Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 08:21   #2011
wizaz_p_l
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja z przerwami nie śpię od 4. Obudził mnie okropny ból brzucha a w zasadzie jelit 4 razy byłam w toalecie, ale nie jest to jeszcze taka typowa biegunka. W sumie od jakiejś godziny cisza, ale ten ból jest okropny
Mnie dwa razy obudził taki ból w nocy ze dwa i trzy tygodnie temu, na szczęście wizyta w toalecie załatwiła sprawę.
Stary 2015-07-17, 08:48   #2012
fasterka90
Zadomowienie

Co do pępka mój też już jest bardzo płytki i taki mały, pewnie niedługo wyjdzie. Strasznie mnie to brzydziło na początku, teraz mi to już jakoś wszystko jedno :p
tylkokasia mój też był z natury bardzo głęboki...
Ciekawe dlaczego jednym wychodzi,innym nie. Pytałam siostry tz -jej nie wyszedł,ale w drugiej ciąży zrobił się bardziej płytki -dlatego stwierdziła że to może zależy od tłuszczyku -przy pierwszym dziecku miała go trochę więcej. A może bardziej od ułożenia dziecka? Mojej babci wiem że nie wyszedł,a z tego co kojarzę nigdy do szczupłych nie należała. Swoją drogą -ją mimo wieku też trochę obrzydziło że mi pępek wychodzi i powiedziała żebym go sobie zakłada plastrem :p
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 09:11   #2013
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Może jestem dziwna, ale w ciąży nic mnie nie obrzydza, tylko ten pępek. Mój jeszcze nie wyszedł, ale na samą myśl robi mi się niedobrze. Swój będę chyba zaklejać plastrem.

Ja też przed wizytą chodzę jakbym czekała na super prezent
a mnie się to właśnie podoba nie wiem czemu, ale jakoś tak

jadę zobaczyć malucha !!

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-17, 09:29   #2014
cynamon_
Zakorzenienie

A mój pepuszek wyskoczył juz ok 14 tygodnia i wygląda jak taka antenka w pierwszej ciąży było to samo więc spodziewałam się, moze nie wygląda to jakos super ale jest urocze, tak jak żyły na piersiach które mocno u mnie widac, w końcu jestesmy w ciąży-stan odmienny i piękny sam w sobie)
Stary 2015-07-17, 09:30   #2015
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Każde plamienie w ciąży trzeba sprawdzić. Czujesz ruchy?
na szczęście tak, gdybym nie czuła to pewnie juz bym siedziała na IP.
chyba dzisiaj dla spokoju przeleże cały dzień. kurcze denerwuje sie troche tak czy inaczej. ahhh chciało sie babie ćwiczeń zła jestem na siebie
Stary 2015-07-17, 09:37   #2016
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
a mnie się to właśnie podoba nie wiem czemu, ale jakoś tak

jadę zobaczyć malucha !!
Mnie właśnie też się podoba nawet, już się zastanawiałam czy jestem jakąś dziwna cieszę sie, że mój się trochę splycil, bo bardzo mi się nie podobał taki głęboki pępek na dużym brzuchu

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
chyba dzisiaj dla spokoju przeleże cały dzień. kurcze denerwuje sie troche tak czy inaczej. ahhh chciało sie babie ćwiczeń zła jestem na siebie
Nie obwiniaj się za to, przecież nie zrobiłaś tego celowo jeśli czujesz ruchy to najważniejsze. Może umów się na wizytę do gin, żeby zbadać dokładnie przyczynę plemienia?
Stary 2015-07-17, 09:40   #2017
dzikasliwka
Rozeznanie

Hej

Ja wczoraj cały dzień spędziłam poza domem, bo TŻ malował kaloryfery. Mamy jeszcze takie stare, żeliwne i trzeba było je potraktować farbą olejną... Całą noc mieliśmy otwarte okna i dziś już ledwo, ledwo jest wyczuwalny zapach, ze coś tam było pomalowane

Tapeta jest, farba jest, trzeba tylko wywalić stare meble i można działać To znaczy mąż, ja się znów wyniosę

Mój pępek zaczyna wyłazić, dzięki temu dowiedziałam się, że tam w środku miałam pieprzyka

Biodro mi drętwieje
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 09:48   #2018
tylkokasia
Moderator

Cytat:
A może lepiej sprawdź to u lekarza? serio każde krwawienie trzeba sprawdzić.
Przecież żadna z nas nie chciałaby urodzić teraz bo jeszcze za wcześnie.
A krwawić/plamić się nie powinno - to nie jest zwyczajny objaw.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 09:51   #2019
Soul89
Zadomowienie

Monic167: tak jak mówi tylkokasia, ja bym pojechała na IP bo plamienie nie jest normalne.. Będziesz spokojniejsza

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 09:52   #2020
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Mnie właśnie też się podoba nawet, już się zastanawiałam czy jestem jakąś dziwna cieszę sie, że mój się trochę splycil, bo bardzo mi się nie podobał taki głęboki pępek na dużym brzuchu

Nie obwiniaj się za to, przecież nie zrobiłaś tego celowo jeśli czujesz ruchy to najważniejsze. Może umów się na wizytę do gin, żeby zbadać dokładnie przyczynę plemienia?

dowiedzialam sie ze to podobno normalne po za duzym wysiłku fizycznym, juz wczoraj chcialam jechac na IP ale lekarz podchodzi do tego wyjatkowo spokojnie. poczekam i zobacze , to nie taka tyowa krew tylko brązowy brud na bieliźnie ,jakbym widziała krew to chyba wtedy juz serio zeszłabym na zawał w toalecie :/

tylkokasia- wizyte mam dopiero za 3tyg z czego moj gin jakos teraz idzie na urlop ,jak nie przejdzie to pojade na IP

dzikaśliwka- ja tez odkrlam pieprzyk jak mi się pępek zrobił płytszy.
nie wiem co Was tak brzydzi w tych wypchniętych pępkach , ja uwazam ze to tylko wizualna oznaka ze faktcyznie jestesmy w ciazy a nie jestesy grube na brzuchu hahaha w kazdym razie, mnie się tam one podobają
Stary 2015-07-17, 09:57   #2021
cynamon_
Zakorzenienie

Ja mialam plamienie jak bylam z synkiem w ciąży właśnie tak na tym etapie co jesteśmy teraz, okazało się ze szyjka zaczęła się skracać i przygotowywać do porodu:/ dostalam garść tabletek, zakaz sexu do 37/38 tyg i duzo leżenia a wszystko to przez zwyczajny sex, lekarka jeszcze do nas takim tekstem, ze nie trzeba było robić takich "ekscesow" w łóżku to by tego nie było, wredne babsko
Stary 2015-07-17, 09:58   #2022
kasiabwwl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Hej

Ja wczoraj cały dzień spędziłam poza domem, bo TŻ malował kaloryfery. Mamy jeszcze takie stare, żeliwne i trzeba było je potraktować farbą olejną... Całą noc mieliśmy otwarte okna i dziś już ledwo, ledwo jest wyczuwalny zapach, ze coś tam było pomalowane

Tapeta jest, farba jest, trzeba tylko wywalić stare meble i można działać To znaczy mąż, ja się znów wyniosę

Mój pępek zaczyna wyłazić, dzięki temu dowiedziałam się, że tam w środku miałam pieprzyka

Biodro mi drętwieje
Rozumiem że szykujecie pokój dla maleństwa? Jakie kolory wybraliście? U nas tez są stare kaloryfery i do tego wilgoć pojawiła się na suficie (gdzieś dach przecieka) także czeka nas większy remont. TŻ ma jutro łatać dach, tak żeby w następnej kolejności wziąć się za szykowanie pokoju dla Zosi.
Stary 2015-07-17, 10:06   #2023
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiabwwl Pokaż wiadomość
Współczuję...ja miałam założonego pessara w czasie ciąży z Zosią no i nakaz leżenia. Teraz też się boję, że szyjka zacznie się skracać... Pessar jest niewyczuwalny, jedyny dyskomfort czułam w czasie jego zdejmowania, ale nie było to nic strasznego (wbrew temu co można przeczytać w necie). W każdym razie dobrze, że twoja ginka szybko zareagowała
A w którym tygodniu miałaś zakładany pessar i przy jakiej szyjce, pamiętasz?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:11   #2024
peachella
Rozeznanie

Nie jesteście same z bólami :-/ ja dzisiaj sie obudzilam znow o 6 i musialam wziac nospe, kłucie po lewej stronie podbrzusza i promieniowało na całe ale teraz juz ok. Nie wiem o co chodzi, ale mam tak tylko po nocy, wiec podejrzewam ze po prostu złe spanie...nic innego sie nie dzieje.
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:12   #2025
tylkokasia
Moderator

Cytat:
dowiedzialam sie ze to podobno normalne po za duzym wysiłku fizycznym, juz wczoraj chcialam jechac na IP ale lekarz podchodzi do tego wyjatkowo spokojnie. poczekam i zobacze , to nie taka tyowa krew tylko brązowy brud na bieliźnie ,jakbym widziała krew to chyba wtedy juz serio zeszłabym na zawał w toalecie :/

tylkokasia- wizyte mam dopiero za 3tyg z czego moj gin jakos teraz idzie na urlop ,jak nie przejdzie to pojade na IP

dzikaśliwka- ja tez odkrlam pieprzyk jak mi się pępek zrobił płytszy.
nie wiem co Was tak brzydzi w tych wypchniętych pępkach , ja uwazam ze to tylko wizualna oznaka ze faktcyznie jestesmy w ciazy a nie jestesy grube na brzuchu hahaha w kazdym razie, mnie się tam one podobają

No nie wiem. Jak chcesz. Ja miałam tylko minimalną, brązową kreseczkę, zero boleści (gdyby nie biała bielizna to bym nie zauważyła). Lekarze z pogotowia powiedzieli że musi mnie gin zobaczyć ale że na bank wszystko ok.
I co? Poroniłam...
Dlatego ja bym nie bagatelizowała. Mnie 4 różnych lekarzy powiedziało że KAŻDE plamienie trzeba sprawdzić aby znać przyczynę.

Stary 2015-07-17, 10:13   #2026
peachella
Rozeznanie

Swoja droga jezeli malujecie sciany, to polecam Wam farby Beckers, bezzapachowe, schną w mig i kryją po jednej warstwie ;-)
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:13   #2027
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie znacie sklepy z odzieżą ciążowa?
W Stradivariusie są ładne tuniki, nadają się do brzuszka.
W Pretty Girl może coś być.
Z typowo ciążowych wpadły mi w oko ciuszli Elpasa, ceny bardzo ok

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy to nie efekt rozpoczęcia brania magnezu, bo w ulotce jest napisane, że może powodować biegunkę i ból brzucha.
Ja biorę od początku i nic takiego - może magnez innej firmy nie spowoduje sensacji?

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
iclosemyeyes to ja tyle już ostatnio miałam u nic nie powiedział... Ciążę zaczynałam od nadwyżki -miałam 17,3 potem 14, potem właśnie 12,2 i teraz już 11,3 więc lecą mi te wyniki. Hematokryt też już mam poniżej normy - norma 37,u mnie 35. No i cały czas leukocyty podwyższone ale ponoć normalne w ciąży,też macie takie podwyższone? u mnie się utrzymują ciągle 12,9
U mnie poniżej normy hematokryt, hemoglobina i krwinki czerwone. Na początku panikowałam, ale w fachowej książce ("Poród bez granic") przeczytałam, że nie ma powodów do niepokoju - łozysko właściwie wykonuje swoją pracę; a żelazo może zaszkodzić (biegunki, zaparcia, zgaga).

Robusta Gratuluję córeczki Co do sytuacji w autobusach - sporo moich koleżanek w bardzo zaawansowanej ciąży skarży się na podobne problemy. Ja jeżdżę autem, bo moimi liniami podróżuje mnóstwo dziadków i babć, ale chyba zbankrutuję na opłatach parkingowych.

poznananianka Gratuluję córeczki

Dzika Ropucha Fajny wózek

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
druga sprawa położna i lekarz w szpitalu uświadomili mnie, że nadmiernym dotykaniem brzyszka, masowaniem można również spowodować skaracanie się szyjki szczególnie u osób szczupłych.
Wypoczywaj
Nie strasz z tym dotykaniem, ciężko mi będzie się odzwyczaić.

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Dziś rano poryczałam się tż bo mam coraz więcej żylaków,on kochany mnie pocieszal,nie wiem czy coś mi lekarz pomoże ale zapisałam się prywatnie,zobaczymy co mi powie
Ojej, brzmi poważnie. U mnie nie ma (jeszcze) żylaków, ale strasznie wyszły mi żyły i naczynka, wszędzie. Strasznie to wygląda. No i boję się, czy wszystko ok, bo czuję cały czas, ze mam ciężkie nogi

Cytat:
Napisane przez yasminnn Pokaż wiadomość
Gratuluję badań możecie mi podpowiedzieć, na co mamy zwrócić uwagę gdyż jutro mamy połówkowe badania?
Ja nic nie musiałam przed nimi, lekarka sprawdzała wszystko kompleksowo, widziałam, ze dzieć solidnie przebadany i wyoglądany. Mniej więcej to samo co na badaniu I trymestru, tylko bardziej dokładne.

Poziomkowa Gratuluję synka, na pewno z Leosiem świetnie się dogadają

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Powiedzcie czy oprócz tego brać jeszcze kwas foliowy skoro tu jest 200 % ? Żelazo raczej odpuszczę bo tu też jest 200 % tylko zastanawiam się co FOLIKIEM ??
Wg nowych zaleceń kwasu foliowego powinno być 600-800 mcg.

Verumka Piękne imię
Cytat:
ja Was codziennie podczytuje, ale mało się udzielam.
a po dzisiejszych przejsciach..eh...
Współczuję stresów. Plamienie nie zawsze jest powodem do niepokoju (jak żywa krew), ale warto to sprawdzić.
Może ćwiczenia bardzo intensywne?

Cytat:
My wczoraj z córką wybrałyśmy się na wycieczkę do rodzinki nad Bug... Las, cisza, spokój, swojskie zapachy, mogłabym tam z tydzień posiedzieć
Ale fajnie

czeko Powodzenia

Wczoraj byłam na zakupach ciążowych dla siebie - nic nie kupiłam, w normalnych sklepach nic dla mnie (krótkie albo wytaliowane)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:13   #2028
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Nie jesteście same z bólami :-/ ja dzisiaj sie obudzilam znow o 6 i musialam wziac nospe, kłucie po lewej stronie podbrzusza i promieniowało na całe ale teraz juz ok. Nie wiem o co chodzi, ale mam tak tylko po nocy, wiec podejrzewam ze po prostu złe spanie...nic innego sie nie dzieje.
Mnie tak wczoraj kuło i też musiałam wziąć nospę. U mnie to coś z tymi nerkami chyba... Pewnie będę musiała mocz zbadać.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:13   #2029
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem że szykujecie pokój dla maleństwa? Jakie kolory wybraliście? U nas tez są stare kaloryfery i do tego wilgoć pojawiła się na suficie (gdzieś dach przecieka) także czeka nas większy remont. TŻ ma jutro łatać dach, tak żeby w następnej kolejności wziąć się za szykowanie pokoju dla Zosi.
Tak, dla maleństwa. Pokój szykujemy, ale na początku mały będzie i tak z nami w sypialni. Nie mogę sobie pozwolić na to, by był sam, bo mamy bardzo duże mieszkanie i odległość między naszą sypialnią a jego pokojem byłaby za duża. Na razie tam tylko malujemy i tapetujemy. Mebli nie kupujemy, poza łóżeczkiem i komodą, które i tak staną w sypialni

Tapeta: http://www.esprit.eu/kids/home/wallp...ipe-941251_000

A farba to Beckers Caffe Latte.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:15   #2030
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
No nie wiem. Jak chcesz. Ja miałam tylko minimalną, brązową kreseczkę, zero boleści (gdyby nie biała bielizna to bym nie zauważyła). Lekarze z pogotowia powiedzieli że musi mnie gin zobaczyć ale że na bank wszystko ok.
I co? Poroniłam...
Dlatego ja bym nie bagatelizowała. Mnie 4 różnych lekarzy powiedziało że KAŻDE plamienie trzeba sprawdzić aby znać przyczynę.
Też tak słyszałam. Na początku mogą się jeszcze zdarzyć plamienia, gdy organizm dopiero przestawia się na ciążę, ale potem takie zjawisko absolutnie nie powinno się zdarzyć! Podobnie jest ze sportem. Na jakiś większy wysiłek mogą sobie pozwolić tylko kobiety, które wcześniej normalnie ćwiczyły. Jeśli nie, trzeba zacząć od delikatnych ćwiczeń, a najlepiej jakiegoś szybszego, ale krótkiego spaceru.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:16   #2031
kasiabwwl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A w którym tygodniu miałaś zakładany pessar i przy jakiej szyjce, pamiętasz?
Jakoś w 26/27 tygodniu. Szyjka zaczęła mi się skracać (miała 2,8 cm) i otwierać. Co najlepsze moja ginka od razu wysłała mnie do szpitala, a tam ordynator odprawił mnie z kwitkiem...nawet mi USG nie zrobił tylko zbadał "ręcznie" i powiedział, że wszystko ok. Poszłam na konsultację do trzeciego gina (jednego z najlepszych w okolicy) i on potwierdził skracanie się szyjki i również zalecił pessara.
Stary 2015-07-17, 10:18   #2032
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hej

Gratuluję wszystkich wizyt Spróbuję zaraz zaktualizować listę

Wczoraj przeszła u mnie ta krzywa dobrze Myślałam, że będzie gorzej a ja cały dzień miałam siłę po tym jeszcze latać Miałam 3 wkłucia + jedna fiolka bo moja gin zażyczyła sobie jeszcze morfologię do tego Dziś rano byłam jeszcze raz oddać krew bo na wizytę do endo potrzebuję na czwartek.

Wczoraj zaczęłam 26 tydzień Zrobiłam już na kartce całą wyprawkę i czekam do końca lipca na przypływ gotówki

Udało nam się kasę też na wakacje odłożyć i dalej mamy zmartwienie czy jechać te 500km nad morze czy nie ryzykować...Będę wtedy między 28-29 tyg. i mąż się boi, że nie dam rady Już nie wiem jak go przekonać...

U mnie pępek się dosłownie zapadł Zawsze miałam głęboki ale teraz to już w ogóle :P

monic167 mogła Ci pęknąć jakaś żyłka a może się dziać coś gorszego, nie lepiej to sprawdzić? Tak swoją drogą, podziwiam Cię że próbowałaś ćwiczyć...Ja jak czuję, że muszę to wychodzę na spacer dłuższy, sprzątam czy robię zakupy to wszystko robię powoli bo się boję...

Do tego tyle się naczytałam głupia, że hashimotki nie donoszą często ciąży do 40tyg., że teraz bardzo na siebie uważam

Zazdroszczę Wam tych wizyt i spotkania z maleństwem Ja mam wizytę 28 lipca to może zajrzymy co tam słychać a na III usg będę zapisywać się w poniedziałek

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:23   #2033
poznanianka1990
Zakorzenienie

srebrna_smuga, poproszę o dopisanie - dziewczynka Julka/Emilka

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:26   #2034
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Ja mialam plamienie jak bylam z synkiem w ciąży właśnie tak na tym etapie co jesteśmy teraz, okazało się ze szyjka zaczęła się skracać i przygotowywać do porodu:/ dostalam garść tabletek, zakaz sexu do 37/38 tyg i duzo leżenia a wszystko to przez zwyczajny sex, lekarka jeszcze do nas takim tekstem, ze nie trzeba było robić takich "ekscesow" w łóżku to by tego nie było, wredne babsko
O rany ten komentarz lekarki bardzo na miejscu
Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Biedactwo mnie się śpi bardzo dobrze odkąd mam cebuszke

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
W Stradivariusie są ładne tuniki, nadają się do brzuszka.
W Pretty Girl może coś być.
Z typowo ciążowych wpadły mi w oko ciuszli Elpasa, ceny bardzo ok

Wczoraj byłam na zakupach ciążowych dla siebie - nic nie kupiłam, w normalnych sklepach nic dla mnie (krótkie albo wytaliowane)
Poszukam w stradivariusie tunik, bo kupiłam 2 pary legginsow i nie mam do czego nosić... A co do zakupów to w pełni Cię rozumiem, ja to już nawet nie chodzę po sklepach, nic mi ie pasuje ale przynajmniej ile gotówki zaoszczedze

Wrzucam mój brzuszek z dzisiaj, 20 tyg i 5 dni (i 5 kg na plusie)

uploadfromtaptalk1437121540603.jpg
Stary 2015-07-17, 10:34   #2035
monic167
Rozeznanie

kurde dziewczyny ale mnie teraz nastraszyłyście,ale nie chcę panikować. jedyne co sie martwie to czy szyjka przypadkiem wlasnie mi sie nie rozwartła poczekam do powrotu Tż, a poki co caly dzien poleże.

cynamon
- Ci lekarze to maja czasem jakies durnoty do powiedzeniam naprawdę

iclosemyeyes- super brzusio ,taki zgrabniuki

smuga- ja jeszcze z pol roku temu bylam b.aktywna, brakowalo mi troche jakiejs aktywnosci ,myslalam ze mozeprzygtuje sobie jakos miesnie do porodu i bęc, ale chyba musialam przesadzic serio bo mam dzisiaj zakwasy

dzikasliwka- tapeta sliczna
Stary 2015-07-17, 10:34   #2036
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
srebrna_smuga, poproszę o dopisanie - dziewczynka Julka/Emilka
Robi się

Iclosemyeyes śliczny brzuszek Maluśki Dla porównania mój, waga staneła w miejscu przez ubiegły tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150717_103232.jpg (36,3 KB, 41 załadowań)

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-17, 10:37   #2037
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

smuga- ja jeszcze z pol roku temu bylam b.aktywna, brakowalo mi troche jakiejs aktywnosci ,myslalam ze mozeprzygtuje sobie jakos miesnie do porodu i bęc, ale chyba musialam przesadzic serio bo mam dzisiaj zakwasy
Rozumiem Cię z tej strony bo dla mnie dzień bez ćwiczeń przed ciążą to był dzień stracony Walczę też ze sobą bo widzę, że jest co raz ciężej i trzeba przystopować. No i pocieszam się, że jeszcze 3 miesiące

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-17, 10:38   #2038
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Robi się

Iclosemyeyes śliczny brzuszek Maluśki Dla porównania mój, waga staneła w miejscu przez ubiegły tydzień
O widzę w końcu Tzn. fotkę widzę bo brzuszka nie widać

Stary 2015-07-17, 10:42   #2039
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
kurde dziewczyny ale mnie teraz nastraszyłyście,ale nie chcę panikować. jedyne co sie martwie to czy szyjka przypadkiem wlasnie mi sie nie rozwartła poczekam do powrotu Tż, a poki co caly dzien poleże.

cynamon
- Ci lekarze to maja czasem jakies durnoty do powiedzeniam naprawdę

iclosemyeyes- super brzusio ,taki zgrabniuki

dzikasliwka- tapeta sliczna
dziękuję za komplement
a co do aktywności to rozumiem Cię doskonale, ja też kiedyś ćwiczyłam dość mocno tak ok 5 razy w tygodniu a teraz mnie to 'boli', że mało się ruszam (tyle co na jakiś spacer), ale trudno, wolę nie szaleć i nie ryzykować, bo już miałam wcześniej epizod z krwawieniem (to było takie prawdziwe krwawienie i po stosunku... nie życzę nikomu)
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Robi się

Maluśki tak jak i Twój, a jesteś równo miesiąc do przodu śliczniutki
Stary 2015-07-17, 10:50   #2040
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
O widzę w końcu Tzn. fotkę widzę bo brzuszka nie widać
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
dziękuję za komplement
a co do aktywności to rozumiem Cię doskonale, ja też kiedyś ćwiczyłam dość mocno tak ok 5 razy w tygodniu a teraz mnie to 'boli', że mało się ruszam (tyle co na jakiś spacer), ale trudno, wolę nie szaleć i nie ryzykować, bo już miałam wcześniej epizod z krwawieniem (to było takie prawdziwe krwawienie i po stosunku... nie życzę nikomu)

Maluśki tak jak i Twój, a jesteś równo miesiąc do przodu śliczniutki
Napisałam praktycznie to samo Jeszcze trochę

Kasia hehe Dzięki dziewczyny Ostatnio zauważyłam, że jak siedzę normalnie przy stole i nachylam się do laptopa to Zuza od razu mnie kopie. Biedna pewnie ja gniotę ale co mam zrobić jak przecież wiecznie leżeć nie będę ani stać

Muszę ogarnąć mieszkanie a znów boli mnie głowa Zaraz sprawdzę co z tym ciśnieniem znów. A jutro....jutro zwozimy mebelki Złożymy komodę i po chowam wszystkie ciuszki <3

Kochane ile kupujecie pościeli? Jaki materac? Ja kupiłam kokos-pianka-kokos i kminiłam nad tym z pół dnia...

Zuzia już na świecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości