Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-16, 16:13   #4321
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Moja spala w tym plastiku ew u TŻ na rękach lub obok mnie ale ją wtedy nie spalam

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-16, 16:15   #4322
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja dziś o 17.40 wizyta, oby mi zrobił usg, w co wątpię... Ale kij z tym, najważniejsze, żebym glukozy nie musiała już robić

Nie biorę pod uwagę przystawiania dziecka jeszcze o tym nie myślę, nastawiona jestem na to, że się uda i najwyżej będę dokarmiać mm, a jak się nie uda to przejdę na mm całkiem. Szkoda by było ale jestem dobrej myśli

Ja jagodzianki też nie jadłam. Ale może dzisiaj zjem
A ja od tylu ludzi słyszę, że najlepiej dzwonić po karetkę...

Salowa??? A salowa to nie jest pani, która sprząta??

Dlatego ja nie wierzę jak mi ktoś mówi, że nie dam rady. Czytałam o kilku przypadkach takich jak mój i dają radę dziewczyny

A to nie pytaliście, ile wezmą? My ludzi z polecenia też pytamy.
A w rossku jakoś w moich okolicach nie widziałam biustonoszy, ale te typowe do karmienia miękkie jak dla mnie mają dużą przerwę między piersiami.

Z Pepco nie polecam biustonoszy, skusiłam się na promocję i żałuję.

W drugiej
A temperaturę zawsze mierzyłam w buzi. Nawet aplikacje mi pokazywały słabe szanse na zapłodnienie no ale ponoć 2/100 par takie niespodzianki ma. Wiki po prostu chciała być z nami mimo wszystko i w sumie dobrze, tak bym była dopiero w 7 miesiącu. I tż szczęśliwy, że ma taki dobry "materiał"

Omasz... Dla mnie to by było obrzydliwe jednak. No ale co kto woli.

Też tak mam, senna byłam, dzisiaj już trochę lepiej, ale Mała moja ma zawody jakieś albo znów zumba jest grana. Strasznie się rozpycha.

A mi się wydawało, że na siku jak się idzie to tak jak w domu, dziecko zostaje sobie samo i czeka, bo to tylko chwila a podczas dłuższych wypraw jest np mąż. Mój tata z bratem nie zostawał akurat, bo musiał mamę zanosić na siku po cc i był z nią w łazience, ale brat był na sali chyba wtedy i nie uciekł

3maj się tam!! I nie stresuj. 3mamy żeby wszystko było dobrze!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja kupilam kiedys fajny w cubusie materialowy ale teraz jak bylam to juz ich nie bylo.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Ja dziś o 17.40 wizyta, oby mi zrobił usg, w co wątpię... Ale kij z tym, najważniejsze, żebym glukozy nie musiała już robić

Nie biorę pod uwagę przystawiania dziecka jeszcze o tym nie myślę, nastawiona jestem na to, że się uda i najwyżej będę dokarmiać mm, a jak się nie uda to przejdę na mm całkiem. Szkoda by było ale jestem dobrej myśli

Ja jagodzianki też nie jadłam. Ale może dzisiaj zjem
A ja od tylu ludzi słyszę, że najlepiej dzwonić po karetkę...

Salowa??? A salowa to nie jest pani, która sprząta??

Dlatego ja nie wierzę jak mi ktoś mówi, że nie dam rady. Czytałam o kilku przypadkach takich jak mój i dają radę dziewczyny

A to nie pytaliście, ile wezmą? My ludzi z polecenia też pytamy.
A w rossku jakoś w moich okolicach nie widziałam biustonoszy, ale te typowe do karmienia miękkie jak dla mnie mają dużą przerwę między piersiami.

Z Pepco nie polecam biustonoszy, skusiłam się na promocję i żałuję.

W drugiej
A temperaturę zawsze mierzyłam w buzi. Nawet aplikacje mi pokazywały słabe szanse na zapłodnienie no ale ponoć 2/100 par takie niespodzianki ma. Wiki po prostu chciała być z nami mimo wszystko i w sumie dobrze, tak bym była dopiero w 7 miesiącu. I tż szczęśliwy, że ma taki dobry "materiał"

Omasz... Dla mnie to by było obrzydliwe jednak. No ale co kto woli.

Też tak mam, senna byłam, dzisiaj już trochę lepiej, ale Mała moja ma zawody jakieś albo znów zumba jest grana. Strasznie się rozpycha.

A mi się wydawało, że na siku jak się idzie to tak jak w domu, dziecko zostaje sobie samo i czeka, bo to tylko chwila a podczas dłuższych wypraw jest np mąż. Mój tata z bratem nie zostawał akurat, bo musiał mamę zanosić na siku po cc i był z nią w łazience, ale brat był na sali chyba wtedy i nie uciekł

Hehe moj po zlotym strzale to dumny jak paf chodził hehe

Stary 2015-07-16, 16:15   #4323
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
A jakie płyny/żele do higieny intymnej polecacie??
Wahałam się ostatnio między Perfecta Mama z korą dębu a Białym Jeleniem, ale ten drugi ponoć nie za dobry. Są jeszcze jakieś warte polecenia?

a czemu biały jeleń nie? ja mam i nie nażekam

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:17   #4324
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Wahałam się ostatnio między Perfecta Mama z korą dębu a Białym Jeleniem, ale ten drugi ponoć nie za dobry. Są jeszcze jakieś warte polecenia?

Ja uzywam od dawa ziaji z kwasem mlekowym czy jakos tak i nie pamietam kiedy mnie cos swedzialo.

Stary 2015-07-16, 16:20   #4325
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Moja rada.naszykujcie jeden komplet do ubrania dziecka po porodzie.np body czy kaftanik spiochy czy pajac czapeczke i rożek plus pampersy 3

ok czyli do oddzielnej torebki jeszcze spakować komplet śpiochy najlepiej długi rękaw i długie nogawki plus pampersy 3 szt ? czapeczkę niedrapki i skarpetki ? kaftanik też czy tam bluzeczkę ?
i najlepiej w 2 rozmiarach ?

wymianki
Stary 2015-07-16, 16:21   #4326
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Hmm a jaki polecacie niedrogi ręczny laktator, taki tylko od czasu do czasu?
Słuchaj, ja jak szłam do szpitala nie miałam laktator a bo byłam nastawiona na karmienie cycem. Tomek leżał w inkubatorze wiec musiałam coś na szybko wymyślić, poleciałam na dol do apteki i kupiłam taki za 10 zł szklana pompka. I tak odciągnąć mi się udało. Później kupiłam lepszy bo odciągalam długo. A teraz kupiłam właśnie taki od czasu do czasu baby ono w gemini 38 zł na wypadek czegoś w szpitalu i później czasem w domu hak będę chciała poszaleć.

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
EEEEEEE to ja gdzieś do 38 mam czas - spoko może zdążę ze wszystkim

ja też mam pytanie do tych które już to przechodziły
jak to jest: rodzisz na porodówce, zostajesz tam na następne dwie godzinki albo zostajesz przeniesiona na poporodową, a później już idzie się na położniczy? oni mogą w nocy do sali z innymi pacjentami upychać? jak to jest????????

nie wiem ile w tym prawdy o tych ruchach, ale mi w pierwszej ciąży mama o tym powoedziala dla żartu obliczylysmy, i wyszło mi ze urodzę 3 dni po terminie.. i wierzcie mi lub nie, ale 2 dni po terminie miałam skurcze a na 3 urodziłam. Ale nie na stawiam się na obliczanie tym razem bo nie wiem czy nie za wcześnie poczułam te ruchy mojego igorka. .

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mam juz wynik. Sama lekarka go przyniosla. Mam jakis nadskurcz komorowy czy cos takiego. Jezu tak sie zdenerwowalam ze az mnie serce rozbolalo. Mam miec wlaczone jakies leki i monitoring non stop. Az mi sie rece trzesa jak to pisze. Teraz nawet nie wiem czy wyjde. A wizyta dopiero wieczorem bo dopiero co byla 😢

zdrówka! Nie stresuj się!

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Każde dziecko śpi w małym łóżeczku na kółkach, o takim:
http://www.salemed.pl/images/lozeczk...ndelenburg.jpg

Chciałabym żeby moje w takim spało😂 mój szpital jest naprawdę stary.

Cytat:

Ja zawsze używałam z ziaji i dla mnie zawsze ok.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:27   #4327
agu23gda
Wtajemniczenie

aaa ja już po ostatnich zajęciach w SR. No i tyle bylo dzis pytań i podsumowań, że zapomnialam zupelnie zapytać o te strzelania z mojego brzucha jedyne co mnie cieszy to to, że juz nie bede musiala tam chodzic, bo szczerze sie tam nudzilam. Jedynie teraz bede co tydzien chodzila sobie tam na ktg no i moze zapisze sie jeszcze na masaż Shantala
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:27   #4328
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ooo, a jaki kolor? Zamawiałaś w sklepie czy gdzieś na necie? Pochwalisz się ile płaciłaś (możesz na pw)?
Zamawialiśmy kolor 313 z tego limited edition, o ten kolor i ten sklep dokładnie http://baby-centrum.pl/fyn-jedo-memo, wczoraj zamówiliśmy, a dziś pani dzwoniła, że jest już u nich i wysyłka będzie jutro albo ewentualnie w poniedziałek, także szybciutko I gwarancja jest 24 miesiące, a podobno nie zawsze tak jest
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:29   #4329
truskafffka91
Wtajemniczenie

Rewanż za kawę u
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1437056974317.jpg (50,6 KB, 9 załadowań)
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:30   #4330
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To lozeczko bedziesz miala, moja corka spala ze mna, bo ani myslala spac sama w plastiku (wcale jej sie nie dziwie). Tylko podczas leczenia zoltaczki musiala, ale wtedy ja mialamnoc z glowy
Hehe, moja też nie bardzo spała w plastiku, szczególnie nocami Ale ja się bałam z nią spać w szpitalnym łóżku, bo było wąskie i bez żadnych zabezpieczeń z boku. W ciągu dnia sobie leżałyśmy, ale nocami bałam się, że ją zrzucę

Cytat:
W drugiej

Druga faza jest niepłodnością bezwzględną, jesteś pewna że wyznaczyłaś ją dobrze albo nie było żadnych zakłóceń? Wbrew pozorom nie jest o to trudno.
I absolutnie 2 pary na 100 nie zachodzą w drugiej fazie cyklu, skąd to wzięłaś?

Nie no niby spoko, jak dziecko śpi to można je zostawić na chwilę i wyjść na siku, ale przy prysznicu to już trochę strach zostawić dziecko ot tak i pójść. U mnie łazienka była w sali, więc spokojnie usłyszałabym gdyby Młoda zaczęła głośno płakać, ale i tak wolałam jak ktoś miał na nią oko.
Córka dziewczyny z sali bardzo ulewała przez pierwszą dobę, wymiotowała wodami płodowymi i bardzo się krztusiła. Jak ona szła pod prysznic to zawsze miałam na malutką oko, bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy, czy się nie zachłyśnie. Różnie może być.

Cytat:

Standardowo polecam przejrzeć analizę sroki
http://www.srokao.pl/2014/04/analiza...-intymnej.html

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja spakowałam po pare sztuk jałowych , bawełnianych, pare tych ampułek fizjologicznej wody, linomag i bambino też spakowałam w razie co, najwyżej nie zużyję Michał zabierze albo dowiezie zależy.

ja mam takie jakby 3 pakunki.

1 torba mała dziecka -tj ubranka, skapetki, czapeczki, pieluchy tetrowe 3 szt, smoczek, butelka, husteczki mokre
2torba duża a w niej
reklamówka z : koszulą do porodu, skarpetkami, pieluszką tetrową do ocierania twarzy, pomadka ochronna, mokre chusteczki, ręcznik ciemny.
a reszta w torbie luzem to pampersy , kosmetyczka z tymi wacikami właśnie, koszula po porodzie majtki siatkowe podkłady , kocyk, rożek , kosmetyki 2 ręczniki szlafrok, klapki kapcie i wszytsko inne co potrzeba, wkładki laktacyjne z lanoliną .

pytanie :

bo jak ja bede ledwo ciepła po porodzie to położne ubierają dziecko, czy one sobie same wybierają ubranka z mojej torby czy muszę mieć wszytsko przygotowane już do dania np przez TŻ im do ubrania ?
U mnie zakładali tylko pieluszkę i zawijali w rożek. Nie pamiętam po jakim czasie położna przyniosła mi ubranko, u mnie dają szpitalne, więc swoich nie brałam. Ale pewnie co szpital to obyczaj
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:33   #4331
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość

Chciałabym żeby moje w takim spało😂 mój szpital jest naprawdę stary.

Ja zawsze używałam z ziaji i dla mnie zawsze ok.

Wydawalo mi się, że takie "akwaria" na kółkach są w każdym szpitalu. jak bylam odwiedzac siostry to ich maluchy też lezaly w takich jak na tym zdjeciu tylko oczywiscie bardziej zajechanych

Ja również używam ziaji i zawsze bylam i jestem zadowolona wiec zmieniac tego nie bede. I wgl nie wyobrażam sobie, zeby takiego żelu do higieny intymnej nie uzywać - mimo, że moja gin tez zawsze byla temu przeciwna. Jakoś sie tak przyzwyczailam, że no nie umiem inaczej się umyć

Aaaaa no i dzisiaj w końcu (jeszcze przypomnę, że Mąż chciał NATALIĘ a ja EWĘ) i tak stanelam przed lodowką gdzie on te dni odlicza... i mowie: "Robalu zostało już tylko 58 dni!! Za 58 dni będzie już mała Ewcia!!!! (oczywiście to był podstęp :P ) na co G. mówi EWCIA????? więc mówię - no tak, Ewcia! A on przyszedł mnie przytulił i powiedział, że w takim razie postanowione!
Stary 2015-07-16, 16:39   #4332
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Wydawalo mi się, że takie "akwaria" na kółkach są w każdym szpitalu. jak bylam odwiedzac siostry to ich maluchy też lezaly w takich jak na tym zdjeciu tylko oczywiscie bardziej zajechanych

Ja również używam ziaji i zawsze bylam i jestem zadowolona wiec zmieniac tego nie bede. I wgl nie wyobrażam sobie, zeby takiego żelu do higieny intymnej nie uzywać - mimo, że moja gin tez zawsze byla temu przeciwna. Jakoś sie tak przyzwyczailam, że no nie umiem inaczej się umyć

Aaaaa no i dzisiaj w końcu (jeszcze przypomnę, że Mąż chciał NATALIĘ a ja EWĘ) i tak stanelam przed lodowką gdzie on te dni odlicza... i mowie: "Robalu zostało już tylko 58 dni!! Za 58 dni będzie już mała Ewcia!!!! (oczywiście to był podstęp :P ) na co G. mówi EWCIA????? więc mówię - no tak, Ewcia! A on przyszedł mnie przytulił i powiedział, że w takim razie postanowione!
Fajnie, że imię już wybrane! Super imię, chociaż tak nazywa się moja teściowa, więc ja bym tak nie dała, dla zasady
U nas ciągle konsensusu co do imienia brak
Stary 2015-07-16, 16:41   #4333
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

moja mama ma Ewcia i jest zaj ebi sta babka
jak byłam mała to wiecznie się zastanawiałam czemu ona jako jedyna w wigilie dostaje piękne kwiaty

wymianki
Stary 2015-07-16, 16:43   #4334
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Bianeczka- pewnie czestoskurcz nadkomorowy? Dodatkowe skurcze nadkomorowe sie zdarzają jeśli włączyli leki to po to zeby zminiejszyc ich liczbę i żebyś ich nie odczuwala. Mam nadzieje ze szybko pomogą.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Cos takiego wlasnie.

Cytat:
Albo zerkał ktoś z moich bliskich (wtedy brałam np dłuższy prysznic, itd), albo dziewczyna z sali, jeśli była na chodzie i dobrze się czuła.
Jak spała albo jeszcze nie wstawała po cc to wiozłam córę do pielęgniarek.

Tak, w nocy też upychają Ja urodziłam rano o 9, więc nie było z tym problemu, ale w nocy też kładą dziewczyny na salach.

Trzymaj się!!! Najważniejsze, że wiadomo co się dzieje, że masz leki i jesteś pod opieką!
Mojej przyjaciółce też się częstoskurcz ujawnił w ciąży, teraz ma mieć zabieg, żeby usunąć jego przyczynę, bo niestety po ciąży wciąż często zdarzały się napady. Leki pomagają, ale myśli o drugim dziecku i generalnie chce się tego pozbyć.
Jak chcesz to mogę ją podpytać za jakiś czas u kogo będzie robiła, bo ona jest lekarzem i wie do kogo trzeba iść na taki zabieg.

No to właśnie pisałam, że pierwsza faza jest ryzykowna i według npr najwcześniej można z niej korzystać po minimum 6 mcach obserwacji cyklu. Tu się nic nie wylicza ot tak, to nie metoda kalendarzykowa.
Bo ona rzeczywiście jest całe G warta
Ale ja tam nikogo na npr nie nawracam, bo wiem że nie jest to najłatwiejsza metoda, wymaga sporo konsekwencji i samozaparcia

wiesz co ja to mam od bardzo dawna wiec to nie wina ciazy ale zapytaj bo chetnie sie pizbede

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Spokojnie, to ostateczna diagnoza? Jakaś przewlekła dolegliwośc? Poczekaj co będzie dalej, może nie będzie źle. Trzymaj się tam trzymamy kciuki.

Ja nam pytanie... a gdzie w szpitalu śpi dziecko? Mam je cały czas mieć w rękach czy obok każdego łóżka jest łóżeczko?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
W takim akwarium jak wstawil ktos wyzej bardzo pomocne przy chodzeniu 😅

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:44   #4335
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że imię już wybrane! Super imię, chociaż tak nazywa się moja teściowa, więc ja bym tak nie dała, dla zasady
Ja się cieszę, że bez bólu wybraliśmy imię na początku się spieraliśmy o imię dla chłopca. Potem mężowi się nie podobały moje propozycje imion dla dziewczynki... a potem zaproponowałam, czego nie brałam wcześniej zupełnie pod uwagę, że może Milenka... no i tak zostało
Stary 2015-07-16, 16:44   #4336
truskafffka91
Wtajemniczenie

My mamy tu na forum Ewę
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:45   #4337
ridja devojka
Zakorzenienie

A jak to do końca jest z tym ubraniem - dziecko się rodzi, dają je mi na klatę a potem dopiero po tych 2 godzinach ubierają? Przez dwie godziny jest golasek?

Czy myją, ubierają w to co mam i dopiero mi dają na klatę?
Stary 2015-07-16, 16:46   #4338
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
hehe,lepiej jak dojdziesz...na IP okaże się,że masz już 9 cm rozwarcia i urodzisz

Aaaaaaaaaaaaaaaa mam pytanie do was,które już rodziły:

Załóżmy,że leże na sali poporodowej z dzieckiem oraz innymi dziewczynami. Czuje,że muszę iść za potrzebą lub się umyć,zmienić co nie co. CO WTEDY DZIEJE SIĘ Z MOIM DZIECKIEM? Ma tak zostać samo przy łóżku? Powiadamia się wtedy pielegniarke czy prosi by inna mamuśka zerkneła na dzidzię?
Zostawiasz dziecko w akwarium i idziesz na sali zawsze ktos jest i w razie czego uspokoi dziecko. Lazienki sa na sali wiec daleko nie masz a jak jest sie samemu to jak pod prysznic to mozna.poloznej odwiezc bo do kibelka to bez przesady 2 min i po sprawie a dziecko i tak spi.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-16, 16:47   #4339
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
super
ja od razu lepiej się czułam jak zaakceptował imię
Stary 2015-07-16, 16:49   #4340
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to do końca jest z tym ubraniem - dziecko się rodzi, dają je mi na klatę a potem dopiero po tych 2 godzinach ubierają? Przez dwie godziny jest golasek?

Dziecka nie myje tylko wyciera i ubiera w to co masz dla niego.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-16, 16:50   #4341
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Zostawiasz dziecko w akwarium i idziesz na sali zawsze ktos jest i w razie czego uspokoi dziecko. Lazienki sa na sali wiec daleko nie masz a jak jest sie samemu to jak pod prysznic to mozna.poloznej odwiezc bo do kibelka to bez przesady 2 min i po sprawie a dziecko i tak spi.
Nie zawsze są sale z łazienkami. U nas w niektórych szpitalach to wyjątek a nie norma...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:51   #4342
grita
Rozeznanie

Cytat:

Nie, dają na klatę na golasa U mnie Młoda była tylko chwilę, jakoś ze 20 minut może, jakoś nie chciałam 2 godziny leżeć na poporodowej. Jeśli się kanguruje te 2 godziny to przykrywają dziecko jakaś pieluszką tetrową albo lekkim kocykiem.
W tym leżeniu razem na golasa chodzi m.in. o zasiedlenie skóry dziecka florą bakteryjną matki, a nie szpitalną.
Stary 2015-07-16, 16:58   #4343
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

golasek i brudasek

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Nie zawsze są sale z łazienkami. U nas w niektórych szpitalach to wyjątek a nie norma...
ja bede leżeć na sali gdzie toaleta jest na korytarzu

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
florą bakteryjną matki, a nie szpitalną.
aaa to o to w tym chodzi

wymianki
Stary 2015-07-16, 16:58   #4344
fatal21
Wtajemniczenie

Ją miałam laIenke poza sala ale już w tym roku są nowe salę z laIwnkami

Stary 2015-07-16, 16:59   #4345
grita
Rozeznanie

Cytat:
Cos takiego wlasnie.

wiesz co ja to mam od bardzo dawna wiec to nie wina ciazy ale zapytaj bo chetnie sie pizbede

W takim akwarium jak wstawil ktos wyzej bardzo pomocne przy chodzeniu ��
Ok, zapytam ją któregoś dnia i dam Ci znać na priv.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Niestety... W szpitalu gdzie chyba będę rodzić na położnictwie nie w każdej sali jest łazienka. Mimo, że był remont raptem 3 lata temu, to ten oddział jest nieduży i jak mówił mi mój lekarz musieliby zmniejszyć liczbę łóżek o kilkanaście, żeby w każdej sali była łazienka, i w ogóle miejsc dla kobiet byłoby tyle co kot napłakał i nie mogli sobie na to pozwolić.

Tu znalazłam jakieś opracowanie nt kangurowania po porodzie, wklejam dla chętnych do przejrzenia:
http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...la_w_zyciu.pdf

Edytowane przez grita
Czas edycji: 2015-07-16 o 17:00
Stary 2015-07-16, 16:59   #4346
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
golasek i brudasek
Na początek może być golasek i brudasek, ja też nie będę najczystsza i najświeższa
Stary 2015-07-16, 17:05   #4347
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
moja mama ma Ewcia i jest zaj ebi sta babka
jak byłam mała to wiecznie się zastanawiałam czemu ona jako jedyna w wigilie dostaje piękne kwiaty
Moja mamutka i teściowa to też Ewy - między innymi to z myślą o nich bo są cuuuudowne. Ale to nie było glównym argumentem, po prostu lubię to imię
Stary 2015-07-16, 17:16   #4348
fatal21
Wtajemniczenie

Agu u mnie teściową i mama oraz babcia to Zosie więc córka też tak ma

Stary 2015-07-16, 17:16   #4349
agu23gda
Wtajemniczenie

aż musialam się mamci pochwalić wyslalam jej fote
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszegk (1).jpg (117,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2015-07-16, 17:37   #4350
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
aż musialam się mamci pochwalić wyslalam jej fote
Oj mamcia pewnie się mega wzruszyla 😊

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości