|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
mi podali prawie na sam koniec. jak dla mnie to byla kroplówka śmierci :p tzn wtedy tak myslalam
|
|
|
|
#4472 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
/Cytat:
Cytat:
. Nie jest zazdrosna? Ja mam 9-letnią siostrę cioteczną i kocha dzidziusia, ale też jest zazdrosna o to, że będzie, ktoś młodszy od niej na kim się będą skupiać. Staramy się jej tłumaczyć, że pojawienie się dziecka nie odbije się na niej, ale nie chce w to wierzyć . A ja już zgłupiałam odnośnie ubranek . Pochwaliłam się w domu, że mam już całą ubrankową wyprawkę i się zaczęły rady. Po pierwsze, że powinnam kupić na początek praktycznie sam zestaw kaftanik plus śpiochy, bo najwygodniejsze do założenia i do noszenia przez dziecko. Po drugie, że żadnych ubranek na 56 nie powinnam kupować i jak najmniej na 62, bo w 62 pochodzi może z 2-3 tygodnie. Po trzecie, żeby kupić tylko najpotrzebniejsze ubranka i jak najmniej, bo dziecko szybko rośnie. Najlepiej mieć tylko na przebranie z 2-3 sztuki. I teraz sama nie wiem. Z jednej strony takie rady dają mi osoby w wieku 40-60 lat, a więc takie które już dawno zapomniały o tym, jak to jest mieć niemowlę i w co je ubierać, a z drugiej może faktycznie mają racje? Ehh, sama już nie wiem, czy kierować się intuicją, czyli zostawić wszystko tak jak mam (najwięcej body, pajaców i półśpiochów, kaftaniki w ilości 2 sztuk, śpiochy też x2), czy faktycznie dokupować kaftaniki i śpiochy? Brakuje mi wśród znajomych i rodziny jakiejś młodej mamusi
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
DHA do tabletek robią z alg hodowanych w warunkach wolnych od metali cieżkich oraz z oleju z ryb które je wcinają. Dużo DHA jest tez w oleju lnianym:Tran jest najgorszy bo z wątroby ryby a tam są włąśnie metabolizowane te metale ciężkie więc zdrowiej zjeść mięsko ryby
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Blindness kaftanik i spiochy to chyba nie najlepsze rozwiązanie, bo kaftanik bedzie sie podwijal a pampers bedzie sie majtał. najlepsze wg mnie są body+półśpiochy. no i lepiej miec wiecej tych ubranek , bo w ciagu nocy/dnia czy to uleje czy zasika to musisz przebrac a prac codziennie chyba nie chcesz? w 62 troszke pochodzi. moja do 3 miesiaca miala 62 ; )
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- super ta koszulka
|
|
|
|
#4475 |
|
Wtajemniczenie
|
Blindness sama stwierdzisz co najbardziej lubisz dziecku ubierać, ale ja już pisałam kilka razy, że żadnych kaftaników nie mam, a śpiochy jakieś 1-2 sztuki ale raczej z przypadku, bo wygodniejsze dla nas były body+półśpiochy/spodenki lub pajace
Co do ilości ubranek - ja wolę mieć więcej żeby mieć wybór w kombinacjach plus nie panikować jak mi się dziecię 3-5razy na dzień obesra/uleje/przesika że muszę jesienią czy zimą codziennie prać i suszyć. Zdarzyło nam się body na dziecku nożyczkami rozcinać i wyrzucać jak się podczas karmienia młody obesrał tak, że wylazło i oblepiło kocyk, moje jeansy i bluzkę i calutkie dziecko po szyję
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2015-07-15 o 23:50 |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też mówi, że panikara jestem. Brzydal jeden ![]() Moi teście jutro jadą do Wrocka i ich wkopałam w Ikee więc będę miała organizery do szuflad do komody ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Famibon z DHA i żłopię olej lniany No nie gadaj, ze się tak młody obesrał ![]()
|
|
#4479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w pierwszym momencie bałam się ruszyć w ogóle
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
hhehe to Was załatwił
MAm nadzieję, ze Gabi będzie celowała jednak w pieluchę heheh
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Zostawiam wszystko, tak jak jest. Jak mi się będzie wygodniej zakładało kaftaniki, to podjedzie się gdzieś do sklepu i kupi.
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wszystko chcę kupić dokładnie jakbym pakowała siebie i dziecko na bezludną wyspę albo jakby na zawsze sklepy pozamykali hehhe a przeciez zawsze można iść i kupić albo męża wykopać no albo internet. Po tym genialnym olśnieniu z paru rzeczy zrezygnowałam i zostawiłam na po porodzie![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Może taki kombinezon? http://olx.pl/oferta/kombinezon-dzie...tml#77f65e5087 Nie chcę wydawać dużo kasy na ten jesienny bo to przeciez na chwilę. Zainwestuję więcej z zimowy po porodzie jak zobaczę ile ma koza mała
|
|
#4483 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- od popołudnia mnie brało, tylko nie miałam jak jechać - i dobrze - dojechałam przed 22 z 3 cm rozwarcia, po badaniu na IP było juz 4, w windzie na porodówkę poszło 2-3 kolejne cm i w sumie już było po ptakach jeśli chodzi o znieczulenie :PCytat:
wyjątkiem są sytuacje, gdy już nie a czasu samej jechać do np. innej miejscowości, bo w naszej jedyny szpital obłożony. Po to ten nr 112 właśnie jest, centralna informacja , Poza tym jeszcze jedna bardzo ważna rzecz - jeśli można NIE zajmować karetki z powodu, że się nie chciało nam zadzwonić wcześniej - to jej zajmować nie należy, gdyż karetka nie taksówka i inny człowiek może akurat walczyć o życie... a tak to dzwonisz na 112 i od razu jasność jest ![]() Cytat:
przypomniało mi się, że tam możesz wcześniej iść na spotkanie z anestezjologiem jeśli planujesz zzo - robi wywiad i nie ma potem paniki gdy nadejdzie wielka chwila - tylko trzeba się umówić telefonicznie wcześniej Cytat:
. A najgorsze, że często zaczynasz po oxy mieć bóle parte ZANIM nastąpi pełne rozwarcie, co grodzi popękaniem szyjki i grażyny niekontrolowanym, więc Ci każą WSTRZYMYWAĆ te parte - co jest największą torturą świata i jest wg mnie właściwie niewykonalne ... auć.Cytat:
Rozmiarowo zawsze byłam zaopatrzona w dużo 56 i dziewczynki i tak się topiły w nich - urodzone 50-52 cm . Ilość ciuszków - im masz więcej, tym mniej stresu że braknie przy częstych zmianach kreacji w ciągu dnia a teraz można przecież nawet używeczek nakupić za grosze i w kubeł jeśli się MEGA upaprają jak u Tośki czy u mnie bywało ![]() Ogólnie Twoja intuicja dobrze podpowiada i się jej słuchaj ![]() Cytat:
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-07-16 o 00:00 |
||||||
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie, po oxy to juz nie wiesz czy jeszcze zyjesz czy juz umierasz
mi na ktg skurcze pisaly sie na 140 i doslownie mnie rozrywalo a oni jeszcze OXY dowalili. jak urodzilam myslalam, ze trafilam do nieba po piekielnych czeluściach
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak mam z tą wyprawką ze chce miec wszystko na teraz juz
![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- własnie przeglądałam ogloszenia i natknęłam sie, ze ktos sprzedaje butelki po dziecku : O szok, butelki sie co jakis czas wymienia, a tu ktos sprzedaje takie extra uzywane az przyczarniale .... |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
bleee butelki używane. szkoda, że nie pampersy używane i przeprane
![]() Idę spać. DObranoc
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
#4489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do mężów to w ndz przejrzal moja liste bo nie wierzył ze pare rzeczy moze tylke kosztować i tak się ze mnie śmiał bo ja się upieralam ze wszystko potrzebuje a wyszlo ze pieluszek tetrowych zamowilam dla calej wioski chcialam dokupić 5 szt a wcisnelam komplet dużej ilosci x5 hi hiNo i nie wspomnę o szczoteczkach, mase różnych mialam zamówionych się ze mnie nabiał bo sama nie wiedziałam ktora bardziej mi się przyda:P no i po jego wetyfikacji z 700 zrobilo się niecałe 500 tylko dla dziecka, wczoraj zamawialam dla siebie i znowu jest 700 ha ha
|
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My się ostro bierzemy za pokój małego. Już wiem że od farb mam się trzymać z daleka, dzięki No trzeba pomalować i chba tapete położyć na jednej ścianie. I zrobić meble. Na szczęście tu doszliśmy do poruzemienia bo nie było łatwo. |
|
|
|
|
#4491 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale okropna noc mialam :/ lece kupoc magnez bo w mocy z 10 razy lapaly mnie skurcze w lydkach raz to w dowch nogach na raz... az pozniej balam sie ruszyc.
Zjemy sniadanko i idziemy chyba na spaderek dawno obiadu nie robilam to szybko wroce o do roboty mam w planach lasagne ![]() A na 17 odnowa paznokci w tym tygodniu same upiekszanie rzesy, wlosy paznokcie moge tak co tydzien :P
|
#4492 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strojnisio Ty nasz![]() Kurde mnie też nad ranem skurcze łapały. Chyba wiem skąd ten ból bioder u mnie. Jak ja się wiercę tak niemiłosiernie to mam. Gabi to się chyba czuje jak w pralce tyle się naobracam, bo mi ciągle niewygodnie
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
witam sie i zaraz spadam Najpierw dentystka, potem ploty zc kumpelą której nievwidziałam od ślubu cztyli prawei 2 lata Mam nadzieje, że sił starczy
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny na skurcze łydek jest rewelacyjne ćwiczenie, które pokazał nam gość na SR wypróbowane przeze mnie i TŻ ( którego też ostatnio męczyły skurcze do tego stopnia że całymi dniami jęczał, że ma cały czas zakwas w łydce po nocnym skurczu).
Nie wiedziałam jak Wam to opisać, więc przygotowałam rysunek poglądowy, który powinien pomóc ![]() Opieramy się o stół, czy jakąś szafkę i przyjmujemy pozycję jak na rysunku. Stopy równolegle jedna zgięta naciągamy tą łydkę która jest wskazana strzałką. Nogę odstawiamy tak daleko aby być na granicy bólu ( oczywiście delikatnego ! ) - jak boli to przybliżamy trochę nogę żeby nie bolało. Po 20 sekund na każdą nogę po 3 razy. Takie 2 minutowe ćwiczenie przed snem ( generalnie gościu polecał robić wieczorem). Naprawdę nam obojgu pomogło - spróbujcie. Mam nadzieję, że jest to miarę czytelne |
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jakie zamówiłyście termometry z Gemini? nie mogę się zdecydować, a Wy już wiecie czy dobrze mierzą:P
|
|
|
|
#4497 |
|
Wtajemniczenie
|
30 tydzień ciąży, mogę urodzić za 2 miesiące aaaaaa
|
|
|
|
#4498 | |||
|
Zadomowienie
|
Helloł
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O co chodzi z tym hello kitty??powiedźcie bo nie wiem
|
|
#4499 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
O, przegapiłam dyskusję o Hello Kitty
Nie mówcie że znowu te brednie o demonicznej zabawce się wygłasza ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() Mnie nie pomagają ćwiczenia, za to regularne zaopatrzanie organizmu w magnez owszem. He he he No dzieje się, dzieje, coraz blizej
|
|
|
#4500 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() No za dwa miesiące to wszystkie będziemy już świrować Cytat:
![]() Też chcę wiedzieć co z Hello Kitty nie tak za bajką nie przepadam, ale postać lubię ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
No i niby mogę się obejść bez ochraniacza, rożka i nowych prześcieradełek. Tylko, że one mi się tak podobają
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

/
bo córy czarnookie, ciemnowłose i kudłate wszystkie, a teraz ani razu zgagi nie czułam, więc mówię - będzie łysy mały troll ;D
. Nie jest zazdrosna? Ja mam 9-letnią siostrę cioteczną i kocha dzidziusia, ale też jest zazdrosna o to, że będzie, ktoś młodszy od niej na kim się będą skupiać. Staramy się jej tłumaczyć, że pojawienie się dziecka nie odbije się na niej, ale nie chce w to wierzyć
. 

wyjątkiem są sytuacje, gdy już nie a czasu samej jechać do np. innej miejscowości, bo w naszej jedyny szpital obłożony. Po to ten nr 112 właśnie jest, centralna informacja 
... auć.