Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-18, 14:54   #2131
201802011557
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Hej witam dzis i ja dopiero dochodzeę o co chodz z tym forum gdzies cos pisałam i nie wiem gdzie Mam córeczkę taka marude zrobiłam nie dawno obiad i jej nie pasuje mimo ze wczesniej mowiła ze bedzie jadla mam nadzieje ze drógi dzidziuś bedzie grzeczniejszy i mniej uparty Teraz musze isc robic cos innego chyba nigdy nie wyjde dzis tej kuchni

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

A i przepraszam za błędy takiego "byka" walnelam ze aż w oczy razi. Na tel trochę inaczej to forum wygląda niż na laptopie który mi szwankuje.
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 15:02   #2132
india_love
Raczkowanie

Hejj dziewczyny��
Może niektóre z Was pamiętają mnie z samiuśkiego początku wątku? Oczywiście czytam Was regularnie ale chyba za leniwa jestem na pisanie Jednak identyfikuję się z Wami i przeżywam wszystkie problemy tu poruszane wraz z Wami (poza tym moja ciąża też niestety nie należy do książkowych
Dziś chciałabym Wam jednak polecić artykuł-niedługo będziemy robić zakupy tych produktów więc warto mieć wiedzę:
http://dziecisawazne.pl/analiza-skla...ow-dla-dzieci/

A poza tym mam na imię Ola. Mam 32 lata. TP mam na 01.11 a w brzuszku siedzi chłopię- Sambor

Edytowane przez india_love
Czas edycji: 2015-07-18 o 15:25
india_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 15:03   #2133
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny doradźcie mi proszę, jadę jutro na basen odkryty na słowację.. i zastanawiam się czy moge popływać? trochę się boje (infekcje sratatata), ale wątpie czy dam radę się oprzeć... i nie wiem co robić
Ja bym się kąpała ;-)

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Hej wszystkim i witam też nową mamę

Dopiero udało mi się wszystko nadrobić po tej Pradze. Było super, sporo się nachodziliśmy i.. najedlismy rożnych pyszności. W moje urodziny poszliśmy do takiej eleganckiej restauracji, myslalam, ze właśnie z okazji urodzin, a tam Tz zamiast prezentu urodzinowego wyciąga pierścionek zaręczynowy byłam zszokowana i bardzo szczęśliwa

Mała w Pradze kopała jak szalona a od wczoraj jakoś słabo i się zastanawiam co jest :/ na dodatek chyba mi się znowu przyplątała jakaś infekcja intymna i w poniedziałek muszę się wcisnąć do mojego gina na wizytę. Mam w domu krem clotrimazolum, ale nie wiem czy to mozemy stosować. Używała któraś teraz w ciąży?

Gratuluję Wam udanych wizyt i świetnych zdjęć z usg 4d. Też chcę taki portrecik!

Na dzisiaj mam zaplanowane gruntowne przejrzenie rzeczy i ciuszków, ktore juz mamy i zrobienie dokładnej listy zakupów, bo wy juz takie przygotowane, a my jeszcze mam wrażenie, ze daleko w tyle.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Czeko, wiem, że niby pływanie jest wskazane w ciazy, ale z moją tendencją do infekcji ja sobie darowalam na okres ciazy. Ubolewam nad tym, bo mam fajny odkryty basen na osiedlu i z balkonu widzę kąpiących sie ludzi

Lexie, biedactwo *hug* dobrze, że pojechałas bo przynajmniej się wzmocnilas tymi kroplowkami, ale współczuje, ze jeszcze musisz tam siedziec ale dzidzia nieźle przybrała!
Gratulacje!

My po zakupach dawno, kupilismy komode i w sumie tyle. Zero naklejek i lampki mocnej tez nie bylo takiej jak chcialam. Mozliwe ze pomalujemy fronty komody na błękitny zeby pasowało do ścian. Surowe drewno więc nie powinno buć problemu. Jest taki upał, że jak zalwglośmy na kanapie tak już ze 3 h zleciało. Niedługo męża obudze bo planował malować ściany
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 16:11   #2134
201802011557
Konto usunięte

Hej ja też mam częste infekcje. W pierwszej ciąży to była masakra mocno się meczylam, teraz używam krem Clotrimazolum nawet można zapobiegawczo tak mi gin powiedział i jak narazie nie mam problemu, a i żadnych kąpieli tylko prysznic i to pomogło. Tak że ja bym bała się kąpieli gdzie kolwiek czy to basen czy wanna.
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 18:53   #2135
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Na jakiś większy wysiłek mogą sobie pozwolić tylko kobiety, które wcześniej normalnie ćwiczyły. Jeśli nie, trzeba zacząć od delikatnych ćwiczeń, a najlepiej jakiegoś szybszego, ale krótkiego spaceru.
Zgadzam się z tym. Inna sprawa, że w naszym stanie organizm jest przeciążony i bardzej się męczy.

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Do tego tyle się naczytałam głupia, że hashimotki nie donoszą często ciąży do 40tyg., że teraz bardzo na siebie uważam
Nie ma reguły, zdarzają się też donoszone ciąże.
Niestety Hashimoto ma to do siebie, że przyplątują się inne choróbska i to one mogą powodować przedwczesny poród. Wydaje mi się, że jeśli jestes ustabilizowana tarczycowo, to nie ma się czego bać

iclosemyeyes Fakjtycznie, Wasza przeprowadzka jest skomplikowana logistycznie. My szukamy mieszkania na własność i jeśli jakieś znajdziemy to czekają atrakcje remontowe + przeprowadzka z młodym Kota niestety u nas brak, ale gdyby był, to pewnie byłby szczęśliwy z powodu mnogości pudeł do wylegiwania.

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
mówiła żeby nie kupować pajaców,że lepsze kaftaniki i półśpiochy i ona tak ubierała mała,a ja wyczytałam i słyszałam od innej znajomej że kaftaniki są niewygodne bo się podwijają i lepiej body,i teraz bądź tu człowieku mądry A wy co o tym sądzicie???
Też jestem ciekawa. Wiele mam mówi o tym, ze dzieci nie lubią rzeczy wkładanych przez główkę, że pajace bardzo praktyczne - ale ja jestem uprzedzona.

dzikasliwka Uwielbiam sowy, sama zastanawiała się nad takimi wzorami. Wygrały króliki

czeko Super wiadomość

srebrna_smuga Piękny komplet

poziomkowa Śliczny

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Widzę, że moja mała tylko została w tyle z wagą, póki co dopiero 335 ważyła i ja się pytam to skąd te 5 kg u mnie?
Waga jest w normie, potem dzieciaki nadrabiają
5kg to często gromadzenie wody, wody płodowe, łożysko i inne ;

monik Witaj

wonderka Mąż przeżył ?

Joyce Gratuluję Mnie gin mówiła, że na tym etapie to normalne, że w jeden dzień dzieci kopią jak szalone, a w inny są spokojniejsze.

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziś chciałabym Wam jednak polecić artykuł-niedługo będziemy robić zakupy tych produktów więc warto mieć wiedzę:
Bardzo oryginalne imię. Jak do Was przyszło?
Ja jeszcze korzystam z listy z bloga srokao, spory wybór jeśli chodzi o kosmetyki dziecięce i dla kobiet w ciaży.

Dziewczyny, które pokazały zdjęcia - urocze są Wasze brzuszki

Miałam dziś pilną wizytę i gina. Wyniki moczu i posiewu były nieciekawe, mimo że objawów brak (albo myliłam je z ciążowymi). Okazało się, że mam dwie bakterie - leczymy antybiotykiem.
Z dzieciem wszystko w porządku, waży 550g - wynika z tego, że jak na ten wiek ciąży jest duży. Poza tym TŻ na USG widział siusiaka, więc nic nie odpadło

Z zakupów upolowałam w TK Maxxie kocyki muślinowe do otulania (oryginalne Aden+ Anais) za mniej niż połowa oryginalnej ceny. Generalnie polecam - widziałam tam kocyki minky (uniwersalne), było dużo bodziaków w pięciopaku (39-59zł), sprzęty (np. sprzęt do sterylizacji butelek Avent - nie kupowałam, bo jeszcze waham się co do ortodoksyjnego kp a bardziej butelkowej wersji).

Co do zakupów wyprzedażowych - polecam 5-10-15, sporo rzeczy uniwersalnych, ładne wzornictwo, wydają się też solidnie wykonane. Z kolei w Smyku większość rzeczy letnich, ale jakby się uprzeć, coś da się wyszperać. Naprawdę spore okazje są na przecenach w F&F, siostra sperezentowała mi pięciopak nowych bodziaków kupionych za 18 zł.
Planowałam zrobic więcej zakupów w sceond handzie, ale zwiedziłam 2 w najbliżej okolicy i byłam zniesmaczona. Ciuszki dla niemowlaków masakrycznie poplamione.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-07-18 o 18:55
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 19:22   #2136
india_love
Raczkowanie

Bardzo oryginalne imię. Jak do Was przyszło?

Obowiązkowo miało być słowiańskie. Początkowo miał być Miłosz ale jakoś nam przeszło�� a na przyszłość planujemy Krzesimira lub Radzimira...lub Mieszka. Co do dziewczynki (nie wiedząc, że będzie chłopak) chcieliśmy zrobić wyłam od słowiańskości i dać imię Ligia (że względu na moją miłość do Quo Vadis Sienkiewicza)

Czas edycji: 2015-07-18 o 19:24
Stary 2015-07-18, 19:49   #2137
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
iclosemyeyes Fakjtycznie, Wasza przeprowadzka jest skomplikowana logistycznie. My szukamy mieszkania na własność i jeśli jakieś znajdziemy to czekają atrakcje remontowe + przeprowadzka z młodym Kota niestety u nas brak, ale gdyby był, to pewnie byłby szczęśliwy z powodu mnogości pudeł do wylegiwania.

Miałam dziś pilną wizytę i gina. Wyniki moczu i posiewu były nieciekawe, mimo że objawów brak (albo myliłam je z ciążowymi). Okazało się, że mam dwie bakterie - leczymy antybiotykiem.
Z dzieciem wszystko w porządku, waży 550g - wynika z tego, że jak na ten wiek ciąży jest duży. Poza tym TŻ na USG widział siusiaka, więc nic nie odpadło
chcecie się wyrobić z kupnem jeszcze przed porodem? My też przymierzamy się do kupna, ale mieszkania które nas interesują mają być oddane najwcześniej za rok, więc póki co trzeba się jeszcze przemęczyć na wynajmie Więc u nas też w planach remonty i przeprowadzki z małym dzieckiem

pisałaś mi wcześniej o polecanych USG w Krakowie, moja lekarka poleciła tak jak Ty dr Wiechecia, ale w sumie rozszyfrowałam na skierowaniu do Kopernika, że u niego będę miała badanie w przyszły poniedziałek, więc póki co czekamy na tą wizytę

oj to nieciekawie z tą bakterią, trzymam kciuki żeby szybko się udało ją wytępić ale ważne że dzieciątko duże i siusiak jest na miejscu
Cytat:
Obowiązkowo miało być słowiańskie. Początkowo miał być Miłosz ale jakoś nam przeszło�� a na przyszłość planujemy Krzesimira lub Radzimira...lub Mieszka. Co do dziewczynki (nie wiedząc, że będzie chłopak) chcieliśmy zrobić wyłam od słowiańskości i dać imię Ligia (że względu na moją miłość do Quo Vadis Sienkiewicza)
Mnie też się podobają imiona słowiańskie, gratuluję wyboru
Stary 2015-07-18, 20:29   #2138
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Hejj dziewczyny��
Może niektóre z Was pamiętają mnie z samiuśkiego początku wątku? Oczywiście czytam Was regularnie ale chyba za leniwa jestem na pisanie Jednak identyfikuję się z Wami i przeżywam wszystkie problemy tu poruszane wraz z Wami (poza tym moja ciąża też niestety nie należy do książkowych

A poza tym mam na imię Ola. Mam 32 lata. TP mam na 01.11 a w brzuszku siedzi chłopię- Sambor
Hej! Pisz z nami! Imię śliczne

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 20:33   #2139
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej! Pisz z nami! Imię śliczne
Będę bardziej aktywna pisarsko, obiecuję
Stary 2015-07-18, 20:36   #2140
lexie42
Zakorzenienie

U nas dzisiaj rozpętała się ogromną burza i malenstwo chyba się wystraszylo bo w momencie zaczęła porzadnie kopać głupio mi było w szpitalu gadać do brzucha i starałam się ją uspokoić dotykiem, teraz trochę pochodzilam i chyba zasnela apetyt też mi się poprawił no ale wiadomo nie rzuce się od razu na wszystko na co mam ochotę.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 01:06   #2141
wonderka
Zadomowienie

Cornflower_girl tak przeżył bo ostatecznie zabrałam mu szlifierke i sama szlifowałam tylko wszędzie było pełno pyłu.

Fajnie imię Sambor, bardzo mi się podoba.

Ja wróciłam z wizyty u famili na Kaszubach i idę w kimę. Brzuch mam strasznie twardy albo nagazowany tyle, sama nie wiem.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 07:19   #2142
india_love
Raczkowanie

Dziewczyny jak radzieckie sobie z bólem bioder? Obecnie mam 25 TC a już od co najmniej 2 miesięcy nie daje mi to spać najgorzej jest z lewym biodrem bo ból promieniuje aż do kolana. I jak tu spać na lewym boku, aby maluszek był dotleniony, kiedy cztery litery na to nie pozwalają:\

Czas edycji: 2015-07-19 o 07:20
Stary 2015-07-19, 08:17   #2143
fasterka90
Zadomowienie

Cześć dziewczyny czytałam was regularnie przez weekend ale jakoś czasu mi brakło na pisanie witam nowe mamy i te które dawno nie pisały

Moja przyjaciółka jeszcze z dzieciństwa do nas przyjechała na weekend, bardzo intensywnie zwiedzalysmy Wrocław wczoraj,piątek bardzo intensywnie sprzątałam przed tą wizytą i mała mało kopała, już zaczynałam się martwić, ale właśnie robi popis swoich umiejętności nigdy tyle nie ważyłam co teraz,już z 4kg jestem na plusie a wczoraj około 20km pieszo zrobiłam i tak mnie kolana dziś bolą że mi się płakać chce.

India love a próbowałas z tą poduszką dla kobiet w ciąży? Tutaj dużo dziewczyn ma i sobie chwalą, mi narazie nie jest potrzebna. Też mnie trochę biodra bolą jak za długo śpię na jednym boku ale nie jest to jakiś duży ból,przekręce się o po chwili przechodzi. Chociaż przekręcanie się z boku na bok jest coraz trudniejsze

iclosemyeyes ,cornflower przed nami też jeszcze najprawdopodobniej przeprowadzka przed porodem, na własne szukamy mieszkania z rynku wtórnego żeby było w takim stanie że tylko wynosiły swoje meble, ewentualnie małej pokój malujemy -chociaż te które nam się najbardziej podoba to nic malować nie będzie trzeba,kupić tylko dla nas łóżko i meble dla małej, wszystko jest tylko kwestia kredytu załatwienia, musimy czekać do początku sierpnia bo wtedy będziemy mieć wymagany staż pracy dla większości banków
Jakby się coś nie udało to zostajemy na tym wynajmowanym,tylko malowanie pokoju małej nam zostanie.
Szukanie mieszkania na wynajem ze zwierzakiem jest trochę trudniejsze ale... Tz jest tak wygadany że zawsze wszystko załatwi w każdym razie mam nadzieje że nasze wynajmowanie i spłacania cudzych kredytów się już kończy

joycesky gratuluję zaręczyn!! Pięknie to Twój tz zaplanował

Moja mama tak jak na początku niezbyt się cieszyła z mojej ciąży to teraz non stop wysyła mi zdjęcia tego co kupiła, pochwale się Wam a rożek i przybornik w sówki dostałam od przyjaciółki
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 08:27   #2144
lexie42
Zakorzenienie

Świetne zakupy zrobiła mama co do bólu pleców to ja tu w szpitalu budze się z bólem odcinka ledzwiowego, zobaczę jak będzie w domu. Jeżeli nic się nie zmieni to chyba też zainwestuje w tą cebuszke. Jak leze na jednym boku to też muszę się przekrecac bo jest mi niewygodnie.
Stary 2015-07-19, 09:58   #2145
india_love
Raczkowanie

India love a próbowałas z tą poduszką dla kobiet w ciąży? Tutaj dużo dziewczyn ma i sobie chwalą, mi narazie nie jest potrzebna. Też mnie trochę biodra bolą jak za długo śpię na jednym boku ale nie jest to jakiś duży ból,przekręce się o po chwili przechodzi. Chociaż przekręcanie się z boku na bok jest coraz trudniejsze

Kupiłam cebuszkę ale nic nie daje
Śpi mi się jeszcze gorzej. Jak w niebie jest mi spać na prawym boku ale zaraz schizuję, że dziecko będzie niedotlenione (przez ucisk na żyłę główną)
Stary 2015-07-19, 10:16   #2146
Amelia16
Zadomowienie

Ja nawet nie nadrabiam, nie mam siły... W piątek obudziłam się z bolącym, spuchniętym gardłem, nie mogłam powiedzieć słowa, do tego głowa, ból wszystkich mięśni..... Internista do którego poszłam chyba przespał wykłady o kobietach w ciąży, bo nie umiał mi wcale pomóc, kazał się w aptece spytać co mogę zażywać masakra. Dwa dni przeleżałam, brałam co mogłam, dziś już muszę stanąć na nogi bo Tż na służbie i cały dzień jestem z dziećmi sama (mamy nie biorą zwolnienia ) także pozdrawiam i nie rozsyłam więcej zarazków, wrócę na forum jak tylko wrócę do formy
Stary 2015-07-19, 10:26   #2147
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie nadrabiam, nie mam siły... W piątek obudziłam się z bolącym, spuchniętym gardłem, nie mogłam powiedzieć słowa, do tego głowa, ból wszystkich mięśni..... Internista do którego poszłam chyba przespał wykłady o kobietach w ciąży, bo nie umiał mi wcale pomóc, kazał się w aptece spytać co mogę zażywać masakra. Dwa dni przeleżałam, brałam co mogłam, dziś już muszę stanąć na nogi bo Tż na służbie i cały dzień jestem z dziećmi sama (mamy nie biorą zwolnienia ) także pozdrawiam i nie rozsyłam więcej zarazków, wrócę na forum jak tylko wrócę do formy
Kochana, współczuję i zdrowia życzę! Mi też lekarz nic nie dał na moje gardło, tylko prenalen -niby pomogło ale wczoraj też się obudziłam z czopami ropnymi na migdałach. Z tym że u mnie to częste i jakoś to ogarnęłam
Stary 2015-07-19, 10:58   #2148
india_love
Raczkowanie

Dziewczyny wywalcie Prenalen czym prędzej bo to sama chemia. U mnie wiecznie jest problem z gardłem. W kryptach migdałowych mam ciągle ,,coś,, szczególnie teraz w ciąży się nasila, i laryngolog polecił mi płukanie gardła wodą utlenioną. Należy mieszać z wodą w stosunku 1:1. Więc w filiżance mieszam przykładowo 1 cm utlenionej i 1 cm zwykłej. Pomaga- szczególnie jak czuję, że coś mnie bierze
Stary 2015-07-19, 11:24   #2149
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dzień dobry dzisiaj zaczynamy 22. tydzień
Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość

iclosemyeyes ,cornflower przed nami też jeszcze najprawdopodobniej przeprowadzka przed porodem, na własne szukamy mieszkania z rynku wtórnego żeby było w takim stanie że tylko wynosiły swoje meble, ewentualnie małej pokój malujemy -chociaż te które nam się najbardziej podoba to nic malować nie będzie trzeba,kupić tylko dla nas łóżko i meble dla małej, wszystko jest tylko kwestia kredytu załatwienia, musimy czekać do początku sierpnia bo wtedy będziemy mieć wymagany staż pracy dla większości banków
Jakby się coś nie udało to zostajemy na tym wynajmowanym,tylko malowanie pokoju małej nam zostanie.
Szukanie mieszkania na wynajem ze zwierzakiem jest trochę trudniejsze ale... Tz jest tak wygadany że zawsze wszystko załatwi w każdym razie mam nadzieje że nasze wynajmowanie i spłacania cudzych kredytów się już kończy ala:

Moja mama tak jak na początku niezbyt się cieszyła z mojej ciąży to teraz non stop wysyła mi zdjęcia tego co kupiła, pochwale się Wam a rożek i przybornik w sówki dostałam od przyjaciółki
Nawet nie wiesz jak ja bym też chciała już skończyć z wynajmem i przeprowadzić się na swoje nie orientuje się za bardzo jak wygląda rynek wtórny w Krakowie, chyba się zainteresuje tym. Poki co patrzylismy tylko na mieszkania nowe, bo jest trochę ofert lapiacych się na MDM, a nie wiem jak z mieszkaniami z rynku wtórnego.

Fajnie, że Twoja mama zmieniła podejście. Jestem na telefonie i nie widzę zdjęć, nadrobie później

Amelia, współczuję chorobska ten lekarz to w ogóle bez komentarza, ale w sumie lepiej taki, niż lekarka która zapisała mi syrop wykrztusny który na 100% miał być dobry dla kobiety w ciąży - dobrze, że przeczytałam ulotkę przed zazyciem...
Trzymam kciuki za powrót do zdrowia
Stary 2015-07-19, 12:38   #2150
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny jak radzieckie sobie z bólem bioder? Obecnie mam 25 TC a już od co najmniej 2 miesięcy nie daje mi to spać najgorzej jest z lewym biodrem bo ból promieniuje aż do kolana. I jak tu spać na lewym boku, aby maluszek był dotleniony, kiedy cztery litery na to nie pozwalają:\

Współczuję bólu:-( też staram się spać nnnnna lewym boku jakoś narazie nie narzekam na spanie tylko jak upały są to się więrcę bo duchota w pokoju a i czasem na siusiu się obudzę ale nie chce mi się na dół do łazienki zejść

dziewczyny a macie np po długim chodzeniu ból w pachwinach na dole,ja jak dużo pochodzę to tak mnie tam ciągnie jakbym jakieś szpagaty dzień wcześniej robiła

Cytat:
Cześć dziewczyny czytałam was regularnie przez weekend ale jakoś czasu mi brakło na pisanie witam nowe mamy i te które dawno nie pisały

Moja przyjaciółka jeszcze z dzieciństwa do nas przyjechała na weekend, bardzo intensywnie zwiedzalysmy Wrocław wczoraj,piątek bardzo intensywnie sprzątałam przed tą wizytą i mała mało kopała, już zaczynałam się martwić, ale właśnie robi popis swoich umiejętności nigdy tyle nie ważyłam co teraz,już z 4kg jestem na plusie a wczoraj około 20km pieszo zrobiłam i tak mnie kolana dziś bolą że mi się płakać chce.

Szukanie mieszkania na wynajem ze zwierzakiem jest trochę trudniejsze ale... Tz jest tak wygadany że zawsze wszystko załatwi w każdym razie mam nadzieje że nasze wynajmowanie i spłacania cudzych kredytów się już kończy

joycesky gratuluję zaręczyn!! Pięknie to Twój tz zaplanował

Ale ciuszki śliczne gdzie Ci mama takie cudeńka zakupiła?
Ja wczoraj połaziłam po galerii ale nic Niuni nie kupiłam bo nie było nic specjalnego,a po drugie ceny powalają

Cytat:

Tylko pogratulować wiedzy lekarzowi
Trzymaj się Kochana i zdrowiej

U nas dzis leniwa niedziela,tż wczoraj poświętował obronę był grill i oczywiście musiałam się objeść na wieczór teraz pohechał na rowerek a ja leniuchuję miłej niedzieli wam życzę
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 13:21   #2151
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Kasiula, ja tak mam po dłuższym chodzeniu. I to nie tylko w pachwinach, ale też w dole brzucha mam normalnie bóle mięśni jakbym gimnastykę artystyczną uprawiała. Po tej Pradze to tak mnie jeszcze dwa dni wszystko ciągnęło i bolało

Amelia, kuruj się biedaczko

Fasterka, super te ciuszki! No i rożek po prostu boski

Dziewczyny z Katowic i okolic, nie wiecie może gdzie znajdę sklep z mebelkami dla dzieci? Chcemy od razu oprócz łóżeczka i komody kupić szafę i jakiś regał, ale nie wiem gdzie w okolice mogę takie zestawy obejrzeć?

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 13:49   #2152
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Hej więc tak mam 28 lat☺w poniedziałek zaczynam 22 tydzien. jest to moja druga ciąża. pierwsza przechodziłem 6 lat temu. Termin mam na koniec listopada. Mieszkam w Irlandii i nie bardzo mam z kim pogadać. siedzę w domku i tak przeglądam różne fora i trafiłam tu. Jeszcze nie wiem co noszę pod serduszkiem.😑widzę ze większość zna już płeć, tu opieką jest troszke dziwna i czekam na to usg i się doczekać nie moge😮
Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mam nic dla dzidziusia, czekam z zakupami aż dowiem się kto tam w brzuszku siedzi. Jak mi po niedzieli nie przyjdzie list z terminem wizyty do szpitala to wybiorę się do polskiego gin. Bo już wytrzymać nie mogę 😠 chciałabym już dowiedzieć się czy wszystko w porządku. A jak Wy się czujecie? Ja ogólnie dobrze tylko jakąś bezsenność mnie męczy no i maleństwo w nocy wariuje 😀
Hej Monik ja też z Irlandii. Gdzie dokładnie mieszkasz i w którym szpitalu rodzisz?

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja sie witam ze szpitala. W czwartek pojechałam jednak na ip bo dostalam gorączki i bólu nerek od tego zatrucia i bol brzucha nie chciał ustąpić. Dostalam dwa razy dwie kroplowki i juz jest dobrze. Liczyłam że dzisiaj wyjde ale siedze niestety do poniedziałku. Z dzidzia też wszystko dobrze, sporo przybrała na wadze, waży już 670g
O kurcze ale dobrze że w szpitalu Ci Lexie pomogli

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Hej wszystkim i witam też nową mamę

Dopiero udało mi się wszystko nadrobić po tej Pradze. Było super, sporo się nachodziliśmy i.. najedlismy rożnych pyszności. W moje urodziny poszliśmy do takiej eleganckiej restauracji, myslalam, ze właśnie z okazji urodzin, a tam Tz zamiast prezentu urodzinowego wyciąga pierścionek zaręczynowy byłam zszokowana i bardzo szczęśliwa

Mała w Pradze kopała jak szalona a od wczoraj jakoś słabo i się zastanawiam co jest :/ na dodatek chyba mi się znowu przyplątała jakaś infekcja intymna i w poniedziałek muszę się wcisnąć do mojego gina na wizytę. Mam w domu krem clotrimazolum, ale nie wiem czy to mozemy stosować. Używała któraś teraz w ciąży?

Gratuluję Wam udanych wizyt i świetnych zdjęć z usg 4d. Też chcę taki portrecik!

Na dzisiaj mam zaplanowane gruntowne przejrzenie rzeczy i ciuszków, ktore juz mamy i zrobienie dokładnej listy zakupów, bo wy juz takie przygotowane, a my jeszcze mam wrażenie, ze daleko w tyle.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Czeko, wiem, że niby pływanie jest wskazane w ciazy, ale z moją tendencją do infekcji ja sobie darowalam na okres ciazy. Ubolewam nad tym, bo mam fajny odkryty basen na osiedlu i z balkonu widzę kąpiących sie ludzi

Lexie, biedactwo *hug* dobrze, że pojechałas bo przynajmniej się wzmocnilas tymi kroplowkami, ale współczuje, ze jeszcze musisz tam siedziec ale dzidzia nieźle przybrała!
Fiu fiu JoyceSky to wyjazd niezapomniany. Spodziewałaś pierścionka się czy nic a nic?

Cytat:
Piękne rzeczy od mamy . Z jakiego sklepu?

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 14:16   #2153
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

fasterka, ale śliczności dostałaś a ten rożek ma jakieś usztywnienie? Bo widziałam na allegro, że są takie zwykłe i usztywnione i sama się zastanawiam który brać
Stary 2015-07-19, 15:04   #2154
Poziomkowa89
Zakorzenienie

witam w 25tygodniu do dziś sobie dałam termin na wybór imienia ale chyba nic z tego

Cytat:
chciałam pisać o cebuszce ale widzę że nie pomaga bez przesady z tym spaniem na lewym boku... serio dziewczyny nie śpicie na prawym?

Cytat:
wracaj do zdrowia
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
fasterka, ale śliczności dostałaś a ten rożek ma jakieś usztywnienie? Bo widziałam na allegro, że są takie zwykłe i usztywnione i sama się zastanawiam który brać
mi w poprzedniej ciąży przyjaciółka mówiła żeby brać nieusztywniane i tak też zrobiłam ale nie pamiętam o co w tym chodziło
ja rożka używałam tylko 2 doby po szpitalu, potem położna kazała mi je wypieprzyć więc teraz nie kupuję, zamiast tego chcę śpiworek do spania taki bawełniany.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-19, 15:10   #2155
fasterka90
Zadomowienie

Ciuszki od mamy nie wiem z jakiego sklepu,mama mieszka w Niemczech... Dziś tą białą bluzę widziałam u nas w smyku, śliczna jest na żywo
Kupiłam dziś 3 czapeczki, niedrapki i 2 body -jak macie h&m z działem dziecięcym to są super przeceny - za 10zl kupiłam body w dwupaku,takie niby zwykłe ale za 10zl to aż szkoda nie kupić
iclosemyeyes rożek jest z usztywnieniem które można wyciągnąć
Stary 2015-07-19, 15:14   #2156
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
witam w 25tygodniu do dziś sobie dałam termin na wybór imienia ale chyba nic z tego

chciałam pisać o cebuszce ale widzę że nie pomaga bez przesady z tym spaniem na lewym boku... serio dziewczyny nie śpicie na prawym?

mi w poprzedniej ciąży przyjaciółka mówiła żeby brać nieusztywniane i tak też zrobiłam ale nie pamiętam o co w tym chodziło
ja rożka używałam tylko 2 doby po szpitalu, potem położna kazała mi je wypieprzyć więc teraz nie kupuję, zamiast tego chcę śpiworek do spania taki bawełniany.
Poziomkowa, to widzę, że obie czekamy na niedzielne dzieci gratuluję kolejnego tygodnia

ja staram się spać na lewym więcej, ale wiadomo bez ciśnienia, w nocy pewnie się obracam we wszystkie możliwe strony

aha to dobrze wiedzieć że lepszy nieusztywniany, ja myślałam że taki sztywny lepiej utrzyma główkę maleństwa a do spania też chcę śpiworek lub otulacz, rożek tylko tak do trzymania dziecka (nie wiem czy ma to sens, ale ja niedoświadczona jestem)

dziewczyny dzisiaj mnie coś pobolewa, takie uporczywe kłucie w podbrzuszu, zaczęło się od lewej strony, ale teraz już bardziej pośrodku boli mam nadzieję, że jak poleżę to przejdzie.

fasterka, to w sumie chyba taka wersja najlepsza, można sobie dopasować jak wygodniej - z usztywnieniem czy bez a co do H&M to dobra wiadomość, przejdę się jutro po pracy. Póki co głównie śledziłam wyprzedaż online, ale tam na dziecięcym jest mało ciekawych okazji

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-07-19 o 15:16
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 15:21   #2157
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Mi polozna wytłumaczyła od dziecko jak nie śpi lepiej by nie krępować mu ruchów bo prędzej pozna swe ciało. A inni zaś mowia zeby otulać bo czuje sie jak w brzuchu. Moze to od dziecka zależy, leosiowi pasowało bez niczego

Mam cebuszke od tygodnia i jakos mi sflaczala wasze tez? Wtedy byla taka nabita a teraz mi głową w nia wpada.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-19, 15:33   #2158
lexie42
Zakorzenienie

Co do bólu gardła to polecam plukac wodą z solą, mi przeszło jak ręką odjął

Ja już się nie mogę doczekać aż jutro wyjde z tego szpitala. Raz że nudy i duchota na sali a dwa że na mojej sali dziewczyna poronila
Stary 2015-07-19, 15:40   #2159
fasterka90
Zadomowienie

A,India lovedobrze pisze z tą wodą utlenioną,ja to stosuje regularnie można też stosować gargarin,taki proszek z apteki do rozpuszczenia w wodzie i płukania
I dorzucam zdjęcia moich dzisiejszych mini zakupów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1012.jpg (65,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1011.jpg (76,3 KB, 18 załadowań)
Stary 2015-07-19, 15:43   #2160
Poziomkowa89
Zakorzenienie

czy któryś jeszcze bobas jest ułożony poprzecznie? teraz już wiem czemu z lewej mi się wypycha taka buła to pewnie tyłek no ale serio kiepsko wyglądam przez to ułożenie bo brzuch mi się rozłazi na boki wiem problem z d

Czekamy na dzidziusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości