Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-21, 22:19   #1831
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Hej
Ja tez drugi dzien bez slodyczy. Dziwnie jakos bylo wejsc do lidla i wyjsc bez rozka
Bylam dzisiaj u lekarza z Malą i miałam 15min wyklad od pani doktor jakie to szczepionki na nfz sa złe i szkodliwe. Już zapowiedziałam, że na szczepienie idzie tz. Ja niechę widzieć w oczach tej pani jaką jestem wyrodną matką że śmiem tym szczepić dzieckoala:
Taaaa my byłyśmy szczepione i jakoś żyjemy -.- ja szczepilam 6w1 ale to tylko dlatego że nie mogę znieść jak ona płacze i ja coś boli.. wiem, ktoś pomyśli że durna jestem ze za parę lat ona nie będzie nawet tego pamiętać, no ale ja będę taka już jestem
Nie widzę nic złego w szczepieniach NFZ btw. Skoro są takie złe w to niech je wycofaja...I.niech szczepia za darmo 6w1...
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:20   #1832
k a j a
Zakorzenienie

Sylwka ja też bym chciała biegać.. Ale nie wiem czy mam kiedy. Bo łaskawy tz ma wszystko w dupie i wszystko jest na mojej głowie, dziewczyny, dom, obiady,.. Wszystko..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:21   #1833
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Tz mnie jutro zostawia i jedzie do Warszawy wesprzeć tego kolegę, boje sie zostać sama wiec chyba spakuje małego i kota i pojadę do rodzicow

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja już byłam jedną nockę sama ale na drugą pojechalam do rodziców:p i powiem Ci ze co u siebie to u siebie :p
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:22   #1834
k a j a
Zakorzenienie

Country też się czułam jak wyrodna matka jak szczepilam Blanke na nfz. I ten tekst pielęgniarki..jest pani jedną z niewielu. Pfff :p

Ale teraz już chyba szczepie 5w1.

Lena
Stary 2015-07-21, 22:26   #1835
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
moja teściowa przytargała skądś wage dla dzieci i dziś ważyłam małą. waży 5300 a jutro kończy miesiąc
przy wyjściu ze szpitala miała 4300 więc równy kilogram nadrobiła

nie ogarniam cie dziewczyno

ja poza lodami słodyczy nie jadłam na lody zrobiłam sobie dyspense w upaly i jeden lodzik dziennie jest dozwolony
za wagę!!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Sylwka ja też bym chciała biegać.. Ale nie wiem czy mam kiedy. Bo łaskawy tz ma wszystko w dupie i wszystko jest na mojej głowie, dziewczyny, dom, obiady,.. Wszystko..
A wrrr.. :bat: dla tż! Albo postaw go przed faktem dokonanym, kochanie wychodzę na pół godzinki, zajmij się coreczkami

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Aj z tymi szczepieniami to posrało, skoro nfz je refunduje to nie mogą być zle , a co mają zrobić ludzie których nie jest to kwestią wyboru tylko zwyczajnie ich na nie nie stać... Co też zli rodzice ... :/
Stary 2015-07-21, 22:30   #1836
Irmusia81
Zakorzenienie

Industria- ja to samo słyszałam o mm. Nie wolno podawać więcej niż jest opisane na opakowaniu - tzn więcej ml na dobę.

A ja nie rezygnuje ze słodyczy 😉
Waga ładnie spada. Brzuch też. Nie ma sensu sobie odmawiać teraz jak maly ssak tyle ze mnie wyciąga 😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:31   #1837
k a j a
Zakorzenienie

Chyba tak.muszę robić.. Po prostu zostawiam i tyle, niech się zajmuje, z palcem dzieci nie zrobiłam ze teraz sama się nimi zajmować mam.

I nie będzie obiadów!

Lena
Stary 2015-07-21, 22:33   #1838
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba tak.muszę robić.. Po prostu zostawiam i tyle, niech się zajmuje, z palcem dzieci nie zrobiłam ze teraz sama się nimi zajmować mam.

I nie będzie obiadów!
Dokładnie tak! W końcu to nie tylko twoje dzieci mama też musi mieć czas dla siebie!
Stary 2015-07-21, 22:36   #1839
Irmusia81
Zakorzenienie

U mnie w przychodni na szczęście nikt nie lobbuje za szczepionkami skojarzonymi. Ja szczepie normalnie plus pneumokoki i meningokoki dla Leosia. Na rotawirusy nie ma sensu szczepić zdaniem naszego lekarza więc sześć stów zostanie w kieszeni 😉
Stary 2015-07-21, 22:37   #1840
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja już byłam jedną nockę sama ale na drugą pojechalam do rodziców:p i powiem Ci ze co u siebie to u siebie :p
Jak ja bym miała mamę blisko to tez bym pewnie do niej jeździła na nocki. Nie to, ze sie boje tylko czasem nudno no i przy Małej by pomogła. A może mi sie tak wydaje, ze bym jeździła ale obiadkiem maminym to bym nie pogardziła
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:49   #1841
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Jak ja bym miała mamę blisko to tez bym pewnie do niej jeździła na nocki. Nie to, ze sie boje tylko czasem nudno no i przy Małej by pomogła. A może mi sie tak wydaje, ze bym jeździła ale obiadkiem maminym to bym nie pogardziła
Taa te obiady mamine to akurat mega plus jeszcze moja ostatnio ma fazę na gotowanie super zdrowych dań, przy czym są one naprawdę dobre
Stary 2015-07-21, 22:53   #1842
201710041131
Konto usunięte

Mi sie nie chce gotować, jemy to co mama przywiezie albo tz zrobi...

Kaja dla Tz

Jednak chyba nie jadę do rodzicow bo nie mam czym jechać chyba ze cos wymyślę

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 23:09   #1843
pszczoua
Zakorzenienie

Ilonus, mi teraz starczyla jedna kuracja, po Julku robiłam dwie. Może dlatego ze wtedy byłam nacieta a teraz nie...
Stary 2015-07-21, 23:28   #1844
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Industria- ja to samo słyszałam o mm. Nie wolno podawać więcej niż jest opisane na opakowaniu - tzn więcej ml na dobę.
karmiąc syna nie patrzyłam na opisane na opakowaniu mililitry na dobę. nie można się dać zwariować, nie każde dziecko musi zjadać tyle ile tam napisali. jeden potrzebuje więcej, drugi mniej. jak dziecko głodne to jak? czekaj do jutra bo limit mililitrów wyczerpany owszem, mleko matki trawi się szybciej, ale nie w 15-30 minut a jak dziecko chce to dostaje. sama czasem nie wytrzymuję 3 godziny bez jedzenia a co dopiero malutkie dziecko.. nie mówię o butelce na każdy płacz, ale jak dziecko ewidentnie głodne to nie zastanawiałabym się czy "przysługuje" tylko dała jeść.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 23:38   #1845
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Aaa mi rozstepy też wylazly teraz jakoś.. Ha udach :/

Do wagi sprzed ciąży mam 3 kg.widzę że to samo co przy Blance, będą mi dyndac póki kp..
Czyli do jakiej? Ty w ogóle ledwo przytyłaś
Mi zostało 5 i watpię by te schaby same zlazly.

Cytat:

a ja właśnie wszędzie czytałam że nie wolno dawać dziecku mm zbyt często. bo: (cytuje za abc.zdrowie.pl)
Mleko modyfikowane jest dużo wolniej trawione niż mleko matki. Karmić więc trzeba co 3-4 godziny, aby żołądek dziecka miał czas uporać się ze strawieniem poprzedniej porcji. Możliwości dziecka zwiększają się z czasem, dlatego zmieniają się porcje mleka oraz godziny karmienia.

jeśli bedziemy karmić mm częściej to dziecko nie zdąży strawić i potem mogą być problemy z kupką
Zgadzam sie. Karmiłam Dalie mm. No bez przesady ze czasem jak głodna to dałam lub jak nie dojadla. Ale na pewno należy trzymać sie mniej więcej ram czasowych i ilościowych.

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Hej
Ja tez drugi dzien bez slodyczy. Dziwnie jakos bylo wejsc do lidla i wyjsc bez rozka
Bylam dzisiaj u lekarza z Malą i miałam 15min wyklad od pani doktor jakie to szczepionki na nfz sa złe i szkodliwe. Już zapowiedziałam, że na szczepienie idzie tz. Ja niechę widzieć w oczach tej pani jaką jestem wyrodną matką że śmiem tym szczepić dziecko
To znaczy ze daja syf ? I jeszcze o tym mówią. Bosze co za debilny kraj !
Swoją droga jedne gorsze od drugich ale juz sam fakt takiego postawienia sprawy by niemalże wyłudzić kasę za skojarzone.... Masakra.

Cytat:
br

ja poza lodami słodyczy nie jadłam na lody zrobiłam sobie dyspense w upaly i jeden lodzik dziennie jest dozwolony
Mysle ze mojemu tż by ten tekst przypadł do gustu jeden lodzik dziennie

Cytat:

I nie będzie obiadów!
O to to to to !

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 23:45   #1846
ultraviolwt188
Raczkowanie

Marei nie normalnie mozn go kupic
Tez z tżetem mamy tatuaze i niedługo bedą nowe
Comdo alkoholu tez mi mówili ze 6 godzin trzeba czekac,
Mała od 3 dni o 17 lub 20 ma problemy z brzuszkiem
Nic nie jem nowego co'to moze byc? Dwa razy kupa zielona, ale teraz juz normalna

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Dzieki dziewczyny w imieniu tz

Mehja ja mam takie parcie ale konkretnie tam w środku i to jest bol bardzo podobny do tych pierwszych ale bolesnych skurczy porodowych. Ale jestem w stanie wyczuć ze to nie ma nic wspólnego z pęcherzem. Za to i tak najbardziej boli mnie łechtaczka Jakby mnie ktos skopał czy cos

Mnie taz czasami tak łapie, kości sie schodza i mięśnie na miejsce tak mi polozna mówiła moze bolec
Stary 2015-07-22, 01:28   #1847
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość

Nic nie jem nowego co'to moze byc? Dwa razy kupa zielona, ale teraz juz normalna

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Mnie taz czasami tak łapie, kości sie schodza i mięśnie na miejsce tak mi polozna mówiła moze bolec

Kurczę to długo Cie trzyma a ja myślałam ze to juz zaraz koniec...

Stary 2015-07-22, 02:34   #1848
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:

I nie będzie obiadów!
dokladnie, Ty tez potrzebujesz chwili dla siebie..

Cytat:
U mnie w przychodni na szczęście nikt nie lobbuje za szczepionkami skojarzonymi. Ja szczepie normalnie plus pneumokoki i meningokoki dla Leosia. Na rotawirusy nie ma sensu szczepić zdaniem naszego lekarza więc sześć stów zostanie w kieszeni 😉

Cytat:
Cytat:
Taa te obiady mamine to akurat mega plus jeszcze moja ostatnio ma fazę na gotowanie super zdrowych dań, przy czym są one naprawdę dobre
ja sama sobie musze gotowac, no chyba ze mama wysle mi jedzonko z Polski

Cytat:
Mi sie nie chce gotować, jemy to co mama przywiezie albo tz zrobi...

Kaja dla Tz

Jednak chyba nie jadę do rodzicow bo nie mam czym jechać chyba ze cos wymyślę

na pewno cos wymyslisz

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
karmiąc syna nie patrzyłam na opisane na opakowaniu mililitry na dobę. nie można się dać zwariować, nie każde dziecko musi zjadać tyle ile tam napisali. jeden potrzebuje więcej, drugi mniej. jak dziecko głodne to jak? czekaj do jutra bo limit mililitrów wyczerpany owszem, mleko matki trawi się szybciej, ale nie w 15-30 minut a jak dziecko chce to dostaje. sama czasem nie wytrzymuję 3 godziny bez jedzenia a co dopiero malutkie dziecko.. nie mówię o butelce na każdy płacz, ale jak dziecko ewidentnie głodne to nie zastanawiałabym się czy "przysługuje" tylko dała jeść.
ja juz nie patrze na te rozpiski z opakowan, karmie mala i daje jej wode lub rumianek gdy ma problem z kupa

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Czyli do jakiej? Ty w ogóle ledwo przytyłaś
Mi zostało 5 i watpię by te schaby same zlazly.

Zgadzam sie. Karmiłam Dalie mm. No bez przesady ze czasem jak głodna to dałam lub jak nie dojadla. Ale na pewno należy trzymać sie mniej więcej ram czasowych i ilościowych.

To znaczy ze daja syf ? I jeszcze o tym mówią. Bosze co za debilny kraj !
Swoją droga jedne gorsze od drugich ale juz sam fakt takiego postawienia sprawy by niemalże wyłudzić kasę za skojarzone.... Masakra.

Mysle ze mojemu tż by ten tekst przypadł do gustu jeden lodzik dziennie

O to to to to !

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość

ja mialam takie bole do 3 tyg po porodzie..

Cytat:
Kurczę to długo Cie trzyma a ja myślałam ze to juz zaraz koniec...

kurcze cytowalam 3 dstrony i nie pocytowalo mi...
mala nie chciala spac do 23..zasnela po 23 i o 1 wstala.. po 10 min zasnela a ja moge was nadrobic..

dziewczyny, czy Wy karmiac w nocy dzieci podjadacie cos? ja zawsze staram sie pic wode w nocy, a wy jakj dajecie rade?

poza tym mam dzis urodziny dostalam 32 dni temu najpiekniejszy prezent moja Lilly

nadrobilam, moge isc spac
Stary 2015-07-22, 03:29   #1849
kejtiCe
Zakorzenienie

Nic nie posiadam ale jestem tak kurewsko glodna, ze zaraz po karmieniu szybciutko idę spać...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 03:33   #1850
Irmusia81
Zakorzenienie

Sylwusiach-wszystkiego najlepszego!

Ja też w nocy piję wodę - po każdym karmieniu około pól szklanki. Nic nie jem w nocy choć np teraz jestem glodna 😉
Stary 2015-07-22, 04:13   #1851
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziwnie że dwa tyg po porodzie wyszły rozstępy przeciez skóra się już nie rozciąga też bym się wkurzyła, tym bardziej że te kosmetyki trochę kosztują :/
Wydaje mi się, że to przez to rozciąganie podczas cesarki, te wszystkie haki itd. Bo w ciąży nawet pod światło ich nie było...
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Marei ja w ciąży też nie miałam ani pół rozstepa, a teraz wylazło kilka! Dziady wstrętne!
No dziady :/
Cytat:

Cytat:

Ja też w nocy piję wodę - po każdym karmieniu około pól szklanki. Nic nie jem w nocy choć np teraz jestem glodna 😉
Też piję wodę,suszy mnie jakbym była na mega kacu. Butelka wody w jedną noc. Czasami nad ranem zjem jogurt. Ale źle, bo słodki. Naturalnych ostatnio nie mogę w siebie wmusic.

Mi waga stoi... jeszcze trochę wody mam w organizmie, ale waga już ani drgnie. Chodzę na spacery, na basen, ograniczyłam słodycze i nic a nic... :/

Moj tz ostatnio gotuje. on ma fazy raz pomaga i zaczynam być z niego dumna a wtedy on pojedzie po bandzie tak, że mam go dość.
Stary 2015-07-22, 04:31   #1852
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość

poza tym mam dzis urodziny dostalam 32 dni temu najpiekniejszy prezent moja Lilly
Ooooooo no to piateczka, też mam dzisiaj urodziny wszystkiego najlepszego datowniczko

Btw. Pozdrawiamy z pierwszego karmienia

Co do jedzenia w nocy... Szczerze mówiąc jak idę po mała to prawie z zamkniętymi oczami.... Nawet jak chce mi sie siku to zwlekam jak najdłużej bo nie chce mi sie wstawać, a o jedzeniu na szczęście nawet w nocy nie myślę tylko o śnie

Kurde chyba mi się dzidzia wyspała bo na guganie ją wzięło
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 04:54   #1853
201710041131
Konto usunięte

Sylwusiach i kaczuszka sto lat kochane

Ja nie podjadam chociaz czuje głód, ale nie chce mi sie nic robić

Dziewczyny mały mi charcze przy jedzeniu chyba katar ??? Co robić? Odciągnąć katarkiem? Babka w szpitalu takim zrolowanym gazikiem gile wyciągała a ja zrolowalam i nic, moze on powinien byc mokry???

Stary 2015-07-22, 05:17   #1854
Aika213
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego Sylwusiach i Kaczuszka. Sto lat !!!
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 05:34   #1855
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Nic nie posiadam ale jestem tak kurewsko glodna, ze zaraz po karmieniu szybciutko idę spać...

Cytat:

dziekuje za zyczenia.TZ wstal i zrobil malej mleko i kanapki dla mnie..chyba zapomnial o moich urodzinach..

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to przez to rozciąganie podczas cesarki, te wszystkie haki itd. Bo w ciąży nawet pod światło ich nie było...

No dziady :/

Też piję wodę,suszy mnie jakbym była na mega kacu. Butelka wody w jedną noc. Czasami nad ranem zjem jogurt. Ale źle, bo słodki. Naturalnych ostatnio nie mogę w siebie wmusic.

Mi waga stoi... jeszcze trochę wody mam w organizmie, ale waga już ani drgnie. Chodzę na spacery, na basen, ograniczyłam słodycze i nic a nic... :/

Moj tz ostatnio gotuje. on ma fazy raz pomaga i zaczynam być z niego dumna a wtedy on pojedzie po bandzie tak, że mam go dość.
moj tez ma takie napady pomocy a pozniej cos takiego robi ze mam ochote go zabic

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Ooooooo no to piateczka, też mam dzisiaj urodziny wszystkiego najlepszego datowniczko

Btw. Pozdrawiamy z pierwszego karmienia

Co do jedzenia w nocy... Szczerze mówiąc jak idę po mała to prawie z zamkniętymi oczami.... Nawet jak chce mi sie siku to zwlekam jak najdłużej bo nie chce mi sie wstawać, a o jedzeniu na szczęście nawet w nocy nie myślę tylko o śnie

Kurde chyba mi się dzidzia wyspała bo na guganie ją wzięło
niewiele znam osob ktore swietuja urodziny 22 lipca, wiec tymbardziej
moa wczoraj przez dwie bite godziny gugala nam

Cytat:
Sylwusiach i kaczuszka sto lat kochane

Ja nie podjadam chociaz czuje głód, ale nie chce mi sie nic robić

Dziewczyny mały mi charcze przy jedzeniu chyba katar ??? Co robić? Odciągnąć katarkiem? Babka w szpitalu takim zrolowanym gazikiem gile wyciągała a ja zrolowalam i nic, moze on powinien byc mokry???

dziekuje u nas jak mala ma katar to zakraplam nosek i wyciagam frida...

Cytat:
Wszystkiego najlepszego Sylwusiach i Kaczuszka. Sto lat !!!
dziekuje !!!

poa tym zamowilam wczoraj butelki dla malej 1m+ ,bo na tych 0m+
sie juz meczy strasznie a ma takie ssanie ze szok.. ide pospac
Stary 2015-07-22, 05:42   #1856
kejtiCe
Zakorzenienie

Dziewczyny wszystkiego najlepszego!!!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 06:18   #1857
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkiego najlepszego!!!
Senkju wery macz mala sie przebudzila,wzielam ja do lozka i na klacie mojej spi
Stary 2015-07-22, 06:19   #1858
201710041131
Konto usunięte

Sylwusiach a czym zakraplasz? Bo woda morska jest od 3 mca... Chyba ze sa specjalne jakies dla takich baków?

Stary 2015-07-22, 06:34   #1859
sylwusiach
Zakorzenienie

Wlasnie uzywam soli morskiej po kropelce do dziurki.. kolezanka mi doradzila, raz na kilka dni tak robie kiedy widze ze ma zatkany nosek
Stary 2015-07-22, 07:30   #1860
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwusiach a czym zakraplasz? Bo woda morska jest od 3 mca... Chyba ze sa specjalne jakies dla takich baków?

My mamy wodę morską z Marimer baby. Ona jest od pierwszych dni życia.

Nie jestem w stanie Was nadrobić tyle produkujecie

Sylwusiach i Kaczuszka wszystkiego najlepszego

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości