Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 14:47   #4561
grita
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
a może mam źle obliczony termin porodu dlatego ona taka duża ?

byliśmy w urzędzie stanu cywilnego i to z kierownikiem osobiescie trzeba się umawiać by michał uznał dziecko...
wróciliśmy z kwitkiem.
zaraz jedziemy na wakacje jest mega gorąco ..
Myślę, że po prostu będzie sporym dzieckiem... Przecież w terminie rodzą się dzieciaki po 3 kg i takie po 4,5 kg. Ale może być też tak, że do porodu nieco zwolni przybieranie i nie będzie bardzo duża. Wszystko jeszcze jest możliwe

Udanego wypoczynku!!

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nasz wózek jest dzisiaj do odbioru juhuuuu!

Oglądam na polsat cafe program o czworakach... Matko jaki młyn z tymi dziećmi!
Ja osobiście podziwiam rodziców bliźniaków i wzwyż, to naprawdę spore wyzwanie
Mnie czasem do jednego brakowało siły czy cierpliwości, a tu trzeba wykrzesać z siebie jeszcze więcej. Ale z drugiej strony ile radości w domu więcej

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Niedługo kończymy wątek. Ciekawe czy w kolejnym już się któraś z nas rozpakuje
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 14:57   #4562
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Moj, żeby poszedł na zakupy i sobie coś kupił? Graniczy z cudem, bo "ja wszystko mam", dlatego jak idzie na zakupy to zawsze zmuszam go do nie patrzenia na cenę, bo ja sobie zawsze w miedzy czasie coś tam kupie, a to bluzke za 5e, a to spodnie za 4e...

Dla mnie czarna magia co wy piszecie. W życiu nie słyszałam o żadnych passerach, duphastonach, czy luteinie... Itp.

Spokojnie, jest nas dwie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 15:09   #4563
fatal21
Wtajemniczenie

Mam już fotelik haha jest taki sam kolorystycznie jak większy dla mlodej

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-17, 15:16   #4564
truskafffka91
Wtajemniczenie

Znów mam ochotę zjeść .... piasek! Masakra... Tż się ze mnie śmieje i mówi, żebym sobie wzięła z plaży i na patelni usmazyła...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 15:18   #4565
fatal21
Wtajemniczenie

Teraz poszukuje adapterow Recaro do wózka jedo

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-17, 15:19   #4566
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj płyn do prania dla Dzidzi Dzidziuś do koloru i się zastanawiam czy konieczny jest płyn do płukania żeby było delikatniejsze? Prała któraś z Was tym płynem? A i jeszcze mam pytanie odnośnie mat edukacyjnych i bujaczków i karuzelek- znacie jakieś sprawdzone/polecona? Macie coś konkretnego na oku? Bo ja jakoś jak patrzę na te kolory jaskrawozielone, różowe i pomarańczowe to mnie odrzuca, a co mówić takiego malucha. chyba nie potrzebują nasze maluszki takiego bodźcowania od razu... Czy własnie te różne kolory interesują dzieciaczki? A może coś czarno-białego trzeba by znaleźć, bo podobno głównie kontrasty dzieci widzą na początku?
Ja daje płyn do płukania zawsze, do prania mam biały jeleń do białego (żel) i dzidziuś do kolorów (balsam), a do płukania jelp sensitive.

A co do bujaczków, ja tego na razie nie kupuję, żadnych bujaków, leżaków, mat... mogę się założyć, że dostaniemy coś w prezencie więc takich zbędnych rzeczy nie kupujemy póki co. Od mojej mamy dostaniemy karuzelę taką na łóżeczko, ale w neutralnych kolorach, beżach, bo taka jest pościel. Trochę się boję, że ktoś mi kupi jakiś piżdżący leżaczek z milionem kolorów, ja lubię stonowane kolory, pastele, beże...

Cytat:
32 t 0 d waga dziecka 2227
Ale tłuścioszek

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Zamowilam wozek �� czyli jestem juz tofalnie przygotowana. Ciekawe kidy przyjdzie. Na dodatek znalazlam w jednym sklepie w promocji. To tylko 50 zl ale poszlo na adaptery do fotelika i uchwyt na butelke na raczke wozka a co! Juz sie nie moge doczekac az przyjdzie ��
Jaki skwar. Do poniedzialku to sie chyba uparuje
A gdzie kupiłaś uchwyt i jaki? Bo do Bebetto Silvia był dołączony w zestawie a w końcu kupiliśmy Camarelo Vision i on nie ma... a chciałabym kupić jakiś fajny, żeby był stabilny

Byłam dziś na szkole rodzenia 1 raz. Tylko my i jeszcze jedna para.
Spotkań ma być 5, od następnego dołączy jeszcze jedna para, umawiamy się z zajęć na zajęcia. Kolejne dopiero 4 sierpnia i szczerze mówiąc nie wiem czy mojemu mężowi będzie godzina pasowała, ale tamta para była wybredna co do terminów więc wcześniej się nie udało niczego znaleźć...
Dziś położna mówiła o tym jak rozpoznać, że zaczyna się poród, czym się przejmować a czym nie, kiedy jechać do szpitala. Miało to trwać godzinę a trwało 1h40min zwłaszcza, że tamten tatuś zadawał idiotyczne pytania i dorzucał komentarze. Pytania typu: "Czy jak będzie mokro, ale się okaże, że to nie wody tylko mocz to trzeba jechać na porodówkę?" albo "Czy jak brzuch się obniży to trzeba jechać od razu? A to będzie przed odejściem wód czy po?" No ewidentnie albo nie słuchał albo był durny, potem jeszcze komentował, że on to by chciał zobaczyć jak to jest rodzić i mógłby za żonę urodzić hehehe, a w ogóle to dopiero przy porodzie się okaże, czy się czegoś nauczyliśmy... litości

Robiłam dziś badanie moczu po braniu furaginy, leukocytów wyszło 10-20, a ostatnio było 20-30. Czyli spadło, ale nadal powyżej normy. Ciekawa jestem co mi powie gin w czwartek.

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-07-17 o 15:22
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 15:44   #4567
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Brzuch mi opadł
czyli,że...co.......Mam ciśnienie nerwów wysokie i biegam po ścianach.Gina mam w przyszłym tygodniu dopiero.
nie martw się :P
hihihi..

ja zauważyłam po zdjęciach a robie co tydzień w tej samej pozie itd i też jest niżej

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 15:49   #4568
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
a może mam źle obliczony termin porodu dlatego ona taka duża ?

byliśmy w urzędzie stanu cywilnego i to z kierownikiem osobiescie trzeba się umawiać by michał uznał dziecko...
wróciliśmy z kwitkiem.
zaraz jedziemy na wakacje jest mega gorąco ..
Aakkzzii wyluzuj, przypominam, że mój ostatnio w 31t+1d miał 2330. Spoko, po prostu duże są. Damy radę, nie?
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 15:58   #4569
truskafffka91
Wtajemniczenie

Może to dziwne, ale boje się poródu nie ze względu na ból (chociaż to też), ale o komplikacje podczas porodu. Mogę dać z siebie wszystko, a jednak poród może mieć wpływ później na dalsze losy mojego dziecka.( niedotlenienie itp)
Stary 2015-07-17, 16:25   #4570
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może to dziwne, ale boje się poródu nie ze względu na ból (chociaż to też), ale o komplikacje podczas porodu. Mogę dać z siebie wszystko, a jednak poród może mieć wpływ później na dalsze losy mojego dziecka.( niedotlenienie itp)
Ja też się tego boję. A w czasie porodu tak niewiele od nas zależy ze to jeszcze pogarsza sprawę...
Stary 2015-07-17, 16:26   #4571
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też się tego boję. A w czasie porodu tak niewiele od nas zależy ze to jeszcze pogarsza sprawę...
Dokladnie... Bo ból jakoś zniosę.
Stary 2015-07-17, 16:34   #4572
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie czarna magia co wy piszecie. W życiu nie słyszałam o żadnych passerach, duphastonach, czy luteinie... Itp.
Tylko pozazdrościć ja od początku naduphastonie a czasami nawet na podwójnej dawce plus acard na czeęście po ostatniej wizycie gin odstawił

Dziewczyny, które kupiły biustonosz w rossmanie - gdzie go dokładnie szukać? Na jakim dziale i czy to jakaś konkretnta firma ? Dziś byłam i nic nie znalazłam.
Za to znalazłam drugą parkę i mam dylemat, którą sobie zostawić

Edytowane przez Virves
Czas edycji: 2015-07-17 o 16:40
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 17:01   #4573
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mam z tego powodu stresa, tym bardziej ze moja mama miala za waski kanal i glowka by miala problemy...dlatego wolala bym cc kij ze bede bardziej obolala ale dziec bezbieczniejszy.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-17, 17:18   #4574
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Tylko pozazdrościć ja od początku naduphastonie a czasami nawet na podwójnej dawce plus acard na czeęście po ostatniej wizycie gin odstawił

Dziewczyny, które kupiły biustonosz w rossmanie - gdzie go dokładnie szukać? Na jakim dziale i czy to jakaś konkretnta firma ? Dziś byłam i nic nie znalazłam.
Za to znalazłam drugą parkę i mam dylemat, którą sobie zostawić
mam w gazetce, ale po niemiecku.
Masz tutaj foto

u mnie był kolo wkładek laktacyjnych itd.
zapytaj babki to powinna ci powiedzieć gdzie są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1437146279496.jpg (57,0 KB, 17 załadowań)

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 17:18   #4575
mysza007
Zakorzenienie

Wzięlam sie dziś za odnawianie lózeczka, oszlifowałam jeden krótszy bok i mam dosc, teraz odpoczywam

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 17:25   #4576
Panna Izabela
Zakorzenienie

Wyrobiłam się ze sprzątaniem
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Panna Izabela
To nie Warszawa ani jakiś mega duży zakład żeby dali klimę. W zimie ogrzewanie jest, ale w lato nie ma klimy. Dobrze, że mają wiatraki i wodę do picia zapewnioną.

Czasami tak jest, że mimo szyjki skróconej nic się nie dzieje...
Właśnie chyba o wielkość zakładu chodzi. A jak nie ma klimy, to firma ma obowiązek zapewnić wodę. U mojego tż i to i to jest, poza Wawą, gdzie będzie od września też
Cytat:
Ja to sobie nie wyobrażam teraz wsiadania i wsiadania z normalnego samochodu. Coś nas tknęło żeby kupić SUVa. Jak się okazało juz wtedy byłam w ciąży ale jeszcze nie wiedzieliśmy
My jakoś dajemu radę i bez suva. Tylko w tym fordzie fotele źle wyprofilowane i niewygodnie się siedzi...

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Kurcze byłam po szynkę w sklepie piszo i brzuch od razu twardy, macie tez tak ze Wam twardnieje jak chodzicie? Wiem że powinnam leżeć dużo, ale chociaż raz dziennie chciałabym wyjść na chwile, a nie się kisić ale martwi mnie ten twardy brzuch, nic nie boli ale jest napięty. To już normalne czy nie??

Ja kupiłam używana mate rainforest, karuzelke z 4 zabawkami, przy czym są zdejmowane i zawieszam na początek moje czarno biało czerwone kwadraty filcowe, specjalnie dla noworodka wiec karuzela będzie od razu, bo puszczam tez juz melodie żeby pamiętał jak się urodzi.

I zastanawiam się czy do szpitala zamiast rozka wziąć otulaczek, bo rozek zajmuje sporo miejsca a otulaczek prawie nic. I tak chyba zrobię a jakby co to rozek dowiezie Tż.
Twardnieje, twardnieje, spokojnie
Ja spakowałam tż ciuchy na wyjście ze szpitala dla Małej, moje zna więc mu powiem, co ma wziąć
Cytat:
A słuchajcie od kiedy można pakować dzieci do tych leżaczkow bujaczków?
To zależy, ale sporo już od samego początku można
Cytat:
32 t 0 d waga dziecka 2227
Ładna waga!
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Wiki rośnie w masę
Wiki to jest u mnie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Witam się piątkowo Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy przespałam 4 godziny z rzędu w nocy! I chyba dlatego udało mi się wyjść z łóżka o 9:30. Podreptałam rano po malinki dla siebie i borówki dla męża i odebrałam zamówione pierogi, więc dzisiaj będzie pyszny obiad (mam nadzieję).

Rozmawiałam wczoraj z mężem o planach na weekend. Pytam się co robimy, a on do mnie: ja sprzątam całe mieszkanie, a Ty odpoczywasz

Dzisiaj chyba jakiś dzień pytań, to i ja się dołączę. Kupowałyście jakieś ochraniacze na materacyk? Jeśli tak to jakie?
Ja mam taką zwykłą ceratę na materac, pod prześcieradłem. W wózku tak samo.
Cytat:
a humor mam taki ze bez kija nie podchodz
Chyba często masz ostatnio taki humoru
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
mi mama opowiadała ze jak dostała pierwszych skurczów porodowych to musiała jeszcze szybko pojśc krowe wydoić bo tata był w delegacji a zeby na pogotowie zadwonic moje stsrsze rodzenostwo wezwało sasiada zeby zadzwonił z jedynego telefonu na wsi ze szkoły. MASAKRA jaie to były czasy
Hahaha pamiętam, że kiedyś my jako jedyni mieliśmy telefon domowy. Stał w przedpokoju i często ktoś przychodził i dzwonił od nas, a w podzięce przynosili jajka, wędliny, sery itp ale ruch był jak na dworcu, bo przychodzili ludzie z dwóch, trzech wsi
Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Ja wybieram się na wesele na początku sierpnia i ostatnio w Carry zakupiłam zwykłą prostą maxi na ramiączka za całe 29,9 pln kolor malinowy. Do tego założę marynarkę z krótkim lub długim rękawem to zależy od pogody tego dnia. Nie mam zamiaru się męczyć w jakiś weselnych kiecach. Do tego mam wygodne sandałki i tyle
Czemu się nie chwaliłaś, pognałabym tam po kieckę!!!
Dawno kupowałaś?
Cytat:
Zamowilam wozek 😄 czyli jestem juz tofalnie przygotowana. Ciekawe kidy przyjdzie. Na dodatek znalazlam w jednym sklepie w promocji. To tylko 50 zl ale poszlo na adaptery do fotelika i uchwyt na butelke na raczke wozka a co! Juz sie nie moge doczekac az przyjdzie 😆
Jaki skwar. Do poniedzialku to sie chyba uparuje
Gratki
Cytat:
Sądzę, że jakbym była w Polsce to pewnie bym coś z tych rzeczy miała. A tu ciążę prowadzi się samemu. Szyjki nikt nie mierzy, ostatnie USG 13tyg. temu. Ostatnio byłam baaardzo chora (gorączka, katar, kaszel) to położna powiedziała, żeby "leczyć" się herbata z miodem i cytryną....
Mi w Pl lekarka też się tak kazała leczyć, wit C i sok malinowy
Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
spokojnie, ja czytałam, a potem też położna mówiła, że brzuch opada na około mieciąc przed porodem, a z tego co kojarzę Ty masz termin na sierpień
ja już swój obserwuję codziennie :
Ja albo sobie wmawiam, albo mi też opada. Ale pewnie to tylko pobożne życzenie moje.
Cytat:
Też mam przed tym lęk..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 18:08   #4577
bianeczkaa
Zakorzenienie

Pytalyscie o dziewczyny na sali. Ogolnie spoko ale mamy taka jedna. Chlopak mowi o niej moja ksiezniczka 😂 nie wiem czy maja z 20 lat. Widac ze to wpadka. On to jeszcze ale ona....matko co za dziecko! Fochy strzela ze ona nie chce tabletki bo niedobra a miny robi i ma zagrywki jak moje 4 letnie dziecko. 2 dni temu cos sobie ustalali liste zakupow copotrzebne do porodu. Oczywiscie wszystko co dla niej jakies podklady to powiedziala jego siostrze bo on nie moze jej takich gorszacych rzeczy kulowac......oj bedzie mialo co zycie wedyfikowac

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 18:13   #4578
agu23gda
Wtajemniczenie

o matko zasnelam chwile po 14tej i dopiero sie obudzilam... teraz bede buszować do późna.
Sandrusia91 a ja wczoraj bylam w rossmanie i szukalam - nie bylo. Pytalam pani ale powiedziala, że nieeeee... biustonoszy nie maaaająąą... mają tylko majtkiiii... a że była babka ślamazarna to juz nie dopytalam czy to tylko w tym rossmanie nie mają czy w ogole bo patrzyla sie na mnie przedziwnie.

A co do strachu w czasie porodu, ja też się boje komplikacji, ale bardziej panicznie boje sie bólu. Czasami jak mnie np wykręca bo nie robilam długo "dwójki" , albo jak mnie ostatnio to krocze bolalo, ze wstac nie moglam to sobie pomyslalam, co to bedzie jesli mnie to juz tak straszliwie boli i ciezko mi to znosić. Ja z resztą zawsze mialam niski próg bólu i to mnie martwi, że w czasie porodu zamiast dac z siebie wszystko i współpracowac - dla dobra dziecko i szybszego porodu - ja bede użalać się nad sobą, że mnie tak straszliwie boli i drzeć ryja i wyć.

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-07-17 o 18:14
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 18:23   #4579
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Pytalyscie o dziewczyny na sali. Ogolnie spoko ale mamy taka jedna. Chlopak mowi o niej moja ksiezniczka 😂 nie wiem czy maja z 20 lat. Widac ze to wpadka. On to jeszcze ale ona....matko co za dziecko! Fochy strzela ze ona nie chce tabletki bo niedobra a miny robi i ma zagrywki jak moje 4 letnie dziecko. 2 dni temu cos sobie ustalali liste zakupow copotrzebne do porodu. Oczywiscie wszystko co dla niej jakies podklady to powiedziala jego siostrze bo on nie moze jej takich gorszacych rzeczy kulowac......oj bedzie mialo co zycie wedyfikowac
bianeczkaa - zdrówka i szybkiego powrotu do domu!

a przypadek ciężki, ale co zrobisz.. ja się zastanawiam kto się trafi na sali.. oby jakieś życiowe te dziewczyny były..
Stary 2015-07-17, 18:35   #4580
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
o matko zasnelam chwile po 14tej i dopiero sie obudzilam... teraz bede buszować do późna.
Sandrusia91 a ja wczoraj bylam w rossmanie i szukalam - nie bylo. Pytalam pani ale powiedziala, że nieeeee... biustonoszy nie maaaająąą... mają tylko majtkiiii... a że była babka ślamazarna to juz nie dopytalam czy to tylko w tym rossmanie nie mają czy w ogole bo patrzyla sie na mnie przedziwnie.

A co do strachu w czasie porodu, ja też się boje komplikacji, ale bardziej panicznie boje sie bólu. Czasami jak mnie np wykręca bo nie robilam długo "dwójki" , albo jak mnie ostatnio to krocze bolalo, ze wstac nie moglam to sobie pomyslalam, co to bedzie jesli mnie to juz tak straszliwie boli i ciezko mi to znosić. Ja z resztą zawsze mialam niski próg bólu i to mnie martwi, że w czasie porodu zamiast dac z siebie wszystko i współpracowac - dla dobra dziecko i szybszego porodu - ja bede użalać się nad sobą, że mnie tak straszliwie boli i drzeć ryja i wyć.
co do staników w polskim rossmanie to ja nigdy nie widziałam, ale też nigdy specjalnie nie szukałam, w DE raz mi się rzuciły w oczy

co do porodu to ja bólu się nie boję, boję się właśnie komplikacji, że coś zacznie się dziać niedobrego, a lekarz będzie zwlekać z decyzją o cc

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
oj i życie zweryfikuje tu ona niedojrzała, a ja kiedyś u gina spotkałam dziewczynę od której chłopak uciekł po roku jak się dowiedział, że ona w ciąży (ona 22-23 lata, nie wiem ile on miał), ona miała rh- i coś tłumaczyła, że on nawet badania krwi nie chciał zrobić, bo to jej dziecko

ps. zdrówka
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 18:37   #4581
elcia88
Wtajemniczenie

A ja właśnie miałam atak płaczu. Mąż ma jutro imieniny więc upieklam mu ciasto. Jakiś bisxkopt przełożony masa. Mówię że jakieś ciasto robię z własnej radosnej twórczości bo takie miałam składniki. A on ze skoro byłam na zakupach tp mogłam kupić składniki do 3 bitą bo on lubi. Ja w ryk że to drogie ciasto a miałam się nie wyglupiac z zakupami. I tak siedzę i rycze że jestem beznadziejna a ten zamiast mnie pocieszyc to złapał nerwa że co ja wyprawiam, zaraz bedzie mnie na ip wiózł bo coś mi się stanie. I tak nadal rycze bo jeszcze bardziej mi przykro że nie umię mnie picieszyc. Teraz leży i udaje ze śpi a ja dalej rycze
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 18:42   #4582
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Czemu się nie chwaliłaś, pognałabym tam po kieckę!!!
Dawno kupowałaś?
Kupiłam ją w tamtym tyg. Kolory dostępne jakie były to właśnie malina, granat i szary. Jest na takich cienkich ramiączkach - możne je regulować a pod biustem ma dwa marszczenia tzn. jedno pod lewą drugie pod prawą piersią. Marszczenia idealnie mieszczą mi się nad brzuchem i wygląda to tak jak powinno. Przymierzałam inne kiecki ale nie zawsze dobrze wyglądała przestrzeń między piersiami a brzucholem
Stary 2015-07-17, 19:06   #4583
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie miałam atak płaczu. Mąż ma jutro imieniny więc upieklam mu ciasto. Jakiś bisxkopt przełożony masa. Mówię że jakieś ciasto robię z własnej radosnej twórczości bo takie miałam składniki. A on ze skoro byłam na zakupach tp mogłam kupić składniki do 3 bitą bo on lubi. Ja w ryk że to drogie ciasto a miałam się nie wyglupiac z zakupami. I tak siedzę i rycze że jestem beznadziejna a ten zamiast mnie pocieszyc to złapał nerwa że co ja wyprawiam, zaraz bedzie mnie na ip wiózł bo coś mi się stanie. I tak nadal rycze bo jeszcze bardziej mi przykro że nie umię mnie picieszyc. Teraz leży i udaje ze śpi a ja dalej rycze
wrrr.... ja bym wydarla sie na niego,a nie plakala. Chociaz ja mam taki charakter. Co on sobie wyobraza? Nawet po slubie wszystko sie robi, bo sie chce, a nie z przymusu.
A jak chce cos jeszcze to raczki i nozki ma? no to niech sam idzie do sklepu!
Stary 2015-07-17, 19:06   #4584
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Ło myślałam, że przez te kilka godzin będzie dużo do nadrabiania a tu tylko troszkę

truskafffka91
Widzę podejście ma jak mój jeszcze sprzed kilku tygodni.
Moja ciotka jadła w pierwszej ciąży glinę a w drugiej kredę!!! Są takie odchyły...

bianeczkaa, owieczkaa
No ile można prosić... Ja wiem, że on czasu nie ma bo jeszcze inne rzeczy są, ale wolę dać to fachowcowi i mieć z głowy niż czekać... widzę owieczko, że dokładnie wiesz o czym piszę .

TusiaeM
No to też u mnie było :/ nie zazdroszczę.

ali_ma
No to grzeczny synek, ja niestety jak siedzę to dostaję kopa w żebra albo żołądek... Latam do wc jeszcze częściej...

Kissmisiaa
To dobrze, że się obkupił uważam, że facet powinien raz na jakiś czas zmienić garderobę, a nie te same ciuchy przez 5 lat i już sprane...

agu23gda
U to niedobrze, będę u gina niedługo to zapytam o to...

O Ty zrobiłaś mi smaka na fryty, no ale zostaję przy racuchach dzisiaj .

owieczkaa
Chętnie wyślę Ci mój zapał i chęci <ommmm wysyłam dobrą energię >
Moja koleżanka leży z matką tych trojaczków co się w moim mieście urodziły. Mówi, że ma kobieta zajęcie .

ridja devojka
Widać nieogarnięty facet.

bianeczkaa
O masakra z tą laską haha no cóż biedny chłopina...

W ogóle to zdycham ;( powiesiłam pranie, poszłam zrobić racuchy i już boli mnie... stwierdziłam, że dokończę placki i się kładę. No nic dziś już nie zrobię... ;(
Nie chcę żeby bolało, ale nikt tego za mnie nie zrobi... Chyba do pomocy wezmę mamę...
Stary 2015-07-17, 19:09   #4585
Virves
Raczkowanie

skanuję wzdłuż i wszerz stronę rossmana w poszukiwaniu tego staniczka i guzik !!!! nie ma. Choć znalazłam pewien trop i wydaje mi się że mogą się pojawiać okazjonalnie. W regulaminie programu rossnę biustonosze dla karmiących są wymieniane jako pozycja za którą naliczana jest zniżka z kartą. Może w weekend uda mi się podskoczyć do któregoś z rossmanów i zrobię wywiad co i jak
Stary 2015-07-17, 19:11   #4586
truskafffka91
Wtajemniczenie

[QUOTE=namisek1990;5211819 8]Ło myślałam, że przez te kilka godzin będzie dużo do nadrabiania a tu tylko troszkę

truskafffka91
Widzę podejście ma jak mój jeszcze sprzed kilku tygodni.
Moja ciotka jadła w pierwszej ciąży glinę a w drugiej kredę!!! Są takie odchyły...

Kreda bym tez nie pogardzila!
Stary 2015-07-17, 19:22   #4587
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
wrrr.... ja bym wydarla sie na niego,a nie plakala. Chociaz ja mam taki charakter. Co on sobie wyobraza? Nawet po slubie wszystko sie robi, bo sie chce, a nie z przymusu.
A jak chce cos jeszcze to raczki i nozki ma? no to niech sam idzie do sklepu!
on w ogole chyba nie rozumie czemu ja wyje. Pyta mnie o co mi chodzi. a ja tylko jestem w stanie wydusic NIC KU.WA!!! juz sama nie wiem czy to ja jestem jakas dziwna bo mi ciąża na mózg wali, . Juz sama mam wyrzuty sumienia ze ledwo co przyszedł z pracy a ja jakieś histerie odwalam. wkurzyłam sie głownie na to ze jakby mi powiedział jakie ciasto chce to bym mu zrobiła. a tak nie wiem już sama czy to co zrobiłam to mam w pi z du do kosza wy je bać... Glupia jakas ta sytacja jak czytam to co napisałam ale normalnie same łzy mi napływaja do oczu a jeszcze jak widze jak jest obojetny na moje łzy to tym bardziej chce mi sie wyc. a nie chce dzidzi juz niepokoic moim stanem.
Stary 2015-07-17, 19:23   #4588
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pytalyscie o dziewczyny na sali. Ogolnie spoko ale mamy taka jedna. Chlopak mowi o niej moja ksiezniczka �� nie wiem czy maja z 20 lat. Widac ze to wpadka. On to jeszcze ale ona....matko co za dziecko! Fochy strzela ze ona nie chce tabletki bo niedobra a miny robi i ma zagrywki jak moje 4 letnie dziecko. 2 dni temu cos sobie ustalali liste zakupow copotrzebne do porodu. Oczywiscie wszystko co dla niej jakies podklady to powiedziala jego siostrze bo on nie moze jej takich gorszacych rzeczy kulowac......oj bedzie mialo co zycie wedyfikowac
no to chyba rzeczywistość ich zaskoczy
Z tą wpadką to nie wiem, nierzadko młode dziewczyny jak nie mają pomysłu na życie, szkoła skończona, do pracy się nie chce to buch za robienie dzieci się zabierają jak mają z kim.
Cytat:
Ojeeeeeeej Z tż jest głuptas, powinien być wdzięczny że cokolwiek masz ochotę w kuchni robić a nie wybrzydzać.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
No ile można prosić... Ja wiem, że on czasu nie ma bo jeszcze inne rzeczy są, ale wolę dać to fachowcowi i mieć z głowy niż czekać... widzę owieczko, że dokładnie wiesz o czym piszę .

owieczkaa
Chętnie wyślę Ci mój zapał i chęci <ommmm wysyłam dobrą energię >
Moja koleżanka leży z matką tych trojaczków co się w moim mieście urodziły. Mówi, że ma kobieta zajęcie .

W ogóle to zdycham ;( powiesiłam pranie, poszłam zrobić racuchy i już boli mnie... stwierdziłam, że dokończę placki i się kładę. No nic dziś już nie zrobię... ;(
Nie chcę żeby bolało, ale nikt tego za mnie nie zrobi... Chyba do pomocy wezmę mamę...
Po co naszym TŻtom fachowcy jak sami zrobią O NIEBO lepiej. Czy taniej to nie wiem, mój musi tyle rzeczy rozwalić żeby zrobić dobrze że chyba kosztowo wychodzi to średnio.

Chyba zapał mi się udzielił bo się ruszyłam

Jak możesz mamę zatrudnić do pomocy to się nie krępuj, masz prawo odpoczywać

A u nas w przedpokoju już wózek stoi Jutro wam cyknę fotkę za dnia jak ślicznie wygląda

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-07-17 o 19:27
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 19:28   #4589
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
też sie boje bardziek komplikacji. bolu tez ale ważniejsze niż moje cierpienia jest zdrowie dzidzi

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Wzięlam sie dziś za odnawianie lózeczka, oszlifowałam jeden krótszy bok i mam dosc, teraz odpoczywam
a jaki zamierzasz efekt uzyskac po tym odnawianiu?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja daje płyn do płukania zawsze, do prania mam biały jeleń do białego (żel) i dzidziuś do kolorów (balsam), a do płukania jelp sensitive.
porodzie się okaże, czy się czegoś nauczyliśmy... litości

Robiłam dziś badanie moczu po braniu furaginy, leukocytów wyszło 10-20, a ostatnio było 20-30. Czyli spadło, ale nadal powyżej normy. Ciekawa jestem co mi powie gin w czwartek.
trzymam kciuki za wizyte, te infekcje są koszmarne, ja dziś też zaniosłam mocz na posiew bo mi bakterii oststnio troche wyszło.
a do prania kupiłam proszek dzidzius i płyn do płukania też dzidzius zeby juz nie mieszać składów. ale jeszcze nie prałam nic. w sumie płyn lepiej dodać zawsze. tak mi sie wydaje że ubrania jakies takie przyjemniejsze.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

a z nerwów to obiadu nie zjadł naet a stała kuźwa godzine i smazyłam placki z cukini. też do kosza wy je bać???!!!!
Stary 2015-07-17, 19:29   #4590
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
on w ogole chyba nie rozumie czemu ja wyje. Pyta mnie o co mi chodzi. a ja tylko jestem w stanie wydusic NIC KU.WA!!! juz sama nie wiem czy to ja jestem jakas dziwna bo mi ciąża na mózg wali, . Juz sama mam wyrzuty sumienia ze ledwo co przyszedł z pracy a ja jakieś histerie odwalam. wkurzyłam sie głownie na to ze jakby mi powiedział jakie ciasto chce to bym mu zrobiła. a tak nie wiem już sama czy to co zrobiłam to mam w pi z du do kosza wy je bać... Glupia jakas ta sytacja jak czytam to co napisałam ale normalnie same łzy mi napływaja do oczu a jeszcze jak widze jak jest obojetny na moje łzy to tym bardziej chce mi sie wyc. a nie chce dzidzi juz niepokoic moim stanem.

Nie stresuj sie... Pomysl o dzidzi. Mezczyzni sami sie nie domysla.

Ja wczoraj zrobilam pierogi. Wszystkie mi sie rozgotowaly, do tego posklejaly
Podsmazylam tz-towi jako placek - sklejone pierogi i do tego rozwalajace sie.

Podziekowal i powiedzial, ze pyyszne, a sprobowal by narzekac, a walek mialam pod reka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości