|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
![]() Szeroki stelaż? = stabilny Ciężki? - jeśli nie musisz nosić po piętrach to nie ma znaczenia Gondola twarda? no to co, przecież wyścielisz materacykiem. Wąska? no to co, dzidzia będzie się przytulniej czuła, przecież bliźniąt tam nie zapakujesz ![]() Spacerówce nie mam nic do zarzucenia, wygląda na wygodną, pałąk super. Pasy za długie?? hahahahhh, bez paniki, są w sam raz, muszą być - po to są atesty...
|
#4112 |
|
Raczkowanie
|
sabonka a daj ty sobie spokój! Szkoda nerwów, uwierz. Chociaż ja jakiś czas temu też strasznie przeżywałam, bo ciągle słyszałam coś, co mnie do nerwicy jasnej doprowadzało. A to brzuch mam duży, a to po co kupujecie, a po co takie drogie... itd. No ludzie kochani. Jednej osobie odpowiedziałam, że na plecach mi brzuch raczej nie wyrośnie, innej, że zakupy robimy z mężem za swoje pieniądze, innej, że kupuję, bo chcę i dali mi w końcu wszyscy święty spokój. Nawet nie wiedziałam, że taka potrafię być. Kiedyś bym wysłuchała, a potem w poduszkę wyła... Ehhhh, ciąża rulez
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
No i laktator chyba ten zamówię:
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...499004988.html Ja już chyba go zamawiam, czuję, że tak czy siak będę go używać, bo to gdzieś wyjdę i zostawię dzidzię z TZtem czy nawał pokarmu no trudno :/ a wolę mieć to z głowy.
|
|
#4114 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Muszę się w końcu spiąć, bo do końca sierpnia muszę mieć wszystko, co potrzebne. Cytat:
Cytat:
. Gratuluję . Cytat:
Rozmawiałyście o porodach. Ja chcę SN, ale jak będą wskazania do CC, to się upierać nie będę. No i prawda jest taka, że każda kobieta przekonana do konkretnego rodzaju porodu znajdzie mnóstwo jego zalet, a niewiele wad. Poza tym, uważam, że dziecko tak czy siak wyjść musi i urodzić trzeba. Nieważne czy CC czy SN.
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi już nikt nie śmie nawet napomknąć, że coś nie teges ;D a już Twój tekst o wymianie sióstr MEGAAA ![]() Aaaa edit, to MAŁEJ tekst był
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-07-14 o 13:59 |
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmhm coś mi poucinało bo pocytowałam więcej
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sądzę, jak sprawdzą u siebie że wszystko okej to nigdzie nie wyślą Cytat:
do mnie nikt nie powie złego słowa na temat tego co kupuje bo wiedzą że i tak to co oni mówią po mnie spływa i zrobię po swojemu ja nie wiem jaki proszek/płyn kupić. pewnie w sierpniu będę wyprawkę dopinała na ostatni guzik (jak tż dostanie wypłatę )
|
||
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie widze ze ty też adamex
Który w końcu? Bo juz nie nadążam A co do mojej córuni to na zdjęciu tatuś cały, nawet moja mama tak powiedziała ![]() Okej pozamawiałam troche rzeczy na allegro, jeszcze chwila i za obiad się trzeba brać ![]() Ja chyba płyn zamówie Biały Jeleń, już wcześniej o nim myślałam Nie drogo wychodz...litr 9 zl, zobaczymy ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Dziewczynki czym będziecie pępuszki myły? Bo znalazłam jakieś gaziki nasączone 70% alko ??
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-07-14 o 14:03 |
|
|
|
#4119 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja juz po odbiorze wynikow. kurde hemoglobina i krwinki czerwone troche spadly, plytki ciut tez ale nadal jest 240tys.
glukoza wyszla 76 - 136- 124 wiec chyba git ale najgorze jest to, ze mam nablonki plaskie, leukocyty i bakterie w moczu ide powtórzyc, bo moze zle pobralam. Cytat:
![]() Cytat:
tak jak Elve pisala, w tej mojej klinice porod jest na NFZ wiec tak czy siak jakąś podkładke pod CC muszą miec. i niestety w Polsce bardzo często mimo wskazań do CC, porod odbywa sie Sn, roznie sie to konczy. ja nie mam nic do SN, jesli kobieta jest stworzona do tego, akcja idzie szybko, no to super. szwagierka taka dalsza od Tż strony dwojke dzieci urodzila bez problemu "dwa parcia i dzieć na swiecie" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak naprawde kazda z Was sie przekona po pierwszym porodzie czy jest do tego stworzona ;p Cytat:
Cytat:
a myslalam , ze będą na wątku dwa Tomaszki ![]() Cytat:
![]() sa juz trzy Kingi na wątku hihi
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-07-14 o 14:14 |
|||||||||
|
|
|
#4120 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj cisza, a dziś szaleństwo na wątku i zaraz się okaże że wszystkie wszystko już mają, a jutro będą prać i prasować
A mnie się wydaje, że jeszcze tyyyle czasu Wszystko odkładam, a teraz się cykam jak ogarnę, bo czuję się coraz gorzej i już nawet prania dziś nie rozwieszam tylko czekam na Tż, bo mnie tak plecy bolą ![]() Cytat:
Tetrowe też z 10-15 miałam i do wycierania buzi głównie, do podłożenia przy karmieniu (bo jedną piersią karmisz a z drugiej cieknie ) z tym że później na szmaty zużyliśmy więc nowe muszę kupić.Cytat:
Nie wiem co siostrami kieruje, ale to Wasze dziecko, Wasze pieniądze i Wasz wybór. Ważne żebyście Wy byli zadowoleni
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba nie będę jednak potrzebować kołyski
jak trochę przestawimy łóżko i szafkę to się jednak zmieści normalne łóżeczko ![]() Cytat:
|
|
#4122 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze jedno dziewczyny. Widzę, że większość z was już wkroczyła w fazę "wicia gniazda", co jest w naszym stanie zupełnie normalne. My też w niedzielę skończyliśmy malowanie. Byłam kilka dni wcześniej u mojego gina i kazał mi bezwzględnie opuścić mieszkanie na czas remontu. Opowiedział mi o tym, co stało się z jego pacjentką, która nie posłuchała... Nie będę straszyć, bo nie o to chodzi. Sam gin też nie chciał mnie przestraszyć, tylko opowiedział autentyczną historię jego pacjentki. Ja na te 4 dni wyniosłam się do brata. Ale wiecie co, przychodziłam oczywiście do domu zobaczyć co już zrobione i jak tak trochę dłużej postałam tam, to zaczynał boleć mnie brzuch... A malowane było Duluxem więc dobrą farbą. Jeśli jednak nie można się wynieść na czas malowania, to należy bardzo mocno wietrzyć i spać przy otwartych oknach, bo to właśnie najbardziej o noce chodzi, kiedy bezwiednie wdychamy te opary. My trafiliśmy na mocno wiatry na czas remontu,może dlatego taki zaduch był w domu. No nie wiem. To samo mamy zrobić jak przyjdą nowe mebelki dla Kini. Najlepiej wywietrzyć je z tego "nowego smrodu" np. w garażu.
Od 2 tygodni jestem już na urlopie (wakacje), a nawet nie poczułam. W domu już z lekka ogarnięte, ale jeszcze czekamy na szafę do naszego pokoju, u niuni rozpierducha w pokoju totalna, wszystko popakowane w kartony i worki. Śmieję się, że Kingusia jeszcze się nie urodziła, a już niezłą rozpierduchę wniosła w nasze życie ![]() P.S. Jutro rano jadę na glukozę. Normalnie... boję się
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówienia nie wstawię, bo jak pisałam pozostałe rzeczy to tak dla nas Zamawiałam to co napisałam dla dzidzi i dla mnie, a duuużo zamówiłam już wcześniej z allegro więc to tylko było uzupełnienie czego jeszcze nie miałam![]() Chyba jednak zostanę przy ten szaro rózowej pościeli. PAni mi odpisała z allegro, że można zamówić inny kolor prześcieradła i baldachimu jak coś chyba zamówię różową falbankę w kropy i prześcieradełko, bo bez pościeli wydaje mi się takie surowe z tym szarym a na poczatku pościeli i poduni przecież nie będzie tylko sam ochraniacz, prześcieradło i ta falbanka. Musze jeszcze pomyśleć, żeby za różowo nie było, ale może nie dzisiaj bo mi naprawdę mógz eksploduje.Już się załamałam że do monitora oddechu Babysense są 2 nianie do wyboru heheh Już mam dość wyborów
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Littlevenus o kurcze a my planujemy malowanie w sierpniu, nie wiem co ze sobą pocznę hehe
a o glukoze sie nie boj, bierz cytrynke i schlodzoną gazowana wode a bedzie git ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- chcialam zrobic jagodzianki a nie mam drozdzy |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ratunku !!!!!!!
jak otworzyć puszkę jak nie mam pod ręką otwieracza ani męża ??!?! |
|
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
mi kazała przyjść w 30 tyg
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4127 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia Ja byłam już dwa razy w tej ciąży i przeżyłam jakoś ![]() Cytat:
Cytat:
Ale może mi się uda i płytki pójdą po rozum do głowy i urosną
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie jaka opinię ma Polskie Towarzystwo Ginekologiczne do CC
Wskazania psychiatryczne Są rzadkimi, ale jednymi z bardziej kontrowersyjnych wskazań pozapołożniczych. Najczęściej w uzasadnieniu wskazuje się na brak akceptacji porodu siłami natury i nastawienie lękowe do porodu. Wiele tego typu wskazań należy traktować krytycznie oraz rozważać je jako wskazania czasowe, które mogą podlegać weryfikacji w czasie skutecznej psychoterapii i farmakoterapii oraz nabywania wiedzy o porodzie w szkole rodzenia. Boze co za kraj ile ja sie nastresuje Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-07-14 o 15:15 |
|
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jak pójde do psychiatry to moze mi zaproponować psychoterapie
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Viki ale ja place 2500 w klinice u Arciszewskich, tylko musze miec wskazanie do cesarki tak duzo kobiet "zalatwia" sobie CC a tak ciezko jest mi zalatwic, no nie moge ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- nikogo to nie interesuje, ze mam wąską miednice i dziecko 3150g przez 12 godzin porodu bylo wysoko i nie moglo zejsc na dół. teraz jak bedzie wieksze to nie wiem co bedzie
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
ale produkujecie od rana
jak najętestrasznie dużo tych pieluszek tetrowych i flanelowych mi się wydaje
|
#4133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Poczytaj też o chusteczkach nawilżanych, wyszło że najtańsze niefirmowe są najlepsze
|
|
|
#4134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje córki ![]() Cytat:
a po co ci tyle piecluch ja chyba z 10 tetrówek miałam. jak ulane było to wypłukałam szybko w zlewie żeby brudna nie leżała i mi 10 spokojnie wystarczyło
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
mojej bratowej lekarz powiedział że 2 lata minimum i miała 2 cesarki
|
#4136 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
To niespodzianka!!! Ale ważne, że córusia zdrowa, mam nadzieję, że mojej Daruni nic nie urośnie już
![]() Cytat:
Cytat:
może głupie pytanie, ale teściowa mówiła, że widok takiej umazianej może mojego męża trochę przerazić ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=amelia177;52078421] Mala wypisz jakie pierdoły albo wstaw swoje zamówienie /QUOTE] To byłby dobry pomysł, Mala na pewno ma wszystko przemyślane Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ciuszki małej włożyłam do komody po 1-dniowym wietrzeniu, to za mało?! Cytat:
będziesz miała pretekst aby obczaić kto mieszka "za płotem" Kurde moja pizza śmierdzi jak stare skarpetki, to chyba przez ser |
||||||||
|
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
czym się różni zielony alantan od żółtego?
|
#4138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam teraz dużą pralkę więc nie częściej niż raz na dwa/trzy dni pranie, a młody nie tylko ulewał, ale i ślinił się mocno niemal od początku i bardzo długi czas
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Okej pralka wstawiona, spaghetii się robi...teraz chyba posiedze na stronce apteki, zobacze co mi potrzeba
|
#4140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- kup sobie glukozę o smaku cytrynowym, jest pyszna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Jakos nie moge sobie wyobrazic ile czego pottrzeba 
Zamiast Tomaszka jest Kingusia

05.07.2008 

- kiedy jest skierowanie/ zalecenie/ wskazania od lekarza prowadzącego do CC, a kutas jeden z drugim KAŻĄ rodzić naturalnie mając to w doopie 
a myslalam , ze będą na wątku dwa Tomaszki 

jak najęte