|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Wydaje mi się, że dopiero niedawno leżałam na pato, a tu proszę jakie mam duże dziecko. Ja praktycznie całe dnie jestem z Jaśkiem sama, mąż wraca bardzo późno. Wczoraj wrócił po 22. Urlopu miał aż trzy dni po naszym powrocie do domu. W soboty też pracuje. Czasami też przynosi pracę do domu. Jedynie niedziele ma całą dla nas.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-07-21 o 09:31 |
|
|
|
|
#1682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję że męża ciągle nie ma w domu. Zostać z jednym z chłopaków to nie problem. Niestety muszę ogarnąć dwóch z czego starszy może się okazać dużo bardziej problematyczny niż młodszy. Ale nie ma zmiłuj - trzeba się tego nauczyć 😉
|
|
#1684 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja miałam tp na dzień przed pierwsza rocznica a urodziłam jeszcze wczesniej Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja juz biegalam kilka azy, po ok. 4km po wczorajszym mam zakwasy![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez chciałam duuuuuzo a tu od piatku leci ze nie jak @ ![]() Cytat:
dasz rady Cytat:
szkoda, ze wszystkie daleko... :rolle yes:![]() ps. przepraszam za brak polskich znaków, ale trzymam Małego na rekach ![]()
|
||||||
|
|
|
#1685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wojtek wczoraj skończył 4 tygodnie, a jutro stuknie mu miesiąc...I posyła mi już jakieś tam króciutkie uśmieszki, ale nie wiem czy to świadome jest ![]() Dasz radę! Ty jesteś super zorganizowana! Cytat:
I u nas również niedziela to wspólny dzień.Najgorsze jest to, że mój Tż ma nieregularne godziny pracy - raz wraca o 16, a raz o 21. Kaczuszka ja też bym chciała się spotkać, ale my jesteśmy tak po całej Polsce rozsiane, że ciężko będzie Z moich okolic jedynie jest Mycha.
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dzis spalam od 22 do 3 rano..tz zajal sie mala..potem wzial ja o 6;40 i 0d tamtej pory mala nie spi..kupki nie moze zrobic, dalam jej rumianek i mam nadzieje ze pomoze.. w ogole w nocy miaam schize jak sie obudzialm..widze mala w lozeczku a dre sie na TZ zeby ja odlozyl z lozka do lozeczka ma ktoras takie schizy???
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tak samo czułam. Aż mówiłam Tżowi, że się stresuję..
![]() Nie wiem czemu tak boli po cc, ale to tak jakby się skurczyła całkowicie
|
|
#1688 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam w piękny wtorkowy dzień
![]() Cytat:
choć ostatnio znajoma miała krótką sukienkę i do tego czerwone szpilki i do dzisiaj nie mogę tego pięknego połączenia zapomnieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz mało mi pomaga - ale nie bo nie chce tylko dlatego ze ja jestem samolubem
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż tak to nie, ale czasami jak już się obudzi i czekam aż zacznie wołać o jedzenie, to przysypiam sobie, więc wtedy budzę się taka zamroczona i mam wrażenie, że już mu dałam jeść. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
My dziś idziemy na szczepienie Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i nie będzie żadnych rewelacji po...A co do ! Jestem taka sucha, że szok... Czytałam, że przy kp może tak być bo wzrasta poziom prolaktyny i stąd ta suchość. Muszę dziś się umówić do gina na wizytę, ponoć są jakieś globulki nawilżające.
|
|
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały czesto spi z nami, pewnego razu był w łózeczku, a ja zerwałam sie i zaczełam szukać go po łózku i inne takie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my uzywalismy zelu nawilzajacego
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie my idziemy jutro, troche sie boje...ja ie miałam nigdy problemu z suchoscia i teraz tez nie
|
|
|
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie ![]() Cytat:
a teraz mi się przypomniało, że raz wstałam o 5 z Wojtkiem i poszłam do salonu, nakarmiłam go i odłożyłam do wózka, a sama się położyłam na kanapie. Tż mnie budził o 8, a ja spanikowana zaczęłam szukać Wojtka ze łzami w oczach no już pod koniec nie było tak źle
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
kika1989wroc Właśnie dzisiaj Jasiek budzi się co jakąś chwilę i ciągnie po 30-40ml. Nie wiem co jest grane.
My karmimy Enfamilem. Na początku strasznie panikowałam jak nie zjadał tyle ile powinien zjeść wg rozpiski na opakowaniu. Teraz jestem już trochę spokojniejsza. Przybiera na wadze i to jest dla mnie najważniejsze. A co tam u Was? Nie spodziewałam się, że urodzimy w tym samym dniu! ![]()
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
poza tematem... na chrzciny mamy zamiar zaprosc tylko rodziców i rodzenstwo, a mama wczoraj dzwoni i mówi ze po kolei ciotki dzwonia i pytaja kiedy chrzciny, bo chca wiedziec kiedy przyjechac
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
My planowaliśmy wczoraj
![]() W ogole to sie boje gumek bo my chyba tylko ze trzy razy z gumkami i nie wiem jak ogarniemy ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Chyba Laurka nie polubiła pęczaku z groszkiem cukrowym
|
|
#1698 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo pomyślałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na imprezkę to każdy chętny ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- kaczuszkaz tegoco pamiętam dajesz małej Espumisan. Ja chyba też dzisiaj kupię bo wieczorem "chęć puszczania bąków ja wybudza" ale nie wiem ile dawać... |
||||||
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
myboy masakra, współczuję takich ciotek...
My robiliśmy chrzciny w tą niedzielę, było nas 10 osób, tylko rodzice, rodzeństwo, dziadkowie. Mały był bardzo grzeczny, całą mszę przespał, w lokalu pozwolił mi najpierw zjeść rosołek, po czym sam zjadł cyca i poszedł dalej spać, a ja na spokojnie zjadłam obiad a to niespotykane, bo zazwyczaj jak już zaczynam jeść to wtedy i on się upomina
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nadrobiłam po łebkach Co do niejedzenia słodyczy to i ja się podłączę-nie jem od soboty. Ale robię sobie pozwolenie na lody-jednak też nie za dużo i moje ulubione, wodniste ![]() Na ![]() Jeszcze teraz te upały to nawet chodzić się nie chce a co dopiero.. Byliśmy w sobotę na tym wyjeździe. Mała-rewelacja. Budziła się tylko na jedzenie. Cały dzień przespała i w ogóle nie płakała. Od niedzieli istny armagedon Wczoraj już chciałam dzwonić po tż żeby przyjechał z pracy bo ja zryczana, mała to samo, ledwo miała siłę żeby płakać. Dzisiaj rano było chwilę ok i znowu jej się coś włączyło. Łzy jej tak leciały ciurkiem ![]() A wszystko ok chyba. Przebrana, nakarmiona, brzuszek ok. Usnęła w końcu teraz. I do tego jeszcze zaczęły jej się chyba przerwy w kupce bo nie robi po 2 dni i później dopiero ją puszcza. I tak od nowa. Ale nie pręży się jakoś, nie widzę większych problemów jeśli chodzi o wypróżnienie. barbaritka zgadzam się. Wczoraj jak mała spała całe 20 minut przez cały dzień to zdążyłam nastawić obiad, ogarnąć co z grubsza łazienkę i pranie. więc chyba faktycznie my jakoś jesteśmy zaprogramowane na dobrą organizację ![]() myboy chrzciny to nie wesele Twoja mama co im mówi?
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
myboyismine ciotki to sa agentki..pamietam jeszcze jak z moim bylym se spotykalam to juz ciotki robily liste gosci na nasze wesele.. oby Twoja mama im przemowila do rozumu..to prawda-chrzciny to nie wesele
moja mala dopiero usnela.. a ja moge kawke wypic i zjesc sniadanko ![]() wczora przez caly dzien zjadlam dwie kanapki a na obiad 2 pulpety,kilka ziemniakow i surowke... do fryzjera musze sie wybrac wkoncu...
|
#1703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rozrzucenia po Polsce... Cieszmy się ze w Rosji nie mieszkamy!!! Tam dopiero można mówić o rozrzuceniu
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
My zrobiliśmy przedwczoraj listę gości na chrzciny i wychodzi 30 osób razem z dziećmi, bo przecież one też muszą na czymś siedzieć. Z takich malutkich dzieci to będzie nasz Wojtuś i mała Mia, więc dla nich nie trzeba miejsca.
Jednak 8 osób to ze strony mojego Tża co mieszkają w Niemczech, więc nie wiemy czy przyjadą, ale zaprosić trzeba.
|
#1705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, ze Mały grzeczny zauważyłam, że mój przesypia imprezy, jak jest wiecej osób ![]() Cytat:
u nas też tak samo![]() sama nie wiem co mama im powiedziała zdziwiłam sie, że tak nbagle wszyscy chcą przyjechac żeby mnie tak zapraszali ![]() niech spadają:dCytat:
![]() tydzień temu zaczęlam robić jedzenia na następny dzień wieczorem, jak Tż zajmuje się Małym później sobie odgrzewam... bo tak na bieżaco to nie mialam szans, zeby jeść regularnie... tez tak było że tylko 2-3 razy dziennie jakąś kanapkę
|
||||
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam chuste. Tzn na OLX więc jeszcze jej nie mam. Stwierdziłam że będzie mi wygodniej gdzieś wyskoczyć choćby na chwilę do sklepu czy jakbym do mamy na kawę chciała iść...a mieszka 2 bloki dalej...elastyczna kupiłam bo liczę na to że Majce się odmieni i polubi wózek
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ładnie ja odblokowalo po espumisanie w ogóle kiedyś w głowę się pukalam jak matki opowiadaly o radości ze zrobienia przez malucha kupy... Ale teraz wiem o co chodzi
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak Mały zrobił kupę po tygodniu to dopiero było szczęście ![]()
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
myboyismine
My też planujemy około 13 osób, rodzice, rodzeństwo, dziadkowie i tyle, ale w lokalu. Masz już wdzianko dla Oskara? Ja nie wiem w co mam ubrać Jaśka. ![]() Alkamor ja na męczące bąki daję kroplę Boboticu- tańszy niż Espumissan. Zwykle pomaga. Biedny, wczoraj tak pierdział że aż się budził z rykiem.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-07-21 o 11:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Wydaje mi się, że dopiero niedawno leżałam na pato, a tu proszę jakie mam duże dziecko.
W soboty też pracuje. Czasami też przynosi pracę do domu. Jedynie niedziele ma całą dla nas.
06.09.2014 
w ogóle to fajnie by było z Wami wszystkimi się kiedyś spotkać
a mąż zaczyna się łasić
w środę wizyta u gin- i też się boję
po 100 m szukałam dodatkowych płuc. Myślałam że zejdę w tym lesie 
Wojtek wczoraj skończył 4 tygodnie, a jutro stuknie mu miesiąc...

za szczepienie

: