Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-20, 01:05   #4891
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

A ja jak debil sobie nogi oglądam cały wieczór, gdzie mi spuchły

Zaczęłam sobie myśleć też o porodzie i lekkiego stresa mam. I boję się, że jestem za tępa, żeby mieć dziecko - ciągle o czymś zapominam, coś olewam, czegoś nie ogarniam... A jak mi kalafior ciążowy zostanie i później??
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A oglądałaś próbki w sklepie? Jak masz możliwość to pojedź i doznasz szoku.

Ja mam 303 w domu już i wygląda tak jak na zdjęciu, ale jeśli chodzi o 205 to kolory na żywo są zupełnie inne, szary ciemniejszy a ten niebieski jest ewidentnie fioletowy, jak rozmyty kolor wizażu. Do tego zobacz na spacerówkę, w 303 masz mięciutki materiał tam gdzie siedzi dziecko a w 205 taki szorstki.
Ja mam 303 i polecam

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to na Bemowie też taka burza że hoho była :-D aż pies przyszedł i wciskal się obok nas

A ja jutro o 8:30 mam Usg prenatalne
Stwierdziłam że zrobię sobie prezent i zamówiłam sobie jeansy takie boyfriendy, haha będę na nie patrzeć aż się w nie wcisnąć :-P

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Zgadzam się z dziewczynami - 303
Na Woli też
Ja dziś kupiłam sukienkę maxi i białe dżinsy na "po ciąży" wchodzę w nie, tylko się nie zapnę ofc. Ale za te dwie rzeczy zapłaciłam 80 zł, więc źle nie jest, a radość ogromna chociaż będzie większa, jak wejdę w ciuchy moje normalne obcisłe i wszystko się dopnie itd
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Zrob, bo na prawdę dobra, ale oczywiście możesz sama zrobić np. Z szynką i serem żółtym. Do koloru, do wyboru. Ja uwielbiam makaron, wiec robie z makaronem, ale Ty mozesz zrobic z ziemniakami. (Pokroić w kostke - ugotować). Możesz dodać majonez, lub wersja light jogurt naturalny...

Jest tyle opcji.

Gratuluje wizyty! Przeżyłaś - teraz poród nie jest już wyzwaniem hihihi

Jak dla mnie też ten jaśniejszy, czyli chyba 303.

Wstawiłam film jak kobieta urodziła w samochodzie.
Jeśli ktoś nie czytał to wklejam jeszcze raz : http://www.pregnancyvideos.us/mother...-10lb-baby-car

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Ogólnie różu nie lubię w wózkach, ale akurat ten jest bardzo ładny.

My kupiliśmy brązowy wózek. ( czekoladowy jak to mój TŻ mówi). Dodatki dam jakieś różowe (parasolka, torba, kwiatek itp), żeby był bardziej "dziewczyński".
Ja też makaroniara
Cytat:
Nic nie mów o podejmowaniu decyzji, ja ostatnio mam problem z najmniejszymi rzeczami - potrafię się ładne parę minut zastanawiać nad kolorem albo tym czy mam ochotę na jabłko czy na gruszkę... masakra.
Ja też już z 5 podejść miałam w sklepie, czy sobie coś kupić, czy jednak nie potrzebuję, nawet dzisiaj (a raczej już wczoraj), aż tż się na mnie spojrzal i kazał mi milczeć i kupować
Cytat:
Haha... Zupełnie jak u mnie z tym uchem i też lewe. Dzisiaj się męczyłam, żeby coś usłyszeć.

Wydaje mi się, że kiedyś było więcej białka w produktach i teraz dla mnie wszystko to chemia. I nawet sałata mało ma wspólnego ze zdrowym trybem życia.

Ostatnio snily mi się kleszcze. I od kilku dni, coś mnie czuje to wołam tz-ta, żeby sprawdził czy to nie kleszcz.
Dlatego dobrze mieć sprawdzone rzeczy albo swoje, ale o obie trudno...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 02:13   #4892
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Zaczęłam sobie myśleć też o porodzie i lekkiego stresa mam. I boję się, że jestem za tępa, żeby mieć dziecko - ciągle o czymś zapominam, coś olewam, czegoś nie ogarniam... A jak mi kalafior ciążowy zostanie i później??

Ja mam 303 i polecam

Na Woli też
Ja dziś kupiłam sukienkę maxi i białe dżinsy na "po ciąży" wchodzę w nie, tylko się nie zapnę ofc. Ale za te dwie rzeczy zapłaciłam 80 zł, więc źle nie jest, a radość ogromna chociaż będzie większa, jak wejdę w ciuchy moje normalne obcisłe i wszystko się dopnie itd

Ja też makaroniara

Ja też już z 5 podejść miałam w sklepie, czy sobie coś kupić, czy jednak nie potrzebuję, nawet dzisiaj (a raczej już wczoraj), aż tż się na mnie spojrzal i kazał mi milczeć i kupować

Przez jakis czas ten kalafior zostaje, ale natura wie, co robi; to specjalnie i z mysla o dziecku. Nogami tez sie nie przejmuj, to sie zdarza kazdemu w upale, tym bardziej w ciazy a jak Tobie nie przeszkadza, to w ogole problemu nie ma. Mnie sie w pierwszej ciazy wydawalo, ze wcale grubo nie wygladam, dopiero kilka tygodni po porodzie zobaczylam zdjecia i sie za glowe svhwycilam.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 02:50   #4893
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Tragiczna ta noc ;( budzi mnie cofanie kwasu z żołądka. Wzięłam renie... Te frytki to był zły pomysł. Za dużo tłuszczu a teraz katusze ;(. Mam nadzieję, że to pomoże...

---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ----------

Truskaffka
Co do sałaty to uważam tak samo. Dobrze, że już mamy swoje pomidory, ogórki itd. Mam pewność, co jem.

Izabela
Też mam obawy czy będę umiała zajmować się takim małym człowiekiem.
Stary 2015-07-20, 06:43   #4894
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny przeżyłam wizytę!!!
Nie obyło się bez nerwów oczywiście. Szwagierka najpierw zaczęła się mądrzyć, że mamy za dużą kołderkę i nam się nie przyda (a w folii była cała pościel), potem powiedziała "ale już jesteś duża" (po czym dodała, że ona schudła 12 kg) i dowaliła, że mi spuchły nogi A ja cały czas myślałam, że mi właśnie nie puchną... Trochę mnie to zabolało, zwłaszcza, że ja przytyłam 10 kg, a ona w ciąży przytyła 30 i spuchła cała niestety w porę mi żadna riposta nie przyszła i poza tym stwierdziła, że już niedługo i żadnego filmu sobie nawet nie obejrzymy, bo będzie Mała...
Nie wzięli oczywiście żadnej zabawki dla córki, ani miseczki na obiad, ani nic, narobiła bałaganu, bo do podgrzania słoiczka i mleka nawyciągała 2 garnki i kilka miseczek...
Na obiad zrobiłam zapiekankę z pomysłu na i już miałam w poważaniu, że jest ze śmietaną. Teść nie zauważył nawet i chwalił. Kupiła szwagierka ciasto na deser, ale tak niedobre, że 2 razy dziubnęłam łyżeczką i zostawiłam, nikt go nie chciał za bardzo jeść, takie sztuczne i mega słodkie.
Tv chcieli włączyć, ale siadłam w ekranie (przezornie wcześniej schowałam piloty) i nie reagowałam na prośby w końcu mała zaczęła marudzić i pojechali. Gorąco było mega, wiatrak niewiele dawał na tyle osób, a szwagierka, mimo że miała siedzieć na podłodze, jak zapowiadała, oczywiście zgodnie z tym, co przewidywałam, rozsiadła się na kanapie
No ale pojechali i mamy spokój. Byliśmy jeszcze w kościele i grzmiało tak, że Wiki się bała i ulewa mega. Ale może w nocy się będzie lepiej oddychało...
D
Gratulacje , że przetrwałaś. Ja czasem narzekam na bratową ale ona to jest chyba aniołem. No i jej synuś zawsze ma swoje zabawki a jak trzeba było to i jedzenie.
Stary 2015-07-20, 06:58   #4895
loudres
Zadomowienie

Spać nie mogę już od 1.5 godziny. Zjadłam wypiłam herbatkę ziewam ale zasnąć nie mogę. :/ masakra. Jestem zmęczona. Juz ja chcę urodzić i wrócić do normy.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 07:06   #4896
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Tragiczna ta noc ;( budzi mnie cofanie kwasu z żołądka. Wzięłam renie... Te frytki to był zły pomysł. Za dużo tłuszczu a teraz katusze ;(. Mam nadzieję, że to pomoże...

---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ----------

Truskaffka
Co do sałaty to uważam tak samo. Dobrze, że już mamy swoje pomidory, ogórki itd. Mam pewność, co jem.

Izabela
Też mam obawy czy będę umiała zajmować się takim małym człowiekiem.
Ja sie najadlam na sen ptasiego mleczka ale jakos przetrwalam i nie bylo najgorzej za to w nocy tak kichnelam ze myslalam ze mi szew stary normalnie poszedl :/

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 07:23   #4897
owieczkaa
Zakorzenienie

Dołączam do grona narzekających, po całej nocy gnaty mnie bolą, pić mi się chce (a się napić nie mogę), tchu nie mogę złapać. Mam ochotę juz zacząć rodzić...
Stary 2015-07-20, 07:30   #4898
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
200 g to jest jedna mała pierś, cała, pojedyncza. Nie wiem jak Wy ale ja więcej w siebie nie jestem w stanie wcisnąć.
A poza tym zostają ryby, wędliny, nabiał ale też potrzeba duuużych gramatur żeby nabić duże ilości białka.

A z dziwnych objawów ciążowych doszło mi zatykanie się lewego ucha. Jak na nim śpię to ładne parę minut po wstaniu albo obróceniu się na drugi bok jest totalnie zatkane. Na szczęście się odtyka bo bym szału dostała.
Owieczko ile wazysz?
Bo jeśli np 70 kg to 70 białka to:
- 1 pierś z kurczaka (aż 20g bialka w 100 g, a średnia pierś waży 200 g, czyli jedna pierś to już 30-40 g bialka)
- 1 serek wiejski (jakieś 14g w 100 g, serek ma akurat 200g).
Koniec to naprawdę niedużo. A białko jest też w mniejszych ilościach w zbozach, orzechach, nawet w makaronie... (15g/100g).

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Panna Izabela twoja szwagierka jest boska jak o niej opowiadasz ale by mnie wkurzała.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-20, 07:37   #4899
grita
Rozeznanie

A ja dziś spałam jak zabita, no poza tymi kilkoma kursami na siku Noc była o wiele chlodniejsza, w końcu
Na 8:30 mam wizytę, a później korzystamy z dzisiejszej
przyjemnej pogody i jedziemy do zoo
Miłego dnia wszystkim
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 08:18   #4900
Blondynka17
Zadomowienie

Witam sie po weekendzie korzystajac z wyjazdu tz zapakowalam sie do auta i pojechalam do rodzicow 😊 jedno co stwierdzam takie wyprawy samotnie za kółkiem to juz nie dla mnie (a to tylko 100km) brzuch jak kamien.
Cytat:
Haha... Zupełnie jak u mnie z tym uchem i też lewe. Dzisiaj się męczyłam, żeby coś usłyszeć.

Wydaje mi się, że kiedyś było więcej białka w produktach i teraz dla mnie wszystko to chemia. I nawet sałata mało ma wspólnego ze zdrowym trybem życia.

Ostatnio snily mi się kleszcze. I od kilku dni, coś mnie czuje to wołam tz-ta, żeby sprawdził czy to nie kleszcz.
Mi zatykaly sie uszy i to obydwa w 1 trymestrze. Oszalec mozna bylo caly dzien jak by mi woda stala w nich. W pierwszej ciazy az poszlam do laryngologa bo tak mi to zyc nie dawalo. W drugiej juz wiedzialam ze u mnie to standard naszczescie w polowie 2 trymestru minelo

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A to tez nie jest powiedziane, ze na pewno. Oby Cie ominely, bo to jest cos koszmarnego
Mnie czesto meczyly bole krzyzowe przed okresem wiec pewnie przy porodzie mnie nie omina.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:

Ja mam 303 i polecam

Na Woli też

Ja też makaroniara

Ja tez jestem czesto roztrzepana, czesto zapominam. Teraz to juz masakra jest. Smieje sie, ze mlody chyba mi mozg wysysa bo takiej sklerozy to nigdy nie mialam
Zazdro 😊 tyle teraz promocji a ja nic nie moge kupic nawet n "zas" bo dupa urosla o 10cm i o wciskaniu mojego rozmiaru z przed ciąży na dupe moge pomarzyć
Dzis mialam pierwszy raz noc gdzie mi mlody nie dla pospac. Dwa dni byl cicho jak mysz a dzis normalnie tak mnie okopal ze co chwila sie budzilam.
Zwlekam się na sniadanie bo pewnie moj mały ssak głodny. Dziś serwuje kompot z czeresni tak dawno nie robilam kompotow i czekam na lozeczko bedzie skrecanie

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Spać nie mogę już od 1.5 godziny. Zjadłam wypiłam herbatkę ziewam ale zasnąć nie mogę. :/ masakra. Jestem zmęczona. Juz ja chcę urodzić i wrócić do normy.
To chyba ta pogoda. Tez pol nocy nie spalam obudzilam sie rano jak na kacu.

Stary 2015-07-20, 08:32   #4901
misiskuku
Zadomowienie

Dzień dobry

pierwsze pranie zrobione - na razie tylko jasne ubranka. Za chwilę upiorę jeszcze koszule i szlafrok - muszę sobie dawkować te przyjemności

jadę teraz do mojego chrześniaka, siedzi z moimi rodzicami a ja się stęskniłam bo był tydzień nad morzem!

Korzystając z dobrej pogody po południu biorę się za prasowanie!
Stary 2015-07-20, 08:45   #4902
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dzień dobry

pierwsze pranie zrobione - na razie tylko jasne ubranka. Za chwilę upiorę jeszcze koszule i szlafrok - muszę sobie dawkować te przyjemności

jadę teraz do mojego chrześniaka, siedzi z moimi rodzicami a ja się stęskniłam bo był tydzień nad morzem!

Korzystając z dobrej pogody po południu biorę się za prasowanie!
Tez dzis piore jasne ciuszki 😊
Ja w weekend w końcu widziałam sie z moja chrzesnica i bratanica ale sie stesknilam pol roku ich nie widzialam a jest taka pocieszna myszka 😊 Niestety mam utrudniony kontakt z dziecmi brata bo sie rozwodzi (masakra wszystcy do okola się rozwodza teraz) i bratowa utrudnia spotkania

Stary 2015-07-20, 08:49   #4903
czarownica_tea
Zakorzenienie

U nas po burzy sie ochlodzilo i spałam jak zabita 7h. Nawet bez przerwy na siku .

Mnie tez pobolewaja biodra ale to normalne. Rozluźniają sie stawy pod wpływem relaksyny. Spojrzałam dzis w swoją aplikacje ciążowa i według OM zaczęłam 36 tc. Wow

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 08:54   #4904
fatal21
Wtajemniczenie

Czyli za 2 tyg porodowka

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-20, 09:09   #4905
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
U nas po burzy sie ochlodzilo i spałam jak zabita 7h. Nawet bez przerwy na siku .

Mnie tez pobolewaja biodra ale to normalne. Rozluźniają sie stawy pod wpływem relaksyny. Spojrzałam dzis w swoją aplikacje ciążowa i według OM zaczęłam 36 tc. Wow

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
WOW! za chwile rozładunek!!!

No to u mnie w nocy popadało ale szczerze to dalej duszno i parno, szczególnie u nas na piętrze :/...

Nie mam pomysłu co dziś robić, chyba dopakuje torbę na 100% i zrobię listę co jeszcze zapakować przed samym wyjazdem.

Wczoraj odebrałam tummy tub bardzo mi się podoba i jestem podekscytowana, ciekawe czy faktycznie się spisze. A najlepsze są reakcje ludzi którzy nie mają pojęcia ze istnieje inna metoda kąpieli niż w wanience, wczoraj moja mama i teściowa patrzyły na mnie tak jak im powiedziałam ze chcę kąpać dziecko w wiadrze :p dopiero jak im pokazałam filmiki na yt to trochę zmieniły nastawienie.
Stary 2015-07-20, 09:12   #4906
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Owieczko ile wazysz?
Bo jeśli np 70 kg to 70 białka to:
- 1 pierś z kurczaka (aż 20g bialka w 100 g, a średnia pierś waży 200 g, czyli jedna pierś to już 30-40 g bialka)
- 1 serek wiejski (jakieś 14g w 100 g, serek ma akurat 200g).
Koniec to naprawdę niedużo. A białko jest też w mniejszych ilościach w zbozach, orzechach, nawet w makaronie... (15g/100g).
.
No widzisz, ja zjadam codziennie to co piszesz plus wedliny, jogurty wysokobiałkowe a i tak białka mam za mało, spadam coraz niżej pod normę i obrzęki mi grożą cały czas. I to ciągłe pragnienie wrrr
Stary 2015-07-20, 09:28   #4907
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć,
nie pocieszyło mnie, że i Wam się źle spało . Okropność. Jeszcze mnie mąż o 5 obudził bo szukał gdzie wsadził strój do pracy... o 9.00 szwagier mnie obudził i już nie śpię. Chyba nie jest mi dane spać w nocy...
Też mam ochotę już zacząć rodzić, ale wiem, że jeszcze nie mogę. Jeszcze 2 tygodnie muszę wytrzymać trybu na zwolnionych obrotach potem niech się dzieje wola nieba.

Izabela
Doczytałam o wizycie. Masakra. Szwagierka to wyżej sra niż dupę ma. Najlepiej komuś dowalić. Mam wrażenie, że Cię nie lubi. Trudno. Ty też jej nie musisz.

grita
Udanej wizyty i wycieczki!

Blondynka17
Pojadę dziś z teściową po wiśnie (Kiedyś taki kawałeczek na giełdę nie stanowił problemu a teraz trzeba samochodem ) ona na kompoty chce, ja na dżemy... Znając życie mąż zabierze mi połowę i pójdzie na wińsko...

Kto zakłada nowy wątek???? owieczka?
Stary 2015-07-20, 09:41   #4908
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tez dzis piore jasne ciuszki 😊
Ja w weekend w końcu widziałam sie z moja chrzesnica i bratanica ale sie stesknilam pol roku ich nie widzialam a jest taka pocieszna myszka 😊 Niestety mam utrudniony kontakt z dziecmi brata bo sie rozwodzi (masakra wszystcy do okola się rozwodza teraz) i bratowa utrudnia spotkania

To straszne ze przy rozwodach cierpią zazwyczaj dzieci, bo rodzice dostają małpiego rozumu i walczą między sobą. Zamiast się najzwyczajniej dogadać. I wiecznie w w tej całej sytuacji są poszkodowane dzieci. ; (

Po za tym ja znam tyle par rozwiedzionych nawet w moim.wieku! Rekordzisci to po pół roku się rozwodzili. Mnóstwo znajomych wyszło za mąż w wieku 19 20 lat. I potem się okazało za każdy chce czegoś innego w życiu
...

Edytowane przez loudres
Czas edycji: 2015-07-20 o 09:44
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 09:42   #4909
bianeczkaa
Zakorzenienie

Wychodze

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 09:43   #4910
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Wychodze

To teraz jakąś impreza powitalna w domu?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 09:44   #4911
Mten
Rozeznanie

No zaraz będzie nam nowy wątek potrzebny, już gadamy o rozładunku a tu dopiero przezywalysmy 100dniowki :-D
Ja już po Usg prenatalnym, wszystko super. Przepływy, serduszko itp wychodzi na to że to okaz zdrowia szyjka też ok. Mój mały przybrał w tydzień 200g i na początku 32 t waży 1770 g ;-)

A wczoraj mieliśmy śmiechu z mężem bo rozmawialiśmy o drugim dziecku, no i ja tak rzuciłam że drugi syn będzie Borys. A mężowi tak się spodobało, że teraz mnie męczy czy byśmy jednak pierworodnego nie nazwali Borys a drugiego Tymon, bo jemu też się to podoba bardzo :-P
Ale już mówimy od prawie pół roku do młodego Tymon i tak już się przyzwyczaiłam :-D
Teść się śmiał żebyśmy sobie jaj z dziecka nie robili bo on wie, że jest Tymonem haha :-D
Stary 2015-07-20, 09:46   #4912
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kto zakłada nowy wątek???? owieczka?
Nieee no chyba TusiaeM normalnie.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
To straszne ze przy rozwodach cierpią zazwyczaj dzieci, bo rodzice dostają małpiego rozumu i walczą między sobą. Zamiast się najzwyczajniej dogadać. I wiecznie w w tej całej sytuacji są poszkodowane dzieci. ; (
Z drugiej strony trudno być z kimś, z kim się nie możesz dogadać, kogo juz po prostu nie kochasz i nie lubisz nawet. Czasem to lepiej dla dzieci niż znoszenie awantur i grobowej atmosfery w domu. Oczywiście im mniejsze dzieci tym gorzej, ale małżeństwo to nie więzienie.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Wychodze
Ooooooooooooo super!
Stary 2015-07-20, 09:52   #4913
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

bianeczkaa
Super, że wychodzisz!

owieczkaa
A no tak jakoś się zakodowało w mojej głowie, że Ty hehe

Dziewczyny, która obczajona jest w tych wypłatach za L4 i wyliczaniu tego?
Stary 2015-07-20, 09:56   #4914
Mten
Rozeznanie

Cytat:
bianeczkaa
Super, że wychodzisz!

owieczkaa
A no tak jakoś się zakodowało w mojej głowie, że Ty hehe

Dziewczyny, która obczajona jest w tych wypłatach za L4 i wyliczaniu tego?
A co potrzeba? może coś pomogę

No i wstawiam mojego brzucha zaczynając 32tc :szok:
To.jego debiut na Wizażu ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1437378964429.jpg (81,2 KB, 38 załadowań)
Stary 2015-07-20, 10:14   #4915
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

czarownica
O kurcze to już zaraz!

Mten
śliczny brzuszek! Bardzo ładnie wyglądasz! PS na priv poleciała wiadomość
Stary 2015-07-20, 10:27   #4916
olkma
Raczkowanie

Jejku! Ale dlugo mnie nie bylo, z tydzien a wy 60 stron napisałyscie! Nie mam szans na nadrobienie.
Najwazniejsze pytanie, żadna z Was w miedzyczasie nie urodzila?

U mnie wiele sie dzialo przez ten tydzień.

W nocy mialam bardzo mocny bol brzucha, jak przy pierwszym porodzie. Maz juz chcial jechac do szpitala ale przeszlo mi na szczescie.

MAM JUZ WYZNACZONY TERMIN CC na 26 sierpnia, wiec moje dzidzi na pewno wrzesnióweczką nie bedzie termin z om mam na 4 września.
Juz sie nie moge doczekac

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

A no i sobote zaczela mi sie robic opryszczka, wczoraj i dzisiaj juz jest wielka i okropna, na połowe ust ;( dzwonilam dzisiaj do gina i kazal smarowac zowiraxem, mam nadzieje ze Natanowi nic nie bedzie przez ta opryszczke ;(
Stary 2015-07-20, 10:32   #4917
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Pieknie wygladasz, a jaki zgrabniutki ten brzusio 😊

Stary 2015-07-20, 10:32   #4918
zuzulka_89
Zadomowienie

Witam się i ja. Noc akurat przespałam dobrze, ale za to nim usnęłam to pies obudził mnie dwa razy.

Za to weekend miałam "gorący". Moje siostry z matką pojechały na wakacje do Hiszpanii i wymyśliły sobie, że zaopiekuję się psem skoro i tak za granicę teraz się nie ruszę. W końcu przystanęłam na to.
One w sobotę rano poleciały a w niedzielę rano ja miałam odebrać psa ( przypomnę, że od domu gdzie był pies mieszkam obecnie jakieś +/- 300 km). W sobotę w nocy zaczęły do mnie pisać smsy, fb itp. że sąsiedzi się skarżą, że pies szczeka i piszczy, że jak ja mogłam nie odebrać go w sobotę i ogólnie, że taki upał a ja bezduszna po niego jeszcze nie pojechałam... wyprowadziły mnie z równowagi i pół nocy płakałam, brzuch mi się spinał i ogólnie do dupy wszystko. w niedzielę pojechaliśmy z mężem po psa (który był strasznie wystraszony bo nagle został sam itp.) i wracaliśmy autem do mnie. Całą drogę siedziałam z tyłu z psem bo bał się siedzieć w aucie.
Mąż jest wkur...bo auto całe z tyłu zasierścione (a pies miał być wyczesany...) i ogólnie czeka mnie w ..uj sprzątania po psie.

Wisienką na torcie weekendu byli teściowie, którzy zapowiedzieli się na przyszły weekend z wizytą. Tyle, że nie wiem jeszcze czy przyjadą na noc czy wrócą tego samego dnia.

Na pocieszenie dzisiaj idę na USG podejrzeć robaczka i zaczęłam 31tc

ps. mi na opuchliznę nóg pomaga żel kasztanowy z ziaji. Daje super ulgę i pomaga zmniejszyć opuchliznę.
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 10:33   #4919
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ojeeeej jaki zgrabniutki Albo będziesz miała malutki albo największy rozrost dopiero przed Tobą więc smaruj się
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Jejku! Ale dlugo mnie nie bylo, z tydzien a wy 60 stron napisałyscie! Nie mam szans na nadrobienie.

A no i sobote zaczela mi sie robic opryszczka, wczoraj i dzisiaj juz jest wielka i okropna, na połowe ust ;( dzwonilam dzisiaj do gina i kazal smarowac zowiraxem, mam nadzieje ze Natanowi nic nie bedzie przez ta opryszczke ;(
Nieeee żadna jeszcze nie rozpakowana (na szczęście! wcześniaczków chcielibyśmy uniknąć chyba).

Co do opryszczki to już kiedyś o tym była mowa i skoro Ci wykwitła to znaczy, że masz ją od dawna tylko się ukrywała. I mówi Ci to ktoś kto na wirusologii zrobił magisterkę więc wyluzuj
Stary 2015-07-20, 10:34   #4920
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość

U mnie wiele sie dzialo przez ten tydzień.

W nocy mialam bardzo mocny bol brzucha, jak przy pierwszym porodzie. Maz juz chcial jechac do szpitala ale przeszlo mi na szczescie.

MAM JUZ WYZNACZONY TERMIN CC na 26 sierpnia, wiec moje dzidzi na pewno wrzesnióweczką nie bedzie termin z om mam na 4 września.
Juz sie nie moge doczekac

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Jesli masz octenisept to przyloz wacik nim nasaczony do opryszczki i trzymaj, najlepiej powtorz kilka razy w ciągu dnia. Napewno przyspieszy gojenie i powinien zatrzymać ja. U mnie sprawdzone 😊

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości