeżywałam, bo ciągle słyszałam coś, co mnie do nerwicy jasnej doprowadzało. A to brzuch mam duży, a to po co kupujecie, a po co takie drogie... itd. No ludzie kochani. Jednej osobie odpowiedziałam, że na plecach mi brzuch raczej nie wyrośnie, innej, że zakupy robimy z mężem za swoje pieniądze, innej, że kupuję, bo chcę i dali mi w końcu wszyscy święty spokój. Nawet nie wiedziałam, że taka potrafię być. Kiedyś bym wysłuchała, a potem w poduszkę wyła... Ehhhh, ciąża rulez
Stary 2015-07-14, 13:54   #4113
amelia177
Rozeznanie

No i laktator chyba ten zamówię:
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...499004988.html

Ja już chyba go zamawiam, czuję, że tak czy siak będę go używać, bo to gdzieś wyjdę i zostawię dzidzię z TZtem czy nawał pokarmu no trudno :/ a wolę mieć to z głowy.

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:56   #4114
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja narazie nastawiam się na SN. A co będzie czas pokaże. To prawda że jak ktos jest usilnie nastawiony na jedno to będzie wynajdywał tysiące powodów dlaczego nie wybiera drugiego.

Kobietki w którym tyg robi się usg 3 trymestu?
Ja idę 24 lipca, czyli wypada mi wtedy 30t1d. Jak dziewczyny piszą, między 28-32 tygodniem należy zrobić. O właśnie zobaczyłam, że jeszcze 10 dni do zobaczenia malutkiej .

Cytat:
Napisane przez Screaming Whispers Pokaż wiadomość
W ogóle na jakim etapie wyprawki jesteście? Bo mam wrażenie, że stoję w miejscu i ani w lewo ani w prawo.
A i co myślicie o koszu Mojżesza zamiast fotelika samochodowego? Auta nie posiadamy. Wyjazdy do czerwca 2016 nie są przewidziane.
Powinam kupić pomimo wszystko? Czy odpuścić i dopiero zakupić w razie potrzeby?
Ja mam trochę ubranek dla małej, a wczoraj zamawiałam artykuły do torby. Poza tym mamy wózek i fotelik. I tyle z mojej wyprawki . Muszę się w końcu spiąć, bo do końca sierpnia muszę mieć wszystko, co potrzebne.

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
A duzo kupujecie pieluszek flanelowych i tettrowych? Jakos nie moge sobie wyobrazic ile czego pottrzeba
Ja myślałam, żeby wziąć około 15-20 tetrowych i 5 flanelowych. Zawsze można dokupić w razie czego.

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witajcie!
Czytam was cały czas, ale odzywać się jakoś nie mogę. Ciężko się do was wbić. Zresztą tylko mała odpisywała na moje posty, to dałam sobie spokój jakoś na początku 3 części Ale może którąś z was zainteresuje co u nas. A więc obecnie 25 tc leci, kilka dni temu miałam połówkowe i... frędzelek odpodł Zamiast Tomaszka jest Kingusia Ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa jak rybka. Nadal nie omijają mnie różne dolegliwości, w tym ból krzyża, siusianie na zwołanie i humorki z przewagą ryczenia z byle powodu. Ale da się to przeżyć. Reszta jakoś odpuściła, więc chyba szczęściara ze mnie. Codo wyprawki: HubiWorld będzie moim dostawcą po 1 sierpnia. Jestem w trakcie spisywania wyprawki i u niego większość zamówię. Wózek już dawno mamy (kiedyś wam o tym pisałam), załączę fotkęk. Mebelki zamówione (też w załączniku poglądowe), z tym że dwie komody w tym zestawie wzięliśmy. Przyjdzie to to w paczkach za jakieś 2 tygodnie, to mąż będzie miał co robić Ja już wybrałam dywanik, firanki i takie tam. Jeszcze na bujaczek się nie zdecydowałam, ale chyba któryś z fp. Ubranek troszkę mam, większość błękitnych bo miał być Tomcio, ale w niedzielę szwagierka mi przywiezie multum tego po córci. Ja tylko dokupię chyba kaftaniki i półśpiochy. I chyba tyle Pozdrawiam!
To są dwie Kingi na wątku . Gratuluję .
Cytat:
Dziewczyny jestem zła! Odebraliśmy wczoraj wózek, tż go poskladal w domu a moje siostry zaczęły marudzić i wytykać wszystko temu wozkowi: ze stelaż szeroki, że koszyk płytki i mały, że gondola wąska i ze twarde obicie, że ciężki, że nie fajnie się składa bo jest duży, że spacerówka za płytka, za długie pasy, że beznadziejna regulacja oparcia itp itd :/ no myślałam że mnie coś trafi, mój TŻ tez wkurzony jak nie wiem :/
Najlepiej wpuścić jednym uchem, a drugim wypuścić. Są ludzie, którzy zawsze znajdą wady zamiast zalet. Najważniejsze, że wam się podoba.

Rozmawiałyście o porodach. Ja chcę SN, ale jak będą wskazania do CC, to się upierać nie będę. No i prawda jest taka, że każda kobieta przekonana do konkretnego rodzaju porodu znajdzie mnóstwo jego zalet, a niewiele wad. Poza tym, uważam, że dziecko tak czy siak wyjść musi i urodzić trzeba. Nieważne czy CC czy SN.
Stary 2015-07-14, 13:57   #4115
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
sabonka a daj ty sobie spokój! Szkoda nerwów, uwierz. Chociaż ja jakiś czas temu też strasznie przeżywałam, bo ciągle słyszałam coś, co mnie do nerwicy jasnej doprowadzało. A to brzuch mam duży, a to po co kupujecie, a po co takie drogie... itd. No ludzie kochani. Jednej osobie odpowiedziałam, że na plecach mi brzuch raczej nie wyrośnie, innej, że zakupy robimy z mężem za swoje pieniądze, innej, że kupuję, bo chcę i dali mi w końcu wszyscy święty spokój. Nawet nie wiedziałam, że taka potrafię być. Kiedyś bym wysłuchała, a potem w poduszkę wyła... Ehhhh, ciąża rulez
Hahahahahahhh, dokładnie mi już nikt nie śmie nawet napomknąć, że coś nie teges ;D a już Twój tekst o wymianie sióstr MEGAAA

Aaaa edit, to MAŁEJ tekst był
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-14 o 13:59
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:01   #4116
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
malinowa fajniusi i widać że świeżutki...
a wracając po raz 100 do pajaca jesiennego na wyjście ze szpitala to jakie te rozmiary kupujecie?? 56 czy 62?? może bezpieczniej 62, lepiej żeby miało wpaść w niego niż być zamałe
ja bym brała 62 z Karolem wychodziłam tez w przydużym kombinezonie ale jemu to nie robiło różnicy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A jak się wkurzyłam wczoraj na męża bo znowu jazda o wyprawkę była to kazałam mu szukać rzeczy z listy. Miał szukac pościel i zaczęły mu się podobać rzeczy które wczęsniej jak mu pokazywałam tylko rzucił okiem moment i NIE od razu mówił. Teraz widzi ile to szukania hihih i nawet groszki mu sie podobają. Sam mi to pokazał http://www.liliowomi.pl/zdjecia/komp...kropki_roz.jpg

Myślę nad tym i nad http://allegro.pl/15el-90x120-poscie...489491623.html i chodzi o jasny beż

Która Wam się bardziej podoba z tych dwóch?? Teraz ja ranking robię Proszę o porady
szaro różowa

hmhm coś mi poucinało bo pocytowałam więcej
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:01   #4117
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Mi lekarka zabroniła się wylegiwać w wannie... biorę prysznic a do wanny wchodzę jak muszę Grażynkę (dalej mnie bawi ta nazwa) oporządzić

A jak Cię do szpitala wyślą po tych symulacjach?
a ja nie nalewam wrzątku tylko ciepłą wodę więc nie podwyższa mi temp, a po 2 nie wyleguję się zbytnio tylko golę nogi, pachy i grażynę w tym czasie maska mi regeneruje włosy i wychodzę

nie sądzę, jak sprawdzą u siebie że wszystko okej to nigdzie nie wyślą chyba że faktycznie byłoby coś nie tak (tfu tfu) .

Cytat:
Dziewczyny jestem zła! Odebraliśmy wczoraj wózek, tż go poskladal w domu a moje siostry zaczęły marudzić i wytykać wszystko temu wozkowi: ze stelaż szeroki, że koszyk płytki i mały, że gondola wąska i ze twarde obicie, że ciężki, że nie fajnie się składa bo jest duży, że spacerówka za płytka, za długie pasy, że beznadziejna regulacja oparcia itp itd :/ no myślałam że mnie coś trafi, mój TŻ tez wkurzony jak nie wiem :/
spokojnie, to chyba wam się ma podobać a nie nikomu innemu do mnie nikt nie powie złego słowa na temat tego co kupuje bo wiedzą że i tak to co oni mówią po mnie spływa i zrobię po swojemu

ja nie wiem jaki proszek/płyn kupić. pewnie w sierpniu będę wyprawkę dopinała na ostatni guzik (jak tż dostanie wypłatę )
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:10   #4118
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Amelie widze ze ty też adamex Który w końcu? Bo juz nie nadążam
A co do mojej córuni to na zdjęciu tatuś cały, nawet moja mama tak powiedziała

Okej pozamawiałam troche rzeczy na allegro, jeszcze chwila i za obiad się trzeba brać

Ja chyba płyn zamówie Biały Jeleń, już wcześniej o nim myślałam Nie drogo wychodz...litr 9 zl, zobaczymy

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Dziewczynki czym będziecie pępuszki myły? Bo znalazłam jakieś gaziki nasączone 70% alko ??

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-07-14 o 14:03
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:11   #4119
Amelie04
Zakorzenienie

ja juz po odbiorze wynikow. kurde hemoglobina i krwinki czerwone troche spadly, plytki ciut tez ale nadal jest 240tys.
glukoza wyszla 76 - 136- 124 wiec chyba git

ale najgorze jest to, ze mam nablonki plaskie, leukocyty i bakterie w moczu
ide powtórzyc, bo moze zle pobralam.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Nawet jak będziesz miała zaklepane dziesięć CC, to dziecko może zdecydować inaczej i będziesz i tak miała stres czy dojedziesz

Jak dla mnie to robisz koszmarny błąd, tu się starasz o zaświadczenie od psychiatry, a tu się boisz odwalić atak paniki przy ginekologu, a przecież by wystarczyło pewnie się tam poryczeć, opowiedzieć o tym jakie masz doświadczenia i jak bardzo się boisz i pewnie by Ci darowali. Klient nasz pan w końcu.

Przerażające to jest, że tak bardzo nie ufasz.
no tak, ale jakbym miala skierowanie to by zamknął dzioba i mnie nie namawiał

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wcale Ci się nie dziwię, bo miałaś mieć CC - więc inne nastawienie, a potem trudno się nagle, w bólu i bezsilności, przestawić :/

Nawiasem mówiąc najbardziej wkurza mnie ta samowolka lekarzy dyżurnych i ordynatorów na porodówkach - kiedy jest skierowanie/ zalecenie/ wskazania od lekarza prowadzącego do CC, a kutas jeden z drugim KAŻĄ rodzić naturalnie mając to w doopie .

Nie powinno tak być - nie mówię, że to kobieta zawsze ma mieć ostatnie słowo, bo nie każda z nas dysponuje wystarczającą wiedzą z zakresu medycyny, żeby uczyć lekarza w państwowej placówce, co jest lepsze - ale jej lekarz prowadzący już POWINIEN MIEĆ PRAWO podjąć taką decyzję i tę decyzję kolejni lekarze powinni respektować!!

No i powinnyśmy mieć legalnie możliwość wyboru CC w PRYWATNYCH placówkach, na własną odpowiedzialność, na zasadzie płacę i wara wszystkim od mojej decyzji - skoro można sobie cycki robić i wycinać żebra czy odsysać tłuszczyk - to czemu nie ciąć macicy.

Bo za pieniądze NFZ życzyć sobie możliwości wyboru to jednak ciut roszczeniowe - CC kosztuje szpital duuużo więcej niż nadzór nad SN więc musi być uzasadnienie i wskazania, inaczej NFZ tego nie sfinansuje, a szpital poniesie koszta, za które nikt nie zapłaci...

Ja pisałam o standardowych sytuacjach, gdy poród przebiega jakoś tam bez komplikacji, wg planu, i nie zostawia po sobie takiej traumy jak w Twoim przypadku.

tak jak Elve pisala, w tej mojej klinice porod jest na NFZ wiec tak czy siak jakąś podkładke pod CC muszą miec.
i niestety w Polsce bardzo często mimo wskazań do CC, porod odbywa sie Sn, roznie sie to konczy. ja nie mam nic do SN, jesli kobieta jest stworzona do tego, akcja idzie szybko, no to super. szwagierka taka dalsza od Tż strony dwojke dzieci urodzila bez problemu "dwa parcia i dzieć na swiecie"
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No, czasem czytam i się zastanawiam skąd ona bierze tych znajomych i te historie
to akurat mi opowiadala moja znajoma , ktora jest pielęgniarką

Cytat:
Viki, ale nie strasz dziewczyn, które będą sn rodzić i nie demonizuj - primo pęknięcia ani cięcia NIE CZUJESZ, secundo szwów ewentualnych jest mniej niż na brzuszku, a gdyby natura przewidywała nagminne niedotlenienia, to by nas zaopatrzyła w kangurze torby i kazała rodzić maluteńkie dzieci i donaszać w tych torbach do dnia aż dojrzeją, żeby temu zapobiec

Dobrze, że nie wygłosiłaś mojego ulubionego argumentu, że nie chcesz sobie grażynki "ROZCIĄGNĄĆ" - bo to już jest szczyt absurdu, hahahhaahahh, nawet nie wiadomo jak polemizować z tak pozbawionym podstaw i sensu stwierdzeniem
a ja jednak czułam ...

Cytat:
W przypadku silnego strachu związanego z poprzednim bardzo cięzkim porodem to też powinno być wskazaniem do CC

roznie to u nas bywa z tym...

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Ja nie strasze tylko pisze o swoich obawach, które są w mojej głowie, nie wiem jak to jest z tym pęknięciem bo nie przezylam tego. NAPISALAM TYLKO ZE DLA MNIE TO JEST NIEWYOBRAZALNE!!!! Myślałam że tu na forum można pisać o swoich obawach, o tym czego sie boimy ???????????? Czy ja napisalam - dziewczyny nie rodzcie SN bo to jest straszne i okropne? Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee, bo nie mam o tym pojęcia.
jestem z Tobą kochana
tak naprawde kazda z Was sie przekona po pierwszym porodzie czy jest do tego stworzona ;p

Cytat:
Dziewczynki jakie kupiłyście proszki do prania? No i właśnie proszki czy płyny??
ja mam płyn do prania dzidzius

Cytat:
Witajcie!
Czytam was cały czas, ale odzywać się jakoś nie mogę. Ciężko się do was wbić. Zresztą tylko mała odpisywała na moje posty, to dałam sobie spokój jakoś na początku 3 części Ale może którąś z was zainteresuje co u nas. A więc obecnie 25 tc leci, kilka dni temu miałam połówkowe i... frędzelek odpodł Zamiast Tomaszka jest Kingusia Ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa jak rybka. Nadal nie omijają mnie różne dolegliwości, w tym ból krzyża, siusianie na zwołanie i humorki z przewagą ryczenia z byle powodu. Ale da się to przeżyć. Reszta jakoś odpuściła, więc chyba szczęściara ze mnie. Codo wyprawki: HubiWorld będzie moim dostawcą po 1 sierpnia. Jestem w trakcie spisywania wyprawki i u niego większość zamówię. Wózek już dawno mamy (kiedyś wam o tym pisałam), załączę fotkęk. Mebelki zamówione (też w załączniku poglądowe), z tym że dwie komody w tym zestawie wzięliśmy. Przyjdzie to to w paczkach za jakieś 2 tygodnie, to mąż będzie miał co robić Ja już wybrałam dywanik, firanki i takie tam. Jeszcze na bujaczek się nie zdecydowałam, ale chyba któryś z fp. Ubranek troszkę mam, większość błękitnych bo miał być Tomcio, ale w niedzielę szwagierka mi przywiezie multum tego po córci. Ja tylko dokupię chyba kaftaniki i półśpiochy. I chyba tyle Pozdrawiam!
a myslalam , ze będą na wątku dwa Tomaszki

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja idę 24 lipca, czyli wypada mi wtedy 30t1d. Jak dziewczyny piszą, między 28-32 tygodniem należy zrobić. O właśnie zobaczyłam, że jeszcze 10 dni do zobaczenia malutkiej .

Ja mam trochę ubranek dla małej, a wczoraj zamawiałam artykuły do torby. Poza tym mamy wózek i fotelik. I tyle z mojej wyprawki . Muszę się w końcu spiąć, bo do końca sierpnia muszę mieć wszystko, co potrzebne.

Ja myślałam, żeby wziąć około 15-20 tetrowych i 5 flanelowych. Zawsze można dokupić w razie czego.

To są dwie Kingi na wątku . Gratuluję .
tez mam wtedy wizyte
sa juz trzy Kingi na wątku hihi

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-07-14 o 14:14
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:21   #4120
toskaKrk
Wtajemniczenie

Wczoraj cisza, a dziś szaleństwo na wątku i zaraz się okaże że wszystkie wszystko już mają, a jutro będą prać i prasować
A mnie się wydaje, że jeszcze tyyyle czasu
Wszystko odkładam, a teraz się cykam jak ogarnę, bo czuję się coraz gorzej i już nawet prania dziś nie rozwieszam tylko czekam na Tż, bo mnie tak plecy bolą

Cytat:
10 tetrowych i 4 flanelki. W sumie mam teraz jakieś 12 terrowych i 6 flanelowych bo dostałam
Mala powiem jak u mnie było - flanelowych kolorowych z 10 jak nie kilkanaście miałam/mam i wszystkie w użyciu ciągłym pod główkę w wózku i łóżeczku (a dziecko co chwila ślini się lub ulewa i do wymiany), podkładałam jak poza domem dziecko gdzieś kładłam, u lekarza musiałam mieć ze trzy co najmniej bo trzeba podłożyć żeby dziecko rozebrać do badania, a zanim zostanie zbadane to ze dwa razy siknie itd. Pewnie kilka nowych dokupię bo się fajnie sprawdzają
Tetrowe też z 10-15 miałam i do wycierania buzi głównie, do podłożenia przy karmieniu (bo jedną piersią karmisz a z drugiej cieknie ) z tym że później na szmaty zużyliśmy więc nowe muszę kupić.

Cytat:
nie smutaj i nie przejmuj się
Nie wiem co siostrami kieruje, ale to Wasze dziecko, Wasze pieniądze i Wasz wybór. Ważne żebyście Wy byli zadowoleni
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:22   #4121
Malpka
Zakorzenienie

a ja chyba nie będę jednak potrzebować kołyski jak trochę przestawimy łóżko i szafkę to się jednak zmieści normalne łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
. mam dylemat, bo nie wiem jak długo się po cesarce dochodzi do siebie i czy kilka miesięcy po urodzeniu można planować kolejną ciążę. chciałabym aby mi przedstawiono za i przeciw cesarki...
dochodzi się różnie ja bardzo szybko doszłam do siebie po tygodniu już śmigałam, ale z kolejną ciążą to raczej po kilku miesiącach nie bardzo bo musi się dobrze ci wszystko pozrastać żebyś nie pękła w czasie drugiej ciąży
Stary 2015-07-14, 14:25   #4122
littlevenus
Raczkowanie

A jeszcze jedno dziewczyny. Widzę, że większość z was już wkroczyła w fazę "wicia gniazda", co jest w naszym stanie zupełnie normalne. My też w niedzielę skończyliśmy malowanie. Byłam kilka dni wcześniej u mojego gina i kazał mi bezwzględnie opuścić mieszkanie na czas remontu. Opowiedział mi o tym, co stało się z jego pacjentką, która nie posłuchała... Nie będę straszyć, bo nie o to chodzi. Sam gin też nie chciał mnie przestraszyć, tylko opowiedział autentyczną historię jego pacjentki. Ja na te 4 dni wyniosłam się do brata. Ale wiecie co, przychodziłam oczywiście do domu zobaczyć co już zrobione i jak tak trochę dłużej postałam tam, to zaczynał boleć mnie brzuch... A malowane było Duluxem więc dobrą farbą. Jeśli jednak nie można się wynieść na czas malowania, to należy bardzo mocno wietrzyć i spać przy otwartych oknach, bo to właśnie najbardziej o noce chodzi, kiedy bezwiednie wdychamy te opary. My trafiliśmy na mocno wiatry na czas remontu,może dlatego taki zaduch był w domu. No nie wiem. To samo mamy zrobić jak przyjdą nowe mebelki dla Kini. Najlepiej wywietrzyć je z tego "nowego smrodu" np. w garażu.
Od 2 tygodni jestem już na urlopie (wakacje), a nawet nie poczułam. W domu już z lekka ogarnięte, ale jeszcze czekamy na szafę do naszego pokoju, u niuni rozpierducha w pokoju totalna, wszystko popakowane w kartony i worki. Śmieję się, że Kingusia jeszcze się nie urodziła, a już niezłą rozpierduchę wniosła w nasze życie
P.S. Jutro rano jadę na glukozę. Normalnie... boję się
Stary 2015-07-14, 14:29   #4123
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Mala wypisz jakie pierdoły albo wstaw swoje zamówienie Plisssss potem sobie wejde i pyk pyk wszystko zamówione ))
hehhe o Ty leniu Zamówienia nie wstawię, bo jak pisałam pozostałe rzeczy to tak dla nas Zamawiałam to co napisałam dla dzidzi i dla mnie, a duuużo zamówiłam już wcześniej z allegro więc to tylko było uzupełnienie czego jeszcze nie miałam

Chyba jednak zostanę przy ten szaro rózowej pościeli. PAni mi odpisała z allegro, że można zamówić inny kolor prześcieradła i baldachimu jak coś chyba zamówię różową falbankę w kropy i prześcieradełko, bo bez pościeli wydaje mi się takie surowe z tym szarym a na poczatku pościeli i poduni przecież nie będzie tylko sam ochraniacz, prześcieradło i ta falbanka. Musze jeszcze pomyśleć, żeby za różowo nie było, ale może nie dzisiaj bo mi naprawdę mógz eksploduje.
Już się załamałam że do monitora oddechu Babysense są 2 nianie do wyboru heheh Już mam dość wyborów
Stary 2015-07-14, 14:32   #4124
Amelie04
Zakorzenienie

Littlevenus o kurcze a my planujemy malowanie w sierpniu, nie wiem co ze sobą pocznę hehe a o glukoze sie nie boj, bierz cytrynke i schlodzoną gazowana wode a bedzie git

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

chcialam zrobic jagodzianki a nie mam drozdzy
Stary 2015-07-14, 14:47   #4125
malinowa4
Zakorzenienie

dziewczyny ratunku !!!!!!!
jak otworzyć puszkę jak nie mam pod ręką otwieracza ani męża ??!?!
Stary 2015-07-14, 14:50   #4126
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość

Kobietki w którym tyg robi się usg 3 trymestu?
mi kazała przyjść w 30 tyg

Cytat:
JA zwariuję. W tej szaro różowej pościeli nie ma organizera a zależało mi na nim. No i się wkurzyłam
Idę robić rosół, bo mi się chce mniam....
ja orgazizer sama uszyłam przy karolu

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
`q1

Gorzej, że u mnie te płytki mogą namieszać i z tego co czytałam jeśli mi bardzo spadną może mi zagrozić CC na zimno ustalone trochę przed terminem i w pełnej narkozie. Bardzo bym chciała tego uniknąć (mocno prawdopodobny byłby u mnie nawrót depresji w takiej sytuacji), ale wpływ na to mam żaden
niech cie to w depresję nie wpędza miałąm taką cesarkę przy Karolu bo taka była potrzeba i nie czuję sie gorszą matką a Karol nie czuje się mniej kochany
Stary 2015-07-14, 14:57   #4127
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczynki czym będziecie pępuszki myły? Bo znalazłam jakieś gaziki nasączone 70% alko ??
Ja chyba właśnie takie gaziki kupię. Nie dużo, z 10-20 sztuk

Cytat:
Powodzenia
Ja byłam już dwa razy w tej ciąży i przeżyłam jakoś

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Nożem kiedyś otwierałam, tylko trzeba bardzo ostrożnie żeby palców nie uciąć.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
niech cie to w depresję nie wpędza miałąm taką cesarkę przy Karolu bo taka była potrzeba i nie czuję sie gorszą matką a Karol nie czuje się mniej kochany
No mi bardziej chodzi o tą narkozę, że w takim przypadku dziecka nie potrzymam od razu po wyjęciu i nie usłyszę pierwszego płaczu, a bardzo bym chciała
Ale może mi się uda i płytki pójdą po rozum do głowy i urosną
Stary 2015-07-14, 15:00   #4128
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nożem kiedyś otwierałam, tylko trzeba bardzo ostrożnie żeby palców nie uciąć.
tu nie ma odpowiedniego noża jednym już próbowałam ceramicznym to się czubek ukruszył a puszka nic
Stary 2015-07-14, 15:12   #4129
Amelie04
Zakorzenienie

patrzcie jaka opinię ma Polskie Towarzystwo Ginekologiczne do CC

Wskazania psychiatryczne
Są rzadkimi, ale jednymi z bardziej kontrowersyjnych wskazań pozapołożniczych. Najczęściej w uzasadnieniu wskazuje się na brak akceptacji porodu siłami natury i nastawienie lękowe do porodu. Wiele tego typu wskazań należy traktować krytycznie oraz rozważać je jako wskazania czasowe, które mogą podlegać weryfikacji w czasie skutecznej psychoterapii i farmakoterapii oraz nabywania wiedzy o porodzie w szkole rodzenia.

Boze co za kraj ile ja sie nastresuje

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-07-14 o 15:15
Stary 2015-07-14, 15:14   #4130
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
patrzcie jaka opinię ma Polskie Towarzystwo Ginekologiczne do CC

Wskazania psychiatryczne
Są rzadkimi, ale jednymi z bardziej kontrowersyjnych wskazań pozapołożniczych. Najczęściej w uzasadnieniu wskazuje się na brak akceptacji porodu siłami natury i nastawienie lękowe do porodu. Wiele tego typu wskazań należy traktować krytycznie oraz rozważać je jako wskazania czasowe, które mogą podlegać weryfikacji w czasie skutecznej psychoterapii i farmakoterapii oraz nabywania wiedzy o porodzie w szkole rodzenia.

Boze co za kraj ile ja sie nastresuje
Amelie a nie chcesz poprostu zaplacic za cc? i miec z glowy.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:19   #4131
Amelie04
Zakorzenienie

czyli jak pójde do psychiatry to moze mi zaproponować psychoterapie i tyle bede miala ze skierowania

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Amelie a nie chcesz poprostu zaplacic za cc? i miec z glowy.

Viki ale ja place 2500 w klinice u Arciszewskich, tylko musze miec wskazanie do cesarki tak duzo kobiet "zalatwia" sobie CC a tak ciezko jest mi zalatwic, no nie moge

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

nikogo to nie interesuje, ze mam wąską miednice i dziecko 3150g przez 12 godzin porodu bylo wysoko i nie moglo zejsc na dół. teraz jak bedzie wieksze to nie wiem co bedzie
Stary 2015-07-14, 15:20   #4132
gosiek0388
Zadomowienie

ale produkujecie od rana jak najęte
strasznie dużo tych pieluszek tetrowych i flanelowych mi się wydaje
Stary 2015-07-14, 15:23   #4133
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość

CC mialam 16 stycznia 2014 teraz pewnie pierwszy tydzien pazdziernika.
Ale lekarz powiedzial ze moge SN probowac jak chce.
Mi lekarz mówił, że po cc kobiety najwcześniej mogą rodzić 18 miesięcy po, u mnie będzie 17 i nic z tego. Ale Ty zawsze możesz spróbować jak blizna będzie się dobrze zachowywać pod koniec ciąży

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Może któraś będzie chciała pokatować się jak ja i przeczytać to wszystko
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
http://www.srokao.pl/2012/10/analiza...emolienty.html
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...nawilzane.html
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html
http://www.srokao.pl/2013/02/analiza...la-dzieci.html - jest jeszcze ta promocja na HIPP w Rossmanie ?
http://www.srokao.pl/2012/09/analiza...la-dzieci.html
http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...na-pogode.html
http://www.srokao.pl/2011/10/analiza...-kremy_15.html

Generalnie dominuje Rossman i HIPP.
Co mnie osobiście zaskoczyło J&J, Nivea są przez sroke bombardowane za chemiczno - chemiczny skład, już wiem że nawet się przy nich nie zatrzymam
też czytałam i też wybiorę hipp dla mojego malucha. Sama teraz stosuję tą oliwkę dla dzieci i jest super Poczytaj też o chusteczkach nawilżanych, wyszło że najtańsze niefirmowe są najlepsze

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:26   #4134
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
ale niespodzianka gratulacje córki

Cytat:
yyyyyyy tyle to ja zużywałam dziennie odkąd dziewczynki zaczynały się ślinić... a z Lilą tyle od początku dziennie szło, bo ciut ulewała... ja nie wiem, ile mam, ale z 30 tetrowych co najmniej i 15 flanelek? Plus około 20 malutkich takich mini-flanelowych kolorowych 30x30 cm do wycierania buźki, podkładania na ramię, na spacer, zamiast śliniaczka pod szyjkę, etc.
że ile a po co ci tyle piecluch ja chyba z 10 tetrówek miałam. jak ulane było to wypłukałam szybko w zlewie żeby brudna nie leżała i mi 10 spokojnie wystarczyło
Stary 2015-07-14, 15:27   #4135
gosiek0388
Zadomowienie

mojej bratowej lekarz powiedział że 2 lata minimum i miała 2 cesarki
Stary 2015-07-14, 15:33   #4136
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamiast Tomaszka jest Kingusia
To niespodzianka!!! Ale ważne, że córusia zdrowa, mam nadzieję, że mojej Daruni nic nie urośnie już

Cytat:
Wiem,że kontrast może przepchać ale to nie to tak bolało. On mi szyjkę zmaltretował anim zaczął w ogóle podawać kontrast. Nie wiem co on tam wyprawiał balonikiem na chama mi rozszerzał szyjkę.
o kurde to on ci balonikiem rozszerzał?! przecież to musiało strasznie boleć!!! ja myślałam, że balonik to tylko podczas porodu jak szyjka chociaż trochę współpracuje, masakra!!!

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
DAISY moja zabrali zbadali przy Tz i mu dali jak wyjechalam z sali to on juz ja tulil
dzięki za odp, a przywieźli ją umytą? może głupie pytanie, ale teściowa mówiła, że widok takiej umazianej może mojego męża trochę przerazić

Cytat:
To Wasz wybór i wy będziecie ten wózek obsługiwać, ja takie komentarze wpuszczam jednym uchem a wypuszzcam drugim

[QUOTE=amelia177;52078421]
Mala wypisz jakie pierdoły albo wstaw swoje zamówienie /QUOTE]

To byłby dobry pomysł, Mala na pewno ma wszystko przemyślane

Cytat:
Popieram

Cytat:
a ja nie nalewam wrzątku tylko ciepłą wodę więc nie podwyższa mi temp, a po 2 nie wyleguję się zbytnio tylko golę nogi, pachy i grażynę w tym czasie maska mi regeneruje włosy i wychodzę
Jak ja bym tak poleżała w gorącej kąpieli z pianką

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dochodzi się różnie ja bardzo szybko doszłam do siebie po tygodniu już śmigałam, ale z kolejną ciążą to raczej po kilku miesiącach nie bardzo bo musi się dobrze ci wszystko pozrastać żebyś nie pękła w czasie drugiej ciąży
też mi się tak wydaje, ale jeszcze zapytam co myśli o tym moja lekarka

Cytat:
Byłam kilka dni wcześniej u mojego gina i kazał mi bezwzględnie opuścić mieszkanie na czas remontu. Opowiedział mi o tym, co stało się z jego pacjentką, która nie posłuchała... Nie będę straszyć, bo nie o to chodzi. Sam gin też nie chciał mnie przestraszyć, tylko opowiedział autentyczną historię jego pacjentki Ja na te 4 dni wyniosłam się do brata.
To samo mamy zrobić jak przyjdą nowe mebelki dla Kini. Najlepiej wywietrzyć je z tego "nowego smrodu" np. w garażu.
A ja chciałam mężusiowi pomóc malować :-( tzn.on maluje na drabinie sufit i górę, a ja dół... a tu nici
a ciuszki małej włożyłam do komody po 1-dniowym wietrzeniu, to za mało?!

Cytat:
proponuję użyć krótkiego metalowego noża, albo iść do sąsiada będziesz miała pretekst aby obczaić kto mieszka "za płotem"

Kurde moja pizza śmierdzi jak stare skarpetki, to chyba przez ser
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:33   #4137
gosiek0388
Zadomowienie

czym się różni zielony alantan od żółtego?
Stary 2015-07-14, 15:34   #4138
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
ale produkujecie od rana jak najęte
strasznie dużo tych pieluszek tetrowych i flanelowych mi się wydaje
Dużo też zależy od tego czy np. dziecko ulewa i jak często będziesz pranie nastawiać
Ja mam teraz dużą pralkę więc nie częściej niż raz na dwa/trzy dni pranie, a młody nie tylko ulewał, ale i ślinił się mocno niemal od początku i bardzo długi czas
Stary 2015-07-14, 15:34   #4139
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Okej pralka wstawiona, spaghetii się robi...teraz chyba posiedze na stronce apteki, zobacze co mi potrzeba
Stary 2015-07-14, 15:36   #4140
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
A jeszcze jedno dziewczyny. Widzę, że większość z was już wkroczyła w fazę "wicia gniazda", co jest w naszym stanie zupełnie normalne. My też w niedzielę skończyliśmy malowanie. Byłam kilka dni wcześniej u mojego gina i kazał mi bezwzględnie opuścić mieszkanie na czas remontu. Opowiedział mi o tym, co stało się z jego pacjentką, która nie posłuchała... Nie będę straszyć, bo nie o to chodzi. Sam gin też nie chciał mnie przestraszyć, tylko opowiedział autentyczną historię jego pacjentki. Ja na te 4 dni wyniosłam się do brata. Ale wiecie co, przychodziłam oczywiście do domu zobaczyć co już zrobione i jak tak trochę dłużej postałam tam, to zaczynał boleć mnie brzuch... A malowane było Duluxem więc dobrą farbą. Jeśli jednak nie można się wynieść na czas malowania, to należy bardzo mocno wietrzyć i spać przy otwartych oknach, bo to właśnie najbardziej o noce chodzi, kiedy bezwiednie wdychamy te opary. My trafiliśmy na mocno wiatry na czas remontu,może dlatego taki zaduch był w domu. No nie wiem. To samo mamy zrobić jak przyjdą nowe mebelki dla Kini. Najlepiej wywietrzyć je z tego "nowego smrodu" np. w garażu.
są farby bez tych "złych" substancji, np. tikurilla, beckers

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
kup sobie glukozę o smaku cytrynowym, jest pyszna

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości