|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Chociaż już wieki nie jadłam takiego zestawu, w ciąży chyba jeszcze nie miałam okazji![]() Cytat:
![]() U mnie Młody takie jazdy robi czasem, że aż mnie prostuje jak strunę, nogi w żebra a ręce pcha w bożenę i dawaj się przeciąga ![]() Też mam coraz mniej koszulek do noszenia, muszę chyba się do lumpka przejść, może coś fajnego znajdę. Bo też brzuch rośnie w zastraszającym tempie ![]() U mnie niby miesiąc do donoszenia ciąży, ale i tak pewnie nie urodzę przed tp, jak już to parę dni. Raczej się nastawiam, że pewnie nic się nie będzie działo do tp, wolę się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować, że jednak nie rodzę wcześniej Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-07-16 o 00:27 |
||
|
|
|
#4202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przerażają mnie tabletki i inne "wynalazki", a bardzo chcemy mieć więcej dzieci i nie chcę ryzykować jakichś szaleństw hormonów np po tabsach wiem, że są różne tabletki teraz, ale ja po prostu wolę nie ryzykować, dla mnie to jednak lek, który ma różne skutki. Więc pewnie zostanie nam sex głównie w niepłodne i to z gumką, przynajmniej na jakiś czas - zresztą, podejrzewam, że pierwsze 2 miesiące to mi seks do głowy nie przyjdzie, niech mi tam najpierw wszystko wróci do normy a o drugie dziecko chcemy się starać tak, żeby różnica była 3-4 lata, więc po jakichś 2,5-3 latach odstawimy gumki Cytat:
Ale wpadką tego nie nazywam, bo mieliśmy nastawienie, że na poważnie staramy się od lutego (wtedy mieliśmy zamiar właśnie trafiać w płodne), a jak wyjdzie wcześniej, to wyjdzie. No i wyszło od razu, za co tylko Bogu dziękować, bo jestem tu na forum z Wami i za niedługo będziemy mieć już córeczkę z nami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co w przypadku, jesli nie wystarczy samo odciaganie? Bierzesz pod uwage rozkrecenie laktacji przystawiajac dziecko czy przechodzisz na mm? Zobaczysz jak bedzie z seksem, ja sie po pierwszym porodzie doczekac konca pologu nie moglam, tak mnie nosilo. Na poczatku bedziemy naturalnie sie zabezpieczac wg metody LAM a pozniej wlaczymy gumki - nie lubie, ale w Jp nie ma srodkow antykoncepcyjnych dla mam kp. U mnie nie bylo lewatywy w szpitalu i mimo wyproznienia w domu przed oczywiscie podczas parcia co nieco poszlo, maz byl tego swiadomy, polozna dyskretnie sprzatala a mnie bylo wszystko jedno. |
|
|
|
|
#4204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mmmm pychota. Cytat:
Muszę też koniecznie sobie kupić jagodziankę. W tym roku jeszcze nie jadłam. Cytat:
Ja się zastanawiam czy po mnie przyjadą jak nic się nie będzie działo. Chyba lepiej dzwonić po taksówkę niż na pogotowie. |
||
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie karetka po rodzaca nie przyjedzie. Haha, taksowka tez nie. Teraz mieszkam w duzym miescie, to na szczescie nie powinno byc zle z dojazdem. Akurat niedawno jedna firma wyspecjalizowala sie w taxi dla mam - maja foteliki w samochodach, kierowcy sa niepalacy, maja podklady na wypadek, gdyby wody sie saczyly i przeszli wstepne kursy poloznicze. |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarne i białe i to w dużych rozmiarach. tzn u mnie są takie duże,może sprawdź
|
|
#4207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
otwierają Rosssmanna to obczaję. Na razie wypatrzyłam na allegro, brzydkie to takie ale co zrobić. W takim razie wstrzymam się jeszcze kilka dni.. Witam się w 34 tygodniu ![]() Tż mnie znowu wczoraj wkurzył, malowanie pokoju przesunięte na za tydzień - mówię Wam nie zdążę ze wszystkim do niego nie dociera ile czasu zostało
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu lewatywe się robi, ale położna mówiła ze to nie głównie o wypróżnienie tu chodzi a bardziej o przeczyszczenie jelit które niby przyspiesza poród.
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.ją miałam lewatywe przed CC i to akurat był najgorszy moment w całym porodzie w sensie takim że na mnie takie cuda średnio działają i później jak nic nie czulam to cały czas miałam wrażenie że że mnie leci.mi robiła salowa trwało to 5 sekund
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to element jakichś wytycznych? Ja się nie znam na lewatywach, ale mnie to zastanawia. Mówili, jakie to ma minusy? Bo ogólnie wiele osób zaleca lewatywę od czasu do czasu, profilaktycznie, jako element higieny osobistej. Mnie to tak schizuje, że ja to bym najchętniej miesiąc przed porodem przestawiła się na dietę płynną i robiła lewatywę co kilka dni na wszelki wypadek...Cytat:
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam spokój z antykoncepcja do końca życia
. To chyba jedyny pozytywny aspekt mojej przypadłości . Ja myśle ze nie ma co sie przejmować szeroko pojęta fizjologia przy porodzie. Zarówno położne jak i lekarze już chyba wszystko widzieli a my wielu rzeczy nawet nie zarejestrujemy w tym co sie bedzie działo. I tak sobie myśle ze to nie jest powód do stresu. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
nam położna na SR mówiła że nie wolno samemu przed porodem robić lewatywy ale dlaczego to już nie pamiętam.
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o oooo kupa idzie przyj przyj ooo widzę kupę ooo już wychodzi ... jest złapałam chce pani zobaczyć ??
|
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobreee no to zaczynamy 34 tydzień zjem śniadanko i zbieram się na CTG - mam nadzieję, że żadnych skurczy nie będzie
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja napewno będę miała. Agu co do nawału, i ściągania powiem ci ze leżałam 2 tygodnie w szpitalu i widziałam jak niektórym dziewczynom pekaly cyce, i powiem Ci ze laktator to było dla nich zbawienie żeby chociaż trochę odciągnąć. Ja akurat kiedy byłam w domu też się wspomagalam laktator em i zbierałam mleko ( uczyłam się wtedy). Dzięki temu cudownemu wynalazkowi wykarmilam dziecko do 7 miesiąca. Gdzie miałam tylko poranne karmienie cycem o 6 i później do 15 mnie nie było, czasem wcześniej. Tak trwało to kilka miesięcy. Przy takim długim odstępie, pani połozna która przychodziła, mówiła ze mi się nie uda karmić piersią. A jednak jakoś dalismy rade. |
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Ridja- to tez zależy od relacji miedzy partnerami. Dla mnie fizjologia to fizjologia. Dla mojego TŻ tez. Ale rozumiem ze ktoś sie moze krępować. Pytanie jest tylko takie czy wtedy partner na czas II fazy porodu nie powinien isc np na kawę. Albo trzeba mu dać zadanie ocierania potu z czoła wtedy stoi za głowa i nic nie zobaczy
. Chyba najgorzej jest kiedy to kobieta ma blokadę a boi sie powiedzieć partnerowi ze sie wstydzi. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4218 |
|
Rozeznanie
|
Udało mi się nadrobić i znowu post zniknął
trzeba pisać od nowa.po urlopie ani śladu wypoczynku. Padam bo jeden dzień pod znakiem dentysty, drugi początek zmagań z budowlańcami a trzeci to szukanie okien i drzwi. Już mam dość budowlańców, ludzie z polecenia, dobra niedroga ekipa ale.... Nie mamy pojęcia ile z nas zedrą. Wiem, że nie są drodzy ale ja nie znam nawet żadnych widełek. Czy to 5 czy10 tys. I weź tu kup mAteriały. Chociażby drzwi. Możesz kupic jedne I za 300 i za 1200 No ale jak zamówić jak nic nie wiesz ile masz gotówki. Dziś 3 dzień zmagań, rano gadali z teściem mi aż się nie chce do nich schodzić. Czyli biustonosz do karmieniamożna kupoć w rossmanie- super. Gratuluję dzieciaczków, takie duże- my mamy"bliskie spotkanie" na USG za tydzień. Mi alkoholu chyba nikt nie proponuje. Ale zdenerwowało by mnie to, że ktoś nie rozumie jak odmówię. Muszę się w końcu spotkać z położną bo olewa sprawę. Ja chciałam spotkania ale trwały 5 minut i nic nie mówiła. Spotkania dłuższe z ćwiczeniami miały zacząć sie przed 30 tyg a teraz dzwoni raz na 2 i właściwie wita się i żegna. W sumie fajna praca.
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No w sumie racja ![]() Cytat:
Dla mnie jakoś krew i dziecko to co innego niż kupa, dlatego mnie to tak krępuje... Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4220 |
|
Konto usunięte
|
Ja już po pobraniu krwi i o 19 podglądanie Szymka. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
|
|
|
|
#4221 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do lewatywy to niech mi robią w szpitalu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Super, powodzenia!
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze czasami laktator to zbawienie przy nawale a poza tym np Twoja polozna mowila ze sie nie uda a wyszlo inaczej - one czesto maja racje ale nie zawsze. Nie ma co polegac w 100% na slowach 'doradcow i ekspertow' bo to sa tylko slowa tylko trzeba tez robic to co sie uwaza za sluszne w danym momencie to nie ta supr wyksztalcona doradczyni zostaje po 3 dobach w domu z Twoim dzieckiem tylko trzeba sobie radzic samemu.---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- U nas mowili w SR to samo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm a jaki polecacie niedrogi ręczny laktator, taki tylko od czasu do czasu?
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem jak często bo nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało, ale właśnie przy nawale odciągnąć odrobinę, albo czasem do zamrożenia.
|
#4227 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec wgl się nie krępuj powiedz swojemu tż że może coś takiego się zdażyć i przyj ile wlezie nawet z kupką.. żebyś się nie spinała bo wtedy to najgorsze bedzie dla ciebie. pozatym podobno jest taka faza produ gdzie poród całkowicie przejmuje kontrole nad kobietą i kobieta wtedy staje się takim małym zwierzątkiem i już nie kontroluje krzyku kupy ani nic. tak tez nam mówili wtedy już wiadomo że do rozwiązania jeden krok.
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moim zdaniem dlon wystarczy. Najlepiej odciaga, zwlaszcza przy nawale sie sprawdza a jesli bedziesz chciala czesciej i reka bedziesz sie meczyc, to dokupic zawsze mozna |
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
tez znów muszę iść na krew i na mocz, ale mi się nie chce :P
jutro mam moje upragnione USG dowiem się ile moje dzidzi waży i mierzy czy jej dobrze u mamusi w brzuszku ![]() ale nie wiem czy dam wam znać co i jak booooo odrazu po wizycie wyjeżdżamy i wracamy w poniedziałek.no ale postaram się jakoś skołować jakiś telefon z netem. wrrr ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- na czym polega to badanie ? czy to jest z krwi ? HbsAG 33-37 tydz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

Chociaż już wieki nie jadłam takiego zestawu, w ciąży chyba jeszcze nie miałam okazji

Chociaż za gumkami też nie przepadamy, a tabsów nie chcę brać. 
do niego nie dociera ile czasu zostało
. To chyba jedyny pozytywny aspekt mojej przypadłości
. 

trzeba pisać od nowa.
moj TZ z reszta tez.