Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-16, 14:09   #4291
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
No to mi wychodzi ze ja urodze w 35 tyg. to za 4,5 tygodnia. A ja nie mam nic popranego. Biore się za to za tydzień.
Aha ten sposób obiczenia zastosował gin dla mojej teściowej. Sprawdziło się co do dnia.
W pierwszej ciazy czulam juz w 13 tc i cuaza byla przenoszona to zaden wyznacznik.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:10   #4292
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
nie no w szpitalu te trzy doby cały czas-szczególnie poza godzinami odwiedzin (u nas w szpitalu są miedzy 13-19) to nie będą mogli być ze mną TŻ i mama. no własnie nie wiem jak to się wtedy odbywa jak już sama będę tylko z dzieckiem wsród obcych
Na szczęście mój mąż może być cały dzien ze mną. A odwiedziny są pomiędzy 18 a 20. Wiec bede miał czas na pryśnic jak mój bedzie siedział z mała. No i pewnie nie bede długo leżeć. Pewnie jakąś dobe.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:11   #4293
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Przypomniało mi się jak kilka mcy temu rozkminiałysmy temat:
https://polki.pl/we-dwoje/pierwsze;r...ykul,7729.html

wyznaczanie tp na podstawie pierwszych odczuwalnych ruchów płodu.

Ja pierwsze czułam w 16 tc więc jest duże prawdopodonieństwo,że 36 tc to będzie TEN TYDZIEŃ

O KUFA! to już za chwilę

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

dziaa
Ja poczulam w 15tc.

Tam jest napisane, że ruchy dziecka "zwiastują" połmetek. Czyli 15*2=30tc, więc mój termin już minął. U mojej siostry sie to nie sprawdziło. Czuła pierwsze ruchy w 17tc, a urodziła w 41tc.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:12   #4294
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
W pierwszej ciazy czulam juz w 13 tc i cuaza byla przenoszona to zaden wyznacznik.
Troche się uspokoiłam.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:13   #4295
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mialam dziwny przypadek - tak jakby skurcz. 5 placow pod stanikiem na samym srodku. Ten bol przesuwal sie na dol.... co to moglo byc?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

a Tz, albo ktos z Twoich bliskich? Sadze, ze noworodki przez wiekszosc doby spia, wiec ktoras mamusia na pewno pomoze.
Tak nam położna tłumaczyła prawdziwe skurcze ze idą od góry do dołu. Wiec chyba miałaś skurcz.

Cytat:
Mam juz wynik. Sama lekarka go przyniosla. Mam jakis nadskurcz komorowy czy cos takiego. Jezu tak sie zdenerwowalam ze az mnie serce rozbolalo. Mam miec wlaczone jakies leki i monitoring non stop. Az mi sie rece trzesa jak to pisze. Teraz nawet nie wiem czy wyjde. A wizyta dopiero wieczorem bo dopiero co byla 😢
Spokojnie, dostaniesz leki i będzie tylko lepiej, dobrze że jest diagnoza! Nie zalamuj się!

Ja też czułam w 16tyg, ale tam pisalo ze jak się czuje w 17 to to jest połowa i ciąża będzie trwała jeszcze 17, to jak ja czułam w 16 + drugie 16 to wychodzi ze urodze w 32?! Czyli został mi tydzień hehe
Stary 2015-07-16, 14:14   #4296
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Tak nam położna tłumaczyła prawdziwe skurcze ze idą od góry do dołu. Wiec chyba miałaś skurcz.

Spokojnie, dostaniesz leki i będzie tylko lepiej, dobrze że jest diagnoza! Nie zalamuj się!

Ja też czułam w 16tyg, ale tam pisalo ze jak się czuje w 17 to to jest połowa i ciąża będzie trwała jeszcze 17, to jak ja czułam w 16 + drugie 16 to wychodzi ze urodze w 32?! Czyli został mi tydzień hehe
A to jest groźne? Trochę bolało nie powiem, że nie. Tak jakbym miała zrobić 2.

U mnie już minął termin (30tc).
Stary 2015-07-16, 14:16   #4297
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
No niepłodne to być mogły : Ale w pierwszej fazie cyklu czy w drugiej się wam to zdarzyło? Niestety w pierwszej fazie ryzyko wpadki jest większe i my długo zabezpieczaliśmy się dodatkowo właśnie na początku cyklu. I gdzie mierzyłaś temperaturę? I według której metody stosowaliście npr?
Poza tym, to że ma się regularne cykle to żaden wyznacznik, ja też mam, a owulacja mimo wszystko potrafi się przesuwać w jedną lub w drugą stronę o kilka dni.

Bardzo zdziwiło mnie to, że karetka nie przyjeżdża po rodzące... Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, przecież w pewnych sytuacjach pozostaje chyba tylko urodzić w domu...
Dobrze, że są teraz te taxi, ale i tak pewnie nie wszędzie jest ta korporacja i nie wszędzie docierają.
Jp nie przestaje mnie zadziwiać

A mnie właśnie zupełnie nie szło dłonią, nie umiałam tego robić, szczególnie przy nawale kiedy pierś bolała przy najmniejszym dotyku. Może po prostu miałam laktator pod ręką i jakoś mi nim lepiej szło, jakby nie było wyjścia to bym sobie poradziła Ale ja się jednak nastawiam na laktator przy nawale

Ja chyba nawet nie byłam ani razu całkowicie naga przy porodzie, jakoś nie mogę sobie przypomnieć takiej sytuacji. Pod prysznic chodził ze mną mąż, ale wiadomo że jego się raczej nie wstydzę :
Tak to ciągle byłam w koszuli, zdjęłam ją jedynie na chwilę, żeby na II fazę założyć szpitalną, więc nago byłam kilka sekund
No i nie wierzę, żeby przy porodzie ktokolwiek komentował wielkość piersi.
Ja w pierwsza ciaze zaszlam w pierwszej fazie cyklu i to w tkz zlotym strzale bo potem bylam chora i nie bylo sexu. Zawsze stosowalismy st przerywany a tego dnia moj tz zdecydowal sam ze to dobry moment 😉, wg moich obliczen dobre kilka dni przed owulacja wiec kalendarzyki wg mnie sa G warte 😊
Cytat:
Mam juz wynik. Sama lekarka go przyniosla. Mam jakis nadskurcz komorowy czy cos takiego. Jezu tak sie zdenerwowalam ze az mnie serce rozbolalo. Mam miec wlaczone jakies leki i monitoring non stop. Az mi sie rece trzesa jak to pisze. Teraz nawet nie wiem czy wyjde. A wizyta dopiero wieczorem bo dopiero co byla 😢
Ojej Bianeczka trzymam kciuki by bylo dobrze..

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-16, 14:16   #4298
owieczkaa
Zakorzenienie

Wróciłam z lumpa, udało mi się upolować jeansy, w których się dopinam (!), apaszkę i 4 koszule. Wszystkie mierzyłam i jak TŻ nie będzie chciał w nich chodzić to wszystkie dla mnie sasasasa. I to wszystko za 34 zł.

Cytat:
Załóżmy,że leże na sali poporodowej z dzieckiem oraz innymi dziewczynami. Czuje,że muszę iść za potrzebą lub się umyć,zmienić co nie co. CO WTEDY DZIEJE SIĘ Z MOIM DZIECKIEM? Ma tak zostać samo przy łóżku? Powiadamia się wtedy pielegniarke czy prosi by inna mamuśka zerkneła na dzidzię?
W moim szpitalu położna mówiła że najlepiej jak się z dziewczynami z sali ugada że jedna drugiej dziecko zostawia. Ale jak nie masz zaufania albo z jakąś patologią przyjdzie ci leżeć to zawsze do dyżurki położnych można dziecko zawieźć.
Cytat:
I drugie pytanie,do tych z was,które zamierzają używać po porodzie Tantum Rosa.
Kupuje się to to w saszetkach i jedną rozpuszcza w 0,5 L wody.Ale jakiej ciepłej,zimnej? kranowy? i co trzeba za jednym razem użyć całość czy można sobie taką dawke rozłożyć na cały dzien i psikać po każdej toalecie? Nigdzie nie moge znaleźć info na ten temat.
Można i tak i tak - na jeden raz albo psikać sobie partiami. Generalnie chyba rozpuszcza się w ciepłej, ale kranówie.
Cytat:
Dziewczyny, mialam dziwny przypadek - tak jakby skurcz. 5 placow pod stanikiem na samym srodku. Ten bol przesuwal sie na dol.... co to moglo byc?
Skurcz jak pojedynczy i krótko trwał to nie ma paniki.
Cytat:
Kurczę, niedobrze. Ale staraj się nie denerwować bo to pogarsza sprawę. Zobaczymy co dalej będzie, bądź dobrej myśli!
Stary 2015-07-16, 14:22   #4299
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ja poczulam w 15tc.

Tam jest napisane, że ruchy dziecka "zwiastują" połmetek. Czyli 15*2=30tc, więc mój termin już minął. U mojej siostry sie to nie sprawdziło. Czuła pierwsze ruchy w 17tc, a urodziła w 41tc.
Ja tez 15 tydzien a dzis juz 31

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ridia przecież nikt na sali nie bedzie mówił :

o oooo kupa idzie przyj przyj ooo widzę kupę ooo już wychodzi ... jest złapałam chce pani zobaczyć ??

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
\

jedziemy do Popowa do domków letniskowych na weekend i poniedziałek
RELAX
Faaajnie 😊 udanego wypoczynku!

Stary 2015-07-16, 14:35   #4300
truskafffka91
Wtajemniczenie

Bianeczka, który Ty masz TC? Dzisiaj?
Stary 2015-07-16, 14:39   #4301
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- pewnie czestoskurcz nadkomorowy? Dodatkowe skurcze nadkomorowe sie zdarzają jeśli włączyli leki to po to zeby zminiejszyc ich liczbę i żebyś ich nie odczuwala. Mam nadzieje ze szybko pomogą.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 14:44   #4302
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
hehe,lepiej jak dojdziesz...na IP okaże się,że masz już 9 cm rozwarcia i urodzisz

Aaaaaaaaaaaaaaaa mam pytanie do was,które już rodziły:

Załóżmy,że leże na sali poporodowej z dzieckiem oraz innymi dziewczynami. Czuje,że muszę iść za potrzebą lub się umyć,zmienić co nie co. CO WTEDY DZIEJE SIĘ Z MOIM DZIECKIEM? Ma tak zostać samo przy łóżku? Powiadamia się wtedy pielegniarke czy prosi by inna mamuśka zerkneła na dzidzię?

U mnie byla albo mozliwosc zabrac ze soba, albo na chwile oddawalo sie pielegniarkom. Nikt nigdy innej mamy nie prosil

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
EEEEEEE to ja gdzieś do 38 mam czas - spoko może zdążę ze wszystkim

ja też mam pytanie do tych które już to przechodziły

jak to jest: rodzisz na porodówce, zostajesz tam na następne dwie godzinki albo zostajesz przeniesiona na poporodową, a później już idzie się na położniczy? oni mogą w nocy do sali z innymi pacjentami upychać? jak to jest????????

U mnie bylo tak jak piszesz. W nocy tez dziewczyn przybywalo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:16   #4303
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
A to jest groźne? Trochę bolało nie powiem, że nie. Tak jakbym miała zrobić 2.

U mnie już minął termin (30tc).
Chyba powinnaś zglosic to lekarzowi. W szpitalu gdzie dziewczynom trafiły się skurcze dostają nospe i cos jeszcze i sprawdzana są te skurcze chyba jakoś przez ktg i tętno. Jedną miała 3 skurcze i siedzi 4 dzień. Bo akurat leżą koło mnie dwie w 35 tc
Stary 2015-07-16, 15:20   #4304
grita
Rozeznanie

Cytat:
hehe,lepiej jak dojdziesz...na IP okaże się,że masz już 9 cm rozwarcia i urodzisz

Albo zerkał ktoś z moich bliskich (wtedy brałam np dłuższy prysznic, itd), albo dziewczyna z sali, jeśli była na chodzie i dobrze się czuła.
Jak spała albo jeszcze nie wstawała po cc to wiozłam córę do pielęgniarek.

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
EEEEEEE to ja gdzieś do 38 mam czas - spoko może zdążę ze wszystkim

ja też mam pytanie do tych które już to przechodziły
jak to jest: rodzisz na porodówce, zostajesz tam na następne dwie godzinki albo zostajesz przeniesiona na poporodową, a później już idzie się na położniczy? oni mogą w nocy do sali z innymi pacjentami upychać? jak to jest????????
Tak, w nocy też upychają Ja urodziłam rano o 9, więc nie było z tym problemu, ale w nocy też kładą dziewczyny na salach.

Cytat:
Mam juz wynik. Sama lekarka go przyniosla. Mam jakis nadskurcz komorowy czy cos takiego. Jezu tak sie zdenerwowalam ze az mnie serce rozbolalo. Mam miec wlaczone jakies leki i monitoring non stop. Az mi sie rece trzesa jak to pisze. Teraz nawet nie wiem czy wyjde. A wizyta dopiero wieczorem bo dopiero co byla ��
Trzymaj się!!! Najważniejsze, że wiadomo co się dzieje, że masz leki i jesteś pod opieką!
Mojej przyjaciółce też się częstoskurcz ujawnił w ciąży, teraz ma mieć zabieg, żeby usunąć jego przyczynę, bo niestety po ciąży wciąż często zdarzały się napady. Leki pomagają, ale myśli o drugim dziecku i generalnie chce się tego pozbyć.
Jak chcesz to mogę ją podpytać za jakiś czas u kogo będzie robiła, bo ona jest lekarzem i wie do kogo trzeba iść na taki zabieg.

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja w pierwsza ciaze zaszlam w pierwszej fazie cyklu i to w tkz zlotym strzale bo potem bylam chora i nie bylo sexu. Zawsze stosowalismy st przerywany a tego dnia moj tz zdecydowal sam ze to dobry moment ��, wg moich obliczen dobre kilka dni przed owulacja wiec kalendarzyki wg mnie sa G warte ��

Ojej Bianeczka trzymam kciuki by bylo dobrze..

No to właśnie pisałam, że pierwsza faza jest ryzykowna i według npr najwcześniej można z niej korzystać po minimum 6 mcach obserwacji cyklu. Tu się nic nie wylicza ot tak, to nie metoda kalendarzykowa.
Bo ona rzeczywiście jest całe G warta
Ale ja tam nikogo na npr nie nawracam, bo wiem że nie jest to najłatwiejsza metoda, wymaga sporo konsekwencji i samozaparcia
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:28   #4305
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, to ostateczna diagnoza? Jakaś przewlekła dolegliwośc? Poczekaj co będzie dalej, może nie będzie źle. Trzymaj się tam trzymamy kciuki.

Ja nam pytanie... a gdzie w szpitalu śpi dziecko? Mam je cały czas mieć w rękach czy obok każdego łóżka jest łóżeczko?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-16, 15:31   #4306
fatal21
Wtajemniczenie

U mnie było tak że dzieci oddawało się do pielęgniarek jak chciałam zostawić z dziewczyna z sali to mi uwagę zwrócili że do nich mam prowadzac.zamówienie e Gemini złożone.powoli zaczynam się ogarniac

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-16, 15:33   #4307
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Spokojnie, to ostateczna diagnoza? Jakaś przewlekła dolegliwośc? Poczekaj co będzie dalej, może nie będzie źle. Trzymaj się tam trzymamy kciuki.

Ja nam pytanie... a gdzie w szpitalu śpi dziecko? Mam je cały czas mieć w rękach czy obok każdego łóżka jest łóżeczko?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Każde dziecko śpi w małym łóżeczku na kółkach, o takim:
http://www.salemed.pl/images/lozeczk...ndelenburg.jpg
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:38   #4308
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Każde dziecko śpi w małym łóżeczku na kółkach, o takim:
http://www.salemed.pl/images/lozeczk...ndelenburg.jpg

A jak nie w takim lozeczku, to razem z mama;-)
Stary 2015-07-16, 15:45   #4309
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale ja nie chcę być non stop 24h z dzieckiem w łóżku. Bałabym się zasnąć. Wolę, żeby było w takim plastiku właśnie.

Dostałam zamówienie z gemini, spakowałam już do torby:
paczkę podpasek poporodowych
paczkę podkładów jednorazowych (takich na łóżko)
paczkę majtek jednorazowych
kilka pampersów
kilka par wkładek laktacyjnych

Takich gazików, octeniseptu itp dla dziecka chyba nie trzeba brać, chyba to mają?
Stary 2015-07-16, 15:52   #4310
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie chcę być non stop 24h z dzieckiem w łóżku. Bałabym się zasnąć. Wolę, żeby było w takim plastiku właśnie.

Dostałam zamówienie z gemini, spakowałam już do torby:

paczkę podpasek poporodowych

paczkę podkładów jednorazowych (takich na łóżko)

paczkę majtek jednorazowych

kilka pampersów

kilka par wkładek laktacyjnych

Takich gazików, octeniseptu itp dla dziecka chyba nie trzeba brać, chyba to mają?

To lozeczko bedziesz miala, moja corka spala ze mna, bo ani myslala spac sama w plastiku (wcale jej sie nie dziwie). Tylko podczas leczenia zoltaczki musiala, ale wtedy ja mialamnoc z glowy
Stary 2015-07-16, 15:58   #4311
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ja dziś o 17.40 wizyta, oby mi zrobił usg, w co wątpię... Ale kij z tym, najważniejsze, żebym glukozy nie musiała już robić
Cytat:
Co w przypadku, jesli nie wystarczy samo odciaganie? Bierzesz pod uwage rozkrecenie laktacji przystawiajac dziecko czy przechodzisz na mm?
Zobaczysz jak bedzie z seksem, ja sie po pierwszym porodzie doczekac konca pologu nie moglam, tak mnie nosilo.
Na poczatku bedziemy naturalnie sie zabezpieczac wg metody LAM a pozniej wlaczymy gumki - nie lubie, ale w Jp nie ma srodkow antykoncepcyjnych dla mam kp.
U mnie nie bylo lewatywy w szpitalu i mimo wyproznienia w domu przed oczywiscie podczas parcia co nieco poszlo, maz byl tego swiadomy, polozna dyskretnie sprzatala a mnie bylo wszystko jedno.
Nie biorę pod uwagę przystawiania dziecka jeszcze o tym nie myślę, nastawiona jestem na to, że się uda i najwyżej będę dokarmiać mm, a jak się nie uda to przejdę na mm całkiem. Szkoda by było ale jestem dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Mmmm pychota.

Muszę też koniecznie sobie kupić jagodziankę. W tym roku jeszcze nie jadłam.

Ja się zastanawiam czy po mnie przyjadą jak nic się nie będzie działo. Chyba lepiej dzwonić po taksówkę niż na pogotowie.
Ja jagodzianki też nie jadłam. Ale może dzisiaj zjem
A ja od tylu ludzi słyszę, że najlepiej dzwonić po karetkę...

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam.ją miałam lewatywe przed CC i to akurat był najgorszy moment w całym porodzie w sensie takim że na mnie takie cuda średnio działają i później jak nic nie czulam to cały czas miałam wrażenie że że mnie leci.mi robiła salowa trwało to 5 sekund

Salowa??? A salowa to nie jest pani, która sprząta??

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
U mnie robią lewatywę, a z tego co wiem to można kupić swoją żeby w szpitalu zrobili. . Ale to nie potwierdzone info.
Ja napewno będę miała.

Agu co do nawału, i ściągania powiem ci ze leżałam 2 tygodnie w szpitalu i widziałam jak niektórym dziewczynom pekaly cyce, i powiem Ci ze laktator to było dla nich zbawienie żeby chociaż trochę odciągnąć. Ja akurat kiedy byłam w domu też się wspomagalam laktator em i zbierałam mleko ( uczyłam się wtedy). Dzięki temu cudownemu wynalazkowi wykarmilam dziecko do 7 miesiąca. Gdzie miałam tylko poranne karmienie cycem o 6 i później do 15 mnie nie było, czasem wcześniej. Tak trwało to kilka miesięcy. Przy takim długim odstępie, pani połozna która przychodziła, mówiła ze mi się nie uda karmić piersią. A jednak jakoś dalismy rade.
Dlatego ja nie wierzę jak mi ktoś mówi, że nie dam rady. Czytałam o kilku przypadkach takich jak mój i dają radę dziewczyny

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Udało mi się nadrobić i znowu post zniknął trzeba pisać od nowa.

po urlopie ani śladu wypoczynku. Padam bo jeden dzień pod znakiem dentysty, drugi początek zmagań z budowlańcami a trzeci to szukanie okien i drzwi.
Już mam dość budowlańców, ludzie z polecenia, dobra niedroga ekipa ale.... Nie mamy pojęcia ile z nas zedrą. Wiem, że nie są drodzy ale ja nie znam nawet żadnych widełek. Czy to 5 czy10 tys. I weź tu kup mAteriały. Chociażby drzwi. Możesz kupic jedne I za 300 i za 1200 No ale jak zamówić jak nic nie wiesz ile masz gotówki.
Dziś 3 dzień zmagań, rano gadali z teściem mi aż się nie chce do nich schodzić.

Czyli biustonosz do karmieniamożna kupoć w rossmanie- super.
Gratuluję dzieciaczków, takie duże- my mamy"bliskie spotkanie" na USG za tydzień.
Mi alkoholu chyba nikt nie proponuje. Ale zdenerwowało by mnie to, że ktoś nie rozumie jak odmówię.
Muszę się w końcu spotkać z położną bo olewa sprawę. Ja chciałam spotkania ale trwały 5 minut i nic nie mówiła. Spotkania dłuższe z ćwiczeniami miały zacząć sie przed 30 tyg a teraz dzwoni raz na 2 i właściwie wita się i żegna. W sumie fajna praca.
A to nie pytaliście, ile wezmą? My ludzi z polecenia też pytamy.
A w rossku jakoś w moich okolicach nie widziałam biustonoszy, ale te typowe do karmienia miękkie jak dla mnie mają dużą przerwę między piersiami.
Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Swojego czasu na pewno były też w Pepco i to w bardzo przystępnej cenie

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Trzymam kciuki za wizytę
Z Pepco nie polecam biustonoszy, skusiłam się na promocję i żałuję.
Cytat:
No niepłodne to być mogły : Ale w pierwszej fazie cyklu czy w drugiej się wam to zdarzyło? Niestety w pierwszej fazie ryzyko wpadki jest większe i my długo zabezpieczaliśmy się dodatkowo właśnie na początku cyklu. I gdzie mierzyłaś temperaturę? I według której metody stosowaliście npr?
Poza tym, to że ma się regularne cykle to żaden wyznacznik, ja też mam, a owulacja mimo wszystko potrafi się przesuwać w jedną lub w drugą stronę o kilka dni.

Bardzo zdziwiło mnie to, że karetka nie przyjeżdża po rodzące... Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, przecież w pewnych sytuacjach pozostaje chyba tylko urodzić w domu...
Dobrze, że są teraz te taxi, ale i tak pewnie nie wszędzie jest ta korporacja i nie wszędzie docierają.
Jp nie przestaje mnie zadziwiać

A mnie właśnie zupełnie nie szło dłonią, nie umiałam tego robić, szczególnie przy nawale kiedy pierś bolała przy najmniejszym dotyku. Może po prostu miałam laktator pod ręką i jakoś mi nim lepiej szło, jakby nie było wyjścia to bym sobie poradziła Ale ja się jednak nastawiam na laktator przy nawale

Ja chyba nawet nie byłam ani razu całkowicie naga przy porodzie, jakoś nie mogę sobie przypomnieć takiej sytuacji. Pod prysznic chodził ze mną mąż, ale wiadomo że jego się raczej nie wstydzę :
Tak to ciągle byłam w koszuli, zdjęłam ją jedynie na chwilę, żeby na II fazę założyć szpitalną, więc nago byłam kilka sekund
No i nie wierzę, żeby przy porodzie ktokolwiek komentował wielkość piersi.
W drugiej
A temperaturę zawsze mierzyłam w buzi. Nawet aplikacje mi pokazywały słabe szanse na zapłodnienie no ale ponoć 2/100 par takie niespodzianki ma. Wiki po prostu chciała być z nami mimo wszystko i w sumie dobrze, tak bym była dopiero w 7 miesiącu. I tż szczęśliwy, że ma taki dobry "materiał"
Cytat:
Dziewczyny mojej kolezance mleko odciagal maz ustami i wypluwal.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Tez podejrzewam arytmie a o wypisie cisza pewnie ok niedzieli bedzie

tak spoko ale te co przyszlam juz prawie poszly ostatnia czeka na wypis bo juz spakowana a teraz same nowe dziewczyny. Jedna na balonik tylko wiec jutro pewnie juz jej nie bedzie a moze nawet jeszcze dzisiaj jak ja zlapie.
Omasz... Dla mnie to by było obrzydliwe jednak. No ale co kto woli.
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Hej. ale miałam wczoraj fatalny dzień, prze te burzową pogode przeleżalam na pólsenna cały dzień. a mały tak mi szalał że brzuch to normalnie falował. moze pozycje zmieniał ale tak calutki dzień fikał, kopała, stukał, czkawka tez była. moze przejął ode mnie energie
biore sie za nadrabianie

pisałyscie o tym co zabrac do szpitala. warto wziac zapas reczników papierowych zeby krocze wycierac zeby zaraz recznika nie zafajdać.
Też tak mam, senna byłam, dzisiaj już trochę lepiej, ale Mała moja ma zawody jakieś albo znów zumba jest grana. Strasznie się rozpycha.

Cytat:

A mi się wydawało, że na siku jak się idzie to tak jak w domu, dziecko zostaje sobie samo i czeka, bo to tylko chwila a podczas dłuższych wypraw jest np mąż. Mój tata z bratem nie zostawał akurat, bo musiał mamę zanosić na siku po cc i był z nią w łazience, ale brat był na sali chyba wtedy i nie uciekł
Cytat:
3maj się tam!! I nie stresuj. 3mamy żeby wszystko było dobrze!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:59   #4312
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Chyba powinnaś zglosic to lekarzowi. W szpitalu gdzie dziewczynom trafiły się skurcze dostają nospe i cos jeszcze i sprawdzana są te skurcze chyba jakoś przez ktg i tętno. Jedną miała 3 skurcze i siedzi 4 dzień. Bo akurat leżą koło mnie dwie w 35 tc
We wtorek mam wizytę u położnej. To jej powiem...
Stary 2015-07-16, 16:00   #4313
Panna Izabela
Zakorzenienie

A jakie płyny/żele do higieny intymnej polecacie??
Wahałam się ostatnio między Perfecta Mama z korą dębu a Białym Jeleniem, ale ten drugi ponoć nie za dobry. Są jeszcze jakieś warte polecenia?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:01   #4314
fatal21
Wtajemniczenie

Tak salowa z tego co pamietam.golic też mnie chciała ale to załatwiła w domu

Stary 2015-07-16, 16:03   #4315
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A jakie płyny/żele do higieny intymnej polecacie??
Wahałam się ostatnio między Perfecta Mama z korą dębu a Białym Jeleniem, ale ten drugi ponoć nie za dobry. Są jeszcze jakieś warte polecenia?

Ja mam Lactacyd (mam nadzieję,.że dobrze napisałam). Sprawdzałam, żeby miał pH 3.5.
Stary 2015-07-16, 16:04   #4316
fatal21
Wtajemniczenie

A ją od 4 lat nie uzteam żadnego płynu do higieny i tylko raz miałam infekcje.moja gin mi zabroniła używać ew biały jeleń lub dziecięce jakieś

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Właśnie lactacydem się załatwiła i nigdy więcej.jak jakieś podrażnienia to tantum rosa ok

Stary 2015-07-16, 16:10   #4317
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
ja spakowałam po pare sztuk jałowych , bawełnianych, pare tych ampułek fizjologicznej wody, linomag i bambino też spakowałam w razie co, najwyżej nie zużyję Michał zabierze albo dowiezie zależy.

ja mam takie jakby 3 pakunki.

1 torba mała dziecka -tj ubranka, skapetki,niedrapki, czapeczki, pieluchy tetrowe 3 szt, smoczek, butelka, husteczki mokre
2torba duża a w niej
reklamówka z : koszulą do porodu, skarpetkami, maszynka jednorazowa , pieluszką tetrową do ocierania twarzy, pomadka ochronna, mokre chusteczki, ręcznik ciemny.
a reszta w torbie luzem to pampersy , kosmetyczka z tymi wacikami właśnie, koszula po porodzie majtki siatkowe podkłady , kocyk, rożek , kosmetyki 2 ręczniki szlafrok, klapki kapcie i wszytsko inne co potrzeba, wkładki laktacyjne z lanoliną .

pytanie :

bo jak ja bede ledwo ciepła po porodzie to położne ubierają dziecko, czy one sobie same wybierają ubranka z mojej torby czy muszę mieć wszytsko przygotowane już do dania np przez TŻ im do ubrania ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-07-16 o 16:17
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:11   #4318
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
U mnie było tak że dzieci oddawało się do pielęgniarek jak chciałam zostawić z dziewczyna z sali to mi uwagę zwrócili że do nich mam prowadzac.zamówienie e Gemini złożone.powoli zaczynam się ogarniac

Ja dzis zamówiłam łóżeczko i materac jest progres 😊

Stary 2015-07-16, 16:11   #4319
fatal21
Wtajemniczenie

Moja rada.naszykujcie jeden komplet do ubrania dziecka po porodzie.np body czy kaftanik spiochy czy pajac czapeczke i rożek plus pampersy 3

Stary 2015-07-16, 16:12   #4320
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio gdzieś czytalam ze laska zasnela w szpitalu z dzieckiem w lozku i je przydusila...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości