Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 00:00   #4681
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że no-spa tylko w wyjątkowych przypadkach.
Fajnie, że Twój mąż tak aktywnie uczestniczy w oczekiwaniu na małą
idę spać, dobranoc
Taaaaa jasne hehhe aktywnie. Jak ma humor albo dziada opierniczę, że w du.ie ma dziecko własne to się reflektuje. Do niego nie dociera do końca że będzie miał dziecko. Mam wrażenie, ze on wie, że tam jest dziecko i coś się rusza ale że "to " się urodzi i "to " będzie mały człowieczek to nie bardzo
Stary 2015-07-17, 00:02   #4682
Amelie04
Zakorzenienie

mój Tz jak śpie rano to mi brzuch bada a ja nawet nie czuje. pozniej mowi " wiesz jak dzidzius rano sie ruszał"
no wow nie wiem
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 00:02   #4683
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
hahhah no właśnie. JA mam pracownię USG w sypialni i mój mąż ciągle grzebie przy brzuchu ostatnio gdzie mała

Umów się do innego lekarza i CI może przypasuje i zmienisz, bo po co masz chodzić do tej wrednej baby jak jej nie ufasz?

Ja brałam no spę jakiś czas ale dopiero efekty dobre poczułam jak ją zmieniłam na duże ilości magnezu. Różne opinie słyszałam i czytałam o no spie, że w późniejszej ciązy skraca szyjkę, że nie jest obojętna na dziecko al eile w tym prawdy to nie wiem. Mój gin nie kazał mi nawet przy krwiaku jej brać. Tylko jak skurcze. Ja ją zupełnie wyeliminowałam i zamieniłąm na magnez a wtedy w przeciągu tygodnia przestałam zupełnie plamić i na następnej wizycie po krwiaku ani śladu

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cholerka to jednak miał rację ale na sali CIę nie widziałam. Może w kącie siedziałaś koło lustra?
WIesz co gdzies mam ulotkę SR i tam są imiona i nazwiska położnych to CI napisze na priv tylko mi przypomnij
Zdziwiło mnie, że powiedziała, że tak mało lasek nacinają i nie robią tego bez potrzeby hmm... mam nadzieję
Fajnie by było gdybyśmy znalazły się w tych statystycznych 75 procentach Oki jutro się przypomnę. Tak, ja w rogu siedziałam przy lustrach Tymczasem pora spać. Dobranoc
Stary 2015-07-17, 00:06   #4684
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Fajnie by było gdybyśmy znalazły się w tych statystycznych 75 procentach Oki jutro się przypomnę. Tak, ja w rogu siedziałam przy lustrach Tymczasem pora spać. Dobranoc
Dlatego CIę nie widziałam
Kto wie czy my się w szpitalu nie spotkamy Ciekawe kiedy wycieczka na porodówkę będzie?
Dobranoc
Stary 2015-07-17, 06:34   #4685
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85;
czyli dobrze mi mój ginio prowadzący mówił, że termin na 17.10[COLOR="Silver"
Ja miałam 19.01. Punkcje
22.01. Transw
tp 14.10.
Wg miesiaczki wychodzi u mnie 2 dni różnicy; )
Idź skonsultowac z innym lekarzem, ze mną obchodzą się jak z jajkiem bo wiedzą przez co przeszlam.
Zawsze znam wage, dr mowi po kolei ile czego jest, wod, dlugosci itp

[/COLOR]Dziewczynki a bierzecie no-spę? bo ja mam zalecenie 2 lub 3xdziennie, czy ona nie szkodzi dzidzi?
Mi dr mówił na początku ze mogę brać do 3 tab dziennie po 1 w razie skurczy jak plilam.
Teraz jak bylam w szpitalu, (inni lekarze) pytali się czy nie chce no spy...

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Plamilam*
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 07:33   #4686
mala29lll
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Własnie mnie wyrwał ze snu skurcz aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. .. pierwszy raz w życiu miałam taki mocny. Jeszcze nie mogłam się wygrzebać z robala na ziemię żeby się grzmotnąć w piętę. MAm traumę. Już nigdy i nie pójdę spać Położna mówiła, żeby stopę... no i właśnie pytanie bo zapomniałam oczywście: wyprostować jak baletnica czy podgiąć na maxa palcami do piszczela??
Stary 2015-07-17, 08:00   #4687
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny. Własnie mnie wyrwał ze snu skurcz aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. .. pierwszy raz w życiu miałam taki mocny. Jeszcze nie mogłam się wygrzebać z robala na ziemię żeby się grzmotnąć w piętę. MAm traumę. Już nigdy i nie pójdę spać Położna mówiła, żeby stopę... no i właśnie pytanie bo zapomniałam oczywście: wyprostować jak baletnica czy podgiąć na maxa palcami do piszczela??
Podgiąć na maxa. Polecam mój wczorajszy post z ćwiczeniwm - wykonuje je i nie mam od tego czasu skurczy.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 08:07   #4688
mala29lll
Zakorzenienie

Niud własnie zapomniałam zobaczyć rysunek bo akurat Was podczytywałam wtedy przez tel i miałam zobaczyć z laptopa.
Kurde dalej kuśtykam tak mnie teraz noga boli po tym skurczu
Stary 2015-07-17, 08:15   #4689
niud
Wtajemniczenie

Co do nospy - mi lekarka mówiła, że lepiej nie brać bo nie jest do końca obojętna dla dziecka, ale czasem jest wskszana np. przy krwiakach, za które odpowiadają skurcze w 1 trym. Dopiero w 3 trymestrze (pod koniec) można się nią wspomagać jak skurcze odpowiadające będą męczące.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 08:24   #4690
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ufff u mnie sie obylo bez ale po wczorajszej nocy juz do konca ciazy bede brala magnez nigdy wiecej nie chce tego czuc

Dawno nie bylo tak ze ja juz wyspana a moja mala jeszcze spi moge chwile sobie polezec w spokoju Nel wczoraj mi tak sie krecila fikala ze az bylam w szoku z Inga tak nie bylo , wydawalo mi sie sie obrocila glowa w dol bo teraz ciegle czuje kopniaki u gory chyba ze to jej raczki <3
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 08:31   #4691
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego CIę nie widziałam
Kto wie czy my się w szpitalu nie spotkamy Ciekawe kiedy wycieczka na porodówkę będzie?
Dobranoc
Właśnie miałam Ciebie o to pytać czy będzie to fajnie ze będzie no nigdy nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ufff u mnie sie obylo bez ale po wczorajszej nocy juz do konca ciazy bede brala magnez nigdy wiecej nie chce tego czuc

Dawno nie bylo tak ze ja juz wyspana a moja mala jeszcze spi moge chwile sobie polezec w spokoju Nel wczoraj mi tak sie krecila fikala ze az bylam w szoku z Inga tak nie bylo , wydawalo mi sie sie obrocila glowa w dol bo teraz ciegle czuje kopniaki u gory chyba ze to jej raczki <3
u mnie wczoraj wieczorem tak mi z lewej strony falował kolo pepka brzuch chyba przez dwie minuty. Nie wiem co to dziecko robiło
Stary 2015-07-17, 08:33   #4692
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość

Ja tez już nie chcę tego czuć. A też CIę później bolała noga? Nie wiem czy mam to rozchodzić czy na dupce siedzieć póki nie przejdzie

O wczoraj było na SR o przekręcaniu się dzidzi i mówiła, że jak dzidzia na koniec się obróci to 90 % ciąż i tak się kończy cesarką, bo jak maluch wczesniej obrócony to już sobie ćwiczy jak się ustawić do porodu a takie male co dopiero się odwróciło to ma źle główkę ułożoną i nie wyjdzie samo.
Ale dzieci długo mogą się obracać. Mięli taką pacjentkę co miała mieć już CC bo ułożenie pośladkowe, zgłosiła się a tam główkowe i tak na zmianę Wiercidupka niezła

Ej jak to kiedyś było jak było ułożenie pośladkowe to co robili. Jak nie było CC jeszcze?
Stary 2015-07-17, 08:34   #4693
littlevenus
Raczkowanie

Dzień dobry! Widzę, że o no-spie piszecie. Moja szwagierka jakiś czas chodzi już do logopedy, bo 5-letnia córka strasznie brzydko mówi. Zdaniem logopedy i foniatry to wina właśnie no-spy, którą szwagierka brała w I i II trymestrze. No grunt, że wady wymowy dają się ćwiczyć i powoli ustępują. Chociaż jeszcze trochę to potrwa, aż będzie zupełnie ok.
Stary 2015-07-17, 08:38   #4694
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Elve wiekszosc lumpowych rzeczy jest z zza granicy np z Anglii i mnie sie wydaje , ze tam lepsze ciuchy maja, chociaz moze sie myle?
Bo tak jest, na tak zwany zachód robią innej jakości materiały :/

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Moja ginka na wakacjach, więc idę do jej koleżanki Kciuki poproszę, żeby było wszystko ok.

Cytat:
Ale ten to był strzał życia, maxi cosi cabriofix krwista czerwień jak nówka za... (usiądź) 150zł!!! spóźniłam się minutę
Ja wzięłam taką jak nówkę za 200, ale nie krwistą, krwistej nie chciałam

Cytat:
A ja byłam dziś na wizycie i jestem załamana!!! zapytałam lekarkę ile mała ma, bo tata ciekawy, a ta mi mówi, żeby neta włączył to tam pisze ile dzieci w tym tygodniu mają!!! ja jej na to, że chciał wiedzieć ile jego dziecko ma, a ona, że koło 850g (tak na oko chyba rzuciła) a jak zapytałam jaka długa jest to mi pokazała gdzie ma nogi gdzie głowę i mogę sobie zmierzyć k..wa mi się wydaje, że na tym etapie ciąży powinna takie info dawać, wam za każdym razem lekarze mówią wagę dziecka?! poza tym mam łożysko krzyżowo-przodujące, cokolwiek to znaczy, bo mi nie wytłumaczyła, chyba muszę wujka Google spytać :-(
Napyskowałabym tam jej pewnie konkretnie na Twoim miejscu Ech, co za człowiek z niej. Idź do innego gina na konsultacje.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, zawsze ceniłam sobie to, że mamy osobne konta.
My też mamy osobne, ale kasa jest wspólna.
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Jak tż wrócił z pracy to z nim trochę pogadałam, rzuciłam parę argumentów i trochę artykułów w necie i przyznał mi rację, że do końca sierpnia musimy wszystko mieć .
No to jeszcze weź to na piśmie, żeby się potem nie wykręcał

Cytat:

Dziewczynki a bierzecie no-spę? bo ja mam zalecenie 2 lub 3xdziennie, czy ona nie szkodzi dzidzi?
Biorę jak mnie dość konkretnie dzidziolowe rozpychanie boli, tak to nie.
Mój gin mówił, że no spa normalnie jest podawana na oddziale, podawał dawki bezpieczne itd, ale powiedział że tak jak ze wszystkim, jeśli nie ma wskazań, potrzeby, to nie brać. Dlatego biorę tylko jak naprawdę muszę, tak samo jak z paracetamolem zresztą.

Cytat:
Taaaaa jasne hehhe aktywnie. Jak ma humor albo dziada opierniczę, że w du.ie ma dziecko własne to się reflektuje. Do niego nie dociera do końca że będzie miał dziecko. Mam wrażenie, ze on wie, że tam jest dziecko i coś się rusza ale że "to " się urodzi i "to " będzie mały człowieczek to nie bardzo
A to u nas jest chyba odwrotnie, mam wrażenie że to mój luby jest bardziej świadomy tego co nas czeka

Cytat:
Ej jak to kiedyś było jak było ułożenie pośladkowe to co robili. Jak nie było CC jeszcze?
Była loteria, wypchnęłaś albo nie, zatamowali krwotok albo umierałaś.
Stary 2015-07-17, 08:40   #4695
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez już nie chcę tego czuć. A też CIę później bolała noga? Nie wiem czy mam to rozchodzić czy na dupce siedzieć póki nie przejdzie

O wczoraj było na SR o przekręcaniu się dzidzi i mówiła, że jak dzidzia na koniec się obróci to 90 % ciąż i tak się kończy cesarką, bo jak maluch wczesniej obrócony to już sobie ćwiczy jak się ustawić do porodu a takie male co dopiero się odwróciło to ma źle główkę ułożoną i nie wyjdzie samo.
Ale dzieci długo mogą się obracać. Mięli taką pacjentkę co miała mieć już CC bo ułożenie pośladkowe, zgłosiła się a tam główkowe i tak na zmianę Wiercidupka niezła

Mój kolega był ułożony posladkowo i tak jego mama rodzila SN, podobno straaaaaaszny poród. Kolega jest jedynakiem, może mama miała traume.

Ja miałam cc w pn a wyszlam w czwartek.

Czytałam o nospie ze dziecko może mieć napięcie miesniowe przez nospe

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 08:40   #4696
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam Ciebie o to pytać czy będzie to fajnie ze będzie no nigdy nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

u mnie wczoraj wieczorem tak mi z lewej strony falował kolo pepka brzuch chyba przez dwie minuty. Nie wiem co to dziecko robiło
A no ma być wycieczka. Trzeba się zapytać na następnych zajęciach kiedy to ma być.

Może mały gimnastykę ćwiczył bo zauważył że tłuszczykiem obrasta i nie wiem, że musi hehhe
Stary 2015-07-17, 08:51   #4697
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
A no ma być wycieczka. Trzeba się zapytać na następnych zajęciach kiedy to ma być.

Może mały gimnastykę ćwiczył bo zauważył że tłuszczykiem obrasta i nie wiem, że musi hehhe
Trzeba koniecznie zapytać żałuję że nie udało mi się tego nakręcić :p a położna wczoraj wspominała o lekarzach jacy pracują w szpitalu. Kojarzysz może czy któryś z nich jest na tyle ambitny pomimo wskazań, do cesarki ze chce poród naturalny? Dobrze ze juz jednego usunęli
Stary 2015-07-17, 08:53   #4698
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Jak tak czytam o tych lekarzach, którzy się upierają przy SN, to tak sobie myślę, że odważni, po tylu aferach jeszcze chce im się ryzykować...
Stary 2015-07-17, 08:56   #4699
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Była loteria, wypchnęłaś albo nie, zatamowali krwotok albo umierałaś.
Położna mówiła, że się babki wykrwawiały nie podczas porodu tylko po nim jak sie macica rozkurczyła albo nie skurczyła w ogóle. No bo po porodzie macica się kurczy, żeby się naczynia krwionośne pozamykały, bo po łożysku zostaje jedna wielka rana. Dlatego wazna jest obserwacja te 2 h conajmniej po porodzie i jak z duże krwawienia to podają leki skurczające macicę, a wtedy to nie mieli. Chyba nic nie pokręciłam, bo wczoraj tak piąte przez dziesiate słuchałam przez to moje fatalne samopoczucie
Tylko się zastanawiałam czy w ogóle jest możliwe urodzenie dziecka jak jest doopką ustawione, ale Vicki napisała, ze jej kolega się urodził
Stary 2015-07-17, 08:59   #4700
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Położna mówiła, że się babki wykrwawiały nie podczas porodu tylko po nim jak sie macica rozkurczyła albo nie skurczyła w ogóle.
Cytat:
Tylko się zastanawiałam czy w ogóle jest możliwe urodzenie dziecka jak jest doopką ustawione, ale Vicki napisała, ze jej kolega się urodził
Jest to możliwe, ale to zależy i od budowy matki i od budowy dziecka. Wiem że w dawnych czasach ciągnęli dziecko za nóżki i często się to złamaniami kończyło. Dzisiaj chyba rzadko się podejmuje takie ryzyko.
Stary 2015-07-17, 09:03   #4701
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Jest to możliwe, ale to zależy i od budowy matki i od budowy dziecka. Wiem że w dawnych czasach ciągnęli dziecko za nóżki i często się to złamaniami kończyło. Dzisiaj chyba rzadko się podejmuje takie ryzyko.
Mojej siostrze biodro prawdopodobnie przy porodzie uszkodzili. Zaczęło ja dopiero teraz boleć a ma 35 lat. Musi iść na rehabilitacje. Lekarz tak twierdzi, ze przy porodzie. Znowu kuzynce na bank uszkodzili bark przy CC. Żaden poród nie daje gwarancji bezpieczeństwa
Stary 2015-07-17, 09:06   #4702
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dokładnie, zawsze jest to loteria, nie przewidzimy. Pozostaje wierzyć, że będzie dobrze, ufać lekarzom i sobie.
Stary 2015-07-17, 09:27   #4703
emylka86
Zakorzenienie

dzień dobry!
nadrabiam was cały czas i nadrobić nie mogę, więc chyba włączę się do aktualnych dyskusji ; p

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

gadaliście o kombinezoniku dla dziecka na wyjście, ja znalazłam na olx i mam taki polarek miś za 10 zł : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 09:50   #4704
mala29lll
Zakorzenienie

a w ogóle przyszło mi wczoraj łóżeczko i big zakupy z apteki, ale nas nie było i zostawili w kiosku w Kolporterze. Nie wiem własnie czy rozpakowywać łóżeczko, złożyć i zobaczyć czy wszystko ok? z komodą nie było. Znowu nie na rękę mi to rozpakowywać, bo się będzie tylko kurzyć i brudzić:/ CO myślicie? Kazać mężowi składać?
Stary 2015-07-17, 09:52   #4705
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogóle przyszło mi wczoraj łóżeczko i big zakupy z apteki, ale nas nie było i zostawili w kiosku w Kolporterze. Nie wiem własnie czy rozpakowywać łóżeczko, złożyć i zobaczyć czy wszystko ok? z komodą nie było. Znowu nie na rękę mi to rozpakowywać, bo się będzie tylko kurzyć i brudzić:/ CO myślicie? Kazać mężowi składać?
ja jak nasze kupowaliśmy, to nie rozpakowywałam i na szczęście było ok. łóżeczko dopiero złożył mąż jak synek się urodził...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:06   #4706
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

No bolaly mnie jakbym miala zakwasy :/
No u mnie jeszcze w 37 tygodniu mowili ze sie obrocic moze ale chyba sami w to nie wierzyli mialam brzuch moze taki jak teraz i raczej miejsca na fikolki nie bylo no i dlatego CC mialam.
Rodzily kobiety ponoc w strasznym bolu , tak mi sie wydaje ze czujesz cale dziecko bo nogi dupa wychodzi i glowa na koncu a tak glowa wyjdzie to pozniej reszta szybko sie przesliznie.
Czasami slyszalam historie ze lekarze przekrecaja dziecko sami :O
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:18   #4707
malinowa4
Zakorzenienie

nie nadrobię was nie ma szans będę pisać na bieżąco szalone jesteście!

wczoraj chwilę przed powrotem męża lepiej się poczułam więc szybko zrobiłam mu zupę (co prawda z torebki ale dobra była, smakowała nam ) , zjedliśmy lody i wieczorem nawet udało mu się wyciągnąć mnie na spacer byliśmy nad jeziorem, pogoda była idealna - ani za ciepło ani za zimno dosyć późno wróciliśmy więc szybka kolacja, do mycia i lulu. nawet nie miałam jak tu zaglądnąć

mój luby stwierdził, że nigdy nie jadł tak dobrze jak ze mną heeh ale powiedział, że musi trochę schudnąć i dziś sobie zażyczył na obiad ryż z warzywami nie lubię takich rzeczy ale niech stracę

może siostra tż się wyniesie w weekend w końcu to zacznę coś ogarniać

ej wizytę mam dopiero 30 lipca nie było wcześniej terminu.. a 4tyg od ostatniej (w PL) mijają 21.07 i gin mi mówiła, że dobrze by było żebym się tu zgłosiła właśnie do 4tygodni do lekarza... i teraz nie wiem czy iść w przyszłym tyg i posymulować coś żeby mnie sprawdzili ? czy czekać jeszcze dłużej... nie wiem jak myślicie denerwuję się
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:32   #4708
rita_k
Zadomowienie

kurcze ale mam dziś nastrój popłakałam się z rana bez powodu...

Wybieram tapetę dla dziecka na jedną scianę co fajniejsze wg was?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5291702363.jpg (19,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5542194517.jpg (80,2 KB, 21 załadowań)
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:47   #4709
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
a w ogóle przyszło mi wczoraj łóżeczko
He he mi tez wczoraj kurier przywiózł łóżeczko i materacyk właśnie gadalam z M co robimy łóżeczka nie będziemy skladac tylko spr czy nie polamane i czy wszystko jest a materac do mamy do domu do szafy, nie mamy gdzie go dać a na strych się boje że mysza wejdzie; )

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

A z Gemini się wstrzymalam bo za goroca. Nie wiem czy maja klime w aucie czym w magazynie... nawet jakby mieli to i tak nie mam gwarancji ze byly przechowywane w temp do 25-6 st C

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Gorąco*
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:50   #4710
Amelie04
Zakorzenienie

Witam sie ale z nas śpiochy, spałysmy z corcia do tej pory
Cytat:
Bo tak jest, na tak zwany zachód robią innej jakości materiały :/
tak samo jest chyba z chemią, proszkami itd.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości