Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-15, 20:06   #1141
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
pomaga, prawda?

wspolczuje..kolki ma?? my swojej jeszcze nie nosilismy za bardzo..zawsze bierzemy ja z wozka czy lozeczka na rece i na lozku ja kolyszemy.. teraz ma cos kolo 5 kg i nie dalabym rady jej nosic.. rosnie nam pyza
nie wiem nie umiem poznać czy to kolki
Stary 2015-07-15, 20:44   #1142
pszczoua
Zakorzenienie

Tymek od godziny leży sobie w lozeczku i patrzy na karuzele a ja zamiast się cieszyć zastanawiam się czy wszystko z nim ok
Stary 2015-07-15, 21:14   #1143
k a j a
Zakorzenienie

A ja pomalowałam sobie pazurki u stop i rąk. Lena zasnela przy suszarce po 10 min bez noszenia, bujania itd. Jaka ja głupia ze dopiero teraz włączyłam suszarke..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 21:27   #1144
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
podkurcza nozki ?

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Tymek od godziny leży sobie w lozeczku i patrzy na karuzele a ja zamiast się cieszyć zastanawiam się czy wszystko z nim ok
moja juz najedzona i idziemy na spacer.. u nas jest 20;27 wiec wczesnie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A ja pomalowałam sobie pazurki u stop i rąk. Lena zasnela przy suszarce po 10 min bez noszenia, bujania itd. Jaka ja głupia ze dopiero teraz włączyłam suszarke..
sexi mama widzisz, cud techniki heheh
Stary 2015-07-15, 21:35   #1145
201710041131
Konto usunięte

Ja włączyłam szum wodospadu na apce na tel. i dzieciak odpłynął po kilku minutach z rozłożonymi rękami i nogami, uff niech ten szumiś przychodzi, że też Tżtowi zachciało się z haftem przez to trzeba tyle czekać
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 21:48   #1146
k a j a
Zakorzenienie

Szuu też bym chciała z haftem ale właśnie.. Czekanie..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 21:50   #1147
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Szuu też bym chciała z haftem ale właśnie.. Czekanie..
Mają na to 18 dni Ja nie doczytałam, że trzeba tyle czekać, ale może nie zwariuję do tego czasu i nie zajadę srajfona
Stary 2015-07-15, 21:57   #1148
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dodajecie coś do wody którą przemywacie?
nie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ze sklepu google play
jeszcze jest- hair dryer sound
albo wpisz sobie "dzwięk suszarki"
już mam, dzięki

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Napiszę ci co mówi moja położna i lekarka, ale znowu powiecie, że herezje zielone kupki nie łączą z jedzeniem tylko z rozwijającym się układem pokarmowym tak jak kolki. Jeżeli ma być uczulenie to wychodzi najczęściej w postaci wysypki czy plam na brzuszku. Ewentualnie dany produkt na 3-4 dni odstawić i jak się poprawi dziecku,znaczy, że szkodził. Ja jem wszystko. Byłam tydzień na diecie totalnej i nic nie pomogło. Aha, jak coś uczula to za miesiąc dwa znowu spróbować jeść, może będzie ok.

Odnośnie kup napisałam wyżej. Natomiast mleko....spróbuj kokosowe. Ewentualnie sama zrób zalewając wodą wiórki kokosowe (dokładniej jest na mecie napisane), ale to nie to samo wyjdzie. Mnie kokosowe najbardziej ze wszystkich smakowało. I sojowe też w niedużych ilościach możesz się chyba napić, waniliowe jest niezłe, choć trzeba popatrzeć na sklady.
ale tak nagle by się pojawiły? do soboty wszystko było ok, a w niedzielę od rana zielepuchy, inaczej wyglądające. teraz różnie..

za kokosem nie przepadam, sojowe na pewno odpada bo to silny alergen. miewam w domu ryżowe i owsiane, ale żadne nie nadaje się do kawy. zresztą teraz na kilka dni wszystkie mleka odstawiam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 21:59   #1149
201710041131
Konto usunięte

T w niedzielę chciała mi przywieźć gołąbki, złota kobieta
Stary 2015-07-15, 22:00   #1150
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
dla mnie kolki to codzienne kilkugodzinne straszne płacze, mniej więcej w tych samych porach trwające tygodniami. to, że raz czy dwa razy na dzień boli brzuszek i dziecko płacze kilkanaście minut to dla mnie nie jest kolka.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 00:34   #1151
haniula1803
Rozeznanie

[QUOTE=industria;52093731]matko! co za marudne dziecko dziś mam ryczy cały dzień , marudzi, wogóle nie śpi tylko tyle że na spacerze grzecznie spała ale w domu jest ryk. teraz ją wsadziłam do fotelika samochodowego i bujam troche to sie ogarneła i uspokoiła, ale obstawiam ze to bardziej ze zmęczenia

To witam w klubie u nas dzisiaj to samo cały dzień marudzenie od 8.30 zasnęła dopiero o 8 wieczorem tak w ciągu dnia chyba tylko 3 drzemki po 15 minut i to albo na rękach albo kołysanka w wózku dobrze ze popołudniu TZ ja trochę przeja i jeździł z nią po trawniku bo byłam już mega zmęczona.
Oby jutro był lepszy dzień

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
je jem wszystko... fasolkę, bób, kalarior, brokuły, czereśnie, truskawki... wszystko małemu nic nie jest, więc matka się cieszy...
Z ciemiączkiem lepiej, podaje co chwile pierś i widzę poprawę

Dziewczyny muszę zacząć się odchudzać bo non stop jem. Chyba jestem uzależniona od cukru bo co chwile coś słodkiego do mojej wagi zostało z 13 kg
Tez jestem uzależniona od cukru, mam nawet wrażenie że sięgam juz bezwiednie po coś słodkiego bo czasami coś zjem a dopiero potem myślę że chyba wcale mi się tego nie chciało a potem wyrzuty sumienia po co to jadłam
Tez jem jabłka banany brzoskwinie nektarynki, raz zjadłam tez kalafior i fasolkę szparagowa do obiadu ale na drugi dzień mała coś płakała nie wiem czy to po tym czy nie a drugi raz jeszcze nie próbowałam a i lody tez jem nagminnie nawet 2 razy dziennie a za miesiąc chrzciny do wagi z przed ciąży 6 kg w sklepie będzie ryk ze w nic się nie mieszcze juz to widzę
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 07:04   #1152
Irmusia81
Zakorzenienie

Wychodzi na to że jako jedna z nielicznych trzymam dość ścisłą dietę 😉

Jem jabłka, maliny, borówki, brzoskwinie. Na banany nie mam ochoty.
Z mięsa kurczak gotowany lub grillowany, to samo ze schabem, ryby na parze i z folii. Z warzyw pomidory, marchew, ziemniaki, pietruszkę, pora, fasolkę zieloną gotowaną, brokuły, cukinię, paprykę jadłam. Nabiał jem normalnie. Ciastka bez czekolady i orzechów czyli jakieś kruche, maślane,ciasto drożdżowe też jadłam, tort śmietankowo jagodowy, lody na razie waniliowe i śmietankowe. Przekąski dla dzieci krakersy, paluszki z lajkonika. Piję wodę, mleko, herbatę bocianek, herbate z kopru, karmi, dwie kawy z mlekiem dziennie. Na razie nic niepokojącego nie zaobserwowałam. Codziennie zjadam coś nowego. W sumie nie czuję się jakoś bardzo poszkodowana ta dietą. Robię to też dla siebie w jakimś sensie😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 07:37   #1153
masija
Zakorzenienie

Eeee Irmusia to nie jesz wcale tak źle Same smakołyki

A ja się muszę pochwalić
Dzisiaj usłyszałam takie mocne, konkretne aguuuuu i aggiiii
Od jakiś 2 tyg. już tak coś mamrotała Lena pod nosem ale dzisiaj to przeszła samą siebie
Rany, aż się wzruszyłam jeszcze okrasiła to cudownym uśmiechem

Uwielbiam ten moment jak wstaję rano, mała marudzi, ja do niej zaczynam mówić i momentalnie uśmiech na twarzy

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 07:41   #1154
pszczoua
Zakorzenienie

Masija super Tymek też coś próbuje mamrotac i czekam na to gluzenie z niecierpliwoscia
Stary 2015-07-16, 08:18   #1155
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Tez jestem uzależniona od cukru, mam nawet wrażenie że sięgam juz bezwiednie po coś słodkiego bo czasami coś zjem a dopiero potem myślę że chyba wcale mi się tego nie chciało a potem wyrzuty sumienia po co to jadłam
MI tez najlepiej wchodza slodycze i tez bezwiednie po nie siegam . Juz nie wiem co mam robic. We wrzesniu idziemy na wesele a ja sie w nic nie zmieszcze
Dzisiaj kolezanka w ciazy do mnie przychodzi, normalnie takie urozmaicenie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 08:21   #1156
201710041131
Konto usunięte

Ja dzis zjadłam całego pomidora brakowało mi warzyw w szpitalu do chleba (była tylko sałata) mimo ze jedzenie było bardzo dobre

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-07-16, 08:45   #1157
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! U nas po dwóch dniach wojny mogę powiedzieć że wygrałam a mianowicie na noc dawalam mojej butelkę... Ale zauważyłam że ona po prostu zrobiła się leniwa i cwana z cyca wypijala tylko ten nawal pierwszy a później płacz ze niby nic nie ma, ale jak ja przyciskami to widzę że leci i to nie jakieś tam.wodniste tylko białe mleko! I dwa dni nie dostała butli płaczu co niemiara Ale poddała się i walczy z cycem, a tak się nameczyla przy jedzeniu aż się wczoraj cała spocila taki cwaniaczek z niej zaczynam.żałować ze 4 puszki mleka zamówiłam

Edytowane przez kaczuszka1986
Czas edycji: 2015-07-16 o 08:49
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 08:51   #1158
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie

już mam, dzięki

ale tak nagle by się pojawiły? do soboty wszystko było ok, a w niedzielę od rana zielepuchy, inaczej wyglądające. teraz różnie..

za kokosem nie przepadam, sojowe na pewno odpada bo to silny alergen. miewam w domu ryżowe i owsiane, ale żadne nie nadaje się do kawy. zresztą teraz na kilka dni wszystkie mleka odstawiam.
Ryzowe i owsiane są okropne :/
Stary 2015-07-16, 10:05   #1159
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
u mnie też truskawek nie ma już od dawna

położna mi mówiła, że nie można jeść absolutnie czereśni, brzoskwini i winogron wy nie jecie?
ja uwielbiam akurat te owoce, czereśnie jadłam codziennie do wczoraj i małej nic nie było. myślicie że gdyby miał ją brzuszek boleć to już by bolał czy to też po 3 tyg. się zaczyna
A mi mówiła ze brzoskwinie i czereśnie mozna
Chyba każda gada co lubi

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! U nas po dwóch dniach wojny mogę powiedzieć że wygrałam a mianowicie na noc dawalam mojej butelkę... Ale zauważyłam że ona po prostu zrobiła się leniwa i cwana z cyca wypijala tylko ten nawal pierwszy a później płacz ze niby nic nie ma, ale jak ja przyciskami to widzę że leci i to nie jakieś tam.wodniste tylko białe mleko! I dwa dni nie dostała butli płaczu co niemiara Ale poddała się i walczy z cycem, a tak się nameczyla przy jedzeniu aż się wczoraj cała spocila taki cwaniaczek z niej zaczynam.żałować ze 4 puszki mleka zamówiłam
O to sie umeczylyscie. Ale brawo za efekt ! Wytrwała bestia jesteś

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:09   #1160
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee Irmusia to nie jesz wcale tak źle Same smakołyki

A ja się muszę pochwalić
Dzisiaj usłyszałam takie mocne, konkretne aguuuuu i aggiiii
Od jakiś 2 tyg. już tak coś mamrotała Lena pod nosem ale dzisiaj to przeszła samą siebie
Rany, aż się wzruszyłam jeszcze okrasiła to cudownym uśmiechem

Uwielbiam ten moment jak wstaję rano, mała marudzi, ja do niej zaczynam mówić i momentalnie uśmiech na twarzy

brawa dla Lenki mój Oskarek też mowi guuu i auuu

Cytat:

mała cwaniaczka fajnie, ze już jednak daje rady D

a ja nie jem słodyczy dietka
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:20   #1161
201710041131
Konto usunięte

Kaczuszka brawo, moj to samo, położna mi wczoraj nawet zwróciła uwagę jak przy niej miałam nakarmić ze to len śmierdzący tylko moj przy butli tez musi sie namachać wiec wymyślił ze bedzie spijał tylko to co leci, nasyci pierwszy głód i za godzine znowu sie rozedrze

Ale uwaga karmiłam koło 8 a wciąż spi nie wiem co sie stało ale nie skarze sie

Stary 2015-07-16, 10:30   #1162
Princesika
Zakorzenienie

Co do diety to ja jem niemal wszystko, smażone kotlety wieprzowe, schab z grzybami, groszek cukrowy, kurczak z pieczarkami, lody czekoladowe, michaszki, czereśnie

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

i dwie kawy dziennie oraz karmi

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Ważne, że wygrałaś na razie Dlatego dziewczyny tu często mówią, żeby się nie poddawać z kp, nie za wszelką cenę ale warto próbować.

A ja mam chyba kryzys laktacyjny Mam miękkie piersi. Po 10 minutach ssania Laurki jak naciskam to nie leci już nic, no ale ona coś tam jeszcze wtedy ssie ale denerwuje się.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Kaczuszka brawo, moj to samo, położna mi wczoraj nawet zwróciła uwagę jak przy niej miałam nakarmić ze to len śmierdzący tylko moj przy butli tez musi sie namachać wiec wymyślił ze bedzie spijał tylko to co leci, nasyci pierwszy głód i za godzine znowu sie rozedrze

Ale uwaga karmiłam koło 8 a wciąż spi nie wiem co sie stało ale nie skarze sie

A Ty nie kp, ze butla? czy coś przeoczyłam?
Stary 2015-07-16, 10:45   #1163
sylwusiach
Zakorzenienie

hej wstalam o 8, przebralam mala, nakarmilam i juz spi

i za chwile znowu ide pojezdzic rowerkiem dzis zakladam implanta w koncu
a wczoraj z TZ
Stary 2015-07-16, 10:49   #1164
barbaritka84
Rozeznanie

Kaczuszka- za wytrwałość

Dziewczyny, ale fajnie ze wasze dzieciaczki już gadają

A ja po wizycie U gin i ciężko powiedzieć co i jak...mianowicie niby jest wszystko ok ale nie wiadomo skąd znowu to krwawienie, niby ok bo powinnam się jeszcze oczyszczać ale znalazł jakiś niby polip tylko ze stwierdził ze z niego na pewno takiego krwawienia nie powinno być
Także dostałam tabletki i czopki przyspieszajace obkurczanie macicy i za tydzień kontrola...jak się nie polepszy to w najgorszym wypadku łyzeczkowanie ale bardziej chyba mnie tym nastraszyl i raczej takiej opcji nie przewiduje. Mam nadzieję ze te leki pomogą.
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:49   #1165
masija
Zakorzenienie

Polecicie mi jakieś dobre wino słodkie? Ew. półsłodkie?
Tylko żebym je dorwała w Tesco/Lidlu/Biedrze

Tż robi romantika w sobotę ale szukamy jakiegoś nowego, dobrego wina.
Ostatnio non stop było Carlo Rossi ale już nam zbrzydło

Cena nie gra roli .. Tylko żeby było tak do 30 zł

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:56   #1166
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Kaczuszka- za wytrwałość

Dziewczyny, ale fajnie ze wasze dzieciaczki już gadają

A ja po wizycie U gin i ciężko powiedzieć co i jak...mianowicie niby jest wszystko ok ale nie wiadomo skąd znowu to krwawienie, niby ok bo powinnam się jeszcze oczyszczać ale znalazł jakiś niby polip tylko ze stwierdził ze z niego na pewno takiego krwawienia nie powinno być
Także dostałam tabletki i czopki przyspieszajace obkurczanie macicy i za tydzień kontrola...jak się nie polepszy to w najgorszym wypadku łyzeczkowanie ale bardziej chyba mnie tym nastraszyl i raczej takiej opcji nie przewiduje. Mam nadzieję ze te leki pomogą.
Pomoga, na pewno

Cytat:
Polecicie mi jakieś dobre wino słodkie? Ew. półsłodkie?
Tylko żebym je dorwała w Tesco/Lidlu/Biedrze

Tż robi romantika w sobotę ale szukamy jakiegoś nowego, dobrego wina.
Ostatnio non stop było Carlo Rossi ale już nam zbrzydło

Cena nie gra roli .. Tylko żeby było tak do 30 zł
nie wiem ,, ja pije blossom hill ale patrze na necie i nie wiem czy w Polsce jest, a naprawde dobre winko
Stary 2015-07-16, 11:12   #1167
Princesika
Zakorzenienie

Masija, ja bardzo lubię wino ze stopą Barefoot, kalifornijskie. Z tych takich komercyjnych moje ulubione to El Sol.
Stary 2015-07-16, 12:05   #1168
country111
Zakorzenienie

Dostalam recepte na walke z przyjacielem i umowilam Zosie na szczepienia za dwa tygodnie. Mam nadzieje ze szybko nam pojdzie leczenie bo zostawilam w aptece ponad 70zl

Ostatnio udalo mi sie zrobic usg bioderek na NFZ. Jak zadzwonilam to okazalo sie ze terminy na pazdziernik i akurat sie zwolnilo na ten dzien co dzwonilam i jak dotrzemy w 3h to zapraszaja. Lekarz zbadal i wszystko w porzadku do kontroli za 6tyg.
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:28   #1169
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Co do diety to ja jem niemal wszystko, smażone kotlety wieprzowe, schab z grzybami, groszek cukrowy, kurczak z pieczarkami, lody czekoladowe, michaszki, czereśnie :

A ja mam chyba kryzys laktacyjny Mam miękkie piersi. Po 10 minutach ssania Laurki jak naciskam to nie leci już nic, no ale ona coś tam jeszcze wtedy ssie ale denerwuje się.[COLOR="Silver?
U mnie tak piersi aktualnie wyglądają. Tylko w nocy pęcznieją. Ale ja myśle , ze to ustabilizowała sie laktacja.

Ja juz sama nie wiem czy cos szkodzi czy nie. Zaczęłam podawać espumisan w dawcę sab simplex bo baki ja wybudzają, ale kupa bez problemu
Ktoś ma takie objawy u bejbora?
Dzis marudny dzien. Mdleje.

Przyszły mi karmniki i ten z lupo trochę miski za duże a alles sense u idealny ! A rozmiar ten sam, na oko wziela

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:36   #1170
Irmusia81
Zakorzenienie

Princesika-ja już też mam miękkie cyce.
A maly się najada.

Mąż wczoraj kupił szumisia na all. Czekamy😉
Bo mnie ta apka z suszarką wkurza- szybko się wyłącza i zawiesza mi się telefon.

Też kupiłam biustonosz z allesa. Ciekawe czy dobry rozmiar.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości