|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Niuniek śpi a ja wstaje się ogarnąć bo muszę czworonoznego towarzysza wprowadzić a teraz to cała wyprawa z malenstwem. Później jadę do rodziców, mam zamiar się poopalac bom blada jak nigdy o tej porze roku
|
|
|
|
|
#1382 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Dzieki za odp w sprawie krwawienia.
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja położyłam mojego Małego przed 7 spać znowu, ogarnęłam się już, wykąpałam, ubrałam, wymalowałam i będę kawę piła. Ale już się budzi skubaniec jeden... Dziś planuję zostawić go Tżowi (on jeszcze o tym nie wie) i połazić po sklepach. U mnie większość sklepów ma schody na wejściu i nigdzie nie mogę dostać się z wózkiem...
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy mówią, że te wkładki to pic na wodę fotomontaż, bo i tak pozycja maluszka nie jest odpowiednia. inni, że można nosić i się nic nie stanie. Sama się w tym pogubiłam. Manduca też ma wkładkę.
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że na dłuższą chwilę. Też poszłabym na jakieś zakupy. Wczoraj tż nawet mi proponował, żebym sobie coś kupiła, a on zostanie z Małym. Twój tż już zostawał sam na sam z Wojtkiem?
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-07-18 o 08:52 |
|
|
|
|
#1386 |
|
Konto usunięte
|
Moja koleżanka a raczej żona naszego najlepszego przyjaciela prawie zmarła przy porodzie dzis w nocy, moj Tz wrocil ze szpitala po 3. Odkleilo sie jej łożysko, dostała krwotoku, jej córeczka przestała oddychać i przestało bić jej serduszko. Wzięli ja od razu na cc, krew buchnęła z niej jak ja otworzyli pod ciśnieniem. Reanimowali malutka, dostała 0 punktów. Mamę intubowali bo zaczęła odjeżdżać. Na szczęście przywrócili obie. Mała zabrali samolotem do Warszawy do komory hiperbarycznej, mama została w szpitalu u nas. Lekarze mowia ze minutę pózniej i przyjaciel miałby dwa trupy... Przez to nie spie cała noc:/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Został kilka razy na dosłownie parę minut, bo szłam do sklepu po spożywkę. I ostatnio zostawiłam ich razem na godzinę. Na początku się bałam, ale nie ma czego. Ja mam inne podejście, szybko panikuję. A mój Tż robi wszystko metodą prób i błędów. Właśnie przez tę godzinę Wojtek w ogóle mu nie spał, trochę marudził i Tż sobie sprawdzał o co mu chodzi - jeść nie chciał, na rękach nie, w wózku nie, a to chodziło o bujanie w leżaczku.. ![]() Dziś już zostawię ich razem ze spokojem. A Twój zostawał? ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Dużo zdrowia dla nich!!! ![]() Jakaś Opatrzność nad nimi czuwała. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Rybko jeszcze tak dodam - skorzystaj z propozycji
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby szybko doszły do siebie! Dobrze, ze lekarze szybko zareagowali i nie czekali do ostatniej chwili. Cytat:
Tak dawno nie byłam na zakupach. Muszę się jeszcze wyrwać do kosmetyczki.
|
|
#1390 |
|
Konto usunięte
|
Tak, ale małej w Warszawie znowu zatrzymało sie serduszko i znowu ja musieli reanimować. Przyjaciel jest w drodze do Warszawy
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przestań już bo i mnie się udziela jak chodzę po domu to jest ok ale jak mam się wybrać na dwór to Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdrówka dla nich ...
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu zdrowia dla malutkiej i dla jej mamusi!!!
Kejtice może chcesz podjąć wyzwanie.? Umówimy się na jakiś czas bez słodyczy (tydzień czy dwa na początek) i wymyślimy jakąś nagrodę za wytrzymanie Może to cie zmotywuje Byłam wczoraj u okulisty wzrok mi trochę siadł po ciąży - w okularach chodzić nie będę szukam jakiś soczewek w mirę przystępnej cenie tylko muszą być chyba lepsze bo okulary miałam mieć z cylindrem |
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Jak rodziłam trzy razy małemu spadło niebezpiecznie tętno. Raz jak zakładali mi zzo. Mieli odpiac na chwilę ktg żebym mogła się skuliić żeby dało się wkłuć, ale zamiast tego położna pół godziny kleczala przy łóżku trzymając mi sondy, bo pasy w tej pozycji zjeżdżaly. Nie miałam pojęcia dopiero tz powiedział, że na zewnątrz już był alarm i się przygotowywali do cesarki. Na szczęście tętno wróciło do normy. Drugi jak podkręcili oksytocyne w nocy do 120, ale to nie było niebezpieczne, bo zmniejszyli na godzinkę do 70 i było ok. Trzeci raz rano, w tych bólach nie pamiętam ile spadło, ale wywieźli mnie szybko na cesarke a podczas cesarki moje wariowalo. ale ten stres, kiedy Markuskowi spadło tętno... nie wyobrażam sobie nawet tego, co czują znajomi SZUU...
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Do tego lepsze są okulary ![]() Soczewki im krócej się nosi tym droższe, ale i delikatniejsze - np jednodniowe wychodzą bardzo drogo. Fajne są dwutygodniowe Oasis z Johnson, ale na każde soczewki mogą się znaleźć uczuleni. Całkiem fajne miesięczne są z ciba visions albo Cooper visions. I cenowo w miarę. ale nie kupuj kota w worku, idź tam gdzie jest możliwość założenia soczewek próbnych i w razie czego zamowienia innych. i nie bierz najtańszych, oczy masz tylko jedne. Nie noś dłużej niż zalecają (soczewka 30-dniowa to soczewka na 30 dni od otwarcia ich a nie 30 założeń! ) i nie oszczędzaj Płynu do mycia soczewek. Jakby co to pytaj
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam 2 koty to mnie obronia : ) chociaz nie, gdziesz czytalam ze koty tez widza zmarlych i duchy. No to dupa blada Cytat:
Straszna historia. Mam nadzieje ze zakonczy sie pomyslnie. Trzymam kciuki za Twoich przyjaciol. |
||
|
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
Kejti ja chętnie podejme to wyzwanie, przyda mi się bo MASAKRA... Mam 6 cm więcej w brzuchu niż przed ciążą
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu - straszne...
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szuu oby i mama i maluszek doszli do siebie. Moja znajoma ostatnio lezała w szpitalu i w nocy jak wstawała do wc to chlusnęła z niej krew. okazało się, że też łożysko się odkleiło. Zrobili błyskawiczne cc i wszystko się udało. Całe szczęście że leżała wtedy w szpitalu.. Ja wróciłam z zakupów. Kupiłam sobie 2 bluzki i sukienkę (wygodna do karmienia bo ma zamek do pasa). I tylko w te rzeczy się zmieściłam załamana jestem bo waga nadal ani drgnie, o co kaman
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie moje, tylko mamy i siostry. Jeden gorset jest na mnie trochę za mały w dupce i rozdziela mi poślady na dwa balerony. Pas jest za wąski i jak ścisnę ten flaczek na dole, to robi się fałda nad pasem. Teraz mam na sobie fajny gorset, bardzo wygodny. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byłam na zakupach. Szybki wypad, bo oczywiście był telefon od Tża, że Mały płacze, a za minutę następny, że jednak zasnął.. ale już i tak nie chciało mi się więcej chodzić. Mimo wszystko kupiłam sobie 3 sukienki i teraz będę na zmianę w nich chodzić, póki brzuch się nie zmniejszy. A teraz czas robić obiad.. ![]() Szuuu mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Straszne są takie historie. A my mamy takie błahe problemy i robimy z nich nie wiadomo co...---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Psy podobno też wszyscy widzą!
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu- dużo zdrówka dla mamy i maleństwa...
Franek od rana śpi w ogrodzie. Tam jest przyjemniej i chłodniej niż w domu. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ja mam ciągle małą piłeczkę na brzuchu. Strasznie mnie to wkurza... Nawet nie próbuje wejść w ciuchy sprzed ciąży bo bliznę po cięciu mam bardzo wrażliwą. Boli przy dotyku.
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
Jak czytam te historie o duchach to aż ciarki mnie przechodzą, ale ja też słyszałam ze dzieci widzą duchy
![]() Boże Szuu ale straszna historia, mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze i z mamą i z dzidzią. A U mnie zaczęły dopiero działać leki na obkurczanie macicy bo strasznie brzuch mnie boli i krwawienie jakby słabsze.
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kejtice to zeby byl pelny tydzien zacznijmy od poniedzialku Tylko jak sobie to wynagrodzimy
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
szuuu zdrowka dla mamy i malenstwa.. matko..jak czytam takie historie to mysle ze my naprawde mialysmy duzo szczescia, ze tak poszly nam porody...
mala obudzila sie o 8 i wzielismy ja do lozka.. spalismy do 11:30 pogadalam troche z malutka, dalam jej jesc, polozylam do wozka i juz spi.. a ja biore sie za porzadki..TZ wymyslil ze bedzie pral wykladzine w salonie i w korytarzu.. to ja musze podloge w kuchni zmyc... ![]() co do wagi , zostalo mi 2 kg do tej sprzed ciazy..od czwartku mam implanta i musze sie pilnowac co jem
|
#1409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tego to nie wiem.. nigdy nie stosowałam takich metod powiedziałabym, ze zjemy cos slodkiego, haha
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti no ja nie mam flaka. Ta piłeczka jest twarda. Ale mam nadzieję że się zmniejsza. Pi pierwszym cc miałam tak samo. Na pewno ponad dwa miesiące mi to schodziło. A takie super zgrabne jeansy sprzed ciąży założyłam i zapielam po pól roku dopiero.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

pamiętam ze któraś polecala nosidla tula ale jego cena : mur : chusty szczerze się boje bo nie wiem czy malec mi nie wyleci jak zamotam, a ryzykować Nie chce.
Twój tż już zostawał sam na sam z Wojtkiem?
06.09.2014 

jak chodzę po domu to jest ok ale jak mam się wybrać na dwór to

do tej pory mialam tylko okulary do komputera czy czytania.

Straszne są takie historie. A my mamy takie błahe problemy i robimy z nich nie wiadomo co...