![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VIII
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5214828 8]Widze, ze nowy watek Wam sie zdublowal
![]() ![]() Jeśli o mnie chodzi to można usuwać. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie dziś gin po badaniu powiedział, że Mały jest już bardzo nisko, spokojnie wyczuwa główkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() A śniadanie odłożone przez położną, żebym mogła zjeść je po porodzie, to smakowało mi jak w najlepszej restauracji ![]() Zobaczymy jak będzie teraz ![]() Cytat:
Kto wie, może za rok uda się wybrać całą rodzinką nad morze i zrobić pamiątkową sesję.. ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku!!!
![]() Kupiłam Wiki sukienkę bombkę na jesień/zimę z przyszytym bolerkiem, sukienkę, tunikę i bluzkę na lato lub wiosnę i śpiochy na pierwsze miesiące. Zapłaciłam za wszystko 12 zł ![]() Strasznie mnie dziś bolał brzuch, po prawej stronie na wysokości biodra, ale przeszło po kilku minutach. Teraz mnie mega boli kolano, jak na zmianę pogody. Już dawno nie bolało, zawsze mi promieniowało podczas okresu na kolano. Przez te bóle mam już dość ciąży... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5214828 8]Widze, ze nowy watek Wam sie zdublowal ![]() ![]() A nie widziałam drugiego ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Dzis bylam u kontroli, malutka wysluchala prosb i ponownie obrocila sie glowka w dol. 32w6d i 2272g i znow o tydzien zdaje sie byc wieksza ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja znów spać nie mogę. Jadę dziś na miasto pochodzę po lumpka ch. W sumie nie mam nic do kupienia ale dla wyjścia z domu poprostu. Kompletnie nie umiem wyczuć mego malucha.. mam wrażenie ze on nadal leży w poprzek. Czasem czuje go pod zebrami chyba nóżki. Ale ni z tad ni z owad, zaraz czuję tylko w poprzek z dwóch stron brzucha jak się wypycha. Mam chyba jakiegoś nie zdecydowanego chłopaka. Wczoraj przestałam ten film o porodzie w aucie dla męża. Był w szoku.😂😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tymi szpitalami się zgodzę. Jak jest łazienka na pokój nawet 5-6 os to luxus. Bo są właśnie takie za na caly korytarz jest łazienka i to niezbyt wypasiona jak oddział nieremontowany:-/ ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
Co do krocza to ja też dziś cierpię. Narobilam się wczoraj ogórków kiszonych i jak się polozylsm tak mnie boli do dziś. Miałam robić dzis korniszony ale nie wiem czy dam radę. ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Ja to chyba takie rzeczy na all bym kupowala. Ale ceratki nie tylko przescieradelko do gondoli jeżeli nie ma w zestawie ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Też szukam staników, hakie kupujecie, gdzie i jak z rozmiarem? ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Nie to ślicznie rośnie panienka. Dobrze ze się przekrecila
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w nowym wątku!
wczoraj byłam taka śpiąca, że poszłam spać o 21.30 - 3 razy Tż mnie budził, żebym tak nie chrapała ![]()
![]() |
#68 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie widziałam. Był tu link?
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#71 | |||
Zadomowienie
|
Witam sie i ja😊
W poludnie zajelam sie praniem, sprzataniem i prasowaniem ciuszkow i 21 padlam na lozko jak kawka. Patrze a tu nowy wątek 😊 Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Mój mały na początku 31 tygodnia ma 1798 g
![]()
#73 |
Rozeznanie
|
Nooo jak pięknie
![]()
#74 |
Wtajemniczenie
|
Czy ją już Amowilam jak nienawidzę mieszkać na wsi?brak światła od 24 h
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
#75 |
Zadomowienie
|
Wychodzi na to ze przybrał 500 g w dwa tygodnie
#76 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też tak bylo
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
#77 |
Zadomowienie
|
No to dobrze. Cieszę się ze rośnie. Koło mnie leżała dziewczyna ostatnio gdzie jej mała w 35 tc ma 2100 więc malutka
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie! To mój w 30 miał 1350g, ciekawe czy też wystrzeli czy będzie drobniejszy. Cytat:
Wczoraj zrobiłam chyba już ostatnie zamówienia na allegro: materac do łóżeczka, do kołyski, pościel, ochraniacz na materac, niania... Zostanie już tylko do kupienia łóżeczko i fotelik. Ale wydaje mi się ze wydatkom i zakupom dla dziecka nie ma końca... Zbieram się i idę kosić trawę na ogródku, chociaż połowę bez pojemnika żeby nic nie dźwigać, bo Tż robi tyle nadgodzin w pracy ze mi go żal ze jeszcze w domu tyle roboty, trochę mu pomogę. Choć znając życie będzie zły że takie rzeczy robie.
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wizyta dopiero w 5 sierpnia i to będzie moim zdaniem ostatnia wizyta (bo ostatnią mam zaplanowaną na tp) ![]() Tż się ze mnie uśmiał. Wczoraj dzwonili do nas z sklepu gdzie zamawialiśmy łóżeczko, że może być w kolorze sosnowym, a ja chce w białym. Podejrzewam, że nie chce im się bawić w ściąganie od innych dostawców (za mało zarobią) więc powiedziałam, ze rezygnujemy. Dzwoniłam dziś 30 km dalej i mają na stanie. Tż się zgodził i jedziemy jak wyjdzie z pracy ![]() ![]()
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Mój w 29 miał 1300.
#81 |
Wtajemniczenie
|
Cześć! Spało mi się super, ale mąż mnie obudził o 7 i już nie mogę usnąć... zjem śniadanko i zabieram się za odlewanie soku z wiśni, gotowanie dżemu.
Dziękuję za gratulacje w imieniu koleżanki. Dali jej oksytocyne, wody odeszły zielone, ale nie było żadnych skurczy więc po 11 godzinach zdecydowali się na CC, także dziewczyny nigdy nie wiadomo do końca czy aby na pewno nie będzie CC zamiast SN. Trochę wam nie w temacie zadam pytanie, ale może któraś z was kupowała na allegro coś takiego: http://allegro.pl/k86-ekskluzywna-bl...326842266.html ? Poszukuję akucji z białym lub czarnym kolorem. U tego sprzedawcy nie ma a u innych ciężko znaleźć bo podpisuje to każdy inaczej. Na aliexpress tego pełno, ale zanim to do mnie dotrze itd to minie sto lat chyba... owieczkaa Jedyne dobre jedzenie szpitalne pamiętam z dzieciństwa, ale szpital dziecięcy rządzi się innymi prawami. Panna Izabela Mnie też kiedyś na zmianę pogody kolana bolały, ale w ciąży jak ręką odjął ![]() meneq Super, że wszystko w porządku. loudres Spokojnie też nie mogłam wyczuć a przekręcił się już głową w dół. Myślałam, że wystaje mi głowa tu wyżej a to dupka hehe. misiskuku Do boju hehe ![]() ![]() fatal21 Skąd to znam. Gotowałam wczoraj zupę owocową i co? Gaz mi się skończył. Tż wieczorem dopiero kupi a dziś muszę się rozwalić w kuchni u teściowej...
![]() |
#82 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O to podobnie jak mój. W 30t3d miał 1760 g ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, na razie padaja propozycje, pierwsza przepadla z kretesem, druga - ladne imie, z fajnym znaczeniem, ale cos nam jednak nie pasuje. Jestem niemal pewna, ze imie wybierzemy dopiero jak corka sie urodzi i nie bedzie to zadne z wymienianych w ciazy ;-) A Wy juz macie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Ale się wkurzyłam!! W piątek miałam badanie pola widzenia i lekarka nie mogła wydrukować wyniku, bo skończył jej się tusz w drukarce
![]() Dzisiaj dzwonię, a one oczywiście nic nie wiedzą, mam dzwonić popołudniu, bo będzie "inna koleżanka". Znając życie też nic nie będzie wiedzieć albo zwali na kogoś innego, że on jednak będzie wiedział ![]() A w czwartek rano mam wizytę u okulisty i muszę mieć ten wynik ze sobą. Ale im zrobię tam jutro dym jak dalej nie będzie wyniku ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak bylo przy corce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Siemankooooooooo mamuśki-laseczki
![]() Nie odzywałąm się od paru dni bo wymieniają u nas grzejniki i jest rozpiździel a poza tym po niedzielnej nawałnicy nie było prądu,netu,wody długo. Takiej burzy od lat nie było. Bardzo dużo drzew powyrywanych z korzeniami u nas w mieście.POprzewracane słupy energetyczne,masakra jakaś.Całe miasto nie miało wody i prądu (nam włączyli wczoraj rano dopiero,nawet umyć się nie było jak w niedzielę-fe). Od wczoraj mam skurcze jakich nie miałam,albo mylę je z twardnieniem brzucha a to jakieś braxtony są,kurna nie wiem. Brzuch i podbrzusze mnie boli,kłuje i ciągnie jak przed okresem,jajniki napierdzielają pełną parą,ciągnie mnie w pachwinach aż nie halo mi chodzić- nie jest to stałe uczucie,bo przechodzi po jakiś 20 min i później się znowu pojawia. Bardzo bolą mnie,ćmią stawy biodrowe i mam takie wrażenie jakby miały mi się zaraz odczepić,oderwać od reszty ciała i polecieć gdzieś w...kosmos. Do tego od wczoraj mój organizm zaczoł się oczyszczać ![]() ![]() Mam pytanie do merry82 Jak jechaliście do usc w sprawie uznania ojcostwa to wcześniej umawialiście się na wizytę ( pamiętam jak aakkzzii pisała w piątek,że jak pojechali to baba im się kazałą w tejs prawie skontaktować z kierownikiem usc). Jak było w Waszym przypadku. My też chcemy to załatwić. Jakie dokumenty musieliście mieć oboje? Jak długo trwała ta papierologia i jaki dokument sie dostaje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Kurde nie strasz z tymi bólami i oczyszczaniem, masz jeszcze czas! Dobrze, że wizyta jutro.
Ja szczerze mówiąc nie potrafię sobie wyobrazić skurczów brzucha. Nigdy nie miałam skurczu w czymś innym niż łydka, i jeśli to jest coś takiego tylko w brzuchu, to ja nie chcę rodzić ![]()
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoszone, choć tylko 1/3 podworka no ale zawsze to coś ![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jak klikam to nic mnie nie boli ale rano ponad godzinę miałam to samo co wczoraj sie powtarzało w równych odstępach.Teraz biodra tylko nawalają jak głupie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka u Ciebie pogoda? Ja mialam bardzo silne skurcze albo przy lekkim odwodnieniu, albo przy zatruciu pokarmowym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.