|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
aha teraz spojrzałam na stronkę, że te staniki za 59.9 w ogóle mają obwody od 75 w górę u mnie biust to była pierwsza część ciała, która urosła, jeszcze zanim podejrzewałam, że jestem w ciąży
|
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą cieszę się z obecnego stanu bo jak sobie przypomnę tą wrażliwość piersi z początków to wolę tak jak jest teraz. |
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Moje piersi na razie tylko troszkę się zaokrągliły, ale też muszę sobie kupić jakiś nowy stanik najlepiej bez fiszbin
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzadko spotykane i stylowe
|
|
#2286 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też to cieszy. Ale już mniej te meeeeega rozstępy. Jakby mi ktoś siekierą cycki pochlastał
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Dziewczyny czy przygotowujecie plan porodu? Gdzieś mi się obiło o uszy, że trzeba się z tym stawić na porodówce
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli chodzi o piersi to mi urosły :/ baaardzo mnie to dołuje, bo ja miałam dość duże cycki(F wg esotiq) i napewno szczytem moich marzeń nie było ich powiększenie a wręcz przeciwnie, liczyłam na to że skoro są duże to już nie urosną tymczasem musiałam kupić narazie 2 pary nowych staników, bo w te sprzed ciąży się ledwo mieszczę i mi się wylewają. jeszcze muszę dokupić ..
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Poziomkowa a Julian ?
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
A moje cycki dalej malusie, dopiero w ciąży B,wcześniej A :p już mam brzuch większy niż piersi. Teraz piersi fajne,takie okrągłe, jędrne -takie by mi się marzyły,większych na stałe chyba bym już nie chciała
![]() Spodnie noszę już od dłuższego czasu ciążowe albo dresy takie na gumce, dziś przyszły mi 3pary legginsow -na allegro za 13 czy 14zl były India lovewłaśnie ostatnio mi siostra tz mówiła o tym planie porodu,lekarz i położna byli oburzeni że nie miała ze sobą, rodziła w lutym. Pierwsze rodziła z komplikacjami,skończyło się cesarką i drugie wiedziała że będzie miała cc i myślałam że to bezsensu żeby plan w takiej sytuacji pisać... Pogadam pojutrze dokładniej z ginem jak widzi mój poród i czy w szpitalu w którym on pracuje jest to wymagane. Właśnie poinformowałam właścicielkę naszego mieszkania o ciąży w razie gdyby nie udało się kredytu dostać, trochę się stresowałam ale reakcja ok
|
|
#2290 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Nie ma szans abym normalne jeansy dopięła od dobrych kilku tyg ![]() Z ciążowych ubrań mam tylko spodnie. Nic więcej mi nie trzeba. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Mi piersi się ładnie zaokrągliły ))
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2015-07-20 o 22:13 |
||
|
|
|
#2291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy plan porodu trzeba mieć, ale wiem, że dobrze go mieć Fajna sprawa, bo można tam napisać o wielu ważnych kwestiach. Ja w planie porodu miałam napisane, że nie chcę być nacinana, że chcę mieć przytłumione światło w sali porodowej, że chcę mieć dziecko przy sobie po porodzie przez przynajmniej pierwsze 2h (skóra do skóry) i takie tam Koncert życzeń |
|
|
|
|
#2292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi pomagał
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Po dzisiejszym dniu jestem załamana. Z mały jest wszystko dobrze chodzi o moją tesciową...... Mianowicie, mam lekarza prowadzącego dr. Cnote, chodzę do Centrum Medyczne Sodowski. Niestety, nie mam kwalifikacji na CC. Za to moja tesciowa uważa, że 'koperta' załatwi wszystko. Wkurza mnie niesamowicie, bo w zyciu nic nie pomogla, tylko ma jakies swoje dziwne jazdy. |
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2295 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Natura już lepiej wie co robi. CC to tez nie takie hop siup
|
|
|
#2297 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2298 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja dziś miałam wizytę w szpitalu i mi powiedzieli (znów) że mój Antoś będzie duży. (większy niż moja córa a ona miała 3,5kg) i też ma stres jak urodzę bo ja drobna jestem - 158cm i 53kg jak zaszłam w ciążę. Zaproponowali mi dziś poród w wannie
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Przyczajenie
|
Ponoc w wannie jest o wiele mniejszy ból. W szpitalu w ktorym mam rodzić też jest i może to przemysle ;]
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma jakieś swojego grzeszki, ale to, co teraz się wyrabia, woła o pomstę do nieba.
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Przyczajenie
|
My ze ślubem mielismy w miare luzno, bo nie pytaliśmy jej o nic, nie pomagała nam nigdy finansowo i nie pomaga. Trzymam ją na dystans i nie wpuszczam w sprawy prywatne, tylko infromuje. Wyprawke dla malego już mam, to mi powiedziala, że z czym goście przyjdą jak nas bedą odwiedzac ;/
|
|
|
|
#2307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczytaj o tym, bo warto. Poród cc wcale nie jest bezpieczny i łatwy dla maleństwa
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
yasminnn Też na początku ciąży byłam przerażona wizją porodu i dałabym wtedy wiele za cc. Ale może poczytaj o tym,porozmawiaj z bliskimi kobietami -mi to bardzo pomogło nie jestem teraz też jakoś bardzo nastawiona na sn,wiadomo, pewnie nawet odczuje małą ulgę jakby mi ktoś powiedział że będzie cc. Jeszcze mamy czas, jeszcze może się okazać że dzieciaczki się źle ustawią np. Poród cc zdaje się bardziej kontrolowany, ale nie jest bezpieczniejszy tak naprawdę, tak jak dziewczyny pisały natura zwykle wie co robi,no czasem jej się pomyli ale to właśnie po to mamy lekarzy,medycynę i cc- żeby ewentualnie ratowali sytuacje w razie potrzeby a nie żeby wyręczać naturę.
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() widzę, że teściowe znowu w akcji Ja mam tyle szczęścia, że swojej już prawie tydzień nie widziałam, ale pewnie w środę będę musiała nadrobić, to też się pochwalę co mądrego wymyśliła ![]() Już 3 dzień walczę z opuchlizną stóp niby jest trochę lepiej, ale nadal bez szału. Zaczynam się już zastanawiać, czy to nie jest może jakiś problem z nerkami?
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
w Krakowie już upalnie...Cytat:
na szczęście się nie ugielam i dobrze zrobiłam, bo przyjęcie było po naszemu (tylko najbliższa rodzina, zgodnie z naszymi poglądami) i myślę że tym trochę sobie ja ustawilam i wie, że nie będzie mną sterować póki co do dziecka się za bardzo nie wtrąca, najbardziej ja interesowało jakie imię wybraliśmy i wyrażała swoją opinię (ale chyba nie myślała ze to będzie brane pod uwagę).Cytat:
nie przejmuj się jej gadaniem, ona sobie pogada i jej ulży a Ty rób jak uważasz Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

aha teraz spojrzałam na stronkę, że te staniki za 59.9 w ogóle mają obwody od 75 w górę
u mnie biust to była pierwsza część ciała, która urosła, jeszcze zanim podejrzewałam, że jestem w ciąży

a wręcz przeciwnie, liczyłam na to że skoro są duże to już nie urosną
tymczasem musiałam kupić narazie 2 pary nowych staników, bo w te sprzed ciąży się ledwo mieszczę i mi się wylewają. jeszcze muszę dokupić ..

w Krakowie już upalnie...
na szczęście się nie ugielam i dobrze zrobiłam, bo przyjęcie było po naszemu (tylko najbliższa rodzina, zgodnie z naszymi poglądami) i myślę że tym trochę sobie ja ustawilam i wie, że nie będzie mną sterować