|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
mój Tz jak śpie rano to mi brzuch bada a ja nawet nie czuje. pozniej mowi " wiesz jak dzidzius rano sie ruszał"
no wow nie wiem
|
|
|
|
#4683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oki jutro się przypomnę. Tak, ja w rogu siedziałam przy lustrach Tymczasem pora spać. Dobranoc
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto wie czy my się w szpitalu nie spotkamy Ciekawe kiedy wycieczka na porodówkę będzie?![]() Dobranoc
|
|
#4685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz jak bylam w szpitalu, (inni lekarze) pytali się czy nie chce no spy... ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Plamilam* |
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Własnie mnie wyrwał ze snu skurcz aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. .. pierwszy raz w życiu miałam taki mocny. Jeszcze nie mogłam się wygrzebać z robala na ziemię żeby się grzmotnąć w piętę. MAm traumę. Już nigdy i nie pójdę spać
Położna mówiła, żeby stopę... no i właśnie pytanie bo zapomniałam oczywście: wyprostować jak baletnica czy podgiąć na maxa palcami do piszczela??
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Niud własnie zapomniałam zobaczyć rysunek bo akurat Was podczytywałam wtedy przez tel i miałam zobaczyć z laptopa.
Kurde dalej kuśtykam tak mnie teraz noga boli po tym skurczu
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do nospy - mi lekarka mówiła, że lepiej nie brać bo nie jest do końca obojętna dla dziecka, ale czasem jest wskszana np. przy krwiakach, za które odpowiadają skurcze w 1 trym. Dopiero w 3 trymestrze (pod koniec) można się nią wspomagać jak skurcze odpowiadające będą męczące.
|
|
|
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dawno nie bylo tak ze ja juz wyspana a moja mala jeszcze spi moge chwile sobie polezec w spokoju Nel wczoraj mi tak sie krecila fikala ze az bylam w szoku z Inga tak nie bylo , wydawalo mi sie sie obrocila glowa w dol bo teraz ciegle czuje kopniaki u gory chyba ze to jej raczki <3
|
|
#4691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to fajnie ze będzie no nigdy nic nie wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
u mnie wczoraj wieczorem tak mi z lewej strony falował kolo pepka brzuch chyba przez dwie minuty. Nie wiem co to dziecko robiło
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O wczoraj było na SR o przekręcaniu się dzidzi i mówiła, że jak dzidzia na koniec się obróci to 90 % ciąż i tak się kończy cesarką, bo jak maluch wczesniej obrócony to już sobie ćwiczy jak się ustawić do porodu a takie male co dopiero się odwróciło to ma źle główkę ułożoną i nie wyjdzie samo. Ale dzieci długo mogą się obracać. Mięli taką pacjentkę co miała mieć już CC bo ułożenie pośladkowe, zgłosiła się a tam główkowe i tak na zmianę Wiercidupka niezła![]() Ej jak to kiedyś było jak było ułożenie pośladkowe to co robili. Jak nie było CC jeszcze?
|
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Widzę, że o no-spie piszecie. Moja szwagierka jakiś czas chodzi już do logopedy, bo 5-letnia córka strasznie brzydko mówi. Zdaniem logopedy i foniatry to wina właśnie no-spy, którą szwagierka brała w I i II trymestrze. No grunt, że wady wymowy dają się ćwiczyć i powoli ustępują. Chociaż jeszcze trochę to potrwa, aż będzie zupełnie ok.
|
#4694 | |||||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ech, co za człowiek z niej. Idź do innego gina na konsultacje.My też mamy osobne, ale kasa jest wspólna. Cytat:
![]() Cytat:
Mój gin mówił, że no spa normalnie jest podawana na oddziale, podawał dawki bezpieczne itd, ale powiedział że tak jak ze wszystkim, jeśli nie ma wskazań, potrzeby, to nie brać. Dlatego biorę tylko jak naprawdę muszę, tak samo jak z paracetamolem zresztą. Cytat:
![]() Była loteria, wypchnęłaś albo nie, zatamowali krwotok albo umierałaś.
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam cc w pn a wyszlam w czwartek. Czytałam o nospie ze dziecko może mieć napięcie miesniowe przez nospe
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mały gimnastykę ćwiczył bo zauważył że tłuszczykiem obrasta i nie wiem, że musi hehhe
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żałuję że nie udało mi się tego nakręcić :p a położna wczoraj wspominała o lekarzach jacy pracują w szpitalu. Kojarzysz może czy któryś z nich jest na tyle ambitny pomimo wskazań, do cesarki ze chce poród naturalny? Dobrze ze juz jednego usunęli
|
|
|
#4698 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jak tak czytam o tych lekarzach, którzy się upierają przy SN, to tak sobie myślę, że odważni, po tylu aferach jeszcze chce im się ryzykować...
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko się zastanawiałam czy w ogóle jest możliwe urodzenie dziecka jak jest doopką ustawione, ale Vicki napisała, ze jej kolega się urodził
|
|
#4700 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4702 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dokładnie, zawsze jest to loteria, nie przewidzimy. Pozostaje wierzyć, że będzie dobrze, ufać lekarzom i sobie.
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
nadrabiam was cały czas i nadrobić nie mogę, więc chyba włączę się do aktualnych dyskusji ; p ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- gadaliście o kombinezoniku dla dziecka na wyjście, ja znalazłam na olx i mam taki polarek miś za 10 zł : ) |
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle przyszło mi wczoraj łóżeczko i big zakupy z apteki, ale nas nie było i zostawili w kiosku w Kolporterze. Nie wiem własnie czy rozpakowywać łóżeczko, złożyć i zobaczyć czy wszystko ok? z komodą nie było. Znowu nie na rękę mi to rozpakowywać, bo się będzie tylko kurzyć i brudzić:/ CO myślicie? Kazać mężowi składać?
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No u mnie jeszcze w 37 tygodniu mowili ze sie obrocic moze ale chyba sami w to nie wierzyli mialam brzuch moze taki jak teraz i raczej miejsca na fikolki nie bylo no i dlatego CC mialam.Rodzily kobiety ponoc w strasznym bolu , tak mi sie wydaje ze czujesz cale dziecko bo nogi dupa wychodzi i glowa na koncu a tak glowa wyjdzie to pozniej reszta szybko sie przesliznie. Czasami slyszalam historie ze lekarze przekrecaja dziecko sami :O
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobię was nie ma szans
będę pisać na bieżąco szalone jesteście!wczoraj chwilę przed powrotem męża lepiej się poczułam więc szybko zrobiłam mu zupę (co prawda z torebki ale dobra była, smakowała nam ) , zjedliśmy lody i wieczorem nawet udało mu się wyciągnąć mnie na spacer byliśmy nad jeziorem, pogoda była idealna - ani za ciepło ani za zimno dosyć późno wróciliśmy więc szybka kolacja, do mycia i lulu. nawet nie miałam jak tu zaglądnąć mój luby stwierdził, że nigdy nie jadł tak dobrze jak ze mną heeh ale powiedział, że musi trochę schudnąć i dziś sobie zażyczył na obiad ryż z warzywami nie lubię takich rzeczy ale niech stracę może siostra tż się wyniesie w weekend w końcu to zacznę coś ogarniać ![]() ej wizytę mam dopiero 30 lipca nie było wcześniej terminu.. a 4tyg od ostatniej (w PL) mijają 21.07 i gin mi mówiła, że dobrze by było żebym się tu zgłosiła właśnie do 4tygodni do lekarza... i teraz nie wiem czy iść w przyszłym tyg i posymulować coś żeby mnie sprawdzili ? czy czekać jeszcze dłużej... nie wiem jak myślicie denerwuję się
|
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
kurcze ale mam dziś nastrój
popłakałam się z rana bez powodu...Wybieram tapetę dla dziecka na jedną scianę co fajniejsze wg was? |
|
|
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
He he mi tez wczoraj kurier przywiózł łóżeczko i materacyk
właśnie gadalam z M co robimy łóżeczka nie będziemy skladac tylko spr czy nie polamane i czy wszystko jest a materac do mamy do domu do szafy, nie mamy gdzie go dać a na strych się boje że mysza wejdzie; )---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- A z Gemini się wstrzymalam bo za goroca. Nie wiem czy maja klime w aucie czym w magazynie... nawet jakby mieli to i tak nie mam gwarancji ze byly przechowywane w temp do 25-6 st C ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Gorąco* |
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Położna mówiła, żeby stopę... no i właśnie pytanie bo zapomniałam oczywście: wyprostować jak baletnica czy podgiąć na maxa palcami do piszczela??

Kciuki poproszę, żeby było wszystko ok.
k..wa mi się wydaje, że na tym etapie ciąży powinna takie info dawać, wam za każdym razem lekarze mówią wagę dziecka?!
Ech, co za człowiek z niej. Idź do innego gina na konsultacje.

będę pisać na bieżąco
nie było wcześniej terminu.. a 4tyg od ostatniej (w PL) mijają 21.07 i gin mi mówiła, że dobrze by było żebym się tu zgłosiła właśnie do 4tygodni do lekarza... i teraz nie wiem czy iść w przyszłym tyg i posymulować coś żeby mnie sprawdzili ? czy czekać jeszcze dłużej... nie wiem jak myślicie