|
|
#2461 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
ja wiem, że brzuszek to kwestia indywidualna, bo jednej wyskoczy już w 12 tc a drugiej w 22, ale trochę się zmartwiłam, bo w poprzednich ciążach długo nie było nic, a teraz jak mnie rozwaliło to matyldo ![]() Cytat:
![]() A majtki jednorazówki ![]() Cytat:
Super zakupy, kolejny krok do przodu ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc tak zrobię 😊Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,witam się w 25tygodniu
wymiarami dalej jest o tydzień do przodu, z usg termin na 6 wczoraj wyszedł czyli by było w urodziny siostrzenicy lekarz wczoraj bardzo długo próbował zrobić fajne zdjęcie,nawet na 3d ale dla mnie to jakieś mazy, ja tam nic nie widzę ![]() Niech te upały się skończą bo już nie daje rady,nie da się nawet spać w nocy ![]() Lexie jak nasz tak daleko do laboratorium to nie wiem czy Ci się opłaca tak chodzić,jeździć co chwile? Ja mam dosłownie 2minuty pieszo ale nie pozwoliły mi wyjść poza poczekalnie nawet :p różnie możesz się poczuć po... Co do terminu tego testu z glukozą to chyba nie jest aż tak ważne, ja robiłam w 23tyg.
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana, udało mi się trochę wcześniej wstać i jestem już w drodze do pracy
w autobusie stoję, bo panowie około 40tki którzy siedzą obok udają ze nie widzą za to pozytywnie bylam zaskoczona wczoraj w Tesco, bo pani kasjerka mnie wylowila z kolejki i zaprosiła do kasy Zmierzylam dziś rano brzuch na wysokości pępka i wyszło mi 84 cm czyli tyle co Poznaniance Fasterko, gratuluję kolejnego tygodnia Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej z rana
27 tydzień Na 12 mam endo, oby wyniki były w normie ![]() Cytat:
Dzisiaj 101/50 puls 93... Serce pika a głowa nie daje rady. W takim wypadku dobrze zjeść coś słonego żeby podnieść ciśnienie sercowe :XIclosemyeyes też jadę dzisiaj busem, ciekawe czy w tym upale ktoś ustąpi miejsca, chyba że będę miała szczęście i pusty bus będzie... Nie mogę patrzeć na mojego króliczka jak on się meczy w tym upale ;( Psikam go wodą, siedzi w cieniu ale oddycha tak ciężko...Biedny Niech już te upały idą w piz.... Fasterka jaka Twoja kruszynka jest już duża Super!
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
No ja wczoraj miałam dużo szczęścia w autobusach bo były dość puste,w każdym siedziałam, a trochę jeździłam
więc trzymam kciuki żeby i Wam się tak udało no i za wyniki!srebrna_smuga gratuluję 3trymestru,wow jak to zleciało! A teraz to już w ogóle szybko zleci i będziemy tulić nasze maleństwa
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, gratuluję wejścia w III trym wow jak to leci
![]() Fasterka, gratuluję 25 tyg Wyprawilam chłopaków do pracy i przedszkola i mam cały dzień dla siebie ) mała chyba się domaga bo kopie aż cały brzuch mi lata![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Wymyslilam ze pomaluje jedną ścianę w sypialni tam gdzie Klaudia będzie miała swój "kącik" macie moze jakieś fajne pomysły na pokoiki dla dziewczynek? Chętnie popatrzę co wy macie "upatrzone"
|
#2468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Moderator
|
Ale zleciło. No to jesteś na ostatniej prostej
Weszłam na moje forum dla Mam w Dublinie i tam dziewczyny piszą że jednej odeszły wody właśnie i jest w 23 tc i ją zabrali do szpitala i podali sterydy. Ech
|
|
#2470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
W ogóle teraz do mnie to dociera, że teoretycznie zostało 2,5 miesiąca...Zaczynam się bać I jeszcze te piersi, codziennie wyjmuję z nich zaschniętą siarę :PCynamon pomogłabym ale nic nie mam w inspiracjach :C Cytat:
![]() Znika słońce powoli hurraaaa ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() O nie...;( Napiszę na biało - też ostatnio na innym forum listopadówek czytałam, że dziewczyna urodziła synka też w 23 tyg...żył tylko parę godzin ;( Miała krwawienie i okazało się, że nerki są zainfekowane...
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() srebrna_smuga, gratuluję wejścia w III trymestr ![]() U nas w nocy, jakoś koło 3, wichura się rozpętała i była burza i taka ulewa, grad, świata nie było widać... A już od 23 się blyskało. Także na pewno jest chłodno...
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny help
tak jak wczoraj pisałam podczas wizyty wyszło że mam grzybicę -nic nie czułam,żadnych większych upławów,tymbardziej o brzydkim kolorze czy zapachu. Gin przepisał mi krem dopochwowy gynazol, wczoraj go wieczorem zastosowałam i dzisiaj ze mnie cieknie biały śluz, bez zapachu ale dużo tego... Nie wiem czy to normalne,czy dzwonić do niego czy co :/23tydzien to chyba niestety bardzo małe szanse dla maleństwa
|
|
#2473 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
A jak się Ty czujesz? 3 trymestr ciężki ale dopiero pod koniec. Strasznie szybko te tygodnie mi mijają w tej ciąży. Ja jestem w 25. Z Oliwką mi się wlekły baaaaardzo. Cytat:
Z drugiej strony na tym poziomie ciąży bardzo obfite upławy to normalne.
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj się z tżtem kąpaliśmy w basenie o 20 ja to nie mam szczescia do ludzi, dzisiaj znowu stałam w kolejce do mięsa w sklepie i stałam chyba z 20 min, już mi się słabo robiło z tej paroty, przyszła babka i centralnie przedemnie się wryła i zaczęła kupować. tylko chrząknęłam, ona na mnie popatrzyła i tyle.
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2015-07-23 o 10:58 |
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie mogę z tymi upałami. Ani coś zrobić w domu, wyjść też średnio. Siedzę i się rozpuszczam
|
|
#2476 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny ja od pary dni katusze przeżywałam nic nie pisałam bo jakoś żle mi było i nawet mężowi nie powiedziałam bo był przed zabiegiem w szpitalu i nie chciałam go martwić bo strasznie przerażony był. Poszłam w piątek na wizytę wszystko dobrze a nagle doktor mówi że coś mu się nie podoba w głowce i dostałam skierowanie na usg cała w nerwach zapisałam się dopiero na następny czwartek czyli dziś, obdzwoniłam lekarzy którzy przyjmują w poniedziałek bo myślałam że nie wytrzymam całą sobotę i niedzielę przeczytałam wszystkie strony w necie o problemach z główką w ciąży. Rano w poniedziałek do lekarza i lekarka stwierdziła poszerzenie lewej komory mózgu 10,4 norma do 10 ale powiedziała że nie ma się co martwić na razie i kontrolować jak zacznie rosnąć to będzie problem wyczytałam że często tak się zdarza że jak nie rośnie a nawet jest większa to nic takiego trochę się uspokoiłam ale mężowi nic nie mówiłam i czekałam do tego czwartku na kolejne usg , wczoraj męża zawiozłam do szpitala i myslę że jak dziś coś wyjdzie żle to nie wytrzymam i mu powiem. Rano pojechałam i nic nie mówiłam o żadnych zmianach żeby nie sugerować, zrobił usg wszystko w porządku i się pytam czy na pewno czy coś nie przeoczył i się pyta o co chodzi więc powiedziała sprawdził i mówi że jest 0,9 w normie i że tak się zdarza że w jeden dzień jest więcej płynu na drugi mniej ale jak nie przekracza 15 to jest ok, trochę się uspokoiłam bo wszystko od początku było ok, i w normie, straszne przeżycie, a Wasze maleństwa jaką mają tą komorę boczną?, bo 9 to i tak mi się wydaje dużo.
|
|
|
|
#2477 | |
|
Moderator
|
Ja mam na wysokości pępka jakoś 89 cm
WOW---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() No i lepiej od razu mówić TZ aby z nim dzielić swoje obawy. Jest lżej wtedy.
|
|
|
#2478 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
27 lat to dla nich stara pierworódka? To ze mnie by zrobiły staruszkę w ciąży Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
JoyceSky, tez się zastanawiam nad tymi stanikami, widziałam na stronie h&m fajne są? Które masz?
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magdalena, czytałam kiedyś na wizażu podobny post, więc to chyba dość częsta sytuacja. Poza tym skoro mieścicie się w normie to nie zamartwiaj sie, lekarz na pewno by dał znać gdyby to było powazne. Trzymaj się Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze ze jednak wszystko jest ok i mieści się w normie
|
|
#2482 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny jestem umówiona na wizytę do kontroli to zobaczymy to podobno dobra lekarka ma ten certyfikat międzynarodowy do robienia usg prenatalnego. Mąż właśnie po zabiegu to mu powiem na spokojnie bo wcześniej znając go to pewnie nie poszedł by na ten zabieg bo by się zamartwiał.
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupilam ten dwupak - miekkie, chyba bawelniane staniki, czarny i bialy za 79. Wizualnie nic szczegolnego, ale sa bardzo milusie i miekkie i o dziwo niezle podtrzymuja moje duze piersi ;-) nie widzialam zadnych niebieskich! a on ma usztywniane miseczki? bo ja nie chce push upow..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie m szczęścia do kasjerów, znowu byłam dziś na zakupach miałam ubrany top, który przylwgał mi do brzuszka i serio ślepy by zauważył, kolejka przede mna kilometrowa ludzie po 2 wózki z zakupami a kasjerki wymieniały wzrok między sobą, wiedziałam, że chodzi o mnie.. Nogi mnie tak rozbolały, ale dotrwałam nie będę się rozżalać...
Dziewczyny ponawiam moje pytanie sprzed kilku dni. Po ile macie bodów (?) z krótkim i długim rękawkiem w rozmiarówce 56do68 ? Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#2485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-07-23 o 13:28 |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze z tego kroju są takie wersje kolorystyczne: http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0130028020.htmlSoul ja póki co nie mam wyprawki kupionej, ale chcemy kupić po 6 body z krotkim i długim okresie rękawem w rozmiarze 56 i 62 Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
joycesky dzięki za odpowiedź! Widzę że nie jestem sama z gynazolem
i tak dzwoniłam do lekarza wcześniej,mówił że to normalne, umówilam się za tydzień na dodatkową wizytę bo że mam to bezobjawowe to nie będę nawet wiedzieć czy mi przeszło. Mnie w żadnej kolejce jeszcze nikt nie puścił, wczoraj jeszcze mi się jakiś pijaczek wrył to mu zwróciłam uwagę ze to juz szczyt chamstwa żeby się przed ciężarną i starszą osobę wpychać to coś mamrotał pod nosem że nie jestem w ciąży tylko w stanie błogosławionym Miałam też niemiłą sytuacje popołudniu w sklepie -jacyś goowniarze na widok mojego brzucha do siebie zaczęli żartować "coś jej zrobił? To nie ja,to ty". Potem tz mówiłam to się wściekł,chyba by ich sprał jakby ich dorwał :p Magdalenawspółczuję stresu! Mogłaś nam napisać, może by Ci było lżej ważne że już ok
|
|
#2488 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Z długim planuję więcej bo to będę najczęściej zakładała.
|
|
|
#2489 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje przykładowe inspiracje: http://inspiracjeonline.pl/wp-conten...ewczynki-8.jpg http://kobietawielepiej.pl/sites/def...emowlaka-2.jpg http://swiat-rodzicow.pl/wp-content/...-baby-blue.jpg i róż: http://inspiracjeonline.pl/wp-conten...ewczynki-9.jpg Cytat:
![]() wiem, ze krążenie przyspiesza w ciąży itd ale czasem się zastanawiam czy to normalne dziś już np lepiej.Cytat:
![]() U mnie w Lewiatanie mają baby takie ruchy, że przy 10 osobach w kolejce przede mną raz stałam 30 minut z zegarkiem w ręku, już myślałam, że będą musieli mnie wynosić. Ale żeby ktoś przepuścił to gdzie tam....dlatego nie chodze tam przed weekendem bo wiecznie takie kolejki, a biorę tam jedynie ser żółty hehe. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale będę kupować już na sam koniec bo jak na razie nosze moje normalne.
|
||||||
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bodziakow na
długi rękaw rozm 62-8 szt rozm. 68-4 szt krótki rozm 56-1 szt rozm 62-3 szt i rozm 68-4 szt Jeszcze planuje dokupic ze 2 sztuki na dlugi rekaw rozm 56
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

ja wiem, że brzuszek to kwestia indywidualna, bo jednej wyskoczy już w 12 tc a drugiej w 22, ale trochę się zmartwiłam, bo w poprzednich ciążach długo nie było nic, a teraz jak mnie rozwaliło to matyldo 

w autobusie stoję, bo panowie około 40tki którzy siedzą obok udają ze nie widzą
za to pozytywnie bylam zaskoczona wczoraj w Tesco, bo pani kasjerka mnie wylowila z kolejki i zaprosiła do kasy

W ogóle teraz do mnie to dociera, że teoretycznie zostało 2,5 miesiąca...Zaczynam się bać
I jeszcze te piersi, codziennie wyjmuję z nich zaschniętą siarę :P