Sex na pierwszej randce- a dlaczego nie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-18, 10:14   #61
BiteAddict
Rozeznanie

Dot.: Sex na pierwszej randce- a dlaczego nie?

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;52118531]Wyobraź sobie że ja tam miałam ,zadawałam się z dziewczyną która miała bardzo lajtowe podejście do seksualność i często mi opowiadała o swoich erotycznych przygodach gdy pod mostem jakiś oblech brał od tyłu albo jak w plenerze jakiś kolesi robił jej minetę -długo akceptowałam jej zachowanie ale w końcu zerwałam z nią kontakt bo w myślach zygać mi się chciało jak słuchałam jej opowieść -i jeszcze była wielce zdziwiona dlaczego facet z którym się spotykała ją olał po tym jak dowiedział się co ona wyprawia albo nie rozumiała dlaczego po imprezie gdy była uchlana i dobierała się do rozporka jednego faceta on ją odepchnął -_-no naprawdę nie wszyscy mężczyźni lubię takie panienki

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Dla Ciebie seks to zabawa a dla mnie nie w swoim życiu miałam mnóstwo randek i na trzecim spotkaniu jak dałam się przytulic facetowi to był sukces ,więc nawet w najbardziej wybujałych snach nie wyobrażam sobie czegoś więcej. Poza tym na pierwszym spotkaniu raczej nie doświadczam żadnej chemii i porozumienie dwóch dusz zwykle trzymam taktowny dystans wobec mężczyzny i wszystko dzieje się na neutralnym gruncie. Nawet patrząc czysto fizycznie nie poznałam jeszcze mężczyzny który by mnie nas tyle zajarał na pierwszym spotkaniu żeby iść z nim tango więc wiesz A te 24 lata już mam i dla mnie jest to totalnie dziwne[/QUOTE]

Akurat to rozumiem, sama bym nie chciała słychać o czyichś podbojach....
Ale wciąż widzę różnice między pierwszą randką a puszczaniem się z byle kim byle gdzie. Bo dla mnie randką jest spotkanie dopiero wtedy jak coś mnie na tyle będzie przyciągać, że będzie jakaś chemia.
Pierwsze spotkanie to nie znaczy pierwsza randka
Ale mam swoje minimum, na pierwszej randce pocałunek musi być, taki test czy zaiskrzy. Na razie działało

Edytowane przez BiteAddict
Czas edycji: 2015-07-18 o 10:15
BiteAddict jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-18, 12:46   #62
ANKA54321
Zadomowienie

Jeśli to ma być tylko przygoda to dlaczego nie ?
Ale jeśli ma sie nadzieje na coś wiecej z tym facetem to raczej nie.
Ale podsumowując niech kazdy robi co chce.
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-18, 17:50   #63
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ANKA54321 Pokaż wiadomość
No tak. Przygodny Ziutek ma od ręki to, na co ukochany mężczyzna musi sobie zasłużyć.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-18, 17:54   #64
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez af096d25f0cf772bc51ba27de bbec984bc7420f7 Pokaż wiadomość
No tak. Przygodny Ziutek ma od ręki to, na co ukochany mężczyzna musi sobie zasłużyć.
mówisz o wypowiedziach dwóch różnych osób.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-19, 10:15   #65
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BiteAddict Pokaż wiadomość
Akurat to rozumiem, sama bym nie chciała słychać o czyichś podbojach....
Ale wciąż widzę różnice między pierwszą randką a puszczaniem się z byle kim byle gdzie. Bo dla mnie randką jest spotkanie dopiero wtedy jak coś mnie na tyle będzie przyciągać, że będzie jakaś chemia.
Pierwsze spotkanie to nie znaczy pierwsza randka
Ale mam swoje minimum, na pierwszej randce pocałunek musi być, taki test czy zaiskrzy. Na razie działało
hm a dla mnie randka to po prostu spotkanie z kimś kto nie jest kolegą/znajomym. czy iskrzy czy nie to się okazuje zazwyczaj w trakcie. więc w tej sytuacji, jeśli pierwsza randka to pierwsze spotkanie to dla mnie za wcześnie na seks. ale nie widzę sensu czekania nie wiadomo ile jeśli jest chemia, dogaduje się z kimś, lubię go- to wystarczy kilka spotkań
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-20, 00:33   #66
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
mówisz o wypowiedziach dwóch różnych osób.
Odniosłem się jedynie do wypowiedzi ANKA54321.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-20, 09:12   #67
BezFartuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whiskey z lodem Pokaż wiadomość
Zaraz pojawią się dwa obozy i będą próbowały przekonać do swojej racji. Ja tu zrobię podsumowanie tematu i problemu...

Niech każdy robi na co ma ochotę!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez aKatia Pokaż wiadomość
Nie chcę się kłócić ale mnie tak ciągnęło do obecnego partnera że miałam mokre spodnie kiedy się tylko całowaliśmy. Nie wyobrażam sobie trzymać go rok czy nawet pół roku z daleka. Po prostu nie rozumiem jak można tak dla zasady nie pozwalać na seks przez x czasu. Uprawialiśmy seks oralny na pierwszym spotkaniu, na trzecim poszliśmy na całość. Jesteśmy od tego czasu trzeci rok razem, nie sądzę że seks na pierwszej randce był złym pomysłem.
Jakbym czytała o swoim obecnym związku - mam na myśli tę chemię od pierwszego spojrzenia. Dosłownie I też uważam, że czekanie wyłącznie "dla zasady" jest bez sensu

Edytowane przez BezFartuszka
Czas edycji: 2015-07-20 o 09:13
BezFartuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-20, 10:46   #68
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Cóż, dla mnie człowiek, który lata do łózka z kim popadnie i ile wlezie jest mniej wart niż ten, który ma stałego partnera.
Cytat:
Napisane przez af096d25f0cf772bc51ba27de bbec984bc7420f7 Pokaż wiadomość
Odniosłem się jedynie do wypowiedzi ANKA54321.
o zasługiwaniu mówiła strup

BezFartuszka, też tak miałam ale wiesz, jeśli ktoś chce sobie czekać i ma to dla niego znaczenie, to niech czeka. ja mogę nie rozumieć, ale to ich wybór. nie rozumiem jednak, dlaczego te osoby są tak zamknięte w swoim światopoglądzie i nie uznają żadnego innego podejścia, niż własne, nie dopuszczają do świadomości, że inaczej nie znaczy gorzej
Stary 2015-07-20, 10:52   #69
Kaletnik
Raczkowanie

Cytat:
Typowa współczesna kobieta Hulaj dusza piekła nie ma za młodu, ale gra świętszą od papieża gdy chce się ustatkować.
Kaletnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-20, 11:00   #70
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
hm a dla mnie randka to po prostu spotkanie z kimś kto nie jest kolegą/znajomym. czy iskrzy czy nie to się okazuje zazwyczaj w trakcie. więc w tej sytuacji, jeśli pierwsza randka to pierwsze spotkanie to dla mnie za wcześnie na seks. ale nie widzę sensu czekania nie wiadomo ile jeśli jest chemia, dogaduje się z kimś, lubię go- to wystarczy kilka spotkań
A no właśnie ,pierwsza randka to dla mnie znaczy pierwsze spotkanie z obcą osobą ..bo zanim ją dogłębniej poznam to minie trochę czasu zwykle u mnie dochodzi do jakiego fizycznego kontaktu z biegiem rozwoju zdarzeń pierwszy pocałunek 5 -6 randka podobnie jest z przytuleniem . No a sam seks to jak mówiłam z pół roku ,z rok czasu to dla mnie odpowiedni okres.Już wolę sama się zadowolić niż pozwolić na to komuś innemu wiem że jest to niespotykane ale nie ciągnie mnie zupełnie do takich rzeczy
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-20, 11:17   #71
BiteAddict
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
Każdy inaczej precyzuje co jest randką Ja do tego muszę mieć albo iskry w rzeczywistości, albo chociaż dużo przesłanek, że tak będzie.
Pierwsza randka będąca pierwszym spotkaniem zdarzyła mi się 2 razy, ale to były randki z internetu, po sporej ilości rozmów. W takich wypadkach musi coś w internetowych rozmowach zaiskrzyć żeby w ogóle do tej randki doszło. Ale to nie gwarantuje jeszcze iskier w rzeczywistości.

Cytat:
Napisane przez BezFartuszka Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o swoim obecnym związku - mam na myśli tę chemię od pierwszego spojrzenia. Dosłownie I też uważam, że czekanie wyłącznie "dla zasady" jest bez sensu
Miałam tak samo

Cytat:
To ja robię odwrotnie Nie nadaję się do przygód na jedną noc, jak już z kimś sypiam to nie jednorazowo i zawsze ten człowiek coś dla mnie znaczy
Stary 2015-07-20, 14:20   #72
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Ja to już nie wiem o czym jest ten temat. Już tyle wariantów numerków na pierwszej randce zostało tu przedstawionych, że zgłupiałam.

Jeśli chodzi o przypadkowe numerki z ledwo co poznanym osobnikiem - nie. Sama mam problem z osiągnięciem satysfakcji z seksu i nie wiem, jak inne potrafią ją osiągnąć z przypadkowym facetem, byle gdzie, byle jak. Oczywiście pisząc o satysfakcji mam na myśli orgazm, a nie podniecenie (które w przypadkowych sytuacjach może być ogromne, to akurat wiem) czy zwykłe "kolejny mnie wyruchał, więc nie jestem taka odrażająca". Generalnie takie zachowanie (seks ot tak sobie, w toalecie, w krzakach itp) jest dla mnie odrażające i nie powinno mieć miejsca ani w przypadku kobiet, ani mężczyzn.

Numerki z kimś, kogo zna się od jakiegoś czasu, ale z kim nie zamierza się wchodzić w związek - jeśli ktoś ma tak duże potrzeby, że masturbacja mu nie wystarcza, a ma partnera i możliwość uprawiania bezpiecznego seksu, niech sobie go uprawia. Ja na takie sporty nigdy bym się nie zdecydowała, ale nie widzę nic w tym złego.

Numerek z kimś, kto nam się wcześniej podobał, z wzajemnością, i kogo się spotykało w gronie znajomych już wcześniej kilka razy, a pojęcie "pierwsza randka" dotyczy pierwszego spotkania z tą osobą sam na sam, bez znajomych - też ok. Ja akurat jestem w związku wynikłym z takiej znajomości. Spotkałam go kilka razy u znajomych, od razu złapaliśmy kontakt i zaczęło iskrzyć, więc jak w końcu wyszliśmy tylko we dwoje, to nie było takiej siły, która by sprawiła, że nie wylądowalibyśmy w łóżku. Nie widziałam też powodu, żeby odmawiać seksu i sobie, i jemu w imię jakichś zasad (wcześniej uważałam, że trzeba faceta przetrzymać chociaż przez miesiąc ot tak, żeby nie wyjść na łatwą - głupota!).

Uważam, że trzeba postępować zgodnie z intuicją, warto czasami pozwolić sobie na spontaniczność, ale oczywiście w granicach zdrowego rozsądku - zawsze gumka musi być. No i nie w krzakach, żeby kleszcza nie złapać
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-20, 14:40   #73
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;52142010]Ja to już nie wiem o czym jest ten temat. Już tyle wariantów numerków na pierwszej randce zostało tu przedstawionych, że zgłupiałam.

Jeśli chodzi o przypadkowe numerki z ledwo co poznanym osobnikiem - nie. Sama mam problem z osiągnięciem satysfakcji z seksu i nie wiem, jak inne potrafią ją osiągnąć z przypadkowym facetem, byle gdzie, byle jak. Oczywiście pisząc o satysfakcji mam na myśli orgazm, a nie podniecenie (które w przypadkowych sytuacjach może być ogromne, to akurat wiem) czy zwykłe "kolejny mnie wyruchał, więc nie jestem taka odrażająca". Generalnie takie zachowanie (seks ot tak sobie, w toalecie, w krzakach itp) jest dla mnie odrażające i nie powinno mieć miejsca ani w przypadku kobiet, ani mężczyzn.

Numerki z kimś, kogo zna się od jakiegoś czasu, ale z kim nie zamierza się wchodzić w związek - jeśli ktoś ma tak duże potrzeby, że masturbacja mu nie wystarcza, a ma partnera i możliwość uprawiania bezpiecznego seksu, niech sobie go uprawia. Ja na takie sporty nigdy bym się nie zdecydowała, ale nie widzę nic w tym złego.

Numerek z kimś, kto nam się wcześniej podobał, z wzajemnością, i kogo się spotykało w gronie znajomych już wcześniej kilka razy, a pojęcie "pierwsza randka" dotyczy pierwszego spotkania z tą osobą sam na sam, bez znajomych - też ok. Ja akurat jestem w związku wynikłym z takiej znajomości. Spotkałam go kilka razy u znajomych, od razu złapaliśmy kontakt i zaczęło iskrzyć, więc jak w końcu wyszliśmy tylko we dwoje, to nie było takiej siły, która by sprawiła, że nie wylądowalibyśmy w łóżku. Nie widziałam też powodu, żeby odmawiać seksu i sobie, i jemu w imię jakichś zasad (wcześniej uważałam, że trzeba faceta przetrzymać chociaż przez miesiąc ot tak, żeby nie wyjść na łatwą - głupota!).

Uważam, że trzeba postępować zgodnie z intuicją, warto czasami pozwolić sobie na spontaniczność, ale oczywiście w granicach zdrowego rozsądku - zawsze gumka musi być. No i nie w krzakach, żeby kleszcza nie złapać [/QUOTE]

o 3 nad ranem na ławce w parku też może być bardzo fajnie, gwarantuję spróbuj kiedyś ze swoim partnerem, świerze powietrze, cisza nocy, adrenalina => boskie orgazmy
Stary 2015-07-20, 15:14   #74
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
o 3 nad ranem na ławce w parku też może być bardzo fajnie, gwarantuję spróbuj kiedyś ze swoim partnerem, świerze powietrze, cisza nocy, adrenalina => boskie orgazmy
Na razie poproszę o jakiekolwiek orgazmy, potem zastanowię się nad boskimi :P
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-20, 16:34   #75
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaletnik Pokaż wiadomość
Typowa współczesna kobieta Hulaj dusza piekła nie ma za młodu, ale gra świętszą od papieża gdy chce się ustatkować.
No, gdy chce się ustatkować, to CHCE ustatkować, i więcej nie hula, proste, nie?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-20, 17:44   #76
VingardiumLeviosa
Przyczajenie

Wg mnie każdy robi to co chce i każdy pracuje na swój rachunek Ja z moim chłopakiem zaczęliśmy się kochać po miesiącu bycia razem Jest chyba najprzystojniejszym mężczyzną jakiegokolwiek widziałam na żywo (i jeszcze jest mój ), i tak strasznie nas do siebie ciągnęło, ale oboje chcieliśmy chociaż trochę poczekać teraz nie ma tygodnia bez erotycznych doznań
Stary 2015-07-20, 18:06   #77
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
No, gdy chce się ustatkować, to CHCE ustatkować, i więcej nie hula, proste, nie?
Chodzi chyba o to, że zgrywa taką także dla partnera, z którym chce się związać.
Stary 2015-07-20, 20:35   #78
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;52142640]Na razie poproszę o jakiekolwiek orgazmy, potem zastanowię się nad boskimi :P[/QUOTE]

to trzymam kciuki! choć może powinnam co innego

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
ja tam w ramach ustatkowania dalej hulam
Stary 2015-07-20, 23:00   #79
Wrzeslaw97
Przyczajenie

Mam podobne zdanie do VingardiumLeviosa - jeżeli dwoje ludzi czują do siebie pociąg to po co się powstrzymywać. Zakładając, że będą się spotykali częściej to po co potęgować napięcie?
Wrzeslaw97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-21, 15:27   #80
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wrzeslaw97 Pokaż wiadomość
Mam podobne zdanie do VingardiumLeviosa - jeżeli dwoje ludzi czują do siebie pociąg to po co się powstrzymywać. Zakładając, że będą się spotykali częściej to po co potęgować napięcie?
Zakładając, że będą się spotykali to tak, czemu nie ale jeśli tak dla zabawy, na jeden raz to sorry, puszczać się każdy może.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-21, 16:09   #81
diabliczka66
Wtajemniczenie

Przecież to tylko sex ... od tego nic nie zależy.

nabazgrane w notatniku
diabliczka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-21, 16:29   #82
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Zakładając, że będą się spotykali to tak, czemu nie ale jeśli tak dla zabawy, na jeden raz to sorry, puszczać się każdy może.
w sensie twierdzisz, że jeśli seks będzie na pierwszej randce, to związku z tego nie będzie?
Stary 2015-07-21, 16:30   #83
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez diabliczka66 Pokaż wiadomość

nabazgrane w notatniku
I to znaczy, że trzeba latać do łóżka z kim popadnie, na byle imprezie? no ok.
Stary 2015-07-21, 16:46   #84
BiteAddict
Rozeznanie

Cytat:

nabazgrane w notatniku
Właśnie całkiem sporo zależy, jakbym się z kimś nie dogadywała w łóżku to związek by nie miał sensu

Cytat:
Ja się już pogubiłam, dyskusja jest o seksie z byle kim byle gdzie czy o seksie na pierwszej randce? Bo to spora różnica.
Stary 2015-07-21, 16:50   #85
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Seks jest tylko dobra zabawa a oburzenie niektórych to jak by się bóg wie co robiło. Np jeśli facet tak robi to jest ok a jeśli kobieta to już nazwana jest odpowiednio ...

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-07-21, 16:53   #86
pffe
BAN stały

Cytat:
Seks jest tylko dobra zabawa a oburzenie niektórych to jak by się bóg wie co robiło. Np jeśli facet tak robi to jest ok a jeśli kobieta to już nazwana jest odpowiednio ...

nabazgrane w notatniku
Nie wciskaj mi takich słów w usta bo ja od początku uważam, że nie płeć jest ważna w tej kwestii. Dla mnie tak samo facet jest nie godny uwagi jak jest "łatwy" jak i dziewczyna.
Stary 2015-07-21, 16:54   #87
201607040946
Konto usunięte

Haters gonna hate
Kontynuujcie!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-21, 16:59   #88
Lena783
BAN stały

dla mnie to nie jest nic oburzającego, niektóre relacje sprowadzaja sie tylko i wyłącznie do seksualnych. w takim wypadku seks na pierwszej randce (jeśli potrafisz oszacowac ze bedzie to tylko facet do łóżka) to nic złego jesli dobrze sie z tym czujesz.
Lena783 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-21, 17:03   #89
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lena783 Pokaż wiadomość
dla mnie to nie jest nic oburzającego, niektóre relacje sprowadzaja sie tylko i wyłącznie do seksualnych. w takim wypadku seks na pierwszej randce (jeśli potrafisz oszacowac ze bedzie to tylko facet do łóżka) to nic złego jesli dobrze sie z tym czujesz.
Dokładnie tak. Z tego moze być związek łóżkowy opierając się tylko na tym. I wcale nie musi to być jedną randka tylko np spotykanie co jakiś czas w celach lozkowych

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-07-21, 17:16   #90
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
w sensie twierdzisz, że jeśli seks będzie na pierwszej randce, to związku z tego nie będzie?
podbijam pytanie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości