|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Kucyku super ze się zdecydowaliście. Pomyśl jaka ja musze być przekonana mając nie jedną ale dwie takie kochane i słodkie
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Fiolus a te plamienia ustały u Ciebie bez leków? Moja gin nic nie mówiła żeby już nie myśleć o ciąży, wręcz odwrotnie, mówiła ze takie fajne dzieci nam wychodzą ze teraz to jeszcze tego chłopczyka do kompletu trzeba... ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Anitko dzieci szybciej przyzwyczajają się do zmiany niż Mamy a jeszcze przy Dziadkach to maja raj.Berbie a Ty na kiedy planujesz starania? Tz-eta pogoń po skierowanie do neurologa
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
taki jest plan tylko jeszcze nie wiem kiedy można zacząć starania po cc
![]() Cytat:
![]() ========================= ================= dziś stawiam wszystko co chcecie mój syn dziś kończy 1 miesiąc szok powiedzcie mi kobitki kiedy po cc można z mężem się poprzytulać? do gina jeszcze czas żeby iść a nie mam takich informacji
|
|
#4233 |
|
Konto usunięte
|
sto lat!
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Rena a jak się czujesz po cc? Przytulanka chyba standardowo po 6tygodniach. Uściski dla niemowlaka który awansował z noworodka
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Zdjęcia zobaczę w nocy ma laptopie ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Jedziemy zaraz do alergologa z Tosią. Przy okazji poszukamy ratunku na katary obu moich małych dam ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Mam tydzień w biegu , codziennie coś. Ale zaplanowalam tez dla siebie fryzjera i kosmetyczkę. A tydzień będziemy już w drodze nad morze
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ten czas ucieka! Zdjęć niestety z telefonu nie widzę ![]() Ja 4 tyg. po cc miałam wizytę u gin i o ile dobrze pamiętam, to wtedy już mi pozwoliła ![]() powiedziała też, że rodzić mogę dwa lata po cc. Ale chyba różnie lekarze mówią.
|
|
#4236 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale lecą nam te ciąże! ja już 24ty tydzień ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
my o ile dobrze pamiętam, to miesiąc po cc mogliśmy już z mężem podziałać ![]() a co do starań, to po pół roku już można oczywiście jeśli rana jest gruba i ładnie się zagoi (info potwierdzone przez 4 lekarzy dla pewności )
|
|
|
#4237 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52075339]Ewusia pukania i smyrania czuję codziennie. Ale też czekam na kopniaki
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]szkoda że ten czas tak wolno leci, ja już bym chciała tak mocniej coś czuć Cytat:
no to za szybkie efekty starań Cytat:
i za skończony miesiąc ![]() ja dziś zaczynam 16 ale mi dalej czas wolno leci szybciej niż w I trymestrze, ale nadal bez szału
|
||
|
|
|
#4238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczysz jak zaraz będzie pędzić
|
|
|
#4239 |
|
Konto usunięte
|
Rena wow, jaki on piękny
![]() Królewna lecisz ładnie ![]() Michasia za studniówkę i kciuki na wizytę
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk kciuki za owocne starania.
Rena sto lat dla młodziaka. Jest przesłodki. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Coś dziwnego mi się stało z wizazem na telefonie. Nawet nie wiem gdzie pogubić tekst. Jestem na bieżąco z Wami ale ciągle na wszystko brak czasu.
Berbie nie wiem czy to Ty pytałaś ale na wakacjach byliśmy na Rodos. Wszystko cudnie tylko lot kiepski bo w nocy lecielismy. Co do budowy to mamy już projekt. Czekamy jeszcze na wycenę i konstrukcje dachu i będziemy szukać kogoś do budowy. Może się uda w tym roku postawić. .. Rena gratuluje mianowania. Mnie to czeka za rok. Pracuje już 7 rok a cały czas na kontrakcie jestem Wszystkiego najlepszego dla M. ![]() Kucyk kciuki za staranka Zeberko prześliczne są te twoje dziewczyny ![]() Jak będę na kompie to wrzucę jakieś zdjęcie Olka. Wczoraj mój Skarbek skończył 2,5 roczku
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
My tak na spokojnie, na luzie. Nie mam takiego parcia jak przy pierwszych staraniach. Będzie co ma być. |
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk powodzenia w staraniach
![]() Rena Mateusz jest prześliczny Ja się męczę z pierwszym @ po starcie, masakra... Coraz gorzej się psychicznie czuję zamiast coraz lepiej... Za to mąż wreszcie podchwycił temat starań i myślimy o jesieni/zimie, ale jakoś mi się to odległe wydaje... |
|
|
|
#4246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52077168]Rena wow, jaki on piękny [/QUOTE]też tak myślę ![]() ========================= ============= byliśmy na bioderkach i niestety coś jest nie tak - lekarz kazał pieluszkować i za miesiąc do kontroli...powiedział, że przy ułożeniu pośladkowym jest większe ryzyko dysplazji...
|
|
#4247 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już niedługo i kopniaka dostanieszCytat:
Cytat:
Cytat:
my czekaliśmy do końca połogu Cytat:
nie obejrzysz się kiedy minie
|
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
kucyku
za staranka ![]() muffi współczuje a do jesieni czy zimy i tak zleci ![]() ![]() berbie w takim razie powodzenia i na zapas pytałaś jakie autko szukam...hmmm 5cio drzwiowe przede wszystkim lukam za corsą c albo skodą fabią. Ale chcieć to nie to samo co mieć ![]() ewusia jeszcze troszkę ahhh jak tęsknię za kopniakami Mały czasem tak się przeciąga,że boli strasznie ![]() zeberko urocze dziewczynki rena gratulacje i najlepszego dla MaluszkaMy w weekend lecimy po kabinę o raaany jak się cieszę Od rana pay piszczą i szczekają więc zarówno ja jak i R mamy ich dosyć No i nareszcie zebraliśmy się w garść i w przyszłym tyg jedziemy z Kocikiem na kastracje....muszę już uczyć go do kuwety w domku...jutro chyba mu kupimy jakąś...oczywiście obowiazek wymiany spadnie na R ale przeżyje po tym jak kot jego zaatakował ten boi się go trzymać w sypialni a Kocik tak słodko śpi teraz obok mnie hehe
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4250 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz, zleci ten czas ![]() Cytat:
Koleżanki synek nosił szelki frejki i chodzili na rehabilitację, po dwóch miesiącach wszystko było już ok. Cytat:
buziaki dla niego ![]() Cytat:
![]() A co tam TŻ nagrabił sobie?
|
|
#4251 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj, tak dziewczyny macie rację - dzieci szybciej oswajają się z nową sytuacją. Ja jakoś nie potrafię jeszcze się odnaleźć, ale mam nadzieję, że Wasze słowa się sprawdzą i z każdym dniem będzie lepiej. Oby. Kucyku pięknie, że się staracie U mnie też tylko manualne oczyszczanie daje radę. Może na jesieni zrobię mikrodermabrazję i jakieś kwasy Pytałaś czy kp Emilkę - tak. Póki co dobrze nam z tym, więc się nie odstawiamy. Śliczny jest Cytat:
Kochana rozkoszuj się II trymestrem - to piękny okres ciąży Cytat:
![]() Co do starań to jesień już naprawdę blisko!!! Zobaczysz że szybko zleci. Planujesz jakieś badania przed staraniami? Barbi - starania bez tż chyba nie wchodzą w grę ale jak to Jojla ujęła dla chcącego nic trudnego ![]() U nas z tż aktualnie jesteśmy in love ![]() |
||
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie a co się dzieje z Tżetem?
Anita super że dalej kp. A Wy macie plany na rodzeństwo ?
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie co się dzieje z TŻ?
Anita super, że się karmicie ![]() Mój słodziak
Edytowane przez Maga83 Czas edycji: 2015-07-20 o 15:39 |
|
|
|
#4254 |
|
Konto usunięte
|
Hej. Nie widzę żadnych zdjęć
Melduje, że jesteśmy na wczasach i wszystko gra Podróż ok, choć mało miejsca w pociągu, noclegi super, plac zabaw super. Tylko mam problem z jedzeniem, ale to już standard. W lokalach gardzi wszystkim, słoiczków ze sobą nie noszę, zupy tu nie zblenduje, wiec jest bida z nendzom. Ale poza tym całkiem ok, zachowuje się fajnie, oprócz jazd jak mu się nudzi
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu ale duży chłopak! nie wierzę.
a z tż... szkoda gadać.
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Perse my ja teraz byliśmy na wakacjach to Olek jadł tylko frytki, pizze, bułkę z masłem i kilogramami arbuza. Średnio ale wołałam to niż nie jedzenie niczego. Przetrwacie
![]() Berbie ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Tak śmiesznie nawet było, bo Olek uwielbia rosół. A tam były jednego dnia ziemniaki z pietruszką a pod nimi trochę wody i Olek o mało się nie wściekł, że on chce ten rosół. Nawet jak mu tłumaczyłam, ze to woda, to wołał, że chce tą wodę od ziemniaków
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- wypoczywajcie. Artek wygoni się na placu zabaw to zje a nawet pogryzie jedzenie
(utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że wpisany nieśmiało, ołówkiem, na listę rzeczy do spakowania blender muszę dopisać długopisem i zabrać )anitax- u TOsi AZS prawdopodobnie, zastąpić kurczaka królikiem i indykiem, czekać z ponownym podaniem jajka do ukończenia roku (nie zapytałam co ze szczepieniem ale przed roczkiem pójdę ponownie na wizytę), poza tym podawać wszystko do jedzenia (adekwatnie do wieku oczywiście )na katary moich dziewczyn - inhalacje Kasia jutro mocz do powtórzenia, jak będzie więcej leukocytów niż ostatnio to posiew i antybiotyk na wczasy... zarezerwowałam salę na Roczek, zła jestem na proboszcza bo nie chciał mi Roczku zrobić wtedy kiedy nam pasowało (była wtedy wolna sala w fajnym lokalu) tylko wtedy kiedy standardowo Roczki błogosławi dopasowałam inną salę do tego terminu, też fajna, ale nie ma ogrodu z placem zabaw dla dzieci... plus jedynie taki, że tam dużoooo taniej ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Maga- Olek taki duży i poważny (na zdjęciu brata chyba wypatruje rena- teraz zobaczyłam Twojego niemowlaka- cudny ![]() muffi- przyjdzie taki dzień, że pochwalisz się nam pozytywnym testem a ja Ci przypomnę jak nie mogłaś się starań doczekać ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- BERBIE- TZ-et ma więcej obowiązków w związku z Twoim powrotem do pracy czy tylko Twoja Mama przy Krzysiu jest?
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Powazny hehe, spójrz na te różki
![]() To jeszcze trochę będzie wypatrywał, bo na razie na pewno nie będziemy się starać A czym się inhalujecie? Olek w week też dostał kaszlu, ale u nas tradycyjnie wizyta u homeopaty
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Maga- takie różki to nie różki
![]() inhalacje solą+ mu,kosolwanem fanki "czereśniowej"- widziałyście http://aros.pl/ksiazka/wielkie-gotow...y-czeresniowej ma któraś? Kucyku- pytałaś czy moje dziewczyny bawią się już razem ![]() One się uwielbiają, jak jedna blisko drugiej się znajdzie to śmiechom nie ma końca. Kasia pierwsze co robi jak wstanie to biegnie do Tosi i pyta troskliwym głosem (nawet jak Tosia śpi ) "Tosia, paspałaś się, paspałaś, tak? Paspałaś już?" Potem melduje mi, że Tosia wyspała się a następnie biegnie do łazienki wołając "Mama, ja siiii" Oczywiście z łazienki biegnie znowu do Tosi. Tosia z kolei czai się w łóżeczku wypatrując Kasi.Jak Tz-et jest w pracy i Kasia śpi ze mną, a Tosia rano obudzi się i zabieram ją do naszego łóżka aby ją przebrać to znowu Tośka robi wszystko aby dotknąć Kasi i obudzić ją. W ciągu dnia Tosia chce ciągle znajdować się się blisko Kasi (pełza za nią) a Kasia nawet jak na chwilę zajmie się czymś to zaraz przypomina sobie o Tosi. Niestety Kasia nadal nie wyczuwa, że pewne jej zachowania mogą być niebezpieczne i tak wczoraj jak się obróciłam to skutecznie udało się jej przeskoczyć przez pełzającą Tośkę... a innym razem znowu usiąść na nią jak pełzała i zawołać na mnie i Tz-eta, że "Tosia jest koń" Tak też mamy wesoło ale czasami mam ochotę na to co Fioluś - uciec z domu
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-07-15 o 00:48 |
|
|
|
#4260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kucyku
super (nie jesteś egoistką ostatni "hit z mojej t." - rodzice jedynaków o egoiści Reniu, to już miesiąc?!!!!! boski Mateo Anitko, z każdym dniem będzie lepiej. Mam nadzieję, że przede wszystkim Tobie ![]() Cytat:
Pięknie wydane Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas jest: "Olusia-Córeczko wyspałaś się Księżniczko??? a co Ci się śniło? pociąg?" (Michałowi zawsze śnią się misie misie normalne, misie w aucie, misie szare, misie i kombajn itp)Dziewczynki są cudne! inne a podobne ![]() Cytat:
a gdzie na Rodos byliście? jaki rodzaj plaży? Olo ma Twoje oczy ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;52084858]zachowuje się fajnie, oprócz jazd jak mu się nudzi [/QUOTE] a często mu sie nudzi?Cytat:
a uspokoił się już nocnie? ![]() Pozdrawiam z maratonu lekarzowego wczoraj najkoszmarniejsza wizyta ever. Badanie dna oka... ale wszystko OK. na szczęście. Olcia waży 5275 g, więc cały czas waga piórkowa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Ale tak jak myślałam owulacji nie mam. Obserwuje sie od kilku miesięcy i żadnych objawów , śluzu nic, testy owu negatywne. W piątek monitoring i zastanowimy sie co dalej.
taki jest kochany i słodki że chce drugiego 
mój syn dziś kończy 1 miesiąc 

za szybko...ale i tak jest wszystko jak powinno

ale mi dalej czas wolno leci 

współczuje
Mały czasem tak się przeciąga,że boli strasznie