|
|
#2131 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Hej witam dzis i ja
dopiero dochodzeę o co chodz z tym forum gdzies cos pisałam i nie wiem gdzie mam nadzieje ze drógi dzidziuś bedzie grzeczniejszy i mniej uparty Teraz musze isc robic cos innego chyba nigdy nie wyjde dzis tej kuchni![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- A i przepraszam za błędy takiego "byka" walnelam ze aż w oczy razi. Na tel trochę inaczej to forum wygląda niż na laptopie który mi szwankuje. |
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
Hejj dziewczyny
Może niektóre z Was pamiętają mnie z samiuśkiego początku wątku? Oczywiście czytam Was regularnie ale chyba za leniwa jestem na pisanie Dziś chciałabym Wam jednak polecić artykuł-niedługo będziemy robić zakupy tych produktów więc warto mieć wiedzę: http://dziecisawazne.pl/analiza-skla...ow-dla-dzieci/ A poza tym mam na imię Ola. Mam 32 lata. TP mam na 01.11 a w brzuszku siedzi chłopię- Sambor Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-07-18 o 15:25 |
|
|
|
#2133 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My po zakupach dawno, kupilismy komode i w sumie tyle. Zero naklejek i lampki mocnej tez nie bylo takiej jak chcialam. Mozliwe ze pomalujemy fronty komody na błękitny zeby pasowało do ścian. Surowe drewno więc nie powinno buć problemu. Jest taki upał, że jak zalwglośmy na kanapie tak już ze 3 h zleciało. Niedługo męża obudze bo planował malować ściany
|
||
|
|
|
#2134 |
|
Konto usunięte
|
Hej ja też mam częste infekcje. W pierwszej ciąży to była masakra mocno się meczylam, teraz używam krem Clotrimazolum nawet można zapobiegawczo tak mi gin powiedział i jak narazie nie mam problemu, a i żadnych kąpieli tylko prysznic i to pomogło. Tak że ja bym bała się kąpieli gdzie kolwiek czy to basen czy wanna.
|
|
|
|
#2135 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety Hashimoto ma to do siebie, że przyplątują się inne choróbska i to one mogą powodować przedwczesny poród. Wydaje mi się, że jeśli jestes ustabilizowana tarczycowo, to nie ma się czego bać ![]() iclosemyeyes Fakjtycznie, Wasza przeprowadzka jest skomplikowana logistycznie. My szukamy mieszkania na własność i jeśli jakieś znajdziemy to czekają atrakcje remontowe + przeprowadzka z młodym Kota niestety u nas brak, ale gdyby był, to pewnie byłby szczęśliwy z powodu mnogości pudeł do wylegiwania.Cytat:
dzikasliwka Uwielbiam sowy, sama zastanawiała się nad takimi wzorami. Wygrały króliki ![]() czeko Super wiadomość ![]() srebrna_smuga Piękny komplet poziomkowa Śliczny ![]() Cytat:
![]() 5kg to często gromadzenie wody, wody płodowe, łożysko i inne ; monik Witaj ![]() wonderka Mąż przeżył ?Joyce Gratuluję Mnie gin mówiła, że na tym etapie to normalne, że w jeden dzień dzieci kopią jak szalone, a w inny są spokojniejsze.Cytat:
Ja jeszcze korzystam z listy z bloga srokao, spory wybór jeśli chodzi o kosmetyki dziecięce i dla kobiet w ciaży. Dziewczyny, które pokazały zdjęcia - urocze są Wasze brzuszki Miałam dziś pilną wizytę i gina. Wyniki moczu i posiewu były nieciekawe, mimo że objawów brak (albo myliłam je z ciążowymi). Okazało się, że mam dwie bakterie - leczymy antybiotykiem. Z dzieciem wszystko w porządku, waży 550g - wynika z tego, że jak na ten wiek ciąży jest duży. Poza tym TŻ na USG widział siusiaka, więc nic nie odpadło ![]() Z zakupów upolowałam w TK Maxxie kocyki muślinowe do otulania (oryginalne Aden+ Anais) za mniej niż połowa oryginalnej ceny. Generalnie polecam - widziałam tam kocyki minky (uniwersalne), było dużo bodziaków w pięciopaku (39-59zł), sprzęty (np. sprzęt do sterylizacji butelek Avent - nie kupowałam, bo jeszcze waham się co do ortodoksyjnego kp a bardziej butelkowej wersji). ![]() Co do zakupów wyprzedażowych - polecam 5-10-15, sporo rzeczy uniwersalnych, ładne wzornictwo, wydają się też solidnie wykonane. Z kolei w Smyku większość rzeczy letnich, ale jakby się uprzeć, coś da się wyszperać. Naprawdę spore okazje są na przecenach w F&F, siostra sperezentowała mi pięciopak nowych bodziaków kupionych za 18 zł. Planowałam zrobic więcej zakupów w sceond handzie, ale zwiedziłam 2 w najbliżej okolicy i byłam zniesmaczona. Ciuszki dla niemowlaków masakrycznie poplamione.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-07-18 o 18:55 |
|||||
|
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo oryginalne imię. Jak do Was przyszło?
Obowiązkowo miało być słowiańskie. Początkowo miał być Miłosz ale jakoś nam przeszło a na przyszłość planujemy Krzesimira lub Radzimira...lub Mieszka. Co do dziewczynki (nie wiedząc, że będzie chłopak) chcieliśmy zrobić wyłam od słowiańskości i dać imię Ligia (że względu na moją miłość do Quo Vadis Sienkiewicza) Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-07-18 o 19:24 |
|
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc u nas też w planach remonty i przeprowadzki z małym dzieckiem ![]() pisałaś mi wcześniej o polecanych USG w Krakowie, moja lekarka poleciła tak jak Ty dr Wiechecia, ale w sumie rozszyfrowałam na skierowaniu do Kopernika, że u niego będę miała badanie w przyszły poniedziałek, więc póki co czekamy na tą wizytę ![]() oj to nieciekawie z tą bakterią, trzymam kciuki żeby szybko się udało ją wytępić ale ważne że dzieciątko duże i siusiak jest na miejscu Cytat:
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj rozpętała się ogromną burza i malenstwo chyba się wystraszylo bo w momencie zaczęła porzadnie kopać
głupio mi było w szpitalu gadać do brzucha i starałam się ją uspokoić dotykiem, teraz trochę pochodzilam i chyba zasnela apetyt też mi się poprawił no ale wiadomo nie rzuce się od razu na wszystko na co mam ochotę.
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
Cornflower_girl tak przeżył bo ostatecznie zabrałam mu szlifierke i sama szlifowałam tylko wszędzie było pełno pyłu.
Fajnie imię Sambor, bardzo mi się podoba. Ja wróciłam z wizyty u famili na Kaszubach i idę w kimę. Brzuch mam strasznie twardy albo nagazowany tyle, sama nie wiem. |
|
|
|
#2142 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak radzieckie sobie z bólem bioder? Obecnie mam 25 TC a już od co najmniej 2 miesięcy nie daje mi to spać
najgorzej jest z lewym biodrem bo ból promieniuje aż do kolana. I jak tu spać na lewym boku, aby maluszek był dotleniony, kiedy cztery litery na to nie pozwalają:\
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-07-19 o 07:20 |
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
czytałam was regularnie przez weekend ale jakoś czasu mi brakło na pisanie witam nowe mamy i te które dawno nie pisały Moja przyjaciółka jeszcze z dzieciństwa do nas przyjechała na weekend, bardzo intensywnie zwiedzalysmy Wrocław wczoraj,piątek bardzo intensywnie sprzątałam przed tą wizytą i mała mało kopała, już zaczynałam się martwić, ale właśnie robi popis swoich umiejętności nigdy tyle nie ważyłam co teraz,już z 4kg jestem na plusie a wczoraj około 20km pieszo zrobiłam i tak mnie kolana dziś bolą że mi się płakać chce. India love a próbowałas z tą poduszką dla kobiet w ciąży? Tutaj dużo dziewczyn ma i sobie chwalą, mi narazie nie jest potrzebna. Też mnie trochę biodra bolą jak za długo śpię na jednym boku ale nie jest to jakiś duży ból,przekręce się o po chwili przechodzi. Chociaż przekręcanie się z boku na bok jest coraz trudniejsze iclosemyeyes ,cornflower przed nami też jeszcze najprawdopodobniej przeprowadzka przed porodem, na własne szukamy mieszkania z rynku wtórnego żeby było w takim stanie że tylko wynosiły swoje meble, ewentualnie małej pokój malujemy -chociaż te które nam się najbardziej podoba to nic malować nie będzie trzeba,kupić tylko dla nas łóżko i meble dla małej, wszystko jest tylko kwestia kredytu załatwienia, musimy czekać do początku sierpnia bo wtedy będziemy mieć wymagany staż pracy dla większości banków Jakby się coś nie udało to zostajemy na tym wynajmowanym,tylko malowanie pokoju małej nam zostanie. Szukanie mieszkania na wynajem ze zwierzakiem jest trochę trudniejsze ale... Tz jest tak wygadany że zawsze wszystko załatwi w każdym razie mam nadzieje że nasze wynajmowanie i spłacania cudzych kredytów się już kończy ![]() joycesky gratuluję zaręczyn!! Pięknie to Twój tz zaplanował Moja mama tak jak na początku niezbyt się cieszyła z mojej ciąży to teraz non stop wysyła mi zdjęcia tego co kupiła, pochwale się Wam a rożek i przybornik w sówki dostałam od przyjaciółki
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne zakupy zrobiła mama
co do bólu pleców to ja tu w szpitalu budze się z bólem odcinka ledzwiowego, zobaczę jak będzie w domu. Jeżeli nic się nie zmieni to chyba też zainwestuje w tą cebuszke. Jak leze na jednym boku to też muszę się przekrecac bo jest mi niewygodnie.
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
India love a próbowałas z tą poduszką dla kobiet w ciąży? Tutaj dużo dziewczyn ma i sobie chwalą, mi narazie nie jest potrzebna. Też mnie trochę biodra bolą jak za długo śpię na jednym boku ale nie jest to jakiś duży ból,przekręce się o po chwili przechodzi. Chociaż przekręcanie się z boku na bok jest coraz trudniejsze
Kupiłam cebuszkę ale nic nie daje Śpi mi się jeszcze gorzej. Jak w niebie jest mi spać na prawym boku ale zaraz schizuję, że dziecko będzie niedotlenione (przez ucisk na żyłę główną) |
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet nie nadrabiam, nie mam siły... W piątek obudziłam się z bolącym, spuchniętym gardłem, nie mogłam powiedzieć słowa, do tego głowa, ból wszystkich mięśni..... Internista do którego poszłam chyba przespał wykłady o kobietach w ciąży, bo nie umiał mi wcale pomóc, kazał się w aptece spytać co mogę zażywać
masakra. Dwa dni przeleżałam, brałam co mogłam, dziś już muszę stanąć na nogi bo Tż na służbie i cały dzień jestem z dziećmi sama (mamy nie biorą zwolnienia ![]() ) także pozdrawiam i nie rozsyłam więcej zarazków, wrócę na forum jak tylko wrócę do formy
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wywalcie Prenalen czym prędzej bo to sama chemia. U mnie wiecznie jest problem z gardłem. W kryptach migdałowych mam ciągle ,,coś,, szczególnie teraz w ciąży się nasila, i laryngolog polecił mi płukanie gardła wodą utlenioną. Należy mieszać z wodą w stosunku 1:1. Więc w filiżance mieszam przykładowo 1 cm utlenionej i 1 cm zwykłej. Pomaga- szczególnie jak czuję, że coś mnie bierze
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dzisiaj zaczynamy 22. tydzień Cytat:
nie orientuje się za bardzo jak wygląda rynek wtórny w Krakowie, chyba się zainteresuje tym. Poki co patrzylismy tylko na mieszkania nowe, bo jest trochę ofert lapiacych się na MDM, a nie wiem jak z mieszkaniami z rynku wtórnego.Fajnie, że Twoja mama zmieniła podejście. Jestem na telefonie i nie widzę zdjęć, nadrobie później Amelia, współczuję chorobska ten lekarz to w ogóle bez komentarza, ale w sumie lepiej taki, niż lekarka która zapisała mi syrop wykrztusny który na 100% miał być dobry dla kobiety w ciąży - dobrze, że przeczytałam ulotkę przed zazyciem... Trzymam kciuki za powrót do zdrowia
|
|
|
#2150 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję bólu:-( też staram się spać nnnnna lewym boku jakoś narazie nie narzekam na spanie tylko jak upały są to się więrcę bo duchota w pokoju a i czasem na siusiu się obudzę ale nie chce mi się na dół do łazienki zejść dziewczyny a macie np po długim chodzeniu ból w pachwinach na dole,ja jak dużo pochodzę to tak mnie tam ciągnie jakbym jakieś szpagaty dzień wcześniej robiła ![]() Cytat:
Ale ciuszki śliczne ![]() Ja wczoraj połaziłam po galerii ale nic Niuni nie kupiłam bo nie było nic specjalnego,a po drugie ceny powalają Cytat:
Tylko pogratulować wiedzy lekarzowi ![]() Trzymaj się Kochana i zdrowiej U nas dzis leniwa niedziela,tż wczoraj poświętował obronę był grill i oczywiście musiałam się objeść na wieczór teraz pohechał na rowerek a ja leniuchuję miłej niedzieli wam życzę
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Kasiula, ja tak mam po dłuższym chodzeniu. I to nie tylko w pachwinach, ale też w dole brzucha mam normalnie bóle mięśni jakbym gimnastykę artystyczną uprawiała. Po tej Pradze to tak mnie jeszcze dwa dni wszystko ciągnęło i bolało
![]() Amelia, kuruj się biedaczko Fasterka, super te ciuszki! No i rożek po prostu boski Dziewczyny z Katowic i okolic, nie wiecie może gdzie znajdę sklep z mebelkami dla dzieci? Chcemy od razu oprócz łóżeczka i komody kupić szafę i jakiś regał, ale nie wiem gdzie w okolice mogę takie zestawy obejrzeć?
|
|
|
|
#2152 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
fasterka, ale śliczności dostałaś
|
|
#2154 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam w 25tygodniu
![]() Cytat:
bez przesady z tym spaniem na lewym boku... serio dziewczyny nie śpicie na prawym?Cytat:
Cytat:
![]() ja rożka używałam tylko 2 doby po szpitalu, potem położna kazała mi je wypieprzyć więc teraz nie kupuję, zamiast tego chcę śpiworek do spania taki bawełniany.
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
Ciuszki od mamy nie wiem z jakiego sklepu,mama mieszka w Niemczech... Dziś tą białą bluzę widziałam u nas w smyku, śliczna jest na żywo
Kupiłam dziś 3 czapeczki, niedrapki i 2 body -jak macie h&m z działem dziecięcym to są super przeceny - za 10zl kupiłam body w dwupaku,takie niby zwykłe ale za 10zl to aż szkoda nie kupić iclosemyeyes rożek jest z usztywnieniem które można wyciągnąć
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję kolejnego tygodnia ja staram się spać na lewym więcej, ale wiadomo bez ciśnienia, w nocy pewnie się obracam we wszystkie możliwe strony ![]() aha to dobrze wiedzieć że lepszy nieusztywniany, ja myślałam że taki sztywny lepiej utrzyma główkę maleństwa a do spania też chcę śpiworek lub otulacz, rożek tylko tak do trzymania dziecka (nie wiem czy ma to sens, ale ja niedoświadczona jestem)dziewczyny dzisiaj mnie coś pobolewa, takie uporczywe kłucie w podbrzuszu, zaczęło się od lewej strony, ale teraz już bardziej pośrodku boli mam nadzieję, że jak poleżę to przejdzie.fasterka, to w sumie chyba taka wersja najlepsza, można sobie dopasować jak wygodniej - z usztywnieniem czy bez a co do H&M to dobra wiadomość, przejdę się jutro po pracy. Póki co głównie śledziłam wyprzedaż online, ale tam na dziecięcym jest mało ciekawych okazji
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-07-19 o 15:16 |
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Mi polozna wytłumaczyła od dziecko jak nie śpi lepiej by nie krępować mu ruchów bo prędzej pozna swe ciało. A inni zaś mowia zeby otulać bo czuje sie jak w brzuchu. Moze to od dziecka zależy, leosiowi pasowało bez niczego
![]() Mam cebuszke od tygodnia i jakos mi sflaczala wasze tez? Wtedy byla taka nabita a teraz mi głową w nia wpada.
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Co do bólu gardła to polecam plukac wodą z solą, mi przeszło jak ręką odjął
Ja już się nie mogę doczekać aż jutro wyjde z tego szpitala. Raz że nudy i duchota na sali a dwa że na mojej sali dziewczyna poronila
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
A,India lovedobrze pisze z tą wodą utlenioną,ja to stosuje regularnie
można też stosować gargarin,taki proszek z apteki do rozpuszczenia w wodzie i płukania I dorzucam zdjęcia moich dzisiejszych mini zakupów
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
czy któryś jeszcze bobas jest ułożony poprzecznie? teraz już wiem czemu z lewej mi się wypycha taka buła to pewnie tyłek
no ale serio kiepsko wyglądam przez to ułożenie bo brzuch mi się rozłazi na boki wiem problem z d
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

dopiero dochodzeę o co chodz z tym forum gdzies cos pisałam i nie wiem gdzie
mam nadzieje ze drógi dzidziuś bedzie grzeczniejszy i mniej uparty
Teraz musze isc robic cos innego chyba nigdy nie wyjde dzis tej kuchni

byłam zszokowana i bardzo szczęśliwa
ale dzidzia nieźle przybrała!

szukamy mieszkania z rynku wtórnego żeby było w takim stanie że tylko wynosiły swoje meble, ewentualnie małej pokój malujemy -chociaż te które nam się najbardziej podoba to nic malować nie będzie trzeba,kupić tylko dla nas łóżko i meble dla małej, wszystko jest 
dzisiaj zaczynamy 22. tydzień
ala:
nie orientuje się za bardzo jak wygląda rynek wtórny w Krakowie, chyba się zainteresuje tym. Poki co patrzylismy tylko na mieszkania nowe, bo jest trochę ofert lapiacych się na MDM, a nie wiem jak z mieszkaniami z rynku wtórnego.