![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomóżcie!!! Co to za zwierzak?
lukreti, jesteś niesamowita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Lukreti, czyli jest nadzieja
![]() myślę, że ciepło jej ciała na to wskazuje ![]() ![]() Zauważyłaś, by Pancernik budował ściółkę inaczej niż zwykle? Postarasz się zapewnić mu dobre warunki? Na Twoim miejscu staralabym się o to. Nie zachęcam do oddawania jej poznańskiemu zoo, a tymbardziej wysyłania pocztą (!) - co szczerze mówiąc nawet trudno jest mi wyobrazić... ![]() Ten gryzoń jest jak Twoje dziecko - starałaś się, karmiłaś i zapewniłaś dom..spróbuj zapewnić mu również warunki na przetrwanie zimy ![]() trzymam kciuki ![]()
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
o ranyn !!! ale fajnie ze jest jeszcze nadzieja jak przeczytalam tego meila to az mi sie sama buza zasmiala
![]() niewiem na czym polega ten stan pancernika ale nieidzie jakos wyczuc bicia serca czy cos w tym rodzaju? mimo wszystko trzymam kciuki ![]() Powodzenia Lukreti ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie jest sztywna i zimna to możliwe, że żyje! Aj ten Pancerniczek, nic nie mówi, a wszyscy się o niego martwią!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przyznać muszę,że faktycznie jakiś czas temu piłeczka napełniła sie róznymi śmieciami ,ale w momecie kiedy jego zachowanie zaczęło mnie niepokoić zabrałam mu tą piłeczkę żeby mieć go bardziej na oku.Z piłeczki nie byłabym w stanie go wyciągnać. Jeżeli Pancuś tylko śpi to warunki dobrego snu ma zapewnione ponieważ mieszkam w domku jednorodzinnym z chłodną i wilgotną(w miarę) piwnicą. Teraz wyrocznią jest dla mnie pani profesor ...czekam na jej opinię |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Jakos tak czuję, że bedzie dobrze... Bo taki Pancerniczek, który miał tyle szczęścia, że złapał go akurat Twój kot a nie inny, nie może tak po prostu odejść... To nie w Jego stylu;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
i jak zyje jeszcze to male paskudztwo:P?
wcale nie jest taka sliczna; pewnie kot ktory ja zlapal jest o niebo lepszy, wiec wklej zdjecie kota - bohatera hih bez niego nie byloby tego calego zamieszania i forum wiec jakas jego fota powinna sie tu znalesc!!w koncu jemu to zawdzieczacie:P
INSTAGRAM http://instagram.com/magdalena_madzioha -> @magdalena_madzioha FACEBOOK http://www.facebook.com/make.up.art.by.magda Mój raczkujący BLOG http://makeupbymagdalena.blogspot.com/ *** Follow your dreams ***
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
dla takich informacji warto wchodzić na forum
![]() mam nadzieje że Pancuś smacznie sobie chrapie i słodko śni,trzymam kciuki żeby była to hibernacja.
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Lureti tak sobie myślę, że jeśli włożysz Pancerniczka do piwnicy na te 7 miesięcy to musisz go dobrze zabezpieczyć, żeby kot się nie dobrał do niego..
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
ojej ,faktycznie to moze hibernacja.W tym roku tak szybko zrobilo sie zimno,w gorach nawet snieg.
Dobrze wiedziec takie rzeczy,dobrze ze go nie pochowalaś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Tak sie ciesze
![]() Czekam na dalsza relacje ![]() Lukreti- za chwile napisze PW dot. cytowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
O rany, ja tu kondolencje skladam, a wychodzi na to ze zwierzak poprostu poszedl spac
![]() ![]()
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
o rety...ufff... Pancerniczku niedobralu jeden~!!! napedzasz stracha Niewyedukowanym w Zakresie Hibernacji Wizazankom
![]() ![]() Lukreti - plus 5 stopni... znajdziesz gdzies taka temperature? ![]() co do wysylania poczta - stanowczo odradzam. odradzam tez Zoo...tam NIKT sie stworzonkiem tak nie zajmie, jak robi to Lukreti ![]() Lukreti - czekamy na wiesci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Temperatura ma byc min plus 5. Zima w piwnicy powinny byc podobne temperatury. Polecam umieszczenie termometru i kontrolowanie temperatury na wszelki wypadek.
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
Nowidzisz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czekam na dalsze wieści ![]() ![]() ![]() 3mamy kciuki!!
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
zwiotczenie jeszcze o niczym nie swiadczy, stężenie pośmiertne ustępuje po jakimś czasie
![]() poza tym, gdyby wtedy umarła, to dziś by juz było to widać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
lukreti
jesteś cudowną osobą!!!jestem pełna podziwu dla poświęcenia i umiejętności. mam ogromną nadzieję, że pancerniczek po prostu sobie spokojnie zasnął. a powiedz mi proszę czy podawałaś mu pokarm zakupiony w sklepie zoologicznym? ja przez skażony? pokarm straciłam dwa cudowne chomiczki dżungarskie.Objawy były podobne:chomiczki traciły siły, trzęsły się , traciły równowagę, po pewnym czasie nie miały nawet siły ruszać się.wszystko trwało może 2 dni aż je straciłam ![]() Byłam u weterynarza, który podejrzewał zapadanie w sen zimowy(jednak wcześniej nigdy moje pupilki tego nie robiły).dał zastrzyk witaminowy.Ale nie pomogło... ![]() sam weterynarz powiedział, że nie wie nawet jaką dawkę tych witamin powinien podać bo są to tak malutkie zwierzątka ![]() trzymam kciuki za Ciebie i pancerniczka ![]() z niecierpliwością czekam na wiadomośc (oby była dobra) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boję się,że mogłabym jej zrobić krzywdę(jeżeli ona faktycznie hibernuje)ma taki maleńki pyszczek,że mój paluch wydaje się olbrzymem. Cytat:
Cytat:
Ciągle czekam na odpowiedź pani Profesor albowiem to do niej należy ostatnie słowo. Ja powiem szczerze nie jestem zbyt dobrej myśli...ale być może,że się mylę(oby). Przed momentem byłam w piwnicy i zajrzałam do Pancia obwąchałam go dokładnie i jak na razie żadnego smrodku.Tato popukał mi tylko w głowę i stwierdził,że takie maleństwo nie koniecznie musi śmierdzieć...może uschnąć w całości ![]() Kattarinawielkie dzięki za lekcję później ją przetestuję ![]() Edytowane przez lukreti Czas edycji: 2007-09-06 o 10:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
rozklad bedzie widac,nie wiem czy ciala puchna albo na odwrot robia sie wklesle.Siersc sie zmienia.
Tez mysle,ze nie bedzie smierdziec bo jest za malutka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
ale historia.... jak narazie trzymam kciuki za pancernika
![]()
KOCHAM MOJEGO SKARBA ![]() Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
O kurcze nie było mnie tu jakiś czas a tu takie nowiny.Mam nadzieje że to śliczne zwierzątko tylko poszło spać.Lukreti trzymam kciuk i będę tu wpadać żeby być na bieżąco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam cały wątek i tzymam kciuki za pancernika.
Jeśli zwierzątko nie żyje to uwierz mi , że smród byłby nie do zniesienia . Ja też ratowałam zwierzątka , różne ,gryzonie, ptaki itp. Proponuje poczekac jeszcze ze 2-3 dni , śmierc u gryzoni jest charakterystyczna . Zazwyczaj gryzon jest sztywny , bardzo sztywny , no widac to na pierwszy rzut okaz , ze nie zyje , po 2 dniach ciało zaczyna sie rozkładac i wtedy wiesz, ze na 100% gryzon nie zyje. Podejrzewam , że to hibernacja , ale musiałabym go zobaczyc , chociażby na zdjeciu. Orzesznica potrafi w czasie hibernacji obnizyc temperature do 1 stopniaC . Poza tym u Ciebie na zdjeciach widac , ze przytyła i to bardzo , tak gryzonie przygotowuja sie do hibernacji , hodujac tłuszczyk ![]() Tylko nie zakop jej zywcem bo to byłby numer. ![]() Trzymam kciuki i pisz. Wklej zdjecie jeśli mozesz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
No tak tylko jak jest zimno ( chocby i piwnica ) to sie zwierzak nie bedzie szybko rozkladac i smierdziec nie bedzie tak jak przy upale
![]() Szkoda , ze nie ma pod nosem jakiegos weta , zbadal by czy serduszko bije i wreszcie nasze watpliwosci by sie rozwialy . Ja goraco wierze , ze on zyje , jednak jestem tez pesymistka i nie ciesze sie przedwczesnie . Mam tylko nadzieje , ze ten stan jaki zaobserwalas wczesniej min. leniwosc itp bylo wlasnie pierwszymi oznakami rychlego zapadniecia w sen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Jekju! Bałam sie wejsć na wątek, bo jak tylko iwdze tytul, to łzy napływają mi do oczu (ehh... taka już jestem...) a tu proszę!
Czyli jest jeszcze nadzieja... Oby wszystko skonczylo sie dobrze. Lukreti! Jesteś niesamowita! Ja bym nie dala rady nawet patrzeć na cialko ![]()
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
A ja już kondolencje złożyłam...
Może zanieść go do weta-sprawdziłby czy serduszko bije? Trzymam kciuki za malucha... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
lukreti, to co pisała bess- po prostu przestałoby wyglądac jak żywe, zmieniłaby sie konsystencja ciała, zaczęłoby wysychać (uczy, gałki oczne, ogon- przepisuję z podręcznika weterynaryjnego) jednoczesnie w jamie brzusznej zbierają się gazy... no i by śmierdziało, oczywiście nie od razu, ale po kilku dniach już napewno. I bladość błon śluzowych, spróbuj jej podnieść wargę patyczkiem, wacikiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Kasiu mnie też serce bardzo boli gdy na nią patrzę,ale żeby jej nie pochować żywcem muszę sprawdzić czy wykazuje chociażby najmniejsze oznaki zycia.
Cytat:
![]() Przepraszam,że dałam wam jakąkolwiek nadzieję. Edytowane przez lukreti Czas edycji: 2007-09-06 o 17:44 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Nie wierzę że to się dzieje.A już żyłam nadzieją że malutkie poszło lulu.Takie słodkie stworzonko.czemu to się stało??Co mu mogło być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
Kobieto, jesteś przecudownym człowiekiem.
Z całego serduszka trzymam kciuki za maluszka i za Ciebie. Oby tylko słodko spał. Pozdrawiam ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Jejku .. przeczytałam calusieńki wątek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.