Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-19, 00:02   #4771
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Chciałabym mieć osoby późno chodzące spac w pokoju. Dziewczyny które leżą ze mną zgasily światło o 21, pozatym jedna w ogóle nic się nie odzywa, druga coś powie ale też mało, a wcześniej leżały ze mną w sali dwie wesołe fajne dziewczyny
W szpitalach tak często jest niestety. Noc od 21 do 5 rano.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Ciągle mi za gorąco i niewygodnie nawet z tym kojcem... Któraś z dziewczyn kiedyś pisała, że noc to koszmar bo trudno zasnąć... Teraz i ja to rozumiem. Jeszcze mnie teściowa wnerwila i o
A co z teściową? Chyba że pisałaś i przeoczyłam, to przepraszam.
Stary 2015-07-19, 00:04   #4772
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Meneq
To nie pospisz :/ ech.

Grita, loudres
Problem też w tym że mój dzieciak toleruje gdy śpię na plecach.
A nie powinno się. Na bokach brzuch mnie boli i malec strasznie mi daje popalic aż się nie przekrece.

Asia
Dobrze, że poszlas i Cię.zdjagnozowali. Teraz będzie coraz lepiej musi.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Nie było jej w domu jak nas moi rodzice odwiedzili i jeszcze daje mi do zrozumienia, że się będzie wtrącać w wychowanie dziecka...
Stary 2015-07-19, 00:05   #4773
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
najgorsze, że z upływem tygodni wcale nie będzie lepiej, jedyna nadzieja, że sierpień będzie chłodny i noce przez to będą lżejsze do zniesienia.. Ja już w sumie przywykłam, że zasypiam koło 1 i wcześniej nawet się nie kładę. Dopóki mąż nie zaśnie to sobie gadamy w łóżku, a potem ja albo czytam książkę albo siedzę na kompie aż mnie całkiem nie zmuli
A potem rano ciężko oczy otworzyć koło 7 do młodej zaczynającej dziarsko dzień

Ech, trzymaj się! Dobrze, że jesteś pod opieką! Leżysz w tym szpitalu gdzie będziesz rodzić? Przynajmniej będziesz miała wszystko obczajone co i jak

U mnie też wieczorne hulanki i swawole

---------- dopisano o 22:57 ---------- poprzedni post napisano o 22:55 ----------

u ciebie teraz 6 czy 7 rano jest?

7
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 00:05   #4774
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Zdiagnozowali* przepraszam za błąd nie wiem jak na tapatalku edytowac
Stary 2015-07-19, 00:09   #4775
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ale to pewnie nie do końca z powodu przenoszenia, być może komplikacje przy porodzie albo jakaś choroba dziecka to spowodowała. Ale trudno powiedzieć, dopóki się nie zna sytuacji.

Kurczę, chyba się zmobilizuję to spakowania torby jutro bo coś mnie instynkt goni że będę nieprzygotowana. I zmuszę TŻ do kupienia laktatora od razu w poniedziałek, od 3 tygodni go proszę bo on miał to załatwić...
No właśnie nic nie pisała o tym, że miała jakieś komplikacje. Wywoływali jej poród, ale się nie udało i miała CC. Ale czy to powod to tego by trzymać w inkubatorze?
Myslalam, że to normalne, że jak za długo dziecię tam siedzi to do musi lezec w inkubatorze..
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 00:29   #4776
grita
Rozeznanie

Cytat:
Meneq

Grita, loudres
A nie powinno się. Na bokach brzuch mnie boli i malec strasznie mi daje popalic aż się nie przekrece.

Asia

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Nie było jej w domu jak nas moi rodzice odwiedzili i jeszcze daje mi do zrozumienia, że się będzie wtrącać w wychowanie dziecka...
Mój też się wierci jak leżę na bokach, ale szczerze, to jakoś nawet nie przyszło mi do głowy, że mu to przeszkadza. Po prostu się rusza i tyle Na plecach nie dałabym rady uleżeć dłużej niż chwilę, od razu oddechu nie mogę złapać.
A teściową olej, nie warto się przejmować. Wy jesteście rodzicami i to wy będziecie decydować o wszystkim!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
7
No to jeszcze nie tak najgorzej, ale to zależy czy w nocy dała pospać Moja teraz zasnęła o 22, 3 razy do niej chodziłam, bo jęczała, a przed chwilą już przydreptała do nas. To też jeden z powodów dla których nie opłaca mi się zasypiać przed 1

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
No właśnie nic nie pisała o tym, że miała jakieś komplikacje. Wywoływali jej poród, ale się nie udało i miała CC. Ale czy to powod to tego by trzymać w inkubatorze?
Myslalam, że to normalne, że jak za długo dziecię tam siedzi to do musi lezec w inkubatorze..
Nie no, jak wszystko jest ok to przy porodzie po tp dziecko nie leży w inkubatorze. Ja urodziłam 8 dni po tp i Młoda cały czas była ze mną.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 00:31   #4777
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm no generalnie inkubatory albo urządzenia podobne służą do różnych rzeczy. Postawowa to zapewnienie ciepła ale to raczej dla wcześniaków które nie trzymają temperatury ciała. Może też dziecko leżeć pod lampą UV jeśli ma żółtaczkę ale to akurat jest bardzo częste u noworodków. Albo jest podłączone do specjalistycznego sprzętu i chodzi o zachowanie aseptyczności.
Stary 2015-07-19, 00:33   #4778
loudres
Zadomowienie

Cytat:
W szpitalach tak często jest niestety. Noc od 21 do 5 rano.

A co z teściową? Chyba że pisałaś i przeoczyłam, to przepraszam.
Masakra kto o 21 spać chodzi?! ... przeciez ja bym siedziała przez 4 godziny na korytarzu chyba z nerwicy.

Owieczko czy to ty mówiłaś o oleju kokosowym? Jaki to powinien być? I ile mniej więcej powinien kosztować za ile ml żeby mnie ktoś nie oszukał! !
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 00:35   #4779
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Mój też się wierci jak leżę na bokach, ale szczerze, to jakoś nawet nie przyszło mi do głowy, że mu to przeszkadza. Po prostu się rusza i tyle Na plecach nie dałabym rady uleżeć dłużej niż chwilę, od razu oddechu nie mogę złapać.
A teściową olej, nie warto się przejmować. Wy jesteście rodzicami i to wy będziecie decydować o wszystkim!

No to jeszcze nie tak najgorzej, ale to zależy czy w nocy dała pospać Moja teraz zasnęła o 22, 3 razy do niej chodziłam, bo jęczała, a przed chwilą już przydreptała do nas. To też jeden z powodów dla których nie opłaca mi się zasypiać przed 1

Nie no, jak wszystko jest ok to przy porodzie po tp dziecko nie leży w inkubatorze. Ja urodziłam 8 dni po tp i Młoda cały czas była ze mną.

Powiedzialabym, ze bardzo przyzwoicie ;-) zasnela ok 22.30 i przyszla po mnie pare minut po 6. Ostatnio przesypia noce , tylko dla mnie to nadal troche za wczesnie, ale i tak lepiej niz rok temu o tej porze, kiedy pobudki w nicy byly co pol godziny a przed 5 juz bylysmy... na spacerze. Twoja corka tak caly czas spi? Bywalo lepiej?

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2015-07-19 o 00:36
Stary 2015-07-19, 00:38   #4780
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Masakra kto o 21 spać chodzi?! ... przeciez ja bym siedziała przez 4 godziny na korytarzu chyba z nerwicy.

Owieczko czy to ty mówiłaś o oleju kokosowym? Jaki to powinien być? I ile mniej więcej powinien kosztować za ile ml żeby mnie ktoś nie oszukał! !
Nope, to nie ja ja kupuje po prostu w Carrefour.
Stary 2015-07-19, 00:48   #4781
grita
Rozeznanie

Cytat:

Chyba Ridja o tym pisała, bo pamiętam, że jeszcze ją dopytywałam o smak potraw smażonych na tym oleju.

Cytat:
Powiedzialabym, ze bardzo przyzwoicie ;-) zasnela ok 22.30 i przyszla po mnie pare minut po 6. Ostatnio przesypia noce , tylko dla mnie to nadal troche za wczesnie, ale i tak lepiej niz rok temu o tej porze, kiedy pobudki w nicy byly co pol godziny a przed 5 juz bylysmy... na spacerze. Twoja corka tak caly czas spi? Bywalo lepiej?
Wow, to całkiem nieźle pospała, zazdroszczę U nas bywało lepiej, zdarzały się przespane noce, ale to u nas w łóżku. Jak zasypia u siebie to zawsze budzi się między północą a 2 i drepcze do nas. Zazwyczaj zasypia od razu i śpi do rana, więc nie jest źle.
A jak ma w ciągu dnia więcej wrażeń, coś się ważnego i emocjonującego wydarzy to zawsze się więcej w nocy kręci i gorzej śpi.
Dzisiaj była na koniach, a przed południem była świadkiem jak się pogryzły 2 psy i to mocno przeżywała potem. I wystarczy, żeby noc była z głowy

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

A spacer przed 5... Szacun!
Stary 2015-07-19, 00:57   #4782
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Chyba Ridja o tym pisała, bo pamiętam, że jeszcze ją dopytywałam o smak potraw smażonych na tym oleju.

Wow, to całkiem nieźle pospała, zazdroszczę U nas bywało lepiej, zdarzały się przespane noce, ale to u nas w łóżku. Jak zasypia u siebie to zawsze budzi się między północą a 2 i drepcze do nas. Zazwyczaj zasypia od razu i śpi do rana, więc nie jest źle.
A jak ma w ciągu dnia więcej wrażeń, coś się ważnego i emocjonującego wydarzy to zawsze się więcej w nocy kręci i gorzej śpi.
Dzisiaj była na koniach, a przed południem była świadkiem jak się pogryzły 2 psy i to mocno przeżywała potem. I wystarczy, żeby noc była z głowy

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Akurat chodzi mi o zastosowanie kosmetyczne. Wiele dziewczyn pisało ze będzie kapalo dziecię na początku właśnie w olejku kokosowym, i również ze używają go teraz w ciąży. Chciałabym kupić. Tylko wybór jest masakryczny, ceny też, bo są oleje po 30zl za 900 ml a są również za 150 ml 20 zł. Kompletnie nie wiem na czym mam zawiesić oko
Stary 2015-07-19, 01:03   #4783
grita
Rozeznanie

Cytat:
Akurat chodzi mi o zastosowanie kosmetyczne. Wiele dziewczyn pisało ze będzie kapalo dziecię na początku właśnie w olejku kokosowym, i również ze używają go teraz w ciąży. Chciałabym kupić. Tylko wybór jest masakryczny, ceny też, bo są oleje po 30zl za 900 ml a są również za 150 ml 20 zł. Kompletnie nie wiem na czym mam zawiesić oko
Aaaa, czaję No to zupełnie nie mam pojęcia kto o tym pisał, pewnie jutro się któraś odezwie. Teraz już wszystkie chrapią
Ja też już idę spać, zgaga pali, ale może zasnę, oby..
Dobrej nocy
Stary 2015-07-19, 01:07   #4784
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Nie dalabym rady w takim ukladzie; odkad corka ma swoj pokoj od konca marca, to w kwietniu byla jazda bez trzymanki i poelgrzymki co chwile do nas, jednak konsekwentnie w nocy ja wyprowadzalam, zdarzalo sie, ze spalysmy razem, ale u niej. Wlasciwie od maja wszystkie noce sa przespane i oby tak zostalo. Tylko nad ranem jesli chce, by pospala dluzej, to musze sie z nia polozyc. Dzis nie podzialalo...

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Na spacer przed 5 jest nawet fajny jeszcze slonce nie dawalo tak bardzo, cykady spaly, pozniej prysznic i sniadanie. Fajne czasy, pewnie za rok przy drugiej corce bedzie powtorka z rozrywki ;-)
Stary 2015-07-19, 01:50   #4785
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem.. Ale myślałam ze moja ciąża będzie bez zastrzeżeń. A tu mam jakąś rzadką chorobę ciążowa. Ale powiem Wam że jem to co muszę i cierpliwie tu siedzę. Nie nakrecam się : Ale bym już chciała wyjść itd
Może wyjdziesz niedługo?
Cytat:
Czy tylko ja spać nie mogę?;(
Nie tylko to, 3 się zbliża a ja nie śpię. Prawie zasnęłam na filmie ale się rozbudziłam i
Cytat:
Ciągle mi za gorąco i niewygodnie nawet z tym kojcem... Któraś z dziewczyn kiedyś pisała, że noc to koszmar bo trudno zasnąć... Teraz i ja to rozumiem. Jeszcze mnie teściowa wnerwila i o
Mnie pewnie jutro wnerwi czymś szwagierka standardowo, q wstać muszę o 9 to nie pośpię, także ten weekend zbyt udany nie jest.
Cytat:
Chetnie zamienie sie z narzekajacymi na noc, mnie godzine temu corka pobudke zrobila i sie bujamy a jeszcze pospalabym
Ojj nie wiem, czy chciałabyś się ze mną zamienić i spać 4godz na dobę
Ciesz się, że pobudkę masz o 7, mój brat 4-5 często wstawał i budził wszystkich mówiąc, że już jest dzień i jest słońce

Cytat:
Nope, to nie ja ja kupuje po prostu w Carrefour.
A w Carrefour jaka cena? Bo w Auchan drogi jest, o ile mówimy o spożywczym.
Cytat:
Jeśli chodzi o zastosowanie kosmetyczne, to najlepiej żeby nie był rafinowany i żeby był tłoczony na zimno ja co prawda szukałam do celów spożywczych, ale gdzieś miałam zapisane linki i do kosmetyków...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 01:53   #4786
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Może wyjdziesz niedługo?

Nie tylko to, 3 się zbliża a ja nie śpię. Prawie zasnęłam na filmie ale się rozbudziłam i

Mnie pewnie jutro wnerwi czymś szwagierka standardowo, q wstać muszę o 9 to nie pośpię, także ten weekend zbyt udany nie jest.

Ojj nie wiem, czy chciałabyś się ze mną zamienić i spać 4godz na dobę
Ciesz się, że pobudkę masz o 7, mój brat 4-5 często wstawał i budził wszystkich mówiąc, że już jest dzień i jest słońce

A w Carrefour jaka cena? Bo w Auchan drogi jest, o ile mówimy o spożywczym.

Jeśli chodzi o zastosowanie kosmetyczne, to najlepiej żeby nie był rafinowany i żeby był tłoczony na zimno ja co prawda szukałam do celów spożywczych, ale gdzieś miałam zapisane linki i do kosmetyków...

Wstawalam tak przez 2 lata, wiec wiem jak, to jest ;-) ale do dobrego czlowiek sie szybko przyzwyczaja. Jednym ciagiem te cztery godziny?, to jeszcze niepelne trzy miesiace temu zamienilabym sie bez mrugniecia okiem ;-)
Stary 2015-07-19, 02:21   #4787
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawalam tak przez 2 lata, wiec wiem jak, to jest ;-) ale do dobrego czlowiek sie szybko przyzwyczaja. Jednym ciagiem te cztery godziny?, to jeszcze niepelne trzy miesiace temu zamienilabym sie bez mrugniecia okiem ;-)
No raczej pełnym, jak się zasypia o 4 to trudno o niepełny ale już niedługo i to może ulec zmianie

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 04:09   #4788
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Najgorsze, że z upływem tygodni wcale nie będzie lepiej, jedyna nadzieja, że sierpień będzie chłodny i noce przez to będą lżejsze do zniesienia.. Ja już w sumie przywykłam, że zasypiam koło 1 i wcześniej nawet się nie kładę. Dopóki mąż nie zaśnie to sobie gadamy w łóżku, a potem ja albo czytam książkę albo siedzę na kompie aż mnie całkiem nie zmuli
A potem rano ciężko oczy otworzyć koło 7 do Młodej zaczynającej dziarsko dzień

Ech, trzymaj się! Dobrze, że jesteś pod opieką! Leżysz w tym szpitalu gdzie będziesz rodzić? Przynajmniej będziesz miała wszystko obczajone co i jak

U mnie też wieczorne hulanki i swawole

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

U Ciebie teraz 6 czy 7 rano jest?
Tak tu mam rodzić ciekawe ile będą mnie trzymac..
Stary 2015-07-19, 07:33   #4789
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dzień dobry!
Wczoraj się rozplakalam i padłam wreszcie spać. Cały czas pada, wolę taką niedzielę niż te upały...

Grita
Ja ewidentnie czuję, że malcowi nie wygodnie tak tlucze. Teściowa już mi przez pół roku po ślubie dawała do wiwatu i podejrzewam, że jak dziecko się urodzi to też się zacznie. Trudno trzeba będzie inną taktykę przyjąć.

Loudres
Olej kokosowy to znam tylko jako ten do włosów...

meneq
To pospala troszkę. Dobrze, że ma swój pokój i konsekwentnie postępujecie co do spania z wami.

Panna Izabela
No to się przygotuj na wkurzenie hehe. Przykre, ale chyba jak ktoś gra na nerwach to zawsze to będzie robić...
Stary 2015-07-19, 08:13   #4790
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepiej mieć jakąś mini lampkę i książkę albo tablet i słuchawki...
Cytat:
Co do oleju: w Carrefourze kupuje za chyba 12 zł za pół kilo. Ale jak chcesz kupić kosmetyki zbyt tez możesz kupić taki spożywczy tylko nierafinowany. Bo do smażenia lepszy jest rafinowany, ma wyższa temp. spalania. A do kosmetyki lepszy będzie zimnotloczony. Tez w sklepach albo przez internet (sklepy z kosmetycznymi półproduktami). Albo w niektórych aptekach.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Co do mierzenia: mój mąż INZYNIER tak zmierzył pokój ze kupiliśmy 4 rolki tapety zamiast 6 czy 7...

Stary 2015-07-19, 09:09   #4791
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej jak tam u was? Sory ze zbytnio wam nie odpisuje a pisze tylko co u mnie ale ta nowa aplikacja na tel doprowadza mnie do szalu. Dzisiaj w nocy zaczela mi krew z nosa leciec. Teraz tez troche sie jsszcze przypomina. Ogolnie zle sie dzisiaj czuje. Pozniejsze sniadanie i leki opoznione
Na pociesZenie wygralam wypasionu sterylizator na allegro. Na 6 butelek cyfrowy. Z funkcja 24 i 48 godzin gdzie sterylizacja jest powtarzana co 5 h. W 8 min butelki sa sterylne i bez otwierania utrzymuje sie to przez 6 h. Szukalam takiego na stronach pl ale nie znalazlam bo on z anglii przywieziony. Zaplacilam 77,5 z przesylka ale sie ciesze

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Wybierz taki nieprzetwarzany zeby mial zapach kokosa. Jest najbardziej naturalny. Jesli dobrze pamietam dalam za swoj ok 40 zl za 500 ml? Jakos tak ale jest bez porownania z tymi tanimi. Chociaz osobiscie bym nic do wody nie dawala bo dziecko samo musi wytwarzac swoja bariere naturalna.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-07-19 o 09:10
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 09:09   #4792
party_girl7
Zakorzenienie

Wy się śmiejecie, a ja chodzę spać przeważnie o 21-22 godzinie bo już padam i oczy mi sie zamykają... czasem śpię dobrze, czasem w nocy parę godzin nie śpię, ale ogólnie 21 to już moja pora spania:P jestem śpioch po prostu.
Stary 2015-07-19, 09:21   #4793
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Co do oleju: w Carrefourze kupuje za chyba 12 zł za pół kilo. Ale jak chcesz kupić kosmetyki zbyt tez możesz kupić taki spożywczy tylko nierafinowany. Bo do smażenia lepszy jest rafinowany, ma wyższa temp. spalania. A do kosmetyki lepszy będzie zimnotloczony. Tez w sklepach albo przez internet (sklepy z kosmetycznymi półproduktami). Albo w niektórych aptekach.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Co do mierzenia: mój mąż INZYNIER tak zmierzył pokój ze kupiliśmy 4 rolki tapety zamiast 6 czy 7...

No tak ale i lampka może niektórym przeszkadzać nie? Zwariować idzie mi jak by się chciało mocno spać to i bym przy zapalonym zasnęła

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej jak tam u was? Sory ze zbytnio wam nie odpisuje a pisze tylko co u mnie ale ta nowa aplikacja na tel doprowadza mnie do szalu. Dzisiaj w nocy zaczela mi krew z nosa leciec. Teraz tez troche sie jsszcze przypomina. Ogolnie zle sie dzisiaj czuje. Pozniejsze sniadanie i leki opoznione
Na pociesZenie wygralam wypasionu sterylizator na allegro. Na 6 butelek cyfrowy. Z funkcja 24 i 48 godzin gdzie sterylizacja jest powtarzana co 5 h. W 8 min butelki sa sterylne i bez otwierania utrzymuje sie to przez 6 h. Szukalam takiego na stronach pl ale nie znalazlam bo on z anglii przywieziony. Zaplacilam 77,5 z przesylka ale sie ciesze

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Wybierz taki nieprzetwarzany zeby mial zapach kokosa. Jest najbardziej naturalny. Jesli dobrze pamietam dalam za swoj ok 40 zl za 500 ml? Jakos tak ale jest bez porownania z tymi tanimi. Chociaz osobiscie bym nic do wody nie dawala bo dziecko samo musi wytwarzac swoja bariere naturalna.

Bardziej chodziło mi żeby kupić teraz dla siebie. Nigdy nie miałam takiego a kilka osób tu pisało ze jest spoko wiec tez chce wypróbować tylko jest szeroki wybór i nie wiadomo za co się zabrać przy wybieraniu. Juz znalazłam w mieście gdzie jest kilka rodzai dzięki

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Wy się śmiejecie, a ja chodzę spać przeważnie o 21-22 godzinie bo już padam i oczy mi sie zamykają... czasem śpię dobrze, czasem w nocy parę godzin nie śpię, ale ogólnie 21 to już moja pora spania:P jestem śpioch po prostu.
Dwa tygodnie temu miałam tak samo, godzina 22 to już spałam i koniec. Odkąd wyjechał mąż, nie mogę spać, słyszę odgłosy które mnie wybudzaja, i tak jakoś nie śpię. Do około 12. Wczoraj już był hardcore bo o 1 robiłam sobie herbatę i kanapki )
Stary 2015-07-19, 10:11   #4794
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
wczoraj koleżanka napisała mi wiadomość, że jej sąsiadka urodziła w 36tc i pół nocy nie mogłam zasnąć.
wczoraj posegregowałam rzeczy do prania i to tylko te co na początek. Jeszcze pranie, układanie.
Dzisiaj jedziemy wyciągnąć wózek z piwnicy, bo tego też będzie trzeba trochę odświeżyć.

A i pytania z tych dziwnych oczywiście
1. czy pierzecie kołderki? bo, że kocyki, poszewki, śpiworki, to piorę.
Wiem nie powinno się używać kołderki przy noworodku, ale wolę ją już przygotować.
2. w jakiej temperaturze pierzecie tetrę i flanelę ??
3. doświadczone mamusie jakiej firmy polecacie nożyczki/cążki do pazurków?? ciągle słyszę, że te z canpol baby są beznadziejne.
4. prasujecie kocyki??

Cytat:
Dziś dziewczynie w 34 tc ściągneli passer (chyba tak się to pisze) i pani ginekolog na oddziale powiedziała ze 34 tc to nie jest już czas kiedy będą każdym sposobem próbowali nie dopuścić do porodu
dziwne, że tak wcześnie, z tego co mówiły koleżanki, to im ściągali w 36tc. ale skoro tak zrobili, to na pewno wiedzą co robią

Cytat:
Czy tylko ja spać nie mogę?;(
ja też nie mogłam spać, spuchły mi stopy i trzymałam je w zimnej wodzie, jak tylko wyjęłam, to dalej puchły i swędziało/mrowiło.

Cytat:
Ja to się przed północą nie kładę, nie ma to najmniejszego sensu bo i tak nie zasnę.
Cytat:
Meneq

Grita, loudres

Asia

taką teściową
wkurza mnie takie zachowanie, a wiem, że mój tato będzie się wtrącał, on z tych co to wiedzą lepiej, że dziecka się nie lula, nie nosi i nie można nad dzieckiem "zbyt mocno" się rozczulać.
Oczywiście wiem, że mam te jego uwagi w poważaniu, aczkolwiek zawsze podniosą ciśnienie.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
moja przyszywana siostra miała 2 razy cc i po każdym dzieciaczki były w inkubatorze, by je dogrzać

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
mnie dopada senność po 21, ale jak się położę, to szybko coś mnie wybudza i potem mam problem by znowu zasnąć, więc często siedzę tak długo, aż czuję, że zmęczenie nadchodzi
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 10:32   #4795
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak ale i lampka może niektórym przeszkadzać nie? Zwariować idzie mi jak by się chciało mocno spać to i bym przy zapalonym zasnęła

Bardziej chodziło mi żeby kupić teraz dla siebie. Nigdy nie miałam takiego a kilka osób tu pisało ze jest spoko wiec tez chce wypróbować tylko jest szeroki wybór i nie wiadomo za co się zabrać przy wybieraniu. Juz znalazłam w mieście gdzie jest kilka rodzai dzięki

Dwa tygodnie temu miałam tak samo, godzina 22 to już spałam i koniec. Odkąd wyjechał mąż, nie mogę spać, słyszę odgłosy które mnie wybudzaja, i tak jakoś nie śpię. Do około 12. Wczoraj już był hardcore bo o 1 robiłam sobie herbatę i kanapki )
Najlepszy i najtanszy kupisz w sklepie ze zdrowa zywnoscia

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wczoraj koleżanka napisała mi wiadomość, że jej sąsiadka urodziła w 36tc i pół nocy nie mogłam zasnąć.
wczoraj posegregowałam rzeczy do prania i to tylko te co na początek. Jeszcze pranie, układanie.
Dzisiaj jedziemy wyciągnąć wózek z piwnicy, bo tego też będzie trzeba trochę odświeżyć.

A i pytania z tych dziwnych oczywiście
1. czy pierzecie kołderki? bo, że kocyki, poszewki, śpiworki, to piorę.
Wiem nie powinno się używać kołderki przy noworodku, ale wolę ją już przygotować.
2. w jakiej temperaturze pierzecie tetrę i flanelę ??
3. doświadczone mamusie jakiej firmy polecacie nożyczki/cążki do pazurków?? ciągle słyszę, że te z canpol baby są beznadziejne.
4. prasujecie kocyki??

dziwne, że tak wcześnie, z tego co mówiły koleżanki, to im ściągali w 36tc. ale skoro tak zrobili, to na pewno wiedzą co robią

ja też nie mogłam spać, spuchły mi stopy i trzymałam je w zimnej wodzie, jak tylko wyjęłam, to dalej puchły i swędziało/mrowiło.

taką teściową
wkurza mnie takie zachowanie, a wiem, że mój tato będzie się wtrącał, on z tych co to wiedzą lepiej, że dziecka się nie lula, nie nosi i nie można nad dzieckiem "zbyt mocno" się rozczulać.
Oczywiście wiem, że mam te jego uwagi w poważaniu, aczkolwiek zawsze podniosą ciśnienie.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

moja przyszywana siostra miała 2 razy cc i po każdym dzieciaczki były w inkubatorze, by je dogrzać

mnie dopada senność po 21, ale jak się położę, to szybko coś mnie wybudza i potem mam problem by znowu zasnąć, więc często siedzę tak długo, aż czuję, że zmęczenie nadchodzi
Nie pralam poscieli itp. Tetre i flanele przewaznie w 60 i 90 stopniach bo to jednak zbiorowisko zaeazkow a i bardzo ciezko odprac zygi. Dobrze jest dodac do pralki plyn do plukania jamy ustnej do paznokci to najzwyklejsze. Do tak miekkich paznokci najlepsze sa ostre. Nigdy mi sie nie trafilo zeby cos zrobic dziecku bo obcinalam paznokcie jak spala kocy nie prasowalam bo nie kazdy.mozna zreszta po co

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-19, 10:36   #4796
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Wczoraj się rozplakalam i padłam wreszcie spać. Cały czas pada, wolę taką niedzielę niż te upały...

Grita
Ja ewidentnie czuję, że malcowi nie wygodnie tak tlucze. Teściowa już mi przez pół roku po ślubie dawała do wiwatu i podejrzewam, że jak dziecko się urodzi to też się zacznie. Trudno trzeba będzie inną taktykę przyjąć.

Loudres
Olej kokosowy to znam tylko jako ten do włosów...

meneq
To pospala troszkę. Dobrze, że ma swój pokój i konsekwentnie postępujecie co do spania z wami.

Panna Izabela
No to się przygotuj na wkurzenie hehe. Przykre, ale chyba jak ktoś gra na nerwach to zawsze to będzie robić...

Jak juz stoczylam walke o pokoj dla dwulatki z tz i jeszcze sama corka zaakceptowala nowa sytuacje, to glupio byloby to zaprzepascic. Zwlaszcza, ze zaraz w sypialni pojawi sie druga zmiana ;-)
Stary 2015-07-19, 10:37   #4797
bianeczkaa
Zakorzenienie

Przyjechala dziewczyna do porodu z rozwarciem prawie 10 cm

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-19, 10:37   #4798
fatal21
Wtajemniczenie

Ją mam canpol 4lata i nie narzekam

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-19, 10:38   #4799
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

W Pl w szpitalu mozna miec tablet?
Stary 2015-07-19, 10:43   #4800
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
W Pl w szpitalu mozna miec tablet?
Mozesz miec co chcesz. Ja czekam ma duzy wentylator

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości