|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2017 cz. 4
Ojeju, na prawdę nie zazdroszczę takich sytuacji
mam nadzieję, że u nas obejdzie się bez takich problemów.
|
#4052 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Jestem po rozmowie z tż. On też chce 2 dni i koniec. Już płaczę z bezsilności
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też. Moi rodzice raczej się wtrącać nie będą, nie wiem jak z mamą TŻ-ta. |
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się z rana ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- A kto u Was finansuje wesele? (Przepraszam, jeśli już pisałaś) |
|
|
|
|
#4055 |
|
Konto usunięte
|
VIN musicie się postawić.
TURKUSOWA Tobie to nie wiem co doradzić, skoro Tz chce, to może zróbcie małe poprawiny ale gdzieś w domu, w ogrodzie.. Jaki dziś mamy ukrop szykuje się do urzędu, na termometrze o 8 rano prawie 30 stopni!
|
|
|
|
#4056 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Właśnie o to chodzi ze poprawiny miały być w ogrodzie.. A cała spina właśnie o to chodzi ze wymyślił ze maja być na sali.
Rodzice dają nam "grubsze" koperty. Teraz tylko wymyślili te poprawiny, w naszym wypadku to dodatkowe 15tys. Dla mnie to dużo i dlatego nie chce ich.. A jak im teraz ulegnie i weźmiemy tańsza sale czuje, ze nie będę zadowolona. Wysłane z mojego Sony Xperia Z i to on przestawia literki.
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
15 tys. to dużo i masz rację. Mam nadzieję, że dojdzie do kompromisu. Sama zaczynam się zastanawiać, jak to będzie u Nas... a to dopiero początek
|
|
#4058 |
|
MerDer 4ever
|
Hej dziewczyny
Telefon mi całkiem umarł, 2 pracownice na urlopie i nie mam jak Was czytać Tż wróci może w sobotę :brokuł: tzn mam nadzieję, że wróci w sobotę bo nie ma go już prawie 3 tyg i się stęskniłam ![]() Vin przykro mi, że rodzice Tż zamiast umilić Wam czas przygotowań do ślubu to do utrudniają i uprzykrzają.. |
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
ale i tak mi cieżko jeszcze tylko pół roku i znów wszystkich zobaczę U nas na szczęście rodzice sie nie wtrącają. Vin myśle, ze powinnaś postawić na swoim przecież to twój dzien nie patrz na innych.
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis Tz zadzwoni na sale czy jest mozliwosc zorganizowania tam poprawin. Dla swietego spokoju. Mam nadzieje ze nie bedzie
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, że nie będzie, bo to jednak sobota więc pewnie kolejne wesele do którego muszą się przygotować.
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wlasnie mysle.
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4064 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc nadal intensywnie szukam punktu zaczepienia.Cytat:
![]() [QUOTE=motylek825;52156922 Nie moge sie na niczym skupić Tesknie za rodzicami, przyjaciółmi i moim psem [/QUOTE]Mogę się tylko domyśleć co czujesz, Ja też tęsknie, mimom że jestem jakies 50 km od domu i na weekend zjeżdżam. Ale siedzę tu sama.Mam nadzieje, że jak TŻ wróci będzie lepiej, musi być. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam zawieść kuzyna do szpitala. Dziś ma zabieg artroskopii. Oby mu tam wszystko dobrze zrobili. U mojej babci potwierdziło się podejrzenie dny moczanowej. Dziś pogrzeb przyjaciela rodziny. Jakoś ostatnio wszystko pod górkę. |
||||||
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też miała na oku inny lokal,ale TŻ od razu powiedział,że my chcemy ten i koniec. Ale ona to taka dobra kobieta.. Chociaż ciesze się,że nie bede musiała z nią mieszkać.. Ma świra na punkcie sprzątania i gotowania i jak się gotuje to wszystko musi by po jej. Tak jakby ona miała na wszystko patent.Najgorzej mnie wkurzyła teściowa brata TŻ. Jak tu kiedyś przyjechała to wypytala się siostry TŻ o nas. I wielce stwierdziła,że wreszcie się żenimy,ale jak to tak bez żadnych zmówin... Chyba zatrzymała się w poprzedniej epoce i nie wie ze czasy sie zmieniły. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Uważam,że to on powienien wpłynąć na rodziców. Tym bardziej,że Ty przez to tylko się niepotrzebnie denerwujesz. Co on im nic nie mówi? Mój to od razu postawił sprawę jasno. |
||
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi wstazkami, naklejkami to nie chodzi o koszty. Ale mi by sie nie chcialo tego naklejac/wiązać. A po drugie mi sie to nie podoba. Nie chce tego miec bo "wszyscy tak maja"
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Tz stoi po mojej stronie. Ale chcialby zeby wszyscy byli zadowoleni. a tak sie nie da
|
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na brak piwa nic nie powiedzieli? ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() No najlepsze jest jak już rezerwują salę dla corek,a one jeszcze chłopaka nie mają. znam taki przypadek ![]() Zdrowia dla kuzyna i babci! |
|||
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Piwo musi byc bo "jak będą upały to kazdy bedzie chcial sie piwa napic"
Upaly w kwietniu
|
|
#4069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Mnie akurat takie wstązki by nie przeszkadzały. To jest jedna z rzeczy na która nie zwracam uwagi. Gorzej jakby np chcieli mi wybrac kolor dekoracji, ale głupie wstązki na wódce? Nie robi mi to róznicy ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
U mnie np bedzie piwo,bo będą upały nie no u mnie będzie,bo wiem że właśnie w poprawiny wiele osób na kaca sięga po piwo. Sprawdziło się to na weselach na których byłam,więc u Nas bedzie.Ale gdybym nie chciała to by nie było. To już np jest dla mnie o wiele ważniejsze niż wstązki na wodce więc tu bym nie poszła na rekę
|
|||
|
|
|
#4070 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Ja piwo bym chciała. Ale na Twoim miejscu gdyby mi tak któryś rodzice marudzili to bym nie chciała ich pomocy finansowej i zrobiła po swojemu.
|
|
|
#4071 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
![]() Jezu od popołudnia mnie nie było a tu już 3 strony ![]() Mysza - ładny wystrój sali :P SUFIIT I TEN WYSTRÓJ :O :O :O KCE TAKI ! Ciekawe ile by to kosztowało :P Czas na poważną konwersację z przyszłym mężem hahah Jak są już odrosty to maluję lakierem i nic nie widać ![]() Przy Kubie ciężko mi wygospodarować te 2h na paznokcie a późnymi wieczorami to już jestem taka padnięta, że nawet o tym nie myślę :P Edytowane przez 89anioleknh89 Czas edycji: 2015-07-22 o 10:15 |
|
|
|
|
#4072 |
|
Konto usunięte
|
Hej witam sie z rana
wrocilam z urlopu i walcze z magisterka dalej :/
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;5216235 1]Hej witam sie z rana
wrocilam z urlopu i walcze z magisterka dalej :/[/QUOTE]Łączę się w bólu.. |
|
|
|
#4074 |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Mysza, cóż to ze depresjowanie się !
Pohasaj do zwierzątek, w końcu takie małe, słodziutkie to Ci odrazu przejdzie Vin - hm... Z jednej strony nie dziwne, że przyszły mąż chce zadowolić wszystkich no ale tak jak było wspomniane nie da się. Współczuję sytuacji ale też uważam, że powinniście postawić na swoim. A Oni prędzej czy później powinni uszanować decyzję. W końcu to Ich czy Wasz ślub i wesele. Nie obejdzie się zapewne bez foszków mniejszych czy większych no ale.. To głównie Wy powinniście się cieszyć tym dniem itp. a nie stresować tylko. |
|
|
|
#4075 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Wszystko rozbija się o cenę. Za dwa dni wychodzi dużo w tej (chyba już nie naszej
Zobaczymy, będziemy rozmawiać jeszcze.
|
|
#4076 |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;5216235 1]Hej witam sie z rana
wrocilam z urlopu i walcze z magisterka dalej :/[/QUOTE]Powodzenia ![]() Ja miałam zacząć działać z nią teraz ale cały czas się usprawiedliwiam, że do maja mam kwietnia mam dużo czasa jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Co do menu. My dostaliśmy kilka kartek, w których zawarte są poszczególne dania i mamy sobie p0owybierać. Np. Zupa: Wymienione jest z sześć pozycji i my wybieramy. I tak z każdym daniem i dodatkiem. Co do zimnej płyty część rzeczy jest narzucone przez nich a część też sami wybieramy z kilku propozycji. Także całkiem sympatycznie z ich strony Oczywiście biorąc pod uwagę fakt, że uwielbiam jeść, pierwsze co zrobiłam po przybyciu do domu to zakreśliłam dania, które ja bym wybrała. O! Ja wybrałam de volaille na co mama D. skomentowała, że to niezbyt dobry pomysł, bo ktoś się może ochlapać masłem z niego i że nie każdy będzie chciał jeść mięso (kurczaka) i że to piątek też (były podane same mięsa tam) to odpowiedziałam, że to moje wesele i że ja z D. uwielbiamy kurczaka a jak ktoś nie lubi to nie zje i tyle, nie będę robić każdego dania pod każdego gościa z osobna- bez przesady. Ja sobie nie wyobrażam wesela bez kotleta a że w menu nie było zwykłego z kurczaka tylko był podany ten to będzie ten. Ja za schabowym tak sobie (Oni wolą schabowego niż kurczaka chyba) to będzie to
|
|
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
Tata Tża ma przerzuty nowotworu.( lekarze nie wiedzą skąd są te przerzuty). Zaczął znowu pić. (nie pił już ponad rok). Nie wiem co teraz będzie... ciągle coś. Jestem załamana.
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Schudlam 2 kg. Jeszcze z 10
|
|
#4079 | |
|
Raczkowanie
|
ojj, chyba wchodzenie tutaj raz na dwa dni nie jest zbyt dobrym pomysłem, za dużo zaległości
![]() Cytat:
![]() co do sali, my płacimy 180 zł/os., o dekoracje sami musimy zadbać (pokrowce na krzesła kosztują 5 zł/szt. ), tort, alkohol, owoce i napoje we własnym zakresie, chcemy jeszcze stół wiejski (1000 zł). Teraz widzę, że baaaardzo dużo płacimy. Dodatkowo mamy poprawiny dzień później w tej samej sali, koszt: 25zł/os. Także poprawiny są tanie, ale musimy dodatkowo zewnętrznej firmie zapłacić za dekorację i sami musimy kupic owoce i napoje. Słabo Vin - strasznie słabo masz z teściami. Ale też uważam, że powinniście podstawić na swoim, bo to wasze wesele. Nie doczytałam kto płaci za wesele, wy czy oni? Bo jeśli oni, to pewnie dlatego chcieliby mieć aż tyle do powiedzenia. A jeśli wy to kopnijcie ich w d... i róbcie po swojemu
|
|
|
|
|
#4080 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Ja schudłam i znowu powróciłam
![]() Więc też jeszcze dużo przede mną ![]() Ale gratulejszyn już zacnej 2 ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
przykro mi.. Wspierajcie go.. Może uda się go odciągnąć od picia !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

mam nadzieję, że u nas obejdzie się bez takich problemów.

szykuje się do urzędu, na termometrze o 8 rano prawie 30 stopni! 

ale i tak mi cieżko
jeszcze tylko pół roku i znów wszystkich zobaczę

więc nadal intensywnie szukam punktu zaczepienia.

), tort, alkohol, owoce i napoje we własnym zakresie, chcemy jeszcze stół wiejski (1000 zł). Teraz widzę, że baaaardzo dużo płacimy. Dodatkowo mamy poprawiny dzień później w tej samej sali, koszt: 25zł/os. Także poprawiny są tanie, ale musimy dodatkowo zewnętrznej firmie zapłacić za dekorację i sami musimy kupic owoce i napoje. Słabo