|
|
#4891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
A ja jak debil sobie nogi oglądam cały wieczór, gdzie mi spuchły
![]() Zaczęłam sobie myśleć też o porodzie i lekkiego stresa mam. I boję się, że jestem za tępa, żeby mieć dziecko - ciągle o czymś zapominam, coś olewam, czegoś nie ogarniam... A jak mi kalafior ciążowy zostanie i później?? Cytat:
Cytat:
Ja dziś kupiłam sukienkę maxi i białe dżinsy na "po ciąży" wchodzę w nie, tylko się nie zapnę ofc. Ale za te dwie rzeczy zapłaciłam 80 zł, więc źle nie jest, a radość ogromna chociaż będzie większa, jak wejdę w ciuchy moje normalne obcisłe i wszystko się dopnie itd Cytat:
Cytat:
już z 5 podejść miałam w sklepie, czy sobie coś kupić, czy jednak nie potrzebuję, nawet dzisiaj (a raczej już wczoraj), aż tż się na mnie spojrzal i kazał mi milczeć i kupować Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez jakis czas ten kalafior zostaje, ale natura wie, co robi; to specjalnie i z mysla o dziecku. Nogami tez sie nie przejmuj, to sie zdarza kazdemu w upale, tym bardziej w ciazy a jak Tobie nie przeszkadza, to w ogole problemu nie ma. Mnie sie w pierwszej ciazy wydawalo, ze wcale grubo nie wygladam, dopiero kilka tygodni po porodzie zobaczylam zdjecia i sie za glowe svhwycilam. |
|
|
|
|
#4893 |
|
Wtajemniczenie
|
Tragiczna ta noc ;( budzi mnie cofanie kwasu z żołądka. Wzięłam renie... Te frytki to był zły pomysł. Za dużo tłuszczu a teraz katusze ;(. Mam nadzieję, że to pomoże...
---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ---------- Truskaffka Co do sałaty to uważam tak samo. Dobrze, że już mamy swoje pomidory, ogórki itd. Mam pewność, co jem. Izabela Też mam obawy czy będę umiała zajmować się takim małym człowiekiem.
|
|
#4894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, że przetrwałaś. Ja czasem narzekam na bratową ale ona to jest chyba aniołem. No i jej synuś zawsze ma swoje zabawki a jak trzeba było to i jedzenie.
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Spać nie mogę już od 1.5 godziny. Zjadłam wypiłam herbatkę ziewam ale zasnąć nie mogę. :/ masakra. Jestem zmęczona. Juz ja chcę urodzić i wrócić do normy.
|
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do grona narzekających, po całej nocy gnaty mnie bolą, pić mi się chce (a się napić nie mogę), tchu nie mogę złapać. Mam ochotę juz zacząć rodzić...
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli np 70 kg to 70 białka to: - 1 pierś z kurczaka (aż 20g bialka w 100 g, a średnia pierś waży 200 g, czyli jedna pierś to już 30-40 g bialka) - 1 serek wiejski (jakieś 14g w 100 g, serek ma akurat 200g). Koniec to naprawdę niedużo. A białko jest też w mniejszych ilościach w zbozach, orzechach, nawet w makaronie... (15g/100g).Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Panna Izabela twoja szwagierka jest boska jak o niej opowiadasz ale by mnie wkurzała.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś spałam jak zabita, no poza tymi kilkoma kursami na siku
Noc była o wiele chlodniejsza, w końcu ![]() Na 8:30 mam wizytę, a później korzystamy z dzisiejszej przyjemnej pogody i jedziemy do zoo Miłego dnia wszystkim |
|
|
|
#4900 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam sie po weekendzie korzystajac z wyjazdu tz zapakowalam sie do auta i pojechalam do rodzicow 😊 jedno co stwierdzam takie wyprawy samotnie za kółkiem to juz nie dla mnie (a to tylko 100km) brzuch jak kamien.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Zazdro 😊 tyle teraz promocji a ja nic nie moge kupic nawet n "zas" bo dupa urosla o 10cm ![]() Dzis mialam pierwszy raz noc gdzie mi mlody nie dla pospac. Dwa dni byl cicho jak mysz a dzis normalnie tak mnie okopal ze co chwila sie budzilam. Zwlekam się na sniadanie bo pewnie moj mały ssak głodny. Dziś serwuje kompot z czeresni tak dawno nie robilam kompotow i czekam na lozeczko ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() pierwsze pranie zrobione - na razie tylko jasne ubranka. Za chwilę upiorę jeszcze koszule i szlafrok - muszę sobie dawkować te przyjemności jadę teraz do mojego chrześniaka, siedzi z moimi rodzicami a ja się stęskniłam bo był tydzień nad morzem! Korzystając z dobrej pogody po południu biorę się za prasowanie!
|
#4902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w weekend w końcu widziałam sie z moja chrzesnica i bratanica ale sie stesknilam pol roku ich nie widzialam a jest taka pocieszna myszka 😊 Niestety mam utrudniony kontakt z dziecmi brata bo sie rozwodzi (masakra wszystcy do okola się rozwodza teraz) i bratowa utrudnia spotkania Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po burzy sie ochlodzilo i spałam jak zabita 7h. Nawet bez przerwy na siku
. Mnie tez pobolewaja biodra ale to normalne. Rozluźniają sie stawy pod wpływem relaksyny. Spojrzałam dzis w swoją aplikacje ciążowa i według OM zaczęłam 36 tc. Wow ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli za 2 tyg porodowka
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chwile rozładunek!!! No to u mnie w nocy popadało ale szczerze to dalej duszno i parno, szczególnie u nas na piętrze :/... Nie mam pomysłu co dziś robić, chyba dopakuje torbę na 100% i zrobię listę co jeszcze zapakować przed samym wyjazdem. Wczoraj odebrałam tummy tub bardzo mi się podoba i jestem podekscytowana, ciekawe czy faktycznie się spisze. A najlepsze są reakcje ludzi którzy nie mają pojęcia ze istnieje inna metoda kąpieli niż w wanience, wczoraj moja mama i teściowa patrzyły na mnie tak
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4907 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
nie pocieszyło mnie, że i Wam się źle spało . Okropność. Jeszcze mnie mąż o 5 obudził bo szukał gdzie wsadził strój do pracy... o 9.00 szwagier mnie obudził i już nie śpię. Chyba nie jest mi dane spać w nocy...Też mam ochotę już zacząć rodzić, ale wiem, że jeszcze nie mogę. Jeszcze 2 tygodnie muszę wytrzymać trybu na zwolnionych obrotach potem niech się dzieje wola nieba. Izabela Doczytałam o wizycie. Masakra. Szwagierka to wyżej sra niż dupę ma. Najlepiej komuś dowalić. Mam wrażenie, że Cię nie lubi. Trudno. Ty też jej nie musisz. grita Udanej wizyty i wycieczki! Blondynka17 Pojadę dziś z teściową po wiśnie (Kiedyś taki kawałeczek na giełdę nie stanowił problemu a teraz trzeba samochodem ) ona na kompoty chce, ja na dżemy... Znając życie mąż zabierze mi połowę i pójdzie na wińsko...Kto zakłada nowy wątek???? owieczka?
|
|
#4908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po za tym ja znam tyle par rozwiedzionych nawet w moim.wieku! Rekordzisci to po pół roku się rozwodzili. Mnóstwo znajomych wyszło za mąż w wieku 19 20 lat. I potem się okazało za każdy chce czegoś innego w życiu ... Edytowane przez loudres Czas edycji: 2015-07-20 o 09:44 |
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodze
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Rozeznanie
|
No zaraz będzie nam nowy wątek potrzebny, już gadamy o rozładunku a tu dopiero przezywalysmy 100dniowki :-D
Ja już po Usg prenatalnym, wszystko super. Przepływy, serduszko itp wychodzi na to że to okaz zdrowia szyjka też ok. Mój mały przybrał w tydzień 200g i na początku 32 t waży 1770 g ;-) A wczoraj mieliśmy śmiechu z mężem bo rozmawialiśmy o drugim dziecku, no i ja tak rzuciłam że drugi syn będzie Borys. A mężowi tak się spodobało, że teraz mnie męczy czy byśmy jednak pierworodnego nie nazwali Borys a drugiego Tymon, bo jemu też się to podoba bardzo :-P Ale już mówimy od prawie pół roku do młodego Tymon i tak już się przyzwyczaiłam :-D Teść się śmiał żebyśmy sobie jaj z dziecka nie robili bo on wie, że jest Tymonem haha :-D
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Nieee no chyba TusiaeM normalnie.
Cytat:
Ooooooooooooo super! |
|
|
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
bianeczkaa
Super, że wychodzisz! ![]() owieczkaa A no tak jakoś się zakodowało w mojej głowie, że Ty hehe ![]() Dziewczyny, która obczajona jest w tych wypłatach za L4 i wyliczaniu tego?
|
|
#4914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może coś pomogę No i wstawiam mojego brzucha zaczynając 32tc :szok: To.jego debiut na Wizażu ;-)
|
|
|
#4915 |
|
Wtajemniczenie
|
czarownica
O kurcze to już zaraz! ![]() Mten śliczny brzuszek! Bardzo ładnie wyglądasz! PS na priv poleciała wiadomość
|
|
#4916 |
|
Raczkowanie
|
Jejku! Ale dlugo mnie nie bylo, z tydzien a wy 60 stron napisałyscie! Nie mam szans na nadrobienie.
Najwazniejsze pytanie, żadna z Was w miedzyczasie nie urodzila? ![]() U mnie wiele sie dzialo przez ten tydzień. W nocy mialam bardzo mocny bol brzucha, jak przy pierwszym porodzie. Maz juz chcial jechac do szpitala ale przeszlo mi na szczescie. MAM JUZ WYZNACZONY TERMIN CC na 26 sierpnia, wiec moje dzidzi na pewno wrzesnióweczką nie bedzie termin z om mam na 4 września.Juz sie nie moge doczekac ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- A no i sobote zaczela mi sie robic opryszczka, wczoraj i dzisiaj juz jest wielka i okropna, na połowe ust ;( dzwonilam dzisiaj do gina i kazal smarowac zowiraxem, mam nadzieje ze Natanowi nic nie bedzie przez ta opryszczke ;(
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja. Noc akurat przespałam dobrze, ale za to nim usnęłam to pies obudził mnie dwa razy.
Za to weekend miałam "gorący". Moje siostry z matką pojechały na wakacje do Hiszpanii i wymyśliły sobie, że zaopiekuję się psem skoro i tak za granicę teraz się nie ruszę. W końcu przystanęłam na to. One w sobotę rano poleciały a w niedzielę rano ja miałam odebrać psa ( przypomnę, że od domu gdzie był pies mieszkam obecnie jakieś +/- 300 km). W sobotę w nocy zaczęły do mnie pisać smsy, fb itp. że sąsiedzi się skarżą, że pies szczeka i piszczy, że jak ja mogłam nie odebrać go w sobotę i ogólnie, że taki upał a ja bezduszna po niego jeszcze nie pojechałam... wyprowadziły mnie z równowagi i pół nocy płakałam, brzuch mi się spinał i ogólnie do dupy wszystko. w niedzielę pojechaliśmy z mężem po psa (który był strasznie wystraszony bo nagle został sam itp.) i wracaliśmy autem do mnie. Całą drogę siedziałam z tyłu z psem bo bał się siedzieć w aucie. Mąż jest wkur...bo auto całe z tyłu zasierścione (a pies miał być wyczesany...) i ogólnie czeka mnie w ..uj sprzątania po psie. Wisienką na torcie weekendu byli teściowie, którzy zapowiedzieli się na przyszły weekend z wizytą. Tyle, że nie wiem jeszcze czy przyjadą na noc czy wrócą tego samego dnia. Na pocieszenie dzisiaj idę na USG podejrzeć robaczka i zaczęłam 31tc ![]() ps. mi na opuchliznę nóg pomaga żel kasztanowy z ziaji. Daje super ulgę i pomaga zmniejszyć opuchliznę.
|
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo będziesz miała malutki albo największy rozrost dopiero przed Tobą więc smaruj się ![]() Cytat:
Co do opryszczki to już kiedyś o tym była mowa i skoro Ci wykwitła to znaczy, że masz ją od dawna tylko się ukrywała. I mówi Ci to ktoś kto na wirusologii zrobił magisterkę więc wyluzuj
|
||
|
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

wchodzę w nie, tylko się nie zapnę ofc. Ale za te dwie rzeczy zapłaciłam 80 zł, więc źle nie jest, a radość ogromna
hihihi 

A ja cały czas myślałam, że mi właśnie nie puchną... Trochę mnie to zabolało, zwłaszcza, że ja przytyłam 10 kg, a ona w ciąży przytyła 30 i spuchła cała
, że przetrwałaś. Ja czasem narzekam na bratową ale ona to jest chyba aniołem. No i jej synuś zawsze ma swoje zabawki a jak trzeba było to i jedzenie.

. 
za chwile rozładunek!!!
. Okropność. Jeszcze mnie mąż o 5 obudził bo szukał gdzie wsadził strój do pracy... o 9.00 szwagier mnie obudził i już nie śpię. Chyba nie jest mi dane spać w nocy...
07.02.2015r.