Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM2016 cz32 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-16, 14:28   #3751
pannamima
Zakorzenienie

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ja jestem pomiędzy. Moim zdaniem jednak panna młoda i biała suknia to jest to, natomiast co do tych vintage ślubów, jakiś gadżetów itp... Zgadzam się, że fajnie jest zainwestować w ładne kwiaty, jakieś ozdóbki, natomiast nie przesadzałabym z tym. To są rzeczy, na które aż tak nie zwraca się uwagi. Dobre jedzenie i super muzyka - to dla mnie podstawa.
Zgadzam się w całości, a najbardziej z pogrubionym
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:31   #3752
candy111
Zakorzenienie

Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201

Co do ślubów to mi się podobają klasyczne białe suknie. Elegancka fryzura, buty, dodatki.
Nie podobają mi się te całe cukierkoo-kolorowe śluby i panny młode w sukniach w kwiaty, kropki i co tam jeszcze wymyślą. Nie podobają mi się też wianki na głowach.
Dla mnie ślub to z welonem ewentualnie woalką a, komunia z wiankiem. Niektóre śluby niczym nie przypominają tego czym są. Państwo młodzi niekiedy robią z siebie pajaców bo chcą być takimi luzakami z hameryki

Ślub w ogrodzie i wbijające się w trawe szpilki

Ale tak jak mówię to jest MOJE zdanie.

My mieszkamy razem od stycznia. Moi rodzice nie byli tym zachwyceni ale awantur nie robili. Problem pewnie był taki, że mieszkałam już z ex przez rok.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:32   #3753
CrayOn
Wife!

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
no właśnie, najważniejsze to żeby nie wyszło śmiesznie,a jak jest spójność,to dla mnie każda stylówa przejdzie

Najbardziej to nie lubię nudy i sztampy.Czasem jest tak,że jest całkiem prawilna PMka,ale ma jeden akcent,który ją wyróżnia z miliona takich samych i ona zatrzymuje wzrok i zachwyca.A czasem jest taka,która wszystko ma powymyslane,wyglada jak kopia z magazynów ślubnych,a tak wali sztampą i "skopiowaniem",albo widać,że sie w tym nie czuje,że wygląda to źle. Nie ma recepty.
Bobrze prawisz polać jej

Więc i ja muszę sobie wszystko przemyśleć... Szkoda tylko, ze jest tak mało zdjęć z mojej sali

I znów przeglądam suknie ślubne i zatrzymałam się na TEJ niby zwyczajna i nawet nie wygląda do końca jak ślubna, ale coś jest w tej prostocie
Aczkolwiek :dupa: nie urywa

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:32   #3754
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja ostatnio chyba bardzo sobie odpuściłam temat ślubu, ogólnie wybieram jakies rzeczy, planuję...no nie powiem, że nie, ale nie myślę o tym chyba za dużo, zaczęłam myśleć i powtarzać, że ''ślub to jeden dzień, a potem jest całe życie''. Fajnie, jak będzie fajnie (ale żem powiedziała :P), ale ostatnio więcej myślę o tym, co będzie po ślubie. Łapię się na tym, że trochę ''wisi'' mi czy to będzie takie zaproszenie, czy inne, czy takie dania, czy inne. :P
Stary 2015-07-16, 14:33   #3755
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
no właśnie, najważniejsze to żeby nie wyszło śmiesznie,a jak jest spójność,to dla mnie każda stylówa przejdzie

Najbardziej to nie lubię nudy i sztampy.Czasem jest tak,że jest całkiem prawilna PMka,ale ma jeden akcent,który ją wyróżnia z miliona takich samych i ona zatrzymuje wzrok i zachwyca.A czasem jest taka,która wszystko ma powymyslane,wyglada jak kopia z magazynów ślubnych,a tak wali sztampą i "skopiowaniem",albo widać,że sie w tym nie czuje,że wygląda to źle. Nie ma recepty.
ja mam takie samo zdanie

Plus mega źle się czuję w bardzo eleganckich ciuchach, nie jestem sobą... więc dla mnie taki całkiem klasyczny elegancki ślub w białej sukni i z welonem to byłoby coś bardzo nie-mojego.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:36   #3756
201608212239
Konto usunięte

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52103037]

Ja będę miała buty taneczne -w sumie jak sandały - w wizytówce są o ile sie nie mylę
[/QUOTE]
To też jest pomysł! A takie taneczne buty są skórzane czy satynowe?
Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
A ja bym się pokusiła o coś innego nie wiem tylko, czy sala mi na to pozwala bo jakbym miała ślub w ogrodzie to bym pojechała po całości! Ale w tej sytuacji to chyba jestem zmuszona trochę spuścić z tonu
Mam podobnie. Chciałabym coś innego, oryginalnego, co wyróżniłoby moje wesele na tle dziesiątek innych,ale salę wybrałam raczej tradycyjną, więc teraz nie mogę się specjalnie wychylać, bo wyjdzie niespójnie.
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:38   #3757
pannamima
Zakorzenienie

A ja znowu mam fazę na szukanie czegoś, bo się nudzę w pracy i dlatego ;p
A tak to bardziej mnie ekscytuje remont mieszkania niż ślub.
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:40   #3758
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Bobrze prawisz polać jej

Więc i ja muszę sobie wszystko przemyśleć... Szkoda tylko, ze jest tak mało zdjęć z mojej sali

I znów przeglądam suknie ślubne i zatrzymałam się na TEJ niby zwyczajna i nawet nie wygląda do końca jak ślubna, ale coś jest w tej prostocie
Aczkolwiek :dupa: nie urywa
omg, przecudna ta sukienka
Stary 2015-07-16, 14:40   #3759
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Ooo, ja też o tym myślę!
I jeszcze oglądam miejsca, które chcemy zwiedzić po ślubie, bo teraz, przed, liczy się każdy grosz i nigdzie nie pojedziemy.
Stary 2015-07-16, 14:43   #3760
xXBlankaXx
Zakorzenienie

I poszłam do fryzjera.. W końcu czuje się jak dawna ja ciekawe co powie na mnie M. ha ha
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:48   #3761
CrayOn
Wife!

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ja mam takie samo zdanie

Plus mega źle się czuję w bardzo eleganckich ciuchach, nie jestem sobą... więc dla mnie taki całkiem klasyczny elegancki ślub w białej sukni i z welonem to byłoby coś bardzo nie-mojego.
Mam tak samo zawsze byłam trochę chłopczycą i w sumie dalej męczę się w sukienkach, więc nie mogę do ślubu iść w czymś mega eleganckim i napompowanym bo zepsuje sobie najważniejszy dzień w życiu

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
I poszłam do fryzjera.. W końcu czuje się jak dawna ja ciekawe co powie na mnie M. ha ha
Pokaż no sie

Stary 2015-07-16, 14:48   #3762
BielinkaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Masz krótkie włosy?
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:49   #3763
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hejo

zachwyciły mnie te zaproszenia z 'w cudzysłowie' Aż się zastanawiam czy jest sens robić własnoręcznie Ale myślicie że jak napiszę do nich żeby mi dopisali formułę o chrzcie to dopiszą bez motki? Bo się tym trochę martwię czy się tak da

Co do fryzur - ja mam takie do cycka włosy tyle że kręcone. Więc jak mokre to sięgają mi za cycka Chciałabym rozpuszczone albo lekko podpięte te włosy z przodu do tyłu żebym mogła zupę zjeść normalnie bez moczenia włosów, ale z drugiej strony będzie mi mega gorąco Dlatego myślałam o jakimś niedbałym koczku np: KLIK KLIK KLIK tylko że jak szłam z takim zdjęciem do fryzjerki to żadna mi nie potrafiła zrobić takiego podpiętego bałaganu na głowie mimo że chodzę z bałaganem cały czas Ja nie wiem. One nie ogarniają że chcę luźno, ze jak mi coś wyjdzie to nie będzie wyglądało dziwnie, że ma być bez spiny a one wszystko ulizały mi na czubku i z tyłu coś tam poplątały. A jak mi się uliże z przodu to wyglądałam jak urzędniczka jeszcze mam ciemne okulary. I musze uszy schowac bo Tż nie lubi jak mam spięte włosy i odsłonięte uszy
Także najgorsze to będzie znaleźć fryzjerkę która podoła moim wyobrażeniom
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:51   #3764
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Mam tak samo zawsze byłam trochę chłopczycą i w sumie dalej męczę się w sukienkach, więc nie mogę do ślubu iść w czymś mega eleganckim i napompowanym bo zepsuje sobie najważniejszy dzień w życiu
No pewnie, najważniejsze to czuć się dobrze i naturalnie!

Ja z kolei najchętniej całe życie przechodziłabym w sukienkach i spódnicach, aktualnie w szafie mam jedne dżinsy i jestem smutna, gdy wkładam je na tyłek. Za to sukienek i spódnic u mnie nigdy dość! Ale coś z chłopczycy we mnie jest, bo nie tak dawno przechodząc przez płot w sukience i szpilkach porwałam sukienkę
Stary 2015-07-16, 14:51   #3765
Cherry_Muffin
nibyżona

a jakbym wyskoczyla w princessie, koku i bialych butkach to by mnie rodzina nie poznala i uznala, ze wlasnie sie przebralam, albo slubna goraczka zrobila mi kuku
wiec nie zawsze to jest pajacowanie, a niechec do zmiany swojego Ja i tego jak sie wyglada zazwyczaj na czas slubu
wg mnie za duzo sie narzuca i spina wizerunkien Panstwa mlodych. wiecej luzu i przyjemnosci powinno sie z tego brac
niech kazdy wyglada w ten dzien jak sie chce, byleby z jakas tam moze "klasa" i smakiem

damn, ugotowalam obiad i sama przy tym sie rozplynelam
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:00   #3766
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dziewczyny, nurtuje mnie jedna rzecz.
Czy podczas wyprzedaży sukni ślubnych w salonach przeceniane są wszystkie suknie ze starej kolekcji? Czy tylko jakieś wybrane?

W sumie chciałabym przymierzyć kilka sukni Diane Legrand i się zastanawiam czy je w którymś salonie Madonny przecenią
Stary 2015-07-16, 15:00   #3767
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja to może nie chcę jakieś princeski.. ale delikatną, rozkloszowaną lekko sukienkę na ramiączkach. Lekki koczek żeby mi było chłodniej, delikatny wianuszek wpleciony w koronę z włosów i krótki welon. Do kościoła kolorowe buciki, a na salę sandałki na obcasie. Złota biżuteria, delikatny makijaż bo nie lubię i nie widzę się w mocnym.. I bukiet kolorowy najlepiej z polnych kwiatów, choć gipsówka też będzie spoko Zobaczymy ile z tego wyjdzie

I zastanawiam się jak welon we włosy. Nad koczkiem, w środek czy totalnie nad karkiem? Kurde nie wiem
Stary 2015-07-16, 15:03   #3768
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Masz krótkie włosy?
A no stwierdziłam, że nie będę się męczyć z zapuszczaniem do slubu na siłę bo oszaleje no i ściełam.
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:04   #3769
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio chyba bardzo sobie odpuściłam temat ślubu, ogólnie wybieram jakies rzeczy, planuję...no nie powiem, że nie, ale nie myślę o tym chyba za dużo, zaczęłam myśleć i powtarzać, że ''ślub to jeden dzień, a potem jest całe życie''. Fajnie, jak będzie fajnie (ale żem powiedziała :P), ale ostatnio więcej myślę o tym, co będzie po ślubie. Łapię się na tym, że trochę ''wisi'' mi czy to będzie takie zaproszenie, czy inne, czy takie dania, czy inne. :P
Ja tak mam od samego początku i póki co nie uległo to zmianie bardziej się interesuję tym, gdzie będziemy mieszkać po ślubie

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:04   #3770
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
na chwile obecną mnie też tym bardziej że już sie zaczęło dziać
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:06   #3771
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nurtuje mnie jedna rzecz.
Czy podczas wyprzedaży sukni ślubnych w salonach przeceniane są wszystkie suknie ze starej kolekcji? Czy tylko jakieś wybrane?

W sumie chciałabym przymierzyć kilka sukni Diane Legrand i się zastanawiam czy je w którymś salonie Madonny przecenią
Chyba nie wszystkie jak pytalam o 2 modele z jednej kolekcji to jeden jest na wyprzedaży, a drugi nie, bo zostaje na następny sezon. Ale pytałam tylko w jednym salonie.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:11   #3772
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O tu zdjęcia:
bukiet: KLIK albo KLIK
Fryzura: KLIK albo KLIK
suknia: KLIK albo KLIK

A to mi się najbardziej podoba KLIK

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
na chwile obecną mnie też tym bardziej że już sie zaczęło dziać
U mnie przeprowadzka pełną parą i przy okazji remoncik I ja już mam bardzo dość tego wszystkiego. Pakowania, przewożenia, malowania, czyszczenia podłogi po Tż itd.

I zastanawiam sie jak urządzić kącik dla dziecka.. Mega mi się podobają te cotton balls ale nie wiem w sumie. Mam dziko różowo-pomarańczową sypialnię. Meble to meblościanka z 80 lat. Rozkładana wersalka i w sumie tyle Rozkmina pełną parą a pieniedzy coraz mniej
Już wydaliśmy kasę z wakacji na farby
Stary 2015-07-16, 15:13   #3773
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
a jakbym wyskoczyla w princessie, koku i bialych butkach to by mnie rodzina nie poznala i uznala, ze wlasnie sie przebralam, albo slubna goraczka zrobila mi kuku
wiec nie zawsze to jest pajacowanie, a niechec do zmiany swojego Ja i tego jak sie wyglada zazwyczaj na czas slubu
wg mnie za duzo sie narzuca i spina wizerunkien Panstwa mlodych. wiecej luzu i przyjemnosci powinno sie z tego brac
niech kazdy wyglada w ten dzien jak sie chce, byleby z jakas tam moze "klasa" i smakiem

Tak! Dokładnie o to chodzi
Stary 2015-07-16, 15:16   #3774
CrayOn
Wife!

Też mam suknię w inspiracjach wiesz może co to za model?

Stary 2015-07-16, 15:21   #3775
201608212239
Konto usunięte

Cytat:
Ja po zaklepaniu sali, DJ i fotografa odpuściłam zupełnie, ale to też zgubne, bo drobiazgów do ogarnięcia jest mnóstwo, a z takim nastawieniem jak moje można albo czegoś nie dopilnować, albo wydać bez przemyślenia mnóstwo pieniędzy i być niezadowolonym z końcowego efektu. Dlatego już powoli zastanawiam się nad niektórymi elementami, bo jak odłożę to na ostatnią chwilę, to wyjdzie tragedia.
Oczywiście nie ma też co przesadzać w drugą stronę.
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:24   #3776
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Też mam suknię w inspiracjach wiesz może co to za model?
Widziałam gdzieś i znaleźć teraz nie mogę Zawsze tak jest
Stary 2015-07-16, 15:26   #3777
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość

O to to! Dokładnie. Strasznie mnie wkurza takie gadanie,że kopiujemy hamerykę,że pajacujemy,bo to,że pojawiły się nowe opcje,to oznacza,że po prostu jest większy wybór,a nie że to dziwactwo Ja nigdy nie widziałam się w brokatowej księżniczce i nawet gdyby to były jedyne dostępne na rynku,to prędzej poszłabym w kiecce z sieciówki niż w tym.

Z pogrubionym też się zgadzam. Wszystko musi być prawilne. Prawilna biała kieca, prawilne buciki,tylko zakryte, prawilny kwiat we włosach i prawilny koczek.

nie daj Bóg ktoś wyjdzie poza schemat,założy krótką kieckę,kolorową kieckę, kolorowy pasek,kolorowe buty, rozpuszczone włosy, czy welon na twarz to już jest "wydziwianie" i hejt.
o ile jeszcze tu na wizażu jest względna tolerancja,o tyle w realu na wiadomość,że chce różową kieckę spotykałam się głównie z przerażeniem i pytaniem,czy chce wyglądać jak barbie.

A co do samego ślubu. Ostatnie pół roku niewiele ogarniałam,ale teraz wraca mi zapał. I szczerze mówiąc- dla mnie to świetna rozrywka. Nie dlatego,że chce wyjśc "idealnie" ,być bridezillą i dopracować każdy detal. Dlatego,że dla mnie to sama radość przygotowywać ten dzien,nawet jeśli to tylko jeden dzień. Niezależnie od tych innych dni,które będą po, chcę ten dzien zapamiętać jako bajkę. I to naszą bajkę,dlatego zależy mi nie,żeby było idealnie,tylko po naszemu.I dlatego sie angażuję. I też wydaje mi się,że nie ma co negować,że to TYLKO jeden dzien,bo niezależnie od tego,każda z nas jednak od ok. 1-2 lat siedzi na tym wątku i dyskutuje o tym,albo wokół tego. Czasem mam wrażenie,jakby trzeba było dokonać wyboru - albo wyrąbany ślub,albo wyrąbane życie po ślubie i jedno drugie jakoby się wykluczało. A przecież można mieć to i to,a przygotowania potraktować jak dobrą zabawę ( o ile ktoś lubi organizować przyjęcia itp)

Myślę,że o przesadzie można mówić w wypadku,jak z kimś nie da się pogadać o NICZYM innym jak o ślubie. O ile nie dominuje to naszego życia i nie jest w nim jedynym celem,to nie widzę powodu tez bagatelizowania i zniechęcania do celebrowania,bo jakby nie patrzyć to jeden z ważniejszych dni w życiu.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2015-07-16 o 15:28
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:33   #3778
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Zgadzam się z lolus Dla każdej to powinien byś dzień spełnienia marzeń Na spokojnie, bez stresu co inni powiedzą. Chcesz różową to bierz! Ty będziesz w tym chodzić nie inni przecież Ludzie pogadają tydzień i znajdą sobie nowy temat a ty będziesz miała wspomnienia do końca życia

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Zresztą od tego mamy wątek żeby tu się wygadać na temat ślubu i nie zadręczać otoczenia
Stary 2015-07-16, 15:35   #3779
CrayOn
Wife!

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Widziałam gdzieś i znaleźć teraz nie mogę Zawsze tak jest
To jak gdzieś Ci sięrzuci w oczy to koniecznie zapisz ja też będę szukać hihi

Własnie oglądam zdjęcia z wesel na których miałam okazję być i patrzę na stoły i na Panny Młode Każda wyglądała cudnie, ale schemat ten sam... Więc ja się wyłamię i będą mieli ludzie temat do gadania

Stary 2015-07-16, 15:35   #3780
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z lolus Dla każdej to powinien byś dzień spełnienia marzeń Na spokojnie, bez stresu co inni powiedzą. Chcesz różową to bierz! Ty będziesz w tym chodzić nie inni przecież Ludzie pogadają tydzień i znajdą sobie nowy temat a ty będziesz miała wspomnienia do końca życia

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Zresztą od tego mamy wątek żeby tu się wygadać na temat ślubu i nie zadręczać otoczenia
Ja akurat zdaniem innych się nigdy nie przejmowałam,więc mnie to grzeje. Tak samo jak się śmieją ze mnie,że co rusz zmieniam zdanie. A ja wychodzę z założenia,że mogę zmienić nawet dzień przed ślubem,byleby być zadowoloną w tym danym momencie.

Otóż to Ja np. poza wątkiem rzadko kiedy gadam z kimś o przygotowaniach.Czasem z rodzicami jak ustalamy, z tż jak coś wybieramy i rzaaadko z przyjaciółką. Wiec to jest taki "ślubny pokój",potem z niego wychodzę i już nawet o tym nie myślę.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości