|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pomalowałam sobie pazurki u stop i rąk. Lena zasnela przy suszarce po 10 min bez noszenia, bujania itd. Jaka ja głupia ze dopiero teraz włączyłam suszarke..
|
|
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
podkurcza nozki ?
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1145 |
|
Konto usunięte
|
Ja włączyłam szum wodospadu na apce na tel. i dzieciak odpłynął po kilku minutach z rozłożonymi rękami i nogami
![]() ![]() , uff niech ten szumiś przychodzi, że też Tżtowi zachciało się z haftem |
|
|
|
#1147 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie
Cytat:
Cytat:
za kokosem nie przepadam, sojowe na pewno odpada bo to silny alergen. miewam w domu ryżowe i owsiane, ale żadne nie nadaje się do kawy. zresztą teraz na kilka dni wszystkie mleka odstawiam. |
||
|
|
|
#1149 |
|
Konto usunięte
|
T w niedzielę chciała mi przywieźć gołąbki, złota kobieta
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=industria;52093731]matko! co za marudne dziecko dziś mam
![]() To witam w klubie u nas dzisiaj to samo cały dzień marudzenie od 8.30 zasnęła dopiero o 8 wieczorem tak w ciągu dnia chyba tylko 3 drzemki po 15 minut i to albo na rękach albo kołysanka w wózku dobrze ze popołudniu TZ ja trochę przeja i jeździł z nią po trawniku bo byłam już mega zmęczona. Oby jutro był lepszy dzień ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
Tez jem jabłka banany brzoskwinie nektarynki, raz zjadłam tez kalafior i fasolkę szparagowa do obiadu ale na drugi dzień mała coś płakała nie wiem czy to po tym czy nie a drugi raz jeszcze nie próbowałam a i lody tez jem nagminnie nawet 2 razy dziennie a za miesiąc chrzciny do wagi z przed ciąży 6 kg w sklepie będzie ryk ze w nic się nie mieszcze juz to widzę
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi na to że jako jedna z nielicznych trzymam dość ścisłą dietę 😉
Jem jabłka, maliny, borówki, brzoskwinie. Na banany nie mam ochoty. Z mięsa kurczak gotowany lub grillowany, to samo ze schabem, ryby na parze i z folii. Z warzyw pomidory, marchew, ziemniaki, pietruszkę, pora, fasolkę zieloną gotowaną, brokuły, cukinię, paprykę jadłam. Nabiał jem normalnie. Ciastka bez czekolady i orzechów czyli jakieś kruche, maślane,ciasto drożdżowe też jadłam, tort śmietankowo jagodowy, lody na razie waniliowe i śmietankowe. Przekąski dla dzieci krakersy, paluszki z lajkonika. Piję wodę, mleko, herbatę bocianek, herbate z kopru, karmi, dwie kawy z mlekiem dziennie. Na razie nic niepokojącego nie zaobserwowałam. Codziennie zjadam coś nowego. W sumie nie czuję się jakoś bardzo poszkodowana ta dietą. Robię to też dla siebie w jakimś sensie😉
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee Irmusia to nie jesz wcale tak źle
Same smakołyki![]() A ja się muszę pochwalić ![]() Dzisiaj usłyszałam takie mocne, konkretne aguuuuu i aggiiii ![]() Od jakiś 2 tyg. już tak coś mamrotała Lena pod nosem ale dzisiaj to przeszła samą siebie ![]() Rany, aż się wzruszyłam jeszcze okrasiła to cudownym uśmiechemUwielbiam ten moment jak wstaję rano, mała marudzi, ja do niej zaczynam mówić i momentalnie uśmiech na twarzy
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj kolezanka w ciazy do mnie przychodzi, normalnie takie urozmaicenie |
|
|
|
|
#1156 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzis zjadłam całego pomidora
brakowało mi warzyw w szpitalu do chleba (była tylko sałata) mimo ze jedzenie było bardzo dobre Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! U nas po dwóch dniach wojny mogę powiedzieć że wygrałam
a mianowicie na noc dawalam mojej butelkę... Ale zauważyłam że ona po prostu zrobiła się leniwa i cwana z cyca wypijala tylko ten nawal pierwszy a później płacz ze niby nic nie ma, ale jak ja przyciskami to widzę że leci i to nie jakieś tam.wodniste tylko białe mleko! I dwa dni nie dostała butli płaczu co niemiara Ale poddała się i walczy z cycem, a tak się nameczyla przy jedzeniu aż się wczoraj cała spocila taki cwaniaczek z niej zaczynam.żałować ze 4 puszki mleka zamówiłam
Edytowane przez kaczuszka1986 Czas edycji: 2015-07-16 o 08:49 |
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1159 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Chyba każda gada co lubi Cytat:
|
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa dla Lenki mój Oskarek też mowi guuu i auuu ![]() ![]() Cytat:
mała cwaniaczka fajnie, ze już jednak daje rady Da ja nie jem słodyczy dietka
|
||
|
|
|
#1161 |
|
Konto usunięte
|
Kaczuszka brawo, moj to samo, położna mi wczoraj nawet zwróciła uwagę jak przy niej miałam nakarmić ze to len śmierdzący tylko moj przy butli tez musi sie namachać wiec wymyślił ze bedzie spijał tylko to co leci, nasyci pierwszy głód i za godzine znowu sie rozedrze
Ale uwaga karmiłam koło 8 a wciąż spi nie wiem co sie stało ale nie skarze sie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do diety to ja jem niemal wszystko, smażone kotlety wieprzowe, schab z grzybami, groszek cukrowy, kurczak z pieczarkami, lody czekoladowe, michaszki, czereśnie
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- i dwie kawy dziennie oraz karmi ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Dlatego dziewczyny tu często mówią, żeby się nie poddawać z kp, nie za wszelką cenę ale warto próbować.A ja mam chyba kryzys laktacyjny ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wstalam o 8, przebralam mala, nakarmilam i juz spi i za chwile znowu ide pojezdzic rowerkiem dzis zakladam implanta w koncua wczoraj z TZ
|
#1164 |
|
Rozeznanie
|
Kaczuszka-
za wytrwałośćDziewczyny, ale fajnie ze wasze dzieciaczki już gadają A ja po wizycie U gin i ciężko powiedzieć co i jak...mianowicie niby jest wszystko ok ale nie wiadomo skąd znowu to krwawienie, niby ok bo powinnam się jeszcze oczyszczać ale znalazł jakiś niby polip tylko ze stwierdził ze z niego na pewno takiego krwawienia nie powinno być ![]() Także dostałam tabletki i czopki przyspieszajace obkurczanie macicy i za tydzień kontrola...jak się nie polepszy to w najgorszym wypadku łyzeczkowanie ale bardziej chyba mnie tym nastraszyl i raczej takiej opcji nie przewiduje. Mam nadzieję ze te leki pomogą.
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Polecicie mi jakieś dobre wino słodkie? Ew. półsłodkie?
Tylko żebym je dorwała w Tesco/Lidlu/Biedrze ![]() Tż robi romantika w sobotę ale szukamy jakiegoś nowego, dobrego wina. Ostatnio non stop było Carlo Rossi ale już nam zbrzydło ![]() Cena nie gra roli .. Tylko żeby było tak do 30 zł ![]()
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam recepte na walke z przyjacielem i umowilam Zosie na szczepienia za dwa tygodnie. Mam nadzieje ze szybko nam pojdzie leczenie bo zostawilam w aptece ponad 70zl
Ostatnio udalo mi sie zrobic usg bioderek na NFZ. Jak zadzwonilam to okazalo sie ze terminy na pazdziernik i akurat sie zwolnilo na ten dzien co dzwonilam i jak dotrzemy w 3h to zapraszaja. Lekarz zbadal i wszystko w porzadku do kontroli za 6tyg. |
|
|
|
#1169 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Ja juz sama nie wiem czy cos szkodzi czy nie. Zaczęłam podawać espumisan w dawcę sab simplex bo baki ja wybudzają, ale kupa bez problemu ![]() Ktoś ma takie objawy u bejbora? Dzis marudny dzien. Mdleje. Przyszły mi karmniki i ten z lupo trochę miski za duże a alles sense u idealny ! A rozmiar ten sam, na oko wziela
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika-ja już też mam miękkie cyce.
A maly się najada. Mąż wczoraj kupił szumisia na all. Czekamy😉 Bo mnie ta apka z suszarką wkurza- szybko się wyłącza i zawiesza mi się telefon. Też kupiłam biustonosz z allesa. Ciekawe czy dobry rozmiar.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

Ja nie doczytałam, że trzeba tyle czekać, ale może nie zwariuję do tego czasu i nie zajadę srajfona 

zielone kupki nie łączą z jedzeniem tylko z rozwijającym się układem pokarmowym tak jak kolki. Jeżeli ma być uczulenie to wychodzi najczęściej w postaci wysypki czy plam na brzuszku. Ewentualnie dany produkt na 3-4 dni odstawić i jak się poprawi dziecku,znaczy, że szkodził. Ja jem wszystko. Byłam tydzień na diecie totalnej i nic nie pomogło. Aha, jak coś uczula to za miesiąc dwa znowu spróbować jeść, może będzie ok.

jeszcze okrasiła to cudownym uśmiechem
brakowało mi warzyw w szpitalu do chleba (była tylko sałata) mimo ze jedzenie było bardzo dobre
a mianowicie na noc dawalam mojej butelkę... Ale zauważyłam że ona po prostu zrobiła się leniwa i cwana 
mój Oskarek też mowi guuu i auuu