|
|
#1681 |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Pewnie podobnie bo o tydzień mnie wyprzedzasz ale z kolei Dziewczynki są lżejsze zazwyczaj. Mój wagowo ponoć 1,5tyg do przodu niż wskazuje ciąża.
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Tylkokasia może jesteś dalej po prostu. Ja mam 21T 2D.
|
|
|
|
#1683 |
|
Moderator
|
Nie nie jestem bo wiem kiedy zaszłam no i inne wymiary ok do wieku.
Boję się tej wagi bo ja jestem mała i rodzić 4kg mi się nie uśmiecha (lekarz powiedział że będzie większy niż Oliwka a ona miała 3,5kg) Może przystopuje z przyrostem wagi. Ale już chyba nie będę miała okazji sprawdzić bo usg które robią mi w szpitalu jest przedpotopowe.
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuszek
4 kg na plusie.
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-07-14 o 19:27 |
|
|
|
#1685 | |
|
Rozeznanie
|
Jasne, oleje to oleje są filmotwórcze
ale z dwojga złego lepsze 100% oleje naturalne. Jestem po kosmetologii więc co nieco się orientuję Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja używałam bepanthenu i wietrzenie regularnie tak zapobiegawczo. przez 2 miesiące myłam mu dupkę rumiankiem i teraz też tak zamierzam... teściowa radziła mi wtedy kupić wielkie wiadro sudocremu
![]() ![]() co do pomocy... przy jednym dziecku można chociaż iść w kimę z nim a jak się ma starszaka to już się nie pośpi nie wiem jak tobędzie, ale mam plan dawać 100%siebie leosiowi podczas gdy maluch będzie spał. nie wiem czy dam radę, na początku byłam strasznie zmęczona i niewyspana choć spałam w dzień, to teraz chyba będzie jeszcze gorzej mieszkamy z teściami i szwagierką ale mi nikt nie pomaga, a moja rodzina daleko, ale też by nie pomogli.Cytat:
Cytat:
potem już się nie bałam w domu go pierwszy raz wykąpać.Cytat:
Cytat:
ja też, ja też! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo oryginalne imię
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
ja już po "polowkowym" które okazało się nim nie być. Ale po kolei. Bardzo dziękuję za wasze słowa otuchy i wsparcie. Na ostatniej wizycie wychodził 17tc czyli 3 tygodnie później 20. A z okresu 21. Dziś z wymiarów babelka okazuje się ze 19tc więc zrobiła badanie normalnie sprawdziła narzady kości kręgosłup ale ponowne polowkowe zrobi za 3 tyg. Ulga straszna bo gdy tylko włączyła usg dziecko się nie ruszalo (przynajmniej ja nie widzialam) po chwili dopiero zaczęło się kręcić ale nie wiedziałam czy to on czy ona zmienia głębokość usg. Waży 240g i nie czuje ruchów bo jest jeszcze czas termin przesuwa mi się o 2 tyg. Co oznacza że urodze w grudniu (ale na grudniowy się nie przenoszę ). No i zostaje dalej chłopiec. Także srebrna smugo możesz mi dopisać Bruna . Jeszcze raz wam bardzo dziękuję
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co Wam tak szybko idzie wymyślanie tych imion?
zaraz tylko moje będzie no name![]() Cytat:
|
|
#1689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie tak pooglądać co tam dzieciątko robi w brzuchu ![]() Cytat:
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Poziomkowa89, chłopiec potwierdzony? Bo nie wiem czy coś przeoczyłam.
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
my dla leo już przed 10tyg ciąży mieliśmy imię a teraz taki kłopot
![]() dobra idę na imiennik, chociaż czytałam go już wiele razy od deski do deski...
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
tylkokasia będzie chłop jak dąb
W kalendarzu mi pisze, że kończąc ten tydzień Mała powinna ważyć 700gr. Zobaczę pod koniec miesiąca ![]() Cytat:
Jaki kochany brzuszek
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko minie Dziewczyny ja już po swoim połówkowym i nie jestem mocno szczęśliwa. To znaczy z małą wszystko ok, wszystko pięknie się rozwija, waży 335 g, termin porodu wypada idealnie jak wg OM czyli 29 listopada. Niestety płci nie potwierdzono na 100%, pani lekarza powiedziała, że "bardziej dziewczynka". Mam dużo zdjęć na płycie, ale mój cudowny Windows 8 nie czyta jej zawartości ![]() A druga strona medalu jest taka, że dostałam skierowanie do szpitala, muszę mieć bardziej dokładne badanie, bo mam mocne podejrzenie taśmy owodniowej smutno mi trochę, kolejny raz mi wychodzą jakieś dziwne przypadki na USG (wcześniej wykryto mi częściową przegrodę w macicy)... Idę jutro do szpitala, podobno nie da się umówić konkretnie, więc idę rano i mam tam czekać. Szkoda, że mąż nie dostanie wolnego, wolałabym nie iść tam sama...
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1696 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co to ta taśma owodniowa?
|
|||
|
|
|
#1697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czy to coś poważnego?nigdy nie słyszałam o taśmie owodniowej ale trzymam kciuki żeby wszystko wporządku było Dziewczyny ale już duże te wasze maluszki,gratulacje ja mam wizytę 27i ciekawe ile moja maleńka urośnie
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie mam nikogo, kto mógłby iść ze mną, mąż niedawno zmienił pracę i nawet wolnego by nie dostał. Tak, na prenatalnym miałam powiedziane, że dziewczynka, teraz liczyłam na 100% potwierdzenie. mam w macicy taką przegrodę, która mogła się utworzyć z kawałków kosmówki (tak zrozumiałam to co mówiła lekarka). I póki to sobie istnieje to nic strasznego, ale może zdarzyć się tak, że dziecko wsadzi sobie tam rękę/nogę i może to zaburzyć rozwój tej części ciała ![]() dziękuję Kasiula Dziewczyny a jak to jest z dowodem ubezpieczenia zdrowotnego? Jeśli pracuję na umowie, to muszę ze sobą brać do szpitala RMUA czy jakoś w systemie to sobie sprawdzą? Sorki za takie głupie pytanie, ale mało kiedy korzystałam z publicznej służby zdrowia, a nie chcę jutro mieć problemów.
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-07-14 o 20:56 |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
Terminu dokładnie nie znam, powiedziała tylko ze przesunie się o około 2tyg, (a pierwotny termin to 26 listopada).
Co do imienia to ja chciałam Vincent ale TŻ na druga propozycja to Bruno i tak zostanie ![]() A co do wanienki to znajoma jakis czas temu dodała na facebooka zdj swojej córeczki w wiaderku, kilka mam zaczęło pytać jak się sprawuje i pisała że córka ma 4 miesiące i juz z wiaderka nie korzysta bo jest za duża, za to używa teraz zwykłego wiaderka do mopa bo tez jest profilowane z takim "siodełkie" tylko nie ma korka i termometru ale jest o wiele tańsze bo impreza ze specjalnym wiaderkiem kosztowała ją 70 zł. Niestety nie wiem czy są jakies rozmiary wiaderek ale chętnie bym się dowiedziała.W pierwszej części któraś z was pokazywała taką wanienke składaną i ja własnie o niej myślę, ponieważ nie mam za dużo miejsca na takie gadzety, ale czy sobie nie utrudnię tylko takim wynalazkiem? bo ona jest jakas taka nie zaokrąglona ... co myślicie. dodaje jej zdjęcie:
|
|
#1700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1702 |
|
Przyczajenie
|
Witam, ja dziś od lekarza wróciłam i wszystko w porządku, po drodze małe zakupy.
W 21 tc i na plusie 6,5 kg, troche duzo :/ a dzidzia 440 g
|
|
#1703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak leżałam z Hanią na patologii, to chyba nie prosili o RMUA. Po porodzie za to prosili. Ale to robią z wygody. Mogą sobie to sprawdzić. |
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zażywacie jakies witaminy dla kobiet w ciąży?
Nie masz co wspominać? Lepiej swe życie zmień!" Edytowane przez agne19s Czas edycji: 2015-07-14 o 21:42 |
|
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście przez ten dzień
nie miałam kiedy wejść, a tu tylee stron do nadrobienia dobrze, że jutro bardziej leniwy dzień w domu, to będę bardziej na bieżąco ![]() Agnes19s: Ja zażywam od początku ciąży pregne plus. Też z tego względu, że ma w składzie 150mg jodu, a endokrynolog taka dawkę mi zalecił.
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2015-07-14 o 21:46 |
|
|
|
#1706 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#1707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do witamin, to ja biorę taki zestaw jaki był w omegamed optima oporcz DHA, czyli tam w składzie jest witamina D, żelazo, jod, foliany. Poza tym na receptę i tak mam żelazo do picia, a osobno biorę kwas foliowy, magnez z b6 i kwasy DHA. Jak mi się skończy ten zestaw z omegamed, to chyba nie będę brała nic w sensie żadnego dodatkowego zestawu oprocz tych pojedynczych składników (żelazo, foliowy, DHA, magnez).
|
|
|
#1708 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozytywne myślenie to podstawa Cytat:
|
||
|
|
|
#1709 |
|
Przyczajenie
|
Magnez, na bóle brzucha, na początku 3x1 pózniej 3x2 a teraz jak mi sie przypomni - nie chce faszerować sie jak mnie nie boli
A do tego od początku ciąży kompleks witamin obecnie vita-miner prenatal (ale to rożnie, co poleca w aptece) Kupujecie laktatory? Zastanawiam sie czy to takie konieczne, kiedyś przecież nie było takich cudów to jak sobie kobietki radziły? Nie raz słyszę ze ktoś użył tylko 2-3 razy... To po co kupować...
|
|
#1710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez verumka Czas edycji: 2015-07-14 o 22:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

4 kg na plusie.
on też zatyka pory.

nie wiem jak tobędzie, ale mam plan dawać 100%siebie leosiowi podczas gdy maluch będzie spał. nie wiem czy dam radę, na początku byłam strasznie zmęczona i niewyspana choć spałam w dzień, to teraz chyba będzie jeszcze gorzej

niestety wyszło tak że dziś w pracy miałam strasznie dużo roboty, zostałam godzinę dłużej... Na szczęście od jutra pracuje z domu to trochę odpoczne 

Nasz ślub 16.08.2014 
smutno mi trochę, kolejny raz mi wychodzą jakieś dziwne przypadki na USG (wcześniej wykryto mi częściową przegrodę w macicy)... Idę jutro do szpitala, podobno nie da się umówić konkretnie, więc idę rano i mam tam czekać. Szkoda, że mąż nie dostanie wolnego, wolałabym nie iść tam sama...