|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
|
|
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. My też w czasie malowania jesteśmy i ja jeszcze pomagałam tż odcinać od sufitu ![]() Cytat:
Tak więc głowa do góry, a moze akurat nie będziesz musiałą mieć pełnej narkozy
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz zadzwonie umowie sie do psychiatry, jak dostane skierowanie na CC a doktorek z kliniki bedzie mial jakies wąty jeszcze to chyba zejde. ile mnie to nerwow kosztuje.a jak nie dostane skierowania to chyba sobie daruje to wszystko, najwyzej wykoncze sie przy Sn fizycznie i psychicznie Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-07-14 o 15:47 |
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba posikałabym się ze śmiechu jakbym na migi pokazywała ![]() ale już otworzyłam
|
|
|
|
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
#4147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, ja wsio wypiorę w jeleniu - przy zakupie 5 l jelenia litr wychodzi za 6 pln
a jak się skończy to normalnie w proszku będę prać jak nasze
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba bylo isc do Marka blizej bys miala jak mu dasz 2000 tysiace za porod to bedzie skakal obok Ciebie a wizyty sa po 100-150zl Cytat:
ja bede 21 miesiecy po ![]() No zobaczymy czy donosze do terminu CC ![]() [QUOTE=Daisy 85;52079775]To niespodzianka!!! Ale ważne, że córusia zdrowa, mam nadzieję, że mojej Daruni nic nie urośnie już ![]() o kurde to on ci balonikiem rozszerzał?! przecież to musiało strasznie boleć!!! ja myślałam, że balonik to tylko podczas porodu jak szyjka chociaż trochę współpracuje, masakra!!! dzięki za odp, a przywieźli ją umytą? może głupie pytanie, ale teściowa mówiła, że widok takiej umazianej może mojego męża trochę przerazić ![]() To Wasz wybór i wy będziecie ten wózek obsługiwać, ja takie komentarze wpuszczam jednym uchem a wypuszzcam drugim ![]() Cytat:
tylko przecieraja aby nie bylo taki brudne , bo to taka jeszcze naturalna ochrona skory
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przeprowadzam wywiad!!!
![]() Chcę kupić całą wyprawkę, plus uszyć wyścielenie koszyków wiklinowych na kosmetyki i pampersy na przewijaku, zasłonki, rogala, moskitierę w jednej tonacji i nie wiem który wzór wybrać czy sówki szare czy groszki szare, doradzicie?! http://allegro.pl/13-el-posciel-120x...912435117.html do tego dokupię sobie ze dwa komplety pościeli z tymi białymi sówkami i takich też kilka sówek będę miała na ścianie (dosłownie z 5sztuk), a nie chcę aby było tego za dużo... sówki są ładne, ale boję się, że przesadzę z ich ilością, a grochy może i brzydsze ale bardziej stonowane, więcej pościeli będę mogła do nich dopasować... jak mi nie pomożecie to nigdy się nie zdecyduję... Cytat:
|
|
|
|
|
#4153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się podobają białe sówki na szarym, i groszki też i jeszcze te gwiazdki ![]() Jak ma być bardziej uniwersalnie to raczej groszki U mnie jest ten problem, że łóżeczko będzie w dużym pokoju, gdzie ściany są jasnożołte i nie wiem czy szarości nie pogryzą się z nimi. Chociaż z drugiej strony ja raczej tylko ochraniacz kupię i może rożek, a prześcieradła i tak mam we wszelakich kolorach po młodym, więc i tak będzie miszmasz
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro u Arciszewskich też robią problem z CC to po cholerę tyle płacić? Ze skierowaniem na CC to i w szpitalu zrobią. Sama piszesz, że u Arciszewskich poród na NFZ więc tez musi być podkładka. Wychodzi na to samo co w szpitalu tylko 2500 mniej plus wizyty i dojazdy na nie. Chyba ise troche zapętliłaś w tym kombinowaniu i zapłacisz tylko za super warunki i to tyle, a chodziło CI o CC. Teraz masz dużo do płacenia, dalej niepewność co do CC i czy zdążysz dojechac jak będzie poród naturalny jednak. Zbyt skomplikowane jak dla mnie i jak na taki stresujący czasCytat:
Ćwok głupi grrrr w dodatku na żywca zupełnieJedno to maść a drugie krem. Tez się zastanawiałam co zamówić i wzięłam krem z płytką z ćwiczeniami dla ciężarówek ![]() Do zabijania pająków ![]() Już mam dość zamawiania. Bleeee aż musiałam iść mózg przewietrzyć heheh. Zamówiłam łóżczko, monitor oddechu i nianię, materac i włóczki na kocyk na pościelki nie mogę patrzećMamusie a polecicie jakiś stelaż pod wanienkę, zeby się nie telepał i był stabilny?
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Mala sama jestem wkurzona na maxa
ale u mnie w szpitalu po CC nie dostaniesz nic przeciwbólowego i meczysz sie przez tydzien w katuszach do tego dostajesz od razu po CC dziecko. wiec juz lepiej tam... Mała ja nie wiem co Ty jeszcze zamawiasz jak wszystko masz ![]() ja dostalam w niedziele od kolezanki karton ciuszkow w tym rozne malutkie buciki z nike sa świetne |
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mamy juz zlozone łóżeczko.. polozylam materacyk. jak nacisne dwoma rękami na dno to tak dziwnie trzeszczy jakby mialo sie zlamac zaraz. to normalne w drewnianych lozeczkach? dno jest z płyty
|
|
|
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
Hyhy szkoda, że mój najpierw pyskuje a dopiero potem idzie czynić honory
![]() Jaki materac ja się pytam? Bo siedzę i czytam i czytam i wiem coraz mniej. Oblukałam też kosmetyki i coś mi się klaruje w głowie co kupić z tym, że chyba na początek kupię jakieś minimum, a gdyby coś się działo np. pupa odparzała to dokupię później. W końcu Rossmannów wokół mam od groma Malinowa brawo
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
COś Wam się miesza, że ja mam wszystko. Po prostu zamawiam po trochę co jakiś czas. Teraz zamawiam już całą resztę i będzie spokój. Ciuszki to nie wszystko a ja nic nie miałam do pielęgnacji malucha czyli wszystko, wszystko od podstaw trzeba było kupić juz prawi wsio
|
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...530910258.html
myśle że jeśli nie chce baldachimów i innych zbieraczy kurzy to to jest wystarczający komplet łóżeczkowy?
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie co z tymi materacami...lateks?
Czy ccos innego, bo ja tez już sama nie wiem ![]() i octenisept pewnie ten 250 ml? To też do pępuszka jest? Bo zastanawiam się czy w takim razie brać gaziki nasączone, bo w tej aptece jesst paczka 100 szt...
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-07-14 o 17:32 |
|
|
|
#4162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przecież dzieć kilka dni ma pępola
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem właśnie..tzn inaczej..ja już zwariowałam czy kupić te gaziki czy octenispet
nie mam pojecia..chyba wstrzymam się, bo w czwartek mam mieć na sr wyprawę i o pielęgnacji..bo jużź mam mętlik w głowie
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szare groszki Octenistept można też chyba do pielęgnacji rany po porodzie używać, ale ja akurat tego nie miałam Mi wystarczyło Tantum Rosa i się samo zagoiło, a pępek chyba gazikami nasączonymi traktowałam ale już nie pamiętam
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
przydał by się jeszcze przybornik ale kurde nie ma za 5 el robi już baldachim a ja nie chce go
![]() ale mi mała wlazła na pęcherz , masakra co zamkne drzwi od wc to mam ochote je od nowa otwierać
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ocenisept jest rewelacyjny na każde rany. Dla nas też czy to cesarka czy grażynę potną. Ja miałam po operacji. Później na rany jak się dziec skaleczy też fajny. Już się ponoć nie używa wody utlenionej tylko zapomniałam dlaczego heheh siora mi mówiła. No i woda utleniona piecze a ocenisept nie
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widziałaś gdzieś gaziki mniej niż 100 w paczce?? Bo aż tyle przecież nie potrzeba
|
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaa są wyniki tego rossmanowego konkursu "mamy pierszeństwo" Jak wygrałam zestaw Hipp
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

jak najęte

tak duzo kobiet "zalatwia" sobie CC a tak ciezko jest mi zalatwic, no nie moge

05.07.2008
zaraz zadzwonie umowie sie do psychiatry, jak dostane skierowanie na CC a doktorek z kliniki bedzie mial jakies wąty jeszcze to chyba zejde. ile mnie to nerwow kosztuje.
chyba posikałabym się ze śmiechu jakbym na migi pokazywała

juz prawi wsio

Czy ccos innego, bo ja tez już sama nie wiem