|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
A co z teściową? Chyba że pisałaś i przeoczyłam, to przepraszam. |
|
|
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Meneq
To nie pospisz :/ ech. Grita, loudres Problem też w tym że mój dzieciak toleruje gdy śpię na plecach. A nie powinno się. Na bokach brzuch mnie boli i malec strasznie mi daje popalic aż się nie przekrece. Asia Dobrze, że poszlas i Cię.zdjagnozowali. Teraz będzie coraz lepiej musi.---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Nie było jej w domu jak nas moi rodzice odwiedzili i jeszcze daje mi do zrozumienia, że się będzie wtrącać w wychowanie dziecka...
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7 |
|
|
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdiagnozowali* przepraszam za błąd nie wiem jak na tapatalku edytowac
|
|
#4775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myslalam, że to normalne, że jak za długo dziecię tam siedzi to do musi lezec w inkubatorze.. |
|
|
|
|
#4776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na plecach nie dałabym rady uleżeć dłużej niż chwilę, od razu oddechu nie mogę złapać.A teściową olej, nie warto się przejmować. Wy jesteście rodzicami i to wy będziecie decydować o wszystkim! No to jeszcze nie tak najgorzej, ale to zależy czy w nocy dała pospać Moja teraz zasnęła o 22, 3 razy do niej chodziłam, bo jęczała, a przed chwilą już przydreptała do nas. To też jeden z powodów dla których nie opłaca mi się zasypiać przed 1 ![]() Nie no, jak wszystko jest ok to przy porodzie po tp dziecko nie leży w inkubatorze. Ja urodziłam 8 dni po tp i Młoda cały czas była ze mną. |
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm no generalnie inkubatory albo urządzenia podobne służą do różnych rzeczy. Postawowa to zapewnienie ciepła ale to raczej dla wcześniaków które nie trzymają temperatury ciała. Może też dziecko leżeć pod lampą UV jeśli ma żółtaczkę ale to akurat jest bardzo częste u noworodków. Albo jest podłączone do specjalistycznego sprzętu i chodzi o zachowanie aseptyczności.
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Owieczko czy to ty mówiłaś o oleju kokosowym? Jaki to powinien być? I ile mniej więcej powinien kosztować za ile ml żeby mnie ktoś nie oszukał! !
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Powiedzialabym, ze bardzo przyzwoicie ;-) zasnela ok 22.30 i przyszla po mnie pare minut po 6. Ostatnio przesypia noce , tylko dla mnie to nadal troche za wczesnie, ale i tak lepiej niz rok temu o tej porze, kiedy pobudki w nicy byly co pol godziny a przed 5 juz bylysmy... na spacerze. Twoja corka tak caly czas spi? Bywalo lepiej?
Edytowane przez meneq Czas edycji: 2015-07-19 o 00:36 |
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje po prostu w Carrefour.
|
|
|
|
|
#4781 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas bywało lepiej, zdarzały się przespane noce, ale to u nas w łóżku. Jak zasypia u siebie to zawsze budzi się między północą a 2 i drepcze do nas. Zazwyczaj zasypia od razu i śpi do rana, więc nie jest źle. A jak ma w ciągu dnia więcej wrażeń, coś się ważnego i emocjonującego wydarzy to zawsze się więcej w nocy kręci i gorzej śpi. Dzisiaj była na koniach, a przed południem była świadkiem jak się pogryzły 2 psy i to mocno przeżywała potem. I wystarczy, żeby noc była z głowy ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- A spacer przed 5... Szacun!
|
||
|
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to zupełnie nie mam pojęcia kto o tym pisał, pewnie jutro się któraś odezwie. Teraz już wszystkie chrapią ![]() Ja też już idę spać, zgaga pali, ale może zasnę, oby.. Dobrej nocy
|
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dalabym rady w takim ukladzie; odkad corka ma swoj pokoj od konca marca, to w kwietniu byla jazda bez trzymanki i poelgrzymki co chwile do nas, jednak konsekwentnie w nocy ja wyprowadzalam, zdarzalo sie, ze spalysmy razem, ale u niej. Wlasciwie od maja wszystkie noce sa przespane i oby tak zostalo. Tylko nad ranem jesli chce, by pospala dluzej, to musze sie z nia polozyc. Dzis nie podzialalo... ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Na spacer przed 5 jest nawet fajny jeszcze slonce nie dawalo tak bardzo, cykady spaly, pozniej prysznic i sniadanie. Fajne czasy, pewnie za rok przy drugiej corce bedzie powtorka z rozrywki ;-) |
|
|
|
|
#4785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tylko to, 3 się zbliża a ja nie śpię. Prawie zasnęłam na filmie ale się rozbudziłam i Cytat:
Cytat:
Ciesz się, że pobudkę masz o 7, mój brat 4-5 często wstawał i budził wszystkich mówiąc, że już jest dzień i jest słońce A w Carrefour jaka cena? Bo w Auchan drogi jest, o ile mówimy o spożywczym. Cytat:
ja co prawda szukałam do celów spożywczych, ale gdzieś miałam zapisane linki i do kosmetyków... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Wstawalam tak przez 2 lata, wiec wiem jak, to jest ;-) ale do dobrego czlowiek sie szybko przyzwyczaja. Jednym ciagiem te cztery godziny?, to jeszcze niepelne trzy miesiace temu zamienilabym sie bez mrugniecia okiem ;-) |
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już niedługo i to może ulec zmianie Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe ile będą mnie trzymac..
|
|
#4789 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wczoraj się rozplakalam i padłam wreszcie spać. Cały czas pada, wolę taką niedzielę niż te upały... Grita Ja ewidentnie czuję, że malcowi nie wygodnie tak tlucze. Teściowa już mi przez pół roku po ślubie dawała do wiwatu i podejrzewam, że jak dziecko się urodzi to też się zacznie. Trudno trzeba będzie inną taktykę przyjąć. Loudres Olej kokosowy to znam tylko jako ten do włosów... meneq To pospala troszkę. Dobrze, że ma swój pokój i konsekwentnie postępujecie co do spania z wami. Panna Izabela No to się przygotuj na wkurzenie hehe. Przykre, ale chyba jak ktoś gra na nerwach to zawsze to będzie robić...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Co do mierzenia: mój mąż INZYNIER tak zmierzył pokój ze kupiliśmy 4 rolki tapety zamiast 6 czy 7... ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej jak tam u was? Sory ze zbytnio wam nie odpisuje a pisze tylko co u mnie ale ta nowa aplikacja na tel doprowadza mnie do szalu. Dzisiaj w nocy zaczela mi krew z nosa leciec. Teraz tez troche sie jsszcze przypomina. Ogolnie zle sie dzisiaj czuje. Pozniejsze sniadanie i leki opoznione
Na pociesZenie wygralam wypasionu sterylizator na allegro. Na 6 butelek cyfrowy. Z funkcja 24 i 48 godzin gdzie sterylizacja jest powtarzana co 5 h. W 8 min butelki sa sterylne i bez otwierania utrzymuje sie to przez 6 h. Szukalam takiego na stronach pl ale nie znalazlam bo on z anglii przywieziony. Zaplacilam 77,5 z przesylka ale sie ciesze---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-07-19 o 09:10 |
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Wy się śmiejecie, a ja chodzę spać przeważnie o 21-22 godzinie bo już padam i oczy mi sie zamykają... czasem śpię dobrze, czasem w nocy parę godzin nie śpię, ale ogólnie 21 to już moja pora spania:P jestem śpioch po prostu.
|
#4793 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardziej chodziło mi żeby kupić teraz dla siebie. Nigdy nie miałam takiego a kilka osób tu pisało ze jest spoko wiec tez chce wypróbować tylko jest szeroki wybór i nie wiadomo za co się zabrać przy wybieraniu. Juz znalazłam w mieście gdzie jest kilka rodzai dziękiCytat:
)
|
|||
|
|
|
#4794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wczoraj koleżanka napisała mi wiadomość, że jej sąsiadka urodziła w 36tc i pół nocy nie mogłam zasnąć. wczoraj posegregowałam rzeczy do prania i to tylko te co na początek. Jeszcze pranie, układanie. Dzisiaj jedziemy wyciągnąć wózek z piwnicy, bo tego też będzie trzeba trochę odświeżyć. A i pytania z tych dziwnych oczywiście 1. czy pierzecie kołderki? bo, że kocyki, poszewki, śpiworki, to piorę. Wiem nie powinno się używać kołderki przy noworodku, ale wolę ją już przygotować. 2. w jakiej temperaturze pierzecie tetrę i flanelę ?? 3. doświadczone mamusie jakiej firmy polecacie nożyczki/cążki do pazurków?? ciągle słyszę, że te z canpol baby są beznadziejne. 4. prasujecie kocyki?? Cytat:
ja też nie mogłam spać, spuchły mi stopy i trzymałam je w zimnej wodzie, jak tylko wyjęłam, to dalej puchły i swędziało/mrowiło. Cytat:
Cytat:
![]() wkurza mnie takie zachowanie, a wiem, że mój tato będzie się wtrącał, on z tych co to wiedzą lepiej, że dziecka się nie lula, nie nosi i nie można nad dzieckiem "zbyt mocno" się rozczulać. Oczywiście wiem, że mam te jego uwagi w poważaniu, aczkolwiek zawsze podniosą ciśnienie. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
mnie dopada senność po 21, ale jak się położę, to szybko coś mnie wybudza i potem mam problem by znowu zasnąć, więc często siedzę tak długo, aż czuję, że zmęczenie nadchodzi |
||||
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do paznokci to najzwyklejsze. Do tak miekkich paznokci najlepsze sa ostre. Nigdy mi sie nie trafilo zeby cos zrobic dziecku bo obcinalam paznokcie jak spala kocy nie prasowalam bo nie kazdy.mozna zreszta po co
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz stoczylam walke o pokoj dla dwulatki z tz i jeszcze sama corka zaakceptowala nowa sytuacje, to glupio byloby to zaprzepascic. Zwlaszcza, ze zaraz w sypialni pojawi sie druga zmiana ;-) |
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechala dziewczyna do porodu z rozwarciem prawie 10 cm
|
|
#4798 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją mam canpol 4lata i nie narzekam
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Pl w szpitalu mozna miec tablet? |
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Mozesz miec co chcesz. Ja czekam ma duzy wentylator
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

musi.

Moja teraz zasnęła o 22, 3 razy do niej chodziłam, bo jęczała, a przed chwilą już przydreptała do nas. To też jeden z powodów dla których nie opłaca mi się zasypiać przed 1 

, tylko dla mnie to nadal troche za wczesnie, ale i tak lepiej niz rok temu o tej porze, kiedy pobudki w nicy byly co pol godziny a przed 5 juz bylysmy... na spacerze. Twoja corka tak caly czas spi? Bywalo lepiej?

ale już niedługo i to może ulec zmianie