|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Mnie dwa razy obudził taki ból w nocy ze dwa i trzy tygodnie temu, na szczęście wizyta w toalecie załatwiła sprawę.
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Co do pępka mój też już jest bardzo płytki i taki mały, pewnie niedługo wyjdzie. Strasznie mnie to brzydziło na początku, teraz mi to już jakoś wszystko jedno :p
tylkokasia mój też był z natury bardzo głęboki... Ciekawe dlaczego jednym wychodzi,innym nie. Pytałam siostry tz -jej nie wyszedł,ale w drugiej ciąży zrobił się bardziej płytki -dlatego stwierdziła że to może zależy od tłuszczyku -przy pierwszym dziecku miała go trochę więcej. A może bardziej od ułożenia dziecka? Mojej babci wiem że nie wyszedł,a z tego co kojarzę nigdy do szczupłych nie należała. Swoją drogą -ją mimo wieku też trochę obrzydziło że mi pępek wychodzi i powiedziała żebym go sobie zakłada plastrem :p
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czemu, ale jakoś tak ![]() jadę zobaczyć malucha !!
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
A mój pepuszek wyskoczył juz ok 14 tygodnia i wygląda jak taka antenka
w pierwszej ciąży było to samo więc spodziewałam się, moze nie wygląda to jakos super ale jest urocze, tak jak żyły na piersiach które mocno u mnie widac, w końcu jestesmy w ciąży-stan odmienny i piękny sam w sobie )
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
na szczęście tak, gdybym nie czuła to pewnie juz bym siedziała na IP.
chyba dzisiaj dla spokoju przeleże cały dzień. kurcze denerwuje sie troche tak czy inaczej. ahhh chciało sie babie ćwiczeń
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę sie, że mój się trochę splycil, bo bardzo mi się nie podobał taki głęboki pępek na dużym brzuchu Cytat:
|
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja wczoraj cały dzień spędziłam poza domem, bo TŻ malował kaloryfery. Mamy jeszcze takie stare, żeliwne i trzeba było je potraktować farbą olejną... Całą noc mieliśmy otwarte okna i dziś już ledwo, ledwo jest wyczuwalny zapach, ze coś tam było pomalowane Tapeta jest, farba jest, trzeba tylko wywalić stare meble i można działać To znaczy mąż, ja się znów wyniosę Mój pępek zaczyna wyłazić, dzięki temu dowiedziałam się, że tam w środku miałam pieprzyka Biodro mi drętwieje |
|
|
|
#2018 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Przecież żadna z nas nie chciałaby urodzić teraz bo jeszcze za wcześnie. A krwawić/plamić się nie powinno - to nie jest zwyczajny objaw.
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Monic167: tak jak mówi tylkokasia, ja bym pojechała na IP bo plamienie nie jest normalne.. Będziesz spokojniejsza
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#2020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dowiedzialam sie ze to podobno normalne po za duzym wysiłku fizycznym, juz wczoraj chcialam jechac na IP ale lekarz podchodzi do tego wyjatkowo spokojnie. poczekam i zobacze , to nie taka tyowa krew tylko brązowy brud na bieliźnie ,jakbym widziała krew to chyba wtedy juz serio zeszłabym na zawał w toalecie :/ tylkokasia- wizyte mam dopiero za 3tyg z czego moj gin jakos teraz idzie na urlop ,jak nie przejdzie to pojade na IP dzikaśliwka- ja tez odkrlam pieprzyk jak mi się pępek zrobił płytszy. nie wiem co Was tak brzydzi w tych wypchniętych pępkach , ja uwazam ze to tylko wizualna oznaka ze faktcyznie jestesmy w ciazy a nie jestesy grube na brzuchu hahaha w kazdym razie, mnie się tam one podobają
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam plamienie jak bylam z synkiem w ciąży właśnie tak na tym etapie co jesteśmy teraz, okazało się ze szyjka zaczęła się skracać i przygotowywać do porodu:/ dostalam garść tabletek, zakaz sexu do 37/38 tyg i duzo leżenia a wszystko to przez zwyczajny sex, lekarka jeszcze do nas takim tekstem, ze nie trzeba było robić takich "ekscesow" w łóżku to by tego nie było, wredne babsko
|
#2022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
Nie jesteście same z bólami :-/ ja dzisiaj sie obudzilam znow o 6 i musialam wziac nospe, kłucie po lewej stronie podbrzusza i promieniowało na całe ale teraz juz ok. Nie wiem o co chodzi, ale mam tak tylko po nocy, wiec podejrzewam ze po prostu złe spanie...nic innego sie nie dzieje.
|
|
|
|
#2025 | |
|
Moderator
|
Cytat:
No nie wiem. Jak chcesz. Ja miałam tylko minimalną, brązową kreseczkę, zero boleści (gdyby nie biała bielizna to bym nie zauważyła). Lekarze z pogotowia powiedzieli że musi mnie gin zobaczyć ale że na bank wszystko ok. I co? Poroniłam... Dlatego ja bym nie bagatelizowała. Mnie 4 różnych lekarzy powiedziało że KAŻDE plamienie trzeba sprawdzić aby znać przyczynę.
|
|
|
#2026 |
|
Rozeznanie
|
Swoja droga jezeli malujecie sciany, to polecam Wam farby Beckers, bezzapachowe, schną w mig i kryją po jednej warstwie ;-)
|
|
|
|
#2027 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
W Stradivariusie są ładne tuniki, nadają się do brzuszka.
W Pretty Girl może coś być. Z typowo ciążowych wpadły mi w oko ciuszli Elpasa, ceny bardzo ok ![]() Cytat:
Cytat:
Robusta Gratuluję córeczki Co do sytuacji w autobusach - sporo moich koleżanek w bardzo zaawansowanej ciąży skarży się na podobne problemy. Ja jeżdżę autem, bo moimi liniami podróżuje mnóstwo dziadków i babć, ale chyba zbankrutuję na opłatach parkingowych.poznananianka Gratuluję córeczki ![]() Dzika Ropucha Fajny wózek ![]() Cytat:
![]() Nie strasz z tym dotykaniem, ciężko mi będzie się odzwyczaić. Cytat:
![]() Cytat:
Poziomkowa Gratuluję synka, na pewno z Leosiem świetnie się dogadają ![]() Cytat:
Verumka Piękne imię ![]() Cytat:
Może ćwiczenia bardzo intensywne? Cytat:
czeko Powodzenia ![]() Wczoraj byłam na zakupach ciążowych dla siebie - nic nie kupiłam, w normalnych sklepach nic dla mnie (krótkie albo wytaliowane)
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tapeta: http://www.esprit.eu/kids/home/wallp...ipe-941251_000 A farba to Beckers Caffe Latte. |
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś w 26/27 tygodniu. Szyjka zaczęła mi się skracać (miała 2,8 cm) i otwierać. Co najlepsze moja ginka od razu wysłała mnie do szpitala, a tam ordynator odprawił mnie z kwitkiem...nawet mi USG nie zrobił tylko zbadał "ręcznie" i powiedział, że wszystko ok. Poszłam na konsultację do trzeciego gina (jednego z najlepszych w okolicy) i on potwierdził skracanie się szyjki i również zalecił pessara.
|
|
#2032 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Gratuluję wszystkich wizyt ![]() Spróbuję zaraz zaktualizować listę Wczoraj przeszła u mnie ta krzywa dobrze Myślałam, że będzie gorzej a ja cały dzień miałam siłę po tym jeszcze latać Miałam 3 wkłucia + jedna fiolka bo moja gin zażyczyła sobie jeszcze morfologię do tego Dziś rano byłam jeszcze raz oddać krew bo na wizytę do endo potrzebuję na czwartek. Wczoraj zaczęłam 26 tydzień ![]() Udało nam się kasę też na wakacje odłożyć i dalej mamy zmartwienie czy jechać te 500km nad morze czy nie ryzykować...Będę wtedy między 28-29 tyg. i mąż się boi, że nie dam rady Już nie wiem jak go przekonać...U mnie pępek się dosłownie zapadł monic167 mogła Ci pęknąć jakaś żyłka a może się dziać coś gorszego, nie lepiej to sprawdzić? Tak swoją drogą, podziwiam Cię że próbowałaś ćwiczyć...Ja jak czuję, że muszę to wychodzę na spacer dłuższy, sprzątam czy robię zakupy to wszystko robię powoli bo się boję... Do tego tyle się naczytałam głupia, że hashimotki nie donoszą często ciąży do 40tyg., że teraz bardzo na siebie uważam ![]() Zazdroszczę Wam tych wizyt i spotkania z maleństwem
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga, poproszę o dopisanie - dziewczynka Julka/Emilka
|
#2034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie się śpi bardzo dobrze odkąd mam cebuszke Cytat:
ale przynajmniej ile gotówki zaoszczedze Wrzucam mój brzuszek z dzisiaj, 20 tyg i 5 dni (i 5 kg na plusie) uploadfromtaptalk1437121540603.jpg
|
|
|
#2035 |
|
Rozeznanie
|
kurde dziewczyny ale mnie teraz nastraszyłyście,ale nie chcę panikować. jedyne co sie martwie to czy szyjka przypadkiem wlasnie mi sie nie rozwartła
cynamon - Ci lekarze to maja czasem jakies durnoty do powiedzeniam naprawdę iclosemyeyes- super brzusio ,taki zgrabniuki ![]() smuga- ja jeszcze z pol roku temu bylam b.aktywna, brakowalo mi troche jakiejs aktywnosci ,myslalam ze mozeprzygtuje sobie jakos miesnie do porodu i bęc, ale chyba musialam przesadzic serio bo mam dzisiaj zakwasy dzikasliwka- tapeta sliczna
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iclosemyeyes śliczny brzuszek Dla porównania mój, waga staneła w miejscu przez ubiegły tydzień
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Walczę też ze sobą bo widzę, że jest co raz ciężej i trzeba przystopować. No i pocieszam się, że jeszcze 3 miesiące
|
|
#2038 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Tzn. fotkę widzę bo brzuszka nie widać
|
|
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do aktywności to rozumiem Cię doskonale, ja też kiedyś ćwiczyłam dość mocno tak ok 5 razy w tygodniu a teraz mnie to 'boli', że mało się ruszam (tyle co na jakiś spacer), ale trudno, wolę nie szaleć i nie ryzykować, bo już miałam wcześniej epizod z krwawieniem (to było takie prawdziwe krwawienie i po stosunku... nie życzę nikomu) ![]() Cytat:
śliczniutki
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia ![]() Dzięki dziewczyny Muszę ogarnąć mieszkanie a znów boli mnie głowa Zaraz sprawdzę co z tym ciśnieniem znów. A jutro....jutro zwozimy mebelki Kochane ile kupujecie pościeli? Jaki materac? Ja kupiłam kokos-pianka-kokos i kminiłam nad tym z pół dnia...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

4 razy byłam w toalecie, ale nie jest to jeszcze taka typowa biegunka. W sumie od jakiejś godziny cisza, ale ten ból jest okropny

nie wiem czemu, ale jakoś tak 
cieszę sie, że mój się trochę splycil, bo bardzo mi się nie podobał taki głęboki pępek na dużym brzuchu

Już nie wiem jak go przekonać...
Walczę też ze sobą bo widzę, że jest co raz ciężej i trzeba przystopować. No i pocieszam się, że jeszcze 3 miesiące 
Zaraz sprawdzę co z tym ciśnieniem znów. A jutro....jutro zwozimy mebelki