|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
. Ja biorę kompleks witamin omega med optima dha ale cena 70zł w aptece powalila mnie na kolana. Zastanawiam się czy są jakieś tańsze odpowiedniki, ale pani w aptece powiedziała że nic tańszego nie ma... I że cena wręcz standardowa jak za witaminy z dha
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
Iclosemyeyes
najlepiej mieć ze sobą RMUA (tylko to jest wydawane na prośbę pracownika) ale niektóre szpitale wymagają czasem, ale zamiast tego miej ze sobą pasek płacowy z ostatniej wypłaty on zastępuje RMUA
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku
Ja biorę femibion 2. Dzisiaj właśnie kupowałam, bo skończył mi się zapas i ostatnio płaciłam 35zł, a dzisiaj w tej samej aptece były po 29zł (potrafią kosztować też 50zł w innych). Chciałam od razu wziąć 4 opakowania do końca ciąży, ale były tylko 3. No i zaopatrzyłam się też w magnez, farmaceutka poleciła mi magne b6, zamiast tego co miałam w domu magnefarB6. Także mam nadzieję, że po kilku tabletkach pożegnam moje skurcze w łydkach
|
#1714 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z kwitkiem cię odprawić nie mogą, przyjąć cię zawsze musza teraz wszystko po pesel-u sprawdzają...
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zadumę
wiem że to trochę głupie, ale się obawiam. bo nie chciałabym aby mój syn miał rude włosy, córka jeszcze spoko, ale u chłopca bym nie chciała.. a mama Tż ma rude.. u mnie w rodzinie co prawda nie bylo rudych ( jakis pradziadek chyba miał rude, ale tylko on ), tyle że ja mam np karnację raczej ciemną, i włosy ciemne i oczy ciemne, ale mam piegi. i boję się że jednak jakiś tam ten gen jest we mnie. siostra tż ma dwójkę, oboje są rudzi. a druga siostra też ma dwojkę, oboje są ciemni. więc już nie wiem , mam nadzieję że jednak będzie brunecik ![]() i o ile podoba mi się rudy kolor ( u dziewczyn, sama mam zafarbowane aktualnie koncowki na rudo ) to dobrze wiemy jakie życie w podstawówce mają rude dzieci. są wyśmiewane przez rówieśników itp, dlatego nie chcęęę. ehh ale marudze
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2015-07-14 o 22:06 |
|
|
|
#1716 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tez chyba kupie dla świetego spokoju, znajomy polecał MEDELA, chyba skuszę sie na taki najtanszy elektryczny. Polecał jeszcze aptekę gemini internetowa, ponoć najtaniej.
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
agne19s, ja początkowo brałam Falvit Mama i osobno DHA z Omegamed, a teraz biorę Prenatal Duo. Skład mi odpowiada (szukałam witamin bez magnezu w składzie, bo biorę Aspargin i nie chcę przedawkować), cena do zaakceptowania, więc nie zmieniam.
Co do laktatora to ja póki co jestem na nie. Tyle się naczytałam, że przydał się kilka razy, więc nie widzę sensu.
|
#1718 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
Ja wolę kupić i mieć a później sprzedac na olx niż wysyłać tz ze szpitala. Nie wiem jak będzie z pokarmem ale nawet jak się Nie karmi to zasuszajac trzeba odciągnąć to co się ma (?). Może jakąś mamusia która ma już pociechę jakoś doradzi
. No i ręczny czy elektryczny ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Tyle kosztowały 30dha i 30 tych drugich, kieszeń mnie bolała strasznie. Ale nie miałam nawet kiedy zobaczyć ceny w necie i poszłam odrazu do niby najtańszej apteki...
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja laktator też kupię, jakiś w miarę niedrogi. Kiedyś Cornflower_girl wrzuciła na wątek link do tego rankingu, może się przyda: http://www.sw-elzbieta.com/czy-warto-kupic-laktator/ Przyszła do mnie cebuszka
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam karmić piersią i nie miec laktatora. Przeciez nawet wychodząc na 2h trzeba tzowi zostawić mleko w pogotowiu. Poza tym patrząc po koleżankach i znajomych widze ze raczej malo które decydują sie na kp wiec trudno zeby polecały kupic laktator. Jak bylam w szpitalu i mialam nawał pokarmu, gorączkę itd to polozna chciala mi wyciskać nadmiar lapami. Dobrze ze mialam go w torbie to chociaz tego udało mi sie uniknąć
i w domu przez jakies 3miesiące zdazalo sie ze mialam przepelnione i twarde jak kamienie, bolace a leo nie chciał akurat jeść, to ściągałam troszkę, tak do poczucia ulgi.Mialam ręczny avent ale classic a butelki mam natural i bez sensu bylo przelewać tyle do mycia itp. Dlatego jeśli bedzie nas stać kupię avent natural classic elektryczny za 400 a jak nie to ręczny za chyba 120. Warto moim zdaniem miec taki zeby pasował do butelek. Agnes ja jak odstawiałam leo to nie musiałam odciągac ale on miał prawie półtora roku i za duzo juz nie jadł także samo zaniklo. Myślę ze jakbym to wczesniej robiła to trzeba by cos ściągnąć.
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
Poziomkowa w tamten gorący weekend stopy mi spuchły.. a tak to nie puchnę... Sama nie wiem od czego tyle wagi mam
a i tak się załamałam po wizycie wagą że aż loda zeżarłam aaa tam najważniejsze że dzidzia zdrowa...Przestanę żreć lody to może nie będę tak tyć...Ja tam kupię laktator-nigdy nie wiadomo co to będzie. A jak będzie nawał? A mała nie będzie tyle jadła...i cyce mi skamienieją a to boli podobno.. lepiej sobie odciągnąć.. tak myślę.? Aaa zapomniałam się pochwalić-zakupiłam taką fuksjową kieckę na wesele do szwagra. Prosta ale ładna. Teraz myślę jaki kolor dodatków do tego dobrać... No i innym oczywiście gratuluję wizyt.
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Rozeznanie
|
Ja też od początku biorę witaminy Omega med Optima z DHA i płacę za nie ok 45zł, chociaż pierwsze opakowanie kupiłam nieświadomie w promocji za 25zł (gdybym wiedziała, że to nie jest cena regularna wzięłabym więcej opakowań) no i ostatnio też udało mi się trafić je za 34zł, także znośnie.
|
#1725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba ostatnią rzeczą, nad którą bym się zastanawiała, to to, czy dziecko będzie miało rude włosy Te czasy, kiedy się wyśmiewano z rudzielców minęły. Zresztą, poczucie własne wartości, to nie włosy.Cytat:
![]() Karmiłam Hanię ponad rok i uważam, że kupowanie laktatora na "start", to zbędny wydatek. Kupiłam laktator, jak potrzebowałam tzn. jak mi leciała krew z sutka. Używałam go chyba tydzień. |
||
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja idę na wesele w tą sobotę. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Nie wychodziłam. Tzn. wychodziłam, ale na pewno nie na początku Wychodziłam po jakimś czasie np. po wieczornym karmieniu, kiedy wiedziałam, że mam 3h czasu do następnego karmienia. A jeśli nawet byłoby tak, że Hania potrzebowałaby wcześniej cycusia, to wystarczyłby telefon Tż i jestem za chwilę w domu. Ja nie widzę w tym żadnego problemu Dawałam radę ponad rok więc się da ![]() Ja doradzam wg siebie, a każdy niech robi, jak uważa. |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wychodziłam od samego początku choćby na zakupy czy do fryzjera zeby odpocząć. Sa tez wizyty u lekarza typu gin t którego zawsze siedzę ponad 2h to razem z dojazdem nie ma mnie 4h. Dlatego mi bardzo sie przydał i uważam ze warto kupic.
|
#1729 |
|
Moderator
|
Nie widzę Twojego zdjęcia
![]() A inne w wątku widzę
|
|
#1730 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam laktator reczny z Nuby + pojemniki na pokarm. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Dostalam go razem z innymi rzeczami wiec nie bede wybrzydzac
Powiem Wam, ze od wczoraj mała była nad wyraz spokojna, a teraz leze już w lozku i pokazuje co potrafi. Cosi sie zdaje ze lezy nozkami do dołu bo kopniaki ewidentnie w podbrzuszu. Poza tym kopanie w tył
|
|
|
|
#1731 | |||||
|
Moderator
|
Pięknie dziękuję. Dla mnie najpiękniejsza. Wstawię jakieś jej aktualne zdjęcie. A co pochwalę się
Cytat:
![]() Cytat:
I rozumiem obawy dotyczące samotnej wizyty. Ja przeżyłam koszmar gdy poroniłam na wakacjach a mój TZ kilka dni wcześniej wrócił do Ie bo już nie miał więcej urlopu i wszystko przechodziłam sama (+ 2,5 latka)... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wstawiam fotkę włosów u mojej Oliwki jak miała kilka dni Potem niecały roczek, dobierany jak miała 1,5 roku i obecnie (miała wiele razy włosy już obcinane, teraz ma sporo za łopatki)
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2015-07-14 o 23:43 |
|||||
|
|
|
#1732 |
|
Moderator
|
Kilkudniowa Oliwka
(coś mi wizaż szwankuje i nie chciał dodać poprzednio)
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie widze fotek, jutro nadrobie z komputera. Ja jakos mam opory wrzucać foty tak o, na ogólne forum wiec raczej sie nie odważe.
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Głównie włosy ha ha.I w sumie od dawna publikuję cześć swojego prywatnego życia publicznie. Czasem na ulicy ludzie mnie rozpoznają ![]() Ja z laptopa próbuje ale coś mi dziś wizaż szwankuje.
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
Witam się przy srodzie
do końca lipca pracuje więc wstaje wcześnie i się nie wysypiam. A za dwa tyg ślub Miłego dnia wam życzę mamuski
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja 😊 nie śpię od 6, obudziła mnie ogromna ulewa, także dzień u mnie zapowiada się ponury.. 😑
Teściowa jedzie do miasta, wspominala, że wstąpi do second handu.. Aż się boję co przywiezie 😕mężowi nawet nie wspominałam o jej planach bo ostatnio wkurzył się o te 2 siatki ubrań z ciucholandu. Powiedział jej, że nie jesteśmy biedni, żeby nasze dziecko miało tyle używanych rzeczy.. Żeby znowu nie wróciła z siatką ubrań bo będzie afera 😕 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Obudziłam się przed 6, ale do 7 jeszcze leżałam w łóżku. Przed 6 wstałam do toalety i jak wstawałam to poczułam ból z lewej strony pleców (koło nerki) promieniujący aż do lewego jajnika. Co to może być? Ból jest chyba trochę delikatniejszy już, nasila się w momencie psikania lub wydmuchiwania nosa. Jak siedzę to praktycznie w ogóle nie czuję bólu, tylko jak stoję lub jak chodzę... Chyba wezmę Nospę, oby przeszło...
|
#1739 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
Przyznam się, że coraz ciężej mi wstawać o 5 do pracy, coraz częściej myślę wzięciu urlopu. Wstępnie planowałam pracować do końca sierpnia ale teraz mam wątpliwości czy dam radę.Gratuluję wszystkich udanych wizyt Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Później - gdy laktacja się unormowała- korzystałam z niego sporadycznie. W sumie do 6 miesiąca nie zostawiałam Zosi na dłużej niż 3h więc nie miałam potrzeby ściągania pokarmu.
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim, witam się z poradni, zarejestrowalam się i mam czekać.
Cytat:
Nie dziwię się z tym wstawaniem, że nie masz sily, ja się budzę przed 7 a wstaje ledwo przed 8... Też planowałam pracować do końca sierpnia i teraz coraz mniej to widzę...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

to jak sobie kobietki radziły? Nie raz słyszę ze ktoś użył tylko 2-3 razy... To po co kupować...

wiem że to trochę głupie, ale się obawiam. bo nie chciałabym aby mój syn miał rude włosy, córka jeszcze spoko, ale u chłopca bym nie chciała.. a mama Tż ma rude.. u mnie w rodzinie co prawda nie bylo rudych ( jakis pradziadek chyba miał rude, ale tylko on ), tyle że ja mam np karnację raczej ciemną, i włosy ciemne i oczy ciemne, ale mam piegi. i boję się że jednak jakiś tam ten gen jest we mnie. siostra tż ma dwójkę, oboje są rudzi. a druga siostra też ma dwojkę, oboje są ciemni. więc już nie wiem , mam nadzieję że jednak będzie brunecik 
) to dobrze wiemy jakie życie w podstawówce mają rude dzieci. są wyśmiewane przez rówieśników itp, dlatego nie chcęęę. ehh ale marudze

a i tak się załamałam po wizycie wagą że aż loda zeżarłam