|
|
#4861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Chyba muszę kupić rozek., bo po córce już mocno sfatygowany.chce jakiś miękki i myślę czy minky jest wart swojej ceny
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Mnie bardziej bolały te na rozwarcie. Ale pewnie dlatego ze trwały 15 godzin. A sam moment porodu trwał 20 minut. Wiec nawet już nie myślałam w ciągu tych 20 minut o bólu, tylko żeby go wyjęła. A pierwsza faza trwała długo i była męcząca dla mnie.
|
|
|
|
#4863 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mojej położnej z SR kobiety mówią że bóle parte to często wybawienie bo po pierwsze parcie trochę pomaga, a po drugie się wie że zaraz koniec. A przy rozwieraniu, szczególnie na początku świadomość że to może trwać godzinę albo 20 delikatnie mówiąc nie pomaga. Ale w praktyce zobaczymy.
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że zdążyła do szpitala
![]() ciekawe które dziecko rodziła można, ale z tego co wiem kradną, szczególnie w tych dużych szpitalach trzeba uważać. Cytat:
to ja z rana ułożyłam plan działania i ruszyliśmy, wózek przywieziony, wyprany, teraz się suszy jutro jedziemy do urzędu by w końcu załatwić uznanie dziecka gorzej, że od wtorku mam znowu dużo zajęć i chyba za pranie wezmę się dopiero w następny weekend ![]() tzn. jego żona ma dwie córki z wcześniejszego związku tzw. przyszywane siostry i one mają dzieci i czasem widzę jak się wtrąca ![]() mnie czasem próbuje pouczać co mam robić z moim psem, co kilka razy skończyło się już opierniczeniem taty. Mam to szczęście, że zwykle po mojej stronie staje mój brat, więc tato ma podwójny mur ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- a jaka burza była nad Poznaniem, w pewnym momencie woda deszczowa leciała jak fale :szok: po burzy było fajne powietrze, ale teraz zrobiła się sauna |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waham się który kolor wózka zamówić: ![]()
|
|
|
#4867 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją bym 303 wziela
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
A ja 205
|
|
|
|
#4869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przeżyłam wizytę!!!
Nie obyło się bez nerwów oczywiście. Szwagierka najpierw zaczęła się mądrzyć, że mamy za dużą kołderkę i nam się nie przyda (a w folii była cała pościel), potem powiedziała "ale już jesteś duża" (po czym dodała, że ona schudła 12 kg) i dowaliła, że mi spuchły nogi A ja cały czas myślałam, że mi właśnie nie puchną... Trochę mnie to zabolało, zwłaszcza, że ja przytyłam 10 kg, a ona w ciąży przytyła 30 i spuchła cała Nie wzięli oczywiście żadnej zabawki dla córki, ani miseczki na obiad, ani nic, narobiła bałaganu, bo do podgrzania słoiczka i mleka nawyciągała 2 garnki i kilka miseczek... Na obiad zrobiłam zapiekankę z pomysłu na i już miałam w poważaniu, że jest ze śmietaną. Teść nie zauważył nawet i chwalił. Kupiła szwagierka ciasto na deser, ale tak niedobre, że 2 razy dziubnęłam łyżeczką i zostawiłam, nikt go nie chciał za bardzo jeść, takie sztuczne i mega słodkie. Tv chcieli włączyć, ale siadłam w ekranie (przezornie wcześniej schowałam piloty) i nie reagowałam na prośby ![]() No ale pojechali i mamy spokój. Byliśmy jeszcze w kościele i grzmiało tak, że Wiki się bała Cytat:
Cytat:
![]() 2 Prałam w 30 stopniach, bo tak miałam inne rzeczy na metce, a nie robiłam oddzielnego prania tylko dzieliłam na kolory. Ale wyprasowałam 3 Ja niedoświadczona co prawda, ale moja mama miała tego typu co z canpolu (nie wiem, czy konkretnie ta firma) ale same nożyczki i używali i nic nie rwali, tylko normalnie cięły ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 303 w domu już i wygląda tak jak na zdjęciu, ale jeśli chodzi o 205 to kolory na żywo są zupełnie inne, szary ciemniejszy a ten niebieski jest ewidentnie fioletowy, jak rozmyty kolor wizażu. Do tego zobacz na spacerówkę, w 303 masz mięciutki materiał tam gdzie siedzi dziecko a w 205 taki szorstki. |
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
To mi pomogłyście
Cytat:
Oba mi się podobają i TŻ też i powiedział, że mam wziąć jaki chce
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
A no widzisz, mnie ten fiolet mega zniechęcił bo liczyłam na błękitny. Tak w gruncie rzeczy one są podobne, jedyna różnica w funkcjonalności to ta alcantara na spacerówce, moim zdaniem wygodniejsza dla dziecka niż ten szorstki materiał w 205.
|
|
|
|
#4873 | |
|
Rozeznanie
|
No to na Bemowie też taka burza że hoho była :-D aż pies przyszedł i wciskal się obok nas
A ja jutro o 8:30 mam Usg prenatalne Stwierdziłam że zrobię sobie prezent i zamówiłam sobie jeansy takie boyfriendy, haha będę na nie patrzeć aż się w nie wcisnąć :-P ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4875 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest tyle opcji. Gratuluje wizyty! Przeżyłaś - teraz poród nie jest już wyzwaniem hihihi ![]() Cytat:
Jak dla mnie też ten jaśniejszy, czyli chyba 303. Wstawiłam film jak kobieta urodziła w samochodzie. Jeśli ktoś nie czytał to wklejam jeszcze raz : http://www.pregnancyvideos.us/mother...-10lb-baby-car ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
My kupiliśmy brązowy wózek. ( czekoladowy jak to mój TŻ mówi). Dodatki dam jakieś różowe (parasolka, torba, kwiatek itp), żeby był bardziej "dziewczyński". |
|||
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem jak ty to przejadałaś bez suplementów, 200 g piersi z kurczaka to jest dopiero 40 g białka. |
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się tez różowy wózek
nasz jest szaro biało czerwony ale ba tym szarym jest taki wzór niby kwiatuszki. Moja szwagierka stwierdziła że bardzo dziewczęcy a dla mnie on jest uniwersalny... powiedziałam mężowi ze skoro sam wybrał kolor to niech zapomni o kupowaniu innego wizja w razie chłopca.Pisałyście o kocykach z jakiejś konkretnej aukcji? Chętnie zobaczę bo musze jeszcze 1 kocyk kupić. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oba mi się podobają ![]() Też nie mogłam się zdecydować między szarym a granatowym... kogo nie pytałam to zdania po równo podzielone. Wybrałam granat bo Tż bardziej się podobał, a ja przez tydzień nie mogłam podjąć decyzji :P |
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie mów o podejmowaniu decyzji, ja ostatnio mam problem z najmniejszymi rzeczami - potrafię się ładne parę minut zastanawiać nad kolorem albo tym czy mam ochotę na jabłko czy na gruszkę... masakra.
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że to "normalne" :P |
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie potrafię skumac tylko dlaczego podczas partych nie zatrzymał auta. Matko boska chciało mi się śmiać a później jak popatrzyłam ze tak może być to płakać. Haha Raz dwa i po porodzie
|
|
|
|
|
#4883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może był w szoku... ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- "Ćmi" mnie w kręgosłupie, a dokładnie w kości ogonowej. Czy to normalne na tym etapie ciąży? Owieczko, 200g to jest jedna pierś z kurczaka? (Nie mam wagi kuchennej) |
|
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym zostają ryby, wędliny, nabiał ale też potrzeba duuużych gramatur żeby nabić duże ilości białka. A z dziwnych objawów ciążowych doszło mi zatykanie się lewego ucha. Jak na nim śpię to ładne parę minut po wstaniu albo obróceniu się na drugi bok jest totalnie zatkane. Na szczęście się odtyka bo bym szału dostała. |
|
|
|
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogrzewanie to juz w dzien uruchamiaja ;-) az takiej roznicy miedzy dniema noca nie ma, wystarczy sweter zalozyc ;-) ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Tez mieszkam nad morzem i niestety wiatr ulgi nie przynosi, ale taki urok tutejszego klimatu. Pogody zazdraszczam |
||
|
|
|
#4886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że kiedyś było więcej białka w produktach i teraz dla mnie wszystko to chemia. I nawet sałata mało ma wspólnego ze zdrowym trybem życia. Ostatnio snily mi się kleszcze. I od kilku dni, coś mnie czuje to wołam tz-ta, żeby sprawdził czy to nie kleszcz. |
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4888 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W żywności kiedyś na pewno był lepszy stosunek białka do węglowodanów bo było po prostu mniej cukru, panierek i innych dodatków. No ale nie ma się co dziwić skoro jest produkcja taśmowa na parę miliardów ludzi, sezonowości praktycznie już nie ma a wszystko musi być tanie i świeże. |
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

))

Oba mi się podobają i TŻ też i powiedział, że mam wziąć jaki chce