|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
1. Ja teraz nie będę używać kołdry i poduszki, więc nie wyciągam ich z garderoby i nie piorę. Za jakiś czas wypiorę i poszewki i wypełnienie. Na razie Młody będzie spał pod kocykiem. 2. Tak jak resztę, zazwyczaj w 40 stopniach, ale potem zawsze prasuje w wysokiej temperaturze. 3. Ja mam z babyono, kupiłam jeszcze przy Młodej i używam ich do tej pory, jak dla mnie są ok. 4. Nie A Twój tata ma już wnuki? Bo faceci to tak czasem gadają, że nie wolno nosić i przytulać za dużo, a potem sami rozpieszczają jak mogą ![]() Mój tż miał takie podejście przed urodzeniem Młodej, przekazane w wychowaniu przez teściową. A potem jak tylko córcia kwęknęła to zaglądał do łóżeczka i był pierwszy do noszenia ![]() Zazdroszczę!! Cytat:
Teraz to się można z tego śmiać, ale nie dziwię Ci się, że byłaś wściekła
|
||
|
|
|
#4832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj miałam kiepski dzień, pojechaliśmy zawieźć rodziców na urlop i od 15 do 6 ranospałam, z przerwą na mecz i to nie cały i zwracanie.
|
|
#4833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ratuje mnie myśl, że już tylko miesiąc i ciąża będzie donoszona, byleby tylko do połowy sierpnia się jeszcze pokulać. A z drugiej strony wiem, że wcale nie tak łatwo o poród przed tp jak maluch jeszcze niegotowy i uparcie siedzi w brzuchu ![]() Namisek, Twoja koleżanka w końcu urodziła? Ile już jest po tp? |
|
|
|
|
#4834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wychodze z domu, a jest deszcz to zawsze mam okulary przeciw słoneczne. A jak jest ładna pogoda to parasol. U nas jest gorąco, ale jest zimne powietrze. |
|
|
|
|
#4835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może się czymś zatrułaś i byłaś taka osłabiona? Też mi gorąc dokucza, nie ma czym oddychać u nas na poddaszu
|
|
|
|
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj lekarz nastawia sie na porod w 38tc, zobaczymy jak bedzie. Ja tez licze, byle do 19.08 a pozniej... no wlasnie: ze wzgledu na siebie, to chcialabym sie szybko rozpakowac, ale z drugiej strony co ja poczne z noworodkiem w upal? Chcemy jutro zabrac corke na plywalnie i spr godziny otwarcia: mianowicie dziala od 10, ale jezeli o godz 9 temp. powietrza lub wody przekroczy 50stC, to nie otwieraja ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Jak jest goraco, ale zimne powietrze? U mnie jest sauna. Parasol przeciwdeszczowy juz srednio przydatny bedzie, ale przydalaby sie parasolka od slonca |
||
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś robię piersi z kurczaka w kawałkach duszone z cebulą, cukinią i kawałkiem papryki, do tego makaron. Szybkie i nieskomplikowane. Byłam dziś nad wodą i mimo siedzenia w cieniu chyba mnie lekko złapało słońce.
|
|
#4838 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwałę się właśnie przejrzalam ciuchy po młodej 50-62 dopiero pierwszy eorek i o dziwo mój syn będzie miał dużo ciuchow.jak popiore to może dokupie coś niechodzonego do szpitala bo po większości widać że używki.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie sama nie wiem co byłoby gorsze, końcówka ciąży w taki skwar czy noworodek na poddaszu, gdzie nie ma czym oddychać Ale u nas końcówka sierpnia rzadko jest taka gorąca, więc może nie będzie tak źle... A u Ciebie kiedy zazwyczaj się kończą upały?A z tym basenem to masakra |
|
|
|
|
#4840 |
|
Raczkowanie
|
matko dziewczyny tak mi spuchly stopy, ze bol niesamowity i myslalam, ze nie stane na nogach. pierwszy raz tak mam. wymoczymam w zimnej wodzie lee z nogami w gorze i chociaz mala ulga jest.
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zadomowienie
|
O WOW
![]() Cytat:
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, odkryty. W domu bedzie ok, bo jest klimatyzacja, ale wyjsc na spacer czy po zakupy to koszmar. Upaly skoncza sie na przelomie wrzesnia i pazdziernika, chociaz ostatnio i pazdziernik bywa goracy, jeszcze w listopadzie bedzie na tyle cieplo, ze w tshircie mozna chodzic. Moj lekarz stawia na aktywna ciaze i ponoc stosujac sie do jego wskazowek gros dziewczyn rodzi w 38tc ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Chodzic mozesz? Ruch troche powinien pomoc |
||
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zazdroszczę, nie znoszę, jak mi puchną nogi, latem zawsze, a teraz w ciąży to tym bardziej. Chociaż bardziej wkurza mnie to uczucie ciężkości w nogach.
|
#4844 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie aż tak bardzo, stanąć mogę, nie bolą mnie jakoś mocno, chociaż czuję dyskomfort. Ale kostki mi zanikają, okropnie to wygląda ![]() Poza moczeniem pomaga mi trochę ruch, ale też bez szału ![]() Cytat:
A jakie są te zalecenia? Jakaś specjalna forma ruchu czy po prostu spacery? |
||
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puchniecie wynika m.in. z problemow z krazeniem, wiec euszajac sie masz je pobudzic. Konkretnych wskazan nie ma. Ale to tylko my sadzimy, ze to lato, bo dla Japonczykow, od wrzesnia zaczyna sie jesien tak jak w Pl a w listopadzie juz wszedzie trzeba ogrzewanie uruchamiac. Takze wszystko zalezy od punktu odniesienia. Poza tym jeszcze po drodze bedzie sezon na tajfuny, takze lato tu jest ciezkie niestety |
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudne, jak i cena :P TusiaEm - ładnie wyglądają i cena dobra. Zadowolona jesteś z jakości. Ja na początek też specjalnie grubego nie potrzebuje. Cytat:
Ja tam nie mam zamiary kupować takich specjalnie dla dzieci, bo wiem, że nimi trzeba się tylko namęczyć. Mam w domu zwykłe, tylko na końcu takie wygięte dla dziecka i ich zamierzam używać. Jak nie będę mogła sobie poradzić to wtedy kupię, ale myślę, że będą ok, u mojej małej siostrzenicy sprawdziły się. |
||
|
|
|
#4847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
o rany, zdycham dzisiaj, moja glowa, a jak mi sie kręci
|
#4849 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
Jaka parówka! Bez wiatraka chyba bym nie wytrzymała :O Goście poszli całe szczęscie, trochę teściowej pomogłam bo niewyrobiona była przed i w trakcie już mniej, a teraz leżę i zdycham. Oczywiście moja szwagierka dupy nie ruszyła, jeszcze prosiła teściową, żeby jej mleko do kawy podgrzać
![]() EDIT: A i babcia Tż'ta powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam, a wiem, że mówi to co myśli i to dosłownie więc chyba nie jest źle. Szwagierce powiedziała, że jej się przytyło (a jest na diecie i ćwiczy) Dała mi jeszcze 100 zł, żebym coś dziecku kupiła. Miło mi się zrobiło, że w ogóle pomyślała!
Alicja 12.09.2015 r. Edytowane przez misiskuku Czas edycji: 2015-07-19 o 17:53 |
|
|
|
#4851 |
|
Rozeznanie
|
No dzisiaj już lepiej. Ale doszłam do siebie koło południa. Zawsze po takich sytuacjach kręci mi sie jeszcże w głowie. Wczoraj właśnie bardzo mało zjadłam, kanapkę z białym serem, loda i brzoskwinie.
|
#4852 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz to nie wiem czy wytrzymam podróż 2000km..
http://www.pregnancyvideos.us/mother...-10lb-baby-car |
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam dziś super opcje z filcu. https://m.facebook.com/photo.php?fbi...8866&source=48
Tylko pytanie do dziewczyn które są zdolne manualnie. Te drzewko ma liście na magnes jak ona to zrobiła? ! Omg super książeczka i tez chce zrobić taką dziecku. )) w sumie była by to super zabawa dla mnie i starszaka w przygotowaniach dla mlodziaka
|
|
|
|
#4854 |
|
Wtajemniczenie
|
Co bardziej boli?
Bóle co ma sie, gdy robi się rozwarcie, czy bóle "parte"? |
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę kupowała coś z szarą bawełną i jasno różowym polarem ![]() U mnie dzisiaj cały dzień deszcz pada, ale ja i tak upocona, bo chwile posprzątałam. |
|
|
|
|
#4856 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez bede zamawiala cos z szara bawelna i rozowym minky jasnym.
Polozylam sie juz do lozka. Dzisiaj grill. Najadlam sie jak prosiatko jak zwykle. A teraz tak mnie glowa rozbolala ze az mi ten bol nachodzi na oczy. To chyba odzywa sie moja migrena... jezuuuuu tylko nie to
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z puchnięciem pamiętajcie że możecie mieć to samo co ja (i wg mojego lekarza bardzo duża część kobiet) czyli za mało białka w diecie. I wtedy gospodarka wodna bardzo kuleje a nasze maluchy wyciągają teraz głównie budulec (czyli białko), wapń na kości i żelazo. Także mięsko, mięsko i jeszcze raz ryba
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony teorie dotyczące tego ile powinniśmy go jeść są różne. Masz powiedziane ile gram dziennie masz spożywać?Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w siebie wciskać jak najwięcej, obecnie staram się zjadać 1 g na kg masy ciała a i tak mam białko poniżej normy. Więc nie należę do tych przebiałczonych.
|
|
|
|
#4860 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, super alternatywą do letnich obiadów są sałatki. Ja dzisiaj zrobiłam pyszną. Fakt, że trzeba chwilę postać nad garnkami ( chociaż ja robilam mięso w parowarze).
Ugotowałam makaron, i w parowarze zrobiłam piersi z kurczaka ( w foli z przyprawami). Pokroilam w paseczki małe. Dodałam; rukole, marchewkę, sałatę lodowa, sałatę ciemna, ogórek, pomidor, papryka, cebula, orzeszki pinii, wszystko wymieszałam wraz z kurczakiem i makaronem. Zrobiłam deepa na bazie czosnku z oliwa z oliwek i jem dzisiaj cały dzień z TŻ. Jutro pewnie zrobimy coś z jajkami
Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-07-19 o 19:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

oczywiście 

Teraz to się można z tego śmiać, ale nie dziwię Ci się, że byłaś wściekła 

. Mam frytki, ale nie mam mięsa. Co do tych frytek? Mam cukinie... Na gotowanie zupy za gorąco.
))