|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Tak mam badanie o 11, ale na forum zajrzę pewnie później bo trochę minie zanim wrócę :P
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
srebrna_smuga takie słodkości po tej glukozie jeszcze?! Ja zjadłam po kiełbasę na gorąco
Moja córa strasznie kopała-mysle że bardziej z głodu niż przez tą glukozę,zawsze rano mocno kopie zanim coś zjem głodomorra mała Dziewczyny wizytujące dzisiaj, wszystko będzie dobrze,nie ma się co stresować! Ja mam wizytę za tydzień w środę iclosemyeyes to ja tyle już ostatnio miałam u nic nie powiedział... Ciążę zaczynałam od nadwyżki -miałam 17,3 potem 14, potem właśnie 12,2 i teraz już 11,3 więc lecą mi te wyniki. Hematokryt też już mam poniżej normy - norma 37,u mnie 35. No i cały czas leukocyty podwyższone ale ponoć normalne w ciąży,też macie takie podwyższone? u mnie się utrzymują ciągle 12,9
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się obawiam, że nie znów się nie uda poznać płci...
Zastanawiam się czy nie zjeść przed wizytą czegoś słodkiego, bo maleństwo dzisiaj bardzo leniwe, od rana tylko kilka lekkich kopniaków, aż się zastanawiam czy wszystko jest ok...
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sklepów to nic poza wymienionymi nie kojarzę. A jeżeli już są to ceny kosmiczne. No i nie każdy z tych sklepów ma dział ciążowy. Ja jedne spodnie upolowałam na allegro z bonprixa z wysyłką wyszły mnie 30zł. Rozmiarowo trafiłam, ale są z grubszego dżinsu i zostawię je sobie na jesień. A na teraz na chłodniejsze dni to dałam krawcowej moje stare dżinsy do których wszyje mi pas ciążowy, cena: 15zł.
|
|
#1896 |
|
Moderator
|
Powodzenia na wizytach Dziewczyny
![]() Mnie rano chwilę było niedobrze ale na szczęście minęło. W ciąży tak mam że wstaję i od razu ciepła herbata + śniadanie inaczej mi niedobrze (dziś nawet mimo śniadania) a przed ciążą to w ogóle śniadań nie jadłam. Dziś miałam iść do GP (lekarz prowadzący ciążę ale to nie gin tylko zwykły rodzinny) na wizytę ale mi się nie chce. Pójdę za tydzień. On tylko mierzy ciśnienie, pyta czy ok i słucha serca dziecka. Szkoda mi czasu na wycieczkę do niego. A w poniedziałek mam wizytę w szpitalu.
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis fajna pogoda. 23stopnie i tak przyjemnie chłódkiem wieje. Wyleguje sie na huśtawce a leos urzęduje po ogrodzie. Jednak jedyne o czym myślę to dzisiejsza wizyta.
Chciałabym poznać płeć na 100procent i cos zacząć juz zamawiać. Mam upatrzone ciuszki w sklepie wiec jak sie dowiem to pójdę jeszcze na małe zakupy oby tam na mnie jeszcze czekały
|
#1898 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może coś by Ci się trafiło na wyprzedaży w dobrej cenie![]() Cytat:
ja chyba mam podobnie z hematokrytem i leukocytami ale to chyba akurat dość czeste.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam hemoglobinę 11,4 i czerwone krwinki też poniżej normy, chyba 34. Podobno w ciąży to normalne. Hemoglobina norma w ciąży jest do 11, tak mi mówiła położna.
Nie biorę jeszcze żelaza, bo się boję zatwardzeń, ale buraka łykam 3 razy dziennie i mam nadzieję, że pomoże. Zamówiłam już tą wkładkę pessar. We wtorek pójdę na założenie. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Nie mam za bardzo z kim konsultować, bo ta moja lekarka jest autorytetem na skalę polski więc raczej nikogo bardziej kompetentnego nie znajdę Zaufam jej i tyle. Ta wkładka jest podobno niewyczuwalna. Cytat:
|
||
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1901 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w sumie to dobrze, idę kiedy mi pasuje. Ciekawe jak się będę czuła w tym dniu skoro tyle razy będę miała krew pobieraną ![]() Cytat:
![]() My wczoraj wzięliśmy próbki farb z castoramy. I zostaje błękit i jasny szary w pokoju Mai( dokładnie takie połączenie jak na pierwszym zdjęciu tylko mebelki jasno brązowe), a u nas pewnie zrobimy Jagodowy( drugie zdjęcie) Musze jeszcze pomyśleć nad dodatkami do pokoiku. Zależy mi żeby był jasny, pastelowy i taki minimalistyczny. Będę brała dodatki raczej już w błękicie, szarości i bieli ![]() Powodzenia na wizytach dziewczyny! ja niedawno byłam na usg a już bym chciała znowu, ciekawa jestem ile waży i co u niej...od czasu do czasu w ciągu dnia mnie pokopie ale tak to bardziej wieczorem koło 23 dopiero bardziej.
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-07-16 o 11:54 |
||||
|
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ja już po weszłam wcześniej ![]() Dzidzia zdrowa, parametry ok, wszystko w normie waży 461 gram wymiary ma na 21 t 4 dzień a ja jestem dziś 22 t 1 dniu więc TP raczej się nie zmieni ![]() jedzenie słodkiego nie pomogło, bo nie nie dzidziuś nie był zbyt ruchliwy, spał raczej ![]() płeć znam n 80 % bo tak jak napisałam dzidziuś spał i to w ciężkim ułożeniu lekarz stwierdził dziewczynkę na początku się trochę zawiodłam bo chcieliśmy syna, ale jak usłyszałam że TŻ się cieszy to mi przeszło no a poza tym mam chrześnicę u brata 1,5 roku więc będzie miała towarzystwo ![]() a jak wracałam busem to się wkurzyłam na dziadków :/ tym busem którym jeżdżę takich starszych osób jeździ pełno (zwłaszcza za zakupami z palcu imbramowskiego). Siedziałam z kraja z taką starszą kobitką, ona poprosiła mnie żebym ją wypuściła przystanek wczesniej żeby zdążyła dojść do drzwi, ja na to ok nie ma sprawy więc wstaje i schodze z siedzenia a na moje i jej miejsce bach usiadła para dziadków. A ja do tych dziadków że chciałam tu usiąść bo w ciąży jestem i boję sie stać w przeludnionym busie, a oni nic. Tamta babka zaczęła nawet im psioczyć a oni nic. Ja na to skwitowałam że spokojnie jakoś dojadę, może coś się zwolni i taka inna kobitka starsza wręcz kazała mi usiąść a na tamtych wymownie się popatrzyła, ja nie chciałam ale ta nalegała bo sama mówi że strach żebym tu się nie przewróciła i ładnie podziękowałam i usiadałam a tamte dziadki co mnie podsiadły to nic nie powiedziały
|
#1904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Położna mi podpowiedziała, że w Olsztynie, akurat niedaleko mnie, w szpitalu jest teraz taki program norweski dla kobiet ciężarnych i matek dzieci do 1 r.ż. i można badać się za darmo, USG, badania laboratoryjne i szkoła rodzenia więc zapisałam się na niedzielę i jedziemy zobaczyć dzidziusia na USG, może w końcu rozszerzy nożki hi hi---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() O retyy ależ wstrętne dziadziska
|
|
|
#1905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ludzie to nie mają za grosz kultury...ja tam się patyczkuje. W autobusie siadam na miejscu dla kobiet ciężarnych/osób starszych/inwalidów i nie ma opcji żeby mi ktoś kazał zejść... wczoraj pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce przez Pana w kasach samoobsługowych podziękowałam a zaraz podszedł do mnie mąż z zakupami hehe
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze będzie dziewczynka macie już pomysły na imię?Współczuję tej przygody w busie, mnie na szczęście to ominęło, chociaż raz jakiś dziadek (tak pisze że dziadek ale pan ok 60 i nie wyglądał na schorowanego) podszedł do mnie ze chce się usiąść tu gdzie siedzę i prawie się zaczął na mnie ładować a jaka miał zdziwiona minę jak powiedziałam że mu nie ustapie i że może niech spyta chłopaka obok który siedział rozwalony...
|
|
|
#1907 |
|
Rozeznanie
|
Napisałam dwa posty i dalej zapomniałam się zapytać
![]() Za Waszą namową kupiłam jednak coś do pielęgnacji, a mianowicie żel do biustu i balsam ujędrniający z Oillan mama. Balsamu miałam próbkę wcześniej i fajny szybko się wchłania, a to dla mnie ważne Miałyście może?
|
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Beznadziejne te dziadki
ale w busie również jechała jakaś dziewczyna z takim małym dzidziusiem w nosidełku i ja sobie pomyślałam, że świetnie wygląda po ciąży mówię wam super miała figurę taką wysportowana ale nie chudą i pomyślałam, że chciałabym tak wygladać po ciąży żeby wyćwiczyć te zapasy tłuszczyku, które również miałam przed ciąża, a ona na mnie spojrzała i zaczęła się śmiać do koleżanki z którą jechała "o tu siedzi Pani w ciąży, jak ja bym chciała jeszcze raz" i jakoś to mi poprawiło humor, uśmiechnęłam się do niej ![]() ja do piersi używam albo musteli, albo balsamu z lirene albo oliwki z rossmanna tak naprzemiennie ![]() pomysłu co do imion nie mamy bo chcieliśmy wiedzieć co będzie, ale ten 80% wynik mnie nie satysfakcjonuje, idę wieczorem do gina prowadzącego, ale wątpie że mi potwierdzi jak coś to będę myśleć jak to zrobić
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-07-16 o 12:24 |
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Robusta cieszę sie ze wyniki ok. Co do płci to kurcze 80 procent to nie wiadomo i tak jakie kupować.
Obym dzis przyniosła info na 100procent. I juz nie wiem czy jeść słodkie czy nie.
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
Robustanajważniejsze że dzidzia zdrowa!
Też dzisiaj ze starszymi osobami jechałam autobusem i jeszcze głupia ustępowałam miejsca. Ale jechałam krótko. Za to w tym moim Lidlu masakra, mnóstwo ludzi,głównie też starszych,wszyscy z tymi wielkimi wózkami, powoli,zatrzymują się co krok... Ja jestem taką bardzo szybką, energiczną osobą i strasznie mnie wkurza jak ktoś jest powolny. Wzięłam szybko dla tz to o co prosił i uciekłam. Co do pokoju byłam taka zdecydowana że mięta + fiolet a wczoraj mi się co innego zaczęło podobać :/ Pytałam tz o zdanie ale stwierdził że jemu wszystko jedno i że pewnie i tak jeszcze 5razy zmienię zdanie
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
Poznanianka
ta niepewność strasznie mnie wkurza :/ też już bym chciała wiedzieć co i jak a tu dupa zawsze może coś wyrosnąć między nogami
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do sytuacji z dziadkami to normalnie brak kultury
|
|
#1913 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też nie wiem jak miałabym leżeć przy małym dziecku, szczęście, że to już bliżej niż dalej do porodu...Cytat:
Mnie się najbardziej podobała Dobromiła, ale pamiętam jak któraś z Was pisała kiedyś, że jest jeszcze Dobrawa i też mi się bardzo podoba Cytat:
Robusta gratuluję zdrowej córuni! Wiem, że to jeszcze nie pewniak z płcią, ale chociaż wiecie, że zdrowo się rozwija i to jest powód do radości ![]() Trzymam kciuki za resztę połówkowiczek |
|||
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie mam pojęcia co mi mogło zaszkodzić, zastanawiam się czy to nie przez magnez, który wczoraj wzięłam. Teraz czuję się już lepiej, biegunki nie mam, ale jelita jeszcze mnie trochę bolą. Trochę jestem osłabiona, na razie zjadłam dwie suche bułki i dużo piję. Jak tylko mąż skończy wiercić na korytarzu to zdrzemnę się jeszcze. No ale cieszy mnie, że chociaż dzidzia się dobrze czuje bo wywija i kopie
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
Lexie pociesza Cię po takich przeżyciach
a wzięłaś jakiś nowy magnez czy większą dawkę, tak? Ja tak miałam po tym magnezie biedronkowym, 3 dni się męczyłam, aż zaskoczyłam, że to po nim miałam rewolucje żołądkowe całe popołudnie potem
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za niedługo sie zbieram. Tak sie denerwuje
proszę o kciuki!![]() kto miał na 13 soul? Trzymam kciuki za twoja wizytę!
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie zaczęłam brać magnez. Przedwczoraj wzięłam jedną tabletkę wieczorem i wczoraj dwie.
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes mialam ci wczoraj odpisać ze podobaja nam sie te same imiona
tez mogłabym miec bruno gdyby no wlasnie nie ta odmiana. Powinnam napisać chyba brunona wczoraj o tym czytałam w kontekście tego typu imion. Mi sie Antos podoba choć Antoni juz mniej. Często na forach piszą ze super to gra z leo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

za niecałą godzinkę zbieram się do gina, stresuje się okropnie !!!
Moja córa strasznie kopała-mysle że bardziej z głodu niż przez tą glukozę,zawsze rano mocno kopie zanim coś zjem
głodomorra mała 

ale może coś by Ci się trafiło na wyprzedaży w dobrej cenie
ale to chyba akurat dość czeste.
Zaufam jej i tyle. Ta wkładka jest podobno niewyczuwalna. 

ala:
i ze będzie dziewczynka
macie już pomysły na imię?
Też nie wiem jak miałabym leżeć przy małym dziecku, szczęście, że to już bliżej niż dalej do porodu...
Wiem, że to jeszcze nie pewniak z płcią, ale chociaż wiecie, że zdrowo się rozwija i to jest powód do radości