|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Uu, a ktory to byl tydzien? Wszystko ok z maluszkiem?
![]() mala, z tymi fotelikami, to ciezko znalezc jakis zeby mial malo czarnego wiec jak ma blaknac to bedzie i tak. A znowu jasne to slaby wybor bo ponoc foteliki bardzo sie brudza a ciezko to czyscic i nawet babka w Smyku odradzala. My mamy w aucie rolete na tylna szybe i mocne filtry to moze nie bedzie tak zle. Piszecie o wadze to poszlam sie wlasnie zwazyc i dotychczas przytylam od poczatku ciazy lacznie 4kg Ale nie wiem ile w tym prawdy bo zawsze wazylam sie na wadze gina
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dziewczyny byłej to też bym miała dziką przyjemność ![]() A w ciąży chyba nie można pilingu z kawy Jak myślisz? w sumie to naturalne i raczej kofeina nie przeniknie do krwiobiegu tak żeby do malucha dojść w dużych ilościach Zrobiłą bym sobie, bo taka gładziutka byłam zawsze jak pupcia niemowlaczka
|
|
#4923 | |||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Obudziłam się dziś z przerażeniem, że 70 dni do porodu, a ja nawet koszul do szpitala nie mam - siadam dziś i zamawiam co się da, nie ma że boli.
Cytat:
![]() Cytat:
A żarówiaste kolory to już w ogóle mega różnica. Natomiast przestrzegam przed Figaro Fi-1 - zastanawialiśmy się nad nim z lubym i ostatnio widziałam go w sklepie - jest beżowo-musztardowy, a nie szaro-żółty. Nawet babeczka w sklepie mówiła że była w szoku jak go zobaczyła. Z kolei Sevilla w dającej po oczach żółci wygląda ok, więc nie wiem co się tam pochrzaniło producentowi przy tym Figaro ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#4924 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Jakaś zmęczona po tej nocy jestem. Przeziębienie, które mnie bierze od tygodnia chyba się rozkręca, a ja strasznie nie chcę wylądować na kolejnym antybiotyku :/ Dzięki O toto Nawet jak się czasem poryczałam z bezsilności nad histerią młodego, to wiedziałam że nie oddałabym go nigdy nikomu Cytat:
Ale za to na słodkie ciągnie mnie strasznie. Codziennie muszę zjeść batonika inaczej świruję ![]() Cytat:
młody miał różne akcje, ale raczej w domu i koniec końców udawało się nad nim zapanować. Teraz już w ogóle jest ok Tż i jego brat mieli blond loczki przez pierwsze kilka lat, potem ściemnieli mocno. I tak czekamy i czekamy, a młody z jasnego stał się ciemnym blondynem, ale nadal blond ![]() Cytat:
I sobie wymyśliłam, że może zamiast jednej koszuli kupię piżamkę do karmienia
|
|
#4925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A byla TŻ w wersji "ciążowa ropuszka" baaardzo poprawiła mu humor Strasznie toksyczna laska, z tych, co to uważają się za najsuper na świecie. Jak byla z moim to mu wciskala, ze sie do niczego nie nadaje, ze "słabo rokuje na przyszlosc pracowo i finansowo", umawiala sie na boku z innymi testowac jak rokują Potem rozpowiadala, ze "on to ofiara i zadna nawet w polowie taka super jak ona to go nie zechce". Dwa lata z nikim sie nie spotykal tak mu zryla banie. Nie wiecie jaki szok miala jak zobaczyla go ze mna dwa lata temu pierwszy raz, chyba nie mogla uwierzyc ze mam 2 rece, nogi i nawet oczy I ta zawisc w oczach bo jednoczesnie rozwinąl sie zawodowo, niezle zarabia i wgl, normalnie jakby mogla to by przyleciala do niego znowu ale doopa - zajety W koncu wziela slub z... mojego Tż dobrym kolega Omamila go strasznie, z poczatku sie jeszcze żalil mojemu ale od czasu jak jestem z TŻ to mu zakazala i z 2 lata nie gadali I teraz rozpowiada że jej mąż to najsuper (choc jemu wprost to wciska ze jest beznadziejny ale z tego jej chlopa to wlasnie serio taka potulna ofiara, inny by uciekl dawno) i auto naj i ona sama oczywiście najnajsuper... no niestety, w ciąży jednak nie jest taka super hihihi
|
|
#4926 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Też bym wolała piżamkę, ale obstawiam, że w szpitalu jej nie dam rady nosić, a w domu to ja w ogóle takich rzeczy nie używam.
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Strasznie nie lubię takiego jechania po jednej stronie medalu :/
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
A w czym w domu będziesz spać o ile planujesz karmić piersią w nocy?
|
#4928 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tak jak zawsze, w koszulce na ramiączkach i w majtkach, plus stanik (co mnie przeraża
).
|
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba ok z maluszkiem nie mam z nia super kontaktu wiem ze teraz jej Tz lata i kupuje wszystko co potrzebne musieli znajoma poprosic aby mu pomogla :P wydaje mi sie ze 33 tydzien jakos bo zostaly 2 tygodnie lipca 4 tygodnie sierpnia i jakos tydzien wrzesnia.
Ale pisalam wam juz o niej ze lezy w szpitalu chyba w 28 tygodniu bo ma rozwarcie i cos tam jej zalozyli. Mozliwe ze to wodny celulit ale chyba jakies tsunami mam na nogach haha z Inga nic takiego nie mialam. Czuje ze dzis bede miala ciezki dzien ... potrzebuje wlasnej przestrzeni , to te dni kiedy bedzie mnie wszystko draznic i bede narzekac powinnam opuscic lokal mieszkalny na caly dzien ale Tz wraca ze sluzby i pewnie bedzie odsypial :/
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
Ee tam, a też jest jednocześnie w ciąży?
![]() Jak nie to na pewno nie ma porownania, sama jak widzialam inne babki to zawsze mialam mysl, ze jakkolwiek wygladala to normalne bo to ciaza przeciez. A tu tak trafilo ze my obie jednocześnie zaciążone, to już inna sprawa
|
#4931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda tylko że do tej pracy trzeba mieć dużo cierpliwości :p
|
|
|
#4932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wię cwniosek jasny, ze to woda w komórkach się zatrzymuje. Zresztą widze jak się gniotę. Chwilę dosłownie gdzieś jakaś nierówność a ja już mam to odbite na skórzeCytat:
Cytat:
|
|
#4933 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
To już powinno być dobrze, 8 miesiąc to nic szokującego w zasadzie.
Cytat:
a ja i bez ciąży jestem zdecydowanie mniej kobieca od niej ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- E tam, ja się czuję bardzo dobrze
|
|
|
#4934 | |
|
Zadomowienie
|
Wez, moj Tż chyba nigdy nie uslyszal od niej niczego milego poza "masz szczescie ze Cie chce, bo ja przeciez jestem taka oh i ah"
I chyba dlatego z nia byl, no straszna omamiara. Jak sie zaczelam z nim spotykac 2 lata po rozstaniu to nadal mial pewne urazy przez nią, strasznie próbowal mi udowadniac (bez powodu) ze nie jest nikim co z początku rzutowalo na nasza relacje A my będziemy piękne i urocze ![]() Cytat:
Z moim modle sie aby wytrwac do 30tc, potem to juz jakos tak juz z gorki bedzie.Ale sie wqrzylam: kupilam sobie pudelko lodów sorbetu z mango Takie ok 2cm biale pofalowane wloski, fuuuuuuuuuujjjjjj, nie kupujcie tego
|
|
#4935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
Tak, przyszli akurat na to samo przedstawienie co my
|
#4937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale trafiłaś..
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
A to nie jest część mango? Bo jak kiedyś kupiłam takie w puszcze do koktajlu do właśnie strasznie dużo miał tych nitek. I świeże też mi się takie ze dwa razy trafiły. Bleee
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W pon chce zrobic zamowienie z gemini tych wszystkich podkladow, butelek, laktatora, maści i calego aptecznego ekwipunku ![]() Dziewczyny co do torby, to glupie pytanie mam: wiem ze zwykle pakuje sie jedna dla siebie i druga dla dziecka, ale czy moge zapakowac wszystko do jednej? Bo mam ogroooomna torbe podrozna i na bank wszystko dla mnie jak i dla dziecka tam powinno wejsc Ale nie wiem czy np. w szpitalu by sie nie pluli o to? A nie bardzo widzi mi sie kupowac jeszcze nowa torbe bo i tak jej raczej wiecej nie wykorzystamy
|
|
#4940 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie wiem czy to kwestia wieku, czy ogólnego podejścia do ludzi i życia, ale po prostu tak mam i już. Szkoda mi czasu, energii na wysyłanie złych fluidów w stronę innych ludzi. Cytat:
Cytat:
Ale wiem jedno - koszul nie mam.
|
|
|
#4941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Qrcze, nie znam sie ale cokolwiek to jest to na moje to jest niejadalne a sporo tego... Dalam jeszcze Tż do oceny i też tak stwierdzil
|
|
#4942 |
|
Raczkowanie
|
Hej.Ja już przytyłam 8 kg
i też cellulit mam, mam nadzieje że zniknie...Fuuj, sierść w Grycanie
|
|
#4943 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#4944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie też staram się nie zaprzątać sobie głowy bzdurami, szkoda życia. Ale bardzo nie lubię jak ktoś mi się w to życia wtrąca i tak robiła ta laska. Gdyby sprawa dotyczyła tylko przeszłości Tż, to miałabym na to wylane. Tak jak piszesz, po co się wplątal w taki związek. On więc trochę bardziej na zimno do tego podchodzi bo w pewnym sensie podświadomie czuje się winien. Ale qrka już z jakiej paki wiecznie ma się czuć winny, że ona wypisuje do niego jakies durne smsy mimo, że nieraz twardo i konsekwentnie jej powiedział, żeby się odczepiła. Unikał jej i zsylał na drzewo z jej durnymi tekstami a ta jak bumerang. I to wszystko jak już byl w nowym zwiazku, ze mna. Doskonale wiedziala, ze na pewno o wszystkim sie dowiem. Jestem w tej całej sytuacji trochę z boku ale jej późniejsza bezczelność zaczela rzutowac bezpośrednio na mnie i to już mi się poprostu nie podoba. Nic lasce nie zrobilam poza zwiazaniem sie z jej bylym Nie będę już Wam spamować szczegółami, ale laska odwalala rozne sytuacje, w ktorych ja z Tż wychodzilismy wrecz na posmiewisko. Nie mam ochoty z nia dystutowac i rozbudzac trolla, wiec w swoim zachowniu zwyczajnie ją olewalam. Nie lubie jednak tlumic w sobie emocji wiec popsiocze sobie pod nosem ze "ropuszka" i od razu jakos tak lżej A tak to mam ją gdzies, szkoda czasu.Co do tych lodow, to sie to da przegryzc, ale jest bardzo twarde, no takie jak siersc wlasnie by sie chcialo przegryzc Nie da sie tego po prostu jesc normalnie z lodami bo jak gryzc lody ![]() Cokolwiek to jest to lodow nie polecam, wiele razy je kupowalam i pierwszy raz maja takie niezjadliwe kłaki, nie powinno tego byc
|
|
#4946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sama siebie chcialam przekonac, ze "niee, to musi byc czesc owoca" ale nie daje rady
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Właśnie smoczki... jakie kupujecie? |
|
|
|
#4949 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z mniejszych łatwiej zwykle wyjąć to co akurat nam potrzebne jest
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Krowa jedna. Jakby tak nie robiła to bym ją miała gdzieś, bo co było to było.---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- OOO zapomniałam o torbie napisać WIęc ja wezmę chyba jedną, b dla dzidiz położna mówiła, zeby wziąć tylko pampersy i chusteczki nawilżane a tak wsio jest. No a na wyjście czy jak coś potrzebne to menż podrzuci.Tylko ja mam taką dużą tę torbę i się obawiam że jak się z nią zjawię na porodówce to się zapytają "A PAni na wakacje leci czy do porodu przyszła?" Żałuje teraz że nie kupiłąm w Pepco jak były w promocji
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Ale nie wiem ile w tym prawdy bo zawsze wazylam sie na wadze gina 

I nie bylo wiadomo czyje to auto a sie okazalo ze wlasciciele sobie poszli cmentarz zwiedzac, wrrr....
Jak myślisz? w sumie to naturalne i raczej kofeina nie przeniknie do krwiobiegu tak żeby do malucha dojść w dużych ilościach
W koncu wziela slub z... mojego Tż dobrym kolega

A my będziemy piękne i urocze
ale trafiłaś..
W pon chce zrobic zamowienie z gemini tych wszystkich podkladow, butelek, laktatora, maści i calego aptecznego ekwipunku 

I to wszystko jak już byl w nowym zwiazku, ze mna. Doskonale wiedziala, ze na pewno o wszystkim sie dowiem. Jestem w tej całej sytuacji trochę z boku ale jej późniejsza bezczelność zaczela rzutowac bezpośrednio na mnie i to już mi się poprostu nie podoba. Nic lasce nie zrobilam poza zwiazaniem sie z jej bylym