Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-19, 19:47   #4861
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Chyba muszę kupić rozek., bo po córce już mocno sfatygowany.chce jakiś miękki i myślę czy minky jest wart swojej ceny

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-19, 19:51   #4862
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Co bardziej boli?

Bóle co ma sie, gdy robi się rozwarcie, czy bóle "parte"?
Mnie bardziej bolały te na rozwarcie. Ale pewnie dlatego ze trwały 15 godzin. A sam moment porodu trwał 20 minut. Wiec nawet już nie myślałam w ciągu tych 20 minut o bólu, tylko żeby go wyjęła. A pierwsza faza trwała długo i była męcząca dla mnie.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 20:04   #4863
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Co bardziej boli?

Nie wiem jak u innych, ale dla mnie zdecydowanie najgorsze były bóle przy rozwieraniu szyjki. Ale myślę, że nie ma reguły. Zależy od kobiety.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 20:10   #4864
owieczkaa
Zakorzenienie

Wg mojej położnej z SR kobiety mówią że bóle parte to często wybawienie bo po pierwsze parcie trochę pomaga, a po drugie się wie że zaraz koniec. A przy rozwieraniu, szczególnie na początku świadomość że to może trwać godzinę albo 20 delikatnie mówiąc nie pomaga. Ale w praktyce zobaczymy.
Stary 2015-07-19, 20:18   #4865
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Przyjechala dziewczyna do porodu z rozwarciem prawie 10 cm
dobrze, że zdążyła do szpitala
ciekawe które dziecko rodziła

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W Pl w szpitalu mozna miec tablet?
można, ale z tego co wiem kradną, szczególnie w tych dużych szpitalach trzeba uważać.

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Też mam szeroko zakrojone plany żeby cokolwiek przyspieszyć z szykowaniem wyprawki, ale zobaczymy jak to wyjdzie

1. Ja teraz nie będę używać kołdry i poduszki, więc nie wyciągam ich z garderoby i nie piorę. Za jakiś czas wypiorę i poszewki i wypełnienie. Na razie Młody będzie spał pod kocykiem.
2. Tak jak resztę, zazwyczaj w 40 stopniach, ale potem zawsze prasuje w wysokiej temperaturze.
3. Ja mam z babyono, kupiłam jeszcze przy Młodej i używam ich do tej pory, jak dla mnie są ok.
4. Nie

A Twój tata ma już wnuki? Bo faceci to tak czasem gadają, że nie wolno nosić i przytulać za dużo, a potem sami rozpieszczają jak mogą

to ja z rana ułożyłam plan działania i ruszyliśmy, wózek przywieziony, wyprany, teraz się suszy
jutro jedziemy do urzędu by w końcu załatwić uznanie dziecka
gorzej, że od wtorku mam znowu dużo zajęć i chyba za pranie wezmę się dopiero w następny weekend

tzn. jego żona ma dwie córki z wcześniejszego związku tzw. przyszywane siostry i one mają dzieci i czasem widzę jak się wtrąca
mnie czasem próbuje pouczać co mam robić z moim psem, co kilka razy skończyło się już opierniczeniem taty. Mam to szczęście, że zwykle po mojej stronie staje mój brat, więc tato ma podwójny mur

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

a jaka burza była nad Poznaniem, w pewnym momencie woda deszczowa leciała jak fale :szok:
po burzy było fajne powietrze, ale teraz zrobiła się sauna
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 20:54   #4866
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Cudne, jak i cena :P

TusiaEm - ładnie wyglądają i cena dobra. Zadowolona jesteś z jakości. Ja na początek też specjalnie grubego nie potrzebuje.
Jak dla mnie są ok Ja mam szare w gwiazdki z różowym minky i sowy różowe z fioletowym minky.

Waham się który kolor wózka zamówić:

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 20:55   #4867
fatal21
Wtajemniczenie

Ją bym 303 wziela

Stary 2015-07-19, 21:03   #4868
loudres
Zadomowienie

A ja 205
Stary 2015-07-19, 21:05   #4869
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dziewczyny przeżyłam wizytę!!!
Nie obyło się bez nerwów oczywiście. Szwagierka najpierw zaczęła się mądrzyć, że mamy za dużą kołderkę i nam się nie przyda (a w folii była cała pościel), potem powiedziała "ale już jesteś duża" (po czym dodała, że ona schudła 12 kg) i dowaliła, że mi spuchły nogi A ja cały czas myślałam, że mi właśnie nie puchną... Trochę mnie to zabolało, zwłaszcza, że ja przytyłam 10 kg, a ona w ciąży przytyła 30 i spuchła cała niestety w porę mi żadna riposta nie przyszła i poza tym stwierdziła, że już niedługo i żadnego filmu sobie nawet nie obejrzymy, bo będzie Mała...
Nie wzięli oczywiście żadnej zabawki dla córki, ani miseczki na obiad, ani nic, narobiła bałaganu, bo do podgrzania słoiczka i mleka nawyciągała 2 garnki i kilka miseczek...
Na obiad zrobiłam zapiekankę z pomysłu na i już miałam w poważaniu, że jest ze śmietaną. Teść nie zauważył nawet i chwalił. Kupiła szwagierka ciasto na deser, ale tak niedobre, że 2 razy dziubnęłam łyżeczką i zostawiłam, nikt go nie chciał za bardzo jeść, takie sztuczne i mega słodkie.
Tv chcieli włączyć, ale siadłam w ekranie (przezornie wcześniej schowałam piloty) i nie reagowałam na prośby w końcu mała zaczęła marudzić i pojechali. Gorąco było mega, wiatrak niewiele dawał na tyle osób, a szwagierka, mimo że miała siedzieć na podłodze, jak zapowiadała, oczywiście zgodnie z tym, co przewidywałam, rozsiadła się na kanapie
No ale pojechali i mamy spokój. Byliśmy jeszcze w kościele i grzmiało tak, że Wiki się bała i ulewa mega. Ale może w nocy się będzie lepiej oddychało...

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Najlepiej mieć jakąś mini lampkę i książkę albo tablet i słuchawki...

Co do oleju: w Carrefourze kupuje za chyba 12 zł za pół kilo. Ale jak chcesz kupić kosmetyki zbyt tez możesz kupić taki spożywczy tylko nierafinowany. Bo do smażenia lepszy jest rafinowany, ma wyższa temp. spalania. A do kosmetyki lepszy będzie zimnotloczony. Tez w sklepach albo przez internet (sklepy z kosmetycznymi półproduktami). Albo w niektórych aptekach.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Co do mierzenia: mój mąż INZYNIER tak zmierzył pokój ze kupiliśmy 4 rolki tapety zamiast 6 czy 7...

Chyba się muszę wybrać do Carrefoura, jak tam taki tani olej, to mi tż pozwoli kupić

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
A i pytania z tych dziwnych oczywiście
1. czy pierzecie kołderki? bo, że kocyki, poszewki, śpiworki, to piorę.
Wiem nie powinno się używać kołderki przy noworodku, ale wolę ją już przygotować.
2. w jakiej temperaturze pierzecie tetrę i flanelę ??
3. doświadczone mamusie jakiej firmy polecacie nożyczki/cążki do pazurków?? ciągle słyszę, że te z canpol baby są beznadziejne.
4. prasujecie kocyki??
1 Ja prałam tylko poszewki, kołderki ani poduszki nie prałam
2 Prałam w 30 stopniach, bo tak miałam inne rzeczy na metce, a nie robiłam oddzielnego prania tylko dzieliłam na kolory. Ale wyprasowałam
3 Ja niedoświadczona co prawda, ale moja mama miała tego typu co z canpolu (nie wiem, czy konkretnie ta firma) ale same nożyczki i używali i nic nie rwali, tylko normalnie cięły

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Lepsze to niż nie móc zasnąć i się przewracać w łóżku (co też do najprostszych czynności nie należy)
Ja tak mam

Cytat:
Dziewczyny, super alternatywą do letnich obiadów są sałatki. Ja dzisiaj zrobiłam pyszną. Fakt, że trzeba chwilę postać nad garnkami ( chociaż ja robilam mięso w parowarze).

Ugotowałam makaron, i w parowarze zrobiłam piersi z kurczaka ( w foli z przyprawami). Pokroilam w paseczki małe. Dodałam; rukole, marchewkę, sałatę lodowa, sałatę ciemna, ogórek, pomidor, papryka, cebula, orzeszki pinii, wszystko wymieszałam wraz z kurczakiem i makaronem. Zrobiłam deepa na bazie czosnku z oliwa z oliwek i jem dzisiaj cały dzień z TŻ.

Jutro pewnie zrobimy coś z jajkami
Dzięki za przepis, zrobię któregoś upalnego dnia

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 21:06   #4870
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Jak dla mnie są ok Ja mam szare w gwiazdki z różowym minky i sowy różowe z fioletowym minky.

A oglądałaś próbki w sklepie? Jak masz możliwość to pojedź i doznasz szoku.

Ja mam 303 w domu już i wygląda tak jak na zdjęciu, ale jeśli chodzi o 205 to kolory na żywo są zupełnie inne, szary ciemniejszy a ten niebieski jest ewidentnie fioletowy, jak rozmyty kolor wizażu. Do tego zobacz na spacerówkę, w 303 masz mięciutki materiał tam gdzie siedzi dziecko a w 205 taki szorstki.
Stary 2015-07-19, 21:14   #4871
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ją bym 303 wziela

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
A ja 205
To mi pomogłyście

Cytat:

Ja mam 303 w domu już i wygląda tak jak na zdjęciu, ale jeśli chodzi o 205 to kolory na żywo są zupełnie inne, szary ciemniejszy a ten niebieski jest ewidentnie fioletowy, jak rozmyty kolor wizażu. Do tego zobacz na spacerówkę, w 303 masz mięciutki materiał tam gdzie siedzi dziecko a w 205 taki szorstki.
Widziałam i ten fiolet właśnie mi się podoba Ale zastanawiam się czy właśnie dla dziewczynki nie lepiej jaśniejszy Oba mi się podobają i TŻ też i powiedział, że mam wziąć jaki chce

Stary 2015-07-19, 21:17   #4872
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To mi pomogłyście

Widziałam i ten fiolet właśnie mi się podoba Ale zastanawiam się czy właśnie dla dziewczynki nie lepiej jaśniejszy Oba mi się podobają i TŻ też i powiedział, że mam wziąć jaki chce
A no widzisz, mnie ten fiolet mega zniechęcił bo liczyłam na błękitny. Tak w gruncie rzeczy one są podobne, jedyna różnica w funkcjonalności to ta alcantara na spacerówce, moim zdaniem wygodniejsza dla dziecka niż ten szorstki materiał w 205.
Stary 2015-07-19, 21:20   #4873
Mten
Rozeznanie

No to na Bemowie też taka burza że hoho była :-D aż pies przyszedł i wciskal się obok nas

A ja jutro o 8:30 mam Usg prenatalne
Stwierdziłam że zrobię sobie prezent i zamówiłam sobie jeansy takie boyfriendy, haha będę na nie patrzeć aż się w nie wcisnąć :-P

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:

Zgadzam się z dziewczynami - 303
Stary 2015-07-19, 21:29   #4874
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
A no widzisz, mnie ten fiolet mega zniechęcił bo liczyłam na błękitny. Tak w gruncie rzeczy one są podobne, jedyna różnica w funkcjonalności to ta alcantara na spacerówce, moim zdaniem wygodniejsza dla dziecka niż ten szorstki materiał w 205.
Spacerówki akurat nie widziałam, a fiolet to mój ulubiony kolor to mnie kusi W ogóle najbardziej podoba mi się różowy z letniej kolekcji, ale chce wózek w miarę uniwersalny aby w razie drugiego dziecka się przydał

Stary 2015-07-19, 21:32   #4875
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeżyłam wizytę!!!
Nie obyło się bez nerwów oczywiście. Szwagierka najpierw zaczęła się mądrzyć, że mamy za dużą kołderkę i nam się nie przyda (a w folii była cała pościel), potem powiedziała "ale już jesteś duża" (po czym dodała, że ona schudła 12 kg) i dowaliła, że mi spuchły nogi A ja cały czas myślałam, że mi właśnie nie puchną... Trochę mnie to zabolało, zwłaszcza, że ja przytyłam 10 kg, a ona w ciąży przytyła 30 i spuchła cała niestety w porę mi żadna riposta nie przyszła i poza tym stwierdziła, że już niedługo i żadnego filmu sobie nawet nie obejrzymy, bo będzie Mała...
Nie wzięli oczywiście żadnej zabawki dla córki, ani miseczki na obiad, ani nic, narobiła bałaganu, bo do podgrzania słoiczka i mleka nawyciągała 2 garnki i kilka miseczek...
Na obiad zrobiłam zapiekankę z pomysłu na i już miałam w poważaniu, że jest ze śmietaną. Teść nie zauważył nawet i chwalił. Kupiła szwagierka ciasto na deser, ale tak niedobre, że 2 razy dziubnęłam łyżeczką i zostawiłam, nikt go nie chciał za bardzo jeść, takie sztuczne i mega słodkie.
Tv chcieli włączyć, ale siadłam w ekranie (przezornie wcześniej schowałam piloty) i nie reagowałam na prośby w końcu mała zaczęła marudzić i pojechali. Gorąco było mega, wiatrak niewiele dawał na tyle osób, a szwagierka, mimo że miała siedzieć na podłodze, jak zapowiadała, oczywiście zgodnie z tym, co przewidywałam, rozsiadła się na kanapie
No ale pojechali i mamy spokój. Byliśmy jeszcze w kościele i grzmiało tak, że Wiki się bała i ulewa mega. Ale może w nocy się będzie lepiej oddychało...

Chyba się muszę wybrać do Carrefoura, jak tam taki tani olej, to mi tż pozwoli kupić

1 Ja prałam tylko poszewki, kołderki ani poduszki nie prałam
2 Prałam w 30 stopniach, bo tak miałam inne rzeczy na metce, a nie robiłam oddzielnego prania tylko dzieliłam na kolory. Ale wyprasowałam
3 Ja niedoświadczona co prawda, ale moja mama miała tego typu co z canpolu (nie wiem, czy konkretnie ta firma) ale same nożyczki i używali i nic nie rwali, tylko normalnie cięły

Ja tak mam

Dzięki za przepis, zrobię któregoś upalnego dnia
Zrob, bo na prawdę dobra, ale oczywiście możesz sama zrobić np. Z szynką i serem żółtym. Do koloru, do wyboru. Ja uwielbiam makaron, wiec robie z makaronem, ale Ty mozesz zrobic z ziemniakami. (Pokroić w kostke - ugotować). Możesz dodać majonez, lub wersja light jogurt naturalny...

Jest tyle opcji.

Gratuluje wizyty! Przeżyłaś - teraz poród nie jest już wyzwaniem hihihi

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to na Bemowie też taka burza że hoho była :-D aż pies przyszedł i wciskal się obok nas

A ja jutro o 8:30 mam Usg prenatalne
Stwierdziłam że zrobię sobie prezent i zamówiłam sobie jeansy takie boyfriendy, haha będę na nie patrzeć aż się w nie wcisnąć :-P

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Zgadzam się z dziewczynami - 303

Jak dla mnie też ten jaśniejszy, czyli chyba 303.

Wstawiłam film jak kobieta urodziła w samochodzie.
Jeśli ktoś nie czytał to wklejam jeszcze raz : http://www.pregnancyvideos.us/mother...-10lb-baby-car

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Spacerówki akurat nie widziałam, a fiolet to mój ulubiony kolor to mnie kusi W ogóle najbardziej podoba mi się różowy z letniej kolekcji, ale chce wózek w miarę uniwersalny aby w razie drugiego dziecka się przydał
Ogólnie różu nie lubię w wózkach, ale akurat ten jest bardzo ładny.

My kupiliśmy brązowy wózek. ( czekoladowy jak to mój TŻ mówi). Dodatki dam jakieś różowe (parasolka, torba, kwiatek itp), żeby był bardziej "dziewczyński".
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 21:33   #4876
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w siebie wciskać jak najwięcej, obecnie staram się zjadać 1 g na kg masy ciała a i tak mam białko poniżej normy. Więc nie należę do tych przebiałczonych.
Ojej to nie tak dużo jak myślałam. Ja jadłam 150 g przy wadze 60 kg.

Stary 2015-07-19, 22:13   #4877
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się ten też bardzo podoba ale tak jak piszesz - ekstremalnie mało uniwersalny kolor
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ojej to nie tak dużo jak myślałam. Ja jadłam 150 g przy wadze 60 kg.

Ja nie wiem jak ty to przejadałaś bez suplementów, 200 g piersi z kurczaka to jest dopiero 40 g białka.
Stary 2015-07-19, 22:14   #4878
ridja devojka
Zakorzenienie

Podoba mi się tez różowy wózek nasz jest szaro biało czerwony ale ba tym szarym jest taki wzór niby kwiatuszki. Moja szwagierka stwierdziła że bardzo dziewczęcy a dla mnie on jest uniwersalny... powiedziałam mężowi ze skoro sam wybrał kolor to niech zapomni o kupowaniu innego wizja w razie chłopca.
Pisałyście o kocykach z jakiejś konkretnej aukcji? Chętnie zobaczę bo musze jeszcze 1 kocyk kupić.

Stary 2015-07-19, 22:19   #4879
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:

Oba mi się podobają

Cytat:
To mi pomogłyście

Też nie mogłam się zdecydować między szarym a granatowym... kogo nie pytałam to zdania po równo podzielone. Wybrałam granat bo Tż bardziej się podobał, a ja przez tydzień nie mogłam podjąć decyzji :P
Stary 2015-07-19, 22:22   #4880
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Też nie mogłam się zdecydować między szarym a granatowym... kogo nie pytałam to zdania po równo podzielone. Wybrałam granat bo Tż bardziej się podobał, a ja przez tydzień nie mogłam podjąć decyzji :P
Nic nie mów o podejmowaniu decyzji, ja ostatnio mam problem z najmniejszymi rzeczami - potrafię się ładne parę minut zastanawiać nad kolorem albo tym czy mam ochotę na jabłko czy na gruszkę... masakra.
Stary 2015-07-19, 22:33   #4881
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie mów o podejmowaniu decyzji, ja ostatnio mam problem z najmniejszymi rzeczami - potrafię się ładne parę minut zastanawiać nad kolorem albo tym czy mam ochotę na jabłko czy na gruszkę... masakra.

Dobrze wiedzieć, że to "normalne" :P
Stary 2015-07-19, 22:36   #4882
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Zrob, bo na prawdę dobra, ale oczywiście możesz sama zrobić np. Z szynką i serem żółtym. Do koloru, do wyboru. Ja uwielbiam makaron, wiec robie z makaronem, ale Ty mozesz zrobic z ziemniakami. (Pokroić w kostke - ugotować). Możesz dodać majonez, lub wersja light jogurt naturalny...

Jest tyle opcji.

Gratuluje wizyty! Przeżyłaś - teraz poród nie jest już wyzwaniem hihihi

Jak dla mnie też ten jaśniejszy, czyli chyba 303.

Wstawiłam film jak kobieta urodziła w samochodzie.
Jeśli ktoś nie czytał to wklejam jeszcze raz : http://www.pregnancyvideos.us/mother...-10lb-baby-car

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Ogólnie różu nie lubię w wózkach, ale akurat ten jest bardzo ładny.

My kupiliśmy brązowy wózek. ( czekoladowy jak to mój TŻ mówi). Dodatki dam jakieś różowe (parasolka, torba, kwiatek itp), żeby był bardziej "dziewczyński".
O boże!
Nie potrafię skumac tylko dlaczego podczas partych nie zatrzymał auta. Matko boska chciało mi się śmiać a później jak popatrzyłam ze tak może być to płakać. Haha
Raz dwa i po porodzie
Stary 2015-07-19, 22:41   #4883
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
O boże!
Nie potrafię skumac tylko dlaczego podczas partych nie zatrzymał auta. Matko boska chciało mi się śmiać a później jak popatrzyłam ze tak może być to płakać. Haha
Raz dwa i po porodzie
Tż się zastanawiał, dlaczego od razu nie odpieła pasów.
Może był w szoku...

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

"Ćmi" mnie w kręgosłupie, a dokładnie w kości ogonowej. Czy to normalne na tym etapie ciąży?

Owieczko, 200g to jest jedna pierś z kurczaka? (Nie mam wagi kuchennej)
Stary 2015-07-19, 22:49   #4884
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczko, 200g to jest jedna pierś z kurczaka? (Nie mam wagi kuchennej)
200 g to jest jedna mała pierś, cała, pojedyncza. Nie wiem jak Wy ale ja więcej w siebie nie jestem w stanie wcisnąć.
A poza tym zostają ryby, wędliny, nabiał ale też potrzeba duuużych gramatur żeby nabić duże ilości białka.

A z dziwnych objawów ciążowych doszło mi zatykanie się lewego ucha. Jak na nim śpię to ładne parę minut po wstaniu albo obróceniu się na drugi bok jest totalnie zatkane. Na szczęście się odtyka bo bym szału dostała.
Stary 2015-07-19, 22:56   #4885
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
No niby tak, ale nawet jeśli noce i wieczory są chłodne i trzeba włączyć ogrzewanie, to na wyjście w tshircie w listopadzie u nas nie ma szans. Czasem już na 1 listopada pada śnieg i trzeba wyciągać zimowe kurtki. Oby w tym roku była ciepła jesień

Ogrzewanie to juz w dzien uruchamiaja ;-) az takiej roznicy miedzy dniema noca nie ma, wystarczy sweter zalozyc ;-)

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Taaak. Słonce świeci, jest gorąco, ale nie ma skwaru, bo wiatr wieje morski

Ja mam mietowy kocyk z minky, ale myślę nad flamingami, bo widziałam na żywo i mi się baaardzo podobało. Cena ? 40e za podusie i kocyk. Polska cena to 149zł.

Tez mieszkam nad morzem i niestety wiatr ulgi nie przynosi, ale taki urok tutejszego klimatu. Pogody zazdraszczam
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 22:57   #4886
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
200 g to jest jedna mała pierś, cała, pojedyncza. Nie wiem jak Wy ale ja więcej w siebie nie jestem w stanie wcisnąć.
A poza tym zostają ryby, wędliny, nabiał ale też potrzeba duuużych gramatur żeby nabić duże ilości białka.

A z dziwnych objawów ciążowych doszło mi zatykanie się lewego ucha. Jak na nim śpię to ładne parę minut po wstaniu albo obróceniu się na drugi bok jest totalnie zatkane. Na szczęście się odtyka bo bym szału dostała.
Haha... Zupełnie jak u mnie z tym uchem i też lewe. Dzisiaj się męczyłam, żeby coś usłyszeć.

Wydaje mi się, że kiedyś było więcej białka w produktach i teraz dla mnie wszystko to chemia. I nawet sałata mało ma wspólnego ze zdrowym trybem życia.

Ostatnio snily mi się kleszcze. I od kilku dni, coś mnie czuje to wołam tz-ta, żeby sprawdził czy to nie kleszcz.
Stary 2015-07-19, 22:59   #4887
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Co bardziej boli?

U mnie towarzyszyly temu bole krzyzowe i obe ponoc sa najgorsze. Roznica byla niewielka, wedlug poloznej im wiekszy postep porodu, tym ma bolec czesciej i dluzej, niekoniecznie mocniej
Stary 2015-07-19, 23:01   #4888
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U mnie towarzyszyly temu bole krzyzowe i obe ponoc sa najgorsze. Roznica byla niewielka, wedlug poloznej im wiekszy postep porodu, tym ma bolec czesciej i dluzej, niekoniecznie mocniej
Ja na pewno będę miała bóle krzyżowe. Skąd to wiem? Już nam i miałam.
Stary 2015-07-19, 23:01   #4889
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Haha... Zupełnie jak u mnie z tym uchem i też lewe. Dzisiaj się męczyłam, żeby coś usłyszeć.

Wydaje mi się, że kiedyś było więcej białka w produktach i teraz dla mnie wszystko to chemia. I nawet sałata mało ma wspólnego ze zdrowym trybem życia.

Ostatnio snily mi się kleszcze. I od kilku dni, coś mnie czuje to wołam tz-ta, żeby sprawdził czy to nie kleszcz.
No to nie jestem sama z tym uchem
W żywności kiedyś na pewno był lepszy stosunek białka do węglowodanów bo było po prostu mniej cukru, panierek i innych dodatków.

No ale nie ma się co dziwić skoro jest produkcja taśmowa na parę miliardów ludzi, sezonowości praktycznie już nie ma a wszystko musi być tanie i świeże.
Stary 2015-07-19, 23:10   #4890
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na pewno będę miała bóle krzyżowe. Skąd to wiem? Już nam i miałam.

A to tez nie jest powiedziane, ze na pewno. Oby Cie ominely, bo to jest cos koszmarnego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości