![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety sukcesu ;)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja też miałam boho sukienkę w której teraz czasem chodzę na codzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||||
Zakorzenienie
|
Kobiety sukcesu ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wyjazd super pomysł ![]() Oj, jest upalnie ![]() ![]() Edytowane przez charlotte89 Czas edycji: 2015-07-06 o 12:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Witajcie poweekendowo. Zupełnie niespodziewanie udało nam się wczoraj kupić piękny, klasyczny garniak
![]() Początek września, także ten tego, niecałe dwa miesiące ![]() Byliśmy wczoraj w kinie na "W głowie się nie mieści", lubię czasami takie filmy dla dzieci- nie dla dzieci. Jako wielka fanka zwierząt czekam teraz niecierpliwie na ten: https://www.facebook.com/DespicableM...type=2&theater Też lubicie takie klimaty? ![]() Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2015-07-06 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chętnie bym obejrzała, też lubię takie filmy, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz w kinie byłam ![]() Najbliższy termin egzaminu certyfikującego jest pod koniec sierpnia ![]() A dwa miesiące strasznie szybko zleci ![]()
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Poniedziałek i od razu cisza na wątku
![]() Cytat:
![]() Czasu faktycznie mało, ale przy dobrej organizacji powinniście zdążyć bez problemu ![]() ![]() Co do filmów, to ja niestety dosyć rzadko chodzę do kina. Ostatnio chciałam zobaczyć "Złotą damę", ale jakoś szybko zdjęli ją z ekranów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
charlotte99 dzięki
![]() tu gdzie żyję nie ma kina, tam gdzie wpadam do drugiej pracy mam tak dopięty terminarz, że wpadam i wypadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
maszyna, nie człowiek
|
Hej dziewczyny, nie wiem czy mogę nazwać się "kobietą sukcesu", ale na co dzień skupiam się na pracy i nauce - zawodowo rozwijam się i awansuję, myślę o podyplomówce od października żeby poszerzyć horyzonty. Studia też wzięłam na nieco bardziej ambitnie, choć bałam się, że nie podołam. Douczam się drugiego języka obcego, myślę by za jakiś czas zacząć trzeci
![]()
![]() |
#190 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Też się melduję w wątku
![]() Żadna tam ze mnie na razie kobieta sukcesu, zwykły korpo-klepacz ![]() Na razie ze względów finansowych jestem zmuszona do robienia kariery, więc chodzę do korpo dzień w dzień. Generalnie też ze względów finansowych pasowałoby mi się nauczyć niemieckiego, ale jakoś odwlekam tę straszną chwilę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tezż nie lubię tego języka, na koniec podstawowki uprasilam Pania, żeby mi postawiła 4, bo inaczej rodzice beda mi kazali uczyc sie tego okropnego jezyka...sprawa wyszla po paru latach, jak moja sis miala z tą samą Pania lekcje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ha, zgadnijcie, czym zajmuję si ę zawodowo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=Rilla82;52020832]dla mnie za twardy, za ostry i zbyt drażniacy
De gustibus... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
O gustach nie dyskutuję, bo oczywiście każdy ma swoje - fonetyka/i brzmienie może się nie podobać, choć akurat niemiecki ma bardzo dużo miękkich spółgłosek, dużo więcej niż np. angielski. Natomiast z wieloletniego doświadczenia mojego i naszych Klientów, mogę zaobserwować, że - odpowiednio podany- do nauki jest bardzo przyjemny, zwłaszcza cenią go sobie osoby o ścisłych umysłach, bo jest bardzo systemowy, z minimalną ilością wyjątków. Od poziomu B1 nauka idzie z górki, zupełnie odwrotnie niż w angielskim, gdzie im dalej w las, tym więcej drzew. W niemieckim zawsze wiesz, jak przeczytać dane słowo, wiesz, co znajduje się na którym miejscu zdaniu, możesz samemu utworzyć słowo - jeśli tylko znasz podstawy funkcjonowania systemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to wszystko zależy... mi niemiecki nie wchodzi, a jestem tłumaczem języka angielskiego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W mojej firmie jezykiem korporacyjnym jest angielski ale nie chce sie pozbawiac szansy na kontrakt w Szwajcarii jakby co hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio mam fatalne dni w pracy, cały czas robię błędy na które nie mogę sobie pozwolić. Nie działam i nie myślę tak jak powinnam, wczorajszy dzień to już było apogeum. Jak się okazało niestety ciągnie się to fatum jeszcze dziś. Ja nie wiem co się ze mną dzieje...
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem właśnie w drodze do Krakowa, czeka mnie fajne trzydniowe szkolenie. Już nie mogę się doczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście już minęło, nie wiem co się ze mną działo, ale już wróciłam do normy. Nawet nie przez odpoczynek, bo niestety góra zaakceptowała nam takie terminy, że przez 2 tygodnie siedziałam nadgodziny i jeszcze jeden cały weekend ![]() ![]() Miałam szansę zrobić certyfikat wcześniej, bo jest termin 31, ale nawet nie miałam jak się przygotować przez te nadgodziny... więc pozostaje koniec sierpnia. A jak u Ciebie po szkoleniu? Dobre wrażenia?
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobre, dowidziałam się wielu przydatnych rzeczy, a i Kraków wieczorami wyjątkowo urokliwy, udało mi się nawet wybrać na kajaki na Wiśle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
No i zapadła cisza
![]() Zdałam egzamin certyfikujacy, masakra że dopiero teraz to pisałam, no ale cóż, wazneze już mam zaliczone ![]() ![]() Ale muszę się przyznać że chyba zapomniałam jak to jest się uczyć, na początku zupełnie nie umiałam się za to zabrać ![]()
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Oj, a ja od jutra zaczynam kurs pilota wycieczek
![]()
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ile taki kurs trwa?
![]() ![]()
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Mój trwa dwa miesiące, tzn konkretnie 96h + 3 dni wycieczek
![]()
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Odnawiam wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o sukces zawodowy - faktycznie, mam wrażenie, że kobietom samotnym/z niewielką rodziną jest z różnych względów dużo łatwiej robić karierę. Ale nie musi to być regułą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
Konkretnie chodz mi o sukcesy zawodowe. Zawsze mówi sie ze cierpi małżeństwo, rodzina. Zawsze tak musi byc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiadomo, że robiąc karierę siłą rzeczy poświęca się na to czas, który można by było przeznaczyć na kontakty z rodziną. Ale nie wszyscy ludzie wymagają bezpośredniego kontaktu po kilka godzin dziennie, więc to nie musi być żaden problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.