|
|
#841 |
|
Panaroja
|
Dot.: Scent Bar LVII
Mnie się podobało , chociaż po namyśle stwierdzam , że trochę sie prześlizguje po powierzchni zagadnienia , ale z drugiej strony jest to film niejako autoryzowany przez partnera YSL Pierre'a Berge , więc nie będzie w nim nic , co by mogło budzić kontrowersje czy cuś (oczywiście pomijając sceny erotyczne męsko-męskie no ale wiadomo
) . Film obejmuje lata 1957-76 czyli powstanie i rozkwit domu mody YSL , ale skupia się przede wszystkim na relacji YSL-Berge , która była zadziwiająco trwała mimo przeróżnych zawirowań , kryzysów i generalnie bardzo skomplikowanej i trudnej osobowości samego YSL . Wg mnie genialne aktorstwo głównych bohaterów , no i oryginalne ciuchy wypożyczone z muzeów .W sumie w półtoragodzinnym filmie więcej by się chyba nie zmieściło , a ja i tak oglądałam to głównie pod kątem mody niemniej myślę że spokojnie można sobie obejrzeć , mnie się podobało .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#842 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Czyżby Flo wyjechała?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Joł joł baru robię kasting na róż , który dla mnie?
bourjois cendre brunette 48 czy rose the 40???
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#845 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Rejcz,a jakie Twoje?
Wrociłam od A.i mam banana na gebie
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
nie, właśnie zrobiłam rezerwację, na czwartek, ale się wahamy czy płacić i jechać
, bo drogo i gorąco, zbyt gorąco ![]() cześć Roz ![]() Agnysko cudny warzywnik dobry baru
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba poczułam w lesie Cytat:
![]() Odpoczynku nie mam, tylko teraz czekam przy kompie i rozwieszam antenkę na wędce ![]() proste i sprawdzone ![]()
|
|
#849 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
A dokąd, Chorwacja? Ja w sierpniu ten Poznań w końcu zaliczę, nawet sama Bo nie wiem czy Bieszczady wypalą
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#850 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Przeczytałam w sobote "Stulatka,ktory wyskoczył przez okno i zniknał" i dawno sie tal zdrowo nie uśmiałam. No,i czekam na "Okularnika",ale już jestem na początku kolejki.
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak nie mam obecnie sił na dobre samopoczucie. Jestem w permanentnym wqoorfie.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-07-20 o 22:27 |
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. niestety Egipt hotel wydaje się być fajny http://www.wakacje.pl/oferty/egipt/h...sive,z-gdanska ale te temperatury niestety w naszym terminie nic "normalnego" i w normalnej cenie nie ma, P. musi 3.08 być w pracy i koniec wakacji
|
|
|
#853 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() O masakra, rzeczywiście ceny poszły w górę,
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2015-07-20 o 23:53 |
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak skandynawskie, to moze i ja się zainteresuję? Rzucisz pare propozycji? kupiłam sobie czytnik e-book i wreszcie przeczytam te kilkaset pdf, co je zgromadziłam na kompie (zanim się zorientowałam, że czytanie z kompa to morderstwo dla oczu )
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-07-21 o 09:04 |
|
|
|
|
#855 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ale moze od tamtego czasu sie poprawili.
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze skoczyły dzisiaj o ponad stówę od osoby ![]() ale jeszcze nie zapłaciliśmy Cytat:
dobry
|
|
|
#857 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Za to super wspominam hotel Caribbean w Hurghadzie A w Sharmie Sultan Gardens - jeden z lepszych na Synaju
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze w temacie sukienek, to dziś mam na sobie tę (kupiona rok temu) i ją uwielbiam
![]() http://www.vubu.pl/data/gfx/pictures.../7/60673_1.jpg
|
#859 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Joł joł baru
![]() Cytat:
Który to? tzn chyba ze dwa filmy były o tej tematyce ![]() A ja obejrzałam http://www.filmweb.pl/film/Chanel+i+...ki-2009-494099 ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|
#861 |
|
Nindżopesz
|
Maja, super kiecka!
A ja kupiłam sobie wór ciążowy bardzo... workowy, kryjący i tragiczny No ale mój stajl, cóż czynić https://www.unisono.eu/tunika-22-2043-nero.html
|
|
|
|
#862 | ||
|
Panaroja
|
snad kawusi
Cytat:
2.ten http://www.filmweb.pl/film/Yves+Sain...nt-2014-680572 w tym drugim nie ma oryginalnych kiecek , bo powstał niezależnie , bez współpracy z zarządcami spuścizny po YSL i bez ich zgody i autoryzacji , dlatego nie mogli korzystać z oryginalnym materiałów historycznych i ponoć widać , że to współczesne kopie . 3.i jak ? Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#863 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Ja na razie nic nie kupiłam, o tej porze miesiąca jestem pod kreską, co gorsza - aparat mi się rozwarstwia (część wewnętrzna od zewnętrznej i o mały włos zgubiłabym go dziś w sklepie ). Może jak pójdę odebrać nową wkładkę to mi go jakoś zmontują na stałe
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
foty nr 48 i 40 na blogu http://bluegirl-ewa.blogspot.com/201...-bourjois.html 2 Tego nie widziałam Bardzo chętnie zobaczę3 Od strony estetycznej jest ekstra, zdjęcia , ujęcia , kadry.Aktorko też super ale obiektywna nie jestem.. .Obyczajowo trochę niezrozumiały i wkurzający . Obejrzyj to pogadamy .
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2015-07-21 o 10:36 |
|
|
|
|
#865 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Znad okresu i słabości
![]() Cytat:
Ale wieści zdrowotne ... ![]() Jak się jest nieobecnym dzień-dwa to można nadrabiać ![]() Anastazja, a jakiegoś schronu tam nie macie? U nas małe kotki długo w schronisku nie zagrzewają miejsca, zaraz je ludzie biorą. Po tym pierwszym poście nie byłam pewna czy zrozumiałam, ale już wiem i tulam Ładna ta głusza, przypomina mi moją okolicę ![]() Cytat:
Parę dni temu się zgadałam z koleżanką z pracy, że ona też chce tam jechać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogródka, nich od tego mi rośnie ![]() Rozterko, puzzle już układałam drugi raz, to wiedziałam jak wyglądają, za pierwszym była zabawa Standardowa u mnie procedura: ramka, segregacja na kilka kupek (tutaj dużo małych kupek z poszczególnymi wzorkami) i ładnie poszło Kupiłam używane z brakującymi 3 częściami za darmoszkę już z wysyłką, bo byłam ciekawa co to jest ![]() Się wczoraj wyrowerowałam, i dobrze, bo dziś umieram na skurcze
|
|
#866 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Słuchowy. I to by było zdecydowanie mało zabawne
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
1
2 Dzięki Filmik o perfumach https://www.youtube.com/watch?v=vbDp...WzAyMDA3MjAxNQ
|
#868 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
a modelować paszczy nie umię i tego nie robię i nie mam pojęcia jaki kolor by pasował , bo wg mnie żaden i nigdy nikomu ![]() 2. a ten drugi oglądałaś ? na nawet nie wiem jaki miał tytuł ![]() 3. to muszę poszukać i zobaczyć . Coś się zachmurzyło i zaczyna wiać , a już było ładnie i ciepło
|
|
|
|
#869 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Oj, zdecydowanie
|
#870 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Czego, jak czego, ale tego to pilnuję jak smok skarbu. Ale aż pani w sklepie spytała, czy nie zgubiłam kolczyka - na co ja, ze to nie kolczyk, i nie, na szczęście nie rozdeptałam (bo mi część elektroniczna po prostu spadła na podłogę)
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

) . Film obejmuje lata 1957-76 czyli powstanie i rozkwit domu mody YSL , ale skupia się przede wszystkim na relacji YSL-Berge , która była zadziwiająco trwała mimo przeróżnych zawirowań , kryzysów i generalnie bardzo skomplikowanej i trudnej osobowości samego YSL . Wg mnie genialne aktorstwo głównych bohaterów , no i oryginalne ciuchy wypożyczone z muzeów
.W sumie w półtoragodzinnym filmie więcej by się chyba nie zmieściło , a ja i tak oglądałam to głównie pod kątem mody 

, bo drogo
i gorąco, zbyt gorąco 

)
). Może jak pójdę odebrać nową wkładkę to mi go jakoś zmontują na stałe