Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-18, 13:15   #4861
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

ZYTKO, dziękuję
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 13:28   #4862
toskaKrk
Wtajemniczenie

Uff nadrobiłam Was

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Przypomnij jaki materac zamówiłaś? Widzę, że wszyscy kupują w Gemini, porównywałyście ceny, na prawdę warto? Bo tyle tych wszystkich gazików, podkładów, pieluch jest na allegro.
Ja po długich rozmyślaniach stwierdziłam, że mi się z Gemini nie opłaca niestety zamawiać (mimo, że ceny faktycznie korzystne), bo w sumie prawie wszystko co potrzebuję kupię u jednego sprzedawcy na allegro, a kosmetyki i pieluchy będę kupować stacjonarnie w Rossmannie
I tak jak pisałyście kupię to co bezwzględnie potrzebne, a jak coś się okaże dodatkowo potrzebne to na bieżąco dokupimy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Blindness- mi sie zdaje, ze ok a u mnie jest 76 - 136- 124 i ten ostatni chyba za wysoki? kuzwa zebym nie musiala powtarzac, bo 3 raz nie zniose
Mi tym razem wyszło 75-140-105 i lekarka uznała, że ok.
Też bym wolała trzeci raz nie robić

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
On ma caly czas wizje jak jego dziecko juz bedzie mialo z 5 lat i bedzie kumate i chetne na wycieczki samochodm. Taa, tylko najpierw przez 2 lata bedzie wyło co chwila a potem przez kolejne 2 kombinowalo jak mu po tym samochodzie kupe rozsmarowac
Eee już 2-3 latek jest fajnie kumaty i można z nim jeździć. Mój wożony często w ciąży, od urodzenia super reagował na jazdę i samo zapięcie w fotelik go relaksowało Jako niespełna 3-latek był z nami w Budapeszcie i chyba lepiej zniósł długą podróż niż dorośli faceci
I dzieci bez powodu nie wyją przecież. I nigdy mi dziecko nie wybrudziło auta bardziej niż Tż, a już na pewno nie kupą
Raz łóżeczko kupą wysmarował, ale to ataku śmiechu dostałam jak zobaczyłam

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
CHCĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ

http://allegro.pl/gagagu-pl-sowa-clo...519346889.html
Cudo

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak się zastanawiam. Chyba mnie już totalnie pogięło, ja cały, ale to cały czas myślę o tym szkrabie. Na zmianę w mojej głowie pojawiają się myśli o butelkach, pościelach, zabawkach i małych ubrankach. Jakbym już swojego życia nie miała normalnie. Każdą wolną chwilę spędzam na allegro, mimo, że mam już wybrane wszystko. Łącznie z dywanem i firankami ehh, takie refleksje z rana. Bo chyba za mocno jestem w to wkręcona. A może wprost przeciwnie...
Też to mam. Ciągle układam w głowie listy zakupów, myślę o sprzątaniu, przygotowywaniu wszystkiego, tworzę różne scenariusze. Niemal nie mam szans się od tego uwolnić nawet na chwilę Chyba tylko jakieś egzorcyzmy by pomogły

Cytat:
No i patrzcie, jaka ze mnie zdolna fryzjerka

Na pierwszym jest oczywiście PRZED
Super! no ale ona ma cudne włosy

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Super! Oliath, zrób mi dziecko takie ciemnookie ciemnowłose Choc teoretycznie TŻ powinien mi zrobic, on ciemnooki z kręconymi ciemnymi włosami i jak syn choc jednej z tych dwoch cech nie odziedziczy to sie zalamne
Ja brązowe oczy i włosy, Tż brązowe włosy i błękitne oczy, a młody wygląda jakbyśmy go komuś porwali - blondyn z niebiesko-szarawymi oczami

zytka26 gratuluję córci
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 14:07   #4863
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
nadrobiłam połowę

Napiszę tylko co u mnie się działo jak mnie nie było
Bylismy w czw na wizycie i TŻ pierwszy raz widział na usg nasze dzieciątko, a że dzień wcześniej poważnie z nim porozmawiał żeby się w końcu pokazało co ma miedzy nóżkami to się posłuchało Będzie córunia TŻ szczęśliwy, ciągle przytula się i całuje brzuch

Przytyłam już 6,4 kg jak tak dalej pójdzie to pewnie do 30 dobije

No i nie wiem co miałam napisać...
Gratuluję córeczki! ja juz przytyłam 10 kg a dopieto mamy początek 29 tygodnia wiec nie narzekaj :p

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 14:16   #4864
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki! ja juz przytyłam 10 kg a dopieto mamy początek 29 tygodnia wiec nie narzekaj :p
ja też już 1o kg

Zytka gratuluje córeczki
no to nam się już wszystkie dzieciaczki ujawniły, wygrały babeczki
Stary 2015-07-18, 14:33   #4865
malinowa4
Zakorzenienie

ja też 10kg

której to się zmieniło z chłopczyka na dziewczynkę ostatnio? bo sklerozę mam

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

a już wiem chyba littlevenus?
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 14:48   #4866
Kuapouszka
Zadomowienie

Ja tez 10 kg - co ciekawe wszelkie kalkulatory to przewidzialy i mówią ze jeszcze 4.5 kg przytyje

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-18, 14:51   #4867
toskaKrk
Wtajemniczenie

Ja mam około 8kg na plus.
Miałam nadzieję, że w maks 10kg się zmieszczę, ale jak jem tyle słodyczy to co się dziwię
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 15:22   #4868
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Laski tez wam mdłości wróciły?
Mnie nie, za to zgagę mam pierdyliard razy dziennie. I to taką, że nic poza Rennie nie pomaga, żadne domowe sposoby :/

Cytat:
Będzie córunia TŻ szczęśliwy, ciągle przytula się i całuje brzuch
Gratulacje

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa
MĄŻ WYLĄDOWAŁ WE WRO
a mój już w Niemczech, do wieczora dojedzie do Holandii.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

U mnie też dycha na plusie, wszystko według kalkulatorków netowych

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

A i chyba jakiś zalążek pierwszego rozstępa mam, przy samym pępku mi się kreska zrobiła. Akurat tam, gdzie mnie ostatnio swędziało, więc wszystko się zgadza.
Stary 2015-07-18, 15:57   #4869
mala29lll
Zakorzenienie

Hej Zytka

Elve
mnie pomagają obrane z łusek całe migdały. Płatki nie ale musza być obrane. Dziewczyny na SR mówiły, ze mleko i kefir pomagają Ja jeszcze nie brałam pigół na zgagę.

Kurde zaraz się roztopię. SIedze i dziergam bo nie mam siły na nic innego
Stary 2015-07-18, 16:03   #4870
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Elve
mnie pomagają obrane z łusek całe migdały. Płatki nie ale musza być obrane. Dziewczyny na SR mówiły, ze mleko i kefir pomagają Ja jeszcze nie brałam pigół na zgagę.
Po migdałach jest jeszcze gorzej, mleko i kefir pomagają na kwadrans, a szkodzą na jelita, więc średnio.
Stary 2015-07-18, 16:14   #4871
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
nadrobiłam połowę

Napiszę tylko co u mnie się działo jak mnie nie było
Bylismy w czw na wizycie i TŻ pierwszy raz widział na usg nasze dzieciątko, a że dzień wcześniej poważnie z nim porozmawiał żeby się w końcu pokazało co ma miedzy nóżkami to się posłuchało Będzie córunia TŻ szczęśliwy, ciągle przytula się i całuje brzuch

Przytyłam już 6,4 kg jak tak dalej pójdzie to pewnie do 30 dobije

No i nie wiem co miałam napisać...
Gratuluję córeczki . U mnie już 11kg na plusie, więc nie masz tak najgorzej :p.
Też ostatnio coraz częściej myślę o tym, jak nasze życie się zmieni od października. I też często wpadam w jakiegoś doła, że wszystko się skończy i żadnej spontaniczności już nie będzie.
Jeszcze znowu mnie tż wkurzył. Wyszedł o 15.30 na dwa piwa z kumplem, mówi, że godzina, dwie i wraca. A teraz dzwoni, że do 21 będzie siedział :/. Nie dość, że ostatnie 3 dni go nie było, bo pracował od 8 do 21 i sama siedziałam, to znowu sama popołudnie spędzę :/. Płakać mi się chce z tego wszystkiego.
Stary 2015-07-18, 16:35   #4872
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ciekawe jak to będzie wyglądało po porodzie, czy też będzie sobie wesoło korzystał z życia, nie wnikając w Twoje uziemienie w domu...ale to się pewnie okaże dopiero później.

Mój też zabalował trochę teraz jak był, ale za moim pozwoleństwem, wiemy oboje, że jak przyjedzie za miesiąc, to już nie poszaleje, bo nie będzie fizycznej możliwości. Mam nadzieję, że nie odwali mi żadnego numeru.
Stary 2015-07-18, 16:37   #4873
mala29lll
Zakorzenienie

Uuuu to kiepsko. Mnie pomagają na szczescie

Dzisiaj Gabrysia zrobiła pokaz mozliwości przed babcią (moja mamą) heheh jak się nie ruszała tak zaczęła wierzgać jak nie wiem. Dobrze hihhi niech się podlizuje, bo babcia jej będzie pilnować czasem
Stary 2015-07-18, 16:40   #4874
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Hej Zytka

Elve

Ja o dziwo prawie nie mam zgagi. Jak zjem coś słodkiego i popiję herbatą to mnie męczy. A tak to wcale, ale to chyba zasługa zielonego jęczmienia. W tamtej ciąży miałam okropna zgagę i poza ciążą też nie małą. Odkąd pije te zielone koktaile to nawet zupa ogórkowa mnie nie rusza.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 16:40   #4875
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ciekawe jak to będzie wyglądało po porodzie, czy też będzie sobie wesoło korzystał z życia, nie wnikając w Twoje uziemienie w domu...ale to się pewnie okaże dopiero później.

Mój też zabalował trochę teraz jak był, ale za moim pozwoleństwem, wiemy oboje, że jak przyjedzie za miesiąc, to już nie poszaleje, bo nie będzie fizycznej możliwości. Mam nadzieję, że nie odwali mi żadnego numeru.
Ja nie mam nic przeciwko, jak sobie wyjdzie od czasu do czasu na piwo z kumplem, ale bez przesady. Miał wrócić max o 17-18, a będzie o 21 czy nawet 22 :/.
Stary 2015-07-18, 16:42   #4876
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki . U mnie już 11kg na plusie, więc nie masz tak najgorzej :p.
Też ostatnio coraz częściej myślę o tym, jak nasze życie się zmieni od października. I też często wpadam w jakiegoś doła, że wszystko się skończy i żadnej spontaniczności już nie będzie.
Jeszcze znowu mnie tż wkurzył. Wyszedł o 15.30 na dwa piwa z kumplem, mówi, że godzina, dwie i wraca. A teraz dzwoni, że do 21 będzie siedział :/. Nie dość, że ostatnie 3 dni go nie było, bo pracował od 8 do 21 i sama siedziałam, to znowu sama popołudnie spędzę :/. Płakać mi się chce z tego wszystkiego.
AAAAAAAAAAAlllleeee mnie wkurza coś takiego. do 2 godzin to do 2 godzin a nie A Ty rób co chcesz i siedź jak pipka w domu sama grrrr Mój też tak zrobił po festynie na dzień dziecka. Jak się wkurzyłam wtedy. Myślałam, że zabiję. Jeszcze to wróci podpite i wkurza więc już z góry wiadomo, że cały dzień sama jak palec. Nie lubię czegoś takiego
Stary 2015-07-18, 16:51   #4877
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Od wczoraj nie mam sily cos robie i nagle opadam z sil bylam w ikei z tesciowa szwagierka i tesciowa szwagierki i Ingunia oczywiscie tyle osob to nie zmiescilo mi sie lozeczko wiec lozeczko kupilam i od razu zwrocilam :P ale pojedziemy w poniedzialek sami to sie tylnie siedzenia zlozy i sie zmiesci moze.
Tz ma sluzbe rajo wyjechal i jutro rano wroci wiec moge lezec i nic nie robic
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 17:13   #4878
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Oliath
Zaczelo sie gadanie jak zwylke ze ivf jest nieetyczne itp. Potem ze nienaturalne, wszystko stymulowane, ze Bog nie daje potomstwa i ma w tym jakis cel, ze dzieci rodzą się inne, chore itp nie chcialam usłyszeć ze rodza się z bruzdami na czole... nawet moja mama byla w szoku. Ona została do konca

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Wczoraj też robilam ze sobą porzadek, a z pieszczocha to juz przestaje byc zabawne:p
Z zylami mam dokładnie tak samo! Na dekolcie strasznie wyglądają!
To wygląda jak korzenie drzewa haha tyle tego jest

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Podałam nr. W ogóle w czwartek miałam szczęście. Wyjechaliśmy już na SR i ledwo wjechaliśmy na dwupasmówkę. Kurier dzwoni heheh no to zgodził się podrzucić do mojej mamy. Myślałam, że to paczka z apteki a to łóżeczko. Później na SR dzwoni to wyszłam na dwór odebrać i halo halo a nikt sie nie odzywa i nie wiem czy to nie był kurier z gemini właśnie

Też mi żyły wylazły na brzuchu. Na cyckach też ale ja mimo że się nie opalam to mam skóre na całym ciele równomiernie zabrązowioną. Pewnie tak jak czytałam więcej melaniny w skórze

Też potrzebuje skóry. Szczególnie wieczorem Gabi wypycha chyba tyłeczek z prawej strony i taaaaak ciągnie, ze aż boli.
Wczoraj mąż położy rękę to tak machała tą dupecją heheh i wypychała mu rękę aż był w szoku

Trzeba będzie jakieś dobre pudry kupić żeby zakryć tę bruzdę To HArry Potter też był z in vitro? JA już się śmieję z tego bo co zrobić. A Bozia dobrze wie co robi. Jak ma się ie udać to i in vitro się nie udaje. Dobrze wiesz jak jest na wątku o IVF. Petycję podpisałaś? https://secure.avaaz.org/pl/petition..._nieplodnosci/
Prosze o podpisanie jak ktoś chce

JA czekam jak otworzą pasmanterię i idę po włóczkę. Ktoś tu pytał o wczoraj o co chodzi z włóczką. No więc pojechaliśmy wczoraj po włóczkę do miasta obok i spontan po wózek najpierw O 17.10 byliśmy pod pasmanterią tam a tu wiadomość "W dniu 17.07 sklep czynny do 17" aaaaaaaaaaaaaaaaaa co pech to pech Więc idę u mnie. Może coś będzie miała co mi przypasuje, bo zamówiłam z neta i mi się kolor nie podoba a duuuużo czasu i nerwów poświęcę na kocyk Gabrysiowy więc musi być piękny
Zazdroszczę bo u mnie to śmiesznie wygląda możliwe ze kurier bo do mnie dzwonili

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Hej Zytka

Elve

Mi mleko i migdały nie pomagają niestety a co do wagi to mam ponad 10kg na plusie jak większość
Stary 2015-07-18, 17:37   #4879
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Od wczoraj nie mam sily cos robie i nagle opadam z sil bylam w ikei z tesciowa szwagierka i tesciowa szwagierki i Ingunia oczywiscie tyle osob to nie zmiescilo mi sie lozeczko wiec lozeczko kupilam i od razu zwrocilam ale pojedziemy w poniedzialek sami to sie tylnie siedzenia zlozy i sie zmiesci moze.
Tz ma sluzbe rajo wyjechal i jutro rano wroci wiec moge lezec i nic nie robic
A ja w kropce trochę bo zastanawiam się czy nie kupić takiej wypasionej travel cot od urodzenia zamiast łóżeczka bo jak i tak wychodzi ze musze kupić nowy materacyk i przewijak na łóżeczko i jakbym sprzedała to malutkie co mamy to na jedno wyjdzie kasowo i zawsze można przytargac łatwo do naszego łóżka i wziąć do pl. ..
Inna sprawa -kupujecie hustawke dla dzidzi?

Omg zgaga mnie chwyciła :/

Stary 2015-07-18, 17:41   #4880
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja w kropce trochę bo zastanawiam się czy nie kupić takiej wypasionej travel cot od urodzenia zamiast łóżeczka bo jak i tak wychodzi ze musze kupić nowy materacyk i przewijak na łóżeczko i jakbym sprzedała to malutkie co mamy to na jedno wyjdzie kasowo i zawsze można przytargac łatwo do naszego łóżka i wziąć do pl. ..
Inna sprawa -kupujecie hustawke dla dzidzi?

Omg zgaga mnie chwyciła :/

Hustawke czy bujaczek?

Potrzebuje pomocy prezent dla 4 latka na urodziny?
Stary 2015-07-18, 17:53   #4881
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Hustawke czy bujaczek?

Potrzebuje pomocy prezent dla 4 latka na urodziny?
Hustawke. Mam leżaczek -bujaczek z tym ze nie wiem czy się sprawdzi -wydaje mi się ze lepsza by była huśtawka taka wyższa żeby lila nie sięgała. ..

Stary 2015-07-18, 18:11   #4882
krolewna1986
Wtajemniczenie

hej Kochane, mam chwilę to nadrabiam i od razu pomocy: ile powinna dać chrzestna na chrzciny?

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
[/COLOR]dziewczyny co miały znieczulenie do CC od pasa w dół, ile sie leży nieruchomo po operacji? nie wolno w ogole ruszac nawet głową ?
ja cała dobę leżałam, ale wiem, że w prywatnych szpitalach szybciej pionizują..oczywiście znieczulenie szybciej puszcza i każą ruszać nogami i na boki obracać jak się uda..na początku miałam coś jak kamień położonego na brzuchu, po kilku godzinach to zdjęli i wtedy można pokombinować z przewracaniem się na boki.. czytałam, żeby 24h leżeć nieruchomo, aby potem nie mieć problemu z bólami głowy, ile w tym prawdy nie wiem

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Mój też się odchudza i w sumie ja też od wczoraj hehhe tzn nie jakiś rygor totalny, ale odpowiednio zbilansowana dietka i miniumum słodyczy co tragedią nie będzie bo i tak nie przepadam.
nie wiem co ci nasi faceci, ale mój też zaczął jeść zdrowiej i więcej ćwiczy nie wiem co jest grane

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
No ale wizyta ok. Spojenie mi się nie rozchodzi, chociaż paskudnie boli, szyjka jak zwykle trzyma i nie puści
A córcia została obejrzana dokładnie wisi główką w dół, buzią skierowana w lewo, co wyjaśnia czemu właśnie z lewej mi bok wypycha jakby chciała tamtędy zwiać przepływy w mózgu i pępowinie "śliczne" wg lekarki.
Waga oszacowana na 1,35-1,4kg, także rośnie bardzo ładnie, a stópeczki ma konkretne, bo wymierzone na 6cm już
Nie wiem czy będzie widać, ale wrzucam fotkę stópencji
piękna stópka

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 18:13   #4883
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
hej Kochane, mam chwilę to nadrabiam i od razu pomocy: ile powinna dać chrzestna na chrzciny?

ja cała dobę leżałam, ale wiem, że w prywatnych szpitalach szybciej pionizują..oczywiście znieczulenie szybciej puszcza i każą ruszać nogami i na boki obracać jak się uda..na początku miałam coś jak kamień położonego na brzuchu, po kilku godzinach to zdjęli i wtedy można pokombinować z przewracaniem się na boki.. czytałam, żeby 24h leżeć nieruchomo, aby potem nie mieć problemu z bólami głowy, ile w tym prawdy nie wiem

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

nie wiem co ci nasi faceci, ale mój też zaczął jeść zdrowiej i więcej ćwiczy nie wiem co jest grane

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

piękna stópka
My od chrzestej dostalismy 300zl od chrzestnego 500zl :O
Stary 2015-07-18, 18:14   #4884
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na swędzące dziąsła?
podrapać się?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-07-18, 18:14   #4885
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Hustawke. Mam leżaczek -bujaczek z tym ze nie wiem czy się sprawdzi -wydaje mi się ze lepsza by była huśtawka taka wyższa żeby lila nie sięgała. ..

Taka hustawka to chyba dopiero jak siedzi sie nada. Nie widzialam takiej lezacej
Stary 2015-07-18, 18:16   #4886
zytka26
Zakorzenienie

Dziewczyny ale ja jestem w 25t4d, chociaż kalkulator wskazuje, że mieszcze się w normie

Ja nie miałam jeszcze zgagi

Była u mnie koleżanka z dwiema córeczkami ( 5l i 2l) starsza grzeczna a młodsza to szogun mały
Stary 2015-07-18, 18:17   #4887
AgatkaSz
Wtajemniczenie

KROLEWNA w sumie to najmniej mielismy 300zl w kopercie od pary
Stary 2015-07-18, 18:24   #4888
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj dziewczyny, koszmar mamy, moje obie młodsze od córki sąsiadki załapały wszawicę sąsiadka uprzedzała mnie tydzień temu ponad, że jej Marysia przywiozła wszy z kolonii, bo potem bawiły się non stop z moimi razem - tzn. zanim sąsiadka się połapała - więc od tygodnia profilaktycznie łebki im myłam szamponem leczniczym i przeglądałam, a dziś Lalę wyjątkowo główka swędziała i znalazłam szmatę wszę żywą... i u małej jedną... od razu akcja szampon, nowe fryzury (Lilo na francuzeczkę, króciutki bob - a Lala 20 cm z długości zeszła), potem po pół godziny wyczesywania bez litości specjalnym grzebieniem super gęstym - mała jakby więcej niż tej jednej nie miała, Lala miała kolejne 4 czy 5 zdechłe już... a ja mam dreszcze i nerwowe swędzenie wszystkiego już raz to przeszłam z Izą 10 lat temu i dziękuję pięknie załamka, wygotowałam wszystkie szczotki do włosów, wyprałam wszystkie ręczniki, zmieniłam im obu pościel... mam ochotę ogolić się na łyso profilaktycznie . A mam takie cudne włosy teraz!!!! gęste!!! rude!!! długie już!!!

o matko współczuję

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
CHCĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ

http://allegro.pl/gagagu-pl-sowa-clo...519346889.html
ale świetna

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-07-18, 18:50   #4889
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Taka hustawka to chyba dopiero jak siedzi sie nada. Nie widzialam takiej lezacej
Jest taka -graco snuggle swing czy jakoś tak

Stary 2015-07-18, 19:53   #4890
mala29lll
Zakorzenienie

sówkomaniaczki patrzcie na to http://kufer-wzorow-robotkowych.crazylife.pl/?p=47

A to po prostu śliczne http://dladziecinaszydelkuidrutach.b...ini-dla-lalki/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości