![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesele bez disco polo
Cytat:
1. Zostawianie gości samych na 2-3 godziny uważam za faux pas. 2. Chcieliśmy mieć sesję w 3 miejscach, gdzie sam dojazd zajmuje kupę czasu. 3. Robiąc foty bez przerwy myślałabym o tym, że goście się nie bawią (bo faktycznie tak jest, byłam na takim weselu). 4. Ja w dniu ślubu jeszcze chwilę byłam spięta, przeszło mi po pierwszym tańcu, kilku kieliszkach itp. Więc jechanie na sesję zaraz po rozpoczęciu wesela totalnie odpada. 5. Emocje na takiej sesji poślubnej? Dla mnie są genialne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- A w temacie, to u nas disco-polo jako takiego nie było. Było 'jesteś szalona', ale to ze względu na naszego kumpla, z którym mamy pewne skojarzenia przy tej piosence. I późną nocą ktoś zamówił 'szaloną rudą'. Natomiast w naszym repertuarze nie było takich idiotycznych piosenek typu Bananowa Agnieszka: Bo w moim sercu jest Agnieszka, Ona tu niedaleko mieszka. ło o o Taka seksowna, roześmiana, Codziennie rano je banana. ło o o |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
O zauważyłam tez trend tych piosenek dedykowanych. Jak swiadkowa ma na imię Agnieszka to damy Łzy, jak matka panny młodej to Beata będzie Beata z albatrosa.
![]() |
#183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam, że robi się takie filmiki z nocy poślubnej. Wielki świat do nas nie dotarł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
zielony stworek
|
U nas nie było ani disco polo ani zabaw oczepinowych.
Mieliśmy DJa, jakby był ktoś zainteresowany to działa na terenie całego kraju, nie tylko centralnej Polski. ![]() Muzyka u nas od rock&roll do lat 90tych (to była nasza inwencja). Bujaliśmy się w naszym pierwszym tańcu do "What a wonderful world" Louis Armstrong,bo żadne z nas tańczyć nie umie. Co innego szaleństwo do Let's Twist Again ... Sesji pozowanej też nie było, tylko reportaż ze ślubu i wesela (bez przygotowań, wyprowadzania z domu czy nocy poślubnej ![]() ). Nie bardzo widziało nam się latać po krzakach w botaniku, robić dziubeczki w Manufakturze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Własnego wesela jeszcze nie miałam, ale byłam u znajomych, którzy w fajny swingowy sposób aranżowali znane wszystkim przeboje. Cała impreza była w klimacie retro, więc zespół pasował idealnie. To było najlepsze wesele na jakim się bawiłam.
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam kiedyś z dj'em, który twierdził, że większość młodych zarzeka się że disco polo ma nie być. Puszcza utwory z listy zatwierdzonej przez młodych i goście się nie bawią, a młodzi proszą żeby jakoś imprezę rozruszał. Puści disco polo i impreza rusza. Wyjątkiem było wesele fanów heavy metalu. To podobno było jedyne wesele na którym discopolo nie musiał puścić a ludzie byli na parkiecie. On sam nie wiedział o co chodzi, bo z wykształcenia jest muzykiem klasycznym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leciały głownie taneczne piosenki z lat 70-80 tych (np. Abba). Mieliśmy DJa
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Konto usunięte
|
Tylko na jednym z wesel, na których byłam leciało disco polo. Nie była to dla nas zbyt bliska osoba, więc wyszliśmy o 23ej ze zrytymi głowami. Na pozostałych weselach była bardzo fajna muzyka, a na ostatnim grał jakiś band i jak wokalistka śpiewała coś Beyoncé, to przez minutę zastanawiałam się, czy nie puścili tego z płyty, bo byłam akurat na fajce. Świetna była.
Edytowane przez 2016050952 Czas edycji: 2015-07-14 o 00:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Byłam na 3 weselach bez disco polo. Na jednym była fajna, taneczna muzyka, choć nie disco polo i zabawa była super, za to na dwóch pozostałych było na ,,ambitnie" i zabawa była drętwa:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Winter is coming
|
U mnie nie było prawie wcale disco polo, bo mnie mdli od takiej muzyki. Miałam zespół, nie dj, impreza skończyła się po 5 nad ranem i wszyscy się bawili.
Nie umiem tańczyć do disco polo, uciekam z takich imprez, nie znoszę przyśpiewek i zabaw. Byłam raz na takim "weselu" urządzanym po taniości z djem który miał tylko i wyłącznie disco polo. Wspominam to jako koszmar. Tyle jest fajnej, tanecznej muzyki, do której da się bawić, że spokojnie można dać radę bez disco. Ja bym była przeszczęśliwa jako gość, że nie muszę tego słuchać .
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
Hmmm. Moim zdaniem disco polo jest praktycznie na każdym weselu, bo się tak przyjęło.
Natomiast ja na własnym weselu chciałabym mieć hity z lat 70-80-90. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Zapewne jak już ktoś to tutaj napisał, tak mi discopolo kojarzy się tylko i wyłącznie jako muzyka typowo weselna. Bawić się przy niej nie potrafię, ale co poniektóre utwory znam. I w zasadzie jestem w stanie je przeboleć, o ile ich treść nie jest związana z wszelakiego typu podtekstami erotycznymi.
Zaraz, zaraz... o czym ja mówię - co druga piosenka nosi ze sobą podtekst erotyczny. Okej, a zatem nie jestem przekonana do żadnych utworów tego gatunku.
j'ai quelque chose à vous dire Edytowane przez rockyy Czas edycji: 2015-07-14 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Byłam ostatnio na weselu ,,współczesnym'' - muzyka typu ,,Majkel Dzekson, Modern Toking itp '' bez konkursów weselnych, bez przyspiewek weselnych
![]() Dwa razy towarzystwo ruszyło do tanca : przy pierwszym tancu pary młodej a potem przy ,,Jestes szalona''-jedynej piosence disco polo (i wcale nie towarzystwo ludzi ze wsi tylko wesele odbywało sie w Warszawie - Konstancin ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomijam fakt, że miejsca wesela często nijak ma się do tego skąd są goście i stygmatyzowanie mieszkancow wsi, zwłaszcza, ze sorry za okreslenie, buraczany okazał się SAM KONSTANCIN. Młodych szkoda. I to pisanie fonetycznie. Jaka pogarda do wesela bez upa ula majteczki bananki upa upa. A mieli w KONSTANCINIE koszule z krótkim rękawem? Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-07-15 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Konto usunięte
|
Nie, no, w Konstancinie to normalne, że nikt się nie bawi bez disco polo i menueta
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- drabinko Twoje wesele będzie takie smutne bez dico polo ![]() ![]() zaproś jakąś atrakcję, żeby zrekompensować gościom tę nudę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas były 2 lub 3 piosenki disco-polo, te "normalniejsze" i goście nie schodzili z parkietu, bawiąc się przy normalnej muzyce tanecznej (klasyki lat 70-tych, 80-tych itp.). Obeszło się też bez obleśnych zabaw i durnych przyśpiewek z podtekstami, których nienawidzę. Jak się chce, to można. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Moja matka popierała moją wizję wesela (bez disco, bez zabaw) całym sercem. A najbardziej była mi wdzięczna za rezygnację z "podziękowań rodzicom" i "błogosławieństwa".
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Ludzi, którzy się nie bawią "bo nie ma disco z pola" uwazam za buraków totalnych. Kiedyś dwie przyjaciółki razem organizowały osiemnastkę w weekend w którym w ich wsi był festiwal disco polo (bardzo często są tam takie festiwale). Wszyscy goście dostali poczęstunek, potem poszlismy kupą na tę zabawę. O ile nie znosze tego typu muzyki to bawić się umiałam i nie robiłam wiochy "boże co oni puszczają". To ich impreza i jeśli lubią mogłyby puścić hinduski, czy arabski rap (coś potwornego). Idzie się dla ludzi a nie dla muzyki.
![]() |
![]() |
#202 |
BAN stały
|
ja nie mam problemow z disco polo , od czasu do czasu lubię się odmóżdżyć, ale w sierpniu ide na wesele gdzie bedzie tylko disco polo.... tego juz sobie nie wyobrazam :/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do tematu zawsze wydawało mi się, że ludzie jednak najlepiej bawią się przy znanych hitach lat 70. i 80. I 90., bo to już chyba też weszło do klasyków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i jeszcze ten wspaniały tekst - "posadzili nas przy stole". Sami tyłki przykleiliście do krzeseł, żeby okazać swoją wielką dezaprobatę i zepsuć młodym wesele, bo nie było tego, co sobie wymarzyliście. Klasa. Naprawdę klasa. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-07-15 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
dla mnie to tez buractwo
tez bylam na nudnym weselu ale z czystej przyzwoitosci i aby nie robic przykrosci parze mlodej do 3 zostalismy. wychodzenie o polnocy bo nie ma prosiaka z petardą w doopie i pokazu tańca brzucha, to jednak jest buractwo straszne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Konto usunięte
|
A co dopiero bo nie ma disco polo tylko "dzekson" trolololol
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
U mnie miało być bez disco polo. Zbierałam nawet po rodzinie po kilka ulubionych kawałków i tworzyłam play listę dla DJa. A w założeniu miało być rock'n'rollowo. Niestety w trakcie wesela rodzice nas poprosili o zgodę na disco polo, bo jednak goscie o to proszą, szczególnie ci starsi. Jakos przezylismy
![]()
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52091534][COLOR=Silver]Ja chyba jestem jakaś dziwna, ale tego nie czaję. Ludzie robią wesele na elegancko, długa biała suknia na gorsecie i na kole, jakiś walc do romantycznej piosenki na pierwszy taniec, wstążki w kolorze pudrowy róż, bukiet z róż i piwonii, a tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy wyskakuje półnaga laska nawiązująca do kompletnie innej kultury i robi taniec brzucha. Tzn nie umiem zrozumieć dlaczego, bo mi to w takim kontekście jakoś zupełnie nie pasuje.
[/QUOTE] no jak kwiatek u kożucha, ale trzeba się pokazać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbym zdecydowała się na niektóre z prezentowanych tu utworów, to znaczna część ludzi poczułaby się urażona. Są bardziej odpowiednie na wieczorek zapoznawczy w melinie niż na przyjęcie dla normalnych ludzi. Już widzę rodziców czy ciotki podrygujących w rytm wyznań o penisie wyjca z piosenki. Babcia narzeczonego też pewnie świetnie by się tam czuła. Choć domyślam się, że są różne piosenki disco polo i pewnie nie wszystkie są tak obleśne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.