Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-21, 09:29   #1681
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Franio dziś kończy 4 tygodnie. Ja się pytam kiedy to minęło??? A w czwartek będzie miał miesiąc...

Dziś mąż wraca do pracy i zostaję sama z chłopakami na 16 godzin- już się boję jak to będzie...
Mój Jasiek wczoraj skończył miesiąc i też się dziwiłam, kiedy to minęło. Wydaje mi się, że dopiero niedawno leżałam na pato, a tu proszę jakie mam duże dziecko.
Ja praktycznie całe dnie jestem z Jaśkiem sama, mąż wraca bardzo późno. Wczoraj wrócił po 22. Urlopu miał aż trzy dni po naszym powrocie do domu. W soboty też pracuje. Czasami też przynosi pracę do domu. Jedynie niedziele ma całą dla nas.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-07-21 o 09:31
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 09:30   #1682
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Może kiedyś na jakiś spacer byśmy się umówiły?? w ogóle to fajnie by było z Wami wszystkimi się kiedyś spotkać
A bardzo chetnie
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 09:49   #1683
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Mój Jasiek wczoraj skończył miesiąc i też się dziwiłam, kiedy to minęło. Wydaje mi się, że dopiero niedawno leżałam na pato, a tu proszę jakie mam duże dziecko.
Ja praktycznie całe dnie jestem z Jaśkiem sama, mąż wraca bardzo późno. Wczoraj wrócił po 22. Urlopu miał aż trzy dni po naszym powrocie do domu. W soboty też pracuje. Czasami też przynosi pracę do domu. Jedynie niedziele ma całą dla nas.

Współczuję że męża ciągle nie ma w domu.
Zostać z jednym z chłopaków to nie problem. Niestety muszę ogarnąć dwóch z czego starszy może się okazać dużo bardziej problematyczny niż młodszy.

Ale nie ma zmiłuj - trzeba się tego nauczyć 😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 09:52   #1684
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
nam minal rok po slubie 17 maja a 20 czerwca urodzilam Lilly
ja miałam tp na dzień przed pierwsza rocznica a urodziłam jeszcze wczesniej

Cytat:
Leon niestety się budzi.. i płacze.. więcej z nim kłopotu w nocy niz z Frankiem...

ja też się boję bzykanka a mąż zaczyna się łasić w środę wizyta u gin- i też się boję czuję się jak jakaś czternastka- przed pierwszyma badaniem ginekologicznym i przed pierwszym bzykankiem
tez sie tak czułam

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
ja rozumiem strach przed seksem po porodzie sn ale cc? Przecież z pochwą nic się nie działo, a w sn często nacinanie i pęknięcie szyjki to rozumiem

U nas wszystko dobrze nie zapeszając dziś zjadłam kalarepę i czekam na reakcję ale mam nadzieje, że będzie ok.

No i dieta trwa... dziś byłam biegać po 100 m szukałam dodatkowych płuc. Myślałam że zejdę w tym lesie
tez myslalam, ze po cc bozenka nie boli
ja juz biegalam kilka azy, po ok. 4km po wczorajszym mam zakwasy

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja z moja pęknięta szyjka chyba przez rok nie dam sie dotknąć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wydaje Ci sie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
A U nas dziś z rana już bylo
Po tych lekach już wcale nie krwawie i jestem happy, zobaczymy co gin w czwartek powie, ale coś czuję ze jak zacznę brać tabletki to będzie jak wcześniej ,czyli codziennie bo mój chłop to seksocholik, a ja nie lubię gumek.

Dzisiaj pierwsza wizyta u pediatry na 11 a o 17 usg bioderek, także dziś polatam po lekarzach. Mała śpi a ja piję kawkę i się maluje w końcu wychodzę do ludzi co nie

tez chciałam duuuuuzo , biore tabsy a tu od piatku leci ze nie jak @

Cytat:
Franio dziś kończy 4 tygodnie. Ja się pytam kiedy to minęło??? A w czwartek będzie miał miesiąc...

Dziś mąż wraca do pracy i zostaję sama z chłopakami na 16 godzin- już się boję jak to będzie...
leci, leci mój jutro konczy 8 tygodni
dasz rady

Cytat:
Może kiedyś na jakiś spacer byśmy się umówiły?? w ogóle to fajnie by było z Wami wszystkimi się kiedyś spotkać

szkoda, ze wszystkie daleko...:rolle yes:

ps. przepraszam za brak polskich znaków, ale trzymam Małego na rekach
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 09:55   #1685
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Strasznie szybko, co??? Wojtek wczoraj skończył 4 tygodnie, a jutro stuknie mu miesiąc...
I posyła mi już jakieś tam króciutkie uśmieszki, ale nie wiem czy to świadome jest

Dasz radę! Ty jesteś super zorganizowana!

Cytat:
Ja też całe dnie sama I u nas również niedziela to wspólny dzień.
Najgorsze jest to, że mój Tż ma nieregularne godziny pracy - raz wraca o 16, a raz o 21.

Kaczuszka ja też bym chciała się spotkać, ale my jesteśmy tak po całej Polsce rozsiane, że ciężko będzie Z moich okolic jedynie jest Mycha.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 09:58   #1686
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej my z TZ nie mowimy o bzykanku..od czwartku juz bedziemy mogli bez niczego.. dziewczyny po sn, was tez boli krocze?? nie jest to jakis straszny bol, tylko podczas robienia kupy??

dzis spalam od 22 do 3 rano..tz zajal sie mala..potem wzial ja o 6;40 i 0d tamtej pory mala nie spi..kupki nie moze zrobic, dalam jej rumianek i mam nadzieje ze pomoze..

w ogole w nocy miaam schize jak sie obudzialm..widze mala w lozeczku a dre sie na TZ zeby ja odlozyl z lozka do lozeczka godzine pozniej zerwalam sie z lozka bo misie przysnilo ze malej sie strasznie ulalo i dawaj z tetra do niej i zaczelam ja wycierac...

ma ktoras takie schizy???
Stary 2015-07-21, 09:58   #1687
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
tez sie tak czułam

tez myslalam, ze po cc bozenka nie boli
Ja się tak samo czułam. Aż mówiłam Tżowi, że się stresuję..

Nie wiem czemu tak boli po cc, ale to tak jakby się skurczyła całkowicie
22.06.2015
Stary 2015-07-21, 09:59   #1688
kika1989wroc
Rozeznanie

Witam w piękny wtorkowy dzień

Cytat:
No właśnie takiego nie chce
Nie robimy wesela tylko wybrane osoby zapraszamy na obiad do restauracji tyle.. dlatego mam sukienkę inną niż zwykle mają dziewczyny
Piękna bardzo podobają mi się takie "lekkie" sukienki choć ostatnio znajoma miała krótką sukienkę i do tego czerwone szpilki i do dzisiaj nie mogę tego pięknego połączenia zapomnieć
Cytat:
kejtiCe mój Jasiek woła jedzenie czasami co 3, co 2,5 h a nawet są takie dni, że co 2h. Nie będę go przetrzymywać do 3h, bo strasznie się drze i wydaje mi się to nieludzkie.
Też się tym martwiłam, ale przybiera to odpuściłam. To żywy organizm. Owszem są dzieci, które wydoją butlę na raz co 3h i cały czas śpią. Mój taki nie jest.
U mnie to sami. Czasem nawet dwóch godzin nie wytrzyma bez butli albo chce ciągle troszeczkę do jeść tzn jakieś 20 ml. Ale te mleko z hippa chyba mniej zaspokaja jego głód bo po innych jadł co 4 godziny nawet. Choć może teraz jest starszy i jest inaczej ? W każdym bądź razie hipp daje rade i tylko widzę jak puszek z mlekiem ubywa
Cytat:

Pewnie z dwójką lekko nie będzie ale z tego co pamiętam to w ciąży byłaś bardzo zorganizowana to wierzę że odnajdziesz się szybko w nowej sytuacji
Cytat:
Współczuję. Pewnie samej musi być ci ciężko. Mój Tż nie pracował od września a od sierpnia będzie miał trzy etaty plus budowa teraz mało mi pomaga - ale nie bo nie chce tylko dlatego ze ja jestem samolubem
Stary 2015-07-21, 10:01   #1689
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
hej my z TZ nie mowimy o bzykanku..od czwartku juz bedziemy mogli bez niczego.. dziewczyny po sn, was tez boli krocze?? nie jest to jakis straszny bol, tylko podczas robienia kupy??

dzis spalam od 22 do 3 rano..tz zajal sie mala..potem wzial ja o 6;40 i 0d tamtej pory mala nie spi..kupki nie moze zrobic, dalam jej rumianek i mam nadzieje ze pomoze..

w ogole w nocy miaam schize jak sie obudzialm..widze mala w lozeczku a dre sie na TZ zeby ja odlozyl z lozka do lozeczka godzine pozniej zerwalam sie z lozka bo misie przysnilo ze malej sie strasznie ulalo i dawaj z tetra do niej i zaczelam ja wycierac...

Aż tak to nie, ale czasami jak już się obudzi i czekam aż zacznie wołać o jedzenie, to przysypiam sobie, więc wtedy budzę się taka zamroczona i mam wrażenie, że już mu dałam jeść.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
U mnie to sami. Czasem nawet dwóch godzin nie wytrzyma bez butli albo chce ciągle troszeczkę do jeść tzn jakieś 20 ml. Ale te mleko z hippa chyba mniej zaspokaja jego głód bo po innych jadł co 4 godziny nawet. Choć może teraz jest starszy i jest inaczej ? W każdym bądź razie hipp daje rade i tylko widzę jak puszek z mlekiem ubywa
Hipp zmienił skład i PODOBNO dzieci się nie najadają teraz. Do mnie idzie pocztą już stara puszka 800g od dziewczyny z fb, więc porównam co ile Wojtek zjada na starym składzie.
22.06.2015
Stary 2015-07-21, 10:02   #1690
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cześć! My dziś idziemy na szczepienie Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i nie będzie żadnych rewelacji po...

A co do po cc to my ostatnio próbowaliśmy i nic z tego, pogoniłam tż ! Jestem taka sucha, że szok... Czytałam, że przy kp może tak być bo wzrasta poziom prolaktyny i stąd ta suchość. Muszę dziś się umówić do gina na wizytę, ponoć są jakieś globulki nawilżające.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 10:03   #1691
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

tez zdarzaja mi sie schizy Mały czesto spi z nami, pewnego razu był w łózeczku, a ja zerwałam sie i zaczełam szukać go po łózku i inne takie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja się tak samo czułam. Aż mówiłam Tżowi, że się stresuję..

Nie wiem czemu tak boli po cc, ale to tak jakby się skurczyła całkowicie
kilka razy i Tżci naprawią bozenki
Stary 2015-07-21, 10:04   #1692
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Cześć! My dziś idziemy na szczepienie Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i nie będzie żadnych rewelacji po...

A co do to my ostatnio próbowaliśmy i nic z tego, pogoniłam tż ! Jestem taka sucha, że szok... Czytałam, że przy kp może tak być bo wzrasta poziom prolaktyny i stąd ta suchość. Muszę dziś się umówić do gina na wizytę, ponoć są jakieś globulki nawilżające.
kciuki za szczepienie

my uzywalismy zelu nawilzajacego ..
Stary 2015-07-21, 10:05   #1693
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

A co do po cc to my ostatnio próbowaliśmy i nic z tego, pogoniłam tż ! Jestem taka sucha, że szok... Czytałam, że przy kp może tak być bo wzrasta poziom prolaktyny i stąd ta suchość. Muszę dziś się umówić do gina na wizytę, ponoć są jakieś globulki nawilżające.

za szczepienie my idziemy jutro, troche sie boje...

ja ie miałam nigdy problemu z suchoscia i teraz tez nie
Stary 2015-07-21, 10:08   #1694
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

za szczepienie

Cytat:
tez zdarzaja mi sie schizy Mały czesto spi z nami, pewnego razu był w łózeczku, a ja zerwałam sie i zaczełam szukać go po łózku i inne takie

kilka razy i Tżci naprawią bozenki

a teraz mi się przypomniało, że raz wstałam o 5 z Wojtkiem i poszłam do salonu, nakarmiłam go i odłożyłam do wózka, a sama się położyłam na kanapie. Tż mnie budził o 8, a ja spanikowana zaczęłam szukać Wojtka ze łzami w oczach

no już pod koniec nie było tak źle
22.06.2015
Stary 2015-07-21, 10:15   #1695
rybkaa90
Zakorzenienie

kika1989wroc Właśnie dzisiaj Jasiek budzi się co jakąś chwilę i ciągnie po 30-40ml. Nie wiem co jest grane.
My karmimy Enfamilem. Na początku strasznie panikowałam jak nie zjadał tyle ile powinien zjeść wg rozpiski na opakowaniu. Teraz jestem już trochę spokojniejsza. Przybiera na wadze i to jest dla mnie najważniejsze. Pediatra niby mówiła, że powinien jeść co 3h i kropka. Ale co mam zrobić z dzieckiem jak płacze z głodu?
A co tam u Was? Nie spodziewałam się, że urodzimy w tym samym dniu! Mamy nawet takie same kocyki minky.

06.09.2014
Stary 2015-07-21, 10:19   #1696
myboyismine
Zakorzenienie

poza tematem... na chrzciny mamy zamiar zaprosc tylko rodziców i rodzenstwo, a mama wczoraj dzwoni i mówi ze po kolei ciotki dzwonia i pytaja kiedy chrzciny, bo chca wiedziec kiedy przyjechac zadna do mnie nie zadzwoni, nie zapyta chociaz jak sie czuje i co u Malego, tylko nagle wszyscy chca sie zjechac...
Stary 2015-07-21, 10:30   #1697
Princesika
Zakorzenienie

My planowaliśmy wczoraj ale Laurka postanowila nie spac wieczorem
W ogole to sie boje gumek bo my chyba tylko ze trzy razy z gumkami i nie wiem jak ogarniemy

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
poza tematem... na chrzciny mamy zamiar zaprosc tylko rodziców i rodzenstwo, a mama wczoraj dzwoni i mówi ze po kolei ciotki dzwonia i pytaja kiedy chrzciny, bo chca wiedziec kiedy przyjechac zadna do mnie nie zadzwoni, nie zapyta chociaz jak sie czuje i co u Malego, tylko nagle wszyscy chca sie zjechac...
O dzizas. Niech wam Twoja mama pomoze i wszystkim mowi, ze nie robicie imprezy

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Chyba Laurka nie polubiła pęczaku z groszkiem cukrowym
Stary 2015-07-21, 10:35   #1698
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

No i dieta trwa... dziś byłam biegać po 100 m szukałam dodatkowych płuc. Myślałam że zejdę w tym lesie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Szuuu Tyyyyyyyyyyyy?? Niemożliwe!
To samo pomyślałam
Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Irmusia dasz radę, my kobiety jesteśmy bardzo dobrze zorganizowane
Ooo tak....czasami jak tż jest w domu to nic nie zrobię bo jakoś tak wszystko się dezorganizuje
Cytat:
Mialam napisać dokładnie to co kejti...strasznie po Polsce jesteśmy rozrzucone
Cytat:

Hahaha..ja nie mam takich schiz

Cytat:

Też o tym słyszałam ale podobno wystarczy żel nawilzajacy
Cytat:
Niech się walą...
Na imprezkę to każdy chętny

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

kaczuszkaz tegoco pamiętam dajesz małej Espumisan. Ja chyba też dzisiaj kupię bo wieczorem "chęć puszczania bąków ja wybudza" ale nie wiem ile dawać...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 10:40   #1699
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Co za baby wredne...
22.06.2015
Stary 2015-07-21, 10:46   #1700
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

myboy masakra, współczuję takich ciotek...
My robiliśmy chrzciny w tą niedzielę, było nas 10 osób, tylko rodzice, rodzeństwo, dziadkowie. Mały był bardzo grzeczny, całą mszę przespał, w lokalu pozwolił mi najpierw zjeść rosołek, po czym sam zjadł cyca i poszedł dalej spać, a ja na spokojnie zjadłam obiad a to niespotykane, bo zazwyczaj jak już zaczynam jeść to wtedy i on się upomina
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 10:46   #1701
masija
Zakorzenienie

Hej.

Nadrobiłam po łebkach

Co do niejedzenia słodyczy to i ja się podłączę-nie jem od soboty.
Ale robię sobie pozwolenie na lody-jednak też nie za dużo i moje ulubione, wodniste
Na w ogóle nie mam ochoty:/ Chciałabym chcieć ale aż mnie skręca jak mnie tż całuje tak z bajerkiem
Jeszcze teraz te upały to nawet chodzić się nie chce a co dopiero..

Byliśmy w sobotę na tym wyjeździe. Mała-rewelacja. Budziła się tylko na jedzenie. Cały dzień przespała i w ogóle nie płakała.
Od niedzieli istny armagedon
Wczoraj już chciałam dzwonić po tż żeby przyjechał z pracy bo ja zryczana, mała to samo, ledwo miała siłę żeby płakać. Dzisiaj rano było chwilę ok i znowu jej się coś włączyło. Łzy jej tak leciały ciurkiem
A wszystko ok chyba. Przebrana, nakarmiona, brzuszek ok.
Usnęła w końcu teraz.

I do tego jeszcze zaczęły jej się chyba przerwy w kupce bo nie robi po 2 dni i później dopiero ją puszcza. I tak od nowa. Ale nie pręży się jakoś, nie widzę większych problemów jeśli chodzi o wypróżnienie.

barbaritka zgadzam się. Wczoraj jak mała spała całe 20 minut przez cały dzień to zdążyłam nastawić obiad, ogarnąć co z grubsza łazienkę i pranie. więc chyba faktycznie my jakoś jesteśmy zaprogramowane na dobrą organizację

myboy chrzciny to nie wesele Twoja mama co im mówi?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 10:52   #1702
sylwusiach
Zakorzenienie

myboyismine ciotki to sa agentki..pamietam jeszcze jak z moim bylym se spotykalam to juz ciotki robily liste gosci na nasze wesele.. oby Twoja mama im przemowila do rozumu..to prawda-chrzciny to nie wesele

moja mala dopiero usnela.. a ja moge kawke wypic i zjesc sniadanko wczora przez caly dzien zjadlam dwie kanapki a na obiad 2 pulpety,kilka ziemniakow i surowke...

do fryzjera musze sie wybrac wkoncu...
Stary 2015-07-21, 11:02   #1703
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

To samo pomyślałam

Ooo tak....czasami jak tż jest w domu to nic nie zrobię bo jakoś tak wszystko się dezorganizuje

Mialam napisać dokładnie to co kejti...strasznie po Polsce jesteśmy rozrzucone

Hahaha..ja nie mam takich schiz

Też o tym słyszałam ale podobno wystarczy żel nawilzajacy

Niech się walą...
Na imprezkę to każdy chętny :

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

kaczuszkaz tegoco pamiętam dajesz małej Espumisan. Ja chyba też dzisiaj kupię bo wieczorem "chęć puszczania bąków ja wybudza" ale nie wiem ile dawać...
Tak mamy espumisan daje 10-15 kropli w zależności jak wygląda sytuacja, sama też na pewno będziesz umiała ocenić kiedy 10 a kiedy 15

Co do rozrzucenia po Polsce... Cieszmy się ze w Rosji nie mieszkamy!!! Tam dopiero można mówić o rozrzuceniu
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 11:04   #1704
kejtiCe
Zakorzenienie

My zrobiliśmy przedwczoraj listę gości na chrzciny i wychodzi 30 osób razem z dziećmi, bo przecież one też muszą na czymś siedzieć. Z takich malutkich dzieci to będzie nasz Wojtuś i mała Mia, więc dla nich nie trzeba miejsca.
Jednak 8 osób to ze strony mojego Tża co mieszkają w Niemczech, więc nie wiemy czy przyjadą, ale zaprosić trzeba.
22.06.2015
Stary 2015-07-21, 11:17   #1705
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
My planowaliśmy wczoraj ale Laurka postanowila nie spac wieczorem
W ogole to sie boje gumek bo my chyba tylko ze trzy razy z gumkami i nie wiem jak ogarniemy

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

O dzizas. Niech wam Twoja mama pomoze i wszystkim mowi, ze nie robicie imprezy

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Chyba Laurka nie polubiła pęczaku z groszkiem cukrowym
ostatnio mówiłam jej że chrzciny we wrześniu ale nie wspominałam o gościach... wczoraj jej powiedziałam

Cytat:
myboy masakra, współczuję takich ciotek...
My robiliśmy chrzciny w tą niedzielę, było nas 10 osób, tylko rodzice, rodzeństwo, dziadkowie. Mały był bardzo grzeczny, całą mszę przespał, w lokalu pozwolił mi najpierw zjeść rosołek, po czym sam zjadł cyca i poszedł dalej spać, a ja na spokojnie zjadłam obiad a to niespotykane, bo zazwyczaj jak już zaczynam jeść to wtedy i on się upomina
też tak chcemy, na 11-12 osób, ale raczej u siebie,ie w lokalu
super, ze Mały grzeczny zauważyłam, że mój przesypia imprezy, jak jest wiecej osób

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej.

Nadrobiłam po łebkach

Co do niejedzenia słodyczy to i ja się podłączę-nie jem od soboty.
Ale robię sobie pozwolenie na lody-jednak też nie za dużo i moje ulubione, wodniste
Na w ogóle nie mam ochoty:/ Chciałabym chcieć ale aż mnie skręca jak mnie tż całuje tak z bajerkiem
Jeszcze teraz te upały to nawet chodzić się nie chce a co dopiero..

Byliśmy w sobotę na tym wyjeździe. Mała-rewelacja. Budziła się tylko na jedzenie. Cały dzień przespała i w ogóle nie płakała.
Od niedzieli istny armagedon
Wczoraj już chciałam dzwonić po tż żeby przyjechał z pracy bo ja zryczana, mała to samo, ledwo miała siłę żeby płakać. Dzisiaj rano było chwilę ok i znowu jej się coś włączyło. Łzy jej tak leciały ciurkiem
A wszystko ok chyba. Przebrana, nakarmiona, brzuszek ok.
Usnęła w końcu teraz.

I do tego jeszcze zaczęły jej się chyba przerwy w kupce bo nie robi po 2 dni i później dopiero ją puszcza. I tak od nowa. Ale nie pręży się jakoś, nie widzę większych problemów jeśli chodzi o wypróżnienie.

barbaritka zgadzam się. Wczoraj jak mała spała całe 20 minut przez cały dzień to zdążyłam nastawić obiad, ogarnąć co z grubsza łazienkę i pranie. więc chyba faktycznie my jakoś jesteśmy zaprogramowane na dobrą organizację

myboy chrzciny to nie wesele Twoja mama co im mówi?
co 2 dni to chyba normalne, tym bardziej jak nie widzisz problemów u nas też tak samo
sama nie wiem co mama im powiedziała zdziwiłam sie, że tak nbagle wszyscy chcą przyjechac żeby mnie tak zapraszali niech spadają:d

Cytat:
myboyismine ciotki to sa agentki..pamietam jeszcze jak z moim bylym se spotykalam to juz ciotki robily liste gosci na nasze wesele.. oby Twoja mama im przemowila do rozumu..to prawda-chrzciny to nie wesele

moja mala dopiero usnela.. a ja moge kawke wypic i zjesc sniadanko wczora przez caly dzien zjadlam dwie kanapki a na obiad 2 pulpety,kilka ziemniakow i surowke...

do fryzjera musze sie wybrac wkoncu...
dobree

tydzień temu zaczęlam robić jedzenia na następny dzień wieczorem, jak Tż zajmuje się Małym później sobie odgrzewam... bo tak na bieżaco to nie mialam szans, zeby jeść regularnie... tez tak było że tylko 2-3 razy dziennie jakąś kanapkę
Stary 2015-07-21, 11:19   #1706
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Tak mamy espumisan daje 10-15 kropli w zależności jak wygląda sytuacja, sama też na pewno będziesz umiała ocenić kiedy 10 a kiedy 15

Co do rozrzucenia po Polsce... Cieszmy się ze w Rosji nie mieszkamy!!! Tam dopiero można mówić o rozrzuceniu
Ale raz dziennie? Przed spaniem czy jak??

Kupilam chuste. Tzn na OLX więc jeszcze jej nie mam. Stwierdziłam że będzie mi wygodniej gdzieś wyskoczyć choćby na chwilę do sklepu czy jakbym do mamy na kawę chciała iść...a mieszka 2 bloki dalej...elastyczna kupiłam bo liczę na to że Majce się odmieni i polubi wózek

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 11:24   #1707
Princesika
Zakorzenienie

moje dziecko nie śpi od 8
Stary 2015-07-21, 11:29   #1708
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ale raz dziennie? Przed spaniem czy jak??

Kupilam chuste. Tzn na OLX więc jeszcze jej nie mam. Stwierdziłam że będzie mi wygodniej gdzieś wyskoczyć choćby na chwilę do sklepu czy jakbym do mamy na kawę chciała iść...a mieszka 2 bloki dalej...elastyczna kupiłam bo liczę na to że Majce się odmieni i polubi wózek
Tak ja dawalam przed snem codsiennie, teraz codziennie jest kupa więc jej nie podaje i ładnie ja odblokowalo po espumisanie w ogóle kiedyś w głowę się pukalam jak matki opowiadaly o radości ze zrobienia przez malucha kupy... Ale teraz wiem o co chodzi
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 11:33   #1709
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ja dawalam przed snem codsiennie, teraz codziennie jest kupa więc jej nie podaje i ładnie ja odblokowalo po espumisanie w ogóle kiedyś w głowę się pukalam jak matki opowiadaly o radości ze zrobienia przez malucha kupy... Ale teraz wiem o co chodzi
hahaha miałam tak samo ale jak Mały zrobił kupę po tygodniu to dopiero było szczęście
Stary 2015-07-21, 11:37   #1710
rybkaa90
Zakorzenienie

myboyismine dokładnie, żeby nas tak chcieli zapraszać jak u nas chcą się gościć. Kuzynka jak chrzciła to nawet nie powiedziała o tym fakcie, a mnie ciągle molestuje i chce się wprosić. My też planujemy około 13 osób, rodzice, rodzeństwo, dziadkowie i tyle, ale w lokalu.
Masz już wdzianko dla Oskara? Ja nie wiem w co mam ubrać Jaśka.

Alkamor ja na męczące bąki daję kroplę Boboticu- tańszy niż Espumissan. Zwykle pomaga. Biedny, wczoraj tak pierdział że aż się budził z rykiem.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-07-21 o 11:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości