|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Też bym chciała już wózek mieć u siebie !!! niestety muszę czekać do połowy sierpnia bo producent aktualnie nie ma naszego koloru
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- mnie własnie wkurza ze mój maż ma problem zokazywaniem uczuc. a wystaryczło zeby mnie przytulil i powiedział ze nie przejmuj sie jest ok. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- i tu nie chodzi że marudzi na jedzenie ale ze nie umie mnie pocieszyc
|
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas i tak szczęście, że się udało bo mieliśmy totalnie składany ten wózek, rama z jednego kartonu, pokrycie ostatnie jakie było z innego zestawu no ale jest i to najważniejsze. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
No już mi przechodzi. Ale jakoś nie chce mi siw z nin gadać. Sorki za moje wywody. Musiałam się wyzalic. Dzięki za odzew
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w takich sytuacjach nawet przesadzam i robię z siebie jeszcze większą ofiarę żeby TŻ widział o co mi chodzi. Bo zafochowana mogę siedzieć pół dnia i ten nawet nie zauważy...
|
|
|
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, to też nie powód, żeby doprowadzać się do takiej histerii więc to te nasze hormony na pewno dołożyly swoje 3 grosze teraz juz Ci przechodzi, ale wtedy w tym momencie jak się to zaczęło ja na Twoim miejscu na jego oczach wrzuciłabym to ciasto do śmietnika - ja taka jestem i nie raz tak już robilam jak się w☠☠☠☠iłam mój Mąż to też cieżki przypadek z okazywaniem uczuć. Chociaż teraz gdy jestem w ciązy jest nie do poznania pod tym względem. Teraz się uspokój i jak Ci już przechodzi to się nie dąsaj tylko z nim pogadaj...niech też trochę zrozumie, że w tym stanie trzeba brac na kobiety poprawke i wiedzieć jak z nimi postępować
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
No to macie szczęście. Kocham męża i nie mogę narzekać. Ale jego obijetnosc na moje ataki płaczu mnie dobijaja. On uważa że przesadzam
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na dzień dzisiejszy zupełnie nie jestem w stanie rozróżnić jak leży dziecko ;// |
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak leżę na plecach to mam miękki brzuch i nic nie potrafię wymacać:/
|
#4602 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiwdzialam że jest mistrzem pocieszenia. On tylko że to dobrze. Chyba zaraz go trzepne
|
#4603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://kwejk.pl/obrazek/2340831/co-te-dzieci.html mój brzuch wlasnie tak wyglada! TŻ czasami patrzy i nie wierzy w to co tam się dzieje
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-07-17 o 19:54 |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Elciu pomaluję je bejcą i polakieruję tylko
bo samo w sobie wygląda ładnie sąsiadka mi oddała za darmoszkę po swojej córci i lakier juz był starty ![]() Chłopem się nie przejmuj, powinien sie cieszyc, ze zona w zaawansowanej ciązy jeszcze stoi przy kuchni i mu gotuje :P
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej to poproś TŻ o to malowanie. Można farbami, bejcami na bazie wody ale jak masz na bazie rozpuszczalników to nie powinnaś tego wdychać. Lakier to już musowo TŻ musi położyć.
|
|
|
|
#4607 |
|
Wtajemniczenie
|
elcia88
Mój jak wraca z roboty też nie zawsze jest witany przeze mnie uśmiechem, tylko mu mówię czego nie zrobiła a miał... właśnie TERAZ potrzebne jest nam największe wsparcie i te proste czułe gesty... owieczkaa No widzisz moje pozytywne fale energetyczne poszły . Super, że już jest wózek .
|
|
#4608 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupilismy z Tz - tem najzwyklejszy JPS. Niby ma wgrane mapy, ale jak klikam "nawiguj" to nic sie nie dzieje... ku...rwa
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mojego zapytałam czy pasuje mi tort na imieniny (z kupnego spodu, wystarczy śmietankę ubić i udekorować owocami) to stwierdził, że dla gości może być a jemu żebym zrobiła murzynka w wolnej chwili u nas jak mi odbija to uprzedzam "mam humory" jak wychodziłam ostatnio wściekła z ikei to pomyliłam się i powiedziałam "mam hormony" zrób mu za kilka dni tego 3 bita nie patrząc na koszty (serio, czasem tak trzeba) i będzie chłop zadowolony. Mój czasami na mój ryk też nie reaguje ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła (lub zamierza) monitor oddechu Snuza Hero? taki, który się doczepia do pieluszki?
|
|
#4610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też ma takie cudowne teksty, ale zauważyłam, że wtedy, gdy mój płacz, a częściej "marudzenie i krzyki" są z ![]() (najgorsze jest to, że takie dziwne zachowania dopadły mnie niedawno ale jak powód jest naprawdę poważny to przyjdzie, przytuli i da buzi ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-07-17 o 20:42 |
||
|
|
|
#4611 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj np pomimo tego że mam zamarynowane mięso na grilla mówię Tż, że nie chce mi się grilla szykować a on na to "to chodź jedziemy na pizze ", nauczyłam go ze tez ma prawo mi się "nie chcieć ". Teraz w sierpniu ma urodziny, więc już ustaliliśmy że ja nie.mam.siły na takie spedy, on nie gotuje więc idziemy z jego rodzicami do jakiejś knajpy i NARAZIE :-P ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Dzisiaj np pomimo tego że mam zamarynowane mięso na grilla mówię Tż, że nie chce mi się grilla szykować a on na to "to chodź jedziemy na pizze ", nauczyłam go ze tez ma prawo mi się "nie chcieć ". Teraz w sierpniu ma urodziny, więc już ustaliliśmy że ja nie.mam.siły na takie spedy, on nie gotuje więc idziemy z jego rodzicami do jakiejś knajpy i NARAZIE :-P Ale dzisiaj mój też się popisał, żeby nie było... Przebieram się w łazience i mówię do niego "zobacz jaka piłka" i pokazuje na brzuch, a on "to już nie piłka tylko tragedia! " Popatrzyłam na niego i powiedziałam żeby się walił i poszłam sobie :-P on oczywiście się tłumaczył, że tragedia w sensie ze tak mi ciężko i w ogóle nosić ten brzuch. Więc mu powiedziałam żeby się w ogóle nie odzywał lepiej i jak chce drugiego syna to niech sobie szuka już drugiej żony :-P
|
|
|
#4612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak na pocieszenie ![]() wczoraj kolega, którego żona też jest w ciązy, ale w 17 tygodniu, jak mnie zobaczył to stwierdził "o matko to tak puchnie"
|
|
|
|
|
#4613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My zdecydowaliśmy ze jeśli będa wskania do zakupu to lepiej sprawdzi sie ten pod materac. Ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja będę kupować nianię z monitorem ruchu |
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihihi mój brzuch tez czasem tak śmiesznie podskakuje ale częściej wypycha akurat tam gdzie nie powinien
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze
Kurczę jakoś apetyt mi się rozregulował. Albo rzucam się na jedzenie i mogłabym wszystko w okolicy zjeść albo przez pół dnia na nic nie mam ochoty... |
|
|
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
Mten oni czasami coś chlapną to koniec
Ja za to u siebie zauważyłam, że zmieniło się moje podejście do mojego ciała i wobec mojego Męża dziwnie się czuję. Nigdy nie wygladałam jak modelka, ale byłam zadowolona ze swojego ciała, cycki ok, tyłek tez, cellu nie było, brzuch płaski i akceptowałam się, nie miałam problemu z przebieraniem się przy TŻ albo przy chodzeniu nago z łazienki jak np zapomniałam piżamy. Teraz jak zapomne to owijam się ręcznikiem, jak ubieram stanik to odracam się od niego plecami... a jak słysze wtedy "no daj popatrzec chociaż chwile" to czuję jak mi się flaki przewracają, a nie daj Boże jak się maluje czy cos a on podchodzi, podnosi mi bluzke i mnie dotyka po piersiach albo co gorsza, jak podnosi mi spodniczke i glaszcze po tyłku... wtedy doslownie chce mi sie plakać i przeważnie placzem sie konczy. Zaczynam wpadać w spazmy ryku. Nie wiem czemu, nie mam cellulitu nadal, ale jednak gdzies to 8 kg na plusie jest... sutki takie ciemne i brzydkie... cycki opuchnięte... nie moge na siebie patrzeć i przez to mam wrażenie, że w jego oczach tez wyglądam brzydko, mimo, że on daje mi do zrozumienia cos zupelnie innego. Jest kochany, bo mówi wtedy, że mu sie podobam, nawet z tym brzuchem, ze mam super tylek i cała reszte... raz tak wyłam po tym jak mnie dotykal, ze on sam mial lzy w oczach. Mówił, że jest mu przykro, że tak o sobie myślę, bo to wszystko sobie wkręcilam, a dla niego nic sie nie zmienilo jesli chodzi o moj wyglad.
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to lubię swój brzuch, zresztą od dawna o takim marzyłam wiec jak mam nie lubić :p ale nie czuje się sexy, sutki tez mi się nie podobają, ale co zrobić, wierzę że to wszystko minie i znowu będzie ok. Z przebieraniem przy Tż nie mam problemu, ale 0 ochoty na jakiekolwiek przytulanki... Czuje się już trochę jak dojna krówka.
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
O rany to ja sie czuje sexy
. Mojemu TŻtowi sie podobam, sobie tez. Co prawda w igraszkach trochę fizjologia przeszkadza (brzuszek, siku itp) czasem trzeba improwizować ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012

, to też nie powód, żeby doprowadzać się do takiej histerii więc to te nasze hormony na pewno dołożyly swoje 3 grosze

. Mojemu TŻtowi sie podobam, sobie tez. Co prawda w igraszkach trochę fizjologia przeszkadza (brzuszek, siku itp) czasem trzeba improwizować