|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Mnie siara leci sporadycznie, cośtam czasem po nocy mam na koszulce, ale tylko z prawej piersi. Lewa szczelniejsza
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale szczerze, to bylibyście ewenementem medycznym, że przy okresie bezwzględnej niepłodności poczęlibyście Wiki Przy fazie lutealnej nawet pierwsze 3 dni są jeszcze okresem względnej płodności, mimo że jest już po owulacji. Najlepsze jest to, że prezerwatywa ma wyższy wskaźnik Pearla niż większość metod npr (przy ich poprawnym stosowaniu), my przy córce wpadliśmy właśnie mimo używania gumek.. Będziemy mieć teraz zagwozdkę z anty, szczególnie do czasu aż cykle się nie uregulują i wszystko nie wróci na dawne tory Samym gumkom chyba już do końca nie zaufam ![]() A co do tego 2/100 to się zgodzę, ale ogólnie przy npr-ze, a nie w II fazie Niektóre źródła podają nawet indeks 0,2-0,3 (0,2 pary na 100 stosujących), a więc porównywalny z tabsami, ale to tylko dla doświadczonych, zmotywowanych i przestrzegających zasad. Dużym minusem tych metod jest podatność na błąd użytkowników, przy uwzględnieniu tego warunku indeks bardzo spada i jest porównywalny do gumek. Cytat:
Miło jest jak ktoś Cię odwiedza, ale z pewnością wiele jest przez to kłopotliwych sytuacji. U mnie akurat każdy przychodził na chwilę, mąż był trochę dłużej, ale też w granicach rozsądku, u dziewczyn z sali również. Cytat:
Jak mi spadła hemoglobina to zalecił najpierw dietę, powiedział że leki wdrożymy przy kolejnej wizycie jak dalej będzie spadać. Nie jest fajne, jak gabinet jest cały obwieszony ulotkami i zamiast z konkretnymi zaleceniami wychodzi się tylko z ich stosikiem Każdy ma swój rozum i też bym na Twoim miejscu nie brała na wszystko tabletek, są rzeczy którym spokojnie można zaradzić (a przynajmniej spróbować) bez kolejnych pigułek. Tak odnośnie tabletek na wszystko przypomniała mi się przed chwilą reklama belissy sun, która ma chyba wspomóc opalanie, jak to ostatnio zobaczyłam w tv to myślałam, że padnę Czego to nie wymyślą, żeby tylko od ludzi kasę wydrzeć...Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się, my też nie. Ja się bardziej boję o TŻ i o nasze relacje po porodzie że zapomnimy jak to się robi razem
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
zaczyna mnie brać w ku rw
jutro musimy wstać z rańca, bo opracowaliśmy sobie plan rano jedziemy do mojego taty po mój akt chrztu do jego pracy później do urzędu by michał ustalił ojcostwo później biegiem na wizytę na 11 w Warszawskich porannych korkach póżniej po psa do domu później po psa do jego siostry do domu później jedziemy do popowa na mini wakacje...... wszytsko było by Z a j e b i ś c i e gdybym to JAAAAAA nie musiała prowadzić samochodu !!! strasznie mnie to wkur już na maksa ..... on bedzie sobie siedział kU r Wa jak pan jaśnie pan , a ja bd w tych korkach piątkowych ,upale bo jutro upał , za Pie Rdalać za kółkiem cały dzień BEZ KLIMYYY by pozałatwiać milion spraw które żeśmy sobie ustalili, aaaaa ja tooo Pi e Rdole i dla mnie najważniejsza jest wizyta o 11 i jak jaśnie pan nie wstanie bo jest na piwkowym meczu i H u j wie o której raczy wrócić a jeszcze musi się spakować.
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-07-16 o 23:32 |
|
|
|
#4444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wózek stacjonarnie, ale tam można było i przez neta z tego co wiem. Stacjonarnie powiedzieliśmy, że w innym sklepie mieliśmy taką cenę, to zaproponował niższą
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Weź mu po kolejnej wizycie ściemnij, że już nie możesz prowadzić, może to go zmobilizuje I że po porodzie będzie musiał zawsze jeździć z tyłu i zabawiać Weronikę, że do 3 lat nie usiądzie na przednim fotelu
Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-07-16 o 23:37 |
|
|
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
grita, jak wspominam? Wszystko co wiąże się z moim pierwszym porodem w tym cudnym szpitalu to nadal, mimo 5 lat wielka trauma, więc akurat ten drobny fakt był chyba najmniej istotny
![]() Ale o odpoczynku nie było mowy absolutnie. |
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
jezuu w tej ciąży to mnie wszystko tak szybko wk u r w i a
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja to do lekarza tak często nie chodzę... W ogóle to szkoda, że u mojej byłam tylko 2x i już mi się więcej nie uda...
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zmianę na plus? U siebie czy u niego? Czy tak ogólnie?
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I pewnie rodzisz w innym szpitalu?
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dawno wróciłam do domu. Idę was nadrabiać.
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam taką cichą nadzieję, że ten drugi poród zatrze tamte wspomnienia, bo dotąd nawet jak oglądałam w tv jakieś programy o porodach, to ryczalam, ale bynajmniej nie ze wzruszenia, tylko właśnie dlatego, że miało być tak pięknie, a było... Jak było. |
|
|
|
|
#4454 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie leci Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mąż jeszcze bardziej troszczy się o mnie i małego niż wcześniej. Dla mnie to ogromna różnica na plus bp mąż jest raczej z tych mniej wylewnych Cytat:
![]() Idę spać dziewuszki
|
|
#4455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z drugiej strony dużo zmian na plus. Jesteśmy sobie bardziej bliscy, jeszcze więcej czasu możemy razem spędzać choć i tak praktycznie cały czas jesteśmy razem, tż jest dużo bardziej opiekuńczy i wyrozumiały, no i pomocny jeszcze bardziej. I jakoś tak trochę dorósł, bardziej odpowiedzialny się wydaje, mniej myśli o sobie, chociaż mu się zdarza. I ja jakoś w stosunku do niego jestem inna. Niby się na niego wkurzam często, ale łatwiej mu odpuszczam i bardziej rozumiem np jego zmęczenie. Mimo problemów takich jak w każdym małżeństwie i kłótni, to nasz związek wkroczył w wyższy level i jest po prostu lepszy. No i świadomość, że już nie będziemy sami, że będziemy taką pełną rodziną i będzie nas coraz więcej, że pojawi się ktoś, kto w 100% na nas polega - to przeraża ale też pozytywnie zmienia związek. Także więcej zmian na plus Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
Ja tam mogę być i ewenementem, grunt, że będziemy mieć dzidziusia. I szczerze jakoś nie uważam tego za wpadkę, to tylko 2 miesiące różnicy Jakbym znalazła w aplikacji którejś to Ci mogę nawet podać, który to dzień cyklu był Chociaż ja tego nie uważam za jakiś cud - szklanki wody nie było a medycyna akurat często się myli, tzn ona swoją drogą, a natura swoją. I całe szczęście Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Spać nie mogę :/
I zaczęłam szykować sobie ciuchy na jutrzejsze wesele i ☠☠☠☠a szlag by to trafił. Napuchly mi nogi i żadne buty które miałam na wesele naszykowane są na mnie za ciasne. A tak się cieszylam ze nie puchna mi stopy.
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio to zauważyłam. Że mój mąż jest po prostu jakiś... dojrzalszy. Mniej patrzy na swoje zmęczenie, bardziej pilnuje rzeczy, których musi pilnować, pamięta sam o rzeczach, o których wcześniej mu musiałam przypominać, robi wiele rzeczy sam z siebie. Teraz to częściej on mówi rzeczy typu "Musimy załatwić..." wcześniej czasami miałam wrażenie, że to głównie ja pilnuję obowiązków. Zrobił na mnie niesamowite wrażenie remontem... ani razu go nie prosiłam, przez jakiś czas codziennie, po nocce jechał i pracował w mieszkaniu a potem spać i znów do pracy, był okropnie zmęczony, ale nie narzekał, nie kłócił się. I tak jak Ty, ja też widzę, że sama się stałam bardziej wyrozumiała. Po prostu dotarło do mnie, że ostatnio się nie kłócimy praktycznie, zwłaszcza o takie pierdoły o które kłóciliśmy się wcześniej. Muszę przyznać, że bywałam upierdliwa i bardzo wymagająca, a teraz jakoś się nie wkurzam, nie wypominam... niesamowite to jest dla mnie. Może jakoś podświadomie zaprowadzamy spokój i ład w tych dziedzinach życia, na które mamy wpływ ja też widzę, że stałam się jakaś bardziej ckliwa i uczuciowa. Wczoraj chyba pierwszy raz zapytałam go, czy mnie kocha i czy nie żałuje, że się ożenił (mimo, że absolutnie nie mam podstaw by tak uważać). Jestem dla niego bardziej czuła. Z jednej strony mi się to podoba, staliśmy się chyba lepsi dla siebie, z drugiej trochę mnie przeraża, że jestem taka bardziej niestabilna i ckliwa, ale to chyba hormony. A tak poza tym dziś o 6 obudził mnie skurcz łydki boli do teraz.
|
|
#4458 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, U nas budowa trwa. Jutro myślałam, że spędzimy dzień w Krasnobrodzie. Mieliśmy zawieść rodziców, spędzić tam trochę czasu i wrócić. Niestety tylko kurs w jedną i drugą i zakupy na budowę.
A co do związku. Nasz napewno się troszkę zmienił. Sex? Jakieś pieszczoty, czasem. Sex nie sprawia mi przyjemności. Najfajniejszy jest wspólny prysznic, co zdarza się super rzadko bo mieszkamy Teściami. Chyba to jest pierwszy minus tej sytuacji. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Biedna, akurat dzień przed. No ale lepiej dziś niż jutro, może wymyślisz obuwie zastępcze
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w skończonym 32 tyg.
Pytanie do właścicielem Jedo i Recaro Czy adaptery do jedo fyn i bartatina są takie same? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozmawialyscie wczoraj o cycolkach i moj chyba wziął sobie to do siebie i po dlugiej przerwie znow zawor puscil ![]() A co to zmian czy widze jakąś roznice hmm chyba nie, mamy dosc dlugi staz i od dawna zachowujemy sie jak "rodzina" mimo braku slubu. Jedyne co zauważyłam (ale to pewnie zbieg okolicznosci bo od roku powrocil do pasji rowerowej) ze tz korzysta z tego ze nie wszystko moge typu rower, sauna i moze porobic to z kolegami a ja koczuje w chacie wrr. No i duzoo mniej sexu ale to chyba ze strachu by cos sie nie stalo. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4461 | ||
|
Rozeznanie
|
Mąż wziął Młodą na rower póki jeszcze nie ma upału, a ja się obijam po śniadaniu Zbieram się za jakiś czas do krawcowej, muszę zawieźć sukienkę do skrócenia. Cytat:
Cytat:
A teraz ratuj się leżeniem z nogami wyżej i moczeniem nóg w chłodnej wodzie, powinno pomóc. |
||
|
|
|
#4462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w zeszły weekend byliśmy na weselu i ja tu w piątek do pakowania, a ulubione szpilki nude ledwo na girkę wchodzą, a dookoła taki słodki wałeczek tłuszczyko-wody się wylewa Masakra Do nas jutro w odwiedziny na weekend wpadają moi rodzice i bracia zobaczyć mieszkanie, bo jeszcze u nas nie byli, a potem w niedzielę mąż zafundował mi jeszcze parapetówkę u nas dla jego brata rodzonego i ciotecznego
|
|
|
|
|
#4463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mogę wystać nad garami i zazwyczaj robię jak najszybsze dania.Na upał to też mi do głowy przychodzi chłodnik W sumie nie mamy jakichś szczególnych dań na gorące dni. Zazwyczaj jemy wtedy bez mięsa, bo nie mamy takiego apetytu, ostatnio jak były te upały to robiłam makaron z pesto i fetą albo makaron ze szpinakiem i fetą. No i robi się w moment te dania, co też jest na plus Ale jak mąż się zaoferował do gotowania, to niech robi spaghetti, zrobicie jeszcze jakieś sałatki na stół i będzie dobrze Ja teraz w ciąży odpuszczam jakieś pracochłonne i wystawne żarcie, nie chce mi się po prostu. Jak będzie pogoda to na początku sierpnia robimy grilla i już zapowiedziałam, że każdy przychodzi z jedną sałatką
|
|
|
|
|
#4464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilam porządek w butach i nie mam nic :/ ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do seksu to dla mnie mógłby nie istnieć w ciąży. Brak ochoty :/ Cytat:
W końcu jestem juz 8 miesiącu ciąży od jutra. Kurczaki jak ten czas leci
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Laska na insta sprzedaje wozek hartan cena rynkowa 4000 za 1800zl moze ktoras sie skusi ;-)
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Kissmisiaa ja to bym się nie przejmowała ze wyglądam jak gnom tylko założyłabym klapki i sukienkę maxi. Jak ostatnio musiałam włożyć buty na obcasie to wytrzymałam w nich chwile. Tak nie mogłam utrzymać równowagi ze bałam się że się przewrócę.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, robiłam wczoraj porządki w domu i to był błąd. Zaczęło mnie w środku szczypać i boleć. Dzisiaj zdycham. Gin miał rację, że nie mogę sprzątać. Dzisiejszy dzień zapowiada się w łóżku bo co wstaję i chodzę to boli
. owieczkaa Ja tam i w okres mogłam, nie przeszkadzało mi to zbytnio i tż też nie . We wcześniejszych miesiącach ciąży nie miałam ochoty. Niedawno miałam, ale nie możemy i wiem, że jak co do czego by przyszło to nie pójdzie bo się blokuję jak dziecko zaczyna się ruszać :/.grita My przed ślubem jechaliśmy na gumach. Po ślubie bez gum, ale kochaliśmy się w niepłodne a młody powstał idealnie w owulacje .Kissmisiaa Może dasz radę kupić coś na szybko?
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od wczoraj jestem na nowych lekach i powiem wam ze sie czuje jakby mi ktos z plecow zdjal ogromny balast. To az niesamowite. Taka sie czuje lekka i jakby napiecie ze mnie zeszlo a myslalam ze jestem zrelaksowana. Minus tego jest taki ze te leki nie sa najlepsze w czasie ciazy ale powiedzial lekarz ze takie rozwiazanie jest mniej grozne niz nie branie ich. Licze ze teraz to juz calkiem szybko mnie lekarz rozpakuje bo nie chce tak dlugo dziecka narazac i psychicznie sie szykuje na ok 18 sierpnia. To juz prawie😨 ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Wlasnie mialam wizyte na bank do poniedzialku nie wyjde bo posiew zly wymaz zly i dupa...
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do domu cie puszcza przed porodem jeszcze? |
|
|
|
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
bianeczkaa
Żeby tak się dało to bym i kijem zagoniła :/, ale po 10 godzinach pracy w warsztacie bez klimy to jak zbity pies przychodzi. No to dobrze, że lepiej się czujesz Ta moja koleżanka dalej nie urodziła, już tydzień po terminie. Będą jej wywoływać :/.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

no ale jak widać nie do końca
tak jak raz sie pytala czy czasami puchna mi nogi. Mowie ze stopy czasami tak. Raz puchna a raz tydzien nie

: A byliśmy poza naszym miastem, na jakimś zadupiu, nawet apteki nie było, żeby kupić najtańszy laktator. Masakra 
Chociaż ja tego nie uważam za jakiś cud - szklanki wody nie było

.