|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
To teraz mam chwilę to opisze wreszcie mój poród na pamiątkę
![]() W dzień terminu obudziłam się i marudziłam, że nic się nie dzieje, nadal nie rodzę. Podziałaliśmy z tż intensywnie w sypialni i chyba wreszcie podziałało bo podczas obiadu poczułam skurcz. Ucieszyłam się że moja macica zaczęła ćwiczyć bo od miesiąca nie miałam ani jednego. Tż wyprawiłam do pracy stwierdzając, że nawet jakby się rozkręciło to urodzę na następny dzień bo to potrwa. Gdy pojechał skurcze stały się mocne i regularne a na wkładce zobaczyłam śluz z krwią. Zaczęłam boleć mocno więc zadzwoniłam do tż żeby wracał a ledwo zdążył dojechać do pracy powrót do domu zajął mu ok. 10 min. Ja wlazłam pod prysznic i bolało już tak bardzo, że tż musiał mnie wycierać i ubierać w sukienkę. Między skurczami udało się zbiec po schodach i dobiec do samochodu. Do wybranego szpitala w sąsiednim mieście mieliśmy 30 min. Podczas drogi leżałam na tylnej kanapie i wrzeszczałam z bólu kopiąc nogami w szybę. Tż mówił, że ludzie na chodniku oglądali się za naszym samochodem Gdy dojeżdżaliśmy do szpitala zaczynały się bóle parte. Słysząc mój wrzask sanitariusz wózkiem szybko zawiózł mnie na porodówkę. Tż został na rejestracji podać moje dane. Na porodówce lekarka powiedziała, że tak krzyczę a pewnie mam 2cm rozwarcia. Ściągnęły mi sukienkę i nie było czasu nawet przebierac się w koszulę do porodu. Wskoczyłam na fotel a lekarka zbadała mnie i zdziwiona kazała przeć bo główka wychodziła. tż wszedł do sali jak mała akurat wyskoczyła z brzucha więc tyle wyszło z naszego porodu rodzinnego w szpitalu bylismy o 15.10 a mała urodziła się o 15.15 |
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałaś wynagrodzone to czekanie )
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
celebriti
|
Mehja szok !!!
Ale speed ![]() Aika jaki masz wozek ? Zdjęcie cudne ! Ja mojej nie jestem wstanie założyć żadnego sweterka, kaftaniki bo Wrzeszcz ![]() Chodzi przeważnie w tym w czym na wieczór spi Ktoś pytał o romwe.. Podobno sie opłaca, rzczeczy sa te ktore do sieciówek tylko tańsze trzy razy no i bez metki. Któraś z Was pisała, ze przestała krwawić a pózniej znów. Jak to sie wyjaśniło ? Bo nie wiem czy nadal sie oczyszczam czy to juz okres ![]() Plamilam nieco w zeszłym tyg a od wczoraj żywo czerwona krew
|
|
|
#1354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
słodko mam taki, tylko że używany. kupiłam za dyche. zrobie jeszcze jedno- dwa podejścia i jeśli mała ciągle bedzie zbuntowana to chętnie odsprzedam ![]() Cytat:
super wyszło z tą metallicą ![]() tak samo pomyśłałam
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja szybciutko Ci to poszło!
dziękujemy za opis. Jak będę na kompie to musicie nauczyć mnie dodawać opis na pierwsza stronę. W tamtym wątku jeszcze Siacha napisała swój, a ja nie dodałam tego tutaj przepraszam.Industria zobaczę dopiero jutro jak to działa, bo spać juz idę i w łóżku leze a Ty dużo jeszcze krwawisz? Bo ja juz malutko, wkladka lekko zabrudzona jest, ale jak się wycieram to mam jeszcze trochę a też bym juz dorwała Tz. Tylko prezerwatyw nie używaliśmy tyyyyyyyyyle czasu ze będzie dziwnie
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super opis ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie umiem sie bzykać jak coś ze mnie leci, jakoś tak mi fuj
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze opis Szuuu. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też taki śluz, to juz koncowka
i też czekam aż się skończy całkowicie.... Na opis Szuuu wszystkie czekamy z niecierpliwością, haha
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dodam, że niestety ja osobiście nie poznałam smętnego czopa ale tż go widział na podłodze na porodówce
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
mehja dzieki za opis
ja czopapoznalam i dotknelam nawet dziewczyny.. mam prosbe..czy moglybyscie przyjac mnie i Aike do klubu??? jestesmy tu dosc dlugo i sie udzielamy.. i fajnie byloby wstawiac fotki i gadac tez w klubie z wami ![]() co wy na tooo???
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie miałam przyjemności poznać czopka
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam na warsztatach w sr. Jeszcze troche musimy pocwiczyc. Podstaw nauczylam sie na tym spotkaniu co bylysmy razem. Jak cos to jest sporo filmikow na YT. Raczej nie ma opcji by maluch wylecial
|
|
|
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mehja ale miałaś super poród! Naprawdę pozazdrościć, że tak szybko Ci poszło
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
chusta zakupiona i na razie leży, ajjj. ale filmiki na yt oglądałam już wiec teorie już znam
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Ja szukam nosidla ale większość od trzeciego miesiąca a mnie już boli kręgosłup od noszenia
pamiętam ze któraś polecala nosidla tula ale jego cena : mur : chusty szczerze się boje bo nie wiem czy malec mi nie wyleci jak zamotam, a ryzykować Nie chce. A czy któraś poleci jakieś nosidlo ergonomiczne ale za rozsądną cenę ?
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z chusty nie wyleci, jest porządnie omotane, dla porównania w nosidle podstawą jest 1 pas zapięty klamrą. nosiłam i tak i tak i jeśli już bać się o wypadnięcie to w raczej nosidle. |
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
najszybszy poród na watku
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja ale szybko poszlo ale chyba nadal watkowa rekordzistka zostaje ja
1h10 minut od pierwszego skurczu a Julek urodzil sie po 40 minutach od pierwszego skurczu ale to się nie liczy bo oxy podali
|
|
|
|
#1371 |
|
Konto usunięte
|
Industria mam podobna poduszkę i jest mega do wózka
Mnie tez moje dziecko odrzuca woli tzWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Aaa moj opis Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1372 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a raczej ja przysypiam, ale wstaje bo mała w nocy nie płacze na jedzenie, ale za to ładnie zjada ![]() Jest przesad ze sie nie bierze dzieci na cmentarz bo niby widza " duchy"
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-07-17 o 23:58 |
|||
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odkąd pamiętam babcia zabierała mnie na cmentarz i wszystko jest ok. Szymek dodatkowo jeszcze ma katar. Na jedną dziurkę mu siadło najbardziej. Z karmieniem to ja zawsze czekam aż będzie ryk. Już tak go brałam jak tylko kwękał. Siadam na fotelu, wyciągam cyca a ten śpi w najlepsze. Odłożyłam go z powrotem i dopiero za godzinę obudził się jedzenie. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dzis spokojna noc, mala spi ![]() dziendobry
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj przeczytałam post Ultra jak siedziałam sama z Wojtkiem w pokoju i było ciemno, to aż mi dreszcze przeszły.. ![]() Biedny Szymek. Całuski dla niego, żeby już wszystko było dobrze ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- A zamówiłam tę poduszeczkę..
|
|
#1376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje babcie mowia, ze dziecka małego nie zabiera sie na cmentarz, moze to i stare zabobony moze i nie, ale pogrzeb z maluszkiem to chyba kiepski pomysł, zacznie płakać, przestraszy sie np. Ze jest tyle ludzi do okola, albo dźwięku jakiegoś i bedzie płakać, z karmieniem tez ciezko by było chyba.
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-07-18 o 07:34 |
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama zawsze mówi, że jak Wojtek się gdzieś patrzy i uśmiecha, to mojego tatę widzi. Ale ja wolę o tym nie myśleć, bo się boję wtedy.
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
Mowia ze jak dziecko sie uśmiecha przez sen to widzi anioły
aaa i jeszcze raz siostrzeniec strasznie płakał i wyciągał rączki do góry jakby cos chciał łapać np, zabawkę z karuzeli, nie szło go niczym uspokoić i moja siostra krzyknęła " Kryśka ( tak miała na imie teściowa) daj mu juz spokój " i dziecko sie uspokoiło ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Noo mała nakarmiona, przewinieta to mozna spac dalej
|
#1379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O mój Boże!!! Uciekałabym stamtąd.. U mnie dalszy ciąg rozpaczania nad swoim wyglądem (i oczywiście żarcia pełno słodyczy..). Chcę iść dziś do miasta - pod sukienkę zakładam gorset wyszczuplający.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

powrót do domu zajął mu ok. 10 min. Ja wlazłam pod prysznic i bolało już tak bardzo, że tż musiał mnie wycierać i ubierać w sukienkę. Między skurczami udało się zbiec po schodach i dobiec do samochodu. Do wybranego szpitala w sąsiednim mieście mieliśmy 30 min. Podczas drogi leżałam na tylnej kanapie i wrzeszczałam z bólu kopiąc nogami w szybę. Tż mówił, że ludzie na chodniku oglądali się za naszym samochodem 

bo są takie też do kupienia, a mi zależy na bujaniu.
dziękujemy za opis. Jak będę na kompie to musicie nauczyć mnie dodawać opis na pierwsza stronę. W tamtym wątku jeszcze Siacha napisała swój, a ja nie dodałam tego tutaj
przepraszam.
Super opis 

najszybszy poród na watku
boje sie, ze ona trzy godziny glodna lezala i mamrotala a ja nic nie słyszałam 
06.09.2014