Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 19:31   #4591
Virves
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
no to chyba rzeczywistość ich zaskoczy
Z tą wpadką to nie wiem, nierzadko młode dziewczyny jak nie mają pomysłu na życie, szkoła skończona, do pracy się nie chce to buch za robienie dzieci się zabierają jak mają z kim.

Ojeeeeeeej Z tż jest głuptas, powinien być wdzięczny że cokolwiek masz ochotę w kuchni robić a nie wybrzydzać.

Po co naszym TŻtom fachowcy jak sami zrobią O NIEBO lepiej. Czy taniej to nie wiem, mój musi tyle rzeczy rozwalić żeby zrobić dobrze że chyba kosztowo wychodzi to średnio.

Chyba zapał mi się udzielił bo się ruszyłam

Jak możesz mamę zatrudnić do pomocy to się nie krępuj, masz prawo odpoczywać

A u nas w przedpokoju już wózek stoi Jutro wam cyknę fotkę za dnia jak ślicznie wygląda
Zazdroszczę bardzo Też bym chciała już wózek mieć u siebie !!! niestety muszę czekać do połowy sierpnia bo producent aktualnie nie ma naszego koloru
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 19:34   #4592
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
.

W ogóle to zdycham ;( powiesiłam pranie, poszłam zrobić racuchy i już boli mnie... stwierdziłam, że dokończę placki i się kładę. No nic dziś już nie zrobię... ;(
Nie chcę żeby bolało, ale nikt tego za mnie nie zrobi... Chyba do pomocy wezmę mamę...
no pewnie, nie ma co zgrywać bohaterki skoro Cie boli. musimy sie oszczedzac.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

mnie własnie wkurza ze mój maż ma problem zokazywaniem uczuc. a wystaryczło zeby mnie przytulil i powiedział ze nie przejmuj sie jest ok.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

i tu nie chodzi że marudzi na jedzenie ale ze nie umie mnie pocieszyc
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 19:34   #4593
truskafffka91
Wtajemniczenie

http://www.pregnancyvideos.us/baby-positioning-womb
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 19:37   #4594
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Zazdroszczę bardzo Też bym chciała już wózek mieć u siebie !!! niestety muszę czekać do połowy sierpnia bo producent aktualnie nie ma naszego koloru
No to słabo
U nas i tak szczęście, że się udało bo mieliśmy totalnie składany ten wózek, rama z jednego kartonu, pokrycie ostatnie jakie było z innego zestawu no ale jest i to najważniejsze.
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
mnie własnie wkurza ze mój maż ma problem zokazywaniem uczuc. a wystaryczło zeby mnie przytulil i powiedział ze nie przejmuj sie jest ok.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

i tu nie chodzi że marudzi na jedzenie ale ze nie umie mnie pocieszyc
To pójdź i mu to powiedz. Facet się sam nie domyśli, dla niego jesteś jak wyjący bez powodu kosmita.
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Oooo ciekawe!
Stary 2015-07-17, 19:39   #4595
elcia88
Wtajemniczenie

No już mi przechodzi. Ale jakoś nie chce mi siw z nin gadać. Sorki za moje wywody. Musiałam się wyzalic. Dzięki za odzew
Stary 2015-07-17, 19:43   #4596
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No już mi przechodzi. Ale jakoś nie chce mi siw z nin gadać. Sorki za moje wywody. Musiałam się wyzalic. Dzięki za odzew
Ja to w takich sytuacjach nawet przesadzam i robię z siebie jeszcze większą ofiarę żeby TŻ widział o co mi chodzi. Bo zafochowana mogę siedzieć pół dnia i ten nawet nie zauważy...
Stary 2015-07-17, 19:45   #4597
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to w takich sytuacjach nawet przesadzam i robię z siebie jeszcze większą ofiarę żeby TŻ widział o co mi chodzi. Bo zafochowana mogę siedzieć pół dnia i ten nawet nie zauważy...
Nieee... to moj tz jest tak kochany, ze podchodzi i sie pyta. A jak ja nic nie odpowiadam to mnie przytula i np. mowi " Juz ide naprawic ten kran"
Stary 2015-07-17, 19:48   #4598
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Prawda jest taka, że ciąża na pewno trochę nam uciska na mózg i robimy z igły widły często. Fakt - Twój TŻ z tym wybrzydzaniem to mógł sobie darować, ale on pewnie miał zwyczajnie ochotę na 3 bita a nie umiał powiedzieć tego delikatniej tylko z grubej rury , to też nie powód, żeby doprowadzać się do takiej histerii więc to te nasze hormony na pewno dołożyly swoje 3 grosze teraz juz Ci przechodzi, ale wtedy w tym momencie jak się to zaczęło ja na Twoim miejscu na jego oczach wrzuciłabym to ciasto do śmietnika - ja taka jestem i nie raz tak już robilam jak się w☠☠☠☠iłam mój Mąż to też cieżki przypadek z okazywaniem uczuć. Chociaż teraz gdy jestem w ciązy jest nie do poznania pod tym względem.
Teraz się uspokój i jak Ci już przechodzi to się nie dąsaj tylko z nim pogadaj...niech też trochę zrozumie, że w tym stanie trzeba brac na kobiety poprawke i wiedzieć jak z nimi postępować
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 19:49   #4599
elcia88
Wtajemniczenie

No to macie szczęście. Kocham męża i nie mogę narzekać. Ale jego obijetnosc na moje ataki płaczu mnie dobijaja. On uważa że przesadzam
Stary 2015-07-17, 19:50   #4600
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Wow. Nie mogłam oderwać wzroku od ich pepkow. . I skupić się na filmie.
Ja na dzień dzisiejszy zupełnie nie jestem w stanie rozróżnić jak leży dziecko ;//
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 19:52   #4601
party_girl7
Zakorzenienie

Ja jak leżę na plecach to mam miękki brzuch i nic nie potrafię wymacać:/
Stary 2015-07-17, 19:52   #4602
elcia88
Wtajemniczenie

Powiwdzialam że jest mistrzem pocieszenia. On tylko że to dobrze. Chyba zaraz go trzepne
Stary 2015-07-17, 19:53   #4603
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Wow. Nie mogłam oderwać wzroku od ich pepkow. . I skupić się na filmie.
Ja na dzień dzisiejszy zupełnie nie jestem w stanie rozróżnić jak leży dziecko ;//
Ja obserwując mój brzuch w ostatnich dniach jak zyje swoim życiem i wywala się w kazdą stronę, uważam, że moje dziecko układa się tak:
http://kwejk.pl/obrazek/2340831/co-te-dzieci.html

mój brzuch wlasnie tak wyglada! TŻ czasami patrzy i nie wierzy w to co tam się dzieje

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-07-17 o 19:54
Stary 2015-07-17, 19:57   #4604
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja obserwując mój brzuch w ostatnich dniach jak zyje swoim życiem i wywala się w kazdą stronę, uważam, że moje dziecko układa się tak:

mój brzuch wlasnie tak wyglada! TŻ czasami patrzy i nie wierzy w to co tam się dzieje
:-D też tak to sobie wyobrażam. Czasami wydaje się że ma więcej kończyn bo w tylu miejscach potrafi się wypuac naraz
Stary 2015-07-17, 20:11   #4605
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki zamierzasz efekt uzyskac po tym odnawianiu?
Elciu pomaluję je bejcą i polakieruję tylko bo samo w sobie wygląda ładnie sąsiadka mi oddała za darmoszkę po swojej córci i lakier juz był starty

Chłopem się nie przejmuj, powinien sie cieszyc, ze zona w zaawansowanej ciązy jeszcze stoi przy kuchni i mu gotuje :P

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 20:20   #4606
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Elciu pomaluję je bejcą i polakieruję tylko bo samo w sobie wygląda ładnie sąsiadka mi oddała za darmoszkę po swojej córci i lakier juz był starty

Chłopem się nie przejmuj, powinien sie cieszyc, ze zona w zaawansowanej ciązy jeszcze stoi przy kuchni i mu gotuje :P
Najlepiej to poproś TŻ o to malowanie. Można farbami, bejcami na bazie wody ale jak masz na bazie rozpuszczalników to nie powinnaś tego wdychać. Lakier to już musowo TŻ musi położyć.
Stary 2015-07-17, 20:24   #4607
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

elcia88
Mój jak wraca z roboty też nie zawsze jest witany przeze mnie uśmiechem, tylko mu mówię czego nie zrobiła a miał... właśnie TERAZ potrzebne jest nam największe wsparcie i te proste czułe gesty...

owieczkaa

No widzisz moje pozytywne fale energetyczne poszły . Super, że już jest wózek .
Stary 2015-07-17, 20:26   #4608
truskafffka91
Wtajemniczenie

Kupilismy z Tz - tem najzwyklejszy JPS. Niby ma wgrane mapy, ale jak klikam "nawiguj" to nic sie nie dzieje... ku...rwa
Stary 2015-07-17, 20:34   #4609
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Prawda jest taka, że ciąża na pewno trochę nam uciska na mózg i robimy z igły widły często. Fakt - Twój TŻ z tym wybrzydzaniem to mógł sobie darować, ale on pewnie miał zwyczajnie ochotę na 3 bita a nie umiał powiedzieć tego delikatniej tylko z grubej rury
zgadzam się! wiem elcia, że Ci przykro ale to facet a nas dobijają hormony ja mojego zapytałam czy pasuje mi tort na imieniny (z kupnego spodu, wystarczy śmietankę ubić i udekorować owocami) to stwierdził, że dla gości może być a jemu żebym zrobiła murzynka w wolnej chwili

u nas jak mi odbija to uprzedzam "mam humory" jak wychodziłam ostatnio wściekła z ikei to pomyliłam się i powiedziałam "mam hormony"

zrób mu za kilka dni tego 3 bita nie patrząc na koszty (serio, czasem tak trzeba) i będzie chłop zadowolony. Mój czasami na mój ryk też nie reaguje

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła (lub zamierza) monitor oddechu Snuza Hero? taki, który się doczepia do pieluszki?
Stary 2015-07-17, 20:41   #4610
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Powiwdzialam że jest mistrzem pocieszenia. On tylko że to dobrze. Chyba zaraz go trzepne
normalnie jakbyś o moim pisała
też ma takie cudowne teksty, ale zauważyłam, że wtedy, gdy mój płacz, a częściej "marudzenie i krzyki" są z przeważnie zostawia mnie samą, żebym się wyciszyła, co na początku mnie jeszcze bardziej wkur..., ale po chwili namysłu sama dochodzę do wniosku, że moje zachowanie i powody są idiotyczne (najgorsze jest to, że takie dziwne zachowania dopadły mnie niedawno )
ale jak powód jest naprawdę poważny to przyjdzie, przytuli i da buzi

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
u nas jak mi odbija to uprzedzam "mam humory" jak wychodziłam ostatnio wściekła z ikei to pomyliłam się i powiedziałam "mam hormony"
bo to przez hormony te humory

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-07-17 o 20:42
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 20:49   #4611
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Nieee... to moj tz jest tak kochany, ze podchodzi i sie pyta. A jak ja nic nie odpowiadam to mnie przytula i np. mowi " Juz ide naprawic ten kran"
Mój jak widzi ze mnie czymś podminowal albo że jestem na niego zła , lub też wkurza mnie samym swoim istnieniem -mam takie fazy :-D - to wtedy pyta mnie po paru minutach "Czy my jesteśmy pokloceni? "... Ale Elcia no cóż nie popisał się ten Twój mąż... Ja to zawsze mówię mojemu, że ja nie mam zapisane na.akcie małżeństwa wyprawiania imienin, urodzin itp najpierw dla rodziców, następnie dla znajomych itp. ale jeśli już robię to jest moja dobra wola :-P
Dzisiaj np pomimo tego że mam zamarynowane mięso na grilla mówię Tż, że nie chce mi się grilla szykować a on na to "to chodź jedziemy na pizze ", nauczyłam go ze tez ma prawo mi się "nie chcieć ".

Teraz w sierpniu ma urodziny, więc już ustaliliśmy że ja nie.mam.siły na takie spedy, on nie gotuje więc idziemy z jego rodzicami do jakiejś knajpy i NARAZIE :-P

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Mój jak widzi ze mnie czymś podminowal albo że jestem na niego zła , lub też wkurza mnie samym swoim istnieniem -mam takie fazy :-D - to wtedy pyta mnie po paru minutach "Czy my jesteśmy pokloceni? "... Ale Elcia no cóż nie popisał się ten Twój mąż... Ja to zawsze mówię mojemu, że ja nie mam zapisane na.akcie małżeństwa wyprawiania imienin, urodzin itp najpierw dla rodziców, następnie dla znajomych itp. ale jeśli już robię to jest moja dobra wola :-P
Dzisiaj np pomimo tego że mam zamarynowane mięso na grilla mówię Tż, że nie chce mi się grilla szykować a on na to "to chodź jedziemy na pizze ", nauczyłam go ze tez ma prawo mi się "nie chcieć ".

Teraz w sierpniu ma urodziny, więc już ustaliliśmy że ja nie.mam.siły na takie spedy, on nie gotuje więc idziemy z jego rodzicami do jakiejś knajpy i NARAZIE :-P

Ale dzisiaj mój też się popisał, żeby nie było... Przebieram się w łazience i mówię do niego "zobacz jaka piłka" i pokazuje na brzuch, a on "to już nie piłka tylko tragedia! "
Popatrzyłam na niego i powiedziałam żeby się walił i poszłam sobie :-P on oczywiście się tłumaczył, że tragedia w sensie ze tak mi ciężko i w ogóle nosić ten brzuch. Więc mu powiedziałam żeby się w ogóle nie odzywał lepiej i jak chce drugiego syna to niech sobie szuka już drugiej żony :-P
Stary 2015-07-17, 20:55   #4612
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość

Ale dzisiaj mój też się popisał, żeby nie było... Przebieram się w łazience i mówię do niego "zobacz jaka piłka" i pokazuje na brzuch, a on "to już nie piłka tylko tragedia! "
Popatrzyłam na niego i powiedziałam żeby się walił i poszłam sobie :-P on oczywiście się tłumaczył, że tragedia w sensie ze tak mi ciężko i w ogóle nosić ten brzuch. Więc mu powiedziałam żeby się w ogóle nie odzywał lepiej i jak chce drugiego syna to niech sobie szuka już drugiej żony :-P
przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać
tak na pocieszenie
wczoraj kolega, którego żona też jest w ciązy, ale w 17 tygodniu, jak mnie zobaczył to stwierdził "o matko to tak puchnie"
Stary 2015-07-17, 20:56   #4613
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
zgadzam się! wiem elcia, że Ci przykro ale to facet a nas dobijają hormony ja mojego zapytałam czy pasuje mi tort na imieniny (z kupnego spodu, wystarczy śmietankę ubić i udekorować owocami) to stwierdził, że dla gości może być a jemu żebym zrobiła murzynka w wolnej chwili

zrób mu za kilka dni tego 3 bita nie patrząc na koszty (serio, czasem tak trzeba) i będzie chłop zadowolony. Mój czasami na mój ryk też nie reaguje

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła (lub zamierza) monitor oddechu Snuza Hero? taki, który się doczepia do pieluszki?
Czytałam sporo na temat monitorów iniestety te przenośne dużo czesciej podnoszą niepotrzebny alarm. Wystarczy ze maleństwo będzie z tych bardziej aktywnych podczas snu i łatwo o odczepienie.
My zdecydowaliśmy ze jeśli będa wskania do zakupu to lepiej sprawdzi sie ten pod materac. Ale to tylko moje zdanie
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 20:58   #4614
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej to poproś TŻ o to malowanie. Można farbami, bejcami na bazie wody ale jak masz na bazie rozpuszczalników to nie powinnaś tego wdychać. Lakier to już musowo TŻ musi położyć.
uzywam tylko wodnych preparatów

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:01   #4615
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Czytałam sporo na temat monitorów iniestety te przenośne dużo czesciej podnoszą niepotrzebny alarm. Wystarczy ze maleństwo będzie z tych bardziej aktywnych podczas snu i łatwo o odczepienie.
My zdecydowaliśmy ze jeśli będa wskania do zakupu to lepiej sprawdzi sie ten pod materac. Ale to tylko moje zdanie
ja też czytałam, że te pod materac są lepsze, chyba że dziecko śpi z nami w łóżku to wtedy te do pieluszki
ja będę kupować nianię z monitorem ruchu
Stary 2015-07-17, 21:02   #4616
loudres
Zadomowienie

Cytat:

Ojej mój Igor tam siedzi hihihi mój brzuch tez czasem tak śmiesznie podskakuje ale częściej wypycha akurat tam gdzie nie powinien
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:19   #4617
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
uzywam tylko wodnych preparatów
No to dobrze

Kurczę jakoś apetyt mi się rozregulował. Albo rzucam się na jedzenie i mogłabym wszystko w okolicy zjeść albo przez pół dnia na nic nie mam ochoty...
Stary 2015-07-17, 21:20   #4618
agu23gda
Wtajemniczenie

Mten oni czasami coś chlapną to koniec

Ja za to u siebie zauważyłam, że zmieniło się moje podejście do mojego ciała i wobec mojego Męża dziwnie się czuję. Nigdy nie wygladałam jak modelka, ale byłam zadowolona ze swojego ciała, cycki ok, tyłek tez, cellu nie było, brzuch płaski i akceptowałam się, nie miałam problemu z przebieraniem się przy TŻ albo przy chodzeniu nago z łazienki jak np zapomniałam piżamy. Teraz jak zapomne to owijam się ręcznikiem, jak ubieram stanik to odracam się od niego plecami... a jak słysze wtedy "no daj popatrzec chociaż chwile" to czuję jak mi się flaki przewracają, a nie daj Boże jak się maluje czy cos a on podchodzi, podnosi mi bluzke i mnie dotyka po piersiach albo co gorsza, jak podnosi mi spodniczke i glaszcze po tyłku... wtedy doslownie chce mi sie plakać i przeważnie placzem sie konczy. Zaczynam wpadać w spazmy ryku. Nie wiem czemu, nie mam cellulitu nadal, ale jednak gdzies to 8 kg na plusie jest... sutki takie ciemne i brzydkie... cycki opuchnięte... nie moge na siebie patrzeć i przez to mam wrażenie, że w jego oczach tez wyglądam brzydko, mimo, że on daje mi do zrozumienia cos zupelnie innego. Jest kochany, bo mówi wtedy, że mu sie podobam, nawet z tym brzuchem, ze mam super tylek i cała reszte... raz tak wyłam po tym jak mnie dotykal, ze on sam mial lzy w oczach. Mówił, że jest mu przykro, że tak o sobie myślę, bo to wszystko sobie wkręcilam, a dla niego nic sie nie zmienilo jesli chodzi o moj wyglad.
Stary 2015-07-17, 21:25   #4619
party_girl7
Zakorzenienie

Ja to lubię swój brzuch, zresztą od dawna o takim marzyłam wiec jak mam nie lubić :p ale nie czuje się sexy, sutki tez mi się nie podobają, ale co zrobić, wierzę że to wszystko minie i znowu będzie ok. Z przebieraniem przy Tż nie mam problemu, ale 0 ochoty na jakiekolwiek przytulanki... Czuje się już trochę jak dojna krówka.
Stary 2015-07-17, 21:33   #4620
czarownica_tea
Zakorzenienie

O rany to ja sie czuje sexy . Mojemu TŻtowi sie podobam, sobie tez. Co prawda w igraszkach trochę fizjologia przeszkadza (brzuszek, siku itp) czasem trzeba improwizować

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości